Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

anka1906 03.04.2011 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1072505)
A Patryk bedzie gosciem 1na1 w Canal+Sport

właśnie nie dosłyszałam kiedy, jak mógłbyś napisać to proszę :)
przy okazji, wie ktoś kiedy jest powtórka naszego meczu i Ligi Plus Extra?

znowu nieprzespana noc :)
dziękuje :)

thebo4 03.04.2011 19:57

powtórka ligi + extra dziś o godzinie 23 w C+Sport 2

Feniks1983 04.04.2011 08:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1072502)
Chavez i Pareiko w 11 kolejki na L+E.

Dziwne z tym Chavezem, Ja osobiscie uwazam ze lepiej w tym meczu sprawowal sie Jaliens. Co do Pareiko to wiadomo, pelna zgoda.

Widze tez ze C+ ostatnio wykazuje wieksze zainteresowanie Maleckim, najpierw zaproszenie do L+E a teraz wywiad 1 na 1. Ciekawe ciekawe. :)

fialo 04.04.2011 18:22

(Nie)dawnych wspomnień czar:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markus
Można mieć wątpliwości odnośnie jakości nowego bramkarza

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow
34 lata - dobrze, że przychodzi za free, bo inaczej byl napisal "paranoja".

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09
Niestety jakieś Estończyki, które puszczają tyle bramek, czy Mołdowianie, co puszczają takie bramy jak w ostatnim meczu POL-MOL to jest żenada ...
Już wolałbym Kurto na bramce dać, może dostalibyśmy pare meczy w lidze, ale przynajmniej za pare lat zwróciłoby się to i to kilkukrotnie. Fabianski w Legi też nie był jakimś super bramkarzem, puszczał też szmaty .

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zieńczuk08
z tym Estończykiem to chyba jakiś głupi żart... skąd oni go wytrzasnęli..

To jest mega :D :

Cytat:

Pierwotnie napisane przez foo fighter
Bierzmy oldboyów rodem z Levadii Tallin. Brawo Basałaj! Levadia to na obecne czasy i tak wyższy poziom dla nas. Wysmienita polityka transferowa. Śmiechu warte. Nie ważna jest jakosc czy potencjał zawodnika, liczy się, że za darmo! Skończył się czas ambicji Wisły Kraków.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christofor
Z całym szacunkiem - ale lepiej już postawić na młodego, polskiego bramkarza (niech się ogrywa) niż sprowadzać takie wynalazki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtek90059
No to akurat, jeżeli chodzi o bramkarza, to Stan nam niespodzianki nie zrobił. Na papierze słabiak, nigdy nie wiedziałem, że mogę choć pomyśleć, że Mario nie był taki zły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba
34 letni Estończyk w bramce Wisły hmm ?
Traktuje to jako nieśmieszny żart. Tacy zawodnicy powinni przechodzić do Dolcanu Ząbki, a nie drużyny z aspiracjami na Mistrza Polski, co ja mówię, z aspiracjami LM.
Wolę w bramce Kurto.

To tak wybiórczo. Takich wypowiedzi był ogrom pamiętam, tylko modzi podczyścili. Jednym słowem :

:lol:

lazy 04.04.2011 18:37

Hahaha, fialo - genialne,
Po prostu sami specjaliści na forum. Wszyscy wiedzą najlepiej - bezrobotni dyrektorzy sportowi, skauci, agenci itd.

Tylko dlaczego bezrobotni?

bartekd16 04.04.2011 18:45

Myślę, że pod tymi nickami kryje się Piechniczek i reszta leśników

szprotson 04.04.2011 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1072718)
Dziwne z tym Chavezem, Ja osobiscie uwazam ze lepiej w tym meczu sprawowal sie Jaliens. Co do Pareiko to wiadomo, pelna zgoda.

Widze tez ze C+ ostatnio wykazuje wieksze zainteresowanie Maleckim, najpierw zaproszenie do L+E a teraz wywiad 1 na 1. Ciekawe ciekawe. :)

obstawiam że Patryk będzie mówi ze pracuje nad tym.

wojtek90059 04.04.2011 18:59

Wiecie co, bardzo cieszę się jak do tej pory z pomyłki, ale Wy wielcy znawcy również przeginacie... Na papierze w żaden sposób Pareiko nie robił wrażenia, powiedziałbym, że jest kilku bramkarzy w polskiej ekstraklasie, którzy CV mają ciekawsze, ot choćby bramkarz Zagłębia Lubin, jakby nie patrzeć reprezentant Serbskiej kadry (nawet jeżeli rezerwowy to gdzie Serbia, gdzie Estonia - nawet jeżeli ostatnio był remis). Poza tym wg mnie to pierwszy genialny mecz naszego bramkarza, Wy po prostu patrzycie na niego i porównujecie do Mario, który przy najprostszym dośrodkowaniu dawał kibicom dodatkowe emocje w postaci kiksów. Dlatego nie demonizowałbym Pareiki, świetnie że mamy pewnego gracza, ale też mentalność Wasza jest straszna, wyciąganie brudów pt. Pareiko to taki i sraki... Ciekawe ilu mówiło, że Jaliens będzie ścianą, a przestawiał go wczoraj Sotirovic, który do geniuszów piłki nożnej nie należy z pewnością!!! Nie mam ochoty prowadzić też dyskusji w stylu wypominania tego i tamtego, śmieszy mnie jedynie, że pokazujesz to akurat po wczorajszym meczu, który należał do genialnych dla bramkarza. Ja Ci pokaże moją wypowiedź jak nam zawali mecz, bo każdemu kiksy się kiedyś zdarzają, nawet Van der Sarowi.

IncognitoTSW 04.04.2011 19:17

A co znowu Jaliens źle robił?

Ogryzek 04.04.2011 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtek90059 (Post 1072982)
Wiecie co, bardzo cieszę się jak do tej pory z pomyłki, ale Wy wielcy znawcy również przeginacie... Na papierze w żaden sposób Pareiko nie robił wrażenia, powiedziałbym, że jest kilku bramkarzy w polskiej ekstraklasie, którzy CV mają ciekawsze, ot choćby bramkarz Zagłębia Lubin, jakby nie patrzeć reprezentant Serbskiej kadry (nawet jeżeli rezerwowy to gdzie Serbia, gdzie Estonia - nawet jeżeli ostatnio był remis). Poza tym wg mnie to pierwszy genialny mecz naszego bramkarza, Wy po prostu patrzycie na niego i porównujecie do Mario, który przy najprostszym dośrodkowaniu dawał kibicom dodatkowe emocje w postaci kiksów. Dlatego nie demonizowałbym Pareiki, świetnie że mamy pewnego gracza, ale też mentalność Wasza jest straszna, wyciąganie brudów pt. Pareiko to taki i sraki... Ciekawe ilu mówiło, że Jaliens będzie ścianą, a przestawiał go wczoraj Sotirovic, który do geniuszów piłki nożnej nie należy z pewnością!!! Nie mam ochoty prowadzić też dyskusji w stylu wypominania tego i tamtego, śmieszy mnie jedynie, że pokazujesz to akurat po wczorajszym meczu, który należał do genialnych dla bramkarza. Ja Ci pokaże moją wypowiedź jak nam zawali mecz, bo każdemu kiksy się kiedyś zdarzają, nawet Van der Sarowi.

Dalego szukać nie trzeba - Bytom - Pereiko zagrał bardzo słabo i przez normalnych obiektywnych kibiców oceniony został adekwatnie do swojej gry czyli gra badziew. Wczoraj zagrał świetne zawody (najlepszy na boisku) i został oceniony adekwatnie, czyli gracz meczu.

Niektórzy wyskakują z argumentami kiedy potwierdza się ich zdanie. Jak fakty są inne - znikają z forum:)

BTW
Ja akurat nie miałem zastrzeżeń do Pareiko jak przychodził. Bo po grze Jovanića nie spodziewałem się niczego dobrego i prawie każdy byłby lepszy kto by nie przyszedł do naszej bramki od Serba:)
(Nawet Maaskant nie miał wątpliwości stawiając na Pawełka)

Już poprawiłem

skeba 04.04.2011 20:01

Sam krytykowałem zatrudnienie Pareiki, niestety muszę to w połowie odszczekać. Wczoraj zagrał kapitalnie, ale zdarzają mu się błędy, np. w meczu z Polonią Bytom i Podbeskidziem, ale jest to jeden z najlepszych bramkarzy polskiej ligi.

art 04.04.2011 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1072998)
A co znowu Jaliens źle robił?

A mówią, że Vuk go po kątach rozstawiał...

Tylko, że ten sam Vuk zszedl jeszcze przed przerwą, bo nie checili kończyc w 10 i potem grali jak to sam Franek powiedzial z 'Młodym' w ataku...

mitmichael 04.04.2011 20:17

A ja byłem za Pareiką zreszta pisałe o tym nie tylko tutaj ale takze na profoilu klubowym na facebooku. Kazdy, ktory chociaz troche zna sie na piłce powinien wiedziec, ze bramkarz jest jak wino - im starszy tym lepszy a jeszcze lepiej jak jest doswiadczony. Sergei zdecydowanie jest takim bramkarzem co pokazał z Jagiellonią. W koncu mamy bramkarza na poziomie.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez anka1906 (Post 1072514)
właśnie nie dosłyszałam kiedy, jak mógłbyś napisać to proszę :)

Prawdopodobnie jutro ale na 100 Ci nie powiem. Jak co to powinny byc linki gdzies w necie.

Arked 04.04.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1072957)
(Nie)dawnych wspomnień czar: (...)

Brawo. Super, że Ci się chciało. A takich wypowiedzi jak wspomniałeś było znacznie więcej, w tym także na oficjalnym facebook'u Wisły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1073036)
A ja byłem za Pareiką zreszta pisałe o tym nie tylko tutaj ale takze na profoilu klubowym na facebooku. Kazdy, ktory chociaz troche zna sie na piłce powinien wiedziec, ze bramkarz jest jak wino - im starszy tym lepszy a jeszcze lepiej jak jest doswiadczony. Sergei zdecydowanie jest takim bramkarzem co pokazał z Jagiellonią. W koncu mamy bramkarza na poziomie.

Otóż to. Ale niestety niektórym malkontentom i czarnowidzom czasami ich rzekomy "realizm" przesłania rzeczywistość. Ale to już nasz forumowy standard więc w sumie nie ma o czym mówić. Nic się w tym względzie raczej nie zmieni.

wojtek90059 04.04.2011 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1073044)
Brawo. Super, że Ci się chciało. A takich wypowiedzi jak wspomniałeś było znacznie więcej, w tym także na oficjalnym facebook'u Wisły.

Otóż to. Ale niestety niektórym malkontentom i czarnowidzom czasami ich rzekomy "realizm" przesłania rzeczywistość. Ale to już nasz forumowy standard więc w sumie nie ma o czym mówić. Nic się w tym względzie raczej nie zmieni.

Zatem proponuję umowę: przed następnym transferem poproszę Ciebie o opinie o przyszłej grze danego zawodnika:) Bo widzę, że tu sami znawcy są, co wiedzieli, że Pareiko będzie świetny itp... Przecież to jest wypadkowa nie tylko wieku, oo właśnie takie opinie pokazują znajomość realiów piłki nożnej. Pozycja GK wymaga fakt doświadczenia, ale nie powiecie mi, że CV naszego obecnego bramkarza rzucało na kolana. Na kolana to mnie rzucił Jaliens, który trzeba przyznać, że nie jest nie do zastąpienia. Dlatego wstrzymajcie się z tymi komentarzami, bo zauważyłem tendencje na forum pt. jak gramy dobry mecz, wszyscy są świetni, jak zły to lżycie ich od cieniasów. A ja powiem szczerze, że byłem wczoraj na meczu i gra wcale mnie nie poraziła, więc na prawdę przejrzyjcie na oczy i przestańcie oceniać wypowiedzi każdego, tym bardziej, że napisałem, że na papierze ten gracz tak wygląda, o grze jego się nie wypowiadałem bez bacznego przyjrzenia się umiejętnością. Pozdrawiam mających za dużo czasu i nie wiedzących jak go spożytkować:)

grogoriogreg 04.04.2011 20:57

wojtek, tu nie chodzi o to by wystawiać opinię od razu po zatrudnieniu zawodnika, tylko po rozegraniu przez niego kilku spotkań w lidzę... i własnie taka bezsensowna postawa jest wytykana, przecież na podstawie CV Jaliens powinien grać trochę lepiej niż obecnie (choć gra coraz lepiej) czy np Beto powinien coś sobą prezentować... Dlatego zamiast bezpodstawnie skreślać zawodnika, czy też z drugiej strony, wystawiać go na piedestał, lepiej jest poczekać i przekonać się, jakim ten zawodnik jest piłkarzem, a wszelkie spekulacje należy odłożyć na bok

Arked 04.04.2011 21:01

wojtek90059, chodzi o to żeby umieszczać wyważone komentarze. Niektóre skrajnie negatywne opinie na temat sprowadzenia Pareiki były przegięciem i ciężko się powstrzymać przed wyciąganiem ich teraz. Następnym razem radzę zachować powściągliwość w osądach.

masterlag 04.04.2011 21:20

Ja liczyłam na to, że Pareiko będzie u nas bronił teraz, a potem powoli, ale na stałe będzie wchodził Kurto.
Obawiałam sie, nie powiem, że nie. Na szczęście tym razem się udało (bo niestety z Milanem o raczej niewypał się okazał).

I nie kłaniałabym się przy okazji tegoż transferu czy też Meliksona działaczom w pas. Myślę, że u nas jednak większość transferów to trochę loteria, co potwierdzają "wypały i niewypały". Ale tak jest w całej polskiej lidze (innych słabych lig nie śledzę, także nie mogę porównać dalej).

Już nie róbmy się teraz mądrzy "ha! ja wiedziałem". Wiele sobie obiecywałam [obiecywaliśmy] po Kew, a gościu rozczarowuje. Okey, ja wiem, że statystycznie nasza defensywa wygląda w porządku. Ale spójrzmy jak to wszystko niepewnie wygląda podczas meczu. W Europie takich "pierdół" [sorry] jak nasi ligowi piłkarze nie będzie (albo będą po prostu bardzo zdeterminowani by przejść dalej) i oby wtedy się nagle płacz nie zaczął. Po Chavezie też się więcej spodziewałam.
Ale póki co narzekać nie będę, bo nie wypada. Staram się tylko jakoś tonować te wszystkie nastroje itp itd, co by się nagle całe forum nie obudziło z ręką w nocniku. ;)

@Feniks1983- może dlatego ostatnio Patryka więcej w TV, że się go... przestali bać. Uspokoił się chłopak, to dziennikarze nie obawiają się już z nim rozmawiać. Z resztą w L+E Mały powiedział, że "wszyscy patrzą co tam Małecki wymyśli [w tymże programie]" (cytowane z zerową dokładnością), a Patryk spokojnie siedział, odpowiadał i nie dal się sprowokować przy okazji debilnego "żarciku-faktu" ze strony Smokowskiego.

Bielau 04.04.2011 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1073072)
Ja liczyłam na to, że Pareiko będzie u nas bronił teraz, a potem powoli, ale na stałe będzie wchodził Kurto.
Obawiałam sie, nie powiem, że nie. Na szczęście tym razem się udało (bo niestety z Milanem o raczej niewypał się okazał).

I nie kłaniałabym się przy okazji tegoż transferu czy też Meliksona działaczom w pas. Myślę, że u nas jednak większość transferów to trochę loteria, co potwierdzają "wypały i niewypały". Ale tak jest w całej polskiej lidze (innych słabych lig nie śledzę, także nie mogę porównać dalej).

Już nie róbmy się teraz mądrzy "ha! ja wiedziałem". Wiele sobie obiecywałam [obiecywaliśmy] po Kew, a gościu rozczarowuje. Okey, ja wiem, że statystycznie nasza defensywa wygląda w porządku. Ale spójrzmy jak to wszystko niepewnie wygląda podczas meczu. W Europie takich "pierdół" [sorry] jak nasi ligowi piłkarze nie będzie (albo będą po prostu bardzo zdeterminowani by przejść dalej) i oby wtedy się nagle płacz nie zaczął. Po Chavezie też się więcej spodziewałam.
Ale póki co narzekać nie będę, bo nie wypada. Staram się tylko jakoś tonować te wszystkie nastroje itp itd, co by się nagle całe forum nie obudziło z ręką w nocniku. ;)

@Feniks1983- może dlatego ostatnio Patryka więcej w TV, że się go... przestali bać. Uspokoił się chłopak, to dziennikarze nie obawiają się już z nim rozmawiać. Z resztą w L+E Mały powiedział, że "wszyscy patrzą co tam Małecki wymyśli [w tymże programie]" (cytowane z zerową dokładnością), a Patryk spokojnie siedział, odpowiadał i nie dal się sprowokować przy okazji debilnego "żarciku-faktu" ze strony Smokowskiego.

Wszystko się zgadza, transfery to loteria ale trzeba brać pod uwagę przez kogo te transfery były dokonywane wcześniej, a przez kogo są teraz. Nigdy nie można być pewnym transferu ale myślę, że ze Stanem ryzyko nieudanego zakupu zdecydowanie się zmiejsza. A co do obrony to rzeczywiście....ale znowu trzeba powiedzieć, że Cikos i Paljić(pomocnik) przyszli do WIsły w trakcie tej letniej "łapanki" i mam nadzieję, że nasz dyrektor pokaże w lecie klasę i baaaardzo miło nas zaskoczy. Jakoś jestem o to dziwnie spokojny :D

BoBaSbK 04.04.2011 22:47

Ostatnio często widuję naszego trenera Roberta Maaskanta jeżdżącego na swoim rowerze po Śródmieściu. Nie byłoby nic w tym dziwnego gdyby nie fakt, że nasz coach podczas jazdy wcina lody z kubka za pomocą patyczka i jeździ bez trzymanki! A co gorsza powoduje korki, dziś np. na ul. Piłsudskiego :).

lazy 05.04.2011 07:26

Nie uważam że transfery to loteria - owszem z każdym wiąże się większe lub mniejsze ryzyko. Zwróćcie jednak na jedno uwagę ilu bramkarzy testowaliśmy przed zakupem Jovanić'a a ilu przed Pareiko?
To jest właśnie profesjonalny dyrektor sportowy a nie domorośli eksperci jakich w Polsce jak widać pełno.
A w opiniach o zawodnikach trzeba zawsze zachować umiar - w każdą stronę - i zaufać lepszym od nas w tej kwestii.

herkules 05.04.2011 07:50

http://i53.tinypic.com/x4hp5c.jpg

Kolega Cvetana też nie lubi Cracovii? ;)

westersyl 05.04.2011 08:35

Jeszcze jedna różnica między Pawełkiem a Pareiką:
Cytat:

Tak. Myślę, że popełniłem błędy przy tych dwóch straconych bramkach. Na przykład przy pierwszej wybiłem piłkę, nie złapałem jej i przeciwnik strzelił gola. No cóż, taka jest piłka. Nie wygraliśmy tego meczu, ale też go nie przegraliśmy. Jeden punkt też jest ważny. Chcemy wygrywać każde spotkanie, ale nie zawsze się to udaje.
Pawełek by się napuszył i szukał jakiś tanich wytłumaczeń.
A że błędy się zdarzają to normalne.
Polecam pierwszą cześć tego filmiku:
http://vimeo.com/7218526

Feniks1983 05.04.2011 09:00

Cytat:

Ja mimo wszystko uwazam ze przynajmniej w ostatnim okienku ta "loteria" jest juz mniejsza niz chociazby w lecie przed przyjsciem Holendrow.

Cytat:

To fakt ze w L+E Maly swietnie wypadl i bylo widac po prowadzacych ze troche sa rozczarowani tym ze Maly nie wyskoczyl z jakims tekstem. Zmiana na pewno jest i to widac. Ale tez mysle ze C+ lubi czasem utrzec nosa Smudzie i teraz "promuja" w jakis sposob Patryka aby pokazac Smudzie ze glupio robi nie powolujac Malego do kadry (i jesli tak jest, to maja racje). Osobna kwestia jest to ze Malecki zasluguje na to bo gra naprawde dobrze w tej rundzie.

kornd 05.04.2011 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez herkules (Post 1073127)
http://i53.tinypic.com/x4hp5c.jpg

Kolega Cvetana też nie lubi Cracovii? ;)

To Marcin Kowalczyk.

westersyl 05.04.2011 12:26

Bardzo martwi mnie to jak Genkov gra przodem do bramki, oglądałem mecz Bułgarii ze Szwajcarią, tam mimo wyjścia na czystą pozycja raz mając tylko jednego obrońce podjął złą decyzje wycofując piłkę, po chwil miał podobną sytuacje i ją stracił.

W meczu z Jagą po podaniu Meliksona to ja naprawdę nie jestem wstanie zrozumieć co on zrobił. Aż prosiło się aby przyjąć piłkę zewnętrzna częścią stopy ustawiają ją sobie tym samym na strzał i zawinąć wewnętrzna po długim rogu. Takie sytuacje naprawdę martwią i sprawiają że zaczynam wątpić w jego umiejętności strzeleckie.

skeba 05.04.2011 13:01

Coś dla damskiej części forum.
http://img715.imageshack.us/i/n71160...442807064.jpg/http://img715.imageshack.us/i/n71160...442807064.jpg/http://img715.imageshack.us/img715/4...8442807064.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Andy aka Playbus :)

Pablo84 05.04.2011 13:11

Ja .......e, Ci piłkarze nie maja wstydu?:pobity:

skeba 05.04.2011 13:14

No właśnie się zastanawiam, Rios ma żonę, dziecko - wynika z jego konta na facebooku, a zdjęcie troszkę takie - hot 16 boy, co potrenował troszkę na silowni i chwali się tarka na brzuchu :)

Czy on tak mało zarabia, że takie mieszanko ma :) ?
Oczywiście traktujemy to z przymrużeniem oka.

Marszałek 05.04.2011 13:21

Nie do wiary. Dzisiejszy piłkarz to dziwny osobnik,przyznajcie sami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl