![]() |
Nie rozumiem drwiny z Issa Ba, w tych dwóch meczach na krzyż co zagrał to myślałem, że mamy w końcu nowego Szymkowiaka.
|
Szkoda tylko że noga mu się urwała.
|
Cytat:
|
Cytat:
dlatego, że ponieważ ? |
Pol Llonch - mógłby być gdzieś pod koniec tego rankingu. Issa Ba - bez jaj. Bardzo fajny technicznie piłkarz, tylko, że zaraz po przyjściu się rozleciał dokumentnie. Przy czasie jaki Ba rozegrał w Esie Paulihnho to weteran polskich boisk.
|
O tak, również zastanawiałem się czemu nie ma Władzi :D
I jeszcze Dudu, który w debiucie strzelił gola Polonii Bytom. No i Temple Omoeonu :D |
Vidliczka - najgorszy piłkarz jakiego kiedykolwiek widziałem w naszej koszulce. Do takich asów dołączyłbym Edno - nieprzypadkowo nazwisko rymowało mu się z dno. I jeszcze Deci, drugi Brazylijczyk ściągnięty razem z Brassilią w 1999 roku.
|
Cytat:
Moim zdaniem jak VV zagrał 2 czy 3x na swojej pozycji PRAWEGO OBROŃCY to był solidny zwłaszcza w obronie nawet biorąc pod uwagę wysoką klasę Wisły 2005. Jego pierwszym pechem było to, że ściągnął go głupi Liczka, który przyszedł po Kasperczaku, a drugim że próbowano z niego na siłę zrobić skrzydłowego (tak się niszczy piłkarza) na co był za wolny, za słaby technicznie i za mało zadziorny. Nieporozumienie... tak jak i Liczka choć finansowo obaj pewnie nie stracili na epizodzie w Wiśle. Największy zagraniczny platfus w Wiśle to któryś z tych których ja wymieniłem (plus Twój Deci w tym gronie). Większość z nich w ogóle nie umiała grać w piłkę, a moim zdanie akurat Vidlicka umiał. |
dziwne troche że ten temat poszedł w wyszukiwanie najbardziej kuriozalnych wynalazków ery Cupiała , zamiast przeciwnie , tych najlepszych - którzy zasłużyli na załapanie się na liste Weszło , a ich tam nie ma
Llonch to pewniak , a np taki Andraż Kirm , zdecydowanie nie był gorszy niż wielu z tych co sie na tamtą listę załapali |
Z Thwaite trochę przesadziłeś. Sądzę, że jednak z tym drugim Australijczykiem potrafili piłkę prosto kopnąć. Stawianie go w jednym szeregu z "ładzią" jest jednak niesprawiedliwe.
Pamiętacie krótki epizod Andreasa Riosa z River Plate? Jakoś nie mogłem nigdy oprzeć się wrażeniu, że zbyt lekko z niego zrezygnowali. Później chyba nawet gdzieś w Brazylii dobrze się pokazał. |
Cytat:
Inna sprawa że (jak dla mnie) bzdurna suma za tej klasy grajka. |
Np na Alvareza nie było nas stać. A obok Kirma brakuje w rankingu Popovicia, Guzmicia, a w setce to znalazłoby się miejsce i dla Penksy.
|
Cytat:
|
Dokładnie, niezapomniana siatka w meczu z Sevillą.
Ten drugi kangur to Jacob Burns jeśli się nie mylę - grajek poprawny, ani nie zapisał się in+ ani in-. |
Skoro już tego piłkarza wywołałeś to jednak ja bym mu po latach dał +. Zważywszy na tą sytuację (chyba nikt nie wrzucał wcześniej).
https://twitter.com/reymontta22/stat...09474099605504 |
dobrze czyścił w środku
|
A pamiętacie mistrza olimpijskiego Serge'a Branco:) ?
|
kto go nie pamięta :P
|
Adam Nawałka oficjalnie trenerem Lecha Poznań, w sztabie m.in. Bogdan Zając.
|
|
Jestem ciekaw czy Kiko nie sprawdziłby się lepiej jako dyrektor sportowy, bo trener był z niego słaby.
|
Tomasz Zając z którym wiązano wielkie nadzieje, bramka dla Stomilu Olsztyn
|
Cytat:
|
Stolarczyk ma lepszą sytuację ? Wydaje mi się, że dużo lepiej, to wszystko wygląda u niego.
|
Kiko był słabym trenerem. Miał za to świetne oko do dobrych piłkarzy, potrafił ich wypatrywać. Mógłby być z niego niezły selekcjoner lub dyrektor sportowy. Niestety im dłużej trenował drużynę tym większą bryndzę graliśmy.
Stolar pokazał, że można grać ładnie dla oka jednocześnie osiągając przyzwoite lub dobre wyniki. |
KIKO moglibyśmy wykorzystać jako scauta... ale wiadomo jak to w polskiej lidze jest. Ze skrajności w skrajność :D
|
najwiekszym błędem od 2016 roku , było zwolnienie Kiko ( i mam tu na myśli wszystko )
|
Cytat:
Podstawowy błąd wynikał - również z perspektywy czasu - z nieogarnięcia Excela przez osoby kierujące klubem. I pierwsze jego symptomy pojawiły się już za "urzędowania" Kiko, bo to już na jesieni rozpoczęło się pompowanie kadry ponad potrzeby i możliwości. |
Największym błędem było zatrudnienie Kiko. Wszystko co potem to już lawina.
|
Cytat:
|
Tyle nam z tego przyszło że "ho ho", szczęście nieopisane. Faktycznie niezmierny powód do szczęścia i wymierne korzyści.
|
Gonzalez, Pol, Imaz, Velez czy choćby nawet Cuesta super grajkowie, lepsi od połowy ligi.
|
Ale pytam co z tego? Byli, nie ma, nie zarobilismy. Mamy sie szczycic tylko tym że tu grali? Panowie, litości, nie osłabiajcie mnie :D
|
Lepiej było zatrudnić droższych Polaków, nie sprzedać ich i walczyć o utrzymanie w lidze? Mieliśmy przez pół roku "Hiszpański Sen". Uważam, że Kiko dał nam bardzo dużo, ale taktyka "dzida na Lopeza" to nie było budowanie zespołu
|
Cytat:
|
Swoją drogą, tak wszyscy wychwalamy Stolarczyka, a tu drużyna nam bardzo spuchła. Ja mam wątpliwości co do jego warsztatu. Co prawda tu dochodzą kwestie finansów, ale z nimi i za Kiko było krucho. Kiko też miał fajna pierwszą rundę swojej pracy...
|
Cytat:
Zatrudnianie dwóch trenerów na raz to była patologia na którą nas nie było stać. Nie ważne kto by był tym drugim. Zwłaszcza jeśli nie płaciliśmy pierwszemu, a przecież nadal wisimy pieniądze Kiko. A właściwie Kiko, Stolarczykowi, być może Wdowczykowi i Carillo. Serio to takie trudne? To może analogia która ma szansę trafić: brakuje Ci kasy na czynsz i jedzenie, kupujesz żołądkową gorzką, po chwili stwierdzasz że to poniżej Twojego poziomu i kupujesz wino za dwa tysiące. Kończy się komornikiem i bezdomnością. |
Wolfy, masz rację. Tylko jedno ale - nie jestem do końca pewien czy Zarząd ugiął się przed nagonką prasową i histeryków czy też było tam drugie dno.
|
Kibiców trzeba karmić marzeniami,żeby zwiększyć frekwencję, szczególnie w wielkich klubach jak Wisła. Hasło "Chcemy do Europy" było tego efektem. Pstryknięciem palca się przeszło z walki o 8 do walki o fazę grupową LE. Pomysł był fatalny od początku..
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl