Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

kamilll1906 16.08.2009 20:55

jest jakis serwer do wrzucania plikow, bo chce wrabac całe 360mb a rozdzielac na czesci nie bardzo mi na reke to jest

Erich Zann 16.08.2009 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 779705)
Ponawiam pytanie

W Kulcie zaliczka jest częścią kwoty jaką bierze autor tatuażu. Gość/laska pracuje nad projektem i rezerwuje ci termin, więc te 50zł jest kaucją na wypadek gdybyś ich zlał.

Mistel 16.08.2009 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Erich Zann (Post 779911)
W Kulcie zaliczka jest częścią kwoty jaką bierze autor tatuażu. Gość/laska pracuje nad projektem i rezerwuje ci termin, więc te 50zł jest kaucją na wypadek gdybyś ich zlał.

Ok dzięki.

Ale potem odejmą te 50 zł, czy to jest tylko takie zabezpieczenie terminu, a za tatuaż muszę zapłacić normalnie.

<wislak88> 16.08.2009 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejj (Post 779772)
sie przypominam

Piłka nożna
ŁKS Łódź

Bułgarska Drużyna Narodowa
SK Austria Kärnten
Obóz piłkarski w starostwie Salzburga
Tenis
[Mercedes Cup Stuttgart
PBZ Zagreb indoors
[
Generali Ladies Linz

Hokej
Sinupret Ice Tigers

HC Sparta Prag

EC VSV
[IMG
EHC Liwest Black Wings Linz

Piłka ręczna
21 Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej Panów

Skoki narciarskie
FIS Puchar Świata w Skokach 2008/2009

Awe 16.08.2009 21:46

Pytanie o pociągi :)
W sumie to pierwszy raz jadę na wakacje pociagiem i chciałbym się zorientować czego mogę się spodziewać po pociągu Kraków ->Władysławowo w tym tygodniu? Raczej luzy w przedziałach? Czy nastawić się na stanie bo tłumy? Tak mniej więcej, orientacyjnie jak ktoś ma rozeznanie bo moze jechał niedawno albo w poprzednich latach w tym terminie. I powrót na początku września.
I jeszcze: ile się dopłaca za kuszetki? Bo jakoś nie mogę się doszukać porządnego cennika na stronie pkp.

Dzięki za odpowiedzi :)

klusek106 16.08.2009 21:54

jakie cisnienei powinno byc w dętce rowerowej ? bo szukam i szukam i sa rozne informacje ... [ile atmosf.]

Erich Zann 16.08.2009 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 779920)
Ok dzięki.

Ale potem odejmą te 50 zł, czy to jest tylko takie zabezpieczenie terminu, a za tatuaż muszę zapłacić normalnie.

U mnie było to odjęte od ceny tatuażu.
P.S. A jak masz problem z kasą, to kombinuj jak wymyślony wzór zrobić szybciej, żeby autor spędził nad nim mniej czasu i wziął taniej.

Awe 16.08.2009 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bondTSW (Post 779682)
Czołem,
Polecicie jakieś fajne miejsca na bilard? gdzie jest więcej niż jeden stół. Co by z chłopakami przy piwku pograć rekreacyjnie..żaden z nas nie jest prosem :)

<wislak88> ja płaciłem przez neta, dodaj info typu Imię i Nazwisko oraz "na poczet mandatu karnego nr xxxxxx"

http://prominentclub.com przyjemne miejsce, jest chyba 4-5 stołów, to jest na ulicy Kamiennej w budynku Politechniki za więzeiniem :)
Nie pamiętam po ile jest bilard ale na pewno o wieeeeele taniej niż w Plazie. Kręgle tam na Kamiennej teraz w wakacje w piątek wieczorem płaciłem chyba 18 zł/1h to bilard na pewno taniej

Lupo 16.08.2009 22:28

Bilard za 8zł do 18 i kręgle w cenie 18zł też do 18. Chyba, że coś się zmieniło.

Żmijka 16.08.2009 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 779942)
Pytanie o pociągi :)
W sumie to pierwszy raz jadę na wakacje pociagiem i chciałbym się zorientować czego mogę się spodziewać po pociągu Kraków ->Władysławowo w tym tygodniu? Raczej luzy w przedziałach? Czy nastawić się na stanie bo tłumy? Tak mniej więcej, orientacyjnie jak ktoś ma rozeznanie bo moze jechał niedawno albo w poprzednich latach w tym terminie. I powrót na początku września.
I jeszcze: ile się dopłaca za kuszetki? Bo jakoś nie mogę się doszukać porządnego cennika na stronie pkp.

Dzięki za odpowiedzi :)

Nie jechałam na całej trasie teraz, ale jakieś jej fragmenty pokonywałam w ostatnim tygodniu. No i jest różnie ... ogólnie raczej dość sporo ludzi, szczególnie wiadomo w 2 klasie. Opłaca się dopłacić czasem do 1 klasy zazwyczaj (to około 20-30 zł róznicy). Ale to tak na 100% jak będzie nie da się powiedzięc, bo czasem o tej samej porze pociąg w pon jest zapchany a we wtorek prawie pusty ... ale luzu bym sie nie spodziewała jednak.

Co do kuszetki to jesli dany pociąg ma tzw. "tania kuszetkę" to możesz za 25zł kupic miejsce w przedziale 6os, bez pościeli. Jak nie ma taniej, to masz za 50zł w 6os. 40zł ze zniżką studencką - możesz musiec się pokłócić o to, bo wiele pań w kasach uważą że tak owej zniżki nie ma ...

To chyba tyle :) Miłego wypoczynku ;-)

P.S. Swoją droga gdzieś Ty się chował, jak nie jechałes na wakacje pociągiem nigdy :shock: :-p

1q2 17.08.2009 01:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bondTSW (Post 779682)
Czołem,
Polecicie jakieś fajne miejsca na bilard? gdzie jest więcej niż jeden stół. Co by z chłopakami przy piwku pograć rekreacyjnie..żaden z nas nie jest prosem :)

Na miasteczku jest spoko klub - w klubie studio(dawne 38) - jakiś czas temu postarali się o nowe bile i kije więc gra się przyjemnie.

http://www.bilardstudio.pl/index.php?menu=glowna

Najlepiej zadzwonić i zarezerwować wcześniej.
ps. cena jak mnie pamięć nie myli to 12 zeta/h.

Genio 17.08.2009 01:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamilll1906 (Post 779906)
jest jakis serwer do wrzucania plikow, bo chce wrabac całe 360mb a rozdzielac na czesci nie bardzo mi na reke to jest

netload.in

palczi 17.08.2009 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamilll1906 (Post 779737)
jak odroznic na allegro czy nokia n95 jest oryginalna czy po prostu chinska podróbka, o ile sie da tak po zdjeciach ?

``zadaj pytanie sprzedajacemu`` ;) szukaj takiej ktora jest ``made in finland`` wtedy masz gwarancje ze to nokia ;)

Wiselka1906PBZ 17.08.2009 08:50

pytanie do znających sie na prawie ....
jaką legalna 'broń' można nosić przy sobie (gdy w trakcie np. spisywania nie zgarną mnie za to ) ?

TSW Fanatyk 17.08.2009 08:55

Nie ma głupich pytań wiec :) Do czego są lusterka (tzn każde z nich) w samochodzie?I czym się one różnią?Do czego każde jest przeznaczone?

puchaty1906 17.08.2009 09:00

Różnią się widokiem. A do czego, no chyba do tego, żebyś nie musiał się obracać i patrzeć nie wiadomo gdzie, za każdym razem jak chcesz pas zmienić!

dawidTS 17.08.2009 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiselka1906PBZ (Post 780033)
pytanie do znających sie na prawie ....
jaką legalna 'broń' można nosić przy sobie (gdy w trakcie np. spisywania nie zgarną mnie za to ) ?

nie mozesz posiadac broni typu : pistolet,karabin,bazuka
ale mozesz miec: noz,meczete,pałkę teleskopową,kij bejsbolowy ..itd.

tommiyacht 17.08.2009 09:16

przysiągłbym że bylo takie pytanie ale nie chce mi sie grzebac. Gdzie w Zakopcu obejrze Wisłe ??

pietruch 17.08.2009 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 780037)
Nie ma głupich pytań wiec :) Do czego są lusterka (tzn każde z nich) w samochodzie?I czym się one różnią?Do czego każde jest przeznaczone?

W lewym lusterku widzisz to co jest za Tobą po lewej stronie.
W prawym lusterku widzisz to co jest za Tobą po prawej stronie.
W górnym lusterku widzisz co jest za Tobą.
Oczywiście widzisz tylko wtedy, gdy je sobie dobrze ustawisz.
Patrząc w nie, nie musisz obracać się do tyłu i możesz kontrolować to co jest przed Tobą.
Chyba nie wyobrażasz sobie jechać 100 km/h i odwracać się by coś zobaczyć? :)

Stavanger 17.08.2009 10:32

Pytanie do osób, które łapią dobrze niemiecki:

Czy w odmianie przymiotnika bez rodzajnika poprawnie odmienia się:

Mianownik: solch gutes Kind

Dopełniacz: solches guten Kindes

Celownik: solchem gutem Kind

Biernik: solch gutes Kind ?

Czy jakoś inaczej?

tomekk81 17.08.2009 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stavanger (Post 780074)
Biernik: solch gute Kind ?

tak ma być w Akkusativie. Poza tym jest ok.

Mateuusz 17.08.2009 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidTS (Post 780043)
nie mozesz posiadac broni typu : pistolet,karabin,bazuka
ale mozesz miec: noz,meczete,pałkę teleskopową,kij bejsbolowy ..itd.

noz musi miec okreslona wielkosc ostrza. nie jestem pewien jaka to sie nie bede wypoowiadal. co do teleskopa mozesz za niego beknac. pare latek. to jest bron biala i nie mozesz miec jej przy sobie. maczete mozesz nosic jezeli jestes kolekcjonerem takich przedmiotow i masz na to jakis papier. wtedy idzie sciema ze teraz ja kupiles i wracasz do domku:D

MatMario 17.08.2009 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 780037)

W lewym patrzysz co cię wyprzedziło,w prawym co ty wyprzedziłeś, w środkowym sprawdzasz czy się nie ujebałeś jedzeniem w mcdrivie.

pysio 17.08.2009 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 780089)
W lewym patrzysz co cię wyprzedziło,w prawym co ty wyprzedziłeś, w środkowym sprawdzasz czy się nie ujebałeś jedzeniem w mcdrivie.

nie do końca jest tak jak piszesz...

w lewym lusterku oglądasz sytuację z tyłu po lewej stronie Twojego samochodu, w prawym lusterku oglądasz sytuację z tyłu po prawej stronie Twojego samochodu, a w tylnym lusterku oglądasz sytuację z tyłu Twojego samochodu..

mic 17.08.2009 11:21

Nie chce nic mowic ,ale jest jeszcze lusterko pod oslona przeciwloneczna... powod dla ktorego kobiety powinny siedziec po prawej stronie samochodu :>

pysio 17.08.2009 11:28

był ktoś z Was na koncercie Madonny?

jak się podobała scena (sam rozkładałem :D:D)

brylant17 17.08.2009 11:42

Może mi ktoś przypomnieć jak się wypłenia Potwierdzenie nadania? Dokładnie mi chodzi gdzie wpisuje swoje dane a gdzie gościa,dawno nic nie wysyłałem i nie pamiętam o.O

Chodzi mi o coś takiego wzięte z google.

http://www.kzp.pl/ilustracje/inf/pt-dru-polep01.gif

kisiel92 17.08.2009 11:51

Ty jesteś nadawcą, a gość adresatem

brylant17 17.08.2009 11:58

kisiel92 Dzięki :D

Szymek_R22 17.08.2009 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateuusz (Post 780087)
noz musi miec okreslona wielkosc ostrza. nie jestem pewien jaka to sie nie bede wypoowiadal. co do teleskopa mozesz za niego beknac. pare latek. to jest bron biala i nie mozesz miec jej przy sobie. maczete mozesz nosic jezeli jestes kolekcjonerem takich przedmiotow i masz na to jakis papier. wtedy idzie sciema ze teraz ja kupiles i wracasz do domku:D

A mi nauczyciel od PO mówił, że nie można mieć przy sobie kija bejsbolowego, ani niczego co kształtem go przypomina, o batonie(teleskopie) mówił, że nie jest zakazany byleby nie miał ciężkiej metalowej końcówki i wkładki z metalowego prętu.Co do noży to nie wiem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl