![]() |
Cytat:
A na poważnie, pierwszy mecz u siebie, z wiadomych względów (wasz mecz z Litexem). |
no to teraz czas na Lokomotiv
:) |
Brawo! Brawo! Brawo! Nie dość, że taka dramaturgia to jeszcze awansowali nasi bracia !
|
Cytat:
Bardzo dobry mecz Mili. Pokazał, że potrafi zagrac na pucharowym poziomie. Przynajmniej się nasi przekonali jak się walczy w Wielkiej Brytanii. Najbardziej raziło, że nasi nawet nie umieją sfaulować jak trzeba :) Gratulacje i czas na Bułgarów. Może się uda przejść. |
Cytat:
|
No bardzo fartowny awans Śląska. Ale szczęściu trzeba pomóc. Mimo knockdownu w 5 minucie (inna sprawa, że frajerskiego), Wrocławianie się podnieśli i podjęli walkę. Dawno nie widziałem polskiego klubu tak walczącego o każdą piłkę.
Mimo wszystko (Dundee to średni kopacze) pokonanie szkockiego klubu to spory sukces. Gratuluję Śląskowi, ale grę defensywną trzeba poprawić. To, co dzisiaj wyprawiał tercet egzotyczny Kelemen-Pietrasiak-Celeban wołało o pomstę do nieba. |
no to czeka nas dwukrotny pojedynek Polska vs Bułgaria :D
|
Zastanawia mnie również jaki ekspert u nas postawił wyżej umiejętności Jirsaka niż Elsnera :D
|
Cytat:
Myslalem ze w szkocji bardziej jada z dopingiem...a tymczasem SLASK SLASK WKS bylo slychac na calych wyspach :D:D:D A co do usera FORfun... slyszales jak krzyczeli.. "COSCIE TAK CICHO"??? Mam wrazenie ze to tez w kierunku takich jak ty!! |
No to na prawde ciekawie sie ułozyło - Polska vs Bułgaria tego jeszcze nie było :rotfl: Oby ta Bułgaria byla szczesliwa
|
Więc na chłodno...
1.Rewanż Orestowi się udał 2.Widać, że Śląsk to drużyna która w tym dwu-meczu była lepsza piłkarsko, ale jest ona niedoświadczona i wiele głupich błędów i kilka sytuacji niepewnych i te frajesrsko tracone bramki, bo gdyby mieli doświadczenie wygrali by to 2.0 albo w pierwszym meczu by sobie zapewnili i nie dpouścili by do tego. 3. Niech się Śląsk cieszy, że ma Mile, Elsnera, Sobote i... Dudka :D Naprawde reszta piłkarzy z Celebanem na czele odstaje, co martwi. Niech kupią dobrego stopera i to szybko!! Bo daleko z tym typem nie zajdą. błąd w pierwszym meczu i kilka w tym. 4.Gra pomocników i srodka pola naprawde robi wrażenie, jak nie polska drużyna... graja klepią wszystko fajnie, ale obrona dramatyczna z tym stoperem. 5. Obok Dudka Mila moim cichym bohaterem. Kapitalne wrzutki i trzymanie środka pola. Widać, że gość ma doswiadczenie grał w dobrych klubach to procentuje. hehe wywolałem 5 punkt w studiu poslatu :D |
Jestem dumny z postawy Śląska! Gratulacje! Nie załamali się fatalnym początkiem, nie podcięła im skrzydeł trzecia bramka, walczyli do końca! Doping miażdżący! Można się czepiać, że Celeban z Kelemenem nie mieli dzisiaj dnia - ale co z tego. Najlepszy zawodnik na boisku zdecydowanie Rok Elsner - ma patent na piękne bramki, dużo odbiorów i fizycznej walki w środku pola, prawie bez strat.
|
no to Genkova trzeba będzie przestawić na kibicowanie Śląskowi :D
|
For_Fun czy jak mu tam to pokemon dobrze kazdemu znany, do tego płaczek i aferzysta. Teraz znów zamilknie i odezwie się podczas meczu Legii który jak to on ma w zwyczaju oceni Polską piłkę po 5 minutach gry. Jęczy , jęczy, jęczy, narzeka, narzeka, narzeka .. gorzej niż z babą w okresie.
Teraz Polska vs Bułgaria, tyle że Lokomotiv nijak się ma do Litexu (wystarczy nadmienić że Litex przegrał zaledwie jeden mecz w przeciągu całego sezonu w lidze, Lokomotiv 10 ) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Lokomotiv i Levski mialy by mecz w jednym terminie
|
Cytat:
Stop internetowym napinaczom! |
Gaziantespor czeka na Legię. Ciekawe jak Skorża przygotuje ich na spotkanie które będzie się odbywać prawdopodobnie 35 stopniowych upałach.
|
Skad mozna sciagnac bramki/skrot ?
|
Nie bedzie ich przygotowywal ... skupi sie na nastepnej rundzie..
|
A swoją drogą ten Gaziantespor (czy jak to się pisze) zważając na wynik ich dwumeczu 5:2 może strasznie zlać "warszafskich cfaniakuf", a z tego akurat będę się cieszył ;)
|
Wielkie gratulacje dla Śląska. Przy 3:1 przestałem wierzyć, że awans jest możliwy, szczególnie, że chwilę później mogło być 4:1 i po sprawie. Mimo, że United cofnęło się na własne pole karne, byli w stanie wywalczyć tego gola i utrzymać wynik do końca. Dawno nie widziałem tak zażartej walki w wykonaniu polskiej drużyny i to w momencie niekorzystnym. Szacun!
Moim zdaniem z Bułgarami powinno się grać łatwiej. Tzn. to będzie już drużyna bardzo w stylu ligi polskiej, na pewno nie będą grali tak twardo jak Dundee, więc i obrońcom z Kelemenem (który raczej w "wyspiarskiej" grze na przedpolu średnio się czuje) powinno być łatwiej. A jak widać Śląsk potrafi się dobrze utrzymać przy piłce i mając trochę luzu rozegrać świetnie piłkę. Ale generalnie podejrzewam, że piłkarsko Łokomotiw i Śląsk to podobne drużyny, jednak po tym meczu wierzę, że Bułgarzy są do wyeliminowania. Szkoda tylko, że pierwszy mecz znowu grają u siebie. |
Levski Sofia i Lokomotiv Sofia miałyby mieć dwa pierwsze mecze u siebie, ale pisali gdzięś, że UEFA wystosowała do Śląska jakiś list, że w razie awansu Śląska i Lokomotivu mogą zmienić kolejność meczy i nasi znowu zaczną u siebie.
|
Gratuluje! :)
Teraz kilka luźnych aspektów po meczu Dundee - Śląsk: 1. Waleczność Śląska Naprawdę wielkie brawa za ambicje dla Wojskowych, podnieśli się najpierw po dwóch golach strzelonych w pierwszych minutach meczu i później po wyniku 3:1, woli walki Śląskowi nie można odmówić to jest coś czego kibicom Śląska najbardziej zazdroszczę - ich 'pupile' zawsze grają do końca. Nasza Wisła jeśli jako pierwsza straci bramkę to istnieje minimalne prawdopodobieństwo, że osiągnie korzystny wynik. 2. Sebastian Mila jest geniuszem Może określenie trochę na wyrost, ale ten gość naprawdę jest niesamowity. Franz Smuda naprawdę jest tępakiem, że nie dał temu gościowi jeszcze szansy gry w reprezentacji - zamiast korzystać z jakiś farbowanych lisów pokroju Polanskiego powinien postawić na Sebastiana . A stałe fragmenty w jego wykonaniu są perfekcyjne. Najlepszy polski środkowy pomocnik w Ekstraklasie i po Meliksonie najlepszy ogółem. 3. Śląsk NIE MA obrony. Celeban naprawdę zagrał dzisiaj tragicznie. W poprzednim meczu we Wrocławiu też zdarzały mu się proste błędy, za łatwo daje się przepchnąć, ma też problemy komunikacyjne z resztą obrońców i bramkarzem. Podsumowując - CHAOS. Ładnie ktoś napisał, że gość jest jeszcze gorszy, niż Kowalski :DPietrasiak też jest już graczem wypalonym. Rezerwowy Wasiluk...ten gość przez dłuższy czas był pośmiewiskiem wszystkich ekstraklasowych kibiców. Natomiast kontuzjowany Fojut w porównaniu do tej trójki jest w miarę przyzwoitym zawodnikiem. Lenczyk mówił, że kadra jest już skompletowana, Voskamp był ostatnim transferem w letnim oknie transferowym - a szkoda, bo braciom z Wrocławia ewidentnie przydałyby się jeszcze wzmocnienia. |
Cytat:
|
Kelemen, zwykle bardzo dobry bramkarz, zagrał mecz tragiczny. Nie wiem czy był chory, bez formy czy może inne czynniki grały tu rolę ale to było widać na kilometr.
Fajnie że Śląsk awansował. Ale muszą poprawić obronę i bramkarza na kolejny mecz. |
Cytat:
|
Słaby mecz bardzo słabych zespołów. Zero jakiejś myśli, no i te błędy techniczne. Sukces jest, ale z kimś kto potrafi chociaż w minimalym stopniu kopać prosto piłkę, Sląska nie widzę. Zero gry z pierwszej piłki, te dłuuuugie przyjęcia, typowa ligowa polska piłka. No ale ważne,że sukces jest, z Sofią będzie bardzo ciężko,w sumie teraz nie ważne, WKS niech się chociaż tydzień cieszy sukcesem.
|
Cytat:
PS>prosze nie cytujcie ANGMIRA... |
Cytat:
|
Brawa za grę do końca dla Śląska. Po cichu obstawiałem taki właśnie scenariusz, tj zwycięską porażkę :)
|
Zapomniałem jeszcze dodać - Spahić to straszne drewno, technicznie ten zawodnik jest zerem, a te jego uderzenia z dystansu...aż oczy bolą od patrzenia, w większości ląduje one na trybunach albo poza stadionem. Nie wiem czy korzystniej dla Śląska nie byłoby, gdyby Lenczyk cofnął na lewą obronę Elsnera, bo przecież w przeszłości grał na tej pozycji, a środek pola tworzyliby Mila, Sztylka i Cetnarski.
A tak na marginesie, wie ktoś kiedy Kaźmierczak wraca do gry? |
Śląsk ma na razie słabą obronę, ale pewnie się poprawią, za to ofensywnie wyglądają naprawdę ok. Lenczyk zespoły przygotowywuje dobrze fizycznie więc pewnie będą liczyć się w walce o mistrzostwo.
|
Bardzo się ciszę, co nie zmienia faktu że był to mecz pod tytułem: ,,Kto zrobi mniej głupich błędów to wygra ( z wyjątkiem ostatniego gola dla Śląska)”. Bramkarz to chyba faktycznie był przekupiony :-) a każde jego wyjście pachniało stratą bramki.
|
snikki, zajął 4 miejsce ale w poprzednim sezonie,w tym nie można powiedzieć który jest,bo liga turecka jeszcze nie zaczęła grać,a białoruska owszem.Więc nie ma co gdybać nad formą turków,ale prawda Legia szczególnie tam będzie mieć ciężko.
Brawo WuKaeS!! a co do postu angmira,jeszcze jeden super wyraz się pojawił, BLIZKO |
Czy następna runda LE i LM musi już być pokazywana w otwartym kanale, czy znowu jesteśmy zdani na łaskę Soloża i Polshitu?
|
Cytat:
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że Legia potrzebuje małego cudu, żeby Turków wyeliminować. Jedyne pocieszenie dla nich jest takie, że jak jakimś cudem osiągną dobry wynik w pierwszym meczu, to rewanż mają u siebie. Tak nawiasem mówiąc nie bardzo rozumiem krytyki Spahicia. TO JEST OBROŃCA, jego głównym zadaniem ma być odbiór piłki przeciwnikowi i robi to dobrze, DODATKOWO ma się podłączać do akcji ofensywnych i to też robił nieźle, tzn. wiele razy samym przyjęciem mijał Szkotów, nie wychodziło mu tylko ostatnie podanie, czy też strzał, ale to jest Śląsk Wrocław, nie Borussia Dortmund...Nie tracił też głupio piłek, spokojnie rozgrywał piłkę z rywalem na plecach. Obrońcy nie rozlicza się głównie ze strzałów z dystansu i sztuczek technicznych, litości... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl