![]() |
Juventus.
Z tego co się orientuje to stadion jest tak zaprojektowany, że wejście na niego poprzedza galeria handlowa. Nic złego nie byłoby w tym, że klub chce w taki sposób zarabiać na własne utrzymanie. Wojciechowski czy ktoś tam inny też miał bodaj takie pomysły... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Naprawdę ciężko zrozumieć, że automat w takich rejestrach (generowanych automatycznie dodam), przy imionach kończących się na "A" ustawia w systemie kobietę?
|
Wśród nocnej ciszy głos się rozchodzi:
Wstańcie Wiślacy, przelew nadchodzi! Czym prędzej się wybierajcie, Na Reymonta pospieszajcie Przywitać kasę! Poszli, znaleźli prezesa w żłobie Z wszystkimi znaki danymi sobie. Jako Bogu cześć Mu dali, A witając zawołali Z wielkiej radości: Ach, witaj Zbawco z dawna żądany, Wiele miesięcy wyglądany Na Ciebie króle, prorocy Czekali, a Tyś tej nocy Nam się objawił. I my czekamy na Cię, Vanna Ly, A skoro przyjdziesz na głos kiboli, Padniemy na twarz przed Tobą, Wierząc, żeś jest pod osłoną Piwa i wina. |
Cytat:
|
Cytat:
To byłoby bez sensu w innych językach niż polski: Andrea Pirlo Luca Toni Joshua Kimmich też byli kobietą? |
Dokładnie jest tak jak napisałem.
Oczywiście skrypt ma dużo więcej zmiennych i zastosowanie gdy imię jest z poza bazy imion. Imie Vanna może uchodzić we Francji za damskie. |
Żeby była jasność: nie widzę absolutnie nic złego z różnych źródeł utrzymania klubu, tylko po prostu z jednej strony wydaje się to tak proste, że aż dziw, że nikt nigdy nie próbował wcielić tych pomysłów w życie, z drugiej strony amortyzacja takiej inwestycji też pewnie trochę potrwa, zanim realna kasa zaczęłaby płynąć do klubu.
|
Cytat:
chcesz mi powiedzieć, że companycheck.co.uk to francuska strona? |
https://en.wikipedia.org/wiki/Vanna
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Slavia Praga ma na stadionie hotel :) Powiem więcej hotel/apartamenty u nas na trybunie wschodniej są jak najbardziej możliwe :) |
Cytat:
Byłem na stadionie. Wchodzi się przez całkiem sporą galerię handlową. Przynajmniej z jednej strony Może to nie jest Bonarka, ale mamy kilkanaście sklepów (w tym klubowy). A że stadion położony jest w stosunkowo młodej dzielnicy to i ruch jest spory. http://www.forumviaggiatori.com/imag...7KsM9L8dRZ.jpg |
Już tylko 2-3 dni, niedługo dojdzie przelew i zacznie się nowa Era, era bólu dupy Stanowskiego i jego klakierów.
|
Aż się tam przejdę jutro i zadzwonię domofonem jak będzie takie nazwisko bo właśnie jestem w Paryżu :D
|
Sparta Praga ma przy klubie macdonald w srodku w barwach Sparty.
|
Aktualną sytuację oddaje taoto scena zfilmu JerryMaguire: https://youtu.be/TuQC5hhhqkY
|
Cytat:
|
Stanowski unaocznił, że nadal dobrze się trzyma poglad mówiący, że im lepiej oznacza: tym gorzej. Nie widać w tym logiki, ale jeśli na ból tylnej części ciała taki materiał działa leczniczo, to podobnych wypowiedzi w najbliższej przyszłosci pojawi się więcej.
Kiedy pieniądze wpłyną - rozpocznie się histeria. https://www.przegladsportowy.pl/pilk...agedia/pbj88pf |
@yarow
Najpierw szydera że nie ma szans że wpłacą kasę, że chodzi im tylko o tereny ts itp a teraz u stano pojawiła się nutka niepewności i tak jak wcześniej pisałem, kiedy przelew dojdzie to zacznie się nowy etap jazdy po Wiśle. Nie ma co czytać głupot. Spokojnie, jeśli splacą długi to albo będą inwestować w klub i tereny albo stwierdzą że jednak lepiej Wisłę odsprzedac dalej. Na 4 ligę zawsze jest czas. A dziennikarzom polecam zajęcie się przeswietleniem działalności zarządu w ciagu ostatnich 2 lat jesli chca pomóc. |
Cytat:
Widzę, że wracamy do punktu wyjścia i każdy zły głos na temat naszego egzotycznego trio jest atakiem bo "ból tylnej części ciała". |
@ mr_kwolf problem w tym, że Azjaty nie da się prześwietlić ani medialnie ani finansowo i dziennikarze, oraz my kibice idziemy tylko domysłami, u jednych są to hura optymistyczne poglądy, a u innych sceptycyzm(tą grupę sam reprezentuję).
@ Bohemians Słowa Stanowskiego maja sens i wcale nie wykluczają wcześniejszych twierdzeń. Niestety obecnie znane wszystkim informacje nie dają pozytywnych przesłań, bo huczne zapowiedzi inwestorów nie sa poparte dowodami ani faktyczną kasą, a pojawienie się inwestorów i objęcie władzy w przededniu dochodowego meczu budzi spore niepokoje i żeby się nie okazało, że wyparowała kasa z biletów za mecz z leszkiem. My w sezonie mamy pewnie tylko trzy naprawdę dochodowe mecze tj. Legia, Lech, Derby i właśnie dla oszusta (nie twierdzę , że inwestorzy są oszustami) opłacalne jest zostanie właścicielem na jeden dochodowy mecz by zgarnąć kasę z biletów - nie twiedzę, że tak się stało/stanie, ale tego sie obawiam |
A co zmieni kasa z tego jednego meczu ? Czy za TSu kasa z dnia meczowego również szła na spłatę piłkarzy skoro nie mieli płacone przez 5 miesięcy ?
|
Dalibyście sobie już siana z tym najeżdżaniem na Stanowskiego. Patrząc z zewnątrz bez wiślackich okularów polewka z sytuacji u nas jest absolutnie uzasadniona. Gdyby analogicznie działo się przy Łazienkowskiej czy po drugiej stronie Błoń, to sami byście szaleli z memami, albo innymi złośliwościami. Stanowski po odejściu Leśnodorskiego i tak nieco się ograniczył w dogryzaniu Wiśle, bo się skupił na dop...niu się do Mioduskiego :-D
Czy jego stwierdzenie, że jak przelew wpłynie, to dopiero zacznie się tragedia Wisły jest racjonalne? Jeżeli się przyjmie założenie, że VL z przyczepkami to słupy, to jak najbardziej. Jeśli nie są podstawieni i kasa wpłynie, to jest to ta 3 najbardziej zastanawiająca wersja, bo nie ma śladu po ich działalności generującej ową kasę. Największą popularnościuą cieszy się jednak wersja, że ta dziwna trzódka rozpłynie się we mgle :D |
Cytat:
|
Cytat:
o drenowaniu ukochanej spółki co miał sie odnosić do zarządu Wisły |
W sumie to mam takie pytanie dla ludzi, którzy naprawdę wiedzą jak to wygląda(chociaż nie wiem czy są tacy przy takim braku transparentności). Być może ktoś już o tym pisał, ale w tym wątku jest tyle zbędnych postów, że już się pogubiłem.
Co tak naprawdę może obecnie zrobić Pietrowski? Władze Towarzystwa Sportowego Wisła podpisały umowę warunkową na sprzedaż stu procent udziałów, podały się do dymisji. Kto przez te 6 dni w tym okresie przejściowym ma jakąś moc decyzyjną i jakie tak naprawdę ma uprawnienia? Bo ludzie piszą o przelewach, KRS itd. i ciężko się już w tym połapać. |
Cytat:
do składania oświadczeń woli w zakresie praw i obowiązków majątkowych i niemajątkowych spółki oraz podpisywania w imieniu spółki upoważnieni są: a)w przypadku zarządu jednoosobowego - samodzielnie prezes zarządu b)w przypadku zarzadu wieloosobowego - dwóch członków zarządu działających łącznie, z których, co najmniej jeden pełni funkcję prezesa zarządu albo wiceprezesa zarządu. Nie za bardzo wiadomo, jaki status ma Pan Pietrowski. Jest co prawda wskazany, jako "tymczasowy prezes", ale równie dobrze może to być tylko figura retoryczna i prezesem formalnie nie jest. Jeżeli była uchwała akcjonariuszy o jego powołaniu, to może działać od podjęcia tej uchwały (nie musi czekać na wpis do KRS). Wiadomo, że Wisła ma długi. Nie mam natomiast wiedzy, czy ma jakieś środki trwale, np. komputery lub inne urządzenia biurowe, niezbędne w funkcjonowaniu, ale które jednak można próbować spieniężyć - oczywiście zakładając skrajnie mroczne scenariusze. Niemniej jeżeli rzeczywiście zachodzą już przesłanki do złożenia wniosku o upadłość, a nowy Pan Prezes nic z tym tematem nie zrobi, to również odpowiada na zasadzie art. 299 ksh. |
Cytat:
|
Cytat:
Wg mnie to jest główny problem dla tych "dziennikarzy", a ja o to nie mam problemu, Cupiał też nikomu się z niczego nie tłumaczył i ja gdybym posiadał taki kapitał też bym się nikomu nie tłumaczył. |
Chyba będzie dobrze:
Cytat:
|
Cytat:
Mam nadzieję że już w styczniu nowi ludzie (jak już ich powołamy) zacznąastanawiać jak przejść proces licencyjny , bo 31 marca zbliża się szybciej niż się wydaje.. Zastanawia mnie też czy Gołda utrzyma pracę w klubie. Z całego zaciągu TSu to on był właściwie jedyna osoba która naprawdę dała by się pokroić za Wisle. O przyszłość sportowa na wiosnę jestem bardziej spokojny, aczkolwiek wątpię by zespół zajął wyższe miejsce niż 8-6. Nawet jak będzie kasą na nowych graczy i ściągną 4 grajków to nie oznacza że zespół będzie grał lepiej . |
Cytat:
a nie powiększenie długu o kilkanaście mln. Tymczasem wpłata będzie wg niego: tragedią. A teksty, o tym, że on sam miałby niedawno kogoś chetnego, tylko nawet nie pamięta :) nazwiska tego gościa - to brzmi poważnie :) Facet, który pisze o nowych właścicielach Wisly per "Gang Olsena", śmieje się ,że Prezydent Krakowa mówi o Vannie "pan skośnooki". O ile Prezydent Krakowa scharakteryzował Vannę w sposób nietaktowny ale powiedział prawdę, to Stanowski na dziś jest oszczercą. Kłamcą. Ludzi, o których przecież wie niewiele, bo w swojej ocenie Stanowski powołuje się na tę nikłą wiedzę, opisuje jako gangsterów. Oni są gangsterami bo Stanowski o nich niewiele wie. |
Stanowski powiedzial, ze zna nazwisko tego biznesmena, ktorego proponowal Wisle. Powiedzial, ze nazwisko zna ale goscia osobiscie nie zna:rotfl: Zatem niby byl jakis chetny ale wielki dziennikarz Stanowski niewiele o nim wiedzial zatem, czym rozni sie Iksinski od Stanowskiego od Vanny Ly, ktorego przynajmniej mielismy okazje na oczy zobaczyc (spod parasola ale jednak:D)?
Tak naprawde Stanowski to zadnego biznesmena gotowego przejac Wisle nie mial i kazdy to wie. Zwykla durnowata zagrywka dziennikarzyny bo Stanowski na obecnym zamieszaniu w Wisle tez chce zbic jakis kapital (zainteresowanie, klikniecia, reklama wlasnej osoby itd). Scenariusze moga byc rozne. VL moze faktycznie byc bogaczem, w dodatku ekscentrycznym (a takich nie brakuje). Sa milionerzy/miliarderzy, ktorzy maja bzika na punkcie swojej anonimowosci czy to bezpieczenstwa itd. Dziwne zachowania wowczas nie musza byc takie dziwne. Zdaje sie, ze VL zna Hartlinga od lat (?) wiec watpie by Szwed i Pietrowski chcieli wydymac Azjate, ktory moze miec zupelnie czyste intencje i chce zrobic w Krakowie biznes, na ktorym tez mialaby skorzystac Wisla. Oczywiscie byloby to w niesmak wszyskim Jadczakom i Stanowskim tego swiata, ktorzy zle zycza Wisle. Niemniej, watpie by Szwed z Polakiem chcieli tu wykiwac VL. Wezmy pod uwage, ze obu panow w mediach juz pojawilo sporo wiec ich osoby staly sie w ostatnich dniach glosne w mediach. Poza tym jesli VL faktycznie dorobil sie majatku to sadze, ze glupi nie jest i ma swoich zaufanych doradcow, ktorzy go chronia przd ludzmi, ktorzy chcieliby go oszukac itd. Wydaje mi sie, ze za duzo tu na forum (i w mediach) jest ciemnych scenariuszy tylko dlatego, ze nie bylo konferencji i panowie nie powiedzieli otwarcie o swoich planach, ze panowie byli do tej pory anonimowi a w google o ich interesach niewiele jest. Sory, jesli VL ma robic tu interesy to bedzie je tobil z okreslonymi podniotami (miasto, TS, inne firmy) a nie z dziennikarzami (a dalej idac kibicami czerpiacemi info z mediow), ktorym gowno do tego. Gdybym sam kupowal klub za swoja kase to nie czulbym sie w obowiazku informowac wszysykich dookola o szczegolach transakcji, moich planach itd bo to moja prywatna sprawa. Szczegoly poznaliby pracownicy klubu, zawodnicy, sztab, partnerzy bisnesowi itp. I sugerowalbym troche ograniczyc swoje paranoje bo wielu tutaj widzi tylko czarny los Wisly, ze Wisle rozkradna (z czego), sprzedadza marke, logo, nazwe itp a pewnie na koncu kazdemu kibicowi Wisly zabiora szalik i koszulke a w PZPN-ie wymarza Wisle Krakow z kart historii:rotfl: Ludzie, troche rozsadku i opanowania. Albo 4 liga (jesli okaze sie, ze to jednak szfindel) albo bedzie lepiej niz jest obecniej. ta 4 lige jeszcze 2 tygodnie temu zagladala Wisle gleboko w oczy. Za dwa tygodnie spojrzenie kibica Wisly moze byc w zupelnie innym kierunku. |
czy w którymkolwiek wywiadzie była poruszona kwestia tego, iż na początku szwed chciał dać kasę Wiśle w formie pożyczki, oraz jak na ten moment wygląda ta opcja o ile była prawdziwa?
|
Z 12 mln długu wzrosło do 40 mln? Locha nieźle zaszalała przez te 2 lata.
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ty,nId,2750869 |
Cytat:
|
Przed audytem mówiło się o kwocie 30mln, ale po "tajnym" audycie lokalnych biznesmenów pada już kwota 40mln...
|
W największym ogóle kupuje nas fundusz inwestycyjny(oczywiście czekamy na kasę).
Podstawowym celem funduszu jest inwestowanie i przynoszenie zysku. Jeśli chodzi o nabywany produkt tj Wisle, kupowane jest zadłużenie, tragiczny PR wokół, fatalne niegospodarne zarządzanie. Największym jednak kamieniem u szyji jest wspomniany PR, nikt nie chce być utożsamia z patologia. Z drugiej strony, kupują nadal, żywa markę i spory rynek, jak pokazuje ostatni miesiąc cholernie medialna(czas antenowy, artykuly na portalach i w prasie, tutaj nie przestrzele jeśli oszasuje to na kilkanaście milionów PLN... W MIESIAC) Scenariusz optymistyczny. Co jeśli Boniek, Stanowski, Lesniodorski maja rację w 1 kwestii... tego, że wzięcie Wisly w dołku to dobra inwestycja a kwota zadłużenia to tak naprawdę drobne nawet dla średnich graczy. Vanna i spółka czyszcza klub ale utrzymują w Eklasie, to nie jest duży nakład. Następuje odcięcie od bandyterki. I... sprzedają dalej z zyskiem. Tutaj zapewne ktoś powie dlaczego już teraz nikt się nie zgłosił, odpowiadam: jaka mamy pewność, że ktoś szukał lub wiedział GDZIE I JAK szukać, sądzę że było wręcz odwrotnie. |
Cytat:
Edit: żeby określić człowieka gangsterem trzeba mieć na to dowody. Jeśli nowi właściciele Wisły przeleją 12 mln i będzie to oznaczało, że uprawiają gangsterkę, to co było uprawiane na Wiśle przez byłych Jej właścicieli? Filantropia :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl