Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

szprotson 17.09.2011 17:43

Ptaszki dość głośno cwierkają ze w zimie sie pożegnamy z Patrykiem.

DevilMayCry 17.09.2011 18:04

Dolhe i Franka wyzywano po tym jak uciekli z Wisły...

willow 17.09.2011 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1165635)
Patryk zrobił więcej dla tego klubu niż większość z was, jak nie więcej od wszystkich użytkowników!

Można jakieś konkrety?
Czy tak pitolisz żeby tylko pitolić?

Kurz 17.09.2011 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1165662)
Można jakieś konkrety?
Czy tak pitolisz żeby tylko pitolić?

Naprawdę nie wiesz? Przecież w czynie społecznym sam wybudował po nocach trybunę G :-).

willow 17.09.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1165667)
Naprawdę nie wiesz? Przecież w czynie społecznym sam wybudował po nocach trybunę G :-).

A no tak :D
I doping prowadził ;)

wolfy 17.09.2011 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1165622)
Zwracam uwagę, że o żadnym piłkarzu Wisły na tym forum nie napisano tyle negatywnych opinii, co o Małeckim. Oczywiście, jest też sporo jego zwolenników. Ale skoro nawet jego zachowanie budzi kontrowersje wśród kibiców Wisły - to chyba daje do myślenia.

Tyle tu siedzisz, a takie rzeczy piszesz...

Gorzej i więcej pisano o:
Zieńczuku, Dawidowskim, Brożkach (szczególnie Pawle), Pawełku.

Skoro Ty się przejmujesz, że dużo piszą - to Twój problem. Wielu przejmowało się atmosferą psutą przez Brożków - et voila, nie ma ich. Atmosfera powinna być zajebista, tylko teraz nie mamy napastnika i lewego obrońcy.
Te wiadra pomyj jakie wylano na Zieńczuka w ogóle przebić będzie trudno. Wiem, bo jako moderator broniłem go i dawałem bany za wszystko co przekraczało granice przyzwoitości.

Nie wiem do czego zmierzasz, ale mnie zdanie frustratów którzy znajdują sobie piłkarza i napierdalają w niego do mdłości wali. Odejdzie Małecki, to znajdą sobie inną ofiarę. Ot, żałosne ludziki.

sergio 17.09.2011 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1165686)
Odejdzie Małecki, to znajdą sobie inną ofiarę. Ot, żałosne ludziki.

Możemy zrobić zakład na kogo rzuci sie szarańcza...ja stawiam na Kirma:lol:

Ogryzek 17.09.2011 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1165690)

Poza tym że pudłuje w nieprawdopodobnych sytuacjach i zmaścił najwięcej setek w tym sezonie to nie ma się do czego przyczepić:)

A zapomniałem, olał decyzje trenera i wrył się na chama żeby strzelać karnego którego zresztą nie strzelił.

BTW
Rzygam już tym Małeckim (dyskusjami o nim). Dla mnie to temat zastępczy jak w polityce. Myślę że również wygodny naszym decydentom. Kibice nie płaczą o pieniądze na transfery (których nie ma) a przyczynę wszelkiego zła znajdują w postaci Małego.

Nie ma problemu jak widać z nie do końca udanych transferów czy decyzji trenera itd. Jest jedna przyczyna zła. Małecki! :D

Proud 17.09.2011 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1165686)
Odejdzie Małecki, to znajdą sobie inną ofiarę. Ot, żałosne ludziki.

Cytat:

Ja stawiam na Bunozę!

:>

Worcester 17.09.2011 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1165635)
Nie będę siedział cicho jak niektórzy karzą wypier*alać Małemu. Patryk zrobił więcej dla tego klubu niż większość z was, jak nie więcej od wszystkich użytkowników!

16 przy nicku to Twój wiek? Jestem z rocznika Małeckiego, pewne rzeczy o nim wiem z racji tego, że przez 5 lat grał w Wiśle z moim przyjacielem. Ja jestem na Wiśle od sierpnia 1997 roku i uwierz mi, że nie czuję się gorszy od Małeckiego.
Dlatego zamilcz prowokatorze.

wolfy 17.09.2011 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1165704)
Ja stawiam na Bunozę!

:>

Jak długo jest daleko od pierwszego składu - może czuć się bezpiecznie. Ba! Niektórzy widza w nim talent.
Ale generalnie - to akurat Polacy zwykle są tymi złymi, więc po namyśle postawiłbym na Gargułę. Wysoki kontrakt, gra żałośnie słabo, robi głupie miny. No i jest naszym rodakiem, a nic tak nie w....ia sfrustrowanego nieudacznika jak nowy samochód sąsiada:>

Po obserwacji na żywo rozmaitych "szyderców" mam pewien pogląd na temat tych ludzi. No bo przecież normalny człowiek nie będzie napierdalał na jakiegoś piłkarza non stop jak najęty, przez to nawet trudno mecz oglądać.

WISŁAZWE 17.09.2011 21:12

Cytat:

Błąd kolego! :)

Otóż, nowym a raczej starym kozłem ofiarnym zostanie Junior! Diaz!

Dziękuje.

wolfy 17.09.2011 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1165726)

Dziękuje.

Blisko, ale pozostaje pytanie - czy zdąży? Jest tu tylko na wypożyczeniu...

snikki_(konto-usuniete) 17.09.2011 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1165726)

Dziękuje.

Moim już został. Jest cienki jak d..a pasikonika. Oby jak najdalej od pierwszego składu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1165727)
Blisko, ale pozostaje pytanie - czy zdąży? Jest tu tylko na wypożyczeniu...

Raczej "aż".

dj_ibutti 17.09.2011 23:05

Moze Czarek Wilk, za poglady? Ale to chyba nie te czasy....

willow 17.09.2011 23:13

A ja myślę, że jak odejdzie Małecki, weźmiemy się za Adamiakową. Noż k...a, jak ona te rogi bije?!

Wojtas 17.09.2011 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1165788)
A ja myślę, że jak odejdzie Małecki, weźmiemy się za Adamiakową. Noż k...a, jak ona te rogi bije?!

W takim razie bierzemy kogos na B.

kot 17.09.2011 23:39

Przy całym szacunku do wiele razy bronionego przeze mnie Patryka, ale takiej szczeniaterii, jaką osatnio odstawił, nie da się obronić, żadną apologią. Przepraszam bardzo, ale istnieją granice infantylizmu oraz samodesktrukcji i klub nie może sobie na nie pozwolić. Zachęcam wszystkich do zakończenia tematu Małeckiego, gdyż urąga to wyobrażeniom ludzi dojrzałych. Wreszcie nie ma mowy trawy w jego wykonaniu i jedynie na trawie może do nas przemówić. Oby pozytywnie na to wszystko zareagował i jeśli z nami zostanie, to będzie znaczyło, że na to zasłużył swoją grą oraz milczeniem, miejmy nadzieję, że wreszcie dojrzałym i mądrym.

Ps. aktualne skandowanie lub wygwizdywanie na trybunach jego nazwiska, świadczyć będzie tylko, że Wisła ma głupich i głupszych kibiców. Mam nadzieję, że większość kibiców z każdej trybuny - zmądrzeje i wyrośnie z krótkich spodenek głupoty Małeckiego. Małecki i jego nieliczni kibice, nigdy już nie powinni ubliżać lub działać na szkodę Wisły.

wolfy 18.09.2011 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1165789)
W takim razie bierzemy kogos na B.

No to jednak Bunoza ma przejebane. Ale jak lecimy alfabetycznie, to Brud :-(

flamengista 18.09.2011 15:52

Jeśli już, to chyba należy typować Kew Jaliensa. Dzisiaj w Cafe Futbol Hajto z Kowalczykiem przez 10 minut zastanawiali się, jak gracz z takim CV może grać taką kichę.

Faktycznie, Kew bierze największą pensję w drużynie a gra największą kichę. Więc krytyka jest jak najbardziej słuszna.

Aldek 18.09.2011 16:02

Jaliens jest zbyt słaby na gre w Wiśle kasuje tyle pieniędzy a jest na poziomie Bunozy obaj popelniają często błędy jednak Bunoza jest młody i jest szansa nauczyć go a jego zaleta dodatkowa to fakt iż kasuje mniej pieniędzy od Jaliensa.

kacpaw91 18.09.2011 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aldek (Post 1166024)
Jaliens jest zbyt słaby na gre w Wiśle kasuje tyle pieniędzy a jest na poziomie Bunozy obaj popelniają często błędy jednak Bunoza jest młody i jest szansa nauczyć go a jego zaleta dodatkowa to fakt iż kasuje mniej pieniędzy od Jaliensa.

Dokładnie. Zresztą Jaliens całą karierę grał na prawej obronie. Co do Bunozy ma wzrost, który mógłby się przydać przy stałych fragmentach w ofensywnie. Dziwi mnie to, że żaden nasz stoper od ponad roku nie strzelił gola. W sumie jakby nie patrzeć to chyba nawet żaden obrońca. Za Skorży nasi obrońcy sporo strzelali. W ogóle jest regres w stałych fragmentach gry w porównaniu z tamtą rundą. A szkoda. Poza golem Kirma w tamtym sezonie nikt za Maaskanta nie zdobył bramki bezpośrednio z wolnego.

Junior_Battle 18.09.2011 19:08

http://www.weszlo.com/news/7859-Kole...przemysleniami nie wiem czy było...

pan Dudi 18.09.2011 19:18

Cytat:

W sumie jakby nie patrzeć to chyba nawet żaden obrońca. Za Skorży nasi obrońcy sporo strzelali.
Po pierwsze- Lamey z Litexem na wyjeździe.
Po drugie- Skorża miał Marcelo.

Cytat:

aktualne skandowanie lub wygwizdywanie na trybunach jego nazwiska, świadczyć będzie tylko, że Wisła ma głupich i głupszych kibiców.
I koniec tematu. Oby to zdanie trafiło do tego, do którego ma trafić.

snyrting 18.09.2011 19:38

Cytat:

Jest nowy kandydat, to Kew Jaliens.

Cudzoziemiec z najwyższym kontraktem, którego dodatkowo skrytykował w telewizorze redaktor Kołtoń.

willow 18.09.2011 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1166142)
Jest nowy kandydat, to Kew Jaliens.

Cudzoziemiec z najwyższym kontraktem, którego dodatkowo skrytykował w telewizorze redaktor Kołtoń.

Nawet tak nie żartuj...
Dość już takich jaj. Mam nadzieję, że sytuacja taka jak z Patrykiem już nigdy się nie powtórzy i mam na myśli obie strony, tj. piłkarzy i kibiców.

arti 18.09.2011 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aldek (Post 1166024)

Jego zaleta, że kasuje mniej pieniędzy od Jaliensa, ale nie nauczysz go za wiele - za poźno i w ogóle gość nie ma parametrów. On się nie nadaje do dobrej piłki - powinien grać może w kosza, może w siatkę, a może w nic. Ciut lepszy Wiślacki Wasiluk.

Witoldon 18.09.2011 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1166150)
On się nie nadaje do dobrej piłki - powinien grać może w kosza, może w siatkę, a może w nic. Ciut lepszy Wiślacki Wasiluk.

Ale idiota z Fergusona kupił siatkarza za 30mln (Rio Ferdinand ma takie parametry jak Bunoza):-D

arti 18.09.2011 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witoldon (Post 1166160)
Ale idiota z Fergusona kupił siatkarza za 30mln (Rio Ferdinand ma takie parametry jak Bunoza):-D

:D
Niezupełnie... oni mają ten sam tylko wzrost,z pkt widzenia parametrów fizycznych Rio jest masywniejszy (albo cięższy albo silniejszy fizycznie jak kto woli)
Ale porozmawiajmy o sprawności, zwrotności, koordynacji, sposobie poruszania się, pojęciu o taktyce...
Biorąc to pod uwagę Twoim zdaniem Bunoza jest bliżej (i o ile) Wasiluka czy Ferdinanda?
PS. Ja też mam 195cm wzrostu..., że też nie pomyślałem, że Rio Ferdinand...
@K4milo
Gdzieś w internecie jest napisane, że Rio ma 195/88, ale oczywiście dane z oficjalnej PL są na pewno bardziej wiarygodne.
Swoją drogą zdziwiło mnie to 195... w meczach reprezentacji nigdy nie sprawiał wrażenia aż tak wysokiego

Piotson 18.09.2011 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witoldon (Post 1166160)

Porównywanie Ferdinanda z Bunozą, to trochę niesmaczny żart.
Pierwszy został kupiony za 30 mln drugi za 400 tys.
Pierwszego wypatrzył Ferguson, drugiego Kapka.
No i po popisach Bunozy, choćby w meczu z Lechią widać, że piłka to nie jest sport dla niego.
Może i sporo się rozwinął przez ten rok, ale to dalej marny kopacz.

brylant17 18.09.2011 20:35

Osman jako reporter :)

http://www.youtube.com/watch?v=viH-8...layer_embedded

Dive Pirate 18.09.2011 21:49

Możecie polewać z Bunozy ale i tak prezentował się lepiej od Jaliensa. Naszej wielce doświadczonej ostoi defensywy.

K4millo 18.09.2011 21:55

Ferdinand ma 189 cm wzrostu i waży 82 kilo
http://www.premierleague.com/page/Pl...6~6068,00.html

Bunoza ma 195 cm wzrostu i waży 91 kilo
http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/...gordan_bunoza/

rzeczywiście podobne warunki...

1q2 18.09.2011 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hypocrite (Post 1166218)
Możecie polewać z Bunozy ale i tak prezentował się lepiej od Jaliensa. Naszej wielce doświadczonej ostoi defensywy.

Bez przesady choć jutro nie miał bym nic przeciwko temu by Bunoza zagrał zamiast Jaliensa.

Chrisman 18.09.2011 22:57

http://www.weszlo.com/fotonews/1316343518_melikson.jpg

Quorth 18.09.2011 23:18

Cieszy mnie jak pasiaki potwierdzają jakimi są debilami. Robią to na każdym kroku

mitmichael 19.09.2011 07:49

Ciekawe ktory z pilkarzy wg. zapowiedzi trenera zostanie zastapiony innym zawodnikiem. Chavez zagrał słabiutko z Odense wiec to moze byc pierwsza ofiara (chociaz w sumie pierwszy raz tak zagrał) - Jaliens juz pare takich spotkan miał. Kirm strzelił gola ale to wszystko wiec kolejny do zmiany. I jak dla mnie byłoby na tyle - zobaczymy jak bedzie w praktyce.

BlurgH 19.09.2011 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1166035)
Dokładnie. Zresztą Jaliens całą karierę grał na prawej obronie. Co do Bunozy ma wzrost, który mógłby się przydać przy stałych fragmentach w ofensywnie. Dziwi mnie to, że żaden nasz stoper od ponad roku nie strzelił gola. W sumie jakby nie patrzeć to chyba nawet żaden obrońca. Za Skorży nasi obrońcy sporo strzelali. W ogóle jest regres w stałych fragmentach gry w porównaniu z tamtą rundą. A szkoda. Poza golem Kirma w tamtym sezonie nikt za Maaskanta nie zdobył bramki bezpośrednio z wolnego.

Co do obrońców, to jak sobie przypominam, to w LE strzelił gola Lamey...
Co do bezpośrednich - to faktycznie Kirm był chyba ostatni...

krkgiba 19.09.2011 22:10

niestety, mamy kolejnego Łobo w składzie... Kirm jest b e z n a d z i e j n y, Maaskant tego nie widzi?!

Dive Pirate 19.09.2011 22:21

I tak najgorszy jest ten drewniak / Rasiak Biton... X :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl