![]() |
Broniłem Małego czasami, ale teraz to już przegina.
Niech spierddala. Jak najszybciej. |
Dokladnie.. Pare lat temu jakby ktos powiedzial, ze kibicow bedzie dzielil taki chlopek roztropek, za czasow gdy na murawie szalal Zuraw i spolka, to by go wysmiano i powiedziano, ze chyba mowi o drugiej stronie Blon, gdzie predzej o takie klimaty. No ale wystarczylo pospiewanie z kibicami, znajomosc z kim trzeba, wygolenie sie w debilny sposob, pocalowanie na pokaz koszulki.
Coz dozylismy takich czasow, ze za zasluzone gwizdy, kibic staje w obronie kopacza (nawet nie wychowanka). We Wloszech, w Anglii, w takim Partizanie to by bo prostu bylo nawet nie do pomyslenia. Taki grajek nie mialby zycia w klubie dopoki by nie przeprosil kibicow. Juz nie mowiac o tym, ze jak widzimy to nie koniec. Sprzedawac ? A dlaczego dac sie szantazowac ?! Czasem jest cos wazniejszego niz zarobek, mianowicie honor klubu, ktorym ten chlopak sobie wyciera twarz. Zobaczymy czy Maaskant ma jaja. Nie wpuszczac na boisko niech siedzi na lawie dopoki mu nie przejdzie. Bo teraz mysli, ze moze wszystko i wygra z klubem. |
Sprawa jest niestety bardzo prosta. Cytując klasyka, Małeckiego nie można zwolnić. Jego trzeba w.dolić dyscyplinarnie.
Rzecz jasna, klub nie będzie chciał zrezygnować z pieniędzy. Więc skończy się na odsunięciu od 1 drużyny i rozpaczliwym szukaniu kupca, który da choćby 0,5 mln €. Jeśli Cupiał się nie zmienił, a chyba dalej jest taki sam - to jest już po prostu pozamiatane. I żadne żale kibiców tego nie zmienią. |
Jak ktos jeszcze po wczorajszym meczu (podzial na trybunach, "rozgrzewka" Maleckiego) nie kuma, ze ten imbecyl dziala na szkode klubu, ewidentnie ma problem z sensownym odbiorem rzeczywistosci. Serio.
Najwyrazniej kazdy ma takiego idola na jakiego zasluguje. |
Cytat:
|
Panu Pałeckiemu dziękujemy. Judasz z niego, a Wy FANATYCY go bronicie.
Wygwizdać gówniarza i niech spierdala. |
A czy Małecki podpisał nowy kontrakt ??bo jezeli nie to s.......i i tak za darmo jak juz jeden cwaniaczek ktory znalazł luke w prawie
|
Nie podpisał nowej umowy, i jak widać nie zamierza.
|
Cytat:
tyle ode mnie, strzałka |
Jesli to prawda z tą rozgrzewką to ja już nie wiem co o nim myśleć. Starałem zawsze się go zrozumieć ale teraz przegiął. Jak tak można się zachować w stosunku do klubu,, trenera, kolegów z zespołu. Nie popierałem gwizdów podczas skandowania jego imienia. Ale... No właśnie. Zastanawia mnie jaka będzie reakcja młyna na meczu z Bełchatowem. Jeśli nadal będą go ślepo popierać to coś jest nie tak. jakby podobnie zachował się ktoś inny to co by było??
|
spontants- Rozumiem i też nie popieram wyzywania piłkarzy, ale jeśli zauważyłeś działania Małeckiego zakrawają o dezercję.Dodatkowo nie musisz sypać stekiem inwektyw. Sam zobacz:
Przez ostatnie kilka miesięcy myślałem, że Mały naprawdę dojrzał i będzie z niego kawał piłkarza- obserwując jego zachowanie można było zauważyć, że dalej się wykłuca, ale nie jest to tak agresywnie bezmyślne jak dawniej. Ale nie. Jedno durne zachowanie goni następne, dlaczego? Zbliża się okres w którym będzie mógł zmienić klub na bardzo korzystnych dla siebie i nowego pracodawcy warunkach. Trochę świńskie zachowanie, więc co tu zrobić, zeby nie podpaść fanatykom? Otóż zapewne menedżer podszepnął że konflikt z klubem będzie najlepszym usprawiedliwieniem, przecież za pamiętny sparing mało co nie rozwiązano kontraktu. Wiem że teoria spiskowa, ale wydaje mi się co najmniej prawdopodobna. |
Cóż dodać - jeszcze dziś Patryk powienien zdać sprzęt do klubu.
|
Może poczekacie na oficjalne stanowisko klubu ? Po Amice był spokój bo wynik dobry, wczorajsza porażka znów napędziła machinę "muszę się wydrzeć na forum". Jest tutaj tyle agresji między wiślakami ,że aż przykro to czytać. Może,rzeczywiście moderatorzy powinni już uspokoić to zachowanie zamiast jak napisał ktoś wyżej dolewać oliwy do ognia?
|
Tutaj idealnie pasuje słynne zdanie Tomaszewskiego w sprawie Smudy... "Jego nie można zwolnić jego trzeba...." Sprzedać go jak tylko jest chętny bo to co on wyprawia to przez 105lat na Wiśle nie było takiego drugiego osz.ołoma. Zaśpiewanie z kibicami paru piosenek, włożenie koszulki zgody i już dla wielu jest Bogiem. Nie tędy droga nie mogą być równi i równiejsi.
|
Czy ktoś z was to widział? Poważnie pytam. Sam tego nie widziałem, ale tak po przeczytaniu myślę sobie kto to napisał... PJ.
Ja temu złamasowi nie wierzę od tak. Nie mówię że tak nie było, tylko pytam. Czy ktoś to widział? Jawor pisze, wy osądziliście, wyrok wydany, teraz egzekucja. Spokojnie. To jest JAWOR. I tam są prywatne animozje między Małeckim a tym grafomanem. |
Jeśli ten artykuł jest prawdziwy (a liczę że nie) to tylko pokazuje że Małecki nie zmienił się ani troszkę, i niestety totalnie działa na szkodę klubu, lub raczej świadmie robi wszystko żeby to z inicjatywy klubu nie doszło do podpisania nowego kontraktu umywając ręce biorąc ze sobą zabawki.
Jednak dalej podtrzymuję że gwizdanie to jest totalna wiocha, a wczorajsza reakcja E gdy młyn skandował jego nazwisko to wstyd jak ch.uj.No ale najlepiej napisać że to wina Małeckiego. |
zaskandowanie przez mlyn "PATRYK MALECKI" raz - ok rozumiem te demonstarcje poparcia
ale widzac ze caly stadion na to gwizda , niepolitycznie sie zachowaliscie krzyczac to raz po raz po co tak dazyc do konfrontacji ? Patryk nie jest tego wart, dzis jest jutro go nie ma , a fakt picia w jamie czy bycia na wyjezdzie X lat temu , raczej nie wystarczy do osiagniecia statusu legendy Wisly wszechczasow |
Afera z Maleckim niestety rozpalila negatywne emocje i konflikt wsrod kibicow. Obie strony dokladaja do pieca.
Wiadomo ze nigdy nie bedzie tak ze wszyscy beda sie zgadzac we wszystkim ale sytuacja na dzisiaj wyglada na najwiekszy konflikt od lat. Maleckiemu (celowo czy nie, dalej nie potrafie zrozumiec jego intencji, moze czas pokaze) udalo sie podzielic nas bardzo mocno uwidaczaniajac przy okazji wiele innych, nieco uspionych podzialow. Gwizdy wczoraj niepotrzebne juz chyba byly (na meczu nikt nie wiedzial jeszcze o braku rozgrzewki) ale tak samo niepotrzebne byly wielokrotne pozdrowienia dla Patryka bo reakcje pozostalej czesci stadionu mozna bylo przewidziec, A nawet jesli ktos nie potrafil jej przewidziec to zobaczyl ja po pierwszym razie a mimo to pozdrowienia byly powtarzane jeszcze kilkukrotnie. Ja mysle tez ze po raz kolejny zblizamy sie znow do dosc delikatnych kwestii natury "kto rzadzi na stadionie". Temat przerabiany juz przy okazji akcji 1906% i afery z Frankowskim. Czasy dychy i starego stadionu odeszly przeszly juz do historii, pewne grupy utracily wplywy i ciagle je traca wraz z narastajaca kontrola i egzekwowaniem pewnych nowych standardow na stadionie (zakazy, oprawy, flagi, porzadek). W pewnych kwestiach ruch kibicowski zostal zapedzony do kąta z którego juz nie ma ucieczki i pozostaje juz tylko drapać, gryźć i zaklinac rzeczywistosc (nie tylko u nas, ogolnie w calej Polsce). Niezadowolenie, frustracja potrzeba zaznaczenia wlasnej sily i pozycji by podbudowac morale w trudnych czasach moze wlasnie prowadzic do poodbnych sytuacji. Nie twierdze ze to wlasnie mamy ale mysle ze jakies przelozenie na rzeczywistosc jest. |
Cytat:
ale widząc że cały stadion krzyczy jeszcze raz, niepolitycznie się zachowaliście gwizdając raz po raz po co tak dążyć do konfrontacji? |
Cytat:
Tak się można przerzucać argumentami. Obie strony demonstrują swoja siłę, klub cierpi wizerunkowo a Mały się cieszy i pokazuje wszystkim fucka. |
Małecki pokazuje raz za razem, że ma mózg wielkości fistaszka. Kreuje się na wielką legendę wspierany przez gości z młyna którzy się z nim kumplują. Żal klawiatury na takich idiotów...
|
Cytat:
Dziś mamy sprawę Małeckiego, wcześniej zerwanego protestu, teraz śpiewacie, itd itd. Dlaczego i skąd? Dla mnie media zaczęły przedstawiać tego złego kibola, przestępce etc. w naszych warunkach definiowanego jako kibice z C. Kibic z E wcześniej w większości starego AiB który wcześniej będąc "piknikiem" nie odczuwał ogólnospołecznego ostracyzmu w swoim kierunkiem znalazł się w sytuacji że chce pokazać że nikt mi nic nie każe, żadne bandziory nie będą mi mówić co mam śpiewać itp. Poszedł w to co przeczytał usłyszał, a może i się z tym zgadzał, zaczął prezentować swoje zdanie na trybunach. Przeważnie chcąc się odróżnić od "tych złych" jest w kontrze do ich poglądów. Ten "zły" nie akceptuje tego że ktoś wpierdala się w to co wcześniej go nie interesowało. I tak się nakręcamy. Nakręcamy się skutecznie. Szmatławce chętnie opisują ten konflikt, gdzie dobry jest jeszcze lepszy, zły jest jeszcze gorszy (śpiewy na Amice), ten dobry jest super bo przynosi więcej kasy, jest vipem, łechce go klub komentarzami, wywiadami itd. Na tym wszystkim cierpi życie kibicowskie. Teraz jest Małecki, niewygodny co tu dużo mówi dla wielu. Dziennikarzy nie lubi, dla tych dobrych kibiców jest uosobieniem wszystkiego co najgorsze,dla prezesa staje się ciężarem, dodajmy trochę polskiej zawiści, tego że ci "źli" się z nim utożsamiają i mamy co mamy. Idealny do rozegrania kolejnej wojenki. Chłopak jest prosty, co myśli to powie, nie kalkuluje. Idealnie się nadaje. |
I znowu przez tego debila bo nie da się nazwać go inaczej dochodzi do podziałów. Brawo Patryk ! Sektor C krzycząc '' Patryk Małecki '' robi mu krzywdę. Chłopak narozrabiał a nadal widzi , że ma bezgraniczne poparcie : )
|
Mały z nami kibicami, faktycznie on obecnie nadaje się tylko żeby mecze spędzać na trybunach.
|
Ja bym Małego wypożyczył na rok, może wróci odmieniony :)
No taki jego dziwny charakter ale też zejdźcie z niego bo ta nagonka nie jest potrzebna Po zdobyciu bramki w meczu z Apoelem był jak Bóg a teraz go wywalać chcecie :) To jest Mały,chłopak niepokorny :) |
Smutne jest to że niektórzy nie dostrzegają że takim bezkrytycznym poparciem dla Małego robią jemu krzywde, klubowi na szkode a siebie ośmieszają. Jest powód trzeba poprzeć jak najbardziej ale co on takiego zrobił w tym sezonie? Oprócz pięknej bramki z Apoelem która nic nie dała i w rewanżu już grał kiche nie pokazał nic, a przepraszam pokazał że potrafi sie obrażać, profesjonalista.
|
Cytat:
Oczywiście, Maaskant to debil. Nie widział, że Patryk nie rozgrzewał się przed meczem (bo w trakcie - rozumiem - był zaaferowany). A później wpuścił go na boisko. Bardzo prawdopodobne. Brawo. |
"Zrobiła się znowu aferka z Patrykiem Małeckim, tylko że to aferka wyssana z palca dziennikarza Gazety Wyborczej. Nieprawdą jest, jakoby Patryk odmówił wyjścia na rozgrzewkę.
Wkrótce więcej o tym na stronie" z facebooka Wisły |
Cytat:
A nie przegrywalismy w tym momencie 1:2 ? Wpuscil 3 swiezych pilkarzy. 1 nie powachal pilki, drugi dostal siate, a trzeci nie potrafil poradzic sobie z przyjeciem pilki. Cytat:
Zakladajac oczywiscie, ze teraz ktos sie nie zabral za wybielanie Maleckiego. O konflikice jawora z PM wiadomo od dawna. jesli faktycznie nalgalo to bydle, to cofniecie akredytacji to powinien byc najmniejszy wymiar kary. facet doprowadzil do eskalacji konfliktu wsrod kibicow. |
Cytat:
Mówię wprost, ja tego nie widziałem. Czy ktoś z tutejszych forumowiczów, KTÓRZY BYLI NA MECZU (co jest ważnym zastrzeżeniem) :D widział tą sytuację? |
Już pominąwszy sprawę Jawora i rozgrzewki lub jej braku w przyapdku Małeckiego, to nie rozumiem jak w trakcie meczu komus chciało sie prowadzic doping nie dla Wisły ale dla Patryka Małeckiego?
Część kibiców uważa się za mądrzejszych i wazniejszych od trenera i sztabu szkoleniowego. Ba, chciałaby nawet zarządzać klubem w miejsce Basałaja. Ci, ktorzy skandowali wczoraj "Patryk Małecki" to ludzie oderwani od rzeczywistości. Gwizdy nie były skierowane przeciwko Patrykowi, tylko przeciw debilom, dla których ważniejszy jest jeden piłkarz niż Wisła. |
Zrobiła się znowu aferka z Patrykiem Małeckim, tylko że to aferka wyssana z palca dziennikarza Gazety Wyborczej. Nieprawdą jest, jakoby Patryk odmówił wyjścia na rozgrzewkę. Wkrótce więcej o tym na stronie facebook.pl/WisłaKraków forum do posprzątania |
Dobra, dobra nie pomijamy tego tekstu bo przez to ludzie tutaj wyzywają z jeszcze większą złością teraz Małeckiego! Jawor teraz sobie śledzi forum i się cieszy,że zrobił z ludzi idiotów. Wierzcie dalej dziennikarzynom to napewno dobrze na tym wyjdziecie a nastepnym razem po przegranym meczu zamiast napinać się na forum wyjdźcie na spacer, na świeże powietrze, to Wam dobrze zrobi !
|
Cytat:
A Ty tym wpisem juz którys raz pokazujesz że nie panujesz nad emocjami i nie nadajesz sie na moderatora! Za obrażanie powinienes dac sam sobie bana hipokryto |
Cytat:
Tak mi się wydaję, że przyszedł taki moment, że po prostu ludzie z dawnego AiB, ale także ci ze starej X, którzy teraz siedzą na E doszli do wniosku, że zbyt mała grupa osób związanych z klubem zaczyna mieć zbyt wile do gadania i to w kwestiach nie leżących w ich kompetencjach (vide casus Frankowski) Doszli do wniosku, że jakim zbójeckim prawem, jedna część kibiców ma być nadrzędna w stosunku do innej i uzurpuje sobie prawo do decydowania nie tylko za siebie, ale i za cały stadion (vide akcja 1906%). Doszli do wniosku, że jakim prawem ktoś uważa ich za tych "gorszych" tylko dlatego, że z racji często wieku i przekonań, nie jeżdżą na wyjazdy (lub przestali), lub zamówią sobię kiełbę na stadionie. Każda taka próba zdominowania jednej grupy przez drugą musiała prędzej czy później doprowadzić do konfliktu. Nikt chyba nie lubi, jak mu się ktoś wpitala w życie i mówi, co jest dobre, a co złe. Nie wiem, czy mam rację, czy nie. Po prostu piszę to, co czuję. I teraz trzeba wykazać się na prawdę dużą tolerancją i mądrością, żeby tego konfliktu nie eskalować. Mam nadzieję, że wraz z dobrą grą Wisły i następnym mistrzostwem, konflikt pójdzie w niepamięć. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Żenada. A wszystko to po to, żeby komuś dojebać. Nie wiedziałem, że aż takie frajerstwo rozprzestrzeniło się na tym forum. I do tego ze strony modów. |
Powiem tak. Głupie wypowiedzi Małeckiego do prasy teraz odbijają mu się czkawką. Najpierw naopowiadał dziennikarzom o "piknikach", żeby wynieśli się na drugą stronę Błoń, następnie przeprosił, a później znowu zaczął opowiadać swoje wizje w prasie. I co teraz??
Praktycznie na każdej stronie internetowej, w gazecie, TV, radio, Małecki jest uważany za idiotę. Dodatkowo teraz, kiedy tak naprawdę nie wiemy dlaczego się nie rozgrzewał przed meczem został już oczerniony przez GW i Jawora, weszło też już swoje napisało i w ten sposób Małecki staję się kozłem ofiarnym własnych wypowiedzi. I pomyśleć, że stało się to przez jedno zdanie, które nigdy nie powinno paść w rozmowie z jakimkolwiek dziennikarzem. Powtórzę to po raz kolejny: Są pewne sprawy, których nie porusza się na łamach prasy czy też w TV. Nawet jeżeli mi coś nie pasuje, to zaciskam zęby i robię swoje. Bo inaczej prędzej czy później jakiś dziennikarz dobierze Ci się do dupy i oczerni niekoniecznie mając do tego podstawy. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl