![]() |
Podbeskidzie zaczyna budowę stadionu w tym roku bodajże i pewno będzie grało poza BB z tego co mi kumpel powiedział. Ma mieć 15 tysięcy skromny jak w Gliwicach...
|
W Gliwicach będzie na 10 tys
|
Taka jest ostatnia informacja na temat stadionu BB.
http://stadiony.net/aktualnosci/2011...ow_przesuniety Swoją drogą bardzo lubię to miasto z najładniejszym dworcem w kraju :) |
http://ts.podbeskidzie.pl/images/ck/...onprojekt1.jpg
Stadion w Bielsku Białej.Obiekt dla 15 000 kibiców ma być gotowy w 2013 roku. W temacie ŁKS. Cytat:
|
Cytat:
|
Przepraszam nie chciałem żeby skromny miało wydźwięk pejoratywny, raczej chodziło mi o to że będzie idealnie dopasowany do potrzeb i skali. BB naprawdę może stworzyć ciekawy klimat dla futbolu.
|
Mieli dziś na komisji ligi rozpatrzyć anulowanie kartki Mili ze Śląska.
Wiadomo już coś? |
Cytat:
Dworzec w Bielsku jest naprawdę przyjemny, a sernik i kawa w jednej kawiarence tam przebija wszystkie na rynku razem wzięte:) |
,,Lewy obrońca Cracovii pokazał klasę w meczu z Jagiellonią. Zresztą nie tylko on i nie tylko w tym meczu, bo gracz „Psów” wiosną zapomniał o tym, jaką dyspozycję prezentował w minionej rundzie i teraz gra dużo lepiej. Stuart przyczynił się bezapelacyjnie do tego, że krakowski klub nie stracił gola z „Jagą”." http://www.igol.pl/article,35685.html Hahaha igol zna się na rzeczy:) jest to opis Hesdeya Stuarta...
|
Wolalbym zeby w Ekstraklasie moje miasto bylo reprezentowane przez BKS Stal, nooo ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. Przynajmniej jeden bardzo bliski wyjazd sie szykuje :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sami po nas przyjadą
|
Cytat:
|
Cytat:
http://ekstraklasa.org/ekstraklasa.o...mpaign=5792171 Czyli kartka dla Mili utrzymana. |
Cytat:
|
Oj Zdanowska tam w Łodzi ostro naobiecywała. Skąd ona tylko na to wszystko weźmie pieniądze w tym bajzelu, który zrobił Kropiwnicki.
Ciekawe, że obiecała 140 mln dla ŁKS i 140 mln dla Widzewa, czyli nie ma szans na stadion powyżej 30k na Widzewie. |
Cytat:
zydy po 27 kolejkach spedzonych na dnie nie po to sie wydostawały ze strefy spadkowej, żeby tam zaraz wracać |
Podoba mi sie system gry jaki jest w Rumunii ,w tabeli 18 zespołów i spadaja aż 4 ,wiec sie w tej lidze pilkarze raczej nei opi**dalaja ,bo kazdy mecz bardzo wazny. Ponadto bym zmienil granie w Polsce na wiosna-jesien
|
W Rumunii nie ma PZPN i licencji. Gdyby u nas prawo było egzekwowane to liga liczyłaby 10-12 zespołów, bo nikt więcej w tym kraju nie spełnia warunków.
Taki ŁKS nie płaci pensji od dwóch miesięcy, a teraz jeszcze musi wypłacić premie za awans. Cienko to widzę. |
Cytat:
najładniejszy dworzec póki co to w Tarnowie do momentu pewnie gdy zrobią w Wrocławiu. http://www.tarnow360.pl/dworzec-pkp |
Cytat:
|
No chyba Wisła nie, bo się nie przyczepili w tym roku, a mogli się przyczepić.
Ciekawą sprawą będzie powrót kolejnych emerytów do Polski. Saganowski (33l) po 6 latach wojaży może wrócić do ŁKS-u. Kosowski (34l) po ponad 3 lat od odejścia z Wisły może wrócić do.. Wisły. Baszczyński (34l) nie był w Polsce tylko 2 lata, ale już chyba ma dość i może wrócić do Wisły. Wasilewski (31l) wyjechał z Polski 4 lata temu, karierę zrobił, ale okupił to fatalną kontuzją. Wybierze Wisłę? Dudek (38l) może wrócić do kraju. Czy wybierze Legię? Wątpię. Kogoś po 30-stce jeszcze tam mamy nie licząc Boruca i Jelenia? |
Cytat:
Malarz, Kowalewski, Lewandowski (Mariusz ofc :> ), Rasiak :P , Sosin, Sznaucer, Włodarczyk, Kukiełka, Wichniarek, Zdebel, GŁOWACKI, Iwański, Gruszczyński, Pawełek. Jeszcze za parę miechów 30stkę bd mieć Witkowski. |
Oj chyba żaden z nich nie wróci do nas :p
Oczywiście zapomniałem o Żewłakowie. |
Cytat:
Z "Polaków" to jeszcze Olisadebe i Cantoro a do 30stki blisko Rogerowi. |
Ale ja pisałem wyłącznie o poważnych kandydatach, a nie o Rogerach :D
|
Cytat:
Skoro mówicie że jest teraz bogato i pięknie to musiało się wiele pozmieniać przez te góra 5 lat. PS. Dworzec w Tarnowie żadna rewelacja. Krakowski ładniejszy. |
Profus zainwestuje w ŁKS ?
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mil...727,1,722.html |
Cytat:
|
Taaa, wez pod uwagę, że praktycznie co sezon gdy było u nas 18 drużyn to jedna lub dwie rozpadały się w trakcie (Śląsk, Sokół, Stomil, Pogoń, KSZO, Katowice, Sosnowiec) i kończyły sezon albo walkowerami albo juniorami. Niestety nie wiele się zmieniło i dzisiaj najsłabszy ligowiec ledwo wiąże koniec z końcem (Bytom, podobnie rok temu Piast, a za rok pewnie - o ile go w ogóle dopuszcza - ŁKS).
Niestety jesteśmy za biedni. Fajnie by było mieć ligę na 20, mnóstwo meczów, ekipy z kibicami. Ale smutne realia są takie, że liga powinna mieć albo 10 drużyn (i 36 meczów) albo 12 drużyn (i 38 meczów - 33+ 5 spadkowa/mistrzowska). To by wyglądało tak: Wisła Legia Śląsk Lechia Lech Polonia Jagiellonia Cracovia Zagłębie Które dają rade i finansowo i sportowo plus parę drużyn na styk w drugiej lidze: Widzew Ruch Arka może Górnik, może Warta, może ŁKS i Piast. I wtedy naprawdę jest rywalizacja. Gdyby bylo 18 drużyn to co roku beniaminkiem byłby ktoś w stlu Ruch Radzionków albo GKS Katowice, czyli kluby kompletnie nie przygotowane strukturalnie, organizacyjnie, bazowo do ekstraklasy. Niestety Polska to nie Anglia czy Niemcy, gdzie każdy w zasadzie klub do 3-4 ligi ma stadion na 20 tysięcy krzesełek, 15 tysięczną bazę kibiców i piłkarzy grających na przyzwoitym poziomie. |
Cytat:
|
Cytat:
Musiałeś być na prawdę bardzo dawno. Bielsko to całkiem fajne miasto do życia, paru znajomych wyprowadziło się tam i pracuje. Życie zdecydowanie tańsze, płaca podobna i za oknem Beskidy. Daję Podbeskidziu ze dwa sezony i niczym kometa spadek z hukiem ligę niżej. PS Tarnowski dworzec przede wszystkim jest czystszy od krakowskiego ;) |
Obserwując sytuację Sandecji jestem w stanie powiedzieć, że już niedługo nie będzie mogła z powodzeniem walczyć o ekstraklase, pod wzgledem licencji oczywiście. Sportowo nie wiem jak sytuacja wyglada.
Klub zaczyna być mądrze zarządzany, są osoby zajawione piłką na stanowiskach, poza tym jest stałe wsparcie zarówno ze strony UM, jak i firm u nas funkcjonujących, które małe nie są. |
Ja nie mam wątpliwości że bielski dworzec jest najładniejszy. Ma niezwykły nastrój i w dodatku pracowałem przy renowacji uskrzydlonych kół kolejowych w jego polichromii ;P
W ogóle ten mały Wiedeń ma w sobie niezwykły urok |
Cytat:
1. kasa C+, Polsatu i Eurosportu dzielona byłaby na 12 drużyn a nie 16 w dodatku większości takich dla których jest to być albo nie być. 2. Można by rozegrać 22 meczów normalnym trybem, później 10 kolejnych już podzielonych na dwie grupy 6 zespołowe, a zważywszy, że 3 zespoły grają w Pucharach Europejskich nie byłoby mowy o żadnym odpuszczaniu i podobnie kiedy 3 zespoły spadałyby z ligi. Wówczas nie byłoby żadnych meczy o pietruszkę jak to ma miejsce obecnie. 3. Wielkość kraju do mnie nie przemawia, bo Rosja w takim wypadku powinna mieć 40 zespołową 1 ligę i podobnie USA, z kolei Chiny czy Indie też w granicach 30 zespołowych drużyn w najwyższej klasie rozgrywkowej. |
Cytat:
w Sandecji nikomu nie zależy na awansie klub nie jest gotowy na e-klase zarówno sportowo , organizacyjnie jak i infrastrukturalnie pewnoo takie rozwiazanie jest lepsze/mądrzejsze niz na siłe pchanie sie do najwyzszej klasy rozgrywek vide Polonia Bytom |
Cytat:
obecna ilość jest idealna dla potrzeb naszego kraju zauważ, że w dużych miastach majacych kluby w ekstraklasie od razu zainteresowanie piłka rośnie. Poza Polonia B. i Bełchatowem reszta drużyn spełnia kryteria gry w najwyższej klasie rozgrywkowej Owszem, drużyny ze ślaska maja klopoty finansowe ale chyba nie ąz tak wielkie |
Cytat:
Chyba nie ma ligi w ktorej jest 40 zepsolow? Po prostu to jest logistycznie niemozliwe do zrealizowania Ad. 2 Wteyd gralibysmy w sezonie 4 razy z Legia, 4 razy derby te mecze stracilyby na wartosci. To juz by niebylo tak elektryzujace jak teraz (moim zdaniem). Po prostu ludzie by sie do tego przyzwyczaili i znudzili sie tym. Przykladowo w tym roku mielismy 4 razy Gran Derbi - bylem tym juz zmeczony. Niby fajny klasyk, niby Liga Hiszpanska i LM ale to takie juz nudnawe bylo. Fajnie jak jest raz na pol roku mobilizacja na derby i na inne wazne mecze. Tak samo co za swietem bylaby niedzielna feta gdyby zdarzala sie co 3 miesiace? Cały w tym urok ze czeka sie caly rok na ten jeden mecz u siebie i na ten jeden na wyjezdzie. Tak samo jak sie czeka caly rok na swieta. No ale to juz bardziej takie aspekty kibicowskie (chociaz jak mowie tez 4 mecze np Wisla-Legia nie bylyby tak fajne sportowo, tak emocjonujace) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl