![]() |
@arti
A polska liga jest ligą zawodową?Łyka nas Kazachstan i Białoruś i mówimy tu o 24-26 lidze europy a nie 3-4 (Bundeslidze). Wszystko się składa raczej w jedną całość i po sezonie 18/19 pewnie Kuba zadecyduje co dalej. Kontrakt mu się skończy i to będzie najlepsza okazja na powrót. Jeśli tylko będzie chciał. Wg mnie pogra w piłkę jeszcze te 2 lata max. |
Cytat:
Cytat:
|
Szczególnie interesownie przekazuje setki biletów dla dzieci z domów dziecka, przy okazji nie informują o tym żadnych mediów.
|
I jeszcze pozycza Wisle ponad milion zlotych. Faktycznie, centus z niego.
|
Między innymi dlatego, że do końca siedzi (sic!) na dobrym kontrakcie. Dobra, po półrocznej przerwie zagrał ostatnio chyba kwadrans ;) No ale po co się ruszać z Wolfsburga, jeśli hajs się zgadza, a wujek powoła na kadrę tak czy siak. W Wiśle by grał, ale za może 10% swojego aktualnego wynagrodzenia. Nein, danke.
Dla jasności - nie mam o to pretensji broń Boże, tonuję natomiast zapędy do beatyfikowania Kuby jeszcze za życia. Dla mnie osobiście najwięcej stracił, gdy jako kapitan kadry bronił jak Niepodległości logo PZPN na koszulce w miejscu Orzełka. Takie detale wiele ujawniają. Dla mnie po temacie. Miłej niedzieli. |
Jak nie my to Lechia.Kuba ma 32 lata umowa do czerwca jak chce jeszcze zarobić to chyba MLS ,ale czy on tam chce ? i oni go chcą ?
|
Ponoć Kiko "Laga na Carlitosa" Ramirez jest blisko objęcia Apollonu Smyrnis z greckiej E-klasy.
Nie jestem pewny, do kiedy płacimy mu za kontrakt, ale byłoby dobrze dla nas, gdyby chłopina znalazł w końcu nową pracę. |
Kontrakt podpisał do czerwca 2019.
|
no to powodzenia Kiko !
a ktos wie co słychać u tego pajaca co go zastąpił ? serie A , a może primera division ? czy raczej siedzi na dupie i czeka na kase od Wisły ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dokładnie info sprzed miesiąca, sprawa upadła bo Kikuś na negocjacje przywiózł umowę z nami, chcąc podbić sobie wynagrodzenie, wtedy Grecy kazali mu spierdalać.
|
no to chyba logiczne, że nie pójdzie pracować za mniej kasy niż dostaje teraz
|
Jak się jest zwykłą ....ą to na pewno. Swoją drogą zastanawia mnie, że skoro klub nadal musi mu płacić to dlaczego nie wykorzysta go w jakiś inny sposób? Chyba, że nic o tym nie wiadomo. Koleś sobie jeździ po hiszpanii (co chwile jakieś posty na Twitterze), a Wisla nic z tego nie ma
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dlatego w umowach powinno być coś takiego "wykonywanie poleceń przełożonego" :) i po problemie
|
Cytat:
|
Powstrzymałbym się od wyzywania Kiko... pistoletu do głowy zarządu nie przystawiał, żeby z nim umowę podpisać. Jako, że jest to prawdopodobnie najwyższy jego kontrakt w życiu nie dziwie mu się, woli przeczekać lub znaleźć lepiej płatną posadę. Normalna rzecz.
|
Wydaje mi się, że takie zapisy są normą w regulaminach stanowiskowych. Przy czym chodzi mi o raczej szeregowych pracowników produkcyjnych.
Nie róbmy z tego gównoburzy , poprostu zastanawiam się czy nie da się nieroba wykorzystać skoro i tak mu płacą. Facet ma już prawie rok wakacje, nie można by mu kazać chociaż codziennie pokazywać się w klubie? |
No nie wiem, czy to jest aż tak proste, jak piszecie, bo w swojej kalkulacji Kiko powinien też chyba uwzględniać, że jego przyszły potencjalny pracodawca weźmie też pod uwagę ten minimalizm, jaki teraz prezentuje. Siedzi na tyłku, siano kasuje, czy to szczyt jego ambicji? Poza tym dziura w CV w karierze trenerskiej, a chłop jest przecież wciąż młody.. Wydaje mi się, że rozsądny człowiek wziąłby pracę nawet nieco mniej intratną, ale dająca szansę na pozostanie na widoku i dalsze zbieranie doświadczeń.
No chyba, że milcząco przyznajecie i zakładacie, że ta fucha, która mu się u nas trafiła, to jak ślepej kurze ziarno, czyli była grubo powyżej jego potencjału i na kolejną taką w przyszłości nie ma już żadnych szans. A, no to jeśli tak, to wtedy wszystko się zgadza :D |
ta rozmowa jest bez sensu bez znajomości konkretnej kwoty jaką pobiera u nas , oraz konkretnej oferty jaką przedstawili Grecy
bo od tego zależy , czy tamta oferta była "nieco mniej intratna" , czy np 4x niższa płaca |
Można było dogadać się z nim,żeby szukał nam nowych Carlitosów.Raczej nie miałby nic przeciwko temu mimo,że jest zatrudniony jako trener.Nie mam na mysli nowego zaciągu hiszpanów,po prostu gdyby znalazł się ktoś klasy Carlitosa,to można w zimie ściągnąć takiego zawodnika,tam zarabiają po kilka tysięcy euro,więc jeszcze nas stać na takie transfery.
|
Ale problem jest w tym, że w aktualnym stanie finansowym nie będzie żadnych transferów do Wisły poza młodymi. Nawet jak by nas było stać to będzie demoralizujące dla szatni. Bo zakładam, że wypłaty są nadal opóźnione.
|
Mam nadzieję,że Kuba tym golem pozamykał buzię hejterom
|
Któż go hejtuje i za co?
|
Przykład:
Cytat:
|
@brylant17
na czele z wieloma dziennikarzami aż wstyd było czytać ich wypociny przed tymi i poprzednimi powołaniami Taka mała dygresja co do wczorajszego meczu. Póki w kadrze będzie pełno ananasów którym nie chcę się nawet biegać (Kurzawa, Krychowiak, Jędrzejczyk) to Kuba będzie miał w niej miejsce. Kto jak kto ale jego można powoływać za zasługi, bo jako jeden z niewielu nawet zawsze oddawał całe serce kadrze. |
Cytat:
|
Cytat:
Więc jazda - same dziady, tyle pieniędzy biorą, nawet grać im się nie chce. Siatkarzom by dali, a nie tym leszczom, wpuścić młodych niech się uczą, przynajmniej będą biegać i wstydu nie będzie. A ten trener to w ogóle tragedia już, nic z nimi nie umie zrobić. Jeszcze w dodatku kolesiostwo uprawia, wiadomo że wujaszek to Błaszczykowski sobie pogra i miejsce zablokuje. Złodziej nie chce koryta zostawić. Kuba jest w sytuacji beznadziejnej, bo od takich Januszy sportu się nie da obronić, miejmy nadzieję że przynajmniej dobrze to zniesie :D |
Cytat:
Forma sportowa była elementem pobocznym. Zresztą - czy bramka zmienia aż tak wiele? Dopiero co miesiąc temu zawalił mecz w Bolonii, na Euro też nie zaistniał. O formie klubowej nie ma co opowiadać, bo takie coś nie istnieje w jego przypadku od dłuższego czasu (co zresztą Kubie jakoś mocno nie przeszkadza najwyraźniej). |
Cytat:
Skoro więc nie mamy nikogo lepszego, to krytykowanie Brzęczka za powoływanie Kuby jest bez sensu. BTW - na miejscu Sadloka chyba byłbym zły o to przekwalifikowanie na środek obrony. W obecnej sytuacji grając na lewej obronie miałby powołanie "z urzędu". |
Cytat:
|
Smuda blisko powrotu do Łęcznej....kasy mało ? kolejny klub zniszczy ?
|
Powalczy o spadek....Zastąpić ma również naszego byłego piłkarza, Rafała Wójcika. Ktoś go jeszcze pamięta ? ;)
|
Wójcik był zdolnym juniorem, ale po przyjściu TF zabrakło dla niego miejsca. Chyba poszedł do Korony Kielce, albo do KSZO jak pamięć mnie nie myli. Zabłysnął w meczu rezerw (chyba w 1997) kiedy strzelił 5 bramek w wygranym 9-0 meczu z Huraganem Waksmund.
|
Cytat:
|
z tego ŁKS warto byłoby się kilkoma młodymi zaintersować
|
a jak tam małecki
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl