Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Sartre 02.06.2011 18:59

Cytat:

Co do Borysiuka. Moim zdaniem to oferta dobra dla wszystkich - Legii, Borysiuka i... kibiców reprezentacji. Nie ukrywam, że wiązałem z tym chłopakiem pewne nadzieje. Na początku swojej kariery zapowiadał się na wielki talent, teraz trochę przygasł. Ma ciągle potencjał, by być jednym z kluczowych graczy kadry biało-czerwonych. Niestety, ostatni rok zmarnował. Przy Skorży stoi w miejscu - niech więc rzuci się na głęboką wodę i to jak najszybciej. Albo utonie i o nim zapomnimy, albo poradzi sobie w serie A i będzie pewniakiem do Euro 2012. Tego drugiego szczerze mu życzę.
Już to kiedyś pisałem - jak ten chłopak wydorośleje, nabierze doświadczenia i nie utonie we Włoszech, to dla mnie to jest murowany kandydat na kapitana repry za te powiedzmy 6-7 lat. Zwłaszcza, że wbrew pozorom on ma całkiem poukładane w głowie (zaskakująco sensownie się wypowiada, jak na 19to letniego przecinaka bez szkoły), tylko na boisku mu krew oczy zalewa. Ale walczak jest, wygadany jest, jakby się tylko uspokoił boiskowo, to chłopak może dużo dobrego reprezentacji przynieść.

Cytat:

A skąd Wy juz wiecie że Rafał do formy nie wróci ?
Czy moze jakies przykitrane info ze zakończył kariere czy jak ?
Jeżeli wróci, to znaczy że Borysiuk mu kariery nie zakończył, a to o tym była mowa ;)

Cytat:

Może i ta cena za Borysiuka jest trochę zawyżona ale czy to jest problem Legii? Chcą dać 2,5 mln euro, to niech dają. Ja osobiście liczyłem na tego zawodnika w perspektywie EURO 2012 ale wyraźnie stanął w miejscu i może taki wyjazd dobrze by mu zrobił.
Na Euro bym się go raczej nie spodziewał - nie zdąży się otrzaskać w tych Włoszech do czasu, kiedy powoływanie go będzie miało sens. Chyba, że Smuda czy jego następca będzie chciał go wziąć do kadry last minute, ale takie pomysły nigdy dobre nie są. Ew. druga opcja - Smuda mu zaufa i go będzie teraz konsekwentnie powoływał - ale to jest ryzyko, bo on może w Udinese przepaść.

Jagul 02.06.2011 19:00

Może i ta cena za Borysiuka jest trochę zawyżona ale czy to jest problem Legii? Chcą dać 2,5 mln euro, to niech dają. Ja osobiście liczyłem na tego zawodnika w perspektywie EURO 2012 ale wyraźnie stanął w miejscu i może taki wyjazd dobrze by mu zrobił.

martin_6 02.06.2011 19:49

Orest zostaje w Śląsku!

flamengista 02.06.2011 20:14

Sami niezadowoleni:

Cytat:

Fiasko negocjacji Legii z Vladimirem Weissem sprawiło, że teraz... mamy samych niezadowolonych.

Po pierwsze - niezadowolona jest Legia, która szukała nowego szkoleniowca, ale - jak to Legia - nie potrafiła go znaleźć. Swoją drogą to jednak kabaret, że taki klub nie ma kilku opcji awaryjnych na wypadek braku porozumienia z pierwszym kandydatem na stanowisko szkoleniowca.

Po drugie - niezadowolony jest Lech Poznań, który JUŻ BYŁ DOGADANY z Maciejem Skorżą (a nie z Michałem Probierzem), że ten zastąpi Jose Bakero. I "Kolejorz" też obudził się z ręką w nocniku, tzn. z Bakero w gabinecie trenerskim. Dzisiaj w "PS" Skorża na pytanie, czy miał już zapewnioną pracę od nowego sezonu w innym klubie odpowiedział: - Być może. To "być może" należy czytać "tak, miałem być trenerem Lecha".

Po trzecie - niewykluczone, że niezadowolony jest także sam Skorża, który dostałby odszkodowanie z Legii i wysoki kontakt w Lechu, więc na całej operacji nieźle by zarobił. Dodatkowo ucierpiał jego autorytet (autorytet?), bo przecież nie ucieknie od tego, że trenerem Legii jest tylko dlatego, że nie osiągnięto porozumienia z Weissem.
http://www.weszlo.com/news/6998

A ja się pytam: dlaczego? Ja na przykład jestem bardzo zadowolony:-D

kornd 02.06.2011 20:18

Lenczyk zostaje na 3 lata w Śląsku:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html

Acima 02.06.2011 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1105307)
Lenczyk zostaje na 3 lata w Śląsku:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html

Jeszcze będą tej decyżji żałować, zwłaszcza jak Orest dorwie się do "transferów" :) Z drugiej strony Wisła może na tym sporo zyskać, bo Lenczyk lubi ściągać swoich synków.

fcb4 02.06.2011 21:41

Piszą ze ITI chce sprzedać Legię szczerze wątpie w to http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...c6a6&_ticrsn=5

0 22 02.06.2011 21:42

Pewnie za pół roku go nie będzie. No, bo jak to w Polsce, Śląsk będzie się miał albo bić o mistrza albo o pierwszą trójkę, a po wyczerpującym lecie (wcześnie zaczynają - dla naszych piłkarzyków masakra) i słabym występie w pucharach (może przejdą jedną rundę) i średniej jesieni będzie na 7 miejscu.

FooFighter 02.06.2011 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1105326)
Jeszcze będą tej decyżji żałować, zwłaszcza jak Orest dorwie się do "transferów" :) Z drugiej strony Wisła może na tym sporo zyskać, bo Lenczyk lubi ściągać swoich synków.

Ja tam nie sądzę, żeby ktokolwiek żałował we Wrocławiu.

Lepszego trenera w Polsce nie ma i długo nie będzie, a przy dobrych wzmocnieniach to hoho, aż strach się bać co się będzie działo :-D

Proud 02.06.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1105364)
Ja tam nie sądzę, żeby ktokolwiek żałował we Wrocławiu.

Lepszego trenera w Polsce nie ma i długo nie będzie, a przy dobrych wzmocnieniach to hoho, aż strach się bać co się będzie działo :-D

Ja wiem co się będzie działo :) Wszyscy zaczną teraz inaczej na Śląsk patrzeć i skończy się gra w kontry. A jak widać po tabeli wyjazdowej Śląsk w takowej radzi sobie najlepiej w lidze. Trzeba będzie zacząć przejmować inicjatywę w poszczególnych spotkaniach, a to już nie jest takie łatwe. Ciężko będzie powtórzyć sukces z tego sezonu. Choć z całego serca tego Wrocławianom życzę.

przemo 02.06.2011 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1105305)
Sami niezadowoleni:

A ja się pytam: dlaczego? Ja na przykład jestem bardzo zadowolony:-D

Wiesz tą kwestie można rozpatrywać z dwóch stron. Dla Nas, kibiców Wisły to bardzo dobra wiadomość, że wszystko zostaje po staremu. Istnieje przeciez duże prawdopodobieństwo kompromitacji Skorży w pucharach z Legią i dalszego spadku w dół Amiki dzięki JMB. Dlatego nie dziwię się, że się cieszysz, ale...

Kiedyś tu już była poruszana ta sprawa na forum, silna Wisła potrzebuje silnej Legii i innych zespołów. Jak na razie nie jesteśmy ani My silni ( w skali europejskiej) ani tym bardziej inni. U nas co prawda idzie w dobrym kierunku ( przynajmniej według mnie), ale takie sytuacje w innych klubach nie gwarantują podniesienia poziomu Eklasy. A tego przecież wszyscy oczekujemy...

BTW apropo Borysiuka to osobiście jakoś nie przepadam za nim ( pewnie za Boguskiego), ale faktem jest, że piłkarzem jest dobrym jak na polskie warunki i powinien jak najszybciej sprawdzić się na prawdziwym froncie. Jeśli mu sie powiedzie to tym lepiej dla polskiej reprezentacji. Dodatkowo jeśliby wyjechał już teraz to byłby chyba najmłodyszm zawodnikiem, który wyjechał z polskiej ligi za takie pieniądze ( 2,5 mln). Nawet nasz Błaszczu wyjechał "dopiero"jak miał ok 21 - 22 lata. Wniosek: niech jedzie ;)

FooFighter 02.06.2011 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1105358)
Pewnie za pół roku go nie będzie. No, bo jak to w Polsce, Śląsk będzie się miał albo bić o mistrza albo o pierwszą trójkę, a po wyczerpującym lecie (wcześnie zaczynają - dla naszych piłkarzyków masakra) i słabym występie w pucharach (może przejdą jedną rundę) i średniej jesieni będzie na 7 miejscu.

Hahaha Ty się lepiej o swoich martw, bo od lat wstyd patrzeć na Legię w pucharach.:rotfl:

W Śląsku nikt nie pompuje wielkiego balonu przed każdymi rozgrywkami. Tylko powoli, powoli, po cichu, krok po kroczku WKS buduje swoją siłę. Nie ma żadnych wątpliwości, kto powinien być głównym architektem.

W przyszłym sezonie chciałbym widzieć na podium trzech Królów Wielkich Miast.

0 22 02.06.2011 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1105388)
Hahaha Ty się lepiej o swoich martw, bo od lat wstyd patrzeć na Legię w pucharach.:rotfl:

Jak zrozumiesz, ze pisze obiektywnie bez woli dosrania komukolwiek to wtedy prosze przeczytaj jeszcze raz to co napisałem. Ani Śląsk ani Legia się nie skompromitują (prawdopodobnie). Legia nawet nie bedzie miala przyjemnosci sie skompromitowac, bo dostanie takiego rywala z ktorym po prostu nie bedzie miala zadnych szans. No, chyba ze przegra 6-0. Natomiast porazka z Athletico czy Fulham 3-0 to normalka, a nie wstyd. Takie sa realia. Ślask ma wieksza szanse kompromitacji, bo zaczyna gdy graja jeszcze kelnerzy. Natomiast jesli dojdzie do III rundy to patrz Legia.

Cytat:

W Śląsku nikt nie pompuje wielkiego balonu przed każdymi rozgrywkami. Tylko powoli, powoli, po cichu, krok po kroczku WKS buduje swoją siłę. Nie ma żadnych wątpliwości, kto powinien być głównym architektem.

Sranie w banie. Zawsze jest takie gadanie, a potem narzekanie. Jak zagracie drugi taki sezon jak Jagiellonia (4 miejsce, dlugo lider) to powinniscie dziekowac Bogu. Moim zdaniem za pol roku skonczy sie moda na Lenczyka itp. Przerabiane to bylo wielokrotnie w calej masie polskich klubow. Ostatnio chociażby w lutym w Kielcach. Dlaczego? A no dlatego, ze zdecydowana (ZDECYDOWANA!) wiekszosc polskich pilkarzy nie jest (NIE JEST) w stanie zagrac 2-3 rund na dobrym poziomie. Facet jest w stanie zagrac pol roku, maks rok na pelnym gazie, a potem znika na dwa trzy lata. Na to jest jeszcze wiecej przykladów (Rybus, Madej, Bonin, Gancerczyk, Ostrowski, Nowak i wielu wieeeelu innych).

Cytat:

W przyszłym sezonie chciałbym widzieć na podium trzech Królów Wielkich Miast.

To niby nie jest pompowanie balona?

FooFighter 02.06.2011 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1105391)
Jak zrozumiesz, ze pisze obiektywnie bez woli dosrania komukolwiek to wtedy prosze przeczytaj jeszcze raz to co napisałem.

Dyskutować bez poniżania rozmówcy szanowny Legionista nie potrafi?

Cytat:

Ślask ma wieksza szanse kompromitacji, bo zaczyna gdy graja jeszcze kelnerzy. Natomiast jesli dojdzie do III rundy to patrz Legia.

Sama gra w pucharach jest osiągnięciem Śląska. Nikt tutaj nie wydaje co roku milionów ojro na transfery to i oczekiwania są zgoła inne niż w Warszawie. 2 miejsce w lidze jest nie wynikiem grubych inwestycji, ale niespodzianką i ogromną zasługą trenera. Dlatego w przypadku WKSu nawet w razie szybkiej porażki nie ma mowy o kompromitacji.

Cytat:

Sranie w banie. Zawsze jest takie gadanie, a potem narzekanie. Jak zagracie drugi taki sezon jak Jagiellonia (4 miejsce, dlugo lider) to powinniscie dziekowac Bogu. Moim zdaniem za pol roku skonczy sie moda na Lenczyka itp.

Pożyjemy, zobaczymy...

Cytat:

To niby nie jest pompowanie balona?

To jest zwykła kibicowska nadzieja i wcale nie bezzasadna.

Nikt u nas nie sra co roku wielkimi hasłami, niczym:

"Wielka nowa, truskawkowa Legia, o jakiej zawsze marzyłeś!" :rotfl:

Rok wcześniej było coś o podboju Europy zdaje się, a w tym?? Co wymyśli Dziadzio Walter, żeby sprzedać karnety? :p

0 22 02.06.2011 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1105401)
Dyskutować bez poniżania rozmówcy szanowny Legionista nie potrafi?

A gdzie ja Cię niby poniżyłem?

Cytat:

Sama gra w pucharach jest osiągnięciem Śląska. Nikt tutaj nie wydaje co roku milionów ojro na transfery to i oczekiwania są zgoła inne niż w Warszawie. 2 miejsce w lidze jest nie wynikiem grubych inwestycji, ale niespodzianką i ogromną zasługą trenera. Dlatego w przypadku WKSu nawet w razie szybkiej porażki nie ma mowy o kompromitacji.

Skoro Śląsk wyprzedził Legię w lidze to jest od Legii na ten moment lepszy. Skoro jest lepszy to presja na wynik w pucharach powinna być co najmniej podobna.

Cóż moim zdaniem Śląsk przejdzie max rundę, Jaga max 2, Legia żadnej (czyli wszystkie skończą max na 3 rundzie eliminacji), a Wisła wejdzie do LM.

Cytat:

Nikt u nas nie sra co roku wielkimi hasłami, niczym:

Trudno by było inaczej skoro nieobca Wam i 3 liga..

Chcesz to się możemy założyć: o zwykłe przekonanie. W sezonie 2012/2013 Lenczyk już nie będzie trenerem Śląska.

FooFighter 02.06.2011 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1105403)
A gdzie ja Cię niby poniżyłem?

Ja nie piję do Twojego czytania ze zrozumieniem, tylko cierpliwie wstukuję kolejne argumenty...

Cytat:

Skoro Śląsk wyprzedził Legię w lidze to jest od Legii na ten moment lepszy. Skoro jest lepszy to presja na wynik w pucharach powinna być co najmniej podobna.

Tu nie chodzi o samo miejsce w lidze, ale też o środki inwestowane w zespół, stan i siłę kadry (Kaźmierczak po operacji, przyszłość Kelemena niewiadoma), oczekiwania kibiców, sponsorów, właścicieli, markę zespołu którą sobie wyrobił w ostatnich latach i wiele innych rzeczy.

Presja wyniku w pucharach może być na Łazienkowskiej albo Reymonta. Na Oporowskiej podchodzimy do tego na luzie. Ważna jest ambicja.

Cytat:

Cóż moim zdaniem Śląsk przejdzie max rundę, Jaga max 2, Legia żadnej (czyli wszystkie skończą max na 3 rundzie eliminacji), a Wisła wejdzie do LM.

Ja życzę wszystkim zespołom jak najdalszych podbojów, ale boję się, że i tak liczysz na zbyt wiele...

Cytat:

Chcesz to się możemy założyć: o zwykłe przekonanie. W sezonie 2012/2013 Lenczyk już nie będzie trenerem Śląska.

Zakład przyjmuję. Orest przetrwa niejednego Skorżę, Zielińskiego, czy Bakera. O co gramy?

EDIT:
O ile oczywiście podpisze co najmniej 2-letni kontrakt.

0 22 02.06.2011 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1105417)
Ja nie piję do Twojego czytania ze zrozumieniem, tylko cierpliwie wstukuję kolejne argumenty...

Poprosiłem o to, bo nie wydawało mi się i wciąż nie wydaje mi się, by wpadki Legii w pucharach miały jakikolwiek związek z przewidywanym krótkim występem Śląska w pucharach (co ciekawe w następnym poście stwierdziłeś mniej więcej to samo - że Śląsk szybko odpadnie).

Poza tym: prośba o ochłonięcie i przeczytanie raz jeszcze tego do czego się odnosisz to poniżanie? Raczej nie.

Cytat:

Tu nie chodzi o samo miejsce w lidze, ale też o środki inwestowane w zespół, stan i siłę kadry (Kaźmierczak po operacji, przyszłość Kelemena niewiadoma), oczekiwania kibiców, sponsorów, właścicieli, markę zespołu którą sobie wyrobił w ostatnich latach i wiele innych rzeczy.

Właśnie między innymi dlatego to nie ma szans powodzenia na dłuższą metę.. Kontuzje, przeciętni piłkarze więcej nie zagrają meczu sezonu. W zasadzie moim zdaniem Waszą jedyną nadzieją jest Diaz. Możliwe, że on w nadchodzącym sezonie będzie mega gwiazdą. I wtedy faktycznie będziecie grali o mistrza. Reszta rundę życia ma już za sobą.

Cytat:

Presja wyniku w pucharach może być na Łazienkowskiej albo Reymonta. Na Oporowskiej podchodzimy do tego na luzie. Ważna jest ambicja.

No, prosze Cie. Przecież wiadomo, że jak przegracie 2-3 mecze to będzie narzekanie i podejrzewanie, że brak ambicji. Teksty o tym, ze zarobili dużo rok wcześniej i już im się nie chce. Jestem prawie pewny, ze kibice Lechii to właśnie spiewali do swoich piłkarzy u nas na pucharze. A jeszcze kilka meczów wcześniej było tam świetnie.

Cytat:

Zakład przyjmuję. Orest przetrwa niejednego Skorżę, Zielińskiego, czy Bakera. O co gramy?

Znowu muszę zaproponować ponowne przeczytanie. O przekonanie :) bo tylko to można potem egzekwować :)

Ivory1906 02.06.2011 23:32

Panowie dajcie na luz :) O 22 ma sporo racji mowiac/przewidujac kto i jak spisze sie w pucharach...Legia hmm mysle ze jakis cien szansy jest zeby przebrnac ta III runde tylko trzeba szczescia w losowaniu :-D Co do Slaska, to mysle ze na II rundzie moze sie juz wszystko zakonczyc chociaz z drugiej strony znajac Oresta i ambicje druzyny z Wrocka to moze cos z tego byc :).

Moim skromnym zdaniem Slask na 70 % nie bedzie w pierwszej trojce ( choc szczerze im tego zycze ;) Podium trzech kroli mi sie marzy :) ). To ze Slask zajal 2 miejsce w tym sezonie to umowmy sie glownie przez nieporadnosc Amici i Legii, bo gdyby te druzyny zagraly na swoim poziomie to mysle ze Slask wyladowal by na 4-6 miejscu. Bardzo sie z tego 2 miejsca ciesze ale tez mysle ze ten sezon stal poprostu na slabym poziomie.

Jestem bardzo ciekaw nastepnego sezonu...Bakero w Amice Skorza w Legii. Czy to bedzie powtorka z tego roku czy nie ?

FooFighter 02.06.2011 23:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1105424)
Poprosiłem o to, bo nie wydawało mi się i wciąż nie wydaje mi się, by wpadki Legii w pucharach miały jakikolwiek związek z przewidywanym krótkim występem Śląska w pucharach (co ciekawe w następnym poście stwierdziłeś mniej więcej to samo - że Śląsk szybko odpadnie).

Poza tym: prośba o ochłonięcie i przeczytanie raz jeszcze tego do czego się odnosisz to poniżanie? Raczej nie.

Mają związek, bo to świadczy o poziomie naszej piłki. I jakie tam wpadki... Brutalna rzeczywistość....
Poza tym, co do tego wyczerpującego lata to oni na pewno dużo tych meczy nie zagrają i myślę, że dobre przygotowanie do sezonu (a Lenczyk potrafi) powinno tu dać radę.

Cytat:

Właśnie między innymi dlatego to nie ma szans powodzenia na dłuższą metę.. Kontuzje, przeciętni piłkarze więcej nie zagrają meczu sezonu. W zasadzie moim zdaniem Waszą jedyną nadzieją jest Diaz. Możliwe, że on w nadchodzącym sezonie będzie mega gwiazdą. I wtedy faktycznie będziecie grali o mistrza. Reszta rundę życia ma już za sobą.

Jeśli zatrudnisz odpowiednich ludzi to ma szansę na powodzenie. Nie przesadzajmy z tymi rundami życia sezonu. Umiejętności nagle nie znikają. Zmienne jest za to szczęście i poziom ambicji zawodnika (i znów patrz rola trenera)...

Cytat:

No, prosze Cie. Przecież wiadomo, że jak przegracie 2-3 mecze to będzie narzekanie i podejrzewanie, że brak ambicji. Teksty o tym, ze zarobili dużo rok wcześniej i już im się nie chce. Jestem prawie pewny, ze kibice Lechii to właśnie spiewali do swoich piłkarzy u nas na pucharze. A jeszcze kilka meczów wcześniej było tam świetnie.

Ile razy jeszcze tłumaczyć, że wielkiego narzekania nie będzie bo nie ma też wielkiej presji i kasy. Narzekać będziemy, jak wreszcie zbudują tą galerie handlową (oby) i władują konkretną kasę w zawodników (oby), bo wtedy będzie można dopiero wymagać.

Cytat:

Znowu muszę zaproponować ponowne przeczytanie. O przekonanie :) bo tylko to można potem egzekwować :)

Pytam się dlatego o co, bo taki zakład o nic, czyli o "przekonanie" to żaden zakład....

0 22 03.06.2011 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1105436)
Mają związek, bo to świadczy o poziomie naszej piłki. I jakie tam wpadki... Brutalna rzeczywistość....

Bez przesady, bo widze ze sie nowa historia tworzy. Owszem Legia nie osiąga już wyników jak choćby w świetnych dla nas latach 90tych, ale jest kilka klubów w Polsce, które miały zdecydowanie bardziej wstydliwe wpadki w ostatnich latach od nas. Prześledzmy ostatnie powiedzmy 6 występów Legii w pucharach.

04/05 - zmasakrowaliśmy FC Tiblisi, odpadliśmy z Austrią Wiedeń. Żadnych wpadek. Rozwalenie Gruzinów to był obowiązek, natomiast Austria Wiedeń to nie są ani mocarze ani ogórki.
05/06- Zmasakrował nas Zurich. Drużyna lepsza od Austrii. Wygrywali ostatnio z Milanem (i remisowali), pokonali Toulouse. Ani mocarze ani ogórki.
06/07 - gładko wygraliśmy z Islandczykami, przegraliśmy z Szachtarem z którym nikt w Polsce wtedy nie miał żadnych szans - przegraliśmy wyraznie, chociaż... wyniki na to nie wskazują. Następnie odpadliśmy z Austrią Wiedeń. Ani mocarze ani ogórki. Tym razem mecze były bardziej wyrównane.
07/08 -Vetra. Nie sposób oceniać, bo zagraliśmy jedną połowę, w której było 0-2, chociaż nie uznano nam prawidłowo zdobytej bramki. To największa wpadka Legii w ostatnich 6 latach bez dwóch zdań.
08/09 - Spokojnie pokonaliśmy Gomel, wyraźna porażka z FK Moskwa ze zdecydowanie lepszej ligi.
09/10 - Spokojnie pokonaliśmy Gruzinów, stoczyliśmy dwa fajne, wyrównane mecze z Broendby. Ani ogórki ani mocarze.

Generalnie poza 45 minutami z Vetrą, czego nie da się ocenić w tak bogaty sposób jak dwumeczu (chociaż to była wtopa), kelnerów ogrywamy bez większych problemów. Nie ma ani Cementarnic, ani Mołdawian, ani Levadii czy Karabachu. Odpadamy z drużynami z przeciętnych lig europejskich o przeciętnych budżetach. Z tym, że te przeciętne ligi są lepsze od naszej, a budżety w momencie konfrontacji były zdecydowanie większe. Ja tutaj cyber super mega śmiesznych kompromitacji nie widze. Widzę raczej u innych.

Cytat:

Poza tym, co do tego wyczerpującego lata to oni na pewno dużo tych meczy nie zagrają i myślę, że dobre przygotowanie do sezonu (a Lenczyk potrafi) powinno tu dać radę.

Popatrz jak skończyła jesień Polonia i Ruch. Moim zdaniem to się odbije zdecydowanie na Śląsku.

Cytat:

Pytam się dlatego o co, bo taki zakład o nic, czyli o "przekonanie" to żaden zakład....

To co proponujesz? Oficjalne przyznanie racji w podpisie? Ja X myliłem się w sprawie Śląska. Przegrałem zakład z Y?

FooFighter 03.06.2011 00:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1105442)
Bez przesady, bo widze ze sie nowa historia tworzy. Owszem Legia nie osiąga już wyników jak choćby w świetnych dla nas latach 90tych, ale jest kilka klubów w Polsce, które miały zdecydowanie bardziej wstydliwe wpadki w ostatnich latach od nas. Prześledzmy ostatnie powiedzmy 6 występów Legii w pucharach.

04/05 - zmasakrowaliśmy FC Tiblisi, odpadliśmy z Austrią Wiedeń. Żadnych wpadek. Rozwalenie Gruzinów to był obowiązek, natomiast Austria Wiedeń to nie są ani mocarze ani ogórki.
05/06- Zmasakrował nas Zurich. Drużyna lepsza od Austrii. Wygrywali ostatnio z Milanem (i remisowali), pokonali Toulouse. Ani mocarze ani ogórki.
06/07 - gładko wygraliśmy z Islandczykami, przegraliśmy z Szachtarem z którym nikt w Polsce wtedy nie miał żadnych szans - przegraliśmy wyraznie, chociaż... wyniki na to nie wskazują. Następnie odpadliśmy z Austrią Wiedeń. Ani mocarze ani ogórki. Tym razem mecze były bardziej wyrównane.
07/08 -Vetra. Nie sposób oceniać, bo zagraliśmy jedną połowę, w której było 0-2, chociaż nie uznano nam prawidłowo zdobytej bramki. To największa wpadka Legii w ostatnich 6 latach bez dwóch zdań.
08/09 - Spokojnie pokonaliśmy Gomel, wyraźna porażka z FK Moskwa ze zdecydowanie lepszej ligi.
09/10 - Spokojnie pokonaliśmy Gruzinów, stoczyliśmy dwa fajne, wyrównane mecze z Broendby. Ani ogórki ani mocarze.

Coś nie brzmi przekonująco ta propaganda sukcesu. Kogo tu chcesz przekonywać, że było nieźle? Jak na inwestowane środki, nadzieje, zapowiedzi, wreszcie nazwę klubu (przez wzgląd na dawne lata) to wypadalliście dosyć mizernie.

Zwycięstwa z półamatorami z Islandii, czy Gruzji to też żaden powód do dumy. Odpadaliście za każdym razem z pierwszym napotkanym poważnym/przeciętnym przeciwnikiem.

Nie wspominam wszakże o innych zespołach "ekstraklapy", ale podsumowując ten bilans, jeżeli chodzi o drużynę z ambicjami i takimi środkami to bardziej do dupy niż nieźle.

Cytat:

Popatrz jak skończyła jesień Polonia i Ruch. Moim zdaniem to się odbije zdecydowanie na Śląsku.

Były drużyny, które sobie w lidze radziły. Patrz Wisła Skorży, Jagiellonia w tym sezonie na jesieni... Przykładów się parę znajdzie.

Cytat:

To co proponujesz? Oficjalne przyznanie racji w podpisie? Ja X myliłem się w sprawie Śląska. Przegrałem zakład z Y?

Formułkę możemy ustalić :-D.

Sartre 03.06.2011 07:25

Cytat:

Coś nie brzmi przekonująco ta propaganda sukcesu. Kogo tu chcesz przekonywać, że było nieźle? Jak na inwestowane środki, nadzieje, zapowiedzi, wreszcie nazwę klubu (przez wzgląd na dawne lata) to wypadalliście dosyć mizernie.

Zwycięstwa z półamatorami z Islandii, czy Gruzji to też żaden powód do dumy. Odpadaliście za każdym razem z pierwszym napotkanym poważnym/przeciętnym przeciwnikiem.
022 nie mówi, że wypadliśmy nieźle. Ty pisałeś, że w Pucharach nie da się na nas patrzyć, on na to, że aż tak źle nie było i inni zaliczali większe wpadki. Tyle.

7 kotów 03.06.2011 09:10

Pierwsza czwórka, czyli pucharowicze, postawiła na kontynuację pracy trenera.
To dobrze, a efekty z pewnością bedą.
Śląsk będzie grał to samo, Legia Skorzy gorsza nie będzie, Probierz grzechów pychy już nie popełni, a i Widzew, Amika i Polonia rewolucji robić nie zamierzają.
O MP powalczy jednak Legia z Wisła. Myśle ze mamy narazie największy potencjał a i nadchodzące okienko transferowe może nam ten potencjał zdecydowanie zwiększyć.
Dresovia ma porażkę wpisana w historie. Pudło bedą mieli. Ale takie aluminiowe na szczątki doczesne, jak wreszcie sprawiedliwość ich dosiegnie.

LuKaS TSW 03.06.2011 15:44

http://www.youtube.com/watch?v=H3W3Q...pvideos_sports takie podsumowanie z przymrużeniem oka:)

lorddavy 03.06.2011 15:48

Ciąg dalszy dobrych wiadomości - Bakero już na 100% zostaje w Amice.
http://www.90minut.pl/news/158/news1...-z-Lechem.html

emj10 03.06.2011 15:57

Jaja jak berety. Niesamowite są te Pyrusy... a wszystko przez to, że Walter zatrzymał Maciusia. To jest kara za palec :D

Wojtas 03.06.2011 16:22

Widze ze wszystko po staremu .Macius zostaje w Legii ,Orest w Slasku a Maria w Amice.

jaja jak berety :D

mr_kwolf 03.06.2011 16:29

Myśle, że można już oficjalnie ogłosić, że Rutkowski to drugi po Walterze człowiek, który po prostu nie zdążył przejąć swojego ukochanego klubu (Bogusław Cupiał go uprzedził). Jednak miłość jest tak silna, że postanawia pomagać nam - Wiśle, w inny sposób.

River 03.06.2011 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1105744)
Ciąg dalszy dobrych wiadomości - Bakero już na 100% zostaje w Amice.
http://www.90minut.pl/news/158/news1...-z-Lechem.html

A Dawidziuk dyrektorem sportowym:rotfl: Rozklad postepuje:D

PS. mogli odrazu Tomaszewskiego wziac na dyrektora:-D

0 22 03.06.2011 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1105449)

Ale jaka propaganda i jakie sukcesy? Obaliłem tylko jakieś Twoje podchody pod to, ze rzekomo Legia kompromitowała Polskę w europejskich pucharach w ostatnich latach. Nie kompromitowała. Jedyny mecz, który taki był to spotkanie z Vetrą, przy czym ocenianie czegokolwiek na podstawie 45 minut jest ryzykowne. Z drugiej strony na pewno nie było też 'niezle'. Niczego takiego nie napisałem. Było słabo, jak na Legię to nawet bardzo słabo. Ale nie kompromitująco, bo ogórki zawsze przechodziliśmy. Odpadaliśmy przy pierwszym w miarę sensownym przeciwniku, ale nie z totalnymi anonimami. Inne polskie kluby nie mogą tak powiedzieć i tyle. Nic więcej. W nadchodzącym sezonie odpadniemy od razu, ale z kimś poważnym, wobec czego znowu komrpomitacji nie będzie - chyba, ze dostaniemy 0-6.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1105470)
022 nie mówi, że wypadliśmy nieźle. Ty pisałeś, że w Pucharach nie da się na nas patrzyć, on na to, że aż tak źle nie było i inni zaliczali większe wpadki. Tyle.

No, właśnie.

7 kotów 03.06.2011 22:20

http://www.weszlo.com/news/7006
A co tam słychać u permanentnego prawie spadkowicza ?

Cracovia Kraków,
rok założenia 1906
Barwy buraczano-białe.

Ivory1906 03.06.2011 23:35

Co tu duzo pisac...Ja jestem ciekaw czy ktos kiedys zajmie sie filipiakiem i jego banda degeneratow bo choc nie mam zadnych dowodow to mozna smialo stwierdzic ze on i jego kochany klubik maczal palce w roznych " ciekawych " meczach...

Gordian 04.06.2011 00:04

Jeśli to prawda co tam Drumlak naopowiadał to niezła patologia. Jak jeszcze do tego dodać sposób zarządzania samym klubem (brak choćby jednego scauta, zatrudnienie trenera który za grosz nie ma kultury i klasy, brak zawieszenia dla Mierzejewskiego) to mamy piękny obraz ekstraklasowego klubu. Niech nikt nie mówi, że pieniądze nie grają. Grają i to mocno. Już wole arcy "ciekawe" mecze z biedniutka Polonią Bytom niż derby z Cracovią.

SkMk 04.06.2011 07:55

I kibic piszący donos do prokuratury. To już chyba jakaś tamtejsza tradycja.

Ogryzek 04.06.2011 07:57

Parchy mają podobny epizod jak Koruptor Kielce przy swoich awansach najpierw z danej III do II ligi. A potem z II do I (teraz ekstraklasy). Jakoś dziwnym trafem Koronę udało się złapać i ukarać a ich nie. Muszą mieć jakieś spore "znajomości", mocne plecy. Straciłem już zresztą nadzieję że spadną. Zawsze znajdzie się jakaś "pomocna" dłoń która im pomoże.

I nie zdziwiłbym się jakby Majcher celowo opóźniał dokończenie naszego stadionu gdy tymczasem u Parchatych są bilety po 5 zł. U nas przez niepełny stadion żeby zbilansować budżet są drogie bilety a w tym czasie na Parchatych prawie za darmo. To przypadek? Może dobrze skoordynowana akcja zapełniania ich Kauflandu?

IncognitoTSW 04.06.2011 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1105814)
Ale jaka propaganda i jakie sukcesy? Obaliłem tylko jakieś Twoje podchody pod to, ze rzekomo Legia kompromitowała Polskę w europejskich pucharach w ostatnich latach. Nie kompromitowała. Jedyny mecz, który taki był to spotkanie z Vetrą, przy czym ocenianie czegokolwiek na podstawie 45 minut jest ryzykowne. Z drugiej strony na pewno nie było też 'niezle'. Niczego takiego nie napisałem. Było słabo, jak na Legię to nawet bardzo słabo. Ale nie kompromitująco, bo ogórki zawsze przechodziliśmy. Odpadaliśmy przy pierwszym w miarę sensownym przeciwniku, ale nie z totalnymi anonimami. Inne polskie kluby nie mogą tak powiedzieć i tyle. Nic więcej. W nadchodzącym sezonie odpadniemy od razu, ale z kimś poważnym, wobec czego znowu komrpomitacji nie będzie - chyba, ze dostaniemy 0-6.

No, właśnie.

Ależ oczywiście, masz rację gościu z Warszawy. Legia po prostu tak bardzo kompromituje się w lidze, że na puchary już nie starcza.

0 22 04.06.2011 10:02

Nie spoć się z tego porannego dosrywania. Cóż ja Ci mogę napisać skoro temat był o pucharach, a Tobie jak widać na tej płaszczyźnie zabrakło argumentów.

Nie zdarza się nam być za Koroną czy Cracovią.

flamengista 04.06.2011 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1105979)
(...)

I nie zdziwiłbym się jakby Majcher celowo opóźniał dokończenie naszego stadionu gdy tymczasem u Parchatych są bilety po 5 zł. U nas przez niepełny stadion żeby zbilansować budżet są drogie bilety a w tym czasie na Parchatych prawie za darmo. To przypadek? Może dobrze skoordynowana akcja zapełniania ich Kauflandu?

Chłopie - ale się przejmujesz. Jeśli ktoś chce towar drugiej świeżości, to jego sprawa. Jeśli ktoś chce kupować "odrzut z eksportu", "towar drugiej kategorii" - nie ma sprawy.

To nie jest konkurencja. Tak samo jak babina na Kleparzu sprzedająca jajka nie konkuruje z delikatesami Likusów na Rynku.

Jak ktoś chce zobaczyć Mistrzowską Wisłę, to wie że za dobry towar trzeba zapłacić.

BTW: osobiście uważam, że 5 złotych na Pasy to wygórowana cena.

Ogryzek 04.06.2011 11:45

Obyś miał rację,

Ale fakt jest faktem - przy tych cenach biletów jakie mają nagle stali się 4 potęgą w lidze jeśli chodzi o frekwencje na meczach u siebie - po Lechu, Legii i Wiśle. Z czegoś się to wzięło, chyba nie z powodu widowiskowej gry?

Ponadto sam znam dwa przypadki zwykłych pikników (nie kibiców) którzy z powodu niskich cen zaczęli sobie chodzić do Kauflandu. Chodzili od czasu do czasu na Wisłę, za drogo, to skorzystali z "promocji" i chodzą popatrzeć na ligę u Parchatych.

Mimo wszystko nie możemy lekceważyć wroga bo się obudzimy z ręką w nocniku.

BTW
Górnik Zabrze też przez 1 sezon miał bardzo tanie bilety i podniósł sobie frekwencje.

* te dwa przypadki to nie są moi znajomi! Bez takich proszę:)
(Znam dwa przypadki - słyszałem o dwóch takich, ale ci dwaj to nie moi znajomi!)

IncognitoTSW 04.06.2011 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1106008)
Nie spoć się z tego porannego dosrywania. Cóż ja Ci mogę napisać skoro temat był o pucharach, a Tobie jak widać na tej płaszczyźnie zabrakło argumentów.

Nie zdarza się nam być za Koroną czy Cracovią.

Czyżby? Ja bym radził sprawdzić w jakim temacie piszemy, czy na pewno jest to temat o pucharach czy raczej o lidze.
Poza tym gdybyś umiał czytać to zauważyłbyś, że zgodziłem się bez żadnej ironii o braku pucharowej kompromitacji, a z tym, że Legia kompromituje się w lidze chyba nie będziesz się kłócił?

A co do tego czy się spociłem, to oczywiście - jak najbardziej i nic mnie tak nie cieszy jak poranne dosranie legioniście :-D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl