![]() |
|
|
Cytat:
|
|
Dziwna sytuacja z tym Kuba -> http://weszlo.com/2015/03/10/blaszcz...h-wolne-zarty/
Troche jestem zdziwiony, taki glupi powod i co ? nie pojedzie na euro 2016 jakby sie udalo awansowac. |
Cytat:
Swoją drogą nawet ten artykuł może się niewiele mijać z prawdą. Kubie na kadrze zależy jak cholera, jak już pisałem - przez lata dawał jej najwięcej, a tu nagle selekcjoner odbiera mu opaskę na rzecz gościa co wiecznie zawodzi, tylko dlatego że jest klubową gwiazdą. Ma prawo się w....ić, ale dla mnie inny trochę wydźwięk by to mogło mieć - honor i ambicja. A nie jak to weszlo przedstawia - płaczek i obrażalskie dziecko. Ale mimo wszystko Kuba zagrał... ile? Z 60 minut po rocznej kontuzji? Selekcjoner miał pełne prawo go nie powoływać, natomiast na weszło jakiś anonim, bez podania żadnego źródła czy czegokolwiek uwiarygadniającego te doniesienia, wymyślił sobie jakąś teorię i opisał jakby to była prawda objawiona. Mnie się wydaje że prawda leży pośrodku, z jednej strony Kuba jest wkur.iony, ale z drugiej Nawałka zwyczajnie stwierdził że na dzień dzisiejszy to on mu wiele nie da. Idę o zakład że na następne zgrupowanie (o ile zacznie grać w klubie) już pojedzie. |
Weszło jednak zawsze jest dobrze poinformowane więc pewnie coś jest na rzeczy. Wiadomo, że mógł się w....ić bo Nawałka zmienił zasadę, że ten kto ma najwięcej występów zostaje kapitanem ale z drugiej strony w reprezentacji gra się dla kraju, a nie dla jakiejś głupiej opaski.
Jako alternatywę Nawałka ma Peszkę :D, następnego jeźdźca bez głowy i do tego po kontuzji Grosickiego, a potem chyba Żyrę i Kucharczyka :) tak jak piszą ludzie na forach Kuba nawet bez nogi jest kilka klas lepszym piłkarzem więc powód sportowy jest mało wiarygodny jednak. |
|
Cytat:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-dlugow/h1xx6x |
trzeba wygrać w totka, sprzedać samochód i dom i oddać wszystko dla klubu...
oby jak najszybciej wyjść z tych długów, one były znane już dawno, Genkov, Mandziara, miasto oraz inne podmioty, więc raczej nikogo nic nie zaskoczyło. Pozdrawiam |
To jeszcze wypada dorzucić Jovanovica który sklada Wiśle sprawę za rozwiązanie kontraktu "Tylko Wiśle z wiadomych przyczyn"(Jego słowa).......
|
Co do Jovanovica, to zgodnie z przepisami gość nie był zdolny do gry w piłkę a orzeczenie w tej sprawie wydaje, zgodnie z regulaminem, polski lekarz. Może mieć setki zaświadczeń ze Szwajcarii, ale to nie ma znaczenia. Nasuwa się też pytanie dlaczego przez ponad rok pierdzenia w stołek podtrzymywał swoją wersję o niemożności gry w piłkę, a kiedy dostał kopa nagle się obudził. W tej akurat sprawie Wisła ma pewną wygraną... jeśli nie ma jakichś ukrytych niespodzianek.
Co zaś do Genkova, to skoro sprawę do sądu kierował Jacek B. - król prawników, to od początku było wiadome, że przegramy. Atmosfera zaczyna gęstnieć. |
Cytat:
|
To Genkow wniósł sprawę przeciwko klubowi, a nie żaden Bednarz.
|
Jasne. Tutaj wina Bednarza polegała na tym, że nie potrafił podpisać z nim odpowiedniej ugody.
|
A jaką miał z nim ugodę podpisać, o wypłacie mu pensji z własnej kieszeni? To inne osoby doprowadziły do sytuacji, w której nie było z czego wypłacać wynagrodzenia zawodnikom. A jak piłkarz pensji przez 3 miesiące nie dostanie, to sobie jednostronnie umowę wypowiada i FIFA zawsze przyzna mu rację.
|
Genkov nie posiada honoru #pdk
|
To Valckx i młodszy nieudacznik z klanu Basałajów sprowadzili tą miernotę do klubu. Bednarz na pewno miał szansę dogadać się polubownie z Bułgarem, ale wszyscy wiemy jakie miał kompetencje i ile dziadostwa narobił w klubie. Genkov jako najemnik wiedząc, że sprawę w sądzie bez problemu wygra, rozwiązał kontrakt i jesteśmy 2,5 miliona w plecy.
|
2,5 mln zł podawane dzisiaj w mediach to bzdura. Ja widziałem uzasadnienie wyroku i FIFA zasądziła wyrównanie ok. 150 tys. euro do jego kontraktu z Lewskiego oraz spłatę zaległych pensji w wysokości kolejnych 150 tys. euro.
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do kwoty za Genkova, to jakiś stary artykuł na stronie SKWK mówi o 350 000 €. |
http://www.2x45.info/aktualnosci/337...dziejach-2x45/ coś dotyczące Michała Nalepy ;)
|
Taki mały kamyczek do naszego "ogródka"
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...l#BoxSportLink |
Cytat:
|
Mam nadzieje, że mamy mocne papiery od lekarzy.
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Tomasz Zając strzelił bramkę dla Chobrego
|
Ale to chyba nie były, a wypożyczony piłkarz, jo? Co nie zmienia faktu, że podobno zagrał dziś świetny mecz.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl