Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

snikki_(konto-usuniete) 19.09.2011 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1166663)
niestety, mamy kolejnego Łobo w składzie... Kirm jest b e z n a d z i e j n y, Maaskant tego nie widzi?!

Spadek formy. Melikson też nie jest w top formie z eliminacji LM. Cierpliwości...

kacpaw91 19.09.2011 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1166663)
niestety, mamy kolejnego Łobo w składzie... Kirm jest b e z n a d z i e j n y, Maaskant tego nie widzi?!

Przynajmniej asystę zanotował, nigdy nie grał zbyt efektownie, ale notował bramki i asysty. Małecki też dzisiaj nie zagrał wielkiego meczu. Przydałaby się para dynamicznych skrzydłowych, szybkich z dobrym dryblingiem i wrzutką (jak Melikson). Od wspomnianego Łobo Małecki mógłby się uczyć wrzutki ; )

krkgiba 19.09.2011 22:28

spadek formy? od tylu meczów? on jest z każdym meczem coraz gorszy...
bramka z Odense to nie jego bramka, tylko bramkarza.

snikki_(konto-usuniete) 19.09.2011 22:32

Każda strzelona bramka wynika z błędu/słabości przeciwnika. Ja tam szanuję Kirma i mam nadzieję, że jeszcze się wzbije na wyżyny swoich możliwości. Na chwilę obecną zaliczył sporo asyst co też należy docenić.

IncognitoTSW 19.09.2011 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1165902)
No to jednak Bunoza ma przejebane. Ale jak lecimy alfabetycznie, to Brud :-(

a Boguski? :-D

wolfy 19.09.2011 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1166688)
a Boguski? :-D

Powoli tracę nadzieję, że chłopak dojdzie do siebie.

A właśnie. Czy ktokolwiek wie co z Rafałem się dzieje?

vote-for-mikey 20.09.2011 00:02

Rafał trenował na pełnych obrotach ostatnio, osobiście ciągle na niego liczę, bo brakuje z przodu jednego zawodnika.

Bunoza dzisiaj pokazał Jaliensowi jak powinien grać stoper. Celnie podaje do przodu, zastawia piłkę, daje się faulować. Niech Holender odstawi dumę na bok i się uczy, najmocniejszy środek na dzisiaj to Chavez - Bunoza.

Ciekawostka. W dzisiejszym meczu wykonaliśmy 12 podań do bramkarza. 8 Jaliens, po jednym Sobol, Chavez, Bunoza i Diaz.

wolfy 20.09.2011 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1166699)
Rafał trenował na pełnych obrotach ostatnio, osobiście ciągle na niego liczę, bo brakuje z przodu jednego zawodnika.

Przydałby się na zmiany - gorzej od Garguły nie zagra. Z Polonią nawet asystę zaliczył. Fartowną, ale zawsze...
Dobrze by było, żeby wreszcie wrócił na boiska. Z przodu naprawdę szału nie ma.

vote-for-mikey 20.09.2011 00:23

No, właśnie to mam na myśli. Zamiast Garguły.

Luk_Biala_Gwiazda 20.09.2011 00:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1166703)
Przydałby się na zmiany - gorzej od Garguły nie zagra. Z Polonią nawet asystę zaliczył. Fartowną, ale zawsze...
Dobrze by było, żeby wreszcie wrócił na boiska. Z przodu naprawdę szału nie ma.

Gdy Gordan drybluje na przebój przez pół boiska, nie powiesz mi, że szału nie ma, brakuje tylko "ostatniego podania".. :D

A generalnie Bunoza bardzo podobał mi się w dzisiejszym spotkaniu, miał jedno, czy dwa podania typowo do przeciwnika, aczkolwiek zdecydowanie lepiej prezentuje się od Chaveza w rozegraniu piłki.

sovinho_02 20.09.2011 07:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luk_Biala_Gwiazda (Post 1166708)
Gdy Gordan drybluje na przebój przez pół boiska, nie powiesz mi, że szału nie ma, brakuje tylko "ostatniego podania".. :D

A generalnie Bunoza bardzo podobał mi się w dzisiejszym spotkaniu, miał jedno, czy dwa podania typowo do przeciwnika, aczkolwiek zdecydowanie lepiej prezentuje się od Chaveza w rozegraniu piłki.

Dlatego jak dla mnie na mecz z Flotą w PP para stoperów to Bunoza - Jovanovic... Po pierwsze dlatego że Osman prawdopodobnie będzie odczuwał skutki tego urazu, a na tego "niby profesora defensywy" Jaliensa to ja juz patrzeć nie mogę.... Najlepszy przykład na początku 2 polowy, wszedł Bunoza i jak była akcja Bełchatowa gdzieś koło 50 minuty to on tak odebrał piłkę że nawet autu ani rożnego nie było a Jaliens to tak odbiera że nie ma ani autu ani rożnego ale piłke ma przeciwnik....
A na ruch jak wyzdrowieje Osman to na lewej Dragan w środku Bunoza Chavez i z prawej Jovanovic, a dwaj Holendrzy niech sobie odpoczną...

Robin 20.09.2011 08:01

dziś o 15.30 piłkarze Wisły wezmą udział w przemarszu z dzieciakami z Placu Szczepańskiego na Rynek Główny w ramach promowania koszulek odblaskowych dla dzieci

Mocny 20.09.2011 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robin (Post 1166728)
dziś o 15.30 piłkarze Wisły wezmą udział w przemarszu z dzieciakami z Placu Szczepańskiego na Rynek Główny w ramach promowania koszulek odblaskowych dla dzieci

dlugi ten przemarsz :lol:

arti 20.09.2011 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mocny (Post 1166768)
dlugi ten przemarsz :lol:

No i dobrze... grają co 3 dni - mogliby nie wytrzymać dłuższego dystansu...:D
Poza tym trzeba jeszcze wpaść do galerii - kupić jakiś ciuch na wyjazd nad morze...:)

mitmichael 20.09.2011 11:21

Mały niech sie w koncu za siebie wezmie, niech nauczy sie grac zespołowo. Wczoraj zagral słabo, jak dla mnie gorszy był tylko Kirm.

krkgiba 20.09.2011 11:29

To akurat nie jest trudne, Kirm w każdym meczu jest najsłabszy - mnóstwo strat, złych wyborów, zero dryblingu i zero przyspieszenia. No i te jego strzały.... :D

szprotson 20.09.2011 13:17

Andraż Łobodźiński jest totalnie bez formy

borys; Zieniu wtedy wdupcył z 17 bramek i naprawde grał nieźle.Kiro wsadził w poprzednim 9 ale był...średni. Z 2 dobre mecze niczym Wojtek Ł. a reszta to jechanie na papierach i tyle.

E2; Mocny- ni chuja nie jest w formie, albo inaczej rozumiemy jego "formę". W formie to był jak przyjechał na Levadie na pierwszy mecz, przygotowany za granicą a nie u nas robił różnice.
Btw- jak piłkarz jest w formie to np. strzela bramki z dupy, sytuacje wykorzystuje na luzie etc.

borys 20.09.2011 13:30

On nie jest bez formy mial poprostu w ub. r sezon jak kiedyś Zieńczuk.

Mocny 20.09.2011 13:39

co za bzdury , jest w formie i jest dobry

jest tylko / aż podstawowy problem wykanczanie sytuacji - moim zdaniem potrzebny jest trening mentalny z psychologiem

borys 20.09.2011 13:44

szprotson masz racje moglem to nazwac inaczej poprostu mial sezon konia i to wszystko lepiej nie bedzie a tylko gorzej.

arti 20.09.2011 17:16

W dzisiejszej PN 3 strony o Wiśle (temat tygodnia - podzielona Wisła) na kanwie porażki z Odense.
Bohaterem - Mały.
Wg Godlewskiego Mały dostał propozycję podwyżki do 50tys. pln netto/miesiąc, ale Iliev kasuje 120 tys pln/miesiąc (netto, brutto?), ale gra na poziomie Małego więc negocjacje zostały zerwane przez stronę Małego. Kara za wiadomą wypowiedź - równowartość 5 tys euro.
"Już wiem, że odejdę w grudniu. Zdaje się zresztą niż za sumę znacznie niższą niż zapisana w kontrakcie. Bo to będzie najlepsze rozwiązanie dla wszystkich" - powiedział jakoby Mały przed meczem z Odense.
Kolejka zainteresowanych - Niemcy, Francja i "... nawet mój wymarzony WHU składał zapytanie. Fajnie byłoby zagrać właśnie tam..."
Ponadto Mały ponoć rozczarowany, że nikt z kolegów nie wstawił się z nim kiedy Basałaj wlepił Mu karę.
Ostatni kwiatek - ponoć piłkarze mają obiecane premie tylko za awans z grupy LE, za wygrane i remisy w poszczególnych meczach premii nie ma.
A premiera całego stadionu w meczu z Fulham.
.................................................. .................................................. ..........................
Jaka jest wiarygodność tego - kto jest blisko klubu i chce/może - niech się odniesie do tego.
Trochę się miszają w matematyce - wg PN Mały zarabia 30t BRUTTO, a zaproponowano Mu podwyżkę o 2/3 do 50t NETTO (?!). Przecież tj. wzrost o przeszło 100%.

szprotson 20.09.2011 17:24

wiele informacji bliskich prawdy.
Chociaż karę dostał wyższą.

info tel.

lorddavy 20.09.2011 17:30

Jeśli to prawda powinni chociaż za Małego sprowadzić z powrotem Pawła Brożka.

Kurz 20.09.2011 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1166952)
Wg Godlewskiego Mały dostał propozycję podwyżki do 50tys. pln netto/miesiąc, ale Iliev kasuje 120 tys pln/miesiąc (netto, brutto?), ale gra na poziomie Małego więc negocjacje zostały zerwane przez stronę Małego.
Jaka jest wiarygodność tego - kto jest blisko klubu i chce/może - niech się odniesie do tego.
Trochę się miszają w matematyce - wg PN Mały zarabia 30t BRUTTO, a zaproponowano Mu podwyżkę o 2/3 do 50t NETTO (?!). Przecież tj. wzrost o przeszło 100%.

Czyli miał teoretycznie zarabiać 150 tys euro rocznie na rękę, po opodatkowaniu? I tu rodzi się pytanie czy zarobki, piłkarzy, które znamy to wartości przed opodatkowaniem. Jeśli tak i jeśli nie prowadzą działalności gospodarczej, jak w niektórych klubach, różnica pomiędzy małym a Maorem na przykład byłaby minimalna.

arti 20.09.2011 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1166978)
Czyli miał teoretycznie zarabiać 150 tys euro rocznie na rękę, po opodatkowaniu? I tu rodzi się pytanie czy zarobki, piłkarzy, które znamy to wartości przed opodatkowaniem. Jeśli tak i jeśli nie prowadzą działalności gospodarczej, jak w niektórych klubach, różnica pomiędzy małym a Maorem na przykład byłaby minimalna.

Tak by z tego wynikało. Tylko jak napisałem w ostatniej linijce - tam jest coś na bakier z procentami. Jeśli podwyżka o 2/3 od 30 brutto to 50 ale brutto jak byk. Jeśli 50 netto to te 2/3 są bzdurą.
Brutto, netto, forma współpracy - działalność gospodarcza, prawa do wizerunku (bodaj Górnik Z jeszcze coś innego kombinował) - no tego nie wiemy.

wolfy 20.09.2011 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1166959)
Jeśli to prawda powinni chociaż za Małego sprowadzić z powrotem Pawła Brożka.

A on na pewno będzie się palił do takiej zamiany. Pewnie już nie może się doczekać aż zobaczy znów twarz Basałaja. Na pewno zrezygnuje ze znacznie większych pieniędzy w Turcji jak tylko Prezes poprosi.
Na pewno.

R33 20.09.2011 20:11

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25820

bez jaj

jaro1985r 20.09.2011 20:14

Następny po Arboledzie co biegał z flagą swojego kraju po mistrzostwie a teraz nagle chce być Polakiem. No cóż Izrael do nas na mistrzostwa raczej nie przyjedzie więc łatwiej się zgłosić do cyrku Smudy. ŻENADA ! Co do Brożka to w Trabzonsporze przed paroma dniami groźnej kontuzji nabawił sie inny napastnik i będzie musiał pauzować około 6 miesiecy więc Paweł może dostać teraz więcej szans

wolfy 20.09.2011 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1167057)
Następny po Arboledzie co biegał z flagą swojego kraju po mistrzostwie a teraz nagle chce być Polakiem. No cóż Izrael do nas na mistrzostwa raczej nie przyjedzie więc łatwiej się zgłosić do cyrku Smudy. ŻENADA !

Będzie tam grał jakiś Polak?

karas1983 20.09.2011 20:17

Maor Melikson w reprezentacji Polski?!

Maor w rozmowie ze mną wyraził zdecydowaną chęć gry dla Polski. Myślę, że powołanie go do pierwszej reprezentacji to tylko kwestia czasu” – powiedział Grzegorz Lato.

Ciekawe ile w tym prawdy:>

lorddavy 20.09.2011 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1167051)
A on na pewno będzie się palił do takiej zamiany. Pewnie już nie może się doczekać aż zobaczy znów twarz Basałaja. Na pewno zrezygnuje ze znacznie większych pieniędzy w Turcji jak tylko Prezes poprosi.
Na pewno.

A po co ma rezygnować z pieniędzy, mogłoby to być wypożyczenie - jeśli tam nie będzie grał to jakiś cień szansy na ten transfer w zimie jest. No ale ok, na razie to są moje chęci a nie realia.

Chrisman 20.09.2011 20:22

o co chodzi? ciekawe w jakim języku sie dogadał Lato

silver03 20.09.2011 20:22

Jeśli to prawda to strasznie się zawiodłem na Meliksonie, jego spadek formy też można tłumaczyć tymi wydarzeniami.

laxa 20.09.2011 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1167053)

A niby w jakim języku Grzesiu z Maorem pogadał ?

wujekWojtek 20.09.2011 20:24

Oby to nie była prawda. Uwielbiam Melliksona, uwielbiam Reprezentację Polski, ale nienawidzę Smudy, Laty i całego PZPNu....

Maor powinien być gwiazdą, ale w kadrze izraela. Poza tym popatrzcie na tych wszystkich naturalizowanych Polaków co z nimi się stało jak wyjechali z Ekstraklasy ;/

Cinek1906 20.09.2011 20:25

żałosne.. kolejny cudzoziemiec w kadrze reprezentacji POLSKI.. I nie przemawiają do mnie argumenty, że ma matkę Polke czy co..

Tu chodzi o co innego..

R33 20.09.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1167058)
Będzie tam grał jakiś Polak?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Pol%C3%A1k
Może ma młodszego brata który też będzie jakimś odpałem w Czechach. :D

silver03 20.09.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laxa (Post 1167065)
A niby w jakim języku Grzesiu z Maorem pogadał ?

L: You Polska grac. Łord Kap 2012, ok?
M: aha, ok.

Proponuje założyć topic: "Transfery Reprezentacji Polski - plotki, propozycje , informacje".

tarantulaw2 20.09.2011 20:28

Ale po co nowy temat skoro jest już prowadzona dyskusja na ten temat w Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-)?

Ale żeby nie było tylko offtopu - jestem na nie. Za dużo już tych "Polaków", w dodatku Melikson grał niedawno w swojej kadrze...

karas1983 20.09.2011 20:33

Temat założyłem dlatego, gdyż moim zdaniem sprawa ważna i zasługuje na osobne "potraktowanie"...

Ciekawe jakich argumentów użyli aby przekonać IZRAELCZYKA do gry w REPREZENTACJI POLSKI? Izraelczyka, który jeszcze wczoraj grał i strzelał dla Izraela...

Czy dzisiaj wszystko jest już na sprzedaż?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl