Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

PvD 05.06.2010 16:55

hmmmm schody?

z wiki
Cytat:

Klatka schodowa to wydzielone ścianami z budynku lub dobudowane w postaci dobudówki, wieży pomieszczenie przeznaczone dla schodów.

wojti11795 05.06.2010 16:58

A jak otworzy sie te drzwi na D to jest tam ziemia czy jest wylany beton?

Zwitter 05.06.2010 17:06

To nazywasz klatką schodową? To są same schody. Przez takie schody mają wchodzić kibice na jedną z trybun na stadionie który kosztował prawie pół miliarda złotych?

filip74 05.06.2010 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 909361)
To nazywasz klatką schodową? To są same schody. Przez takie schody mają wchodzić kibice na jedną z trybun na stadionie który kosztował prawie pół miliarda złotych?

http://picasaweb.google.pl/trrogdor....27806744544658

PvD 05.06.2010 17:21

Na żadnym zdjęciu nie doszukałem się klatki schodowej.

PiotrG 05.06.2010 17:52

To wygląda bardziej jak jakieś schody techniczne, niż klatka schodowa dla kibiców. Wybudowane jedynie boczne zewnętrzne ściany trybuny. Gdyby faktycznie zaplecze powstało i wymagało jedynie wykończeniówki, to byśmy o tym wiedzieli, a na stronie klubu była fotorelacja. Budowę trybuny północnej obserwowałem (miałem już wtedy stałe łącze) i nie przypominam sobie ani galerii ani informacji odnośnie budowy wnętrza trybuny. Były za to deklaracje o jego wykonaniu zaraz po skończeniu głównej konstrukcji. Gdyby faktycznie brakowało jedynie wykończeniówki, to raczej wątpię że do tej pory nie skończyliby tego wnętrza. Tu rozchodzi się o większy koszt, czyli wybudowanie wnętrza od podstaw, inaczej by tyle czasu nie zwlekano z tym. Gdyby był stan surowy, to zapewne kibice wchodziliby wnętrzem już teraz, nie problem zamontować barierki aby spełnić wymogi bezpieczeństwa.
Cytat:

A jak otworzy sie te drzwi na D to jest tam ziemia czy jest wylany beton?
Diabli go wiedzą, nikt tam raczej nie był. Na pewno jest kawałek wylewki w miejscu przy elewacji, inaczej nie obsadziliby szyb i drzwi.

filip74 05.06.2010 18:01

Te schody na 100% nie są technicznymi tylko docelowymi .

PvD 05.06.2010 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip74 (Post 909380)
Te schody na 100% nie są technicznymi tylko docelowymi .

niech będą nawet i docelowymi. Nie ma klatek,a jeśli nie wykonano nic poza tym co był w umowie, którą zaprezentował prezydent na spotkaniu lata temu to i stropów nie ma i ścian wewnętrznych.

filip74 05.06.2010 18:40

A czy ja napisałem gdzieś o stropach czy ściankach , mnie chodziło tylko o schody że są .
A do klatek schodowych brakuje im parę rurek jako barierki , tak jak kiedyś na A i B.

PvD 05.06.2010 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip74 (Post 909397)
A czy ja napisałem gdzieś o stropach czy ściankach , mnie chodziło tylko o schody że są .
A do klatek schodowych brakuje im parę rurek jako barierki , tak jak kiedyś na A i B

ale klatek schodowych nie ma

Cytat:

A do klatek schodowych brakuje im parę rurek jako barierki , tak jak kiedyś na A i B
na A/B to chyba też nie były klatki schodowe

gigant 05.06.2010 21:40

Marco, macie tam pisarza od głupich tekstów, więc niech się wysili i pismo gotowe. Nie wiem czy Kempes pamięta, że budowę symbolicznie rozpoczął Kasperczak, a jedno z pierwszych krzesełek "przykręcał" Frankowski. Bojkotujemy stadion?

Oczywiście żartuję, by pokazać bzdurność niektórych zachowań.

maci0s 05.06.2010 21:48

Powiem tak, jak sie potwierdzą informacje dotyczące wzięcia trybuny D przez tą organizacje o której nie wolno tu pisac...( a dzisiaj jeszcze Zbymak z zupełnie innego zródła mi o tym napisał) to będzie ciekawie..

Ciekawy jestem czy sobie z tym poradzą... Chociaż mimo tego co sie tu mówi jest tam kilku łebskich facetów, a przede wszystkim ludzi sukcesów i mogą to zrobić naprawde nieźle...

Czyzby sie szykowala rewolucja w klubie na miare "wiary lecha" ?

Z zaznaczeniem, ze nasi są sporo normalniejsi...

Zobaczymy... ale w zasadzie pomysl z taką trybuną mi się nawet podoba...

royalmichael 05.06.2010 22:04

Czy musisz pisać tak tajemniczo?:P

maci0s 05.06.2010 22:05

Daj spokój, napisałem to tak, ze nawet średnio ogarnięty Wiślak po minucie zorientuje się o co chodzi::)

Mario Nh 05.06.2010 22:07

Szok. To byłoby naprawdę "coś".

rav 05.06.2010 22:07

Że to SKWK ma sobie zarządzać D (utrzymywać porządek wśród ludzi w taki sposób jaki chce, organizować catering) to pomysł dość stary - miło, że nowy prezes, z tego co piszesz, ma kontynuować ten kierunek.

Ale chyba nie wpadli z miastem przypadkiem na to, żeby to SKWK sobie samo klatki schodowe zbudowało...? :]

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 909438)
przez tą organizacje o której nie wolno tu pisac...

nie siej psychozy, pisząc takie pierdoły.

PvD 05.06.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 909436)
Marco, macie tam pisarza od głupich tekstów, więc niech się wysili i pismo gotowe. Nie wiem czy Kempes pamięta, że budowę symbolicznie rozpoczął Kasperczak, a jedno z pierwszych krzesełek "przykręcał" Frankowski. Bojkotujemy stadion?

Oczywiście żartuję, by pokazać bzdurność niektórych zachowań.

czepiając się szczegółów to symbolicznego rozpoczęcia dokonali Ci:

Żuraw z Majchrowskim
http://www.wislasoccer.com/foto/galeria/401.jpg

Miętta i Czerwiński
http://www.wislasoccer.com/foto/galeria/403.jpg

Kasperczak obecny jak cała drużyna i ja :D

Nie traktować poważnie bo znów się burza rozpęta :D

zbymak 05.06.2010 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 909454)
Że to SKWK ma sobie zarządzać D (utrzymywać porządek wśród ludzi w taki sposób jaki chce, organizować catering) to pomysł dość stary - miło, że nowy prezes, z tego co piszesz, ma kontynuować ten kierunek.

Ale chyba nie wpadli z miastem przypadkiem na to, żeby to SKWK sobie samo klatki schodowe zbudowało...? :]

Klatki i wc zrobi miasto co zostało juz zlecone .Maci0sowi chodziło o reszte trybuny

maci0s 05.06.2010 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 909454)

No własnie wpadli... Ale w sumie zastanow sie... mało tam mają firm które mogą im pomóc? Choćby producenta "Białej Gwiazdy"...
Myślę ze oni prędzej sobie znajdą partnerow gotowych w to zainwestowac niż miasto, lub klub... a w dodatku zagwarantują im porządek i niezły zbyt...

Co do tej psychozy to mialo być tak na pół serio... Zeby sie każdy zorientował o kogo chodzi:D

rav 05.06.2010 22:18

Zlecone mówisz... no to się wreszcie w odpowiedzi na interpelacje czymś pochwalą.

Resztę trybuny = mówisz o zagospodarowaniu zaplecza, np. na pub, si?

maci0s 05.06.2010 22:23

a skąd my to mamy wiedziec? :)

kto będzie sprzedawał napoje, kiełbaski itd... wyjdzie w praniu... na pewno będzie tam zaplecze bufetowe... moze "u wiślaków" przeniosą lub zrobią filie? Przeciez to mekka skwk...

ale az takich szczegółów to nie znamy

PvD 05.06.2010 22:25

Z Kopca Kościuszki

http://i47.tinypic.com/2ev9k5k.jpg
http://i49.tinypic.com/333db1y.jpg

rav 05.06.2010 22:28

Powiem tak: najważniejsze, żeby miasto rzeczywiście oddało tą trybunę tak, żeby dało się tam wejść od pierwszego meczu w lipcu. Na dzień dzisiejszy najważniejszy "nius" to to, co napisał Zbymak, że zlecono te niezbędne prace.

A już urządzenie tego i oddanie kibicom - jak wspomniałem nie jest to pomysł nowy. I na pewno pomysł bardzo rozsądny.

zbymak 05.06.2010 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 909462)
Zlecone mówisz... no to się wreszcie w odpowiedzi na interpelacje czymś pochwalą.

Resztę trybuny = mówisz o zagospodarowaniu zaplecza, np. na pub, si?

Mam na myśli zagospodarowanie trybuny czyli kiełbaska piwko fajna muza i dochodzik dla klubu .Kto to bedzie dokładnie dowiemy sie nie długo być moze "U Wislakow" ja jestem za

PiotrG 05.06.2010 22:34

Cytat:

Powiem tak: najważniejsze, żeby miasto rzeczywiście oddało tą trybunę tak, żeby dało się tam wejść od pierwszego meczu w lipcu.
To jest raczej nie realne, chyba że w opcji przygotowania jedynie dojścia przez trybunę do klatek schodowych i z klatek na trybunę, przy czym równocześnie będą się toczyć niezbędne prace żelbetowe, murarskie itd. Do zrobienia jest mnóstwo rzeczy.

Pablo84 05.06.2010 22:36

Ciekawy jestem, jak będzie stadion wyglądał z kopca w nocy przy zapalonych jupiterach.
Będzie miazga

QBAS 05.06.2010 22:37

Najlepiej jeśli konkretna osoba/organizacja jest odpowiedzialna za konkretne sprawy. Więc jeśli ten news z SKWK i trybuną D się potwierdzi to będzie fajny ruch ze strony klubu. O ile nie zgadzam się z publikowanymi czasami tekstami na stronie internetowej stowarzyszenia (o czym piszę w innym temacie), to myślę że są tam osoby, które poradzą sobie z tym zadaniem. Szczególnie, że będzie im na pewno bardzo zależeć, żeby wszystko wyszło jak należy.

Czekamy zatem na potwierdzenie tejże informacji i szczegóły współpracy. No i tak jak już ktoś pisał, obyśmy na pierwszy mecz ligowy mogli korzystać z D i mieli choćby klatki schodowe oddane do użytku

Kuba 05.06.2010 23:12

Ze swojej strony nic więcej nie powiem oprócz tego, że moim zdaniem zagospodarowanie i inwestycja w sektor D to naprawde bardzo ciężkie zadanie. Począwszy od tego, że nie ma i nie będzie tam szczególnie dużo miejsca na catering i inną komercję a skończywszy na tym, że na dzisiaj trybuna jest praktycznie pusta pod spodem (co może się oczywiście zmienić).

royalmichael 05.06.2010 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 909451)
Daj spokój, napisałem to tak, ze nawet średnio ogarnięty Wiślak po minucie zorientuje się o co chodzi::)

Faktycznie, troche zalany jestem :D

Kiedy można się spodziewać jakiś konkretów w tej sprawie?

WRzŚ 06.06.2010 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 909293)
Dla rozluźnienia atmosfery:

http://i46.tinypic.com/25h1url.png

Chyba jakiś szaleniec pracuje na budowie :D

KKS Karpaty akurat w tym miejscu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl