![]() |
Cytat:
kur#$@a ludzie nie siejcie ciągle paniki!!! |
Jeżeli chodzi Ci o te niebieskie na dole to są to barierki przygotowane do zamontowania http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...zeselek/37451/
|
Nie siej paniki.Gdyby była zmiana, to pewnie o tym byśmy się dowiedzieli od stosownych osób.
|
To jest pierwsza barierka odgradzająca od fosy, taka sama jak na D i E.
Nikogo nie dziwi, że przy wejściach na górnej trybunie są zielone barierki? http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...eselek//37448/ |
Cytat:
barierki zielone, będą malowane na niebiesko. |
Cytat:
Dziś na komisji sportu dyskutowano o hali. Najpierw gardłowano, że po co hala, że mało miejsca, że nie będzie gdzie parkować, że miały być hotele i Salwator itd... A potem zorientowali się, że na sali jest Kuba i zagłosowali za dalszymi pracami nad tym projektem (jakiśtam wniosek do prezydenta...) :D Podobno ZIS-owi wychodzi, że hala na 5 tys. się nie zmieści na tyłach obecnej starej hali. Tymczasem właśnie oddano do użytku halę sportową na 4850 miejsc w Zielonej Górze. Jej wielkość to 59x78 metra. Pozwoliłem sobie wrzucić obiekt wielkości 60x80m via google maps na tereny wiślackie i wyszło mi mniej więcej... http://img139.imageshack.us/img139/8315/nowahala.jpg A co do tej hali w Zielonej Górze - wygląda ona w środku tak: http://bi.gazeta.pl/im/0/7983/z7983630X.jpg http://bi.gazeta.pl/im/1/7983/z7983631X.jpg Trudno tylko stwierdzić ile kosztowała, bo budowano ją razem z przylegającym parkiem wodnym i parkingami. Całość wyszła 141 mln zł. Miasto szacuje budowę nowej hali Wisły na 55 mln... (razem ze środkami unijnymi) :-/ Wizualizacje: www.mosir.zielona-gora.pl/index.php?srv=4&dv=2 |
Ostatnio przechodząc koło starej hali przyjrzałem się jej dokładnie. Nie wiem czy jest sens, aby na siłę podtrzymywać jej żywot. Nie wygląda to ciekawie. Nie wiem czy nie lepiej byłoby wybudować nową halę na miejscu starej. Zaoszczędzono by pieniądze z remontu, oraz ewentualne miejsce, które mogłoby w przyszłości zostać wykorzystane do budowy choćby boiska treningowego dla młodych piłkarzy.
Oczywiście zdaje sobie sprawę, że w takiej sytuacji poszczególne sekcje TSu nie miałyby gdzie trenować/grać przez rok, może dwa. Ale nie wiem czy nie warto się przemęczyć ten czas. Bardzo trudna kwestia jest do roztrzygnięcia. I tak źle, i tak niedobrze. :/ |
Mimo wszystko wydaje mi się, że burzenie starej hali zanim powstanie nowa to zbyt duże ryzyko. Niby budowa ma potrwać 18 miesięcy, ale niech coś (odpukać) się stanie, nie wiem... zmiana władzy, powódź czy inne trzęsienie ziemi i TS jest w czarnej d***. Natomiast rozsądne byłoby wyburzenie starej hali po wybudowaniu nowej. Byłoby chociaż miejsce na parkingi, nie mówiąc o płycie boiska (choć to drugie widziałbym raczej na terenie basenu letniego, który chyba już nie będzie reaktywowany).
|
Burzenie starej hali to nieporozumienie! Nie dla burzenia starej, nawet jak nowa powstanie. Stara hala to nie tylko parkiet dla gier halowych. To też basen, kilka sal dla judoków, dwa lokale gastronomiczne, sala konferencyjna etc. Czy w nowej, planowanej hali przewidziano to wszystko? Oczywiście, że nie. Wyburzenie starej hali to zamach na sekcje judo, czy pływania., które nie małe sukcesy odnoszą. Na koniec przypomnę co stało się z sekcją strzelecką. A dokładnie jej "długą" odmianą. Strzelnica dla broni długiej została wyburzona, a w jej miejsce powstała nowa hala. Sekcja swe treningi przeniosła na obiekty Wawelu i... słuch o niej zaginął.
Ps: Żeby nikomu nie przyszło do głowy komentowanie zasadności budowy Nowej Hali, bo nie o tym jest mowa w moim poście. |
A wyburzenie nowej hali? Bo ona nowa to jest głownie z nazwy ... tyle że tam sporo sal jest, a w tej de facto nowej chyba takich rzeczy nie ma w planach.
Dla mnie najlepszą opcją byłoby podłączenie nowej hali ze stara częscią budynku starej hali. Czyli zostwienie tej częsci podłużnej - budynku, a wyburzenie tej częsci samego parkietu. O, tak: http://i50.tinypic.com/2pqkrxz.jpg |
A czy nie właśnie taka opcja brana była pod uwagę w przypadku wyburzania - tzn. burzenie parkietu i trybun i zostawienie przedniej części? Bo tak mi się do tej pory wydawało
btw, czy tylko mnie się zdaje, że barierki na trybunach mogą zasłaniać niższym osobom widok na boisko? Wiadomo, że ciężko ocenić to teraz, na odległość i nawet jeśli by zasłaniały to w małym stopniu, ale np. to zdjęcie sugeruje taką możliwość: http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...zeselek/37436/ |
Jurand racja w koncepcji która zakładała burzenie starej hali budynek miał zostać i przejść remont.
Cytat:
|
@Jurand; było przerabiane x tysięcy razy. W dodatku na głównej masz informację : "Kilka słów wyjaśnienia należy się jeszcze odnośnie elementu wzbudzającego największe kontrowersje, czyli do barierek montowanych razem z krzesełkami. Są one montowane ze względu na wymogi bezpieczeństwa – przy większym nachyleniu trybuny, takim jak na górnych piętrach trybun wschodniej i zachodniej ich montaż jest koniecznością. Barierki w żadnym przypadku nie zasłaniają widoczności."
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Nasze boisko i tak zaczyna się na wysokości tej koparki, a skoro mówią, że nie zasłania to pewnie nie zasłania.
|
Gordian, chyba mylisz hale z budynkiem TSu.
Ja mówię tylko i wyłącznie o starej hali, bez budynku głównego TSu. Ten budynek ma oczywiście zostać. I w nim mieszczą się sekcje pływackie, judo czy np "U Wiślaków". Ja jestem dokładnie za tym, co rozrysowała Żmijka. |
Cytat:
Ciekawe na jakiej podstawie im to wyszło, zrobili projekt?? A może maestro Obtułowicz im podpowiedział:-p |
Cytat:
Taki ruch byłby wyniszczeniem połowy TS-u. |
Wisła musi mieć co najmniej 2 hale. Na sport profesjonalny (najnowsza hala) i halę szkoleniową (stara-nowa). Nie mamy 1-2 sekcji na najwyższym poziomie i koniec. Mamy tych sekcji kilkanaście gdzie oprócz pierwszych drużyn szkolimy masę młodzieży. Nie możemy się pozbyć bądź co bądź zaplecza szkoleniowego nawet tak ubogiego pod każdym względem jaka jest stara hala Wisły + "nowa". To jak napisał Kuba byłoby zniszczeniem Towarzystwa Sportowego Wisła, a na to pozwolić sobie nie można.
Projekt z nową halą na miejscu starej miałby rację bytu gdybyśmy mieli środki na wybudowanie nie tylko nowej hali ale całego kompleksu sportowo-rekreacyjnego (marzenia). |
po wybudowaniu nowej hali TS będzie miało do dyspozycji 3 hale - nową, starą i halę w hotelu, która jest ogromna ;)
|
"Stadion Wisły czynny na raty.
Wisła Kraków w sezonie 2010/2011 będzie występować na Stadionie Miejskim im. Henryka Reymana - poinformowała "Gazeta Wyborcza". Obiekt otwierany będzie jednak na raty. Na dziś plan zakłada, że najpierw dla kibiców czynna będzie tylko... jedna trybuna. - Kibice będą mogli wejść na wschodnią trybunę, od strony parku Jordana, bo północna i południowa będą zajęte pod plac budowy - informuje Joanna Niedziałkowska, dyrektorka Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu. - Piłkarze będą musieli też rozegrać spotkanie przez zmrokiem, bo stadion nie będzie miał jeszcze reflektorów. Dziś miasto zakłada oddanie gotowego stadionu pod koniec października. Pierwszy mecz Wisła zagra już jednak za niewiele ponad miesiąc - 15 lub 22 lipca, kiedy to rozpoczną się eliminacje do Ligi Europejskiej. Wisła nie potrafi w tej chwili odpowiedzieć, czy podoba się jej pomysł gry przy jednej trybunie. - Na razie nie mamy oficjalnego stanowiska. Cały czas nad nim pracujemy - mówi Adrian Ochalik, rzecznik wicemistrzów Polski. Miejskie plany przewidują, że reflektory rozbłysną dopiero w drugiej połowie sierpnia. Wtedy zostanie oddana również trybuna północna (od ul. Reymonta), więc mecze będzie mogło obejrzeć ok. 15 tys. widzów. Na razie w planach nie ma udostępnienia trzech trybun, bo miasto nie wie, jak wykończyć pomieszczenia przeznaczone na działalność komercyjną." wislaportal.pl/wyborcza rece kur.a opadaja. |
Niestety panowie to było do przewidzenia że nawet na trybune D nie będzie wejscia. Przypomnijcie sobie teraz słowa Majchrowskiego który zapewniał że 3 trybuny będą oddane w połowie lipca.
|
w chuja se lecą. Dziwne, że jeszcze nikt w******* nie dostał za to.
|
Nie rozumiem niby czemu E miałoby być zamknięte przecież jest gotowe w 100% i w jego pobliżu nic nie jest budowane i chyba nie będzie.
|
Cytat:
|
ręce ****a opadają.
już widzę oddanie D w połowie sierpnia. :lol: |
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl