Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

South 07.06.2010 15:05

niech sobie zorganizuje festiwal kultury zydowskiej idealnie będzie pasował ...

Kordel_Walker 07.06.2010 15:06

Cytat:

Prezes Basałaj przyznał, że zostało bardzo mało czasu na takie działania, ale będzie robił wszystko, aby zachęcić ludzi do przyjścia na Reymonta 22. Pytany o to, jaka frekwencja by go zadowoliła, odpowiedział, że pisząc budżet zakłada negatywną frekwencję w liczbie 23 tysięcy. „Ale mam nadzieję, że będzie po 30 tysięcy” – mówił z optymizmem.
23 tysiace...coś mi mówi, że bilety będą taniutkie:)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...um_treningowe/

Reser 07.06.2010 15:14

A mi coś mówi, że 23 tysiące kibiców powinien być tym wariantem optymistycznym w obecnej sytuacji.

Proud 07.06.2010 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 910117)
niech sobie zorganizuje festiwal kultury zydowskiej idealnie będzie pasował ...

Co mecz w skybox'ach będą odbywały się bar micwy :)

Moim zdaniem średnia frakwencja na poziomie 20-25 tyś, przy odpowiednich cenach biletów, jest bardzo możliwa.

derr 07.06.2010 15:29

co Nas obchodzi druga stron a błoń takie rzeczy to po drugiej stronie w Tesco na kałuży

PiotrG 07.06.2010 16:19

Cytat:

A jaka będzie pierwsza decyzja nowego prezesa Wisły Kraków? Bogdan Basałaj powiedział, że spotkał się już z pracownikami klubu, którym przedstawił swoją wizję prowadzenia klubu, natomiast jutro uda się na spotkanie do Urzędu Miasta Krakowa. „Idziemy razem z prezesem Wilczkiem na spotkanie z UM celem omówienia najbardziej pilnych spraw związanych ze stadionem” – mówił.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...um_treningowe/

Czyli jutro być może będą jakieś nowe informacje w kwestii kosztu wynajmu stadionu i zarządzania obiektem. Czekam też na oficjalne potwierdzenie zlecenia wykonania zaplecza trybuny północnej, bo dopóki nie zobaczę informacji i prac, to nie uwierzę. Jeśli Basałaj naprawdę ma zamiar uniezależnić Wisłę od Telefoniki, to trzeba zacząć od wynegocjowania jak najniższego kosztu wynajmu, zwłaszcza że miasto wisi Wiśle kasę, a w ramach reklamy miasta można zamiast kilku milionów płacić za wynajem kilkaset tysięcy. Może wreszcie Wisła weźmie sprawy w swoje ręce, naciśnie miasto i stadion zostanie dokończony bez cudowania. Najbliższy tydzień dla Wisły i stadionu zapowiada się naprawdę ciekawie.

FevPL 07.06.2010 16:35

a odpowiedź na interpelacje Pana Darka powinna być jutro?

a11 07.06.2010 17:26

przeglądam temat w miarę na bieżące ale nie przypominam sobie, aby ktoś tłumaczył co dzieje się z systemem podgrzewania murawy, oczywiście tej, która jest teraz wywożona... bo tak się zastanawiam oni kopią dół ponad metr głęboki więc elementy starego podgrzewania na pewno tam są i tu moje pytanie czy one są wywożone razem z ziemią czy były wcześniej jakoś usunięte.......??

pytam z ciekawości bo w sumie nie wiem jak takowy system wygląda a jak o tym myślałem to wydawało mi się że jest to coś w rodzaju "maty z rurami".......

PS

DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ

FevPL 07.06.2010 17:29

Na dniu otwartym gość z Polimexu mówił, że ten system to białe rurki wystające z ziemi, które zniszczyła budowa. Nabierają całość na ciężarówkę i wywożą.

PiotrG 07.06.2010 17:31

Cytat:

przeglądam temat w miarę na bieżące ale nie przypominam sobie, aby ktoś tłumaczył co dzieje się z systemem podgrzewania murawy, oczywiście tej, która jest teraz wywożona... bo tak się zastanawiam oni kopią dół ponad metr głęboki więc elementy starego podgrzewania na pewno tam są i tu moje pytanie czy one są wywożone razem z ziemią czy były wcześniej jakoś usunięte......
Ta instalacja została zniszczona podczas budowy (ciężki sprzęt jeżdżący po murawie) i została usunięta razem z gruntem.
Cytat:

pytam z ciekawości bo w sumie nie wiem jak takowy system wygląda a jak o tym myślałem to wydawało mi się że jest to coś w rodzaju "maty z rurami".......
Układa się rurki (przez które później przepływa glikol), po czym przysypuje się je warstwą gleby. Później jest chyba jeszcze jedna warstwa gruntu (żyznego) na którym sadzi się murawę. Oczywiście razem z instalacją ogrzewającą montowane są systemy zraszania i odwadniania.

Wicked 07.06.2010 18:01

Dodam jeszcze tylko że czasami stosowany jest system elektrycznego podgrzewania (np. Lechia, Amica)

http://www.eltom-ogrzewanie.pl/ogrze...karskich.html#

Tutaj parę fotek

kuba126 07.06.2010 19:41

Dzisiaj pierwszy dzien pracy przy R22:) tak jak wczesniej bracia pisali ziemia jest wywożona razem ze wszystkimi rurkami. Co do krzesełek na trybunie gosci, te barierki są moim zdaniem troche za słabe, poruszasz z jeden strony to sie chwieją na całej długości...na razie montowane jest tylko oparcie, siedziska jeszcze nie ma, ogólnie na budowie duży burdel, o godzinie 12:00 jak byłem na trybunie gosci zadne krzesełka nie były montowane, w sumie nie wiem na co czekają bo dużo srób juz jest wkreconych i przygotowanych pod montaż.

rav 07.06.2010 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba126 (Post 910273)
Co do krzesełek na trybunie gosci, te barierki są moim zdaniem troche za słabe, poruszasz z jeden strony to sie chwieją na całej długości...na razie montowane jest tylko oparcie, siedziska jeszcze nie ma

Poważnie? Specjalnie dziś o to pytaliśmy (bo z okrąglaka nie widać na tyle dobrze, by być tego pewnym) i uzyskaliśmy odpowiedź, że krzesełka zamontowane są całe, a tak właśnie wyglądają złożone.

Co do barierek - wcześniej obiło mi się o uszy, że ta konstrukcja to dramat jeśli chodzi o wytrzymałość. Wygląda na to, że będzie co miało latać z sektora gości - i nie będą to krzesełka, czego się wielu obawiało.

Jeśli chodzi o ogrzewanie - czy ma ktoś informację, czy będzie to poprzednia wersja systemu ogrzewania (rurki, glikol) czy ogrzewanie elektryczne? Zdaje się, że na Hutniku była to ta druga opcja..? :-/

Proud 07.06.2010 20:42

Ja tam się nie znam za bardzo, i sam barierek nie widziałem. Ale to, że barierki się ruszają może być związane z ich małym przekrojem, a nie ze słabym zamontowaniem. Jednak wkręty mają swoją wytrzymałość, i wątpie, aby dało się taką barierkę wyrwać. Może się chlebotać, i nie być "sztywna", ale wyrwanie raczej nie grozi. Mam przynajmniej taką nadzieję.

Mario Nh 07.06.2010 20:51

W takim razie miejmy nadzieje, że raz wyrwane, nie zostaną zamontowane ponownie.

Hudy 07.06.2010 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 910315)
Ja tam się nie znam za bardzo, i sam barierek nie widziałem. Ale to, że barierki się ruszają może być związane z ich małym przekrojem, a nie ze słabym zamontowaniem. Jednak wkręty mają swoją wytrzymałość, i wątpie, aby dało się taką barierkę wyrwać. Może się chlebotać, i nie być "sztywna", ale wyrwanie raczej nie grozi. Mam przynajmniej taką nadzieję.

masz rację, że śruby wytrzymają ale materiał z którego wykonane są barierki może nie dać rady
w najlepszy przypadku będzie odpowiednio wygięty
naprawdę ciężko zrozumieć takie błędy i to, że ktoś to podpisał
niech jeszcze walną siatkę ogrodzeniową wkoło stadionu

co do siedzisk to po fotach widać bardzo dobrze, że ich nie ma

Kamson 07.06.2010 21:28

Te barierki to mają być na wszystkich nowych trybunach? Dowiedziałem się o nich dopiero... ze zdjęć :shock:

SpoXsteR 07.06.2010 21:30

Ale co Wy z tym sektorem gosci.. przeciez oni nie kladli tych barierek zeby zabezpieczyc przyjezdnych, bo i w jaki sposob one moglyby zabezpieczac kibicow? w zaden.. moga jedynie tylko doprowadzac do roznych ekscesow.. chwytasz sie takiej barierki kiedy jestes w****iony i nie zauwazysz i jest wyrwana
zabraklo centymetra (jakis absurd) wiec mamy barierki.. dobrze chociaz ze jako tako to wyglada, a jak przy okazji przyjezdni zaczne je wyrywac i nimi rzucac , to plus bedzie tego taki ze moze zmadrzeja i przeniosa sektor gosci obok okraglaka na E .. zreszta barierki w tym narozniku to najmniejszy problem jesli chodzi o przyjezdnych.. kwestia czasu az sie cos stanie
wyrwanie takich barierek wiaze sie niestety tez z tym ze pozostana w betonie spore dziury (jakby ktos wiercil sporym lomem,)

co do zamontowanych juz krzeselek to tam sa tylko oparcia.. dziwne wlasnie ze od razu nie montuja calosci.. chyba ze mam cos z oczami, ja tam nie widzialem nic skladanego, a zdjecia byly robione w odleglosci kilku metrow z roznych pozycji, zreszta na jednej focie SKWK mozna je porownac z tymi zoltymi testowanymi bo akurat sa w malej odleglosci od siebie i widac roznice miedzy skladanymi (zoltymi) a tymi niebieskimi (same oparcia)

kuba126 07.06.2010 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 910311)
Poważnie? Specjalnie dziś o to pytaliśmy (bo z okrąglaka nie widać na tyle dobrze, by być tego pewnym) i uzyskaliśmy odpowiedź, że krzesełka zamontowane są całe, a tak właśnie wyglądają złożone.

Co do barierek - wcześniej obiło mi się o uszy, że ta konstrukcja to dramat jeśli chodzi o wytrzymałość. Wygląda na to, że będzie co miało latać z sektora gości - i nie będą to krzesełka, czego się wielu obawiało.

Nie są złożone, sam byłem w szoku ze nie ma siedzisk, podchodze chce rozkładać, usiąść a tu nic...siedzisk nie ma!!! nie wiem czemu ma służyć kłamstwo w tym temacie... Jutro jak mi sie uda porobie zdjecia, i podpytam ekipe co i jak, która zajmuje sie montażem krzesełek.

FevPL 07.06.2010 22:57

Kilka stron wcześniej było pisane, że w taki właśnie sposób (najpierw oparcia i barierki, a później siedziska) będzie to montowane bo tak lepiej ekipie budowlanej. Nie róbmy kolejnej afery

zig 07.06.2010 23:23

Myślę, że ważna kwestia- skoro jutro nowy prezes ma spotkać się z urzędnikami w sprawie stadionu, dobrze by było aby był nieco lepiej zorientowany w problemach stadionowych. Jeśli ktoś ma możliwość podesłania mu treści interpelacji Darka Olszówki wspólnie tu tworzonej to niech działa. Być może jest możliwy kontakt osobisty radnego z prezesem co też ułatwiłoby rozmowy "świeżemu" szefowi. Wreszcie ma kto rozmawiać w imieniu Wisły więc trzeba to wykorzystać, żeby później nikt nie powiedział, że za późno, że już się nie dało itd.

maxim 08.06.2010 07:45

Frekwencja

Prezes mówi:
W pesymistycznym wariancie budżetu zakładam średnio 23 tys. widzów. To 70-procentowe wypełnienie, realna liczba, pamiętając wiele meczów Wisły przy komplecie 16 tys. Optymalnie byłoby pod 30 tys.

Mnie się wydaje, że średnia 23 tysiące to wersja dalece optymistyczna- niestety. Zbyt wiele rzeczy zburzono w tym klubie. Jedynie sukces sportowy mógłby powoli budować frekwencję.

Jak się wam wydaje, kiedy na tym stadionie będzie po raz pierwszy- na meczu ligowym- 30 tysięcy?

Arapaho 08.06.2010 08:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zig (Post 910406)
Myślę, że ważna kwestia- skoro jutro nowy prezes ma spotkać się z urzędnikami w sprawie stadionu, dobrze by było aby był nieco lepiej zorientowany w problemach stadionowych. Jeśli ktoś ma możliwość podesłania mu treści interpelacji Darka Olszówki wspólnie tu tworzonej to niech działa. Być może jest możliwy kontakt osobisty radnego z prezesem co też ułatwiłoby rozmowy "świeżemu" szefowi. Wreszcie ma kto rozmawiać w imieniu Wisły więc trzeba to wykorzystać, żeby później nikt nie powiedział, że za późno, że już się nie dało itd.

Zgadzam się w 100%. Może Kuba da radę zaaranżowac coś takiego? Nie ma czasu do stracenia a Basałaj pewnie nie jest w temacie problemów o których tu już rok dyskutujemy

ewcia 08.06.2010 08:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 910311)

Jednak chyba są same oparcia, albo czegoś nie dostrzegam.

http://i49.tinypic.com/2zjl6rl.jpg
foto. SKWK

madziar 08.06.2010 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emilio (Post 910085)
Ludzie.. spokojnie! Dajcie im dokończyć montaż krzesełek a dopiero później oceniajcie.
Tam będą krzesełka!

Cieszy Twoja pewnosc;p ale patrzac na "kunszt" pana O to duze prawdopodobienstwo ze moze ich tam nie byc...

Arapaho 08.06.2010 08:33

Ile lepiej wygląda stadion z iluminacją świetlna której tak nie chcą u nas zrobić mimo sugestii w interpelacjach?
Najlepszy przykład u krawaciarzy.I nawet central wentylacyjnych nie widać, na trybunach żółtych przejść ewakuacyjnych nie musi być....da się- jak się chce?

http://legia.com/www/galerie/wydarze...y/big/1020.JPG

Fogi 08.06.2010 09:29

W kwestii montażu krzesełek:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 906761)
Potwierdzam,że najpóźniej w środę zobaczymy pierwsze krzesełka.:-) Z powodów technicznych-najpierw będzie zamontowany stelaż+oparcie krzesełka, a na końcu siedzisko.
Jeżeli chodzi o te nieszczęsne barierki- będą wyłącznie na sektorach górnych.

I chyba w tej chwili nie jest najważniejszą sprawą to jak montują krzesełka a co poniektórym persen by się przydał.

Kuba 08.06.2010 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 910442)
Zgadzam się w 100%. Może Kuba da radę zaaranżowac coś takiego? Nie ma czasu do stracenia a Basałaj pewnie nie jest w temacie problemów o których tu już rok dyskutujemy

Spokojnie. Wszystko będzie grane :). Tylko takie rzeczy nie musza płynąc przez media.

Oczywiście mówie od spotkaniu odpowiednich osób ws stadionu, interpelacji etc.
Ja akurat jestem zwykłym szarakiem i w takich spotkaniach uczestnyczyć nie będe. Ale jestem niemal pewny, że one nastąpią.
Narazie powiewa optymizmem :)

Co do stadionu to najprawdopodobniej część elewacji będzie malowana na niebiesko tak jak w projekcie. Jest też duża szansa na to, że najwyższe piętro również będzie mieć przeszklenie a nie wolny tarasa tak jak jest teraz. Powtarzam nie gwarantuje, ale jest na to bardzo duża szansa :).
Co do D i Reymana narazie nie wiem nic.

La Furia Dell' Est 08.06.2010 10:11

Witam.Po raz kolejny potwierdzam, że ze względów technicznych kolejność montażu krzesełek wygląda nastepująco: nawiercanie-stelaż-oparcie a na samym końcu siedzisko.Bez paniki-wszystko idzie zgodnie z harmonogramem.

harthausen 08.06.2010 11:39

dobry los nam La Furię zesłał, bo panikarstwo i czarnowidztwo niektórych kolegów jest zbyt mocne.

A tak - ma nas kto uspokoić :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl