Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

TSW Fanatyk 11.08.2009 19:31

Tzn testy są w necie ale chodzi mi o wyjaśnienie pytań do tych testów :)

Kordel 11.08.2009 22:29

No patrz a ja sie tyle siłowałem z tym.Dziekować LanceTS

mic 11.08.2009 23:56

Urzadzenie ma moc 200W, jak obliczyc jaki bedzie koszt pracy tego urzadzenia przez godzine ?

0,2 kW x 1h x cena kWh ?

T S W 12.08.2009 00:12

Siema mam dość nietypowe pytanko :P Zamierzam z kolegami jechać nad polskie morze pociągiem i zamierzam również zabrać ze sobą troche palenia(zielonego palenia:P) i moje pytanie jest takie , czy bez problemu moge mieć to przy sobie w pociągu ? czy psy ( te prawdziwe psy) wyczują coś ?o ile wogule som na stacjach :P ma ktoś jakies doświadczenie z tym? może być prv:) pzdr

globoos 12.08.2009 00:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez T S W (Post 777537)
Siema mam dość nietypowe pytanko :P Zamierzam z kolegami jechać nad polskie morze pociągiem i zamierzam również zabrać ze sobą troche palenia(zielonego palenia:P) i moje pytanie jest takie , czy bez problemu moge mieć to przy sobie w pociągu ? czy psy ( te prawdziwe psy) wyczują coś ?o ile wogule som na stacjach :P ma ktoś jakies doświadczenie z tym? może być prv:) pzdr

napisz jeszcze który pociąg i jak będziesz ubrany. szczerze powiedziawszy, nie wiedząc takich rzeczy nie powinieneś się w ogóle za ten temat chwytać. btw możesz jechać spokojnie, bo nie wierzę że ktoś kto nawet nie wie jak to pachnie, skoro pyta czy "psy wyczują", dostanie normalny sort ;] a jeżeli jakimś cudem dostaniesz, to nie spinaj, nie wiem co byś musiał mieć za temat żeby pies wyczuł na peronie że masz w kiermanie siedząc w pociągu kulkę ;]

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic z Chełma
Wie ktoś czy da się zmienić nick na naszym forum ? :D

jak ładnie poprosisz któregoś z modów, a on będzie skory spełnić twoją prośbę to pewnie i da.

OPTIMUS_(konto_usunięte) 12.08.2009 00:30

Wie ktoś czy da się zmienić nick na naszym forum ? :D

T S W 12.08.2009 00:41

Nie chodziło mi o ty czy pies na peronie wyczuje palenie gdy siedze juz w pociągu a o to czy te psy na peronie są wogule po to żeby szukać narkotyków czy są to zwykłe psy ? i czy wogule możliwe jest że bedą wchodzić do pociągu na jakiś stacjach w celu znalezienia czegos?

Kobieta_Wislak 12.08.2009 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez T S W (Post 777543)
Nie chodziło mi o ty czy pies na peronie wyczuje palenie gdy siedze juz w pociągu a o to czy te psy na peronie są wogule po to żeby szukać narkotyków czy są to zwykłe psy ? i czy wogule możliwe jest że bedą wchodzić do pociągu na jakiś stacjach w celu znalezienia czegos?

:shock:
Najlepiej to idź na dworcowy posterunek policji i dopytaj ... Będziesz miał pewne informacje ....
Człowieku proszę Cię...
Jak się tak boisz to może zrób jak na filmach ... weź puszkę wsyp do niej kawę i tam włóż woreczek ... Kawa podobno zmyli psy i będzie git ...
Albo towar zostaje w domu ...

aa i długa droga przed Tobą, to może poczytaj coś, co? psy są a nie som ... <żenada>

Jot 12.08.2009 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez T S W (Post 777537)

Zapytaj się ziomków na osiedlu a nie na forum :lol:

StelmiOriginal 12.08.2009 08:35

Najlepiej spytać SOKistę, on ci wszystko powie ;]

someone_TSW 12.08.2009 09:46

Pytanie do ludzi mających jakąś wiedzę na temat komputerów.
Komputer dziewczyny zaczął szaleć. Zaczęło się od tego, że gdy wchodził w stan czuwania, zawieszał sie i tylko reset pozostawał. Później przy włączaniu pokazywało się okno od dosa. W tym momencie przy uruchamianiu kilka razy zakręci się wiatrak i to wszystko. Nie da się go włączyć.

Co może być tego przyczyną ?

palczi 12.08.2009 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someone_TSW (Post 777586)
Komputer dziewczyny zaczął szaleć. Zaczęło się od tego, że gdy wchodził w stan czuwania, zawieszał sie i tylko reset pozostawał. Później przy włączaniu pokazywało się okno od dosa. W tym momencie przy uruchamianiu kilka razy zakręci się wiatrak i to wszystko. Nie da się go włączyć.

ja bym zaczął od ramu lub zasilacza-proponuje tez format bo moze sie cos pogubilo w sterownikach lub plyta sie przegrzewa ....Ciezko powiedziec jednoznacznie jednak tak jak mowie ja bym zaczął od ramu i zasilacza;)pzdro

Mlody Wislak 12.08.2009 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someone_TSW (Post 777586)

jw sprawdz zasilacz , ram , przeczyść go od wewnątrz ( najlepiej rozłóż i złóż na nowo - o ile masz jakieś pojęcie) Możesz też zrestartować bios wyjmując bateryjkę na kilka chwil :) Jak nie pomoże to pisz dalej .

Mistel 12.08.2009 11:07

Czy to okienko (rejestracja na UR) oznacza ze mnie przyjęli, czy jeszcze nie?
http://i32.tinypic.com/2yowl6o.jpg

someone_TSW 12.08.2009 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mlody Wislak (Post 777625)
jw sprawdz zasilacz , ram , przeczyść go od wewnątrz ( najlepiej rozłóż i złóż na nowo - o ile masz jakieś pojęcie) Możesz też zrestartować bios wyjmując bateryjkę na kilka chwil :) Jak nie pomoże to pisz dalej .

Oprocz baterii zrobiłem to wszystko wczoraj juz. Pomogło na tyle ze teraz wiatrak chodzi caly czas a nie kilka sekund...

Alexander94 12.08.2009 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 777536)
Urzadzenie ma moc 200W, jak obliczyc jaki bedzie koszt pracy tego urzadzenia przez godzine ?

0,2 kW x 1h x cena kWh ?

1. Zamieniamy W na kW ,więc 200W= 0,2kW
2. Mnożymy kW przez h ,więc 0,2 kW * 1h = 0,2 kWh
3. Mnożymy kWh przez ceną za kWh (u mnie np. na lekcjach nauczyciel najczęściej podawał 40 groszy :D), czyli
0,2 kWh * 0,4 zł/kWh = 8groszy :P
Czyli dobrze napisałeś ;P.
Mam nadzieję,że się nie pomyliłem.

<wislak88> 12.08.2009 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 777633)
Czy to okienko (rejestracja na UR) oznacza ze mnie przyjęli, czy jeszcze nie?
http://i32.tinypic.com/2yowl6o.jpg

Tak to oznacza że Cię przyjeli. Musisz do 24.08 dostarczyć papiery. Jeśli tego nie zrobisz zostajesz skreslony z listy przyjetych.

ŁDB 12.08.2009 15:41

Witam

Potrzebuję małej pomocy od kogoś kto ma konto na Neteller.com.

Priv

Pozdro

Genio 12.08.2009 16:09

http://antaeus.wrzuta.pl/audio/87cU8...t_-_soundtrack

czy ktoś zna wykonawce i tytuł tego utworu w oryginale?

born2b3k 12.08.2009 16:13

Jaką polecacie stronke/forum GSM z dzownkami tapetami itp.?? Oczywiscie za free :D

sumcio91 12.08.2009 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez born2b3k (Post 777805)
Jaką polecacie stronke/forum GSM z dzownkami tapetami itp.?? Oczywiscie za free :D

http://www.zedge.net/
Polecam:)

Kyno 12.08.2009 17:32

Kupiłem koszulkę na allegro, która w zakładce była zaznaczona jako używana, lecz w opisie ta "koszulka została przymierzona / nienoszona". Po otrzymaniu paczki t-shirt okazał się spłowiały i ewidentnie widać ślady noszenia i prania.

Sprzedawca "tłumaczy" się tymi słowami "koszulka nie była noszona jak i nie była prana .
Może spłowiała od leżenia w szafie i nie wygląda jak nówka z sklepu.
Zdjęcia byly wyraźne i w wysokiej roździelczośći
.

Co mi poradzicie ?

WIELKIE DZIĘKI :-)

Maciejj 12.08.2009 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kyno (Post 777856)
Kupiłem koszulkę na allegro, która w zakładce była zaznaczona jako używana, lecz w opisie ta "koszulka została przymierzona / nienoszona". Po otrzymaniu paczki t-shirt okazał się spłowiały i ewidentnie widać ślady noszenia i prania.

Sprzedawca "tłumaczy" się tymi słowami "koszulka nie była noszona jak i nie była prana .
.

Co mi poradzicie ?

rozpoczać spór a jak nic nie da negatyw - jesli jest taka sytuacja jak opisujesz

qazwsx123 12.08.2009 18:15

napisz mu ze prosisz o zwrot kosztow towaru a przsylke odeslesz na swoj koszt jak nie zadziala to postrasz go policja.

palczi 12.08.2009 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kyno (Post 777856)

.

Co mi poradzicie ?

jedynie co to popros ze odeslesz mu i odda Ci przelewem-znajac zasady panujace na allegro musisz wyslac ja na koszt kupujacego-czy Ci przeleje pieniadze nie masz pewnosci-tak jak ktos wyzej powiedzial negatyw jednak jesli jestes poczatkujacym na allegro to moze byc koniec twojej przygody gdyz jesli jemu wysatawisz nega on odwdzieczy sie tym samym...pozdrawiam

Konwiskator 12.08.2009 20:57

Jaki polecacie w miarę tani zakład fotograficzny, w okolicach centrum, robiący zdjęcia do dowodu?

masterlag 12.08.2009 23:58

Mam pytanie, do osób,które znają sie na amerykańskiej miarze wzrostu. Mianowicie, jeśli pisze mi, że ktoś ma "Height: 5 ft 2 in" to 'na nasze' jak to wychodzi?

mic 13.08.2009 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 778084)
Mam pytanie, do osób,które znają sie na amerykańskiej miarze wzrostu. Mianowicie, jeśli pisze mi, że ktoś ma "Height: 5 ft 2 in" to 'na nasze' jak to wychodzi?

ft = 1 stopa = 30,48 centymetra
in = 1 inch = 2.54 centimeters

LanceTS 13.08.2009 11:37

Czyli 30,48*5=152,4
2,54*2=5,08

Czyli 157,48cm tj ok. 1,57m

"chyba" ;)

TSW Fanatyk 13.08.2009 12:42

Ktoś wie gdzie mogę kupić nowe słuchawki Creative EP-480?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl