![]() |
Cytat:
Kurto, Brud czy Rado. To tak parę lat wstecz, bo był jeszcze Kuzera, większość drużyny Kasperczaka była za młodu ściągnięta przez Kapkę (Głowacki, Kosowski który przyszedł jako lewy obrońca, szanse dostali Kmiecik i Iwan). Wisła stawia, ale na własnych młodych. I tak być powinno. Cytat:
|
Ale Ruud rozmawiał ze Stanem w Sheratonie, w Krakowie. Pewnie nic z tego nie będzie, ale fajna reklama. Info tajemnicze ale prawdziwe, więcej nie podaje.
|
Też myślę, że to serio prawda. Nie wiemy jak bardzo zażyła jest znajomość między Waszym dyrektorem, a Ruudem. Zapytać i po negocjować zawsze można - zwłaszcza od kiedy w Europie mniej więcej powszechnie wiadomo, że nie chodzą u nas po ulicy niedźwiedzie.
Natomiast wiadomo, że sprawa zapewne rozbije się o jakieś 500 tys euro, które Wisła będzie dawać za rok, a Ruud będzie myślał, że to za rundę albo jej... połowę. Jeżeli natomiast Wisła serio mu da milion to znaczy, że zwariowali i za max dwa lata jesteśmy mistrzem. |
Dopiero teraz uslyszalem, ze Maciek zostaje w Legii :D...czyli nic sie w Warszawie nie zmieni, bo najwieksza zmora tego zespolu to Jozwiak i Miklas, kompletni dyletanci.
|
Cytat:
Odszedł byś stary???? kasa jak marzenie robota nerwowa ale płacą jak mało gdzie !!!. Skorża też cwaniak dobrze wiedział że z Słowakiem nic pewnego więc siedział cicho a nie np ogłaszał że niezależnie co będzie kończy pracę z Legią.. Skorża piłkarzem zawodowym nie był więc będzie siedział w Legii . Jak dla mnie to świetnie że zostaje ... fakt Legia miała niezły finisz ale im dużej Skorża pracuje w danym klubie tym będzie gorzej .Dla mnie to poprostu karierowicz typowy cwany Maciuś a nie wielki trener. Liżę dupę kibicom Wisły .. przeprasza ładnie itp a wiadomo charyzmy nie ma żadnej dlatego spieprzył puchary bo w naszej lidze ta Wisła za czasów Skorży miała taki team że trudno mistrza było nie zdobyć. Najpierw trio Kosa+Brożek+ Zieńczuk miał pół sezonu życia ... później Marcelo eksplozja Małeckiego i utrzymany trzon z Brożkiem dało mu drugiego mistrza.. Tylko tego drugiego mistrza to zapisuje Smudzie który zajechał Lecha i odpadła wtedy jedyna drużyna która mogła podjąć z Wisłą walkę o mistrza ... Kompromitacja jego to była Levadia i tego co działo się dalej z drużyną kompletny upadek i roztrwonił punktowej przewagi i stylu drużyn... |
Miarą szaleństwa tej ligi jest, że Śląsk zdobył najwięcej goli w sezonie, choć grał bez napastników (Diaz rozstrzelał się w końcówce, wcześniej miał kontuzję długo), a z Lenczykiem jako trenerem był pierwszy w lidze:
http://img694.imageshack.us/img694/6361/tabelaorest.jpg Gdyby Orest był od początku, bilibyśmy się z Wisła o mistrza.:> EDIT: Jeszcze w wyjazdach najlepsi byliśmy. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja równiez uważam, że te negocjacje sa prawdą. Jeżeli Van Nistelrooy jest człowiekiem z klasą to nie mógł odmówić staremu znajomemu spotkania i wysłuchania co on ma do powiedzenia. Wiadomo, że od spotkania do konkretów, a później podpisania kontraktu daleka droga ale sam fakt wg mnie zasługuje na uznanie. Należy równiez pamiętać, że jak Cupiał połknie haczyk i zażyczy sobie Holendra przy Reymonta to jest w stanie mu dać pensję taką jaka sobie zażyczy. Ponadto godne zauważenia jest to, że takie nazwisko to gwarancja paru tysięcy więcej kibiców na stadionie. Szczególnie na początku. Sam znam takich "kibiców", którzy dla Ruuda (oczywiście "fani Realu") przyjdą na stadion. PS. Ale radze się nie napalać, żeby nie było że przyjdzie jakiś no name z Rumunii i będzie "Miał być van Nistelrooy, a jest jakiś Niculescu". |
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...m_Gornika.html To jakiś żart chyba...Wg zapewnień wszystkich oficjeli miąło nie być takich zagrywek a tutaj proszę! Dla mnie to jest prawdziwy powód dla protestu. Skuteczne obniżanie rangi Ligi trwa w najlepsze.
|
Cytat:
Oczywiście taka gwiazda przychodzi w celach marketingowych. Nie chodzi tylko o przyciągnięcie kibiców, ale o potwierdzenie renomy danej ligi i klubu. To sygnał dla innych, obiecujących grajków - że warto wziąć naszą ligę pod uwagę. Ale wolałbym, żeby kasę w ten sposób wyrzucał Wojciechowski, nie Cupiał. Szczególnie, że nasz Prezes ostatnio nie szastał forsą. |
Ja też nie wierzę raczej w transfer Van Nistelrooya. Ale jeśli by do niego doszło to może byłby to to taki magnes na kibiców, aby zapełnić stadion, a pensję Holendra opłacałby sam Cupiał z budżetu Tele-Foniki. Kto wie, może Stan dogadał się w ten sposób z Bossem i sprowadzą w tym oknie jakiegoś naprawdę znanego piłkarza.
|
Jaki protest? Górnik finansowo stoi jeszcze gorzej od Bytomia. Ma 30 mln zł długu, zatrudnia zawodników na umowach na... Cyprze i przychody mocno spadają. Allianz ich kompletnie olał, a miasto nie dotuje. Oni mogą sobie nie poradzić nawet w I lidze bez pieniędzy od C+.
|
A może mi ktoś powiedzieć co tam się właściwie stało? To Allianz ich zwodził a na koniec olał, czy to zarząd Górnika zawalił sprawę i zaspał? Szkoda, bo to ważny klub, a i widać było że w ekstraklasie sobie w tym roku poradził.
|
Cytat:
Jeż? Fajnie gra ale w srodku pola mamy dosc zawodnikow na te chwile. Nie gralby chyba za duzo. Sernas natomiast juz predzej by pasowal jednak gramy z jednym napastnikiem a taki powinien byc wysoki i dobrze grac glowa jak Genkov. Tak ze tez nie do konca. Edit: Z takich zawodnikow potencjalnie do wyjecia ja bym sie chwile zastanowil nad sledziowym Nollem. Wdg mnie to porzadny boczny obronca a tych u nas niedostatek. O ile klub nie ma w zanadrzu przygotoweanych transferow na te pozycje to moglby byc ciekawym uzupelnieniem skladu. |
Cytat:
Do tego dochodzą ceny biletów: http://www.gornikzabrze.pl/pl-texts,...6,Ceny_biletow Przy takich cenach i frekwencji 7-9 tys. kibiców nie wiem czy uzbierali 1,5 mln zł przez cały sezon. Także skąd mają brać tą kasę na funkcjonowanie klubu? |
Cytat:
Jednak Górnik skoro ma takie zadłużenie i żadnych ale to żadnych szans na to,że uda się je spłacić przed startem sezonu, to jak dla mnie nie ma prawa grać w lidze. Nieprzyjemne to tym bardziej,że piszemy o klubie będący legenda naszej ligi, jedną z legend. Tą samą miarą traktowałbym każdy inny klub. Obecnie uważam,że Górnik powinien lecieć. Arka nie powinna się utrzymać. Zbadać dokładnie zdolność Podbeskidzia i ŁKS, co do wypełniania licencji i tyle. Jeśli nie ma szans na całkowite realizacji zapisów licencyjnych to niech nie awansują. Inaczej będzie to wyglądało bardziej niż prowizorycznie/. W ogóle I lidze należałoby się bliżej przyjrzeć. A to z tego powodu,że walczące tam zespoły w przypadku awansu mogą nie udźwignąć tego finansowo i sportowo. Infrastrukturalnie to chyba tylko Warta spełnia wymogi. Dochodzi do sytuacji,że wywalić można zespół z Ekstraklasy a w zamia nikt sensowny nie awansuje. |
RvN? No ludzie bez jaj :) Facet moze pojechac gdzies do USA/Rosji/Turcji i wyciagnac konkretna kase.
Kazdy ma swojego Kezmana jak widze :D |
Nikt nie twierdzi że RvN tu przyjdzie. Ale fakt jest taki że w Krakowie był i gadał z kim trzeba. Samo to jest jakąś formą reklamy, może tylko o to właśnie chodzi.
|
Cytat:
|
nie wiesz to nie komentuj.
|
Cytat:
Jak będziemy gnoić wszystkich beniaminków licencjami, to będziemy już zawsze kisić się w tym samym sosie, a Cracovia nigdy nie spadnie ;) |
Cytat:
Mieliśmy podobny przypadek z Peszko w Niemczech. Oczywiście był wyzywany za to, że rzekomo jest pazerny, ale prawda jest taka, że cały problem wynikał z braku pieniędzy w kasie klubu. Sławka kupił prywatny przedsiębiorca , wyłożył na niego pieniądze i miał partycypować w kosztach pensji do końca wypożyczenia. Teraz jak wypożyczenie się już kończy to klub nie chce płacić 3x wyższej pensji, która wynikałaby z podpisanej uprzednio umowy, a menadżer Peszki docisnął śrubę. Kolonia nie ma ewidentie kasy. |
Cytat:
Tak samo jak 10 lat wstecz by ktoś powiedział ze druzyny z Cypru będą Nas lały, tez nikt by nie wierzył. druga strona medalu : Po co RvN konkretna kasa? Sądzisz że takowej jeszcze nie zdobył ? Nie wiem jak wyglądały jego zażyłości ze Stanem z czasów PSV ale każda plotka ma w sobie ziarno prawdy. To jest piłka nożna tutaj zdarzają sie rzeczy niemożliwe i nieprzewidywalne, ja nie mówie że w to wierze bo wiem jak powstała informacja nt. temat, ale nie mowie tez ze tak NAPEWNO nie może być. W jakimś celu musielismy zakontraktować Stanisława, no chyba ze on miał być tym nazwiskiem obiecywanym przez Basałaja. ale ok, otrząśnijmy się ,nie wierzmy w takich zawodników jak RvN, zawsze można przecież zakontarktowac Szczota. E: jedna rzecz mnie tylko zastanawia. Jak my chcemy grać Rudem na stoperze, bo przeciez takowych pilkarzy potrzebujemy. |
Cytat:
|
Ekstraklasa
Wczoraj skończył się sezon 2010/2011. Sezon bardzo pokręcony, w którym cały czas różnice były minimalne, w którym rzutem na taśmę utrzymała się Cracovia. Czy w następnym sezonie będzie podobnie? Czy Wisła obroni mistrzostwo? Zapraszam do dyskusji.
Skład Ekstraklasy na sezon 2011 / 2012 : - WISŁA KRAKÓW (M) - II runda el. Ligi Mistrzów - Śląsk Wrocław - II runda el. Ligi Europa - Legia Warszawa (PP) - III runda el. Ligi Europa - Jagiellonia Białystok - I runda el. Ligi Europa - Lech Poznań - Górnik Zabrze - Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk - Widzew Łódź - GKS Bełchatów - Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów - Korona Kielce - Cracovia - ŁKS Łódź (B) - Podbeskidzie Bielsko-Biała (B) |
mam nadzieje, że mimo wszystko Górnik licencje otrzyma
|
nie za wcześnie na ten temat? jeszcze dobrze składu ligi nie znamy, przed nami wakacyjna przerwa. spokojnie można póki co ciągnąć dyskusję w poprzednim.
|
Cytat:
A tak to sezon ogórkowy sie zaczął przecież!!! |
Coś ode mnie:
Najładniejsze bramki rundy wiosennej sezonu 2010/2011 |
Cytat:
|
Ale się w....... jak górnikowi nie dadzą licencji;/ niby stadion ruina ale skład i zawodników i drużyny z potencjałam mają zajebistch. mi się wydaje że w przeciągu 5 lat przy Nawałce bo wiadomo już że zostaje mogą coś osiagnąć
|
Cytat:
|
Cytat:
A tak nawiasem mówiąc, rozumiem że jako przykład podajesz Magazyn Ekstraklasy z ekstraklasa.tv? No to podpowiem, że oni tam zawsze mają przynajmniej 5 paneli, z których 1 jest przeważnie poświęcony Wiśle, jeden Lechowi, jeden Legii, a pozostałe dotyczą innych tematów. To faktycznie straszne, że media się interesują trzema najważniejszymi na obecną chwilę klubami w Polsce :rotfl: |
Akurat to samo tyczy sie Wisly i Amiki. Byle co,tylko żeby gadac o "wielkiej trojcy".
|
Cytat:
|
Dokładnie, niechże jakiś admin na razie przymknie ten wątek, bo się zrobi rozpiździaj na dwa tematy, a sprawa tak naprawdę będzie dotyczyć jednego problemu. :) Do lipca można to zamknąć, a wtedy, jak już wszystko będzie czarno na białym, otworzyć nowy na sezon 2011/12. :)
|
Sprawa jest prosta jak drut ;)
Pisza o Legii bo takiego zachowania zarzadu, takiego potraktowanie trenera i takiego idiotycznego tlumaczenia nie ma w zadnym innym klubie na swiecie :) Sprawa ucichnie na jakis czas, ale znowu powroci jesli Macius ( a tak zapewne bedzie bo jest tak co rok ) wtopi w pucharach i zacznie lige od porazek i remisow. Chlop wie ze jest trenerem Legii tylko i wylacznie z powodu tego ze z Weissem sie nie dogadali ( mysleli ze zostawi reprezentacje by prowadzic klub? Co za idioci :D ), a Maciusiowi by trzeba bylo sporo kasy wyplacic. Z taka swiadomoscia Pan zlotousty bedzie prowadzil Legie.... Coz, wstyd. Milkas i Beret uradowani, ale to oni powinni w pierwszej kolejnosci zostac wyjebani, tak wyjebani a nie zwolnieni. Coz, jesli zarzad nie ma mozgu ( a tak jest ) to bedzie szukac trenera najpozniej w przerwie rozgrywek. Skoro tego wlasnie chca. Za kilka dni zacznie sie to co przytrafia sie co roku po sezonie, czyli "przypadlosc sezonu ogorkowego". Dowiemy sie o takich transferach, przy ktorych zapewne RvN to pikus :D Bedzie glosno o wzmocnieniach Wisly, jej przygotowaniach do walki o LM, to samo tyczy sie Legii,Slaska i Jagiellonii. Cos tam skrobna pewnie o beniaminkach i o Lechu bo postawa tego klubu to jedno z najwiekszych rozczarowan tego sezonu. Wiem ze kibice Lechii czy Polonii Warszawa chcieliby by to o ich klubach wiecej sie pisalo, ale nie oszukujmy sie. W tej chwili nie bedzie to dla wiekszosci ciekawy temat. Ot, przygotowania do nowego sezonu, a te przeprowadza kazda druzyna w lidze. Osobiscie chcialbym jak najmniej informacji o Legii bo to co dzieje sie w tym klubie to jest jakas paranoja. |
Lech w ciągu ostatnich 10 lat tylko dwa razy był na podium (chyba, że liczymy osiągnięcia Amiki ;-)), ja tam jego wielkości jakoś nie widzę.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl