Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

Matti1231 26.07.2010 12:20

Ja również uważam ,że ten dwumecz powinniśmy spokojnie przejść. Gorzej będzie w IV rundzie - znając nasze szczęście w losowaniu to liverpool bądż juve .

Blaszczu16 26.07.2010 12:23

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23581
czwarta runda na Reymonta?

zloto 26.07.2010 12:25

Myślę, że nasze obawy są z tego powodu, że mało wiemy o tych Azerach i równie mało wiemy co Wisła pokaże z lepszym przeciwnikiem(a czy oni się okażą dobry rywalem, tego też nie wiemy). Jeżeli szybką strzelimy bramkę, to będziemy grać swoje i spokojonie ich wymęczymy paroma bramkami. Najważniejsze to odrazu się wstrzelić w mecz, tego brakowało za czasów Pana Skorży(czasem się udało, czasem nie).

Jagul 26.07.2010 12:48

Obawy są z tego powodu, że Lech się męczył z tym Interem Baku. Teraz wszyscy uważają, że z Wisłą będzie to samo. Nie ma co kalkulować. Wychodzimy na SS, ładujemy rywalowi 3 bramki i jedziemy do Azerbejdżanu na wycieczkę.

konkursowicz 26.07.2010 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matti1231 (Post 944408)
Ja również uważam ,że ten dwumecz powinniśmy spokojnie przejść. Gorzej będzie w IV rundzie - znając nasze szczęście w losowaniu to liverpool bądż juve .

Przeżyłby to nawet,ale pod jednym warunkiem - połowa dwumeczu na R22.

Azerów nie zamierzam się obawiać tylko dlatego że amica gra bardzo słabo. Pyry po prostu dostały od losu lekcję pokory, nasi piłkarze te lekcję odebrali rok temu,więc tym razem nie ma się czym martwić.

Mario Nh 26.07.2010 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 944430)
Obawy są z tego powodu, że Lech się męczył z tym Interem Baku. Teraz wszyscy uważają, że z Wisłą będzie to samo. Nie ma co kalkulować. Wychodzimy na SS, ładujemy rywalowi 3 bramki i jedziemy do Azerbejdżanu na wycieczkę.

O hoho. To się kolego rozpędziłeś :lol:
"Znów zaczyna się pajacowanie".

Gargamel 26.07.2010 14:03

Nawet nie spodziewałem się, że można pisać o niepokonaniu Azerów, Przecież my nie możemy wiecznie PRÓBOWAĆ dostać się do rozgrywek europejskich!

Wszyscy piszą o Liverpool'u, bądź Juve, Liv. jest nieosiągalny, ALE Juve jak najbardziej przy pełnej mobilizacji jest do przejścia i wejścia z hukiem do Europy.

jimbo 26.07.2010 14:12

To że kuchenkorz męczył się z Azerami, nie znaczy że tak będzie w przypadku Wisły.W Poznaniu mają wąską kadrę, w przednich formacjach, u nas obrona wygląda średnio, tak na prawdę nie wiadomo też jak zagrają nasze nowe nabytki, jeśli postawi na nich trener...musimy liczyć na to że drużyna mimo krótkiego czasu jest w miarę zgrana, jeśli tak jest rzeczywiście to nie powinniśmy się bać o rychłe pożegnanie z pucharami.

konkursowicz 26.07.2010 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jimbo (Post 944502)
To że kuchenkorz męczył się z Azerami, nie znaczy że tak będzie w przypadku Wisły.W Poznaniu mają wąską kadrę,

Dokładniej. Jeśli ktoś chce wyeliminować mistrza Azerbejdżanu jednym, podstarzałym napastnikiem, najgorszym piłkarzem bundesligi, to jest to lekceważenie rywala. Jak już zostało wspomniane, u nas o żadnym lekceważeniu nie mam mowy.

lysy9055 26.07.2010 14:31

Nie mogę patrzeć na te wypowiedzi, co ujawniają strach przed Azerami. To przeciętna drużyna, nawet jeszcze gorsza. Oczywiście, że mogą zagrozić, tak samo jak klub z 4 ligi, prawda? Żeby nie było czasem powtórki z rozrywki drugiego meczu z Litwinami.

jason wiślak 26.07.2010 14:32

Nie ma nawet o czym mówić, wychodzimy i wygrywamy z tym Karabachem. Co to za drużyna...
Ja rozumiem przed czwartą rundą można mieć obawy bo tam są świetne zespoły, chociaż i tak powinno być bojowe nastawienie. A z tym Karabachem to spokojnie rozstrzygnąć dwumecz u siebie, żeby nie było niepotrzebnych nerwów przed wyjazdem.

Sorry że nie w temacie ale mam takie pytanie: Kiedy w końcu wracamy na R22? Bo podobno mecz z Arką jeszcze na SS...Kurczę na ligę przecież mieliśmy wrócić...:(

jimbo 26.07.2010 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 944512)
Nie ma nawet o czym mówić, wychodzimy i wygrywamy z tym Karabachem. Co to za drużyna...
Ja rozumiem przed czwartą rundą można mieć obawy bo tam są świetne zespoły, chociaż i tak powinno być bojowe nastawienie. A z tym Karabachem to spokojnie rozstrzygnąć dwumecz u siebie, żeby nie było niepotrzebnych nerwów przed wyjazdem.

dokładnie, Bojowe nastawienie i chęć do walki zawsze była mocną stroną wisły(choćby mecze z Panathinaikosem, Barceloną, Lazio)Więc jeśli chłopcy wezmą sobie to do serca, to może być ciekawie:)

LooNatyk 26.07.2010 14:56

bo u nas juz tak jest ze skrajnosci w skrajnosc. Kilka lat temu wszyscy meega napinka, ze jedziemy rowno z wszystkimi. Po kilku kleskach wszystko sie w druga strone obrucilo. Pelne respekt dla Litwinow, o Azerach juz nawet nie ma co pisac, bo oni nas zjedza na sniadanie.. ;]

BRTS39 26.07.2010 14:58

Z tym liverpoolem i Juve sie tak nie goraczkujcie bo jest 20 % szans ze trafimy na kogos z pierwszej 8 najlepszych w rankingu. Wiec rownie dobrze najtrudniejszym przeciwnikiem do wylosowania ( 5 potencjalnych) może byc CSKA M albo Stutgart.

Zobaczymy, trzeba troche poczekac trzymać kciuki i 6 sierpnia o godzinie 14 bedziemy wszystko juz wiedzieć. Moze jak bedziemy ciagle tutaj debatowac o Porto Liverpoolu Juventusie i innych PSv. To wylosujemy piłeczke z napisem Odense, Bate, Dnipro albo Levski.

jimbo 26.07.2010 15:02

Mecz ze Stuttgartem, mógłby być ciekawym widowiskiem i myślę, że wcale nie bylibyśmy bez szans, o zwycięstwo byłoby na prawdę ciężko jednak można by się pokusić o nawiązanie fajnej rywalizacji.

konkursowicz 26.07.2010 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jimbo (Post 944527)
Mecz ze Stuttgartem, mógłby być ciekawym widowiskiem i myślę, że wcale nie bylibyśmy bez szans, o zwycięstwo byłoby na prawdę ciężko jednak można by się pokusić o nawiązanie fajnej rywalizacji.

Tak,tylko potrzeba wiary trzech rzeczy: wiary, R22 i odrobiny szczęścia.

bonawentura 26.07.2010 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gados82 (Post 944364)
Wisła jak narazie jedyny zespół który coś pokazał

Wszystkie polskie zespoły miały równych przeciwników w II rundzie, w III rundzie nie jest też źle Ruch ma najgorzej ale jaki zespół dla Ruchu byłby słaby... chyba własne rezerwy

Wisła jak narazie też nic nie pokazała. Pokonała 5-0 Litwinów, którzy z całym szacunkiem, ale prezentowali poziom naszej III-IV ligi. Mecz z Azerami może być bardzo wyrównany, ale liczę na dobre ustawienie taktyczne zespołu przez Kasperczaka. My powinniśmy tu analizować grę Azerów a nie kłócić się, czy przeciwnik jest silny, czy nie, bo jak dla naszej drużyny jest on silnym rywalem i trzeba poważnie podyskutować nt. gry Azerów i potencjalnych zagrożeń.

Cytat:

Ja bym jednak nie myślał już o czwartej rundzie, ale koledzy kibice z Krakowa, którzy wybierają się na mecz - idźcie i dopingujcie bo doping się przyda!

konkursowicz 26.07.2010 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 944551)
Wisła jak narazie też nic nie pokazała.

Tak, ale co miała pokazać? Mamy za sobą dopiero dwa mecze. Gdybyśmy wygrali 2 razy po 10:0 moglibyśmy powiedzieć, że to olbrzymi sukces?

Wisła pokazała, że jest na dobrej drodze do osiągnięcia szczytu formy na IV rundę. W III nie ma jeszcze tak mocnych rywali, więc ją przejdziemy, tym bardziej, że przecież będziemy mocniejsi niż w II.

bonawentura 26.07.2010 15:42

Ale nie ma co się ekscytować! Twierdzę po prostu, że nie ma co bazować na zwycięstwie z bardzo przeciętnym rywalem. Dopiero mecz z Azerami pokaże nam, w którym miejscu jesteśmy.

konkursowicz 26.07.2010 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 944556)
Ale nie ma co się ekscytować! Twierdzę po prostu, że nie ma co bazować na zwycięstwie z bardzo przeciętnym rywalem. Dopiero mecz z Azerami pokaże nam, w którym miejscu jesteśmy.

Ekscytować się, a być optymistą to zupełnie co innego. A powody do optymizmu wg mnie są, przynajmniej jeśli chodzi o starcie z azerami, bo wiadomo że w IV rundzie mogą być problemy (brak stadionu, stopera lub szczęścia w losowaniu).

JrQ- 26.07.2010 15:47

Cytat:

Ale też nie ma co mówić, że nie mamy szans. Nawet jeśli trafimy na Liverpool, Juve (zresztą, nie patrzcie na te drużyny przez pryzmat ostatnich lat, teraz są one słabsze niż w przeciągu ostatnich 5 lat, o ile nie najsłabsze od tego okresu), to nie należy się kłaść na kolana, tylko stanąć do walki. Tak jak ktoś wyżej wspomniał, wiara, R22 i odrobina szczęścia czynią cuda.

mitmichael 26.07.2010 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 944551)
Wisła jak narazie też nic nie pokazała.

Pokazała jak sie powinno grac ze słabszymi druzynami.
Cytat:

Dopiero mecz z Azerami pokaże nam, w którym miejscu jesteśmy.

Zespoły maja coraz lepsze ale to nie sa jakimis mocarzami by ich sie obawiac bo jak mamy nie wygrywac z takimi przeciwnikami to po co sie w ogole pchac do europejskich pucharow. Dopiero w fazie grupowej mozna mowic (nie wazne jakiego mamy przeciwnika) o poziomach druzyn ligi takiej lub takiej. Podejsc tylko do meczu z szacunkiem do przeciwnika i robic swojego. A wiara i doping kibicow to kolejny bodziec dla pilkarzy do zaprezentowania wszystkich swoich umiejetnosci i wyeliminowania swojego przeciwnika.

zloto 26.07.2010 15:51

Ligę przegraliśmy przez porażki z przeciętnymi rywalami, w piłce trzeba nie tylko umieć wygrywać z mocnymi, ale także ze słabymi rywalami ;)

LooNatyk 26.07.2010 16:09

no wlasnie niektorzy za duzych specjalistow zgrywaja, zamiast poprostu byc zwyklym kibicem. To jest forum kiboowc, a nie analitykow pilkarskich, dlatego optymizm powinien byc podstawa kazdej wypowiedzi ;)

rw88 26.07.2010 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konkursowicz (Post 944508)
Dokładniej. Jeśli ktoś chce wyeliminować mistrza Azerbejdżanu jednym, podstarzałym napastnikiem, najgorszym piłkarzem bundesligi, to jest to lekceważenie rywala. Jak już zostało wspomniane, u nas o żadnym lekceważeniu nie mam mowy.

Gwoli ścisłości - najgorszym piłkarzem POPRZEDNIEGO SEZONU Bundesligi, a to jest różnica. We wcześniejszych latach gość wyrobił sobie swoją grą markę o jakiej marzy większość kopaczy naszej ligi, nie ma sensu na siłę deprecjonować Wichniarka tylko dlatego, że trafił do Lecha, bo prawda jest taka, że na nasze warunki jest to w dalszym ciągu bardzo bardzo dobry napastnik, ma tylko jedną wadę - na najbliższy rok, góra dwa lata. Potem będzie coraz słabszy. Z drugiej strony to raczej typ Frankowskiego, zależy jak się prowadził w czasie swojej kariery. Na razie wygląda obiecująco i to jest fakt. Problem Lecha to krótka ławka, jestem pewien że Wisła i Legia mają zdecydowanie lepsze zaplecze od nich i w trakcie sezonu z pewnością będzie to wyraźnie widać. I nie chodzi mi tu o napastników, ale defensywnego pomocnika, lewego pomocnika, środek obrony itd. No chyba że wystrzelą Kamiński, Drygas czy Możdżeń, ale to już rozmowa na forum Lecha, nie Wisły ;)

tedyy 26.07.2010 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LooNatyk (Post 944569)
no wlasnie niektorzy za duzych specjalistow zgrywaja, zamiast poprostu byc zwyklym kibicem. To jest forum kiboowc, a nie analitykow pilkarskich, dlatego optymizm powinien byc podstawa kazdej wypowiedzi ;)

:lol::D:rotfl: i jest

crazykaro 26.07.2010 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 944587)
Gwoli ścisłości - najgorszym piłkarzem POPRZEDNIEGO SEZONU Bundesligi, a to jest różnica. We wcześniejszych latach gość wyrobił sobie swoją grą markę o jakiej marzy większość kopaczy naszej ligi, nie ma sensu na siłę deprecjonować Wichniarka tylko dlatego, że trafił do Lecha, bo prawda jest taka, że na nasze warunki jest to w dalszym ciągu bardzo bardzo dobry napastnik, ma tylko jedną wadę - na najbliższy rok, góra dwa lata. Potem będzie coraz słabszy. Z drugiej strony to raczej typ Frankowskiego, zależy jak się prowadził w czasie swojej kariery. Na razie wygląda obiecująco i to jest fakt. Problem Lecha to krótka ławka, jestem pewien że Wisła i Legia mają zdecydowanie lepsze zaplecze od nich i w trakcie sezonu z pewnością będzie to wyraźnie widać. I nie chodzi mi tu o napastników, ale defensywnego pomocnika, lewego pomocnika, środek obrony itd. No chyba że wystrzelą Kamiński, Drygas czy Możdżeń, ale to już rozmowa na forum Lecha, nie Wisły ;)

Te, te,te... synek.... synek... bo jak ja cie....
To jest temat o Wiśle a nie o pkp:P

Nie będę drżal jak niektórzy i czekam na czwartkowe zwycięstwo. Takie same narzekanie jak przed Szwale. Wydaje mi się że takie narzekanie (po meczu z Levadią) będzie się pojawiało przed każdym meczem Wisły w pucharach niezleżnie czy to będzie Interm Mediolan czy Inter Baku (i niech żadne mądry nie pisze że nie gramy z Interem tylko z Quarabachem bo ja to wiem a to jest tylko przykład dydaktyczny:-p)

tofik 26.07.2010 16:58

Szaawli też nikt na oczy nie widział, ale znawcy byli niemal pewni, że odpadniemy :)
Poczekajmy do meczu, zobaczymy co grają ci Azerowie. A przede wszystkim, co gra Wisła.
Z rywalem, który nie pęknie, zaatakuje pressingiem, będzie potrafił zagrozić naszej bramce.

malolat90x 26.07.2010 17:34

w jakich terminach będą rozgrywane mecze IV rundy ( pierwszy mecz i rewanż ) ? (oczywiście przyjmuje że będziemy w tej rundzie grali )

krytyk 26.07.2010 17:56

19 i 26 sierpnia

_ukoL 26.07.2010 20:18

Cytat:

Pokonała 5-0 Litwinów, którzy z całym szacunkiem, ale prezentowali poziom naszej III-IV ligi.
Z tym to bym się akurat spierał, bo aż tak nędznie jak w polskiej III - IV lidze to Litwini nie grali. ;-)

SpoXsteR 26.07.2010 20:49

Cytat:

Mamy dla Was nowe informacje dotyczące wyjazdu na rewanżowy mecz 3. rundy eliminacji do LE w Baku. http://go.idmnet.bbelements.com/plea...=img&keywords=

W tym momencie klub rozważa wynajęcie dwóch samolotów czarterowych. Warunkiem jest odpowiednia liczba zainteresowanych wyjazdem. Dzięki dobrej współpracy z klubem za przelot w obie strony oraz nocleg trzeba będzie zapłacić 1900 zł.

Biorąc pod uwagę obowiązujące stawki cena jest naprawdę atrakcyjna.

Jedynym dodatkowym kosztem będzie ten związany z wyrobieniem wizy, który wynosi około 60 Euro.
Osoby zainteresowane wyjazdem niech przygotują się na złożenie wniosku o wizę , potrzebny będzie też paszport, 2 zdjęcia o wymiarach 3,x4,5 cm.
WNIOSEK WIZOWY: http://azembassy.pl/pl/dload/vaf.pdf

Osoby zainteresowane wyjazdem proszone są o zgłoszenie się do wtorku 27 lipca do godz. 12 na adres mailowy: naszewyjazdy@kibice wisly.pl (bez odstępu)

Ci, którzy już wysłali swoje zgłoszenie, nie muszą tego robić ponownie.
Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków

Jacob06 27.07.2010 11:48

Kiedy będzie losowanie par IV rundy eliminacji do Ligi Europejskiej ? Dzień po pierwszym meczu z Azerami ?
Nie mogę nigdzie znaleźć...

endriu133 27.07.2010 11:57

w piątek po meczu rewanżowym chyba:)

konkursowicz 27.07.2010 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jacob06 (Post 945073)
Kiedy będzie losowanie par IV rundy eliminacji do Ligi Europejskiej ? Dzień po pierwszym meczu z Azerami ?
Nie mogę nigdzie znaleźć...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adikos1906 (Post 944337)
Mam pytanko.Kiedy będzie losowanie 4 rundy ? ;>

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 944339)
dzień po rewanżu z Azerami

Losowanie jest zawsze w piątek, jak wiadomo do IV rundy nie przechodzą współczynniki pokonanych rywali, więc losowanie jest po rewanżu.

crazykaro 27.07.2010 12:09

No to sie zaczyna. Cleber doznał urazu na treningu

sportnh 27.07.2010 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 945096)
No to sie zaczyna. Cleber doznał urazu na treningu

byles na treningu moze? a jutro o ktorej jest godzinie-orientujesz sie moze?

crazykaro 27.07.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 945097)
byles na treningu moze? a jutro o ktorej jest godzinie-orientujesz sie moze?

Na traningu nie byłem ale był on po sesji zdjęciowej czyli tak od 10 i koło 12 się zakończł. Jesli nie ma upałów to mysle ze można polować na trening w okolicach godziny 11

A info było ze strony
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._uraz_clebera/

matkur 27.07.2010 12:15

no to Kowalski -Bunoza będą grać na środku obrony

spontants 27.07.2010 12:15

Cleber i te jego kontuzje ;/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl