Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

guardian_angel 20.11.2018 14:32

Nie rozumiem drwiny z Issa Ba, w tych dwóch meczach na krzyż co zagrał to myślałem, że mamy w końcu nowego Szymkowiaka.

Ogryzek 20.11.2018 14:59

Szkoda tylko że noga mu się urwała.

brylant17 20.11.2018 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1518336)
Szkoda, ze Patrika Kluiverta nie ma i nie bylo ;(

Podobno dalej trzyma kredens. Pol i Issa Ba ? szanujmy się

Arkadiusz.Czerepach 20.11.2018 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1518343)
Podobno dalej trzyma kredens. Pol i Issa Ba ? szanujmy się

dlatego, że ponieważ ?

s1mone 20.11.2018 18:04

Pol Llonch - mógłby być gdzieś pod koniec tego rankingu. Issa Ba - bez jaj. Bardzo fajny technicznie piłkarz, tylko, że zaraz po przyjściu się rozleciał dokumentnie. Przy czasie jaki Ba rozegrał w Esie Paulihnho to weteran polskich boisk.

Sevi 21.11.2018 15:13

O tak, również zastanawiałem się czemu nie ma Władzi :D

I jeszcze Dudu, który w debiucie strzelił gola Polonii Bytom.
No i Temple Omoeonu :D

kbr 21.11.2018 18:35

Vidliczka - najgorszy piłkarz jakiego kiedykolwiek widziałem w naszej koszulce. Do takich asów dołączyłbym Edno - nieprzypadkowo nazwisko rymowało mu się z dno. I jeszcze Deci, drugi Brazylijczyk ściągnięty razem z Brassilią w 1999 roku.

arti 21.11.2018 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kbr (Post 1518421)
Vidliczka - najgorszy piłkarz jakiego kiedykolwiek widziałem w naszej koszulce. Do takich asów dołączyłbym Edno - nieprzypadkowo nazwisko rymowało mu się z dno. I jeszcze Deci, drugi Brazylijczyk ściągnięty razem z Brassilią w 1999 roku.

Z pewnością choćby Omeonu, Fredriksen, Ouadja, Hiacu, Beto, Hristov, Kaczor, Thwaite, zawsze kulawy w Krakowie Varga, Sikorski, Brud, Nalepa, Uryga i paru innych było 10x lepszych od Vidlicki..:/
Moim zdaniem jak VV zagrał 2 czy 3x na swojej pozycji PRAWEGO OBROŃCY to był solidny zwłaszcza w obronie nawet biorąc pod uwagę wysoką klasę Wisły 2005.
Jego pierwszym pechem było to, że ściągnął go głupi Liczka, który przyszedł po Kasperczaku, a drugim że próbowano z niego na siłę zrobić skrzydłowego (tak się niszczy piłkarza) na co był za wolny, za słaby technicznie i za mało zadziorny. Nieporozumienie... tak jak i Liczka choć finansowo obaj pewnie nie stracili na epizodzie w Wiśle.
Największy zagraniczny platfus w Wiśle to któryś z tych których ja wymieniłem (plus Twój Deci w tym gronie). Większość z nich w ogóle nie umiała grać w piłkę, a moim zdanie akurat Vidlicka umiał.

Arkadiusz.Czerepach 21.11.2018 19:29

dziwne troche że ten temat poszedł w wyszukiwanie najbardziej kuriozalnych wynalazków ery Cupiała , zamiast przeciwnie , tych najlepszych - którzy zasłużyli na załapanie się na liste Weszło , a ich tam nie ma

Llonch to pewniak , a np taki Andraż Kirm , zdecydowanie nie był gorszy niż wielu z tych co sie na tamtą listę załapali

Vinci 21.11.2018 19:34

Z Thwaite trochę przesadziłeś. Sądzę, że jednak z tym drugim Australijczykiem potrafili piłkę prosto kopnąć. Stawianie go w jednym szeregu z "ładzią" jest jednak niesprawiedliwe.

Pamiętacie krótki epizod Andreasa Riosa z River Plate? Jakoś nie mogłem nigdy oprzeć się wrażeniu, że zbyt lekko z niego zrezygnowali. Później chyba nawet gdzieś w Brazylii dobrze się pokazał.

arti 21.11.2018 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1518429)
Z Thwaite trochę przesadziłeś. Sądzę, że jednak z tym drugim Australijczykiem potrafili piłkę prosto kopnąć. Stawianie go w jednym szeregu z "ładzią" jest jednak niesprawiedliwe.

Pamiętacie krótki epizod Andreasa Riosa z River Plate? Jakoś nie mogłem nigdy oprzeć się wrażeniu, że zbyt lekko z niego zrezygnowali. Później chyba nawet gdzieś w Brazylii dobrze się pokazał.

Ponad bańka niechby nawet usd (a nie euro) za Riosa w 2011 to już było dla Wisły o wiele wiele za bogato.
Inna sprawa że (jak dla mnie) bzdurna suma za tej klasy grajka.

Sevi 21.11.2018 19:55

Np na Alvareza nie było nas stać. A obok Kirma brakuje w rankingu Popovicia, Guzmicia, a w setce to znalazłoby się miejsce i dla Penksy.

czaro 21.11.2018 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1518429)

W sparingu na stulecie zagrał i założył nawet komuś siatę : )

pietruch 21.11.2018 20:20

Dokładnie, niezapomniana siatka w meczu z Sevillą.
Ten drugi kangur to Jacob Burns jeśli się nie mylę - grajek poprawny, ani nie zapisał się in+ ani in-.

Brozinho_23 21.11.2018 22:37

Skoro już tego piłkarza wywołałeś to jednak ja bym mu po latach dał +. Zważywszy na tą sytuację (chyba nikt nie wrzucał wcześniej).

https://twitter.com/reymontta22/stat...09474099605504

Arkadiusz.Czerepach 21.11.2018 22:48

dobrze czyścił w środku

Usulovski 22.11.2018 01:55

A pamiętacie mistrza olimpijskiego Serge'a Branco:) ?

PSYCHOLTSW 22.11.2018 07:19

kto go nie pamięta :P

IncognitoTSW 26.11.2018 09:57

Adam Nawałka oficjalnie trenerem Lecha Poznań, w sztabie m.in. Bogdan Zając.

Arkadiusz.Czerepach 04.12.2018 17:14

kilka słów prawdy od Kiko

https://gazetakrakowska.pl/byly-tren...ia/ar/13711443

master17 04.12.2018 19:53

Jestem ciekaw czy Kiko nie sprawdziłby się lepiej jako dyrektor sportowy, bo trener był z niego słaby.

Szneka 05.12.2018 09:25

Tomasz Zając z którym wiązano wielkie nadzieje, bramka dla Stomilu Olsztyn

wolfy 05.12.2018 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1520176)
Jestem ciekaw czy Kiko nie sprawdziłby się lepiej jako dyrektor sportowy, bo trener był z niego słaby.

On był dobrym trenerem na sytuację Wisły. W takich warunkach (długie zatory płatnicze są nie tylko w tym sezonie) trudno oczekiwać cudów. A u nas się oczekiwało...

master17 05.12.2018 18:53

Stolarczyk ma lepszą sytuację ? Wydaje mi się, że dużo lepiej, to wszystko wygląda u niego.

s1mone 05.12.2018 19:08

Kiko był słabym trenerem. Miał za to świetne oko do dobrych piłkarzy, potrafił ich wypatrywać. Mógłby być z niego niezły selekcjoner lub dyrektor sportowy. Niestety im dłużej trenował drużynę tym większą bryndzę graliśmy.

Stolar pokazał, że można grać ładnie dla oka jednocześnie osiągając przyzwoite lub dobre wyniki.

regan 05.12.2018 19:25

KIKO moglibyśmy wykorzystać jako scauta... ale wiadomo jak to w polskiej lidze jest. Ze skrajności w skrajność :D

Arkadiusz.Czerepach 05.12.2018 20:00

najwiekszym błędem od 2016 roku , było zwolnienie Kiko ( i mam tu na myśli wszystko )

MaLk 05.12.2018 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1520322)
najwiekszym błędem od 2016 roku , było zwolnienie Kiko ( i mam tu na myśli wszystko )

Samo zwolnienie? Nie. Przecież równie dobrze można sobie wyobrazić zatrudnienie na jego miejsce Stolarczyka, jakoś - z perspektywy czasu - nie sądzę, żeby sportowo i finansowo spowodowało to jakąś tragedię.

Podstawowy błąd wynikał - również z perspektywy czasu - z nieogarnięcia Excela przez osoby kierujące klubem. I pierwsze jego symptomy pojawiły się już za "urzędowania" Kiko, bo to już na jesieni rozpoczęło się pompowanie kadry ponad potrzeby i możliwości.

TIR_DO_SŁUBIC 05.12.2018 20:40

Największym błędem było zatrudnienie Kiko. Wszystko co potem to już lawina.

Pikniczek 05.12.2018 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1520324)
Największym błędem było zatrudnienie Kiko. Wszystko co potem to już lawina.

Tego samego, który dał nam króla strzelców, Imaza i paru innych piłkarzy, dzięki którym skakaliśmy z radości cały tamten sezon? Warto dodać, że Ci bezimienni w swoich krajach grajkowie brali pół pensji przeciętnego zawodnika z Polski na tym poziomie...

TIR_DO_SŁUBIC 05.12.2018 20:54

Tyle nam z tego przyszło że "ho ho", szczęście nieopisane. Faktycznie niezmierny powód do szczęścia i wymierne korzyści.

LucjuszWielki 05.12.2018 21:04

Gonzalez, Pol, Imaz, Velez czy choćby nawet Cuesta super grajkowie, lepsi od połowy ligi.

TIR_DO_SŁUBIC 05.12.2018 21:13

Ale pytam co z tego? Byli, nie ma, nie zarobilismy. Mamy sie szczycic tylko tym że tu grali? Panowie, litości, nie osłabiajcie mnie :D

Pikniczek 05.12.2018 21:15

Lepiej było zatrudnić droższych Polaków, nie sprzedać ich i walczyć o utrzymanie w lidze? Mieliśmy przez pół roku "Hiszpański Sen". Uważam, że Kiko dał nam bardzo dużo, ale taktyka "dzida na Lopeza" to nie było budowanie zespołu

Preclarz 05.12.2018 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1520328)
Ale pytam co z tego? Byli, nie ma, nie zarobilismy. Mamy sie szczycic tylko tym że tu grali? Panowie, litości, nie osłabiajcie mnie :D

To, że nie zarobiliśmy odpowiednio wiąże się z innymi kwestiami.

iamironman 06.12.2018 07:44

Swoją drogą, tak wszyscy wychwalamy Stolarczyka, a tu drużyna nam bardzo spuchła. Ja mam wątpliwości co do jego warsztatu. Co prawda tu dochodzą kwestie finansów, ale z nimi i za Kiko było krucho. Kiko też miał fajna pierwszą rundę swojej pracy...

wolfy 06.12.2018 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1520326)
Tyle nam z tego przyszło że "ho ho", szczęście nieopisane. Faktycznie niezmierny powód do szczęścia i wymierne korzyści.

O tym pisałem - spokojnie utrzymywaliśmy się w pierwszej 8-ce, ale dla rozpieszczonych kibiców sukcesu to było nic nie warte. Zarząd ugiął się przed nagonką prasową i histerią internetowych ....usiów którym "oczy krwawiły". Widzę, że nadal zero refleksji, więc napiszę jak dziecku w nadziei że może kiedyś dotrze: dla nas spokojne utrzymanie to niezmierny powód do szczęścia i "ho ho". Tak samo było rok i dwa lata temu.

Zatrudnianie dwóch trenerów na raz to była patologia na którą nas nie było stać. Nie ważne kto by był tym drugim. Zwłaszcza jeśli nie płaciliśmy pierwszemu, a przecież nadal wisimy pieniądze Kiko. A właściwie Kiko, Stolarczykowi, być może Wdowczykowi i Carillo.

Serio to takie trudne? To może analogia która ma szansę trafić: brakuje Ci kasy na czynsz i jedzenie, kupujesz żołądkową gorzką, po chwili stwierdzasz że to poniżej Twojego poziomu i kupujesz wino za dwa tysiące. Kończy się komornikiem i bezdomnością.

tas de fleia 06.12.2018 11:03

Wolfy, masz rację. Tylko jedno ale - nie jestem do końca pewien czy Zarząd ugiął się przed nagonką prasową i histeryków czy też było tam drugie dno.

Preclarz 06.12.2018 11:14

Kibiców trzeba karmić marzeniami,żeby zwiększyć frekwencję, szczególnie w wielkich klubach jak Wisła. Hasło "Chcemy do Europy" było tego efektem. Pstryknięciem palca się przeszło z walki o 8 do walki o fazę grupową LE. Pomysł był fatalny od początku..

wolfy 06.12.2018 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tas de fleia (Post 1520350)
Wolfy, masz rację. Tylko jedno ale - nie jestem do końca pewien czy Zarząd ugiął się przed nagonką prasową i histeryków czy też było tam drugie dno.

To był na pewno czynnik, tak jak innym była na pewno lekkomyślność, żeby nie powiedzieć - głupota.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl