Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

skeba 28.03.2011 17:20

Lawinowo kurczy nam się kadra, niedługo będzie problem, by skompletować 18 meczową. Niby Nordin grzał ławę, ale był to wartościowy zmiennik. Cholerny pech Wisełki. Rok temu frajersko przegrać tytuł, a teraz tracić zawodników, gdy sezon powoli zbliża się ku końcowi

Hives4 28.03.2011 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1070311)
Niby Nordin grzał ławę, ale był to wartościowy zmiennik.

Jeden dobry mecz - jak Łobo. Ja już niemal zapomniałem, że Nordin jest w Wiśle. Żadna strata.

Uran235 28.03.2011 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez herkules (Post 1070306)
Małecki debiutował w pierwszej drużynie w wieku 18 lat.
Myślę, że obecna sytuacja zmusza nas by dać szansę utalentowanym młodym wychowankom. Michał ma 19 lat i świetne warunki, a skoro jest powoływany do kadry to musi się znać na grze w obronie.

Może wreszcie Piechniczek by zamknął japę.

To o niczym nie świadczy. Reprezentacje młodzieżowe bywaja specyficzne, nie każdy gracz, który tam daje radę, robi potem karierę w piłce zawodowej. W dodatku popatrzmy na defensywę naszej pierwszej reprezentacji - Jodłowiec, Sadlok, Dudka, Glik, Głowacki. To są goście, którzy jeszcze niedawno mieli pozycję tylko solidnych ligowców, dziś prawie w ogóle się nie rozwijając są reprezentantami - my w Polsce ogólnie cierpimy na niedostatek dobrych piłkarzy, ale na obronie jest zwyczajnie dramat.

masterlag 28.03.2011 17:55

Dokładnie. Marokańczyk jak już jest w Wiśle, to niech robi tę dobrą atmosferę, ale boisko niech jednak z trybun/ławki ogląda. Lubię gościa, bo nie tylko przez pryzmat piłki się ocenia futbolistów, ale w Wiśle to on nie miał "meczu dobrego", a jedynie jakieś pojedyncze zagrania no i oczywiście niezwykle ważna bramka w derbach.
Wolę by grali Jirsak, Wilk, Sobol, Melikson, Garguła...
Oczywiście lepiej by był zdrowy, bo jest to niepokojące zjawisko, że coraz więcej kontuzji w naszym zespole. Zawsze mógłby wejść na te kilka[naście] minut i rzucić jakąś dobrą piłkę, jednak ja bym 100 razy bardziej wolała by zdrowi byli nasi jedyni [!!!] boczni obrońcy. Burliga pokazał w Bytomiu (i nie tylko), że na Wisłę to za słaby w uszach jest, a Łobo... Ja bym wolała by on nie był wstawiany w miejsce Cikosa, ale powiedzmy, że ufam Holendrowi.

Współczuje Maaskantowi, aczkolwiek mógł w zimie zgłosić potrzebę ściągnięcia bocznych obrońców (tym bardziej jak już pozwolił Piotrkowi odejść).
Takiego sudoku to nawet Japończycy nie wymyślili! ;)

AS82 28.03.2011 18:27

No to kolejny pilkarz z kontuzja tym razem Boukhari ,ktory moglby ewentualnie zagrac na lewej obronie

Karherop 28.03.2011 19:49

No to żegnamy się z Nurdinem

z tej mąki już chleba nie będzie, chyba że zostanie animatorem w drużynie , pobierając 1/10 tego co teraz

WISŁAZWE 28.03.2011 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1070365)
No to żegnamy się z Nurdinem

z tej mąki już chleba nie będzie, chyba że zostanie animatorem w drużynie , pobierając 1/10 tego co teraz

Posada animatora jest już zajęta dzierży ją od czasu zgrupowania - Rafał Boguski :D

MCX 28.03.2011 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1070336)
No to kolejny pilkarz z kontuzja tym razem Boukhari ,ktory moglby ewentualnie zagrac na lewej obronie

Ze swoją szybkością i zwrotnością? Na lewej obronie? Wybacz, ale chyba nie zrozumiałem żartu.

joshi 29.03.2011 10:29

fajny wywiad z Wilkiem
http://sport.interia.pl/euro-2012/ne...e-lawe,1614192

buczo1985 29.03.2011 18:50

Wcześniej Tomas chyba nie miał tej dziary? :)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...egowic//45806/

Hives4 29.03.2011 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joshi (Post 1070493)

Wilk > Sobolewski
Najwyższy czas. Sobolewski coraz starszy, a Wilk powinien zdobywać doświadczenie - po prostu grać, grać i jeszcze raz grać ;)

fanfan 29.03.2011 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joshi (Post 1070493)

Mnie osobiście wcale ten wywiad się nie podoba a szczególnie pytania które zadaje ten dziennikarz w których czuć wielką niechęć do naszego klubu ,przynajmniej mi tak się wydaje . Widać od razu że gość ma jakieś kompleksy na punkcie Wisły, pewnie jakiś kibic Lecha albo innej Amici . Wilk mimo że jest rezerwowym w Wiśle to właśnie transfer do naszego klubu dał mu bardzo dużo i dzięki temu zwrócił na siebie uwagę Dyzmy , takie są fakty , a to że w takich klubach jak Wisła , Legia czy Amica jest czasami ciężej wywalczyć miejsce w 11 niż dostać się do reprezentacji to dobrze to świadczy o tych zespołach i naszej lidze która w końcu się pomalutku rozwija . W podobnej sytuacji co Wilk jest ,np. Wołąkiewicz z Lecha czy będzie Gol z Legii ale oczywiście jak jakiś reprezentant Polski grzeje ławę w tamtych klubach jest ok a jak taka sytuacja ma miejsce w Wiśle to od razu trzeba poruszyć ten temat , trzeba namącić chłopakowi w głowie tak jak to dawniej robiono z Kokoszką( z pewnymi różnicami oczywiście). Może jestem przewrażliwiony na tym punkcie ale pewni dziennikarze a zwłaszcza ich głupie pytania drażnią mnie.

WislaFan123 29.03.2011 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1070643)
Mnie osobiście wcale ten wywiad się nie podoba a szczególnie pytania które zadaje ten dziennikarz w których czuć wielką niechęć do naszego klubu ,przynajmniej mi tak się wydaje

Tak Ci sie wydaje.. to sie dobrze z tym przespij :) Gdyby mial taka nie chcec to po co by tu przechodzil? A pozatym trzeba czytac wszystkie wywiady. W poprzednim zapytali o kibicow, to powiedzial cos typu, ze nie chce sie podlizywac, ale ze nawet jak sie siedzi na lawc i slucha kibicow zza bramki to czuje sie niesamowity dreszczyk emocji i ze sa swietni. Wiec bazuj na faktach nie przemysleniach ;)

bartekd16 29.03.2011 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1070647)
Tak Ci sie wydaje.. to sie dobrze z tym przespij :) Gdyby mial taka nie chcec to po co by tu przechodzil? A pozatym trzeba czytac wszystkie wywiady. W poprzednim zapytali o kibicow, to powiedzial cos typu, ze nie chce sie podlizywac, ale ze nawet jak sie siedzi na lawc i slucha kibicow zza bramki to czuje sie niesamowity dreszczyk emocji i ze sa swietni. Wiec bazuj na faktach nie przemysleniach ;)

Ale koledze chodziło chyba o dziennikarza który zadawał pytania. Poza tym mam takie samo odczucie.

fanfan 29.03.2011 19:29

Oczywiście ,że chodziło mi o dziennikarza . Czarek jest w porządku a w dodatku to nasz piłkarz .

joshi 29.03.2011 19:53

wali mnie dziennikarz i to jakie ma podejście, pisząc że wywiad jest fajny chodziło mi o odpowiedzi Czarka. Ten chłopak ma wszystko poukładane, jasno sprecyzowane cele i wie co musi zrobić żeby je osiągnąć. Do tego piłkarsko jest niezły i zapowiada się na bardzo dobrego zawodnika.

WislaFan123 29.03.2011 20:12

a to sorry fanfan, zwracam honor, zle przeczytalem.

mitmichael 29.03.2011 21:19

Pareiko w bramce, Estonia własnie wyrownala w meczu z Serbami.

skeba 29.03.2011 21:23

Pareiko 90 min
Genkov 90 min Asysta

WISŁAZWE 29.03.2011 21:25

^ Chavez również 90 minut
Kirm 90 minut

Karherop 29.03.2011 21:46

U-18 rozbija Holandie 3-0 z Michałem Nalepą w składzie

Ten chłopak powinien byc na stałe przy pierwszej drużynie , tym bardziej jeśli na treningu jest czasem 1-2 nominalnych obrońców ( pomijając fak że zagrał na nietypowej dla siebie pozycji defensywnego pomocnika )

Titto 29.03.2011 21:56

Pareiko zagrał świetny mecz w barwach Estonii dzisiaj.
Miał 3, 4 kapitalne interwencje. Warto zauważyć, że mecz rozgrywany był w fatalnych warunkach. Śnieg dosłownie napier*alał. Naszemu bramkarzowi należą się brawa za to, że w takich warunkach nie popełnił żadnego głupiego błędu. :D

tomo 29.03.2011 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1070721)
U-18 rozbija Holandie 3-0 z Michałem Nalepą w składzie

Ten chłopak powinien byc na stałe przy pierwszej drużynie , tym bardziej jeśli na treningu jest czasem 1-2 nominalnych obrońców ( pomijając fak że zagrał na nietypowej dla siebie pozycji defensywnego pomocnika )

Zgadzam się z Tobą, niestety u nas trenerzy, sztab i prezesi zmieniają się a polityka nadal ta sama czyli młodzi zawodnicy z bezpośredniego zaplecza jakim powinna być Młoda Ekstraklasa wypożyczani są do Stróży, Brzeska czy innych Nieciecz zamiast dostawać szansę gry w 1 drużynie vide ostatnie przymiarki do cofnięcia do obrony Łoba, mimo że mamy Burligę (dla niego mogłaby być to okazja do pokazania się z jak najlepszej strony. Mecz z silną drużyną, czego chcieć więcej - idealny czas do wejścia i zagrania na wysokim poziomie).

skeba 29.03.2011 22:04

Pomiędzy Ekstraklasą, a ME jest przepaść, co dziwi mnie, patrząc na poziom naszej najwyższej ligi. Młoda Ekstraklasa to poziomem nie odbiega od drużyna z czołówki II ligi

tomo 29.03.2011 22:06

Jednak wolę gdyby najzdolniejsi dostawali szansę gry u nas niż na klepiskach wśród traktorzystów w 2 lidze - bo tak się tam gra.

DeadOrAlive 29.03.2011 22:13

Dzisiaj w Bonarce około godziny 18 spotkałem Bunoze, Boukhariego i Paljicia.

Paljic z Boukharim zapieprzali po bonarce, a przy okazji Marokańczyk wołał do każdego sklepu " dzień dobry " :D

Biedak Bunoza za nimi nie nadążał ;)

skeba 29.03.2011 22:16

Cytat:

Paljic z Boukharim zapieprzali po bonarce, a przy okazji Turek wołał do każdego sklepu " dzień dobry " :D
Marokańczyk człowieku...
Zeby kibice nie ogarniali narodowości własnych zawodników ajj

Karherop 29.03.2011 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1070733)
Pomiędzy Ekstraklasą, a ME jest przepaść, co dziwi mnie, patrząc na poziom naszej najwyższej ligi. Młoda Ekstraklasa to poziomem nie odbiega od drużyna z czołówki II ligi

Cracovia jakis czas temu wpieprzyła ze swoimi rezerwami

uważam że ME to poziom dolnych rejonów I ligi , tym bardziej jeśli w każdym meczu na boisku biega po 3 starszych zawodników z pierwszej drużyny ( na tyle pozwalają przepisy )

nie mówie o tym aby od razu przenieść połowe grajków do pierwszej drużyny , ale w każdej formacji powinno być dwóch graczy poniżej 20 lat którzy naciskali by starszych na treningach .

W tej chwili poza Kurto nie mamy zawodnika poniżej 21 lat w drużynie!

mam nadzieję że na jesień ktos przejrzy na oczy i wraz z wywietrzeniem składu otwaorzy się miejsce dla młodszych . Z całym szacunkiem , ale w tej chwili gdyby na końcówke zamiast Żurawskiego wchodził Jeleń , Szewczyk czy inny młody napastnik to chociaz obrońcy rywali poczuli by jakikolwiek presing na sobie .

WioReXXX 29.03.2011 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1070731)
Zgadzam się z Tobą, niestety u nas trenerzy, sztab i prezesi zmieniają się a polityka nadal ta sama czyli młodzi zawodnicy z bezpośredniego zaplecza jakim powinna być Młoda Ekstraklasa wypożyczani są do Stróży, Brzeska czy innych Nieciecz zamiast dostawać szansę gry w 1 drużynie vide ostatnie przymiarki do cofnięcia do obrony Łoba, mimo że mamy Burligę (dla niego mogłaby być to okazja do pokazania się z jak najlepszej strony. Mecz z silną drużyną, czego chcieć więcej - idealny czas do wejścia i zagrania na wysokim poziomie).

A co ty myślisz? Że Maaskant, Skorża, Kasperczak, czy inni to jacyś niedorozwinięci, ślepi inwalidzi. Bo nie rozumiem.

Ile ja się już tu naczytałem o naszej "zdolnej" młodzieży, że trzeba dawać im szansę, że są świetni. I co? Gówno. Leszczak, Burliga (kuźwa, on ma 23 lata...), Kowalski, Juszczyk, Mączyński i wielu, wielu innych. Ciągle tylko - dać im szansę, dać im szansę. Po co, jak widać, że ci goście nie umieją grać w piłkę na poziomie ekstraklasowym. Są słabi piłkarsko, mentalnie czy nawet fizycznie.

Maaskant to nie debil- gdyby widział potencjał w kimś, to by szansę mu dawał.

Charlie 29.03.2011 22:30

http://www.youtube.com/watch?v=oDB3nsgygkk - asysta Genkova na początku filmiku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl