Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Karherop 06.10.2018 11:48

@arti
A polska liga jest ligą zawodową?Łyka nas Kazachstan i Białoruś i mówimy tu o 24-26 lidze europy a nie 3-4 (Bundeslidze).

Wszystko się składa raczej w jedną całość i po sezonie 18/19 pewnie Kuba zadecyduje co dalej. Kontrakt mu się skończy i to będzie najlepsza okazja na powrót. Jeśli tylko będzie chciał. Wg mnie pogra w piłkę jeszcze te 2 lata max.

felipe 07.10.2018 08:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1515986)
Kiedyś bylo poruszane że to nie jest taka prosta sprawa przenieść się z Wolfsburg do Wisły.

Rozwiń proszę. Myślisz, że klub na siłę trzyma przepłaconego rezerwowego?

Cytat:

Akurat Kuba jest osobą u której dobra materialne nie są na pierwszym miejscu.
No można polemizować ;)

Karherop 07.10.2018 09:44

Szczególnie interesownie przekazuje setki biletów dla dzieci z domów dziecka, przy okazji nie informują o tym żadnych mediów.

Blaszczu16 07.10.2018 10:06

I jeszcze pozycza Wisle ponad milion zlotych. Faktycznie, centus z niego.

felipe 07.10.2018 10:32

Między innymi dlatego, że do końca siedzi (sic!) na dobrym kontrakcie. Dobra, po półrocznej przerwie zagrał ostatnio chyba kwadrans ;) No ale po co się ruszać z Wolfsburga, jeśli hajs się zgadza, a wujek powoła na kadrę tak czy siak. W Wiśle by grał, ale za może 10% swojego aktualnego wynagrodzenia. Nein, danke.

Dla jasności - nie mam o to pretensji broń Boże, tonuję natomiast zapędy do beatyfikowania Kuby jeszcze za życia. Dla mnie osobiście najwięcej stracił, gdy jako kapitan kadry bronił jak Niepodległości logo PZPN na koszulce w miejscu Orzełka. Takie detale wiele ujawniają.

Dla mnie po temacie. Miłej niedzieli.

brylant17 07.10.2018 11:13

Jak nie my to Lechia.Kuba ma 32 lata umowa do czerwca jak chce jeszcze zarobić to chyba MLS ,ale czy on tam chce ? i oni go chcą ?

Revolver 09.10.2018 16:45

Ponoć Kiko "Laga na Carlitosa" Ramirez jest blisko objęcia Apollonu Smyrnis z greckiej E-klasy.

Nie jestem pewny, do kiedy płacimy mu za kontrakt, ale byłoby dobrze dla nas, gdyby chłopina znalazł w końcu nową pracę.

filipowski 09.10.2018 18:23

Kontrakt podpisał do czerwca 2019.

Arkadiusz.Czerepach 09.10.2018 19:20

no to powodzenia Kiko !

a ktos wie co słychać u tego pajaca co go zastąpił ?

serie A , a może primera division ? czy raczej siedzi na dupie i czeka na kase od Wisły ?

lucas8 09.10.2018 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1516144)
no to powodzenia Kiko !

a ktos wie co słychać u tego pajaca co go zastąpił ?

serie A , a może primera division ? czy raczej siedzi na dupie i czeka na kase od Wisły ?

Ciekawe też co u Junco? Został w Krakowie czy znowu USA?

S z c z e p a N 09.10.2018 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1516141)
Ponoć Kiko "Laga na Carlitosa" Ramirez jest blisko objęcia Apollonu Smyrnis z greckiej E-klasy.

To jest jakieś nowe info czy to sprzed miesiąca? Bo o ile dobrze pamiętam to już wtedy ktoś pisał na tt, że objęcie greckiego klubu przez KR jest na ostatniej prostej, a jednak nie potwierdziło się to do tej pory 😕

zibi7 10.10.2018 15:08

Dokładnie info sprzed miesiąca, sprawa upadła bo Kikuś na negocjacje przywiózł umowę z nami, chcąc podbić sobie wynagrodzenie, wtedy Grecy kazali mu spierdalać.

Arkadiusz.Czerepach 10.10.2018 16:34

no to chyba logiczne, że nie pójdzie pracować za mniej kasy niż dostaje teraz

St Yabol 11.10.2018 10:31

Jak się jest zwykłą ....ą to na pewno. Swoją drogą zastanawia mnie, że skoro klub nadal musi mu płacić to dlaczego nie wykorzysta go w jakiś inny sposób? Chyba, że nic o tym nie wiadomo. Koleś sobie jeździ po hiszpanii (co chwile jakieś posty na Twitterze), a Wisla nic z tego nie ma

KoPer 11.10.2018 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1516231)
Jak się jest zwykłą ....ą to na pewno. Swoją drogą zastanawia mnie, że skoro klub nadal musi mu płacić to dlaczego nie wykorzysta go w jakiś inny sposób? Chyba, że nic o tym nie wiadomo. Koleś sobie jeździ po hiszpanii (co chwile jakieś posty na Twitterze), a Wisla nic z tego nie ma

Został zwolniony z pełnienia obowiązków

lukaszsz86 11.10.2018 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1516231)

poza tym jak go mają wykorzystać skoro ma kontrakt jako trener pierwszej drużyny

St Yabol 11.10.2018 10:42

Dlatego w umowach powinno być coś takiego "wykonywanie poleceń przełożonego" :) i po problemie

szprotson 11.10.2018 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1516235)
Dlatego w umowach powinno być coś takiego "wykonywanie poleceń przełożonego" :) i po problemie

i co, podpisałbyś taką umowe?

silver03 11.10.2018 11:30

Powstrzymałbym się od wyzywania Kiko... pistoletu do głowy zarządu nie przystawiał, żeby z nim umowę podpisać. Jako, że jest to prawdopodobnie najwyższy jego kontrakt w życiu nie dziwie mu się, woli przeczekać lub znaleźć lepiej płatną posadę. Normalna rzecz.

St Yabol 11.10.2018 11:33

Wydaje mi się, że takie zapisy są normą w regulaminach stanowiskowych. Przy czym chodzi mi o raczej szeregowych pracowników produkcyjnych.

Nie róbmy z tego gównoburzy , poprostu zastanawiam się czy nie da się nieroba wykorzystać skoro i tak mu płacą. Facet ma już prawie rok wakacje, nie można by mu kazać chociaż codziennie pokazywać się w klubie?

masada 11.10.2018 13:28

No nie wiem, czy to jest aż tak proste, jak piszecie, bo w swojej kalkulacji Kiko powinien też chyba uwzględniać, że jego przyszły potencjalny pracodawca weźmie też pod uwagę ten minimalizm, jaki teraz prezentuje. Siedzi na tyłku, siano kasuje, czy to szczyt jego ambicji? Poza tym dziura w CV w karierze trenerskiej, a chłop jest przecież wciąż młody.. Wydaje mi się, że rozsądny człowiek wziąłby pracę nawet nieco mniej intratną, ale dająca szansę na pozostanie na widoku i dalsze zbieranie doświadczeń.

No chyba, że milcząco przyznajecie i zakładacie, że ta fucha, która mu się u nas trafiła, to jak ślepej kurze ziarno, czyli była grubo powyżej jego potencjału i na kolejną taką w przyszłości nie ma już żadnych szans. A, no to jeśli tak, to wtedy wszystko się zgadza :D

Arkadiusz.Czerepach 11.10.2018 15:27

ta rozmowa jest bez sensu bez znajomości konkretnej kwoty jaką pobiera u nas , oraz konkretnej oferty jaką przedstawili Grecy

bo od tego zależy , czy tamta oferta była "nieco mniej intratna" , czy np 4x niższa płaca

filipowski 11.10.2018 16:09

Można było dogadać się z nim,żeby szukał nam nowych Carlitosów.Raczej nie miałby nic przeciwko temu mimo,że jest zatrudniony jako trener.Nie mam na mysli nowego zaciągu hiszpanów,po prostu gdyby znalazł się ktoś klasy Carlitosa,to można w zimie ściągnąć takiego zawodnika,tam zarabiają po kilka tysięcy euro,więc jeszcze nas stać na takie transfery.

pepe72 11.10.2018 23:32

Ale problem jest w tym, że w aktualnym stanie finansowym nie będzie żadnych transferów do Wisły poza młodymi. Nawet jak by nas było stać to będzie demoralizujące dla szatni. Bo zakładam, że wypłaty są nadal opóźnione.

brylant17 12.10.2018 13:55

Mam nadzieję,że Kuba tym golem pozamykał buzię hejterom

wiesniak842 12.10.2018 14:13

Któż go hejtuje i za co?

brylant17 12.10.2018 17:22

Przykład:

Cytat:

Kuba popełnił błąd, ale nie zrozumiem wiadra pomyj dla człowieka, który w kadrze zawsze oddawał serce. "Po co nosisz koszulkę z orłem", "Wujaszek dał miejsce w kadrze". Wstyd mi za takich kibiców, szczególnie biorąc pod uwagę to jaką Kuba przeszedł drogę, aby dotrzeć do repry.
Więcej jest takich pokemonów

Karherop 12.10.2018 19:23

@brylant17
na czele z wieloma dziennikarzami
aż wstyd było czytać ich wypociny przed tymi i poprzednimi powołaniami

Taka mała dygresja co do wczorajszego meczu. Póki w kadrze będzie pełno ananasów którym nie chcę się nawet biegać (Kurzawa, Krychowiak, Jędrzejczyk) to Kuba będzie miał w niej miejsce. Kto jak kto ale jego można powoływać za zasługi, bo jako jeden z niewielu nawet zawsze oddawał całe serce kadrze.

wiesniak842 13.10.2018 04:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1516313)
Przykład:

Więcej jest takich pokemonów

Myslisz, że po tej jednej strzelonej bramce wszyscy nagle zmienią zdanie i nikt już nigdy nie będzie miał o nic pretensji do Kuby? Nie sądzę;)

Reserve 13.10.2018 08:34

Cytat:

Kuba popełnił błąd, ale nie zrozumiem wiadra pomyj dla człowieka, który w kadrze zawsze oddawał serce.
Bo żeby to zrozumieć trzeba odciąć się od piłki klubowej na dłuuugi czas, ewentualnie przyswajać jedynie informacje o tym kto wygrał Ligę Mistrzów. Potem przychodzi mecz reprezentacji, jak przegrają to wiadomo że przy następnym spotkaniu rodzinnym trzeba będzie sobie ponarzekać, bo nic tak dobrze nie poprawia nastroju jak narzekanie. A że nie wiesz kompletnie nic o piłkarzach to lecisz ze stereotypów, przy gromkim przyklasku większości rozmówców.

Więc jazda - same dziady, tyle pieniędzy biorą, nawet grać im się nie chce. Siatkarzom by dali, a nie tym leszczom, wpuścić młodych niech się uczą, przynajmniej będą biegać i wstydu nie będzie. A ten trener to w ogóle tragedia już, nic z nimi nie umie zrobić. Jeszcze w dodatku kolesiostwo uprawia, wiadomo że wujaszek to Błaszczykowski sobie pogra i miejsce zablokuje. Złodziej nie chce koryta zostawić.

Kuba jest w sytuacji beznadziejnej, bo od takich Januszy sportu się nie da obronić, miejmy nadzieję że przynajmniej dobrze to zniesie :D

felipe 13.10.2018 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1516321)
Myslisz, że po tej jednej strzelonej bramce wszyscy nagle zmienią zdanie i nikt już nigdy nie będzie miał o nic pretensji do Kuby? Nie sądzę;)

Ja np. na poprzedniej stronie oceniałem głównie jego przesadne gloryfikowanie (w kontekście hasła, że szczególnie dla Kuby pieniądze to nie wszystko). "Czyny, nie słowa" :)

Forma sportowa była elementem pobocznym. Zresztą - czy bramka zmienia aż tak wiele? Dopiero co miesiąc temu zawalił mecz w Bolonii, na Euro też nie zaistniał. O formie klubowej nie ma co opowiadać, bo takie coś nie istnieje w jego przypadku od dłuższego czasu (co zresztą Kubie jakoś mocno nie przeszkadza najwyraźniej).

MaLk 14.10.2018 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1516326)
Dopiero co miesiąc temu zawalił mecz w Bolonii, na Euro też nie zaistniał. O formie klubowej nie ma co opowiadać,

A najciekawsze w tym wszystkim jest to, że i tak zagrał w meczu z Portugalią o klasę lepiej niż Kurzawa, Jędrzejczyk i Klich... razem wzięci.

Skoro więc nie mamy nikogo lepszego, to krytykowanie Brzęczka za powoływanie Kuby jest bez sensu.

BTW - na miejscu Sadloka chyba byłbym zły o to przekwalifikowanie na środek obrony. W obecnej sytuacji grając na lewej obronie miałby powołanie "z urzędu".

Blaszczu16 14.10.2018 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1516326)
Ja np. na poprzedniej stronie oceniałem głównie jego przesadne gloryfikowanie (w kontekście hasła, że szczególnie dla Kuby pieniądze to nie wszystko). "Czyny, nie słowa" :)

Forma sportowa była elementem pobocznym. Zresztą - czy bramka zmienia aż tak wiele? Dopiero co miesiąc temu zawalił mecz w Bolonii, na Euro też nie zaistniał. O formie klubowej nie ma co opowiadać, bo takie coś nie istnieje w jego przypadku od dłuższego czasu (co zresztą Kubie jakoś mocno nie przeszkadza najwyraźniej).

Skoncz bredzic. Kuba nie grajacy w klubie jest i tak lepszy od tych wszystkich wkladow typu Kurzawa czy Klich. A na EURo byl najlepszy zarowno w 2012 jak i 2016. Na mundialu nie dostsl tak nsprawde szansy. Jak schodzil to przegrywalismy tylko 0-1. Wiec to nie jego wina, ze nie wyszlismy z grupy, a Lewandowskich, Krychowiakow, czy Grosickich.Piszczkow

brylant17 16.10.2018 16:41

Smuda blisko powrotu do Łęcznej....kasy mało ? kolejny klub zniszczy ?

siara 17.10.2018 07:11

Powalczy o spadek....Zastąpić ma również naszego byłego piłkarza, Rafała Wójcika. Ktoś go jeszcze pamięta ? ;)

kbr 17.10.2018 09:45

Wójcik był zdolnym juniorem, ale po przyjściu TF zabrakło dla niego miejsca. Chyba poszedł do Korony Kielce, albo do KSZO jak pamięć mnie nie myli. Zabłysnął w meczu rezerw (chyba w 1997) kiedy strzelił 5 bramek w wygranym 9-0 meczu z Huraganem Waksmund.

wolfy 24.10.2018 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1516825)
Jakby ktoś był ciekaw, jak tam idzie ŁKS'owi prowadzonemu przez Kazia Moskala, są obecnie na 3 miejscu I ligi. Beniaminek...

ŁKS-u nie lubię, ale dobrze że Moskal wreszcie ma swój czas. Oby awansował.

Szneka 24.10.2018 07:44

z tego ŁKS warto byłoby się kilkoma młodymi zaintersować

Arkadiusz.Czerepach 24.10.2018 08:13

a jak tam małecki

Jagul 24.10.2018 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1516836)
ŁKS-u nie lubię, ale dobrze że Moskal wreszcie ma swój czas. Oby awansował.

Klub idealnie pasujący pod jego umiejętności trenerskie - balans między 1 ligą, a ekstraklasą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl