![]() |
Cytat:
Tutaj artykuł z Kambodży. Tam też Ly nie znają: https://www.phnompenhpost.com/sport/...-polish-giants "The syndicate is reportedly led by Ly Vanna, a previously unknown Cambodian businessman." |
Cytat:
|
Ja tam spokojnie czekam na 12 baniek.
|
@PhantomRanger
Ja to bym bardziej badał tych co niedawno się zarejestrowali i nakręcają że tych 3 nołnejmów to jakieś poważne persony. Wał jest na bank, co chcą uzyskać, nie wiem i w sumie nie chce mi się już o tym czytać.Jak na koncie do którego dostali dostęp jest jakiś hajs(np za mecz z Amicą) , to sprawa jest jasna - szybki przekręt, jak nie ma to zagłębiać mi się w to nie chce. Co będzie? Ano będzie wycof , pewnie ten łysy co nawet nazwiska nie znam powie że to sprawa mediów kóre zaatakowały w sposób brutalne naszych gołodupców, przepraszam, miliarderów, wszyscy zawodnicy rozwiążą kontrakty i startujemy od 4 ligi...Tylko kto to ogarnie? , chyba tylko Socios, bo reszta, parafrazując klasyka, reszta 'skompromitowała się ....a totalnie'. Odemnie największe podziękowania dla Bogusia, za to jak skończył i Marzenki. Wesołych:/ |
Cytat:
dla mnie i tak oczywisty wał ale jeślli w czyms ma być jakaś iskierka nadziei to chyba jedynie w tym, że może Vanna faktycznie działa gdzieś w Evergrande |
Cytat:
|
Cytat:
|
Też myślałem, że facet nie taki zły. Dla niego za pewne to też nowość gdyż nagle stał się najbardziej pożądanym rozmówcą jeśli chodzi o sport w Polsce także powinniśmy trochę przymknąć oko na jego drobne wpadki. Tym bardziej, że jemu ma przypaść rola bardziej sportowa niż biznesowa.
https://i.imgur.com/30sleqW.jpg więcej: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...FT2Uew6Tjjuur5 PS. Uważam że moderator powinien interweniować jeśli chodzi o poprzednią stronę. To wstawia świadectwo wszystkim kibicom. |
Cytat:
16 i 17 XII byli piłkarze Wisły mówią, że idą dla klubu dobre czasy. [wzmożony ruch nowych kont] 18 XII "cisza w eterze" 19 XII informacja o dogadaniu się z inwestorem -> następuje masowe zakładanie kont od tego dnia i stan ten trwa do dnia dzisiejszego. PS. ciekawe czy istnieje zestawienie ile kont zostało założonych w konkretnym miesiącu. |
@PhantomRanger - ogólnie jak przestaliśmy być 'hegemonem' do mnóstwo ludzi odeszło , teraz się coś dzieje to może pozakładali nowe bo zapomnieli haseł;). Zresztą to nieważne.Plus że termin 'wyłożenia kart na stół' jest króciutki a jak skończy się 4 ligą to problem z dziwnymi kontami zniknie, choć marne to pocieszenie.
Tyle ode mnie. pozdr. |
A co Wy na to, że kupują Wisle, w styczniu zabierają ja na zgrupowanie za granicę, tam nagrywają sparingi, sparingi są ustawione, jest na nie postawiona gruba kasa w Azji.
Był już taki klub. Pamiętacie Flotę Świnoujście, swojego czasu aspirujaca do Ekstraklasy? Tam była identyczna sytuacja. Klub na skraju upadku, oddany przez wieloletni zarząd stowarzyszeniu kibiców, za kierownicą też była baba, tak się zagotowalo, że lapano się brzytwy. Znalazł się tajemniczy inwestor z Izraela, też było spotkanie z prezydentem miasta. Też miało być pięknie i faktycznie pierwsze co to było zgrupowanie podajrze w Turcji. Inwestor obsadzil na ten czas klub swoimi ludźmi, faktycznie wykupił zgrupowanie. Na tym zgrupowaniu dokonało się rozegranie ustawionych sparingów na ogromne stawki puszczane w Azji. Po tym cyrku zniknęli.. No na końcu tajemniczy Żyd przysłał wiadomość mailem do klubu że rezygnuję z klubu ponieważ pojawiły się poważne zarzuty i on w tym nie bedzie uczestniczył. Przekręt wykorzystujący desperacje. |
Cytat:
Bo ja gdybym usłyszał od obcego chłopa, którego widzę po raz pierwszy w życiu i tylko przez pół godziny, że mówi o mnie "ciemnowłosy" dla odróżnienia od blondyna i łysego, to bym wzruszył ramionami i tyle. Moim zdaniem "skośnooki" to właśnie ten sam kaliber co ciemnoskóry, ciemnowłosy, wysoki, czy szczupły. Dla mnie to jest non-story, ale z uwagi na to, że nic więcej ciekawego się nie wydarzyło to nasze dziennikarskie popłuczyny właśnie tego się chwyciły żeby nabijać kliknięcia. Nawiasem mówiąc muszę Ci wyznać, że odczuwam wyjątkowy dyskomfort stając w obronie tej kanalii, która jest prezydentem naszego miasta, więc proszę Cię nie ciągnijmy tego tematu dalej ;) Wesołych Świąt |
Od kiedy określenie skośnooki to obraza?
|
https://twitter.com/TSWislaKrakow/st...03327771451392
Cytat:
i Wesołych Świąt! |
Cytat:
|
Temat chyba do zamknięcia ;-)
|
Cytat:
Majchrowskiemu słoma z butów wystaje. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Przykład: https://mlb.nbcsports.com/2017/10/28...e-racial-slur/ |
Cytat:
zdarzało się i z katedry podczas wykładu usłyszeć niektórym bardziej "niefortunne" sformułowania, m.in. na temat człowieczeństwa czarnych. Narodowy Sosnowiczanin szokował nawet praktykujących narodowców. Ale to było zanim nastała smart-era, kiedy cegłę nosiło się przy pasku jak kaburę w Rio Bravo. Także niewykluczone, że w tym wypadku skleroza, niezręczność ale i wyniosłość + "humo: pezydęta" mogły sobie spokojnie zakoegzystować. |
SLOPE. Za taki tekst clarkson miał bardzo poważne problemy w BBC a mówił to w odniesieniu do mostu po którym szedł bodaj wietnamczyk. Oxzywiscie Clarkson lekko prowokował ale to pokazuje że tam nie ma przyzwolenia na takie teksty nawet w programach rozrywkowych nie wspominając o oficjalnych komunikatach.
|
@AOT:
Po pierwsze cały czas odnoszę się do całokształtu wypowiedzi Jacusia, tj. mój pierwszy kontakt z nią, to odsłuchanie nagrania na którym padła. I od razu jak ją usłyszałem, to mną "zatrzęsło". Więc nie rozmawiamy o czymś, co ktoś mi wmówił, tylko o moich własnych odczuciach w stosunku do sposobu, w jaki Jacuś to powiedział. A skoro czujesz dyskomfort, to lepiej odpuść sobie tą rolę "advocatus diaboli" ;) No i wzajemnie, Wesołych Świąt. |
Cytat:
Moim zdaniem skośnooki takiego wydźwięku nie ma. Brzmi niepoważnie, bo JM powinien wiedzieć z kim się spotkał, ale nie jest obraźliwe. Cytat:
Nie zmienia to faktu, że "skośnooki" to nadal nie jest moim zdaniem określenie obraźliwe, ale pisałem to wyżej ze 3 razy i nie ma sensu się powtarzać. |
Może faktycznie jak ktoś wcześniej pisał chodzi o szybkie uzyskanie dostępu do konta klubowego?
Ile tam może być po meczu z Amiką? Pewnie z 600 tys (oczywiście bez sum za karnety, które wyszły wcześniej). Miasto pewnie jeszcze nie spłacone za stadion za ten mecz, więc.. Mereś wyprowadził kilkaset tysięcy. Teraz można trochę więcej chyba, tylko trzeba się śpieszyć :> |
@AOT, nie ma między nami sporu ;-)
|
Cytat:
"Najaktywniejszy był pan otyły" "Najaktywniejszy był pan kaleka" Tak się po prostu nie mówi, już pomijając to czy skośnooki jest obraźliwe czy nie. Zgadzamy się, że Majchrowski to burak. |
czy tutaj jest jakaś zbiorowa halucynacja.
przesyłam wam tweet Migi Mateusz Miga â @MateuszMiga Obserwuj Obserwuj @MateuszMiga Więcej Przelewu jeszcze nie ma, ale dokumentacja została przekazana. Obie strony po prostu realizują kolejne punkty wtorkowego porozumienia. Bye bye Sarapata. przeciez o to wszystko chodzi. ( przekazanie dokumentów ) Tak jak pomiętan najfajniejsze klimaty na Śląsku były jak gralismy w II i III lidze. Wtopy ze swornica carnowasy czy w Kietrzu gdzie na "godzinę przed meczem krowy z boiska spędzali" pozdrowienia z Wrocławia . Zyczę wam , zebyscie sie pozbyli z gangusów z kluby Wasz marsz z IV ligi do ekstraklapy będzie taka sama legendą jak złota era Cupiała |
Ale jaka dokumentacja ? Długi, faktury , umowy? I co z tym zrobią? Gdyby grzebali w papierach TS to może trzeba byłoby się niepokoić, ale grzebią w papierach spółki która praktycznie padła przez długi i każdy o tym wie.
Co nie znaczy że można być spokojnym że jesteśmy w dobrych rękach, bo dalej śmierdzi to jakimś szwindlem. |
P. Białoński na twitterze napisał
Michał Białoński â @MiBiBialonski 10 min. 10 minut temu Więcej Michał Białoński podał/a dalej Zbigniew Boniek Gdzie kasa za ostatnie pół roku działalności? Oto fundamentalne pytanie cyrk z królewiczem z kambodzy et consortes ma odwrócić uwagę od tego pytania |
Otyły? Serio? Już pomijam to ze bycie grubym to efekt zaniedbań. Ale dyskusja w tym temacie nad 1 słowem jest absurdalna
|
Czyli wg. Ciebie przyszli po dokumenty czy przykryć ewentualne machloje Sarapaty i Dukata ?
Jeżeli przykrywka, to taka ambitna wmieszać Szweda, Kambodzanina i agenta z Niemiec żeby uciec przed odpowiedzialnoscia. |
@AOT, @ Revenge_vo2: Na Zachodzie za takie sformułowanie Majchrowski już dawno musiałby przeprosić.
To nie jest wójt Pcimia, żeby tak kogoś określić tylko prezydent Krakowa, jego wypowiedź idzie na całą Polskę, a nie do gazetki lokalnej. Wstyd i tyle. |
Ja piernicze..żeby na forum klubu, którego dumą jest narodowy i prawicowy charakter jego początków, użytkownicy przeganiali się w poprawności politycznej i przeprowadzali nagonkę w wersji soft antifa, ponieważ 70+ letni człowiek użył określenia "skośnooki"
Ja sam mam 33 lata, ale pamiętam doskonale czasy, gdy nikt nie miał problemów w szkole z uczeniem nas "murzynek bambo w Afryce mieszka", Azjaci byli zamiennie opisywani jako skośnoocy, Indianie czerwonoskórzy.. Opamiętajmy się, błagam..Co marksizm kulturowy i pranie mózgu z nami zrobiło? |
@Yggdrasil- nikt tu nie robi nagonki, tylko jak Majchrowski nie zapamiętał jego nazwiska to mógł użyć nazwy kraju z jakiego pochodzi i tyle.
Dobrze, że nie było murzyna, bo powiedziałby, że rozmawiał z czarnym :D |
Cytat:
Wyszło niezręcznie - absolutnie, zgoda. Tylko jak czytam tutaj oburzenie, że "na zachodzie to takie coś jest niedopuszczalne", że "w Europie to jest rasizm, a my tu jesteśmy w ciemnogrodzie i nie jesteśmy wrażliwi" że "zacofanie" to już wiecie..zostawmy Michnikowi takie teksty :) Że pozwolę sobie na spoiler - nie wszystko co się na zachodzie dzieje jest fajne i nie było by dobrze żeby tak było do końca również i u nas :) |
Cytat:
|
może Majcher chciał nawiazać do szoguna Komorowskiego jak można było wybrać takiego knota jeszcze raz na prezydenta !
|
Cytat:
--- że też zakładów nie ma na "wejdą/nie wejdą" ;-) a może są? |
Cytat:
Styki sobie w mózgach przepnijcie. A to, że nie zapamiętał nazwiska czy celowo nie posłużył się nazwiskiem to może już być zwykły element gry politycznej. Jak Duda stał przy podpisywaniu jakiś papierów obok siedzącego Trumpa to też przypadkowe nie było, raczej symbolizowało jak wyglądają stosunki i szacunek do siebie dwóch "sojuszników" i kto komu sie pucuje a kto rozdaje karty. Takie rzeczy nie są przypadkowe. Tak samo może grać Majcher a wy się podniecajcie i walczcie ze wszelkim złem tego świata czyli rasizmem antysemityzmem i tym no... homofobią ;) Mózgi przewietrzyć gangusy ;) p.s Jak już tak bardzo chcecie kogoś bronić, to zacznijcie bronić swoich a nie wszystkich na drugim końcu świata ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl