Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

labtec 08.09.2011 19:26

Ta gazeta jest pro pis ?

Bez pyskówek proszę. Nie wiem, to pytam.

P.e.c.h 08.09.2011 19:30

Tak.

Podobno Staruch ma być felietonistą

labtec 08.09.2011 19:34

no to taką anty reklamę zrobili Staruchowi i temu tytułowi przed dwoma dniami w tvn24 że głowa mała...

tak z głowy to sobie przypominam " jak można kupować gazetę, gdzie piszę osoba która pobiła policjanta ?! "

albo

" jak mamy chodzić całymi rodzinami na mecze, jak na jednym z sektorów siedzi gość odpowiedzialny za rozbój ?! "

......

fan01 08.09.2011 20:09

Rozumiem, ze wszyscy dziennikarze i felietonisci zwiazani z ta nowa Gazeta Polska, zgodnie z zaleceniami Sakiewicza, oficjalnie powiedzieli na kogo beda glosowac w nadchodzacych wyborach?

heoij 08.09.2011 20:11

Jak podkreślił redaktor Sakiewicz, w dziale sportowym jest wielu dziennikarzy, którzy mają dobry kontakt z kibicami.

"Nie wzdragamy się przed tym, by pytać ich o zdanie w sprawach ruchu kibicowskiego. Kibic ma takie same prawa człowieka i prawo do własnego zdania" - zaznaczył Sakiewicz.

Bronimy kibiców od wielu lat. Był czas, że byliśmy niemal jedynymi stojącymi po ich stronie. Dział sportowy w nowym dzienniku stworzyli ludzie z mediów kibolskich. Codzienne felietony będą w nim pisać liderzy grup kibicowskich z całego kraju.

Kocur 08.09.2011 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez P.e.c.h (Post 1161525)
Tak.

Podobno Staruch ma być felietonistą

Wywiad:

http://www.gazetapolska.pl/8355-wied...do-nas-trafisz

emj10 09.09.2011 00:02

Przecież Nowy Ekran to jest agenturalny portalik, który z jednej strony ma na sztandarach urwane skrzydło od Tutki i zawzięcie lansuje się na główne medium prawicowych internautów, a tak naprawdę pod tymi sztandarami chcą przemycić jedynie gości ze służb specjalnych.

martin_6 09.09.2011 00:28

Jakieś konkrety? Bo nie interesowałem się jakoś NE, nie wiem za bardzo, co o nich myśleć.

Sugerujesz grę służb wespół z SN na odwołanie wyborów? Po co?

emj10 09.09.2011 09:34

Co do obecnej akcji NE to na myśl przychodzi mi od razu to, że chcą zaistnieć w mediach, bo chwilowo ich projekt chyba nie idzie tak jak planowali i szukają dodatkowego rozgłosu. Poza tym ich "żywiciel" ma, bądź miał startować do Senatu.

Ponadto w temacie NE to proponuję w szerszym zakresie zainteresować się powstaniem wszystkich politycznych serwisów blogerskich w Polsce, głównie prawicowych, gdyż tam są najciekawsze kwiatki. Chodzi mi przede wszystkim o S24 i NE, bo "niepoprawni", blogpress, blogmedia24 działają na innych zasadach, a "niezależna" to tuba propagandowa Sakiewicza.

Rzucę kilka terminów do poszukania w necie i innych źródłach m.in. prasie.
Salon24 - Radosław Krawczyk, Piotr Dreszer, Konsalnet
Nowy Ekran - Ryszard Opara, gen. Tadeusz Wilecki, "obiad drawski", Elektrim (firma WSI)

Kataryna - jej współpraca z Agorą i promowanie projektu PJN od samego początku
Aleksander Ścios - człowiek Macierewicza ze służb, członek komisji likwidacyjnej WSI, walczy w internecie z WSI-owcami, którzy założyli NE

W skrócie:
Salon24 to UB-ecja i SB-ecja, a Nowy Ekran to twór sponsorowany przez stare WSI.
http://blogmedia24.pl/node/40734
http://lubczasopismo.salon24.pl/publ...i-odpowiedz-ll

Gwiaździsty 09.09.2011 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1161582)

Czytając ten wywiad chyba nikt (oprócz ociężałych umysłowo) nie ma już złudzeń jak szybko wróciliśmy do PRL-u. Te same komunistyczne metody zwalczania opozycji i ludzi postrzeganych, ze mogą zagrozić władzy. Gdzie są tera te kundle co tak szczekały o zagrożeniu demokracją w czasach gdy premierem był Kaczyński ?

JEDREK76 09.09.2011 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1161649)
[...]
Kataryna - jej współpraca z Agorą i promowanie projektu PJN od samego początku[...]

A to niezłe, widzę że zaczynasz się bawić w Czarusia Michalskiego, a co do "promowania projektu PJN" to można jakieś szczegóły??

emj10 09.09.2011 11:04

Jakie szczegóły? Wystarczy przeczytać posty Kataryny z końca ubiegłego roku jak głaskała po główce księgową Elżbietę Jakubiak. Dopiero na początku tego roku po kilku starciach z Migalskim i po komentarzach nt. spotkań Poncka z Palikotem nawróciła się na... PiS :)

Oj do Czarusia mi sporo brakuje, ale trzeba przyznać, że sprawę z Kataryną wygrali. Co do ujawniania personaliów najbardziej znanych blogerów to jestem jak najbardziej na tak. Są to osoby publiczne, cytowane w mediach, przypominane przez polityków, więc czemu mają mieć prawo do ukrywania się pod pseudonimem?

JEDREK76 09.09.2011 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1161691)
Jakie szczegóły? Wystarczy przeczytać posty Kataryny z końca ubiegłego roku jak głaskała po główce księgową Elżbietę Jakubiak. Dopiero na początku tego roku po kilku starciach z Migalskim i po komentarzach nt. spotkań Poncka z Palikotem nawróciła się na... PiS :)

Oj do Czarusia mi sporo brakuje, ale trzeba przyznać, że sprawę z Kataryną wygrali. Co do ujawniania personaliów najbardziej znanych blogerów to jestem jak najbardziej na tak. Są to osoby publiczne, cytowane w mediach, przypominane przez polityków, więc czemu mają mieć prawo do ukrywania się pod pseudonimem?

Choćby dlatego, że Ty masz takie samo prawo do ukrywania się pod nickiem emj10 a ja do JEDREK76 (choć parę osób z tego forum mimo wszystko mnie zna, a Ciebie podejrzewam nikt).

Co do Jej wpisów n/t Jakubiak to trzeba naprawdę mieć sporo złej woli, aby nie odczytać w nich sporej dawki ironii. Natomiast co do sugerowanej przez Ciebie współpracy z Agorą
http://mediacafepl.blogspot.com/2006...onsorowaa.html

emj10 09.09.2011 11:46

W kwestii tego, że Kataryna patrzyła przychylnym okiem na PJN to nie będę się spierał, bo dla mnie jest to oczywistość. Było sporo zarzutów pod jej adresem za to, że dała się tak wmanewrować i to głównie z prawej sceny blogeriady.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1161700)
Natomiast co do sugerowanej przez Ciebie współpracy z Agorą
http://mediacafepl.blogspot.com/2006...onsorowaa.html

Jak nie jak tak.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...lamuja-blox-pl

Wątek współpracy na linii Agora - Kataryna ciągnął się przez lata, ale nie wszystkie zarzuty znalazły potwierdzenie.

gosc2332 09.09.2011 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1161675)
Czytając ten wywiad chyba nikt (oprócz ociężałych umysłowo) nie ma już złudzeń jak szybko wróciliśmy do PRL-u. Te same komunistyczne metody zwalczania opozycji i ludzi postrzeganych, ze mogą zagrozić władzy. Gdzie są tera te kundle co tak szczekały o zagrożeniu demokracją w czasach gdy premierem był Kaczyński ?

Ja już widziałem jak wyglądają "brutalne pobicia" wg Gazety Polskiej i chyba tylko "ociężali umysłowo" bezkrytycznie wierzą w to co tam piszą.
Co ciekawe niejaki Marek Wernic, ten sam co brał udział w "brutalnym pobiciu" był ofiarą gazu przy zatrzymaniu Starucha i oczywiście również zrobił cyrk, dla mnie wiarygodność tej gazety jest na poziomie faktu, pewnei byli by gotowi rzucić się na policjanta byle by potem powiedzieć jak ich pobito, zresztą jakoś nie bardzo wierze w to pobicie Starucha który się tylko lansuje

orzeu 09.09.2011 12:17

Zarzut o wspoltworzenie Nowego Ekranu przez WSI jest dosyc ciekawy biorac pod uwage ze jest tam cykl artykulow o powstaniu ITI i wlasnie ich powiazaniu z WSI.

http://monsieurb.nowyekran.pl/index/5

JEDREK76 09.09.2011 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1161715)
W kwestii tego, że Kataryna patrzyła przychylnym okiem na PJN to nie będę się spierał, bo dla mnie jest to oczywistość. Było sporo zarzutów pod jej adresem za to, że dała się tak wmanewrować i to głównie z prawej sceny blogeriady.

Jak nie jak tak.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...lamuja-blox-pl

Wątek współpracy na linii Agora - Kataryna ciągnął się przez lata, ale nie wszystkie zarzuty znalazły potwierdzenie.

Wspierała to doprawdy duże słowo, to że ktoś się z sympatią wypowiada na temat jednego czy dwóch polityków nie jest równoznaczne z wspieraniem całej formacji. Osobiście szanuję Kowala czy Ołdakowskiego, ale nie jest to równoznaczne z tym, żebym na nich miał zagłosować.

Jeżeli tą sugerowaną współpracą jest posiadanie bloga na platformie blox.pl to gratuluję poczucia humoru, równie dobrze prawicowym blogerem jest Jan Hartmann, Agnieszka Pomaska, Janusz Palikot etc.

gosc2332 09.09.2011 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1161737)
Wszedłem teraz na drugiego podesłanego przez Cię linka, i cóż... autorka Renata Rudecka-Kalinowska, kobieta która ma różnego rodzaju antypisowskie tudzież antykibicowskie jazdy (była w jednym z tematów nawet linkowana ze swoimi wyobrażeniami n/t kibicowskie) nie jest zbyt wiarygodna.

Niejaka Renata Rudecka-Kalinowska to jest fanatyczka, tak jak fanatycy PiS i Kaczyńskiego, tyle że ona to fanatyczka PO i Tuska :-D więc jakoś nie brałbym za prawdziwe wszystkiego co wypisuje, bo niestety fanatyzm umie zaślepić myślenie.

Kocur 09.09.2011 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1161725)
zresztą jakoś nie bardzo wierze w to pobicie Starucha który się tylko lansuje

Oczywiście - w GW często są wywiady z takimi co twierdzą że ŚP Stanisław Pyjas też sam się pobił w radiowozie :evil:

Jak czytam takie bzdury to się k... nóż w kieszeni otwiera. Nie przypuszczałem że to kiedykolwiek napiszę ale życzę Ci takiej miłej pełnej komfortu przejażdżki na komendę :-/

JEDREK76 09.09.2011 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1161743)
Niejaka Renata Rudecka-Kalinowska to jest fanatyczka, tak jak fanatycy PiS i Kaczyńskiego, tyle że ona to fanatyczka PO i Tuska :-D więc jakoś nie brałbym za prawdziwe wszystkiego co wypisuje, bo niestety fanatyzm umie zasłonić myślenie.

Akurat tutaj moja pomyłka (dlatego wykasowałem), ta idiotka tylko redaguje stronę, natomiast autorem wpisu jest Starosta Melsztyński.

Marszałek 09.09.2011 12:46

Skoro jesteśmy w orbicie publicystów. Może wyjdę na ignoranta, ale wiecie coś więcej na temat Krzysztofa Fuessetea? Facet wali dość mocno na łamach Rzepy i Uważam Rze. Z tego co wyczytałem to był on scenarzystą. Czytaliście może coś jego, jeszcze gdzieś pisze?

gosc2332 09.09.2011 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1161745)
Oczywiście - w GW często są wywiady z takimi co twierdzą że ŚP Stanisław Pyjas też sam się pobił w radiowozie :evil:

Jak czytam takie bzdury to się k... nóż w kieszeni otwiera. Nie przypuszczałem że to kiedykolwiek napiszę ale życzę Ci takiej miłej pełnej komfortu przejażdżki na komendę :-/

Tak samo jak wierze w pobicie Starucha wierze w to co wypisuje czasem GW :-D Niestety ale trudno wierzyć gazecie która piszę kłamstwa, jak z tym "brutalnym pobiciem" najpierw był filmik co pokazywał jak było naprawdę, to potem go tak pocięli i zmontowali aby było jak ten "pobity" dziennikarz mówił, czemu mam tutaj im wierzyć, zwłaszcza że mają interes z robienia Starucha ofiary

JEDREK76 09.09.2011 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1161752)
Tak samo jak wierze w pobicie Starucha wierze w to co wypisuje czasem GW :-D Niestety ale trudno wierzyć gazecie która piszę kłamstwa, jak z tym "brutalnym pobiciem" najpierw był filmik co pokazywał jak było naprawdę, to potem go tak pocięli i zmontowali aby było jak ten "pobity" dziennikarz mówił, czemu mam tutaj im wierzyć, zwłaszcza że mają interes z robienia Starucha ofiary

Cóż suma sumarum mają ponoć na to papier. czyt. u lekarza nie było śladów pobicia po przewiezieniu na komisariat przy ul. Jagiellońskiej takie ślady się znalazły co ma być odnotowane (jak pisze w tekście), więc coś się w trakcie przewożenia wydarzyło.

Coś mam wrażenie, że nie miałeś do czynienia z tzw. organami porządkowymi w PRL bądź RP??

gosc2332 09.09.2011 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1161756)
Cóż suma sumarum mają ponoć na to papier. czyt. u lekarza nie było śladów pobicia po przewiezieniu na komisariat przy ul. Jagiellońskiej takie ślady się znalazły co ma być odnotowane (jak pisze w tekście), więc coś się w trakcie przewożenia wydarzyło.

Coś mam wrażenie, że nie miałeś do czynienia z tzw. organami porządkowymi w PRL bądź RP??

Tam zawsze mają na wszytko dowody tylko ich pokazać nie mogą :-D to tam walczą z 212 art. Kodeksu Karnego który brzmi
art. 212
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Marszałek 09.09.2011 13:03

Korwin nie startuje w wyborach. Zabrakło podpisów. W sumie to oznacza koniec pewnej ery,jeśli idzie o Korwina. Może jakimś cudem uda się kogoś wprowadzić na Wiejską, i będzie to początek czegoś nowego. Dla partii, bo kraj jak się staczał tak się staczać będzie. Mocna postać kojarzona z NP jest bardzo potrzebna,bo Korwin to już historia. Niestety. W sumie w wielu elementach sam sobie jest winien. Jeszcze się rzuca jak babcia. Nie ma podpisów nie ma rejestracji. Po co robi zadymę? Teraz od lewa do prawa zostało samo rozdawnictwo, bardziej lub mniej cudaczne. Ale zawsze zabawne. Tylko nazwy różne.A tak swoją drogą to w ogóle nie wierzyłem w to,że Korwin może 1% dostać. Biorąc pod uwagę,że masa ludzie do wyborów nie pójdzie, a ci co pójdą mają ugruntowane sympatie, miejsca raczej dla partii niszowych nie ma. A taką jest NP.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nowa Prawica wystawi swoich kandydatów tylko w 21 okręgach wyborczych, ponieważ PKW odmówiła rejestracji list w pozostałych okręgach, w tym także w Warszawie. Tym samym Janusz Korwin-Mikke, który miał kandydować z tego okręgu, nie wystartuje w wyborach

PKW odrzuciła wniosek o wydanie zaświadczenia potrzebnego do rejestracji list kandydatów Nowej Prawicy w pozostałych okręgach.

- To jest dla mnie szokujące. To jest dla nas bardzo duży cios. Jeśli decyzja PKW utrzyma się, to nie wystartuję w wyborach, bo miałem kandydować z 19. okręgu wyborczego - z Warszawy - powiedział Korwin-Mikke.

St@chu 09.09.2011 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1161760)
Korwin nie startuje w wyborach. Zabrakło podpisów. W sumie to oznacza koniec pewnej ery,jeśli idzie o Korwina. Może jakimś cudem uda się kogoś wprowadzić na Wiejską, i będzie to początek czegoś nowego. Mocna postać kojarzona z NP jest bardzo potrzebna,bo Korwin to już historią. Niestety. W sumie w wielu elementach samo sobie jest winie. Teraz od lewa do prawa samo lewactwo. Tylko nazwy różne.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nowa Prawica wystawi swoich kandydatów tylko w 21 okręgach wyborczych, ponieważ PKW odmówiła rejestracji list w pozostałych okręgach, w tym także w Warszawie. Tym samym Janusz Korwin-Mikke, który miał kandydować z tego okręgu, nie wystartuje w wyborach

PKW odrzuciła wniosek o wydanie zaświadczenia potrzebnego do rejestracji list kandydatów Nowej Prawicy w pozostałych okręgach.

- To jest dla mnie szokujące. To jest dla nas bardzo duży cios. Jeśli decyzja PKW utrzyma się, to nie wystartuję w wyborach, bo miałem kandydować z 19. okręgu wyborczego - z Warszawy - powiedział Korwin-Mikke.

Jak dla mnie to powyższa informacja jest przede wszystkim symbolem tego jak dużo brakuje nam do społeczeństwa obywatelskiego... Trochę to smutne, że jest tak ogromny problem z zebraniem podpisów (szczególnie, że wcześniej w takiej skali problem ten nie występował).

martin_6 09.09.2011 13:17

Korwin jeszcze zawalczy, bo Warszawę I odrzucono KNP na podstawie kilkuset niewyraźnych podpisów. SN stwierdził przy okazji sprawy NE, że nie można odrzucać podpisów na tej podstawie.

fan01 09.09.2011 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 1161763)
Jak dla mnie to powyższa informacja jest przede wszystkim symbolem tego jak dużo brakuje nam do społeczeństwa obywatelskiego...

Jak dla mnie to powyższa informacja pokazuje tylko jak Korwin zarzadza malutką partią - wiec jak miałby zarzadzac duzym krajem? Jakos inni potrafili sobie zebrac wystarczajaca ilosc podpisow, nawet Palikoty i bardzo niszowy Ziętek.

funkykoval 09.09.2011 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1161760)

To ciekawe - zarejestrowali listy w 21 okręgach wyborczych - a zgodnie z
Art. 210 § 2. Komitet wyborczy, który z zachowaniem wymogów określonych w § 1 zarejestrował listy kandydatów co najmniej w połowie okręgów wyborczych, uprawniony jest do zgłoszenia dalszych list bez poparcia zgłoszenia podpisami wyborców.

Okręgów jest 41, listy zarejestrowane w 21 okręgach (czyli połowie), a PKW nie wydaje zaświadczenia ??? Przecież to jest ewidentne naruszenie prawa wyborczego (KW to gniot jakich mało - kazuistyczne przepisy o bełkotliwej treśći), a co za tym idzie podstawa do unieważnienia wyborów !!!

To państwo jest chore, ale z drugiej strony jeżeli w PKW siedzi prof. M. z Krakowa - sędzia TK - mój "ulubieniec" z czasów studiów od PPM, to nic mądrego z tego wyjść nie może i nie wychodzi.

Poczekam na wygibasy Sądu Najwyższego co do uznania ważności wyborów parlamentarnych, bo przecież niezawisły od wszelkiej przyzowitości sąd będzie musiał uzasadnić, dlaczego naruszenie przez PKW kodeksu wyborczego nie miało wpływu na wyniki wyborów.....

martin_6 09.09.2011 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1161784)
Jak dla mnie to powyższa informacja pokazuje tylko jak Korwin zarzadza malutką partią - wiec jak miałby zarzadzac duzym krajem? Jakos inni potrafili sobie zebrac wystarczajaca ilosc podpisow, nawet Palikoty i bardzo niszowy Ziętek.

Palikot ma kasę, Ziętek struktury związkowe.
Ale fakt, że ostro korwinowcy zawalili, chociaż wina jest bardziej wśród ludzi to koordynujących (Korwin raczej osobiście się zbieraniem podpisów nie zajmował)

murray 09.09.2011 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1161784)

Niszowy Ziętek turbolewak zebrał podpisy, bo związkowcy zebrali.

Drozd 09.09.2011 14:23

1. PiS ------------------------------------------- Nie będziesz miał Bogów cudzych przedemną
2. PJN------------------------------------------- Nie bedziesz barł imienia mego nadaremno.
3.SLD --------------------------------------------Pamiętaj aby dzień święty święcić.
4. Ruch Palikota-------------------------------- Czcij ojca swego i matkę swoją.
5.PSL -------------------------------------------- Nie zabijaj.
6. PPP --------------------------------------------Nie cudzołóż.
7. PO -------------------------------------------- Nie kradnij.
8. Samoobrona Andrzeja Leppera.---------- Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu.

Ciekawie sie wylosowało, rzekłbym spasowało ;).

fan01 09.09.2011 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1161789)
Niszowy Ziętek turbolewak zebrał podpisy, bo związkowcy zebrali.

Ale po co te tlumaczenia? Ziętek miał zwiazkowcow, Palikot pieniadze... a Korwin ma przeciez poparcie milionów internautow, kibicow i studentow. Nie zebrał to nei zebrał, zebrał to zebrał, koniec tematu.

martin_6 09.09.2011 14:43

Tak, tylko że ci internauci to są mocni, jak trzeba kliknąć "Lubię to" na facebooku, ale już nie, jak trzeba wyjść na ulicę i próbować przekonać innych, by złożyli podpis pod listą.

gosc2332 09.09.2011 15:02

Ogólnie szkoda, bo chciałbym Korwina w sejmie

Ela 09.09.2011 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1161759)
Tam zawsze mają na wszytko dowody tylko ich pokazać nie mogą :-D to tam walczą z 212 art. Kodeksu Karnego który brzmi
art. 212
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Cytat:

...Staruch opluwał spokojną rodzinę na stadionie, uderzył w twarz piłkarza, ostatnio został zatrzymany w areszcie przez policję za pobicie...
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,1054...s_Zaremby.html

Szkoda, że inni nie walczą.

Co do pobicia Starucha, to są tacy,nie z GP, którzy widzieli sińce.
Tak jakbyś nie wiedział w jaki sposób wielu policjantów traktuje "kiboli" - zwłaszcza wtedy gdy mogą sobie na to pozwolić.
Łatwo jest się wyżyć na słabszym.

Kocur 09.09.2011 15:43

Już wykasowali fragment o pluciu - widocznie czytają fora "kibolskie" :rotfl:

Oryginał:
http://i53.tinypic.com/2ed70xh.jpg

I znowu zrobili z siebie idiotów - to trzeba mieć we krwi :D

Ela 09.09.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1161832)
Już wykasowali fragment o pluciu - widocznie czytają fora "kibolskie" :rotfl:

Oryginał:
http://i53.tinypic.com/2ed70xh.jpg

I znowu zrobili z siebie idiotów - to trzeba mieć we krwi :D

Dzięki Kocur.
Szybcy są ale kibole szybsi :lol:

gosc2332 09.09.2011 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 1161823)
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,1054...s_Zaremby.html

Szkoda, że inni nie walczą.

Co do pobicia Starucha, to są tacy,nie z GP, którzy widzieli sińce.
Tak jakbyś nie wiedział w jaki sposób wielu policjantów traktuje "kiboli" - zwłaszcza wtedy gdy mogą sobie na to pozwolić.
Łatwo jest się wyżyć na słabszym.

Wątpię aby sobie na to pozwolili wiedząc że Gazeta Polska lubi wszytko wyolbrzymiać, a do cytatu się nawet nie odnoszę, bo takich głupot już trochę czytałem, jakby nie można się trochę poświęcić i zaznajomić, na forum Pana co rzekomo pluł pisali że w Gdańsku miał być mecz z Argentyną :-D ale to z tym pluciem i dawaniem twarz to często mieszają, a potem inni czytają takie bzdety i myślą że tak naprawdę było

martin_6 09.09.2011 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1161759)
to tam walczą z 212 art. Kodeksu Karnego który brzmi
art. 212

O wykreślenie tego paragrafu to walczą chyba wszystkie media, depenalizację zniesławienia we wszystkich krajach postuluje Unia Europejska.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl