Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

harthausen 08.04.2011 20:47

ostre kartkowanie, trzy za jedną szarpaninę :)

martin_6 08.04.2011 20:49

I z czego się cieszycie? Remis byłby tu najlepszy. Amica i tak już o tego swojego majstra nie powalczy, a tak była szansa, że Groclin obok pasiastych dam spadnie z ligi. A pamiętajcie, że my jeszcze z czarnuchami gramy, a jak się rozpędzą, to może być ciężko, bo skład mają całkiem całkiem :>

el Nuero 08.04.2011 20:49

flamengista - ja narzekałem na Sobiecha. I z przyjemnością odszczekuję.
Go, Go, Dyskopolo - to z radości, że "miszcze" mają szansę przegrać kolejny mecz. Zwłaszcza, że łapią żółte kartki aż miło. Niech znają swoje ziemniaczane miejsce w środku tabeli.

Edit1 - Szkoda, że Czarne Koszule tak nie zagrały w PP. Wtedy ekipa wroniecka straciłaby wszelkie złudzenia na europuchary w przyszłym sezonie.

Edit2 - martin_6 - nie ma tego złego... i tak dalej. Jak się utrzyma Konwiktorska 6, to będzie większa szansa, że spadną pasy i Arka. Oby tylko Lechia i Jaga nie schrzaniły swoich meczów w ten weekend i zdobyły po 3 punkty, to wtedy dół tabeli będzie wyglądał elegancko :-)

PhantomRanger 08.04.2011 20:50

Brawa dla Polonii. Józek odwala w Poznaniu lepszą robotę niż Skorża w Legii :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1074323)
I z czego się cieszycie? Remis byłby tu najlepszy. Amica i tak już o tego swojego majstra nie powalczy, a tak była szansa, że Groclin obok pasiastych dam spadnie z ligi. A pamiętajcie, że my jeszcze z czarnuchami gramy, a jak się rozpędzą, to może być ciężko, bo skład mają całkiem całkiem :>

Gramy w ostatniej kolejce ligowej czyli już prawie w czerwcu.

Blaszczu16 08.04.2011 20:51

Cytat:

Jak my będziemy grać z Polonią, to już mistrzostwo będzie zapewnione :P

martin_6 08.04.2011 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1074325)

Gramy w ostatniej kolejce ligowej czyli już prawie w czerwcu.

A, racja. Tak czy siak wolałbym jednak remis tutaj.

grzesiek9000 08.04.2011 20:54

No i powiedzcie teraz, że Bakero to dobry trener. Co Wojciechowski i Pogorzelczyk w nim widzieli?

Teqcontroller 08.04.2011 20:55

haha ale cyrk w tym meczu jest :D

vodzu91 08.04.2011 20:55

Jak się Murawski pospieszy to dogoni płaczka w drodze do szatni haha ^^

mitmichael 08.04.2011 20:55

A tak w ogole podsumowujac - to spotkanie wygladało jak kabaret a nie jak mecz pilkarski :) Nawet komentatorzy takie gafy walili, ze mało sie nie poplakalem ze smiechu.

flamengista 08.04.2011 20:58

Cytat:

E, tam. Lechia może odskoczyć, Śląsk może przeskoczyć Amikę w tabeli. Źle nie jest.

WiślakMyślenice 08.04.2011 20:59

Na R22 przydałoby się im dojebać ze 4.

aNouc 08.04.2011 20:59

Niesamowicie się ten mecz ułożył.
Raz że mega frajerstwo w wykonaniu Amiki że grając prawie 30 minut w przewadze jednego zawodnika nie poradzili sobie. A dwa zajebiście że tyle kartek po stronie Amiki w samej końcówce, to tylko doprowadzi ich do większego w....ienia i kłótni między sobą.

2 mecz się układa pod nas, nasi muszą to wykorzystać.

masterlag 08.04.2011 21:00

hahaha! Znowu było słynne "uwajaj uwajaj!" :D

Brawo Ebi!
Brawo Sobiech!
No i Zieliński jak pociągnie do końca dobrze, to znów udowodni, że trenerem byle jakim nie jest. Przynajmniej jak na nasze warunki oczywiście.

EDIT: @sessegnon- ja akurat nie mówiłąm, że to zasługa Smudy. Fakt, nie zawsze doceniałam Zielińskiego, ale jednak... Gdzie chłop nie idzie tam się coś dobrego dzieje. Gdy u nas zastanawiano się na jesieni kogo zatrudnić w miejsce tymczasowego Kulawika, chciałam by p. Jacka zwolnili z Lecha, żeby przyszedł do nas. Mamy ostatecznie Maskaanta i (póki co przynajmniej) dobrze na tym wychodzimy, więc narzekać nie będę.
Że to "facet od w-fu" to też fakt, ale innym jest to, że ten nauczyciel robi lepszą robotę niż nie jeden trener z papierami.
Dobra, dość tych pochwał, bo do Guardioli czy innego Mourinho to i tak mu brakuje. ;)

PhantomRanger 08.04.2011 21:01

Pierwszy etap - wtopy pretendentów rozpoczęty. Oby jutro Legia podążyła tą samą drogą co Lech. Wisła mam nadzieje pkt nie straci i będzie naprawdę dobrze :)

Proud 08.04.2011 21:02

No, to teraz trzeba liczyć że Amika ogra w Poznaniu Legię. :)

Musimy wygrać w Kielcach.

mitmichael 08.04.2011 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1074336)
hahaha! Znowu było słynne "uwajaj uwajaj!" :D

Brawo Ebi!
Brawo Sobiech!
No i Zieliński jak pociągnie do końca dobrze, to znów udowodni, że trenerem byle jakim nie jest. Przynajmniej jak na nasze warunki oczywiście.

Najwazniejsze dla Zielinskiego to jednak przyznanie sie Wojciechowskiego, ze zwolnienie go było nierozsadnym i bardzo głupim wyborem - nie spodziewałem sie, ze takie cos usłysze z ust własciciela Polonii. 2 mecze - 6 punktow, Zielinskiego zemsta na Lechu jest słodka :)

Jagul 08.04.2011 21:02

Jutro jeszcze Urban się zemści na Legii i znowu kolejka pod nas.

Ogryzek 08.04.2011 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1074288)
a ile gra człowieku w porównaniu do Sobiecha, ogarnij sie

Sam się ogarnij człowieku!
Rios gra tyle bo jest słabszy od innych w naszym zespole. Jakby był chociaż tak dobry jak Sobiech to grałby w 11.

Brawo Artur Sobiech - cieszy że Amica odpada definitywnie z gry o MP:)

BTW
To była 9 bramka Sobiecha.

Jak na razie Sobiech-Rios 9 do 0:D

Uran235 08.04.2011 21:06

Zagłebie gra słabo wyjazdy i nie ma Pawłowskiego, także porażki Legii bym się jutro nie spodziewał.

mitmichael 08.04.2011 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1074338)
No, to teraz trzeba liczyć że Amika ogra w Poznaniu Legię. :)

Moze byc z tym problem - z Legia nie zagraja Kikut, Stilic i Murawski a nie wiadomo co jeszcze bedzie z kolanem Arboledy - trudna sytuacja Lecha przed hitowym meczem w Poznaniu no chyba, ze ktos z pilkarzy Legii takich jak Astiz, Jędrzejczyk, Machnowskyj, Rzeźniczak, Vrdoljak, Wawrzyniak dostanie zołta kartke jutro (oni sa zagrozeni). Najlepszy wiec byłby remis. Lech Poznan - Mistrz jednego sezonu, i tak niech pozostanie :D

19sebawro06 08.04.2011 21:14

dobre podsumowanie gry arboledy przez sobiecha

el Nuero 08.04.2011 21:15

Dwa łaki statystyki

W sumie to był mecz na remis:
- w żółtych kartkach - 3:3
- w czerwonych kartkach - 1:1
- w ilości zawodników na koniec meczu - 10:10
- akcji (zmarnowanych) zarówno jedni, jak drudzy mieli multum
- jedynie, co nie wyszło na remis, to wynik (1:0).

Jeśli jutro i w niedzielę nasze zgody (byłe i obecne) wygrają wszystkie 3 mecze, to będzie naprawdę super. No i w Kielcach ma być zwycięstwo, trzeba pomóc koroniarzom pozbyć się ich "niedobrego" trenera :rotfl:

sportnh 08.04.2011 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1074342)
Sam się ogarnij człowieku!
Rios gra tyle bo jest słabszy od innych w naszym zespole. Jakby był chociaż tak dobry jak Sobiech to grałby w 11.

Brawo Artur Sobiech - cieszy że Amica odpada definitywnie z gry o MP:)

BTW
To była 9 bramka Sobiecha.

Jak na razie Sobiech-Rios 9 do 0:D

no tak, pewnie to wiesz skoro tak czesto ogladasz go w akcji :)

flamengista 08.04.2011 21:21

Przykro mi to napisać, ale zdecydowanie bardziej wolę Legię na pudle, niż Amikę POZnań*. W dodatku Legia jest podbudowana zwycięstwem w Gdańsku, więc spokojnie powinna sobie poradzić z Zagłębiem.

* Po prostu Legia ze Skorżą na ławce nie jest dla nas groźna, w dodatku nie wiadomo jakie są dalsze plany ITI wobec niej. Walter właśnie zrezygnował z prezesowania firmie, a koncern ma zostać sprzedany - najprawdopodobniej Murdochowi.

!!IRIVER!! 08.04.2011 21:22

Czyli co, wygrywają Zagłębie, Śląsk i Ruch, a Amica spada na 10.miejsce? :D

Ja pierdzielę, ale śmiech z tego meczu.

Awe 08.04.2011 21:23

Ciekawe co zrobił Arboleda Smolarkowi bo nikt nie sprzedaje przeciwnikowi "krótkiego prawego sierpa" w czasie meczu za darmo. Słabo widać na powtórkach na ekstraklasa.tv ale coś mi się zdaje, że tam najpierw Arboleda Ebiego trzepnął w łeb.

19sebawro06 08.04.2011 21:27

sobiech się wypowiadał że arboleda prowokował cały mecz i grał jak dziecko z czym sie zgadzam

sessegnon 08.04.2011 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1074336)

A jeszcze całkiem nie dawno widziałem tu opinie, że mistrzostwo Lecha to zasługa Smudy...
Myślę, że w Polonii Zieliński udowodni swoją wartość i przestanie być nazywany wuefistą.To na prawdę solidny trener, szkoda, że w Polsce bardzo niedoceniany.

Kibic1928 08.04.2011 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1074344)
Moze byc z tym problem - z Legia nie zagraja Kikut, Stilic i Murawski a nie wiadomo co jeszcze bedzie z kolanem Arboledy - trudna sytuacja Lecha przed hitowym meczem w Poznaniu no chyba, ze ktos z pilkarzy Legii takich jak Astiz, Jędrzejczyk, Machnowskyj, Rzeźniczak, Vrdoljak, Wawrzyniak dostanie zołta kartke jutro (oni sa zagrozeni). Najlepszy wiec byłby remis. Lech Poznan - Mistrz jednego sezonu, i tak niech pozostanie :D

Murawski zagra:)
Co do Riosa - nie gra bo jest słaby, Robert przecież go widzi na treningach. Mam nadzieje ze go nie wykupią.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl