Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

harimata 09.09.2011 17:59

Kupił ktoś z Was dzisiaj Gazetę Polską Codziennie ? Jest tekst o Staruchu i zdjęcie Starucha na płocie. Zgadnijcie co trzyma w ręce ? Szalik Wisły. Ale abstrahując od tego to dosyć mierny poziom GPC prezentuje. Spodziewałem się czegoś lepszego. Jednak to dopiero pierwszy numer więc dam im trochę czasu na rozwinięcie. Jednak zostanę nadal przy Uważam Rze, Gazecie Polskiej i Rzeczpospolitej.

Swoją drogą ciekawie zaprezentował się dzisiaj Kaczyński na tym forum ekonomicznym w Krynicy. Całkiem sensownie mówił o podatkach. Zaprezentował, także projekt ustawy bardzo dobrej wg. mnie. Takiego PiSu właśnie Polacy chcą.

Kontrofensywa obywatelska przeciwko Nergalowi rozpętała się. Jak w ogóle można dopuścić by taki człowiek brał udział w programach finansowanych przez podatników ? Ale na to jest proste wyjście. Nie podoba Ci się coś w TVP1 czy TVP2 ? Nie płać haraczu RTV a za oszczędzone pieniądze kup sobie film na DVD :)

fan01 09.09.2011 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harimata (Post 1161879)
Jak w ogóle można dopuścić by taki człowiek brał udział w programach finansowanych przez podatników ?

Ciebie boli że w tv pojawil sie Nergal, ktory wlasciwie nie wiem czym zalazł Ci za skórę, mnie boli ze przez tyle lat państwowe pieniadze byly przejadane przez np Pospieszalskiego. Życie ;)

harimata 09.09.2011 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1161883)
Ciebie boli że w tv pojawil sie Nergal, ktory wlasciwie nie wiem czym zalazł Ci za skórę, mnie boli ze przez tyle lat państwowe pieniadze byly przejadane przez np Pospieszalskiego. Życie ;)

Czyli ty i ja nie płaćmy abonamentu RTV i będzie OK :)

Ela 09.09.2011 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1161835)
Wątpię aby sobie na to pozwolili wiedząc że Gazeta Polska lubi wszytko wyolbrzymiać,

Tak. Funkcjonariusze bardzo dbają o opinię i relacje Gazety Polskiej.
Wystarczy że wiedzą, iż mają za sobą władzę, wierchuszkę i... "prawo".
Nie wierz dalej. Natomiast faktem jest, że Staruch został pobity tak jak to opisuje. Oraz, że prosił swoich znajomych, którzy mają tu i owdzie dojścia, aby powstrzymać parlamentarzystów,którzy wybierają się w odwiedziny.
Po wizycie senatora Romaszewskiego pobili go klawisze.

Cytat:

a do cytatu się nawet nie odnoszę, bo takich głupot już trochę czytałem, jakby nie można się trochę poświęcić i zaznajomić, na forum Pana co rzekomo pluł pisali że w Gdańsku miał być mecz z Argentyną :-D ale to z tym pluciem i dawaniem twarz to często mieszają, a potem inni czytają takie bzdety i myślą że tak naprawdę było
Kłamstwo powtórzone 100 razy staje się prawdą.
Zwłaszcza wśród ludzi, którzy nie zadają sobie trudu aby je zweryfikować.

AS82 09.09.2011 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1161883)

Spoko już "cenzor Sławoj Leszek Głódź" interweniuje , pewnie Nergala rychło ściągną z anteny :lol:

Arapaho 09.09.2011 19:26

Miejmy nadzieję. Jeśli gwiazdą zostaje debil targający na koncercie Biblię i nazywający jej autorów bandą pijaczków (czy coś w tym stylu) a sąd uznaje to za wybrykj artystyczne to znaczy że żyjemy w chorym kraju.
Jakby potargał Koran to by siedział teraz posrany gdzieś w środku Bieszczad a polski rząd przepraszałby muzułmanów na całym świecie i wypłacał pewnie odszkodowania za znieważnie

heoij 09.09.2011 20:24

Gdyby Nergal publicznie potargał Koran pisalibyśmy o nim już w czasie przeszłym ...

gosc2332 09.09.2011 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1161906)
Gdyby Nergal publicznie potargał Koran pisalibyśmy o nim już w czasie przeszłym ...

Tylko że on nie zrobił tego publicznie, a tylko przed swoją publicznością, czyli przez osobami których to nie obraża. Mnie obrażało robiebnie sobie publicznie jaj pod krzyżem i wykorzystywanie go przez jedną z partii.

heoij 09.09.2011 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1161913)
Mnie obrażało robiebnie sobie publicznie jaj pod krzyżem i wykorzystywanie go przez jedną z partii.

A mnie obrażało to, że inni ludzie na nich pluli, kopali, knęli, gasili na nich papierosy i sikali na znicze a wszystkie media w Polsce zrobiły z nich oszołomów spod krzyża.

Arapaho 09.09.2011 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1161913)
Tylko że on nie zrobił tego publicznie, a tylko przed swoją publicznością, czyli przez osobami których to nie obraża. Mnie obrażało robiebnie sobie publicznie jaj pod krzyżem i wykorzystywanie go przez jedną z partii.

Koncert to nie jest impreza publiczna? Następny myśliciel.To szkoda że wymaga wszelkich pozwoleń zgodnych z imprezami masowymi.

Zmieniając temat.Mam nadzieję że Palikot nie wejdzie do Sejmu.Ten facet jest niebezpieczny dla kraju :"Uważamy, że Polacy i Niemcy to najlepiej dobrane dwa narody na świecie, połączenie polskiej fantazji, przedsiębiorczości, indywidualizmu i energetycznego działania z pewną wspólnotową, stowarzyszeniową formułą stworzoną w Niemczech - podkreślił polityk."
" Powiedział również, że należy opracować strategię imigracyjną. - Wobec załamania demograficznego szansą na utrzymanie szybkiego wzrostu jest imigracja, otwarcie Polski na napływ ludzi z innych krajów. W innym wypadku nie będzie komu zapracować na polskie emerytury - zauważył Iszkow"

Tośmy się dobrali z Niemcami - średniowiecze - zagarnęli Pomorze, potem 2 rozbiory, Blizkrieg, pakt Ribentrop-Mołotow, Oświęcim i Treblinka - miliony zabitych....

JEDREK76 09.09.2011 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1161894)
Spoko już "cenzor Sławoj Leszek Głódź" interweniuje , pewnie Nergala rychło ściągną z anteny :lol:

Jak rozumiem "Heil Satan" cie nie mierzi, natomiast "Heil Holocaust" już byłbyś przeciwny. Prawda jest taka, że ten ktoś zrobi dla rozgłosu wszystko. Z holokaustem nie wyszło to teraz próbuje z Bogiem powalczyć a nuż widelec wyjdzie... skandaliczne, że teraz TV za publiczne pieniądze promuje coś takiego.

gosc2332 09.09.2011 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1161963)
Koncert to nie jest impreza publiczna? Następny myśliciel.To szkoda że wymaga wszelkich pozwoleń zgodnych z imprezami masowymi.

Zmieniając temat.Mam nadzieję że Palikot nie wejdzie do Sejmu.Ten facet jest niebezpieczny dla kraju :"Uważamy, że Polacy i Niemcy to najlepiej dobrane dwa narody na świecie, połączenie polskiej fantazji, przedsiębiorczości, indywidualizmu i energetycznego działania z pewną wspólnotową, stowarzyszeniową formułą stworzoną w Niemczech - podkreślił polityk."
" Powiedział również, że należy opracować strategię imigracyjną. - Wobec załamania demograficznego szansą na utrzymanie szybkiego wzrostu jest imigracja, otwarcie Polski na napływ ludzi z innych krajów. W innym wypadku nie będzie komu zapracować na polskie emerytury - zauważył Iszkow"

Tośmy się dobrali z Niemcami - średniowiecze - zagarnęli Pomorze, potem 2 rozbiory, Blizkrieg, pakt Ribentrop-Mołotow, Oświęcim i Treblinka - miliony zabitych....

Przychodzą na nie tylko Ci co twórczość Nergala ich nie obraża, zresztą mi to obojętne i tak nie oglądam takich programów jak ten gdzie on jest a tym bardziej nie słucham takiej muzyki co on tworzy

AS82 09.09.2011 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1162022)
Jak rozumiem "Heil Satan" cie nie mierzi, natomiast "Heil Holocaust" już byłbyś przeciwny. Prawda jest taka, że ten ktoś zrobi dla rozgłosu wszystko. Z holokaustem nie wyszło to teraz próbuje z Bogiem powalczyć a nuż widelec wyjdzie... skandaliczne, że teraz TV za publiczne pieniądze promuje coś takiego.

mierzi mnie tylko jedna rzecz ,że biskup sie bierze za ustalanie ramówki w TVP .A co do skandaliczności to już tu nie bede pisał o wyczynach szanownych księzy, bo w tym miejscu by to przypominało "rzucanie grochem o ściane" ,wiec szkoda czasu..

JEDREK76 09.09.2011 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1162042)
mierzi mnie tylko jedna rzecz ,że biskup sie bierze za ustalanie ramówki w TVP .A co do skandaliczności to już tu nie bede pisał o wyczynach szanownych księzy, bo w tym miejscu by to przypominało "rzucanie grochem o ściane" ,wiec szkoda czasu..

ma prawo do cholery się chyba wypowiedzieć?? czy już tego mu w tym platformerskim kraju nie wolno??
A jak coś masz to się konkretnie do arcybiskupa Głodzia przypierniczaj a nie uogólniaj, bo to już z deczka stalinizmem zajeżdża, księża be, kościół be... pod mur wszystkich bo się systemowi nie podporządkowali.

1q2 09.09.2011 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1162022)

Przepraszam Jędrku ale nie słyszałem żeby wyznawcy szatana mieli na rozkładzie miliony? ofiar, a takie żniwo zabrali(biorą i będą brać) za sobą wielbiciele najróżniejszych Bogów.
Gdzie uwierz mi - za młodu byłem anty religijny, dziś jestem tylko ateistą i nic nie mam do 'naszej' wiary , tzn nie mam nic do tych co w życiu codziennym, faktycznie przynajmniej starają się kierować tym czego uczył Chrystus.

A Negral w TVP? - był Pospieszalski, może być i on;) - a tak na prawdę nie chciał bym widzieć i jednego i drugiego

JEDREK76 09.09.2011 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1162052)
Przepraszam Jędrku ale nie słyszałem żeby wyznawcy szatana mieli na rozkładzie miliony? ofiar, a takie żniwo zabrali(biorą i będą brać) za sobą wielbiciele najróżniejszych Bogów.
Gdzie uwierz mi - za młodu byłem anty religijny, dziś jestem tylko ateistą i nic nie mam do 'naszej' wiary , tzn nie mam nic do tych co w życiu codziennym, faktycznie przynajmniej starają się kierować tym czego uczył Chrystus.[...]

Widocznie musisz się trochę bliżej zapoznać ze swoim nowym idolem. Jego pierwsza ksywa to "Holocausto" ciekaw jestem czy pod taką byłby dopuszczalny dla obecnych władz TV?? Poczytaj sobie jego teksty gdzie wprost wzywa do zabijania chrześcijan a później mędrkuj. Wiem chciałeś być zabawny, ale tym razem Ci nie wyszło.

Cytat:

[...] A Negral w TVP? - był Pospieszalski, może być i on;) - a tak na prawdę nie chciał bym widzieć i jednego i drugiego

Sorry ale takimi porównaniami się kompromitujesz.

dulli78 09.09.2011 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1161897)
Miejmy nadzieję. Jeśli gwiazdą zostaje debil targający na koncercie Biblię i nazywający jej autorów bandą pijaczków (czy coś w tym stylu) a sąd uznaje to za wybrykj artystyczne to znaczy że żyjemy w chorym kraju.
Jakby potargał Koran to by siedział teraz posrany gdzieś w środku Bieszczad a polski rząd przepraszałby muzułmanów na całym świecie i wypłacał pewnie odszkodowania za znieważnie

Najgorsze jest to, że takich akcji żeby przyciągnąć publikę do oglądania tv będzie coraz więcej. Macherzy z TVP wyszli z założenia, że jak będą protesty tzw. "oszołomów" to będzie bezpłatna reklama (a jak nie będzie szumu to przecież zawsze można takich protestujących wymyślić). Ja programów tego typu nie oglądam z założenia bo promowanie prostaków, celebrytów i pseudoartystów mnie nie interesuje. Olewam telewizję i tą publiczną i tą prywatną (wyjątkiem są kanały sportowe i popularno - naukowe) - nie mam zamiaru ogłupieć.

1q2 09.09.2011 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1162056)
Widocznie musisz się trochę bliżej zapoznać ze swoim nowym idolem. Jego pierwsza ksywa to "Holocausto" ciekaw jestem czy pod taką byłby dopuszczalny dla obecnych władz TV?? Poczytaj sobie jego teksty gdzie wprost wzywa do zabijania chrześcijan a później mędrkuj. Wiem chciałeś być zabawny, ale tym razem Ci nie wyszło.

Sorry ale takimi porównaniami się kompromitujesz.

Ze swoim idolem....na prawdę stać Cię na więcej.Tak słucham zajebiście niszową muzę ale nie jest to metal i nigdzie nie pisałem że Nergal to mój guru a wręcz odwrotnie...Ksywa Holokausto, no i co ?Wymordował kogoś?Fani sieją popłoch w polskich miastach?Mordują chrześcijan?A może właśnie mają dystans tak jak i autor.
A co do porównania...wybacz, dyskutowaliśmy kiedyś o 'dziele' Pospieszalskiego.Nie dogadaliśmy się - trudno.Dla mnie więcej złego robi on niż ten cały Nergal

Gdzie jak nie zauważyłeś - ja nie widzę jego miejsca w TVP

Piotrek87 09.09.2011 23:27

Jak Pospieszalski robi więcej złego niż ZDEKLAROWANY SATANISTA to chłopie idź jebnij się w głowę parę razy, przeczytaj co to satanizm i jeszcze raz uderz się w głowę i zastanów się co piszesz i kogo do czego porównujesz bo to jakaś kpina jest czy tandetna prowokacja z twojej strony?

martin_6 10.09.2011 01:22

http://palade.pl/

Kolejna prognoza wyborcza Marcina Palade. Różnica między PO i PiS-em w zakresie błędu statystycznego, a co chyba ciekawsze, PJN i Palikot w Sejmie.

gosc2332 10.09.2011 10:47

"Dobór personalny przy obsadzie kierowniczych stanowisk we wszystkich wspomnianych ministerstwach i centralnych urzędach będzie oparty na kryteriach odwołujących się przede wszystkim do umiejętności zgodnego działania na rzecz celów określonych w Programie rozwoju kraju – ich rozumienia, zdolności do oderwania się od myślenia resortowego i partykularnego, lojalności wobec premiera i wicepremiera ds. rozwoju. Przeszkodą w realizacji naszych planów nie mogą stać się pozamerytoryczne spory na tle osobistym, charakterologicznym czy resortowym."

Zgadnijcie, skąd jest ten cytat ?

FraMat 10.09.2011 15:41

Po co zgadywać? Tp program PiS by Kaczyński.
Bardzo mądra zasada. Urzędnik jest od spelniania polecen przełożonych a nie prowadzenia debat politycznych.
Czyżbys byl innego zdania?

gosc2332 10.09.2011 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1162263)
Po co zgadywać? Tp program PiS by Kaczyński.
Bardzo mądra zasada. Urzędnik jest od spelniania polecen przełożonych a nie prowadzenia debat politycznych.
Czyżbys byl innego zdania?

Jestem takiego zdania że gdyby taki zapis był w programie PO, zwolennicy PiS pisaliby że to rodem z PRL.
I wedle tej zasady nie liczy się przygotowanie merytoryczne do zajmowanego stanowiska a lojalność wobec premiera oraz ślepe wyznawanie lini partii

Arapaho 10.09.2011 23:19

Cytat:

.....

A Negral w TVP? - był Pospieszalski, może być i on;) - a tak na prawdę nie chciał bym widzieć i jednego i drugiego

O prze....j z ciebie. Satanista niszczący Biblie kontra dziennikarz ale porównanie. Ja nie lubię Lisa i Żakowskiego co nie znaczy że ich ma nie być w TV.NIech mają jdni i drudzy.
Co takiego z łego zrobił Pośpieszalski.Aż ciekawy jestem

Drozd 10.09.2011 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1162272)
Jestem takiego zdania że gdyby taki zapis był w programie PO, zwolennicy PiS pisaliby że to rodem z PRL.
I wedle tej zasady nie liczy się przygotowanie merytoryczne do zajmowanego stanowiska a lojalność wobec premiera oraz ślepe wyznawanie lini partii

:)) Taa przygotowanie merytoryczne, patrz :

Nowym doradcą w gabinecie politycznym szefa MSZ jest córka ministra finansów Jacka Rostowskiego. Z oficjalnych informacji wynika, że 23-letnia Maya Rostowska niedawno ukończyła studia i nie ma doświadczenia zawodowego.

http://www.polskatimes.pl/fakty/3222....html?cookie=1

Drogi gościu kompromitujesz się tak za darmo? Wklejasz wyrwane z kontekstu cytaty, pokrętnie je interpretujesz, a nie znasz podstawowych faktów. Jakie przygotowanie merytoryczne do pracy w MSZ ma 23 latka? Czy może to praktyka rodem z PRL? Dlaczego dostała etat? Czekam na interpretacje :))

1q2 10.09.2011 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1162494)
O prze....j z ciebie. Satanista niszczący Biblie kontra dziennikarz ale porównanie. Ja nie lubię Lisa i Żakowskiego co nie znaczy że ich ma nie być w TV.NIech mają jdni i drudzy.
Co takiego z łego zrobił Pośpieszalski.Aż ciekawy jestem

Co zrobił, a właściwie co robi złego? - dla mnie to jest gość który na serio jest chory z nienawiści.To jest sztandarowa postać tych co wyznają że 'zamordowali'.Mordercy, zdrajcy...to jest pan P i on to wyznaje w 100% na serio
A ten słynny 'szatanizm'? to jest poza - kontra do Boga.Sami wyznawcy Bogów wymyślili sobie szatana więc ten szatan jakoś tam w popkulturze istnieje.
Podarcie biblii, ironiczne rysunki Mahometa, Szatańskie wersety.Niby różni Bogowie ale reakcja skrajnych wyznawców ta sama.Śmiech na sali, brak dystansu ,podobnie jak i podejście do tzw rasizmu.Ty chuju - do przyjęcia ale Ty czarnuchu , to już paragraf

Nie kupuje tego.Rozumiem że spalić żydom z drugiej strony błoń szaliki to ok a spalić biblie to skandal nad skandale
Nie szukam zrozumienia szczególnie że tu to go na bank nie znajdę ale bez przesady.
Mam nadzieje że każdy zdaje sobie sprawę choćby z tego że nie oceniamy człowieka za to w co wierzy albo nie wierzy tylko jak żyje.

martin_6 10.09.2011 23:58

1q2 - hmm... Pospieszalski to tak nie do końca moja bajka, ale... kiedy on mówił coś o zdrajcach, mordercach? Nie kojarzę zupełnie. Pewnie Ci się Solidarni skojarzyli, no ale on tam tylko rozmawiał z ludźmi pod Pałacem, a nie wydawał jakieś wyroki.

Zupełnie nie potrafię połączyć haseł "Pospieszalski" i "chory z nienawiści". Sorry.

Jak dla mnie, jeśli jest w telewizji miejsce dla takich upolitycznionych publicystów, jak Żakowski i Lis, to i dla niego jest. Do tego broni się wynikami oglądalności.

Drozd 10.09.2011 23:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1162513)
Mam nadzieje że każdy zdaje sobie sprawę choćby z tego że nie oceniamy człowieka za to w co wierzy albo nie wierzy tylko jak żyje.

Właśnie, a skoro potargał publicznie biblie znaczy, dobrze żyje, zna się, niech w TV za kasę z podatków ocenia innych. Jak sie znajdzie sprytny i spali krzyż albo postawi do góry nogami to może zostanie "woice of Poland".

gosc2332 11.09.2011 00:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1162507)
:)) Taa przygotowanie merytoryczne, patrz :

Nowym doradcą w gabinecie politycznym szefa MSZ jest córka ministra finansów Jacka Rostowskiego. Z oficjalnych informacji wynika, że 23-letnia Maya Rostowska niedawno ukończyła studia i nie ma doświadczenia zawodowego.

http://www.polskatimes.pl/fakty/3222....html?cookie=1

Drogi gościu kompromitujesz się tak za darmo? Wklejasz wyrwane z kontekstu cytaty, pokrętnie je interpretujesz, a nie znasz podstawowych faktów. Jakie przygotowanie merytoryczne do pracy w MSZ ma 23 latka? Czy może to praktyka rodem z PRL? Dlaczego dostała etat? Czekam na interpretacje :))

Wedle PiSowskich zasad jej się należał, bo będzie lojalna wobec premiera, a przecież to najważniejsze. Więc jak może Ci to przeszkadzać ?
Ja nie głosuje na PO, i mi się takie metody nie podobają.
I tak lepszy był kuzyn Kaczyńskiego.
Brat cioteczny prezydenta Jan Maria Tomaszewski, mało znany plastyk, dostał trzy etaty w publicznych firmach zarządzanych przez ludzi braci Kaczyńskich - informuje "Dziennik". Gazeta podaje, że Tomaszewski zarabiał łącznie ponad 30 tysięcy złotych. Kiedy stronnicy prezydenta odeszli ze stanowisk, kuzyn poszedł na zwolnienie. Teraz dostaje na rękę kilkanaście tysięcy złotych - z kasy ZUS.
http://media.wp.pl/kat,1022941,wid,1...l?ticaid=1d009
Jak to nazwiesz ?:-D

PS. Bez głupiej insynuacji byś nie przeżył ? No ale to znak firmowy pewnej grupy osób.

1q2 11.09.2011 00:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1162516)
, no ale on tam tylko rozmawiał z ludźmi pod Pałacem, a nie wydawał jakieś wyroki.

Zupełnie nie potrafię połączyć haseł "Pospieszalski" i "chory z nienawiści". Sorry.

Jak dla mnie, jeśli jest w telewizji miejsce dla takich upolitycznionych publicystów, jak Żakowski i Lis, to i dla niego jest. Do tego broni się wynikami oglądalności.

No, on był reżyserem - to nie był lajw, tylko wyreżyserowany program -zgodny z myśleniem reżysera + główna postać to aktor z tvp którego on dobrze znał.Umówili się czy nie - mniejsza z tym ale przecież oczywistym jest że Pospieszalski jest z tego skrajnego nurtu który uznaje Tuska za mordercę.Podobnie jak RM i Tadeo Rydzyk Wam są stacjami antysemickimi.
To są rzeczy oczywiste tak jak te że GW prowadzi krucjatę przeciwko prawicowym trybunom i prowadzi to bez cienia obiektywizmu choć oczywiście starają się tworzyć pozory, tak jak pan P i jak np media Tadeusza.

A czy jest miejsce w TVP dla takich ludzi jak Pospieszalski, Nergal czy Żakowski, który propaguje wizje że to rządy Pisu 'zabiły' Blidę i pewnie też Leppera?

To niech każdy sobie odpowie - dla mnie TVP od dawna jest straszną instytucją.To jest taki pzpn - i tu i tu to mentalne komuchy, różnica tylko taka że w tvp zmieniają się co kilka lat

Drozd 11.09.2011 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1162524)
Wedle PiSowskich zasad jej się należał, bo będzie lojalna wobec premiera, a przecież to najważniejsze. Więc jak może Ci to przeszkadzać ?
Ja nie głosuje na PO, i mi się takie metody nie podobają.

. Bez głupiej insynuacji byś nie przeżył ? No ale to znak firmowy pewnej grupy osób.

Nie kolego, według Twoich wyobrażeń o PiSowskich zasadach, bo cytat z programu mówi o rzeczy całkowicie nie związanej z lojalnością wobec premiera. Tu chodzi o lojalność wobec zadania, jakie urzędnik w służbie publicznej powinien spełniać. A poglądy powinien sobie zostawić dla siebie. Prościej, urzędnik nie może swoim działaniem robić na złość władzy której nie lubi. Bo tracą na tym obywatele. To proste jak drut.Natomiast Twoja interpretacja fragmentu jest zaskakująco pasująca do propagandowej tezy o Jarku dyktatorze, stąd moja, wciąż nie jestem pewny czy, insynuacja. Bo jak wytłumaczyć fakt że bardziej Cię niepokoi zapis w programie, jaki by on nie był, niż realna dziejąca się cały czas rzeczywistość której element przytoczyłem. Wyznanie ze nie głosujesz na PO w tej sytuacji jeszcze bardziej Cię pogrąża. Nie mówiąc o niby przykładach nepotyzmu, jakichś "ludziach PiSu". W sytuacji gdy syn premiera jeździ za publiczne pieniądze do Chin.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/syn-...wiadomosc.html
mało tego
http://www.portalpomorza.pl/aktualnosci/9/16444

Chyba że jesteś zwyczajnie otumaniony propagandą, a wtedy wystarczy się otrząsnąć i zacząć myśleć.

gosc2332 11.09.2011 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1162543)
Nie kolego, według Twoich wyobrażeń o PiSowskich zasadach, bo cytat z programu mówi o rzeczy całkowicie nie związanej z lojalnością wobec premiera. Tu chodzi o lojalność wobec zadania, jakie urzędnik w służbie publicznej powinien spełniać. A poglądy powinien sobie zostawić dla siebie. Prościej, urzędnik nie może swoim działaniem robić na złość władzy której nie lubi. Bo tracą na tym obywatele. To proste jak drut.Natomiast Twoja interpretacja fragmentu jest zaskakująco pasująca do propagandowej tezy o Jarku dyktatorze, stąd moja, wciąż nie jestem pewny czy, insynuacja. Bo jak wytłumaczyć fakt że bardziej Cię niepokoi zapis w programie, jaki by on nie był, niż realna dziejąca się cały czas rzeczywistość której element przytoczyłem. Wyznanie ze nie głosujesz na PO w tej sytuacji jeszcze bardziej Cię pogrąża. Nie mówiąc o niby przykładach nepotyzmu, jakichś "ludziach PiSu". W sytuacji gdy syn premiera jeździ za publiczne pieniądze do Chin.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/syn-...wiadomosc.html
mało tego
http://www.portalpomorza.pl/aktualnosci/9/16444

Chyba że jesteś zwyczajnie otumaniony propagandą, a wtedy wystarczy się otrząsnąć i zacząć myśleć.

Tak tak, ja jestem otumaniony propagandą a tylko dobrze myślisz.

"Dobór personalny przy obsadzie kierowniczych stanowisk we wszystkich wspomnianych ministerstwach i centralnych urzędach będzie oparty na kryteriach odwołujących się przede wszystkim do umiejętności zgodnego działania na rzecz celów określonych w Programie rozwoju kraju – ich rozumienia, zdolności do oderwania się od myślenia resortowego i partykularnego, lojalności wobec premiera i wicepremiera ds. rozwoju. Przeszkodą w realizacji naszych planów nie mogą stać się pozamerytoryczne spory na tle osobistym, charakterologicznym czy resortowym."

To o lojalności to mój wymysł, bo tam nic o tym nie piszę, człowieku piszę jak drut a Ty i tak będziesz tłumaczył, że to nie o to chodzi, powiedzieli by że jesteś debilem Ty i tak byś powiedział że na pewno o coś innego chodziło a ten kto to słyszał to jest otumaniony. Mi się wydaje że gorszym jest zatrudnianie rodziny na 3 stanowiskach i wyciąganie po 30tyś na miesiąc, albo jak żona Hofmana którą chyba po to zatrudnili żeby na zwolnienie mogła iść.
Kto tu jest zaślepiony człowieku :/ i kto tu jest agitatorem. Zresztą po co ja się z zaślepionym fanatykiem wdaje w dyskusje.

Drozd 11.09.2011 10:10

Czytać nie potrafisz? Każdy pracownik winien być lojalny wobec szefa, dlatego jest wymieniony premier i minister. A tobie propaganda każe zauważyć tylko premiera i mierzyć innych swoją miarą. Tylko propagandzista zamiast kręcących wałki rządzących, nieudolnie czepia się programu opozycji.

gosc2332 11.09.2011 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1162561)

Czytać nie potrafisz? Każdy pracownik winien być lojalny wobec szefa, dlatego jest wymieniony premier i minister. A tobie propaganda każe zauważyć tylko premiera i mierzyć innych swoją miarą. Tylko propagandzista zamiast kręcących wałki rządzących, nieudolnie czepia się programu opozycji.

Jakbym się czepiał opozycji 4-3 lata temu byłoby to nie zrozumiałe, teraz ta opozycja chcę rządzić, więc czepianie się partii która chce rządzić jest zrozumiałe. I zgodnie z Twoją zasadą PiS nie może się czepiać jak ktoś zwolni osobę będącą za PiS, w końcu lojalność wobec szefa powinna być. PiS nie wolno krytykować bo to propaganda, PiS nie wolno krytykować bo to opozycja, rządził PiS też krytykować nie wolno było.

Drozd 11.09.2011 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1162572)
Jakbym się czepiał opozycji 4-3 lata temu byłoby to nie zrozumiałe, teraz ta opozycja chcę rządzić, więc czepianie się partii która chce rządzić jest zrozumiałe. I zgodnie z Twoją zasadą PiS nie może się czepiać jak ktoś zwolni osobę będącą za PiS, w końcu lojalność wobec szefa powinna być. PiS nie wolno krytykować bo to propaganda, PiS nie wolno krytykować bo to opozycja, rządził PiS też krytykować nie wolno było.

Przecież PO też chce rządzić, mało tego od czterech lat trwa przy władzy łamiąc standardy cywilizowanego państwa, dlaczego miesiąc przed wyborami nie widzę krytyki tych którzy najbardziej wpływają na obecną rzeczywistość? To mnie utwierdza, że szkoda gadać.

ps Kkiedy rządził PiS należało krytykować, nawet za sznurowadła albo szalik, więc jak już wspomniałem ...

sambo 11.09.2011 18:11

Tusk zrozumiał, że bez aktywizacji antypisa nie wygra wyborów i co mamy? Cud! Istny cud sondażowy.

Z pięknej drogi ku Frontowi Jedności Narodowej, gdzie PO miała ca 55% poparcia a PIS 20% zrobiło się 33 do 31.

Wskrzesić Antypisa to po 4 latach tego rządu cel konieczny i bezwarunkowy.

Co jest warte jedno słowo Tuska, że wcale PO nie ma takiej przewagi nad PISem jak wnika z sondaży? Normalnie jak słowa Wisarianowicza

gosc2332 11.09.2011 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1162697)
Przecież PO też chce rządzić, mało tego od czterech lat trwa przy władzy łamiąc standardy cywilizowanego państwa, dlaczego miesiąc przed wyborami nie widzę krytyki tych którzy najbardziej wpływają na obecną rzeczywistość? To mnie utwierdza, że szkoda gadać.

ps Kkiedy rządził PiS należało krytykować, nawet za sznurowadła albo szalik, więc jak już wspomniałem ...

Podaj jakieś źródło łamania standardów cywilizowanego państwa, coś co się w cywilizowanych państwach nie odbywa. Jak nie widzisz krytyki? A sam co robisz ? O dziwo dziś nawet Olejnik jak rano słuchałem Radia Zet ich krytykowała. Pokaż mi w jakimś cywilizowanym kraju odpowiednik Kaczyńskiego.

orzeu 11.09.2011 18:58

Panowie czemu wy z tym "gosciem" w ogole rozmawiacie. Toz to kosmita zywej wody! :lol:

gosc2332 11.09.2011 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1162744)
Panowie czemu wy z tym "gosciem" w ogole rozmawiacie. Toz to kosmita zywej wody! :lol:

Kosmita bo nie chce chwalić PiS i jechać po PO ? :-D TAk tak, wiem rząd to banda złodziei i zdrajcy, wszystko się wali , jest okropny reżim, gorzej niż Białoruś, a tylko cudowny PiS może uchronić Polskę przed zagładą, a wszystko co złe o PiS to wymyśliło TVN i GW

martin_6 11.09.2011 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1162750)
Kosmita bo nie chce chwalić PiS i jechać po PO ? :-D TAk tak, wiem rząd to banda złodziei i zdrajcy, wszystko się wali , jest okropny reżim, gorzej niż Białoruś, a tylko cudowny PiS może uchronić Polskę przed zagładą, a wszystko co złe o PiS to wymyśliło TVN i GW

Bądź poważny. Z redutio ad absurdum jako sposobem prowadzenia dyskusji to się nadajesz na onet...

Zabawny ten sondaż HH. Wystarczyło, że pojawiło się parę głosów z obu partii, że w ich wewnętrznych sondażach PO i PiS idą łeb w łeb, żeby nastąpiła nagła korekta. :lol: Kolejny dowód na to, że nie można poważnie traktować "renomowanych" pracowni sondażowych. Tam chyba robią sondaże na zasadzie: "Ile może mieć PiS?" "A dajmy im 28%". Jedyny sondaż jaki można brać na poważnie, to Palade.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl