Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

leszekm 13.01.2019 19:24

Jakub Bartkowski o Wiśle: Czasami było jak na stypie

http://sportdziennik.pl/jakub-bartko...jak-na-stypie/

KRW 14.01.2019 18:24

Wobec jakich byłych zawodników/trenerów Wisła posiada jakieś zaległości i w jakich kwotach.

Kiko i Carlitos? Czy ktoś jeszcze?

pan_premier 14.01.2019 21:53

skąd inąd wiemy że w sumie było to 12mln długu licząc już te zaległości- one nie sa dodatkowe.

Ta kwota trochę wzrosła przez styczniową obsuwę i dużo mniej zmalała dzięki zachowaniu Bartkowskiego i Korta którzy podpisali ugody i pieniądze rozłozyli na dłuższe raty.

brylant17 15.01.2019 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KRW (Post 1530521)
Wobec jakich byłych zawodników/trenerów Wisła posiada jakieś zaległości i w jakich kwotach.

Kiko i Carlitos? Czy ktoś jeszcze?

Carrillo i Wdowczyk

filemon 15.01.2019 10:11

Coll i Czuczi

ashkeczup 15.01.2019 14:44

Jovanović spłacony? Były też wzmianki o Llonchu, obstawiam, że Cuesta, Ivan i Velez też.

Pytanie, czy dostaliśmy wszystkie pieniądze za Brleka i Marzanna je utopiła, czy dalej nam zalegają.

FraMat 15.01.2019 20:29

Brlek ponoć dawno spłacony, Było info.

matt3usz 15.01.2019 21:45

https://sport.interia.pl/pilka-nozna...fc,nId,2784700

Kiko Ramirez trenerem CE Sabadell

pan_premier 15.01.2019 22:21

pozwole jeszcze raz zapytać- jaka to różnica - dług licencyjny wynosi ok 12mln + pensje obecnych piłkarzy ze stycznia.
on musi uwzględniac stare zaległości czy jest tam Czuczi czy go nie ma to absolutny szczegół.

Arkadiusz.Czerepach 16.01.2019 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matt3usz (Post 1530698)

Powodzenia trenerze i wynikami zamknij usta hejterom :>

brylant17 16.01.2019 12:26

Zoran Arsenic w Jagiellonii umowa na 3.5 roku dziękujemy

mitmichael 16.01.2019 13:07

Dzieki Marzenko za s.......enie tego tak mocno, moglismy na nim dobrze zarobic a teraz nie mamy nic.

eye63 16.01.2019 13:39

No i skończyła się kariera Krzysia Mączyńskiego w Legii :)

Szneka 16.01.2019 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 1530754)

Wraca do nas? :P

Dive Pirate 16.01.2019 14:07

Cytat:

Czas ubrać pasiaki :P

TIR_DO_SŁUBIC 16.01.2019 16:57

Świetna decyzja Arsenica. Bardzo dobrze wybrał następny klub. Pewne miejsce w pierwszej jedenastce, możliwość dalszego rozwoju przy boku bardzo dobrego stopera Runje, dodatkowo rodaka, co szalenie ważne przy zmianie miejsca pracy.

O ile o naszej Ekstraklasie nie można powiedzieć zbyt wiele dobrego, o tyle mimo wszystko jest ona obserwowana przez poważne kluby z poważnych lig. Arsenic już zdążył wyrobić sobie niezłą markę. Uważam, że najpóźniej w sezonie 2020/2021 już nie zobaczymy go na polskich boiskach.

A z perspektywy Jagiellonii? Super piłkarz za bezcen, wciąż rozwijający się. Mocny środek obrony, chyba obecnie najlepszy w lidze. Zarobi Jaga parę milionów euro, zagra w pucharach. Może i powalczy o Mistrzostwo również w tym roku. Nie to co Wisła.

Wojtas 16.01.2019 17:10

Wisla? ja bym sie cieszyl ze jest jak jest ,walke o Mistrza to Ty zostaw.

Fajnie ze Basha chce zostac ,obrone zawsze mozna kogos postawic a srodek i pilkarzy kreatywnych a taki wlasnie jest Basha....o takich ciezko.

Dzimi 16.01.2019 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1530774)
Świetna decyzja Arsenica. Bardzo dobrze wybrał następny klub. (..)

A z perspektywy Jagiellonii? Super piłkarz za bezcen, wciąż rozwijający się. Mocny środek obrony, chyba obecnie najlepszy w lidze. Zarobi Jaga parę milionów euro, zagra w pucharach. Może i powalczy o Mistrzostwo również w tym roku. Nie to co Wisła.

Dlatego skorzystali z okazji za darmo to niech za Kostala zapłacą więcej i tego argumentu trzeba użyć w rozmowach. Nie 1,2 mln zł tylko 2,0 mln zł.

Dzimi 16.01.2019 17:32

Cytat:

lada dzień go pewnie Nawałka weźmie do Lecha

xanti1906 16.01.2019 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1530774)
Świetna decyzja Arsenica. Bardzo dobrze wybrał następny klub. Pewne miejsce w pierwszej jedenastce, możliwość dalszego rozwoju przy boku bardzo dobrego stopera Runje, dodatkowo rodaka, co szalenie ważne przy zmianie miejsca pracy.

O ile o naszej Ekstraklasie nie można powiedzieć zbyt wiele dobrego, o tyle mimo wszystko jest ona obserwowana przez poważne kluby z poważnych lig. Arsenic już zdążył wyrobić sobie niezłą markę. Uważam, że najpóźniej w sezonie 2020/2021 już nie zobaczymy go na polskich boiskach.

A Runje nie miał odchodzić przypadkiem?
Ale i bez tego uważam, że Arsenić podjął dobrą decyzję. Nie tylko z Legii i Lecha da się odejść, żeby zarabiać większe pieniądze. Również Jaga świetny ruch, wiadome.

Levis88 17.01.2019 07:51

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...zynski/kmhyf1h
"Na pytanie o Sa Pinto odpowiada krótko: Nie był godzien podania ręki"
Toście się idealnie dobrali.

JudasPriest 17.01.2019 08:55

No żeby Krzysiu parafrazował Reymana....

mr_kwolf 17.01.2019 10:07

Byłem jednym z większych hejterów Mączyńskiego (mimo, że nie mam pretensji do Cierzniaka czy Carlitosa), tak teraz mam mieszane uczucia. Wychodzą takie kwiatki z czasów panowania Dukata i spółki (pisze o nim bo on odpowiadał bardziej za sprawy sportowe niż Sarapata), że nie zdziwi mnie jak został zmuszony do transferu przez "krótkie spodenki". To by wyjaśniało czemu do końca (sparing z Rakowem Częstochowa kilka dni przed dopięciem transferu) twierdził, że tematu transferu do Legii nie ma.

Może tylko niepotrzebnie doszukuje się drugiego dna, ale teraz mam wątpliwości, których pół roku temu nie miałem.

funkykoval 17.01.2019 10:43

@mr_kwolf

Akurat KM to raczej przez nikogo nie był zmuszany do odejścia. Rozmawiałem z nim przed meczem z Lechią w rundzie finałowej w 2017 roku (było to po fajnym meczu z Legią na Łazienkowskiej) a ewentualna wygrana z Lechią była ostatnią szansą na marzenia o pucharach..... KM był wówczas bardzo zniechęcony, wręcz miałem wrażenie, że nie za bardzo chciało mu się już grać i z rozmarzeniem opowiadał o marzeniu grania w LM. Już wówczas byłem pewien, że jak tylko pojawi się oferta z mocniejszego klubu to nie będzie miał żadnych wątpliwości co do skorzystania z tej oferty.

Szneka 17.01.2019 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1530854)
@mr_kwolf

Akurat KM to raczej przez nikogo nie był zmuszany do odejścia. Rozmawiałem z nim przed meczem z Lechią w rundzie finałowej w 2017 roku (było to po fajnym meczu z Legią na Łazienkowskiej) a ewentualna wygrana z Lechią była ostatnią szansą na marzenia o pucharach..... KM był wówczas bardzo zniechęcony, wręcz miałem wrażenie, że nie za bardzo chciało mu się już grać i z rozmarzeniem opowiadał o marzeniu grania w LM. Już wówczas byłem pewien, że jak tylko pojawi się oferta z mocniejszego klubu to nie będzie miał żadnych wątpliwości co do skorzystania z tej oferty.

Gdyby chciał wrócić brałbym Go w ciemno

Gero 17.01.2019 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1530856)
Gdyby chciał wrócić brałbym Go w ciemno

Trzy razy odświeżyłem ten temat licząc, że ten post zniknie.
Weź kolego opanuj rozszalałe hormony.

Szneka 17.01.2019 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gero (Post 1530859)
Trzy razy odświeżyłem ten temat licząc, że ten post zniknie.
Weź kolego opanuj rozszalałe hormony.

W sytuacji w jakiej jesteśmy byłby na wagę złota. Sportowa złość i chęć poprawy wizerunku w oczach NAS KIBICÓW zrobiłaby swoje.
Środek Basha Halilović Mączyński brzmi świetnie

konrad123 17.01.2019 11:08

@Szneka

Chciałbyś wrócić na 30 tysięczny stadion, który krzyczał "ch.. ci na imie" ? Nie ma na to szans, pomijam fakt czy odszedł z własnej woli czy nie

mr_kwolf 17.01.2019 11:12

Właśnie sobie wyobraziłem Mączyńskiego czytającego oświadczenie na konferencji prasowej jak Kasperczak swego czasu :)

Tak poważniej, to jego powrót to science-fiction. Nawet jeżeli został do tego zmuszony (a tylko to by usprawiedliwiało jego powrót) to wiadomo, że nie wyjdzie i nie opowie o tym, bo będzie się po prostu bał.

Piłkarsko się broni, jasna sprawa, ale mimo wszystko szanujmy się.

rzodkiewka 17.01.2019 11:28

Jeżeli Mączyński chciałby wrócić to jest jasne,że nie wróci dla pieniędzy,bo praktycznie w każdym innym klubie dostanie lepszy kontrakt.Moim zdaniem powinniśmy zaakceptować jego powrót (zakładając,że będzie taki temat) Jesteśmy w sytuacji,że każdy piłkarz o takich umiejętnościach jest dla nas na wagę złota.
Kiedyś klub zachował się kiepsko wobec Mączyńskiego ( nie chcieli podać mu po mocnej ręki gdy potrzebował pomocy) a mimo tego jak wracał z Chin to przyszedł grać do nas i jeszcze zarobiliśmy na nim.
Moim zdaniem jak wróci i będzie oddawał serce na boisku,to odkupi winy.

Griszka30KR 17.01.2019 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rzodkiewka (Post 1530865)
Jeżeli Mączyński chciałby wrócić to jest jasne,że nie wróci dla pieniędzy,bo praktycznie w każdym innym klubie dostanie lepszy kontrakt.Moim zdaniem powinniśmy zaakceptować jego powrót .

Bylibyśmy wtedy takimi samymi "ch..." jak On.
W ogóle o czym tu dyskutować.

Gero 17.01.2019 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez griszka30kr (Post 1530867)
bylibyśmy wtedy takimi samymi "ch..." jak on.
W ogóle o czym tu dyskutować.

amen ......

szprotson 17.01.2019 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad123 (Post 1530863)
@Szneka

Chciałbyś wrócić na 30 tysięczny stadion, który krzyczał "ch.. ci na imie" ? Nie ma na to szans, pomijam fakt czy odszedł z własnej woli czy nie

tak na dobrą sprawę
kto jest większym .....m dzisiaj
Mąka czy Ci przez których ten klub prawie upadł?
Kto bardziej kłamał ?
Kto bardziej zaszkodził i kto dla klubu zrobił więcej ?

rozarian 17.01.2019 12:17

Pol Llonch opowiada o pobycie w Krakowie:

https://www.panenka.org/miradas/pol-...lle-en-un-mes/

JudasPriest 17.01.2019 12:56

Może ktoś przetłumaczyć

szym_ek 17.01.2019 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1530884)
Może ktoś przetłumaczyć

Ale wiesz, że Google samo Ci przetłumaczy strone no nie?

JudasPriest 17.01.2019 16:12

No tak. Miałem nadzieję że jest tu ktoś z hiszpańskim, zeby streścić.

dziki 17.01.2019 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1530915)
No tak. Miałem nadzieję że jest tu ktoś z hiszpańskim, zeby streścić.

'W Krakowie bez wygranej w derbach lepiej zapomnieć o wychodzeniu na ulice przez jakiś miesiąc'. We fragmencie o derbach, zapytany przez dziennikarza czy ogarniał temat derbów przed przyjazdem do Polski odpowiada szczerze 'nie'. Dziennikarz swoją drogą obeznany, zaznaczył że to jedne z największych derbów Europy nazywane Świętą Wojną ;-)
Pol opowiada, że pierwszą rzeczą, którą się dowiedział po przyjeździe było znaczenie derbów. Weterani i sztab wyjaśniali jakie ma znaczenie ten mecz i czym on jest dla klimatu nie tylko klubu ale i całego miasta. Opowiada o rozmowie z Sobolem (który według jego słów jest u nas bardzo ważny), który mu przekazał, że dla jego i jego rodziny bezpieczeństwa lepiej jest wygrać ten mecz ;-) Ach i odniósł się do słynnego 4-1 ;-)
O meczu bez gości opowiada, że było spokojnie i cicho, bo nie było kibiców. Ale już o wyjeździe na drugą stronę.Błoń odpowiada, ż było trochę mniej bezpiecznie. Opowiada o zdarzeniach na trybunach przy wyniku 3-0, o przerwaniu meczu. Mówi, że ich to zirytowało, bo wybiło ich to z rytmu, a grali świetny mecz. Na koniec tego wątku zaznacza, że nasi cieszyli się przez cały rok :-)

A ogólnie opowiada o tym dlaczego się przeniósł do Polski (potrzebował zaufania i czegoś.nowego, żeby odnaleźć się znowu w świecie piłki, wybrał więc Wisłę pomimo oferty z Segunda Division). Uważa, że przejście do Wisły było najlepszą jego decyzją w karierze i rozwinęło go zarówno jako piłkarza jak i człowieka.
Dziennikarz dopytuje go jak się czuł w Wiśle i jak się tu zaadaptował mając 7 Hiszpanów w składzie i trenera z tego samego kraju. Pol odpowiada, że przez rok, gdy trenerem był Kiko czuł się znakomicie - miał wsparcie trenera i drużyny, zaufanie do jego gry. Uważa, że jego znajomi Hiszpanie pomagali mu w adaptacji i że dzięki temu poczuł się dobrze z kulturą, pogodą i futbolem w Polsce. Drugi rok wspomina jako ten, w którym przyszło więcej jego krajan i jak wiadomo czuł się z tym znakomicie, bo mógł z nimi rozmawiać ;-) Ale jak wspomina nie było to konieczne, bo czasami warto jest wyjść poza własny ....idołek i zapoznać się z innymi piłkarzami. Dzięki temu ma wciąż kontakt z innymi piłkarzami (Polakami) z byłej drużyny.

Opowiada o tym jak bardzo podobało mu się w Wiśle ('najlepsze 1.5 roku w mojej karierze. Niemożliwe jest zapomnieć tych ludzi, byli niesamowici. Zyskujesz szacunek kibiców i kolegów z drużyny z dnia na dzień, trenując ze względu na styl bycia. Miałem szczęście, bo ustawiłem się tam bardzo dobrze i to dało mi spokój z drużyną. Mogę tylko wyrazić wdzięczność dla nich i myślę, że gdyby sprawy w Wiśle były ogarnięte mógłbym tam jeszcze wiele zrobić.

Porusza też wątek pseudonimu Pitbull i tego jak zyskał go.swoją grą. Już w Hiszpanii grał podobnie, ale dopiero w Polsce zyskał taki przydomek.

Poza tym mówi o derbach z Legią (to jak Gran Derby Polski, których piłkarze nie potrafią zapomnieć ;-) ), o porażce związanej z brakiem awansu do pucharów (w klubie takim jak Wisla oczekiwania są naprawdę wysokie), o braku przedłużenia kontraktu mimo chęci (rozmowy zaczęły się w lutym, ale zła sytuacja ekonomiczna klubu spodowodała, że podpisał kontakt w Holandii. Ze względu na stabilizację finansową.musił wybrać inną.drogę).

A reszta o Willem i życiu w Holandii.

Boracik86 17.01.2019 19:04

Dziki. Dzięki za straszczenie.

Arkadiusz.Czerepach 17.01.2019 22:25

a jak mu tam idzie wogle w Tilburgu ? śledzi to ktoś ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl