![]() |
też byłbym daleki od nazywania go najlepszym piłkarzem, ale już najlepszym napastnikiem? czemu nie
|
"Troche" mu do Lewego jednak brakuje
Chyba że mówimy nie o karierach całościowo tylko o czasach gry w ekstraklasie |
Już w samej Wiśle byli lepsi od niego napastnicy , a co dopiero piłkarze , a co dopiero ogół biegający po polskich boiskach.
|
Kmiecik - tyle w temacie najlepszego napastnika Wisły w ogóle....
|
Jak dla mnie, patrząc całościowo jak najbardziej najlepszy w czasie gry w Ekstraklasie.
Lewandowski nie dominował w lidze tak jak Żurawski. Pamiętam taką sytuację: byłem z tatą na meczu GKS Katowice - Wisła i siedziałem na ich głównej trybunie pośród pikników GieKSy. W jednej sytuacji obrońca Katowic popełnił błąd i po prostu podał piłkę Żurawskiemu, tak, że ten wyszedł sam na sam z bramkarzem. Nie strzelił wtedy gola :) Ale do końca życia zapamiętam tę ciszę, która zapadła na trybunach w chwili gdy Żurawski dostał piłkę. Coś niesamowitego. |
dajta spokój nie ma co sięgać po Kmiecika, równocześnie z Żurawskim biegał w naszym składzie lepszy napastnik
|
Czy lepszy? Inne czasy, inna gra ale Kaziu był zajebisty!
|
W rozmowie z "Super Expressem" poruszony został także wątek pizzy i piwa w związku ze zdjęciem, które zrobiono Hiszpanowi. Carlitos stwierdził, że nie miał problemów z zaśnięciem, a o całej sytuacji myślał mniej niż minutę. - Pochodzę z kraju, gdzie pije się piwo. Ale zwykle jedno, nie od razu dziesięć. (...) Wiem na co mogę sobie pozwolić i nie przekraczam granicy. Pizza czy makarony? Na serio ktoś myśli, że jeden kawałek może piłkarzowi zaszkodzić? Bądźmy poważni, wiem jak powinni odżywiać się piłkarze. Piłkarze to też ludzie, nie jesteśmy z innej planety - komentował.
czyli jednym słowem - fotomontaz :D |
Dzisiaj ponownie w jakimś wywiadzie bajdurzy, że chciał go klub z hiszpańskiej ekstraklasy ale wybrał ległą...
Schizofrenik. |
Z takich ciekawostek wczoraj na Weszło FM w audycji ,,Szamowołka" (audycja Piotra Wołosika i Grzegorza Szamotulskiego - jest do odsłuchu w internecie jakby ktoś chciał) można było dowiedzieć się, że Tomasz Frankowski w latach gdzieś 2008-2011 odrzucił dwukrotnie ofertę klubu z gorszej stron Błoń. Daje do myślenia w kontekście ostatnich wiadomych transferów z klubu.
|
https://thumb.ibb.co/cFx0be/BD458_F2...87051_ADD2.png
Ktoś wie o co chodzi? Rzeczywiście klub chce ściągać jakieś odrzuty z Legii u schyłku piłkarskiej kariery? |
Cytat:
To jest info z jakiegoś konta na twitterze prowadzonego przez trolla, prawdopodobnie Pysia. źródło: https://twitter.com/WislaKrakowLive/...13178148319232 |
Patryk Małecki strzelił gola dla Spartaka Trnava w przegranym 1-2 (0-0) meczu 8. kolejki słowackiej ekstraklasy z MŠK Žilina. 30-letni pomocnik rozegrał całe spotkanie.
http://www.90minut.pl/news/289/news2...aleckiego.html |
A Krzysiu Mączyński w rezerwach:
http://www.90minut.pl/news/290/news2...erw-Legii.html Klątwa trwa, choć ostatnio Cierzniak notuje występy w podstawowym składzie. :) |
Myślałem, że on tam dla Ligi Mistrzów poszedł.... Pięknie rozwijająca się kariera, teraz tylko rozwiązanie kontraktu i przyjęcie propozycji kontraktu od Filipiaka :)
|
Karma wraca.
|
ja od jego początków w Wiśle nie mogłem się nadziwić, jak tak słaby piłkarz może występować w naszym zespole. Później został kumplem Nawałki w Górniku i w kadrze, ale wciąż nie miałem pojęcia, co on właściwie robi na tym boisku poza podawaniem do najbliższego. To samo było po jego powrocie do Wisły i później w Legii. Jak dla mnie to gość, który gdyby nie był ciągnięty za uszy przez Nawałkę, to kisłby gdzieś po drugich ligach i o którym dawno byśmy zapomnieli.
A że dodatkowo zrobił z siebie błazna zapewnianiem, że nigdy nie pójdzie do Legii, to już w ogóle krzyż na drogę. |
tak , MŚ w Rosji pokazały jaki jest niepotrzebny
(co nie zmienia faktu że chvj mu w dvpe, ale klasy piłkarskiej nie ma co odbierać) |
|
|
Facet 14 miesięcy temu podjął BARDZO złą decyzję. Nie żal mi go. Ciekawe czy chociaż ma jakąś ambicję i będzie walczył o powrót do I drużyny lub szukał innego klubu, czy położy lagę i dokończy kontrakt na mazowieckich pastwiskach?
|
Ciekawe kiedy do rezerw odeślą Carlitosa...
W końcu niczego tam nie pokazuje. :mysli: |
Dwa gole już strzelił. Poza tym z przodu L nie ma kim straszyć.
Nowy trener wziął się za prawidłowe treningi i uzupełnianie braków kondycyjnych. Więc modlił bym się by nie ogarnął bałaganu do końca października. |
Tak swoją drogą to mąkacwks i Eduardo mają podstawy do rozwiązania kontraktu na zasadzie Cierzniaka :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sztab szkoleniowy podjął decyzje, że się mąkacwks nie nadaje. Kruczek w przepisach ale nawet jakby chciał to nie rozwiąże kontraktu jak cierzniak |
Przecież my też "oficjalnie" zesłaliśmy Radka do rezerw
|
Cytat:
|
Cytat:
W naszym przypadku interpretacja była taka, że został tam zesłany za karę a w 7egii sztab szkoleniowy uznał, że jest za słaby i musi się odbudować w rezerwach. Dodatkowo Tadziu nam wtesy nie pomógł i powiedział na Komisji, że to było za karę. pierdoła - owszem głupota - jak najbardziej czepianie się słówek - no raczej ! Ale faktty są takie, że gdyby chcieli rozwiązać kontrakt z winy klubu to nie mogą ;) http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...akow_sa_18873/ |
Makacwks spełnił swoje marzenie o grze w środowe wieczory. Dzisiaj w debiucie powstrzymał zespół z Białej Piskiej. 0-0 z takim rywalem to świetny wpis w CV.
https://legionisci.com/news/75335_II...ala_Piska.html |
Cytat:
|
I gdyby Eduardo chciał rozwiązać kontrakt to by Komisja Ligi spytała się trenera (Sa Pinto) czy jest to spowodowane poziomem sportowym czy to jest Klub Kokosa.
U nas Tadziu powiedział, że to była decyzja góry - więc rozwiązali kontrakt cierzniaka Dyskusja z kategorii teoretycznych - ani jeden ani drugi nie będą chcieli rozwiązać kontraktów ;) |
Na jego pozycji mam pięciu zawodników. Cafu, Domagoj Antolić i Andre Martins są w tej chwili wyżej w hierarchii, a jest przecież jeszcze Chris Philipps. Trudno, przy tylu piłkarzach, znaleźć miejsce dla wszystkich. Taka liczba pomocników utrudniała mi prowadzenie treningów - o Krzysztofie Mączyńskim, który został wyrzucony do zespołu rezerw, mówi szkoleniowiec Legii Warszawa Ricardo Sa Pinto.
|
Uryga i Stilić z golami dzisiaj w Pucharze Polski przeciw Siarce Tarnobrzeg
|
Błaszczykowski - kolejny sezon na trybunach w Wolfsburgu. Może jednak czas na powrót do Wisły od stycznia wstępnie na 2,5 sezonu (prawy środkowy pomocnik/obrońca)?
|
Cytat:
Jego ciało już nie daje rady grać zawodowo w piłę. |
Cytat:
Jeszcze wujek rządzi kadrą, więc powołanie wyśle. Można schować ambicję i żyć jak panisko. |
Kiedyś bylo poruszane że to nie jest taka prosta sprawa przenieść się z Wolfsburg do Wisły. Akurat Kuba jest osobą u której dobra materialne nie są na pierwszym miejscu.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl