![]() |
niech sobie zorganizuje festiwal kultury zydowskiej idealnie będzie pasował ...
|
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...um_treningowe/ |
A mi coś mówi, że 23 tysiące kibiców powinien być tym wariantem optymistycznym w obecnej sytuacji.
|
Cytat:
Moim zdaniem średnia frakwencja na poziomie 20-25 tyś, przy odpowiednich cenach biletów, jest bardzo możliwa. |
co Nas obchodzi druga stron a błoń takie rzeczy to po drugiej stronie w Tesco na kałuży
|
Cytat:
Czyli jutro być może będą jakieś nowe informacje w kwestii kosztu wynajmu stadionu i zarządzania obiektem. Czekam też na oficjalne potwierdzenie zlecenia wykonania zaplecza trybuny północnej, bo dopóki nie zobaczę informacji i prac, to nie uwierzę. Jeśli Basałaj naprawdę ma zamiar uniezależnić Wisłę od Telefoniki, to trzeba zacząć od wynegocjowania jak najniższego kosztu wynajmu, zwłaszcza że miasto wisi Wiśle kasę, a w ramach reklamy miasta można zamiast kilku milionów płacić za wynajem kilkaset tysięcy. Może wreszcie Wisła weźmie sprawy w swoje ręce, naciśnie miasto i stadion zostanie dokończony bez cudowania. Najbliższy tydzień dla Wisły i stadionu zapowiada się naprawdę ciekawie. |
a odpowiedź na interpelacje Pana Darka powinna być jutro?
|
przeglądam temat w miarę na bieżące ale nie przypominam sobie, aby ktoś tłumaczył co dzieje się z systemem podgrzewania murawy, oczywiście tej, która jest teraz wywożona... bo tak się zastanawiam oni kopią dół ponad metr głęboki więc elementy starego podgrzewania na pewno tam są i tu moje pytanie czy one są wywożone razem z ziemią czy były wcześniej jakoś usunięte.......??
pytam z ciekawości bo w sumie nie wiem jak takowy system wygląda a jak o tym myślałem to wydawało mi się że jest to coś w rodzaju "maty z rurami"....... PS DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ |
Na dniu otwartym gość z Polimexu mówił, że ten system to białe rurki wystające z ziemi, które zniszczyła budowa. Nabierają całość na ciężarówkę i wywożą.
|
Cytat:
Cytat:
|
Dodam jeszcze tylko że czasami stosowany jest system elektrycznego podgrzewania (np. Lechia, Amica)
http://www.eltom-ogrzewanie.pl/ogrze...karskich.html# Tutaj parę fotek |
Dzisiaj pierwszy dzien pracy przy R22:) tak jak wczesniej bracia pisali ziemia jest wywożona razem ze wszystkimi rurkami. Co do krzesełek na trybunie gosci, te barierki są moim zdaniem troche za słabe, poruszasz z jeden strony to sie chwieją na całej długości...na razie montowane jest tylko oparcie, siedziska jeszcze nie ma, ogólnie na budowie duży burdel, o godzinie 12:00 jak byłem na trybunie gosci zadne krzesełka nie były montowane, w sumie nie wiem na co czekają bo dużo srób juz jest wkreconych i przygotowanych pod montaż.
|
Cytat:
Co do barierek - wcześniej obiło mi się o uszy, że ta konstrukcja to dramat jeśli chodzi o wytrzymałość. Wygląda na to, że będzie co miało latać z sektora gości - i nie będą to krzesełka, czego się wielu obawiało. Jeśli chodzi o ogrzewanie - czy ma ktoś informację, czy będzie to poprzednia wersja systemu ogrzewania (rurki, glikol) czy ogrzewanie elektryczne? Zdaje się, że na Hutniku była to ta druga opcja..? :-/ |
Ja tam się nie znam za bardzo, i sam barierek nie widziałem. Ale to, że barierki się ruszają może być związane z ich małym przekrojem, a nie ze słabym zamontowaniem. Jednak wkręty mają swoją wytrzymałość, i wątpie, aby dało się taką barierkę wyrwać. Może się chlebotać, i nie być "sztywna", ale wyrwanie raczej nie grozi. Mam przynajmniej taką nadzieję.
|
W takim razie miejmy nadzieje, że raz wyrwane, nie zostaną zamontowane ponownie.
|
Cytat:
w najlepszy przypadku będzie odpowiednio wygięty naprawdę ciężko zrozumieć takie błędy i to, że ktoś to podpisał niech jeszcze walną siatkę ogrodzeniową wkoło stadionu co do siedzisk to po fotach widać bardzo dobrze, że ich nie ma |
Te barierki to mają być na wszystkich nowych trybunach? Dowiedziałem się o nich dopiero... ze zdjęć :shock:
|
Ale co Wy z tym sektorem gosci.. przeciez oni nie kladli tych barierek zeby zabezpieczyc przyjezdnych, bo i w jaki sposob one moglyby zabezpieczac kibicow? w zaden.. moga jedynie tylko doprowadzac do roznych ekscesow.. chwytasz sie takiej barierki kiedy jestes w****iony i nie zauwazysz i jest wyrwana
zabraklo centymetra (jakis absurd) wiec mamy barierki.. dobrze chociaz ze jako tako to wyglada, a jak przy okazji przyjezdni zaczne je wyrywac i nimi rzucac , to plus bedzie tego taki ze moze zmadrzeja i przeniosa sektor gosci obok okraglaka na E .. zreszta barierki w tym narozniku to najmniejszy problem jesli chodzi o przyjezdnych.. kwestia czasu az sie cos stanie wyrwanie takich barierek wiaze sie niestety tez z tym ze pozostana w betonie spore dziury (jakby ktos wiercil sporym lomem,) co do zamontowanych juz krzeselek to tam sa tylko oparcia.. dziwne wlasnie ze od razu nie montuja calosci.. chyba ze mam cos z oczami, ja tam nie widzialem nic skladanego, a zdjecia byly robione w odleglosci kilku metrow z roznych pozycji, zreszta na jednej focie SKWK mozna je porownac z tymi zoltymi testowanymi bo akurat sa w malej odleglosci od siebie i widac roznice miedzy skladanymi (zoltymi) a tymi niebieskimi (same oparcia) |
Cytat:
|
Kilka stron wcześniej było pisane, że w taki właśnie sposób (najpierw oparcia i barierki, a później siedziska) będzie to montowane bo tak lepiej ekipie budowlanej. Nie róbmy kolejnej afery
|
Myślę, że ważna kwestia- skoro jutro nowy prezes ma spotkać się z urzędnikami w sprawie stadionu, dobrze by było aby był nieco lepiej zorientowany w problemach stadionowych. Jeśli ktoś ma możliwość podesłania mu treści interpelacji Darka Olszówki wspólnie tu tworzonej to niech działa. Być może jest możliwy kontakt osobisty radnego z prezesem co też ułatwiłoby rozmowy "świeżemu" szefowi. Wreszcie ma kto rozmawiać w imieniu Wisły więc trzeba to wykorzystać, żeby później nikt nie powiedział, że za późno, że już się nie dało itd.
|
Frekwencja
Prezes mówi:
W pesymistycznym wariancie budżetu zakładam średnio 23 tys. widzów. To 70-procentowe wypełnienie, realna liczba, pamiętając wiele meczów Wisły przy komplecie 16 tys. Optymalnie byłoby pod 30 tys. Mnie się wydaje, że średnia 23 tysiące to wersja dalece optymistyczna- niestety. Zbyt wiele rzeczy zburzono w tym klubie. Jedynie sukces sportowy mógłby powoli budować frekwencję. Jak się wam wydaje, kiedy na tym stadionie będzie po raz pierwszy- na meczu ligowym- 30 tysięcy? |
Cytat:
Zgadzam się w 100%. Może Kuba da radę zaaranżowac coś takiego? Nie ma czasu do stracenia a Basałaj pewnie nie jest w temacie problemów o których tu już rok dyskutujemy |
Cytat:
http://i49.tinypic.com/2zjl6rl.jpg foto. SKWK |
Cytat:
|
Ile lepiej wygląda stadion z iluminacją świetlna której tak nie chcą u nas zrobić mimo sugestii w interpelacjach?
Najlepszy przykład u krawaciarzy.I nawet central wentylacyjnych nie widać, na trybunach żółtych przejść ewakuacyjnych nie musi być....da się- jak się chce? http://legia.com/www/galerie/wydarze...y/big/1020.JPG |
W kwestii montażu krzesełek:
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście mówie od spotkaniu odpowiednich osób ws stadionu, interpelacji etc. Ja akurat jestem zwykłym szarakiem i w takich spotkaniach uczestnyczyć nie będe. Ale jestem niemal pewny, że one nastąpią. Narazie powiewa optymizmem :) Co do stadionu to najprawdopodobniej część elewacji będzie malowana na niebiesko tak jak w projekcie. Jest też duża szansa na to, że najwyższe piętro również będzie mieć przeszklenie a nie wolny tarasa tak jak jest teraz. Powtarzam nie gwarantuje, ale jest na to bardzo duża szansa :). Co do D i Reymana narazie nie wiem nic. |
Witam.Po raz kolejny potwierdzam, że ze względów technicznych kolejność montażu krzesełek wygląda nastepująco: nawiercanie-stelaż-oparcie a na samym końcu siedzisko.Bez paniki-wszystko idzie zgodnie z harmonogramem.
|
dobry los nam La Furię zesłał, bo panikarstwo i czarnowidztwo niektórych kolegów jest zbyt mocne.
A tak - ma nas kto uspokoić :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl