Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Mistrzu_ 22.12.2018 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raf2 (Post 1524235)
Małe światełko w tunelu na dobranoc
" Pietrowski mówił w wywiadach, że Vanna ma udziały m.in. w Manchesterze City czy Slavii Praga. Vanna Ly na spotkaniu z Majchrowskim powiedział, że budował i prowadzi akademię w Chinach na 2500 piłkarzy. Istnieje taka jedyna na świecie, wybudowana przez Evergrande Group, które ma udziały w....Slavii i Manchesterze City poprzez CITIC."

Hmmm, ale CITIC nie jest prywatną firmą?

Tutaj artykuł z Kambodży. Tam też Ly nie znają: https://www.phnompenhpost.com/sport/...-polish-giants

"The syndicate is reportedly led by Ly Vanna, a previously unknown Cambodian businessman."

Bogdan81 22.12.2018 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1524240)
Motasz się straszliwie ... Majcher jest jest osobą oficjalną i to na wysokim stanowisku. Wypowiadanie się do mediów w stylu rozmowy z kolegą przy piwku jest żenujące. W ten sposób dajesz znać, że nie traktujesz człowieka poważnie, co tym samym jest obraźliwe. Nie bez powodu każda relacja/komentarz w mediach, z jakim się dziś spotkałem zaczynał się od cytatu z tej właśnie wypowiedzi.

Majcher nie chciał oficjalnie krytykować "inwestorów" bo widzi że się sami wykładamy. Dla niego to taki sam kabaret jak dla 90% forum.

rutek 22.12.2018 22:45

Ja tam spokojnie czekam na 12 baniek.

1q2 22.12.2018 22:45

@PhantomRanger

Ja to bym bardziej badał tych co niedawno się zarejestrowali i nakręcają że tych 3 nołnejmów to jakieś poważne persony.
Wał jest na bank, co chcą uzyskać, nie wiem i w sumie nie chce mi się już o tym czytać.Jak na koncie do którego dostali dostęp jest jakiś hajs(np za mecz z Amicą) , to sprawa jest jasna - szybki przekręt, jak nie ma to zagłębiać mi się w to nie chce.
Co będzie?
Ano będzie wycof , pewnie ten łysy co nawet nazwiska nie znam powie że to sprawa mediów kóre zaatakowały w sposób brutalne naszych gołodupców, przepraszam, miliarderów, wszyscy zawodnicy rozwiążą kontrakty i startujemy od 4 ligi...Tylko kto to ogarnie? , chyba tylko Socios, bo reszta, parafrazując klasyka, reszta 'skompromitowała się ....a totalnie'.

Odemnie największe podziękowania dla Bogusia, za to jak skończył i Marzenki.

Wesołych:/

raf2 22.12.2018 22:49

Cytat:

Hmmm, ale CITIC nie jest prywatną firmą?
@Mistrzu_ ponoć Evergrande ma jakieś udziały w CITIC, tak wynika z tego co na tt pisał Michał Borkowski z ELEVEN

dla mnie i tak oczywisty wał ale jeślli w czyms ma być jakaś iskierka nadziei to chyba jedynie w tym, że może Vanna faktycznie działa gdzieś w Evergrande

petred 22.12.2018 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raf2 (Post 1524249)

dla mnie i tak oczywisty wał

Co by miał na celu ten przekręt? Nierozumiem. Sprawa jest dziwna, ale jak piszesz że oczywisty wał to możesz napisać jak dalej potoczą się sprawy? No bo przecież oczywisty wał więc wiesz jak dalej potoczą sie losy. :help:

Adasss 22.12.2018 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 1524241)
Adasss - nie motam się, nie wiem o co ci w sumie chodzi.
Mam wrażenie natomiast że to JM się zamotał, nie wiedział w tamtym momencie jak określić głównego aktora i pierwsze co przyszło mu do głowy to "skośnooki". Nadal nie widzę w tym nic obraźliwego. Niefortunne może tak, ale obraźliwe? Come on.

Nie "come on", tylko jak bym coś tak protekcjonalnego i lekceważącego usłyszał o sobie w prywatnej rozmowie to bym się nieźle "zagotował". A my tu nie rozmawiamy o żadnej prywatnej rozmowie, tylko o oficjalnej wypowiedzi do mediów, które zresztą od razu ją zauważyły i podkreśliły. Oni wszyscy też robią "z igły widły"? Zresztą ta jego wypowiedź świadczy chyba o tym, że po kolejnych wygranych wyborach Jacuś czuje się już niemal bogiem.

wester 22.12.2018 23:10

Też myślałem, że facet nie taki zły. Dla niego za pewne to też nowość gdyż nagle stał się najbardziej pożądanym rozmówcą jeśli chodzi o sport w Polsce także powinniśmy trochę przymknąć oko na jego drobne wpadki. Tym bardziej, że jemu ma przypaść rola bardziej sportowa niż biznesowa.

https://i.imgur.com/30sleqW.jpg

więcej:
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...FT2Uew6Tjjuur5

PS. Uważam że moderator powinien interweniować jeśli chodzi o poprzednią stronę. To wstawia świadectwo wszystkim kibicom.

PhantomRanger 22.12.2018 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1524248)
@PhantomRanger

Ja to bym bardziej badał tych co niedawno się zarejestrowali i nakręcają że tych 3 nołnejmów to jakieś poważne persony.
Wał jest na bank, co chcą uzyskać, nie wiem i w sumie nie chce mi się już o tym czytać.Jak na koncie do którego dostali dostęp jest jakiś hajs(np za mecz z Amicą) , to sprawa jest jasna - szybki przekręt, jak nie ma to zagłębiać mi się w to nie chce.
Co będzie?
Ano będzie wycof , pewnie ten łysy co nawet nazwiska nie znam powie że to sprawa mediów kóre zaatakowały w sposób brutalne naszych gołodupców, przepraszam, miliarderów, wszyscy zawodnicy rozwiążą kontrakty i startujemy od 4 ligi...Tylko kto to ogarnie? , chyba tylko Socios, bo reszta, parafrazując klasyka, reszta 'skompromitowała się ....a totalnie'.

Odemnie największe podziękowania dla Bogusia, za to jak skończył i Marzenki.

Wesołych:/

Ja również mam co do nich wątpliwości, ale tylko głupiec by nie miał, a to z racji braku wiedzy na ich temat. Zauważ jednak pewną analogię:
16 i 17 XII byli piłkarze Wisły mówią, że idą dla klubu dobre czasy. [wzmożony ruch nowych kont]
18 XII "cisza w eterze"
19 XII informacja o dogadaniu się z inwestorem -> następuje masowe zakładanie kont od tego dnia i stan ten trwa do dnia dzisiejszego.

PS. ciekawe czy istnieje zestawienie ile kont zostało założonych w konkretnym miesiącu.

1q2 22.12.2018 23:21

@PhantomRanger - ogólnie jak przestaliśmy być 'hegemonem' do mnóstwo ludzi odeszło , teraz się coś dzieje to może pozakładali nowe bo zapomnieli haseł;). Zresztą to nieważne.Plus że termin 'wyłożenia kart na stół' jest króciutki a jak skończy się 4 ligą to problem z dziwnymi kontami zniknie, choć marne to pocieszenie.
Tyle ode mnie.
pozdr.

czarny001 22.12.2018 23:21

A co Wy na to, że kupują Wisle, w styczniu zabierają ja na zgrupowanie za granicę, tam nagrywają sparingi, sparingi są ustawione, jest na nie postawiona gruba kasa w Azji.

Był już taki klub. Pamiętacie Flotę Świnoujście, swojego czasu aspirujaca do Ekstraklasy? Tam była identyczna sytuacja. Klub na skraju upadku, oddany przez wieloletni zarząd stowarzyszeniu kibiców, za kierownicą też była baba, tak się zagotowalo, że lapano się brzytwy.

Znalazł się tajemniczy inwestor z Izraela, też było spotkanie z prezydentem miasta. Też miało być pięknie i faktycznie pierwsze co to było zgrupowanie podajrze w Turcji. Inwestor obsadzil na ten czas klub swoimi ludźmi, faktycznie wykupił zgrupowanie. Na tym zgrupowaniu dokonało się rozegranie ustawionych sparingów na ogromne stawki puszczane w Azji. Po tym cyrku zniknęli..

No na końcu tajemniczy Żyd przysłał wiadomość mailem do klubu że rezygnuję z klubu ponieważ pojawiły się poważne zarzuty i on w tym nie bedzie uczestniczył.

Przekręt wykorzystujący desperacje.

AOT 22.12.2018 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1524251)
Nie "come on", tylko jak bym coś tak protekcjonalnego i lekceważącego usłyszał o sobie w prywatnej rozmowie to bym się nieźle "zagotował". A my tu nie rozmawiamy o żadnej prywatnej rozmowie, tylko o oficjalnej wypowiedzi do mediów, które zresztą od razu ją zauważyły i podkreśliły. Oni wszyscy też robią "z igły widły"? Zresztą ta jego wypowiedź świadczy chyba o tym, że po kolejnych wygranych wyborach Jacuś czuje się już niemal bogiem.

No to widocznie jesteś bardziej wrażliwy na swoim punkcie niż ja.
Bo ja gdybym usłyszał od obcego chłopa, którego widzę po raz pierwszy w życiu i tylko przez pół godziny, że mówi o mnie "ciemnowłosy" dla odróżnienia od blondyna i łysego, to bym wzruszył ramionami i tyle.
Moim zdaniem "skośnooki" to właśnie ten sam kaliber co ciemnoskóry, ciemnowłosy, wysoki, czy szczupły.
Dla mnie to jest non-story, ale z uwagi na to, że nic więcej ciekawego się nie wydarzyło to nasze dziennikarskie popłuczyny właśnie tego się chwyciły żeby nabijać kliknięcia.

Nawiasem mówiąc muszę Ci wyznać, że odczuwam wyjątkowy dyskomfort stając w obronie tej kanalii, która jest prezydentem naszego miasta, więc proszę Cię nie ciągnijmy tego tematu dalej ;)

Wesołych Świąt

Revenge_vo2 22.12.2018 23:27

Od kiedy określenie skośnooki to obraza?

pepe72 22.12.2018 23:28

https://twitter.com/TSWislaKrakow/st...03327771451392

Cytat:

Towarzystwo Sportowe "Wisła" Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA. Zarząd oraz Rada Nadzorcza złożyli rezygnację. Informację dotyczącą nowych władz przekaże w osobnym komunikacie nowy właściciel klubu.
Nie wiem co to oznacza, ale zmieńcie temat. :D

i Wesołych Świąt!

cinekw 22.12.2018 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czarny001 (Post 1524255)
A co Wy na to, że kupują Wisle, w styczniu zabierają ja na zgrupowanie za granicę, tam nagrywają sparingi, sparingi są ustawione, jest na nie postawiona gruba kasa w Azji.

Był już taki klub. Pamiętacie Flotę Świnoujście, swojego czasu aspirujaca do Ekstraklasy? Tam była identyczna sytuacja. Klub na skraju upadku, oddany przez wieloletni zarząd stowarzyszeniu kibiców, za kierownicą też była baba, tak się zagotowalo, że lapano się brzytwy.

Znalazł się tajemniczy inwestor z Izraela, też było spotkanie z prezydentem miasta. Też miało być pięknie i faktycznie pierwsze co to było zgrupowanie podajrze w Turcji. Inwestor obsadzil na ten czas klub swoimi ludźmi, faktycznie wykupił zgrupowanie. Na tym zgrupowaniu dokonało się rozegranie ustawionych sparingów na ogromne stawki puszczane w Azji. Po tym cyrku zniknęli..

No na końcu tajemniczy Żyd przysłał wiadomość mailem do klubu że rezygnuję z klubu ponieważ pojawiły się poważne zarzuty i on w tym nie bedzie uczestniczył.

Przekręt wykorzystujący desperacje.

Ciekawa teoria, ale u nas sytuacja wygląda inaczej bo muszą od razu włożyć 12mln, żeby zacząć robić cokolwiek, plus zdaje się, że w umowie jest też zapis, że muszą zapewnić zespołowi licencje na przyszły sezon, więc ta teoria odpada.

szczepek19 22.12.2018 23:36

Temat chyba do zamknięcia ;-)

PanPlamka 22.12.2018 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revenge_vo2 (Post 1524257)
Od kiedy określenie skośnooki to obraza?

Na świecie? Od dawien dawna. Na prowincji? Pewnie nie.

Majchrowskiemu słoma z butów wystaje.

Bohemians 22.12.2018 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1524253)
Ja również mam co do nich wątpliwości, ale tylko głupiec by nie miał, a to z racji braku wiedzy na ich temat. Zauważ jednak pewną analogię:
16 i 17 XII byli piłkarze Wisły mówią, że idą dla klubu dobre czasy. [wzmożony ruch nowych kont]
18 XII "cisza w eterze"
19 XII informacja o dogadaniu się z inwestorem -> następuje masowe zakładanie kont od tego dnia i stan ten trwa do dnia dzisiejszego.

PS. ciekawe czy istnieje zestawienie ile kont zostało założonych w konkretnym miesiącu.

Ale to oczywiste co mówisz i też widać że są wśród nich pasiaści i inni życzliwi tylko co to zmienia? Forum jest otwarte. Kazdy może je czytać. Wiadomo, prowokują też tekstami ale takich sytuacji nie unikniesz. Był nerwowy tydzień. Wkrótce emocje opadną (miejmy nadzieję że po pozytywnym rozwiązaniu sprawy) i krzykacze pójdą gdzie indziej albo się znudzą. Nawet kiedy przelew dotrze to będzie dalej pojazd. A Majchrowski hańba za takie teksty. Tak samo mógł powiedzieć np. Ten czarny, ten gej, ten upośledzony itd. Na takim poziomie nie wyróżnia się takich cech. Mogę być gejem, mogę byc czarny ale on nie powinien poruszać takich kwestii ani zwracać oficjalnie na nie uwagi bo to nieprofesjonalne i pokazuje że ma to dla niego jakieś znaczenie a nie powinno. Gdyby powiedział tak na zachodzie to miałby problem.

AOT 22.12.2018 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PanPlamka (Post 1524261)
Na świecie? Od dawien dawna. Na prowincji? Pewnie nie.

Majchrowskiemu słoma z butów wystaje.

Jak jest po angielsku "skośnooki"? Albo po francusku?

PanPlamka 22.12.2018 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 1524263)
Jak jest po angielsku "skośnooki"? Albo po francusku?

Slant, slant-eye.

Przykład: https://mlb.nbcsports.com/2017/10/28...e-racial-slur/

Bóg Trybun (objawion) 22.12.2018 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 1524241)
Mam wrażenie natomiast że to JM się zamotał, nie wiedział w tamtym momencie jak określić głównego aktora i pierwsze co przyszło mu do głowy to "skośnooki". Nadal nie widzę w tym nic obraźliwego. Niefortunne może tak, ale obraźliwe? Come on.

To ja tylko swoje trzy dukaty w tym temacie - napiszę tak:
zdarzało się i z katedry podczas wykładu usłyszeć niektórym bardziej "niefortunne" sformułowania, m.in. na temat człowieczeństwa czarnych. Narodowy Sosnowiczanin szokował nawet praktykujących narodowców. Ale to było zanim nastała smart-era, kiedy cegłę nosiło się przy pasku jak kaburę w Rio Bravo.

Także niewykluczone, że w tym wypadku skleroza, niezręczność ale i wyniosłość + "humo: pezydęta" mogły sobie spokojnie zakoegzystować.

Bohemians 22.12.2018 23:49

SLOPE. Za taki tekst clarkson miał bardzo poważne problemy w BBC a mówił to w odniesieniu do mostu po którym szedł bodaj wietnamczyk. Oxzywiscie Clarkson lekko prowokował ale to pokazuje że tam nie ma przyzwolenia na takie teksty nawet w programach rozrywkowych nie wspominając o oficjalnych komunikatach.

Adasss 22.12.2018 23:52

@AOT:

Po pierwsze cały czas odnoszę się do całokształtu wypowiedzi Jacusia, tj. mój pierwszy kontakt z nią, to odsłuchanie nagrania na którym padła. I od razu jak ją usłyszałem, to mną "zatrzęsło". Więc nie rozmawiamy o czymś, co ktoś mi wmówił, tylko o moich własnych odczuciach w stosunku do sposobu, w jaki Jacuś to powiedział.
A skoro czujesz dyskomfort, to lepiej odpuść sobie tą rolę "advocatus diaboli" ;)

No i wzajemnie, Wesołych Świąt.

AOT 22.12.2018 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PanPlamka (Post 1524264)

Nie wiedziałem. Ma wydźwięk negatywny? Pewnie tak, skoro za to ścigają.

Moim zdaniem skośnooki takiego wydźwięku nie ma. Brzmi niepoważnie, bo JM powinien wiedzieć z kim się spotkał, ale nie jest obraźliwe.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1524265)
To ja tylko swoje trzy dukaty w tym temacie - napiszę tak:
zdarzało się i z katedry podczas wykładu usłyszeć niektórym bardziej "niefortunne" sformułowania, m.in. na temat człowieczeństwa czarnych. Narodowy Sosnowiczanin szokował nawet praktykujących narodowców. Ale to było zanim nastała smart-era, kiedy cegłę nosiło się przy pasku jak kaburę w Rio Bravo.

Także niewykluczone, że w tym wypadku skleroza, niezręczność ale i wyniosłość + "humo: pezydęta" mogły sobie spokojnie zakoegzystować.

Ok, ale to świadczy że Majchrowski to po prostu kretyn i burak (żadne odkrycie w sumie).
Nie zmienia to faktu, że "skośnooki" to nadal nie jest moim zdaniem określenie obraźliwe, ale pisałem to wyżej ze 3 razy i nie ma sensu się powtarzać.

rozarian 22.12.2018 23:56

Może faktycznie jak ktoś wcześniej pisał chodzi o szybkie uzyskanie dostępu do konta klubowego?
Ile tam może być po meczu z Amiką? Pewnie z 600 tys (oczywiście bez sum za karnety, które wyszły wcześniej). Miasto pewnie jeszcze nie spłacone za stadion za ten mecz, więc..
Mereś wyprowadził kilkaset tysięcy. Teraz można trochę więcej chyba, tylko trzeba się śpieszyć :>

Bóg Trybun (objawion) 22.12.2018 23:56

@AOT, nie ma między nami sporu ;-)

PanPlamka 22.12.2018 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 1524268)
Nie wiedziałem. Ma wydźwięk negatywny? Pewnie tak, skoro za to ścigają.

Moim zdaniem skośnooki takiego wydźwięku nie ma. Brzmi niepoważnie, bo JM powinien wiedzieć z kim się spotkał, ale nie jest obraźliwe.

Ok, ale to świadczy że Majchrowski to po prostu kretyn i burak (żadne odkrycie w sumie).
Nie zmienia to faktu, że "skośnooki" to nadal nie jest moim zdaniem określenie obraźliwe, ale pisałem to wyżej ze 3 razy i nie ma sensu się powtarzać.

Ok, zamień skośnooki na otyły, albo kalekę.

"Najaktywniejszy był pan otyły"
"Najaktywniejszy był pan kaleka"

Tak się po prostu nie mówi, już pomijając to czy skośnooki jest obraźliwe czy nie. Zgadzamy się, że Majchrowski to burak.

pete29 23.12.2018 00:05

czy tutaj jest jakaś zbiorowa halucynacja.

przesyłam wam tweet Migi

Mateusz Miga
‏

@MateuszMiga
Obserwuj
Obserwuj @MateuszMiga

Więcej
Przelewu jeszcze nie ma, ale dokumentacja została przekazana. Obie strony po prostu realizują kolejne punkty wtorkowego porozumienia. Bye bye Sarapata.

przeciez o to wszystko chodzi. ( przekazanie dokumentów )

Tak jak pomiętan najfajniejsze klimaty na Śląsku były jak gralismy w II i III lidze. Wtopy ze swornica carnowasy czy w Kietrzu gdzie na "godzinę przed meczem krowy z boiska spędzali"

pozdrowienia z Wrocławia .

Zyczę wam , zebyscie sie pozbyli z gangusów z kluby

Wasz marsz z IV ligi do ekstraklapy będzie taka sama legendą jak złota era Cupiała

South 23.12.2018 00:21

Ale jaka dokumentacja ? Długi, faktury , umowy? I co z tym zrobią? Gdyby grzebali w papierach TS to może trzeba byłoby się niepokoić, ale grzebią w papierach spółki która praktycznie padła przez długi i każdy o tym wie.

Co nie znaczy że można być spokojnym że jesteśmy w dobrych rękach, bo dalej śmierdzi to jakimś szwindlem.

pete29 23.12.2018 00:26

P. Białoński na twitterze napisał

Michał Białoński
‏

@MiBiBialonski
10 min.
10 minut temu

Więcej
Michał Białoński podał/a dalej Zbigniew Boniek
Gdzie kasa za ostatnie pół roku działalności? Oto fundamentalne pytanie

cyrk z królewiczem z kambodzy et consortes ma odwrócić uwagę od tego pytania

Revenge_vo2 23.12.2018 00:39

Otyły? Serio? Już pomijam to ze bycie grubym to efekt zaniedbań. Ale dyskusja w tym temacie nad 1 słowem jest absurdalna

South 23.12.2018 00:47

Czyli wg. Ciebie przyszli po dokumenty czy przykryć ewentualne machloje Sarapaty i Dukata ?

Jeżeli przykrywka, to taka ambitna wmieszać Szweda, Kambodzanina i agenta z Niemiec żeby uciec przed odpowiedzialnoscia.

heoij 23.12.2018 00:54

@AOT, @ Revenge_vo2: Na Zachodzie za takie sformułowanie Majchrowski już dawno musiałby przeprosić.

To nie jest wójt Pcimia, żeby tak kogoś określić tylko prezydent Krakowa, jego wypowiedź idzie na całą Polskę, a nie do gazetki lokalnej. Wstyd i tyle.

Yggdrasil 23.12.2018 00:59

Ja piernicze..żeby na forum klubu, którego dumą jest narodowy i prawicowy charakter jego początków, użytkownicy przeganiali się w poprawności politycznej i przeprowadzali nagonkę w wersji soft antifa, ponieważ 70+ letni człowiek użył określenia "skośnooki"
Ja sam mam 33 lata, ale pamiętam doskonale czasy, gdy nikt nie miał problemów w szkole z uczeniem nas "murzynek bambo w Afryce mieszka", Azjaci byli zamiennie opisywani jako skośnoocy, Indianie czerwonoskórzy..
Opamiętajmy się, błagam..Co marksizm kulturowy i pranie mózgu z nami zrobiło?

heoij 23.12.2018 01:05

@Yggdrasil- nikt tu nie robi nagonki, tylko jak Majchrowski nie zapamiętał jego nazwiska to mógł użyć nazwy kraju z jakiego pochodzi i tyle.

Dobrze, że nie było murzyna, bo powiedziałby, że rozmawiał z czarnym :D

Yggdrasil 23.12.2018 01:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1524282)
@Yggdrasil- nikt tu nie robi nagonki, tylko jak Majchrowski nie zapamiętał jego nazwiska to mógł użyć nazwy kraju z jakiego pochodzi i tyle.

Dobrze, że nie było murzyna, bo powiedziałby, że rozmawiał z czarnym :D

No zgadzam się..mógł powiedzieć "Pan Azjata, Pan z Kambodży" czy coś takiego. Myślę że on po prostu zapomniał jak Vanna się nazywa. Może też właśnie nie wiedział co jest imieniem, co nazwiskiem..może nie wiedział czy to się czyta "LI" czy "LY" (w sumie sam nie wiem).
Wyszło niezręcznie - absolutnie, zgoda.

Tylko jak czytam tutaj oburzenie, że "na zachodzie to takie coś jest niedopuszczalne", że "w Europie to jest rasizm, a my tu jesteśmy w ciemnogrodzie i nie jesteśmy wrażliwi" że "zacofanie" to już wiecie..zostawmy Michnikowi takie teksty :)

Że pozwolę sobie na spoiler - nie wszystko co się na zachodzie dzieje jest fajne i nie było by dobrze żeby tak było do końca również i u nas :)

Bogdan81 23.12.2018 01:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1524279)

To nie jest wójt Pcimia,.

wójt Pcimia został prezesem Orlenu więc porównanie nietrafione :D

ricenb 23.12.2018 01:44

może Majcher chciał nawiazać do szoguna Komorowskiego jak można było wybrać takiego knota jeszcze raz na prezydenta !

Bóg Trybun (objawion) 23.12.2018 02:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ricenb (Post 1524285)
może Majcher chciał nawiazać do szoguna Komorowskiego jak można było wybrać takiego knota jeszcze raz na prezydenta !

demokratycznie [...]

---

że też zakładów nie ma na "wejdą/nie wejdą" ;-) a może są?

regan 23.12.2018 03:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yggdrasil (Post 1524280)
Ja piernicze..żeby na forum klubu, którego dumą jest narodowy i prawicowy charakter jego początków, użytkownicy przeganiali się w poprawności politycznej i przeprowadzali nagonkę w wersji soft antifa, ponieważ 70+ letni człowiek użył określenia "skośnooki"
Ja sam mam 33 lata, ale pamiętam doskonale czasy, gdy nikt nie miał problemów w szkole z uczeniem nas "murzynek bambo w Afryce mieszka", Azjaci byli zamiennie opisywani jako skośnoocy, Indianie czerwonoskórzy..
Opamiętajmy się, błagam..Co marksizm kulturowy i pranie mózgu z nami zrobiło?

Właśnie. Widzę, że niektórym z zacietrzewienia sufit się na łeb zwalił. Zaraz będą walczyć wraz z gazetą wyborczą z szowinistycznym, pełnym nienawiści językiem rasizmu i wykluczenia ze względu na skośność oczu...
Styki sobie w mózgach przepnijcie.
A to, że nie zapamiętał nazwiska czy celowo nie posłużył się nazwiskiem to może już być zwykły element gry politycznej. Jak Duda stał przy podpisywaniu jakiś papierów obok siedzącego Trumpa to też przypadkowe nie było, raczej symbolizowało jak wyglądają stosunki i szacunek do siebie dwóch "sojuszników" i kto komu sie pucuje a kto rozdaje karty. Takie rzeczy nie są przypadkowe. Tak samo może grać Majcher a wy się podniecajcie i walczcie ze wszelkim złem tego świata czyli rasizmem antysemityzmem i tym no... homofobią ;)
Mózgi przewietrzyć gangusy ;)

p.s Jak już tak bardzo chcecie kogoś bronić, to zacznijcie bronić swoich a nie wszystkich na drugim końcu świata ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl