Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Proud 25.11.2018 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1518870)
Uff dobrze, że napisałeś podobno bo już wziąłem to info na poważnie.
Proud ty żartownisiu

Źle to ująłem.

Pomimo długów z kasy „zniknęło” sporo pieniędzy.

Audyt wykazał ze coś nie gra. Tyle. Zobaczymy czy to prawda. Mam nadzieje ze nie

SlawekS 25.11.2018 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1518875)
Źle to ująłem.

Pomimo długów z kasy „zniknęło” sporo pieniędzy.

Audyt wykazał ze coś nie gra. Tyle. Zobaczymy czy to prawda. Mam nadzieje ze nie

Jeżeli tak jest faktycznie to zarząd może chcieć sprzedać klub komukolwiek za darmo byle tylko pozbyć się problemu.

Coglin 26.11.2018 06:04

Jeżeli tak jest naprawdę, to zarząd ma problem.
Bo myślę, że nawet osoby ich popierające czy neutralne - o ile jeszcze takie zostały, mogą zmienić zdanie.

rzodkiewka 26.11.2018 08:27

Z taką księgową o której informowały media,wcale mnie nie dziwi ,że kasa znikała.Marzę o dniu kiedy ktoś kupi klub a światło dzienne ujrzy audyt przeprowadzony przez osoby które nie są związane z obecną prezes.

Qadou 26.11.2018 08:42

Czyli nadzieja w Gricuku że do końca listopada ma przywiesc inwestorów z Chin on raczej by takich słów na wiatr nie rzucił

sandomingo 26.11.2018 09:20

Gricuk to słowny człowiek. Jeżeli obiecał inwestorów z Chin to ich przywiezie.

funkykoval 26.11.2018 09:35

Nawet w walizce

silver03 26.11.2018 09:35

Cytat:

W związku z pojawiającymi się informacjami prasowymi dotyczącymi przejęcia Klubu Wisla Kraków przez nowych inwestorów, Komisja ds. Licencji Klubowych PZPN postanowiła w ramach nałożonego na Klub nadzoru finansowego zobowiązać Klub do co miesięcznego przedstawiania sprawozdania finansowego wraz ze szczegółowym zestawieniem zobowiązań licencyjnych.
źródło wislaportal/PZPN

shrek023 26.11.2018 10:15

Andrzej Iwan o naszych biznesmenach z Anglii:
Iwan: "Negocjacje z Anglikami trwają od czwartku, ale nic nie wskazuje na to, by się udało. To trochę tak, jakby chłop bez kasy miał pomysł. To wiesz, ilu takich ludzi jest na świecie?"

Barti 26.11.2018 10:51

Patrz Bragiel.

paralaksa 26.11.2018 11:22

Czyli anglicy to biedaki z pomyslem, na ktory rownie dobrze moze wpasc kazdy, np. Mereś lub Stechert. A ta ich "pozyczka" to pewnie pic na wode fotomontaz lub wysoce oprocentowana "chwilowka" ;)

Pozostala jedyna i oatatnia nadzieja w lódzkim biznesmenie i j jego azjatach ... inaczej 4liga

rokfor 26.11.2018 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shrek023 (Post 1518893)
Andrzej Iwan o naszych biznesmenach z Anglii:
Iwan: "Negocjacje z Anglikami trwają od czwartku, ale nic nie wskazuje na to, by się udało. To trochę tak, jakby chłop bez kasy miał pomysł. To wiesz, ilu takich ludzi jest na świecie?"

W dalszej części było "mam na myśli Gricuka"

rafalp_r22 26.11.2018 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rokfor (Post 1518901)
W dalszej części było "mam na myśli Gricuka"

Ale Gricuk to świetny ekspert, TF w dużej mierze dzięki niemu stanęła na nogi, pon przpeorwadzał proces restrukturyzacji, głównie chodziło o finansowanie - od zalatwil refinansowanie na 1,2mld PLN. Zmniejszył koszty, wydłuzył okres spłaty, przez co miesięcznie mają uwolnione dziesiątki milionów, więc znacząco poprawiłą się im płynność. Prowadził negocjacje z intytucjammi finansowymi. W branży finansowej to jest znana i szanowana osoba.

Trzeba w końcu zrozumieć, że nie potrzeba tu wujka z milionami, tylko ludzi z kontaktami i umiejętnosciami zarządczymi.

Barti 26.11.2018 13:05

Nam jest potrzebna osoba z realnymi kontaktami, a nie bajkopisarze. Niech przyprowadzi taki ktoś sponsora i sobie policzy coś od tego. Ludzi którzy mają tzw. "pomysł" jest w tym kraju na pęczki.

maciekkk 26.11.2018 13:10

Inwestor to raz, ale ktoś musi potrafić zarządzać spółką i czuwać by się wszystko spinało.

Barti 26.11.2018 13:12

U nas już w klubie była firma, która zawodowo zajmowała się szukaniem sponsorów...jaki efekt oprócz tego, że wzięli kasę widzimy...

wiesniak842 26.11.2018 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalp_r22 (Post 1518903)
Ale Gricuk to świetny ekspert, TF w dużej mierze dzięki niemu stanęła na nogi, pon przpeorwadzał proces restrukturyzacji, głównie chodziło o finansowanie - od zalatwil refinansowanie na 1,2mld PLN. Zmniejszył koszty, wydłuzył okres spłaty, przez co miesięcznie mają uwolnione dziesiątki milionów, więc znacząco poprawiłą się im płynność. Prowadził negocjacje z intytucjammi finansowymi. W branży finansowej to jest znana i szanowana osoba.

Trzeba w końcu zrozumieć, że nie potrzeba tu wujka z milionami, tylko ludzi z kontaktami i umiejętnosciami zarządczymi.

Teraz przynajmniej wiemy kogo reprezentujesz na forum:D

rafalp_r22 26.11.2018 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1518907)
Teraz przynajmniej wiemy kogo reprezentujesz na forum:D

Uwielbiam te teorie spiskowe :)

Każdy jest be, tylko zarząd jest wspaniały :)

paralaksa 26.11.2018 13:42

Zgadzam sie co do oceny Gricuka. Pomogl Cupiemu wyjsc z jakis 10 x wiekszych tarapatow, a my narzekamy ze chce nam pomoc...

Rience 26.11.2018 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paralaksa (Post 1518910)
Zgadzam sie co do oceny Gricuka. Pomogl Cupiemu wyjsc z jakis 10 x wiekszych tarapatow, a my narzekamy ze chce nam pomoc...

Kto narzeka? Myśle że jeżeli nie każdy to zdecydowana większość osób mu dopinguje żeby znalazł jak najlepsze rozwiązanie dla Wisły.

Barti 26.11.2018 13:51

Panowie powyżej, czy Wy wiecie jakiego interesu nam potrzeba? Zgłaszam się do Zarządu Wisły i mówię: mam sponsora płacicie mi 5% od kwoty która wpływa na konto Wisły.Spisujemy kontrakt. Gram uczciwie bo wiem, że mam firmę i na tym i tak zarobię...Wy chcecie kolejnego wizjonera który obiecuje gruszki na wierzbie....Celowo tak piszecie czy chcecie się tutaj droczyć?

P.S.

Żadnego "fachowca" od Cupiała!

Pablito 26.11.2018 13:52

Przeciez Gricuk w TF pracowal 2013-2014 tak dobrze, ze w 2015-2016 banki zaczely im wypowiadac kredyty. W dodatku czlowiek Krauzego... No jakbym chcial to ciezko mi uwierzyc w happy end.

wiesniak842 26.11.2018 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalp_r22 (Post 1518908)
Uwielbiam te teorie spiskowe :)

Każdy jest be, tylko zarząd jest wspaniały :)

Ja za to uwielbiam teorie o zarzadzie w odpowiedzi do postow, w ktorych nikt o zarzadzie slowem nie wspomnial;)

petred 26.11.2018 14:45

Orientuje się ktoś co z Sarapatą? Przecież to są jaja, że mimo natłoku przeróżnych wiadomości zarówno umiarkowanie pozytywnych jak i skrajnie negatywnych nikt z przedstawicieli klubu nie potrafił się wypowiedzieć odnośnie sytuacji w nim panującej . Przecież ona już dawno powinna zwołać konferencję i błagać publicznie o pomoc skoro jest tak źle. Naświetlić kibicom co do cholery dzieje się w klubie.

wiesniak842 26.11.2018 14:50

Przeciez rozmawia z piecioma roznymi podmiotami chetnymi do inwestycji w Wisle:D Nie ma kobieta czasu. Przynajmniej weglug pani rzecznik;)

petred 26.11.2018 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1518918)
Przeciez rozmawia z piecioma roznymi podmiotami chetnymi do inwestycji w Wisle:D Nie ma kobieta czasu. Przynajmniej weglug pani rzecznik;)

Pani rzecznik już w ogóle ma wywalone na to co się dzieje bo z tego co słyszałem niedługo rodzi. :help:

TIR_DO_SŁUBIC 26.11.2018 14:58

Nie brałbym na poważnie tego co ona pisze. Drugi trymestr to wahania nastrojów.

Pikniczek 26.11.2018 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez petred (Post 1518919)
Pani rzecznik już w ogóle ma wywalone na to co się dzieje bo z tego co słyszałem niedługo rodzi. :help:

I cyk, L-4

wiesniak842 26.11.2018 15:08

Wiadomix. Nie ma co brac czegokolwiek na powaznie nawet jakby byla niebrzemiennym chlopem, jakkolwiek to brzmi:D Taka jej praca.

PhantomRanger 26.11.2018 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez petred (Post 1518917)
Orientuje się ktoś co z Sarapatą? Przecież to są jaja, że mimo natłoku przeróżnych wiadomości zarówno umiarkowanie pozytywnych jak i skrajnie negatywnych nikt z przedstawicieli klubu nie potrafił się wypowiedzieć odnośnie sytuacji w nim panującej . Przecież ona już dawno powinna zwołać konferencję i błagać publicznie o pomoc skoro jest tak źle. Naświetlić kibicom co do cholery dzieje się w klubie.

Jak sobie to wyobrażasz? Cały czas kłamała, że jest coraz lepiej, a teraz miałaby błagać o pieniądze, bo jej kłamstwo wyszło na jaw? Naświetlić sytuację w klubie, czyli liczyć, że może tym razem powie prawdę? Ta Pani jedyne co powinna zrobić to podać się do dymisji i publicznie przeprosić za wszystkie kłamstwa, które opowiadała.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl