Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Krakowskie Inwestycje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=86)

arth_ur 02.09.2014 17:25

Dzieki, zamiast na początku wakacji robić remont to niedawno rozpoczeli modernizację,

Kocur 01.10.2014 13:43

Nie wiem czy to do inwestycji ale ...

Cytat:

Krakowski Lizard King zamknięty. Powstanie pierwszy lokal z disco polo w mieście
A takie fajne imprezy firmowe tam były

Kocur 21.07.2015 17:43

Dylemat czy tutaj czy do śmieszności czy założyć temat "krakowska mafia" ...
Cytat:

Jan T. oskarżony przez prokuraturę 12 razy m.in. o korupcję, mobbing czy przekroczenie uprawnień służbowych może zostać nowym szefem Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu. Urząd miejski ogłosił konkurs na to stanowisko. Były dyrektor nieistniejącego już Zarządu Dróg i Komunikacji złożył wymagane dokumenty. Do konkursu zgłosili się jeszcze czterej inni kandydaci.

Komentarz: ja p.i.e.r.d.o.l.ę

El'kabat 21.07.2015 22:21

Niedługo szmaciarza Obtułowicza ktoś z grobu wykopie.

Pablo84 21.07.2015 22:34

Mysje Tajster? hehe

kerim1906 22.07.2015 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1408435)
Dylemat czy tutaj czy do śmieszności czy założyć temat "krakowska mafia" ...

Komentarz: ja p.i.e.r.d.o.l.ę

może tu chodzi o to że facet ma "doświadczenie" w tych sprawach , pewnie sprawnie wszystko załatwi i podzieli się z kim trzeba :-D , przyjdzie nowy , zanim się przyuczy minie sporo czasu, a czas to pieniądz :lol:

Kocur 29.07.2015 12:06

Jednak faktycznie "ja pierd.olę" :rotfl:

Cytat:

Jan Tajster oskarżony m.in. korupcję, mobbing czy przekroczenie uprawnień służbowych został wybrany dyrektorem ZIKiT. Decyzję ogłosił Jacek Majchrowski. - Jeżeli osoba nie ma prawomocnego wyroku, to wszystko jest w porządku - powiedział Majchrowski.

luke1906 29.07.2015 12:15

K.urwa k.urwie łba nie urwie. Sukinkot musi mieć dobre kwity na czerwonego Jacka.

Krav 29.07.2015 12:15

Tajster to jak u nas tow. Kapa - niezatapialny :lol:

madenn 29.07.2015 13:30

Pretensje można mieć tylko do wyborców Majchrowskiego

Devonisch 29.07.2015 14:11

Mam wrażenie, że ten czerwony cwel napluł Krakowianom na twarz ale pier.doli, że to chyba deszcz.
Jeszcze wczoraj kandydatura tej k.u.r.w.y przez którą kiedyś nie dojechałem do Rotundy to jakiś żart primaaprilisowy.
To się zdziwiłem i wkur.wiłem.
CO ZA BEZCZELNA BANDA S.K.U.R.W.Y.S.Y.N.Ó.W !

Kocur 30.07.2015 17:52

Te kwity muszą być naprawdę zajebiste jak gość możliwe że poświęcił stołek prezydenta ...

Cytat:

Krakowska prokuratura skierowała do sądów wnioski o zawieszenie Jana Tajstera w funkcji dyrektora ZIKiT-u.
Jacek Majchrowski już odpowiedział śledczym.

Oprócz tego mamy zapowiedź wniosku o referendum odwoławcze dla prezydenta Krakowa oraz usuwanie nieprzychylnych komentarzy pod adresem nowego dyrektora z facebookowej strony ZIKiT-u.

A Jan Tajster mówi, że nie zna się na komputerach, a wniosek prokuratury to komunikat medialny.

I to wszystko tylko pierwszego dnia urzędowania dyrektora do niedawna bardziej znanego, jako Jan T.

kerim1906 30.07.2015 18:33

to się dzieje , a za 4 lata czerwona"bezpartyjna" gnida 60% w 1 turze, brawo Kraków , wiwat , co oni zrobili przez te 26 lat wolności, przecież nawet w takim Krakowie nie ma tylu beneficjentów komuszo-urbanoplatfusianych, chce się wyć z bezsilności, liczę że Krakus Prezydent Duda pokaże naszym rodakom właściwa drogę, 6 sierpnia niedaleko, jest nadzieja

gooro33 30.07.2015 18:55

Tak jak wszyscy Krakusi w polityce.. partia i nic więcej...

kerim1906 30.07.2015 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro33 (Post 1409456)
Tak jak wszyscy Krakusi w polityce.. partia i nic więcej...

pożyjemy zobaczymy , jedno jest pewne, 6 sierpnia zniknie pogrążony w bulu specjalista od kur, kaszalotów, bigosu, złotego wieku i wsi-owego towarzystwa

Pablo84 30.07.2015 20:53

No dobra, ale on będzie prezydentem całego kraju, a nie Krakowa. Ten siwy dziad dalej będzie pluł nam w twarz...

P.S
Podawać dalej...Może coś z tego będzie..
https://www.facebook.com/events/933793660018515/

IncognitoTSW 31.07.2015 07:57

Czy jest winny czy niewinny, tego nie wiem. Jedno jest pewne: jakim by nie był fachowcem, to nie powinien być powoływany na takie stanowisko przed wyjaśnieniem wszystkich zarzutów.

Daleki jestem od wyrokowania, bo być może ktoś specjalnie nakręcił nagonkę na gościa? Kiedyś wszyscy zwyzywali Stanisława Żółtka od łapowników a potem się okazało, że to wszystko było szkalowanie.

Krav 04.08.2015 11:31

no i poszedł Tajster w piz.duuuuu :D szkoda że z Jackiem się tak nie da :(

Matejas_ 06.08.2015 18:22

Nie wiedziałem gdzie wkleić więc w inwestycje...
Arena Kraków przegrała z katowickim spodkiem organizację MŚ w hokeju!

http://sport.interia.pl/hokej/reprez...ms,nId,1864915

Gwiaździsty 17.08.2015 13:13

No to mamy kolejną sportowa inwestycj w Krakowie. Ciekawe czy realizowaną z tych pieniędzy co je Majchrowski zapier...lił Wisle (8 mln euro)? :

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ovii,id,t.html

Vinci 28.08.2015 06:48

http://www.strefabiznesu.gazetakrako...dla-malopolski

No bardzo jestem ciekaw czy doczekamy się wreszcie przyzwoitego wyjazdu na Warszawę....

Barti 28.08.2015 07:39

ja bardzo kibicuję wschodniej obwodnicy Krakowa...to w dużym stopniu rozładuje korki w mieście...każdy kolejny most na Wiśle jest na wagę złota...

Gwiaździsty 28.08.2015 08:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1412600)
ja bardzo kibicuję wschodniej obwodnicy Krakowa...to w dużym stopniu rozładuje korki w mieście...każdy kolejny most na Wiśle jest na wagę złota...

No własnie, nie za bardzo czaję tą wschodnią obwodnicę (prośba niech ktoś objaśni mi ją skrótowo co ma dać). Skoro z A4 dojeżdżajac do Krakowa jest odbicie na Zakopane i do Węzła Opatkowickiego czyli na południe Krakowa jedzie się autostradą, to chyba to co projektują dubluje tą trasę ale w mieście ? Nie za bardzo kojarzę co to ma dać, przy tak ogromnych kosztach (tunel).
Ja sam zainteresowany jestem północną obwodnicą, która domknęła by ring wokół Krakowa ale można nia nią czekać jak na Godota.

Cytat:

No bardzo jestem ciekaw czy doczekamy się wreszcie przyzwoitego wyjazdu na Warszawę...

To jest skandal, chyba jesteśmy jedynym państwem w Europie, w którym miedzy dwoma największymi miastami nie ma autostrady. A tu jeszcze pod znakiem zapytania stoi zwykła ekspresówka !
Tak Kopacz, to jest właśnie ruina, ten wyjazd z takiego miasta jak Kraków do stolicy kraju. Od kilkudziesięciu lat nic się nie zmieniło.

Barti 28.08.2015 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1412608)
No własnie, nie za bardzo czaję tą wschodnią obwodnicę (prośba niech ktoś objaśni mi ją skrótowo co ma dać). Skoro z A4 dojeżdżajac do Krakowa jest odbicie na Zakopane i do Węzła Opatkowickiego czyli na południe Krakowa jedzie się autostradą, to chyba to co projektują dubluje tą trasę ale w mieście ? Nie za bardzo kojarzę co to ma dać, przy tak ogromnych kosztach (tunel).
Ja sam zainteresowany jestem północną obwodnicą, która domknęła by ring wokół Krakowa ale można nia nią czekać jak na Godota.
.

Skrótowo Ci to objaśnię...jedź na most Wandy obojętnie z którego kierunku w godzinach szczytu to będziesz wiedział o czym piszę...;) w obu kierunkach mostu obok elektrociepłowni w Łęgu jak się skończą wakacje wcale nie będzie lepiej...Muszą powstawać alternatywne trasy bo niedługo grozi nam paraliż...

Gwiaździsty 28.08.2015 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1412610)
Skrótowo Ci to objaśnię...jedź na most Wandy obojętnie z którego kierunku w godzinach szczytu to będziesz wiedział o czym piszę...;) w obu kierunkach mostu obok elektrociepłowni w Łęgu jak się skończą wakacje wcale nie będzie lepiej...Muszą powstawać alternatywne trasy bo niedługo grozi nam paraliż...

A przepraszam, popiepszyło mi się to z trasą Zwierzyniecką i tunelem pod wzgórzem św. Barbary. Pisałem o całkiem innej trasie. Ta wschodnia jak najberdziej potrzebna :).

Vinci 28.08.2015 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1412608)

To jest skandal, chyba jesteśmy jedynym państwem w Europie, w którym miedzy dwoma największymi miastami nie ma autostrady. A tu jeszcze pod znakiem zapytania stoi zwykła ekspresówka !
Tak Kopacz, to jest właśnie ruina, ten wyjazd z takiego miasta jak Kraków do stolicy kraju. Od kilkudziesięciu lat nic się nie zmieniło.

Tym bardziej, że ostro z robotą ruszyło świętokrzyskie. Na wysokości Kielc, obwodnica bardzo przyjemna w jeździe samochodem. Mam nadzieję, że wreszcie coś ruszą u nas.

Z wiadomości napawających optymizmem znalazłem jeszcze coś takiego, chociaż czytając komentarze to widzę, że krytyki też nie brakuje...

Cytat:

Kraków Airport. Wielkie inwestycje dobiegają końca
Trwają prace wykończeniowe w nowym terminalu. Pierwsi pasażerowie mają z niego skorzystać we wrześniu. Wcześniej obiekt zostanie przetestowany przez setki osób. Mają oni sprawdzić, czy oznakowanie dla pasażerów nie sprawia trudności i jest jasne.
http://www.strefabiznesu.gazetakrako...obiegaja-konca

El'kabat 28.08.2015 14:54

Co do jazdy do Wawy to fakt, przedzieranie się przez 29 listopada to masakra teraz. A koniec S7 jest planowany dopiero na 2020, także jeszcze ponad 4 lata męki :)

MatMario 28.08.2015 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1412630)
A przepraszam, popiepszyło mi się to z trasą Zwierzyniecką i tunelem pod wzgórzem św. Barbary. Pisałem o całkiem innej trasie. Ta wschodnia jak najberdziej potrzebna :).

Zwierzyniecka odkorkuje wyjazd z Ruczaju i pozwoli bardzo szybko przemieszczac sie miedzy zachodnimi czesciami moasta.

W tej chwili to wyglada tak ze masz drogi dwupasmowe ktore przechodza w jednopasmowe i sie korkuja nie pozwalajac przeniesc plynnie ruchu.

Trasa bedzie bardzo dobra alternatywa dla Aleji jak i autostrady, ktora na tym odcinku ma po dwa pasy i wydaje sie ze wiekszego ruchu nie przyjmie. W piatek o gpdzinie 15 stoisz miedzy skawina a zakopianka bo tak duzy jest tam ruch do wyjazdu na zakopane.

Kocur 30.08.2015 08:37

Obwodnica - czy to wschód czy północ jest oczywistą oczywistością.

Sami urzędnicy kiedyś podawali że dziennie od północy do Krakowa wjeżdża ponad 70 tys aut w tym ciężarówek - i wiele z nich wali prosto do Opolskiej i na zachód bo innej drogi nie ma.

Nawet jak powstanie wschodnia co i tak jest lepsze niż nic - nie wydaje mi się żeby tirowcy objeżdżali Kraków dookoła 40 km żeby pojechać z północy na zachód - dalej się będą pakować na 29-tą.

Kocur 29.10.2015 11:33

Kraków. Koniec ze szkieletorem

Zabudowa szkieletora rozpocznie się w kwietniu przyszłego roku i zakończy w drugiej połowie 2017 r. Można już rezerwować lokale usługowe i biura. Ceny wynajmu mogą się wahać od 13 do 15 euro za metr kw.

http://www.strefabiznesu.gazetakrako...eletor656.jpeg

FraMat 29.10.2015 12:32

Bardzo fajna ta wizualizacja. Nie mająca chyba żadnego związku z aktualną sytuacją na Rondzie Mogilskim. Niby nieważne, ale śmieszne.

Kocur 29.10.2015 12:49

Podobnie jak 99,99% ulotek od Deweloperów - każdy bok mieszkalny w Krakowie jest według nich otoczony 100 metrowych trawnikiem, placem zabaw dla dzieci, oczkiem wodnym i gajem oliwnym ;)

63.5 Kg 29.10.2015 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1418447)
Bardzo fajna ta wizualizacja. Nie mająca chyba żadnego związku z aktualną sytuacją na Rondzie Mogilskim. Niby nieważne, ale śmieszne.

Ale akurat ta wizualizacja nie jest zla..
Pasy które widzimy na dole wychodzą z końca ulicy Lubomirskiego a dokładniej z jej skrzyżowaniem z ulica Borowickiej....
Gosc który idzie z telefonem ,idzie istniejącym chodnikiem w strone zejścia na dol Ronda Mogilskiego....
Samochod który minal pasy i wjezdza w rondo Mogilskiej wjezdza aktualnie istniejąca droga wjazdowa od strony ulic Lubomirskiego/Borowickiej...
Budynek który widzimy za latarnia po prawej stronie istnieje i wygląda wlasnie tak...

FraMat 29.10.2015 14:04

sorry, ale dzisiaj tam nie ma nigdzie pasów, a gostek powinien mieć za plecami budę nad ruchomymi schodami
:)
Gdyby było tak jak piszesz oznaczałoby to, że mamy na Rondzie ruch lewostronny.
Moim zdaniem to widok na wyjazd z Ronda w kierunku Beliny- Prażmowskiego

63.5 Kg 29.10.2015 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1418456)
sorry, ale dzisiaj tam nie ma nigdzie pasów, a gostek powinien mieć za plecami budę nad ruchomymi schodami
:)
Gdyby było tak jak piszesz oznaczałoby to, że mamy na Rondzie ruch lewostronny.
Moim zdaniem to widok na wyjazd z Ronda w kierunku Beliny- Prażmowskiego

To jest rzut z rogu ulic Lubomirskiego/Borowickiej.
Na tym rogu znajduje się monopol "Grzes" 24 h

Po prawej od latarni znajduje się budynek PKP.
Na lewo od "nowego szkieletora" znajduje się basen...
Samochod w lewym dolnym rogu minal adres Lubomirskiego 51 i wyjezdza z drogi która jest pod kamienicami na droge glowna...

Na szybko :
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/l..._LzAg7wC63mYGZ

Kocur 29.10.2015 14:26

Znalazłem pełne źródło - jest tam kilka rzutów z różnych perspektyw:

http://www.strefabiznesu.gazetakrako...orem-zdjecie-8

gypsy 21.11.2015 16:53

Przyznam, że ta wizualizacja wygląda okazale. Wiadomo, że wszystko byłoby lepsze od szkieletora, ale przebudowa na biura wydaje się trafnym pomysłem

adas123 01.04.2016 18:44

Po paru tygodniach trwającej budowy estakady na Powstańców i remontu ul.Brożka urodziło się we mnie parę pytań.
Kto pójdzie siedzieć za sparaliżowanie ruchu samochodowego na południu Krakowa?:D
To co się dzieje to przecież dramat. Naprawdę nie można tego było zacząć w czerwcu?jak można rozwalać na raz, dwa z kilku newralgicznych punktów w tej części miasta?
Mam to szczęście, że rano z Krakowa wyjeżdżam w stronę Wieliczki a potem wracam przez co nie stoję w tym największym syfie,ale wygląda to dramatycznie. Ostatnio niestety nawet w kierunku do miasta około godziny 15-16 od Malborskiej do Matecznego jedzie się koło 45min! Dobry pomysł z buspasem dla samochodów z 3 pasażerami,ale czy to przypadkiem nie powinno działać w jakich ramach czasowych typu 6-10, kiedy ruch jest największy? Po południu Kamieńskiego korkuję się głownie dlatego, że ludzie głupieją, a dużo kierowców przerasta cały czas wjeżdżanie 'na zamek' przy zwężeniu, paradoksalnie w okolice Grunwaldzkiego szybciej przejedzie się Wielicką i potem przez Podgórze. No i to w połączeniu z rozwałą na Brożka powoduje w popołudniowych szczytach totalny chaos.
Generalnie mam wrażenie, że chcieli dobrze, ale wyszło jak zwykle. Ciekawi mnie jak duża presja w związku z ŚDM była na te remonty. BTW ŚDM to tempo chyba mimo szalonego nie wystarcza, bo dostaliśmy ostatnio zapytanie ofertowe w sprawie budowy na terenie ŚDM sieci oświetleniowej, nie wcale takiej małej, a czas nadchodzi.komuś tam się palić zaczyna w dupsku:)
Ciekaw jestem Waszych spostrzeżeń co do ruchu na południu miasta obecnie

MatMario 01.04.2016 19:31

Kiedy by tego nie zrobili korki i tak by były to pierwsze.
Budowa tego węzła kolejowego będzie trwała chyba cały rok więc zaczynać w czerwcu nie miało sensu bo i tak potrwa to na tyle długo że np w jedne wakacje nie zdążą.
Dochodzą te SDM i ogólna sraczka wszystkich służb w koło więc te remonty na Brożka, Zakopiańskiej i kilku innych miejscach są nieuniknione, dziękujcie klerowi.
Dużo ludzi to niestety samochodowe ofiary losu które nie dość że nie chcą stać w korku to jeszcze w nim jeździć nie pootrafią ale wizja jazdy tramwajem uwłacza ich Passerratti w TDI który musiał by na nich czekać na obrzeżach.

adas123 01.04.2016 19:33

Estakada nad Wielicką ma być zamknięta na 3 miesiące chyba,więc ten czerwiec coś zmienia...Byłyby pewnie,ale sam pewnie widzisz różnicę w natężeniu ruchu w lipcu a w normalnym miesiącu ze studentami i szkołą

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl