Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

julo 14.08.2010 19:49

@dynek.pl
Jaki to straszny dramat....
Lecha pobiją. Może jakoś im to trzeba zrekompensować ? Wykupić pozostałe wejściówki albo dopłacić do tego żeby była transmisja w Tv?
Człowieku weż sie opanuj, tu każdy trzyma kciuki właśnie żeby Lech dostał taki wpier.....ol żeby sie wyleczył z pucharów.

tommiyacht 14.08.2010 19:57

Śmiejecie sie z Lecha, tak jak śmialiście sie po meczu ze Spartą a dzień przed naszą wtopą z Azerami wiec troche dystansu. Obecnie nie prezentujemy wiele lepszego/gorszego futbolu niż wielkopolanie (niepotrzebne skreślić)

Kameleon 14.08.2010 20:03

Peszko:
Murawa nam nie pomaga bo czekamy aż jakiś Sting zagra koncert dla kilku ludzi a w Poznaniu jest pełno miejsc gdzie mogłby występować :D :D :D

yoda79 14.08.2010 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 960718)
Śmiejecie sie z Lecha, tak jak śmialiście sie po meczu ze Spartą a dzień przed naszą wtopą z Azerami wiec troche dystansu. Obecnie nie prezentujemy wiele lepszego/gorszego futbolu niż wielkopolanie (niepotrzebne skreślić)

Szczerze-pieprzyć ich i ich probemy. Niech Wisła gra jak należy to Amicą na pewno martwić się nie będziemy.

pikey 14.08.2010 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 960723)
Szczerze-pieprzyć ich i ich probemy. Niech Wisła gra jak należy to Amicą na pewno martwić się nie będziemy.

Racja- doświadczenia poprzedniego sezonu nauczyły mnie przedwcześnie nie cieszyć się z potknięć rywali. Jak napisał Sensej- często to my jesteśmy swoim największym przeciwnikiem.

Jaroo1 14.08.2010 20:15

A moim zdaniem te 2 porazki Amici to nie dramat. Poziom ligi jest taki wyrownany ze teraz taka Amica, Wisla, Legia, Polonia z kim moga wygrac dwumecz w lidze? Z Gornikiem Zabrze, Polonia Bytom? Z reszta zespolow ta niby polska czolowka bedzie gubic punkty regularnie. Wlasnie teraz te pkt zgubil Lech ae jak zlapia forme to wygraja kilka meczow z rzedu a w tym czasie punkty beda gubic inni... Wniosek jest taki ze wszystkie kluby beda gubily punkty z obojetnie jakim zespolem z ligi a koncowa tabela ekstraklasy pewnie znowu bedzie znana dopiero kolejke przed koncem ekstraklasy albo i w ostatniej kolejce. Trzeba sie skupic na sobie i ie odjebywac takich numerow jak wtamtym sezonie gdzie patrzylismy sie na reszte, modlilismy sie zeby tamci gubili pkt a jak przychodizlo co do czego to sami dostawalismy od Arki, Korony, Cracovii itd Po prostu jest 30 meczow w lidze i kazdy mecz to walka o zycie. Za darmo nikt punktow nie da, nie jestesmy Szkocja gdzie sa 2 ekipy ktore bija reszte i w meczach miedzy soba rozstrzygaja losy Mistrza.

PoloniaDumaStolicy 14.08.2010 20:28

Górnik Zabrze słaby? No to Górnik dzisiaj pyknął Zagłębie na wyjeździe. W polskiej Ekstraklasie z każdym można stracić punkty. Na tę chwilę tylko Polonia i Jagiellonia są poza zasięgiem reszty.

rabi86 14.08.2010 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 960735)
Górnik Zabrze słaby? No to Górnik dzisiaj pyknął Zagłębie na wyjeździe. W polskiej Ekstraklasie z każdym można stracić punkty. Na tę chwilę tylko Polonia i Jagiellonia są poza zasięgiem reszty.

Nie no Górnik Zabrze mocny bo "pyknął" wyraźnie 2-1 mocarne Zagłębie, które kolejkę wcześniej fartownie ugrało punkt w Kielcach.

FredzIo 14.08.2010 20:34

Cytat:

W innych ligach za to nie mozna z kazdym stracic punktow, tylko w polskiej ekstraklasie. TO JEDYNA LIGA W KTOREJ SA NIESPODZIANKI. Mów mi więcej. Jaga rzeczywiscie jest poza zasiegiem, mecz ze Slaskiem to potwierdzil.

R33 14.08.2010 20:35

Cytat:

Na tę chwilę tylko Polonia i Jagiellonia są poza zasięgiem reszty.

Np. Śląska.

:lol:

A skąd ty wiesz jak Polonia będzie grała z resztą? Na razie to wygrała z beniaminkiem i z drużyną która dopiero zaczyna ligę, na dodatek musi zgrać się odpowiednio. Dodatkowo były to derby u siebie, które żądzą się swoimi prawami i drużyny na nie bardzo się mobilizują. My w tamtym sezonie 2 pierwsze mecze również wygraliśmy. Tyle, że pierwszy 2:0 z Ruchem (który okazał się potem ,,czarnym koniem" rozgrywek) i z Zagłębiem 5:0, tyle, że był to mecz wyjazdowy. Dodatkowo nie robiono jakiś spektakularnych transferów latem, a drużyna była podłamana odpadnięciem z europejskich pucharów i porażką w meczu o SPP.

PoloniaDumaStolicy 14.08.2010 20:39

Nie piszę o pojedynczych stratach punktów, tylko o grze danych zespołów. W niedługim czasie Polonia i Jagiellonia powinny odskoczyć reszcie ligi, bo prezentują najciekawszy football w Polsce.

edyta. Rabi86, pokazałem, że nasze zwycięstwo w Zabrzu nie było spowodowane tylko słabością Górnika. W Zabrzu sporo drużyn straci punkty.

konrad1991tsw 14.08.2010 20:43

Cytat:

No następny... w zeszłym tygodniu Legia była poza zasięgiem, teraz poza zasięgiem są kolejne dwa zespoły... obawiam się że jak tak dalej pójdzie to nam zostanie jakieś 10-12 miejsce :D
Nie rozumiem jak można rozdzielac miejsca na podstawie dwóch kolejek... przypomnę Wam dwa dośc dobre przykłady - ten świetny start Legii 3 lata temu, gdzie pózniej mieli ponad 10pkt. straty do Nas, oraz zeszłoroczne 11 pkt. straty Lecha do Nas, gdzie na koniec Nas zdystansowali. W naszej lidze, jak w każdej innej, niespodzianki się zdarzają, różnica jest taka że parę lat temu nie do wyobrażenia było że pretendent do mistrzostwa traci punkty z dołem tabeli (jak aktualnie Lech z Arką). Obyśmy wygrali w Chorzowie, dobrze byłoby te punkty ciułac nawet w tym kryzysie w jakim jesteśmy. Pozdrawiam!

Lemoniadowy Joe 14.08.2010 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kameleon (Post 960722)
Peszko:
Murawa nam nie pomaga bo czekamy aż jakiś Sting zagra koncert dla kilku ludzi a w Poznaniu jest pełno miejsc gdzie mogłby występować :D :D :D

ha ha ha

świetne :)

murray 14.08.2010 20:57

Cytat:

Peszko:

:rotfl:

Geniusz. To ja się nie dziwię, że tak się dał wmanewrować z tym transferem.

Awe 14.08.2010 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 960743)
Nie piszę o pojedynczych stratach punktów, tylko o grze danych zespołów. W niedługim czasie Polonia i Jagiellonia powinny odskoczyć reszcie ligi, bo prezentują najciekawszy football w Polsce.

edyta. Rabi86, pokazałem, że nasze zwycięstwo w Zabrzu nie było spowodowane tylko słabością Górnika. W Zabrzu sporo drużyn straci punkty.

Jaga już od paru lat prezentuje najciekawszy futbol :D Tylko co z tego? Liga się dopiero zaczyna, poczekaj z napinką przynajmniej do 5 kolejki.

GemHZR 14.08.2010 21:09

Cytat:

Jak dla mnie Śląsk był o klasę lepszy od Jagi i prędzej on będzie "poza zasięgiem".

rafkur 14.08.2010 21:11

Ogólnie liga zrobiła się ciekawsza jak mawiał klasyk ))) Generalnie doły drgnęły w górę, góra pierd.... w dół i mamy efekt. Z ocenami szans na mistrza to ja bym się jednak wstrzymał jeszcze trochę. Na przykładzie wczorajszego meczu w Warszawie - moim zdaniem ani Polonia taka mocna ani Legia taka słaba. Na ta chwilę jest różnica ale na dłuższą metę nie sądzę żeby tak to miało wyglądać. Nie zdziwię się jak Legia u siebie zrewanżuje się Polonii - może nawet z nawiązką. Lech wrócił na swoje miejsce - cóż, sędziowie jak na razie nie litują się nad biednymi steranymi gwiazdami i widać efekt. Na dzień dzisiejszy Wielkopolskę lepiej reprezentuje Polonia. W sumie Jaga nieźle wygląda. Z transferów to wygląda na to, że Cracovia najlepiej trafiła z tym swoim Nidfksdhkfhkdjfkdk. Kibice Polonii podniecają się Smolarkiem ale jakoś dziwnie podejrzewam, że strzeli jeszcze ze dwie bramki i położy lagę na wszystko - ten pan tak ma. Franek - czy ktoś go lubi czy nie - klasa sama w sobie.

Syn Kangura z 1984 14.08.2010 21:16

Cytat:

W niedługim czasie Polonia i Jagiellonia powinny odskoczyć reszcie ligi, bo prezentują najciekawszy football w Polsce.

Zaraz padnę :lol:

Cytat:

Peszko:
Murawa nam nie pomaga bo czekamy aż jakiś Sting zagra koncert dla kilku ludzi a w Poznaniu jest pełno miejsc gdzie mogłby występować

Kolejny dowód na to że większość Polskich kopaczy to zwykłe buraki. Rozumiem rozgoryczanie złym stanem murawy, ale mówienie o koncercie "jakiegoś Stinga dla paru ludzi" jest śmieszne bo zapewne bilety na ten koncert rozeszły się szybciej niż na mecze Amiki z Peszkiem w roli głównej :foch:

rafkur 14.08.2010 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 960769)

Kolejny dowód na to że większość Polskich kopaczy to zwykłe buraki. Rozumiem rozgoryczanie złym stanem murawy, ale mówienie o koncercie "jakiegoś Stinga dla paru ludzi" jest śmieszne bo zapewne bilety na ten koncert rozeszły się szybciej niż na mecze Amiki z Peszkiem w roli głównej :foch:

Peszko jest głąbem ale trochę racji ma - śmieszne jest że jakby nie było mistrz gra na boisku gdzie walają się kamienie. W sumie widzę rozwiązanie - do czasu wymiany murawy po pobycie "jakiegoś goscia" (sic!) mogą wrócić do siebie do Wronek - tam co najwyżej grzyby rosną ale to nie rani nóg.

junior1906tsw 14.08.2010 21:19

Nie ma co debatować, widzieliśmy wczoraj co pokazała Polonia pokonując Legię. Widać, że chcą zajść jak najdalej i tego możemy im zazdrościć - determinacji, walki oraz ambicji.

Bialix 14.08.2010 21:20

rafkur, czy ja wiem czy ciekawsza? Trwa dopiero druga kolejka, jeszcze 28 do fajrantu. Może wymieszanie góry z dołem potrwa do końca i tak już zostanie, albo za 2 tygodnie wszystko wróci do normy, do której przywykliśmy.

Poczekajmy z ocenami. Ktoś może po 17 kolejkach mieć 51 punktów i wyprzedzać drugiego o 15 albo wszystkie drużyny będą miały po 20 (nie wiem czy to wykonalne, tak strzeliłem z głupa). Będziemy się podniecać albo nudzić jedną z najsłabszych lig w Europie.

Szanse na mistrzostwo wykrystalizują się pod koniec roku. Na razie to tylko bezproduktywne gdybanie ;)

Mario Nh 14.08.2010 21:21

Peszko udowadnia swoją grą w tym sezonie, że zasługuje na wyjazd do mocnej, zagranicznej ligi (ironia).
;)

Bialix 14.08.2010 21:22

A co do Stinga, Peszki i kuchenkowej murawy - niech ich kopacze w czynie społecznym zbiorą wszystkie ciała obce z niej. Zadziała na wielu niż zwyczajny trening siłowy i wydolnościowy ;)

Mr. X 14.08.2010 21:43

śmiejecie się z Jagiellonii, że wypadła blado przy Śląsku ale trzeba pamiętam, że Jagiellonia grała z niemałym bagażem w ciągu kilku dni(29.07, 05.08, 08.08) co na drużynę, która walczyła o utrzymanie w zeszłym sezonie ugrywając PP i SP oraz godnie walcząc w LE wypadła co najmniej przyzwoicie. Drużyny najwyższej klasy mają to w standardzie a nie ligowy przeciętniak jakim była do niedawna Jagiellonia.
Nie twierdzę, że jesteśmy ligowymi potentatami (bo nimi nie jesteśmy)ale nie ma co się nabijać z remisu ze Śląskiem po kilku tysiącach kilometrów podróży byliśmy w stanie zremisować na wyjeździe co do nie dawna wydawało się naszym maksimum.
PS Niech Tarasiewicz lepiej przestawi się na cały sezon bo do tej pory grał jedynie do grudnia.

noff 14.08.2010 21:54

Jeśli taki chaos "bumacherski" mamy w pierwszych kolejkach, to bardzo możliwe, że o wygraniu ligi zdecyduje przygotowanie zimowe. Tabela może być wywrócona do końca pierwszej rundy, a na wiosnę dopiero najsilniejsze ekipy odjadą. Tak mi się wydaje. O ile takie ekipy będą.

Co do Polonii W., to jest jeden element tego zespołu, który daje do myślenia w kontekście ich ewentualnego tryumfu. A mianowicie Adrian Mierzejewski, który, strzelam, będzie MVP tego sezonu. Mam przeczucie, że koleś właśnie eksplodował formą i talentem i on może pociągnąć ten klub. Tak jak kiedyś Murawski był najlepszym zawodnikiem ligi i ciągnął Lecha do sukcesów* w P. UEFA.

* - sukcesy jak na spektrum ostatniej dekady w piłce międzynarodowej ;)

Filippo123321 14.08.2010 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 960769)

Ale co w tym smiesznego?

Obecnie Jaga i Polonia to jedyne druzyny, ktore graja w pilke, a nie kopia sie po nogach. W tej chwili by nas pyknely, zreszta nie tylko nas - kazdą druzyne w tej lidze, zwlaszcza u siebie.

Gwiaździsty 14.08.2010 22:43

Cytat:

W niedługim czasie Polonia i Jagiellonia powinny odskoczyć reszcie ligi, bo prezentują najciekawszy football w Polsce.

Zacytuję Cię za kilka kolejek. Tylko wtedy nie chowaj się po kątach.

Jaroo1 14.08.2010 22:52

Powiedziec po 2 kolejkach ze Polonia gra najciekawszy futbol w Polsce to chyba lekka pomylka. To tak jakby po jednej wpadce Barcelony powiedziec ze nadaja sie oni do dupy albo po jednym dobrym meczu Piasta Gliwice powiedziec ze gra najciekawsza pilke w kraju. Co do Jagi to moge sie zgodzic ale tez nie do konca. Napewno ustabilizowali forme od kilku sezonow, graja w pilke, ten sezon zaczeli dobrze (mecze z Grekami) ale jak mozna po 2 kolejkach mowic ze zdystansuja reszte (tym bardziej po meczu ze Slaskiem). No ale coz, my Polacy lubimy naduzycia. Peszko juz byl gwiazda, Stilic juz gral w Bundeslidze, Lech juz gral w LM, Lewandowski juz jest gwiazda Borussi i Bundesligi a Polonia juz jest najlepsza druzyna w Polsce. Poczekajmy pol roku, rok, dwa lata i wtedy mowmy ze jakis klub jest najlepszy w Polsce, ze ga najciekawsza pilke bo byla juz taka druzyna Amicolech ktory gral galaktyczny futbol jak na nasza lige, ktory zdobyl kilka MP pod rzad i byl juz 2 azy w LM a zycie zweryfikowalo ludzka fanatzje i w sezonie gdzie odpadli z Udinese zagrali slaba runde rewanzowa, nie zdobyli Mistrza. A w nastepnym roku odpadli z Brugge, Mistrza zdobyli przez pomoc sedziego i pecha Jopa. A pozniej nie awansowali do LM bo odpadli ze slaba Sparta no i tak ogolnie jakos kiepsko wyglada ta druzyna, jakos atmosfera siadla, a mialo byc tak pieknie co nie? To samo z Polonia nie napalajcie sie Polonisci bo pozniej bedzie Wam glupio i wstyd jak sie okaze ze nie zdobedziecie Mistrzostwa albo odpadniecie z pucharow z jakimis pajacami. Troche pokory bo przypomne ze nadal gramy w polskiej lidze czyli na dnie

bluefan 14.08.2010 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mr. X (Post 960805)
śmiejecie się z Jagiellonii, że wypadła blado przy Śląsku ale trzeba pamiętam, że Jagiellonia grała z niemałym bagażem w ciągu kilku dni(29.07, 05.08, 08.08)

Nie rozumiem jakiegoś wielkiego zdziwienia z remisu Jagiellonii we Wrocławiu:shock: Jak dla mnie to Śląsk ma drużynę, która spokojnie może powalczyć o LE w tym sezonie, a to dzięki bardzo dobrej polityce transferowej, której jako kibic Ruchu szczerze im zazdroszczę... W sumie to tylko obrona lekko odbiega potencjałem od pozostałych formacji. Z Waldka Soboty będą ludzie.

1q2 14.08.2010 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 960825)
Zacytuję Cię za kilka kolejek. Tylko wtedy nie chowaj się po kątach.

Żeby on Ciebie nie musiał cytować:>

Generalnie za wcześnie na jakieś wielkie rozkminy.
Z takich 'pierwszych wrażeń'

O Jagę to akurat jestem spokojny, to może być coś w stylu Ruchu z zeszłego sezonu.Zespół grał fajnie(u siebie) w zeszłym sezonie, nie osłabił się, jako jedyny nie skompromitował się w pucharach - Jak nie zdarzy się nic nieprzewidywalnego to powinni napsuć trochę krwi teoretycznie mocniejszym jak i słabszym rywalom.

My...przemilczę to do jutra:>

Natomiast co do Polonii i Legii.

Nie wiem co ten grodzisko-warszawski twór zagrał w drugiej połowie bo oglądałem tylko pierwszą w której szału żadnego nie było.Pewnie będą się liczyć ale czy to od razu och ach...za wcześnie.Tak jak bym Legii nie skreślał.

Jaki Skorża jest,część kibiców Wisły wie:> ale tego nikt mu nie odbierze, że jak kilku ma swoje 5 minut(czy tam sezon) to on im nie przeszkadza.
Więc wg mnie problemem nie jest sam Skorża tylko czy nowi rozkręcą się.

zostaje Amica POZnań* - jak postawa naszych orłów mnie jakoś nie zaskoczyła(po takiej czystce w obronie ciężko było się spodziewać czegoś innego), to majster zaczął ciekawie;).Zupełnie nie wiem czego się po nich spodziewać

junior1906tsw 14.08.2010 23:08

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
polecam, nikt nie będzie trenerem z wymienianych do tej pory wg Pana Okuki.

bonawentura 14.08.2010 23:13

Amica pojechala po bandzie w tych dwóch kolejkach. Tylko otwierać szampana z tego powodu. Dziwię się, czemu Legia tak słabo, bo jakoś nie wierzę, że Polonia będzie teraz lać wszystkich ile wlezie. Skorży coś się nie wiedzie, ale to nas powinno cieszyć :-)

Donki 14.08.2010 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez junior1906tsw (Post 960842)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
polecam, nikt nie będzie trenerem z wymienianych do tej pory wg Pana Okuki.

Wedlug pana OKUKI :shock:
To sie nazywa sranie w banie, to samo bylo z Wilkiem

Buziek_LG 15.08.2010 02:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 960846)
Amica pojechala po bandzie w tych dwóch kolejkach. Tylko otwierać szampana z tego powodu. Dziwię się, czemu Legia tak słabo, bo jakoś nie wierzę, że Polonia będzie teraz lać wszystkich ile wlezie. Skorży coś się nie wiedzie, ale to nas powinno cieszyć :-)

Lech/Amica zagrał to co musiał zagrać. Jednym transferem rozłożyli dwie formacje. Jak działa pomoc tego klubu pokazał w zeszłym sezonie mecz z nami w Poznaniu gdy Peszko, Kriwets i Stilić zupełnie nie istnieli. Dupę wtedy uratował im Lewandowski i jego wymuszony karny. Zaś co do ataku to od dawna było wiadomo że ostoja tej formacji odejdzie(a wcześniej odszedł zmiennik) i wszyscy, w tym również ja, spodziewali się że Rutkowski zainwestuje w odpowiedniego następcę. Dziś król jest nagi.

Co do Legii to minie co najmniej 5-8 kolejek zanim dowiemy się czegoś pewnego o tej drużynie. Wcale się nie zdziwię jak Cracovię rozbiją w stosunku 5-0, a ze Śląskiem dostaną solidny w*******. Na dziś można powiedzieć tyle co po sparingach tj: Cabral mało dynamiczny i słabo rozprowadza piłki, Vrodlijak niezły w destrukcji, przeciętny w ataku, Manu klasa sam w sobie, Kneżewić serbski odpowiednik Kosznika. Na ocenę reszty transferów przyjdzie czas. Na tą chwilę jako drużyna Legia straciła(dość powiedzieć że jednymi z lepszych na boisku byli Rybus, Borysiuk, Iwański), co nie znaczy że za 5 kolejek nie będzie to mocna ekipa.

Co zaś do Polonii/Groclinu to widać że Wojciechowski uczy się na błędach po pierwsze wróbelki warszawskie ćwierkają że Bakero na zwolnienie musiałby zapracować 5 porażkami pod rząd lub 10 w sezonie, po drugie zaś zaczął inwestować w niezłych i co ważniejsze sprawdzonych w naszych realiach grajków(Brzyski, tosik, Bruno, Gancarczyk, Sobiech czy Nowak) to może zagrać tak jak przed laty grało w Wiśle. Jeśli atmosfera się nie s*******i to Polonia/Groclin może zamieszać w lidze. Ale tak jak mówiłem wcześniej więcej będziemy wiedzieć po 5-6 kolejce.

Jeszcze odniosę się do Śląska to najlepszym transferem był pan Paluszek, oraz nawiązanie kontaktów(wysoko opłacanych zresztą) z agencjami menadżerskimi w Ameryce Południowej to będzie procentowało nawet jeśli nie w tym sezonie to za rok, dwa-trzy

royalmichael 15.08.2010 02:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 960860)
Jeszcze odniosę się do Śląska to najlepszym transferem był pan Paluszek, oraz nawiązanie kontaktów(wysoko opłacanych zresztą) z agencjami menadżerskimi w Ameryce Południowej to będzie procentowało nawet jeśli nie w tym sezonie to za rok, dwa-trzy

Możesz rozwinąć?

Vinci 15.08.2010 07:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 960692)
" Wielkie brawa dla Arki za waleczność i wiele sytuacji. Mogli nawet prowadzić, ale nie czarujmy się, dużo im brakuje.

To jest jeszcze wiślackie forum? :foch:

DDP 15.08.2010 08:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 960865)
To jest jeszcze wiślackie forum? :foch:

To jest AntyLech forum

SĘDZIA ZGRED 15.08.2010 08:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 960847)
Wedlug pana OKUKI :shock:
To sie nazywa sranie w banie, to samo bylo z Wilkiem

Oczywiście... bo na celowniku Wisły są Javier Clemente , Pepe Guardiola, Jose Mourinio, Alex Ferguson, Arsen Wenger

Kocur 15.08.2010 09:04

Prośba o kolejne porządki. Już byli tacy co życzyli Amice zwycięstwa w innym temacie.

Teraz już klaszczą dla Arki, za 2 tygodnie pewnie będą płakać że pejsy znowu dostały wpierd ..

:evil:

rw88 15.08.2010 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 960511)
za dużo niewiadomych,choćby to czy Bakero nie pokłóci się z Wojciechowskim po raz n-ty oraz czy budowlaniec nie zechce czegoś oryginalnego wymyślić.

Nie sądzę. Myślę, że wszyscy trochę za bardzo przeceniają nieprzewidywalność Wojciechowskiego. Prawda jest taka, że on nie jest jakimś klaunem, wręcz przeciwnie, wszystkie te jego zwolnienia trenerów, zapowiedzi, że jak Polonia spadnie z ligi to odchodzi itd. wynikały z jego czysto biznesowego podejścia do piłki. Inaczej mówiąc, traktował sport tak samo jak biznes (nie w zamyśle, że chciał na piłce zarobić). I tak jeśli w biznesie wykładasz grubą kasę na pensje dla pracowników, a Ci sprawę partolą i nie wykonują prostego wydawałoby się zadania raz, drugi, to natychmiastowo ich zwalniasz, począwszy od kierownika, który za pracę zespołu ludzi odpowiadał. Gość po prostu nie rozumiał, że sport rządzi się innymi prawami i tu więcej czynników musi zagrać, żeby był sukces, łącznie z sędziowaniem czy szczęściem.

Jeszcze jedna rzecz - w naszej piłce jest tak, że jak pojawia się gość z kasą to od razu próbuje mu się do dupy przykleić wielu mędrców, którzy "dobrymi radami" próbują się wkupić w ciepłą posadkę w klubie. Wojciechowski też padł tego ofiarą. Miał kilku takich "mędrców" i każdy co innego mu podpowiadał, Slot nawet namawiał go, żeby reagował na to, kto gra w składzie a kto nie. Teraz to się zmieniło. Zatrudnienie takich ludzi jak Purzycki, Janas, czy nawet Bakero potwierdza, że Józek zaczyna łapać - różnica jest po prostu taka, że teraz ma doradców i ludzi zarządzających klubem, których SAM chciał sprowadzić i których namawiał, żeby do niego dołączyli, a nie takich, którzy się mu narzucili. Tu jest dobry wywiad, który obrazuje to, że Józek się nieco zmienił i zaczyna rozumieć, o co w tym wszystkim chodzi:

Cytat:

Skoro Legia jest zespołem przyszłościowym, a my już ukształtowanym, inny wynik niż zwycięstwo byłby wpadką - mówi "Przeglądowi Sportowemu" Józef Wojciechowski, właściciel Polonii Warszawa.

PRZEGLĄD SPORTOWY: Wiosną Polonia wygrała z Legią 1:0. Po letnich wzmocnieniach zakłada pan dziś inny wynik niż zwycięstwo?
Józef Wojciechowski:
Powinniśmy wygrać jakieś 2:0. Legia jest zespołem, który dopiero się zgrywa, potrzebują czasu. A my mamy właściwie tę samą drużynę, tylko wzmocnioną, więc zgranie nie jest już tak istotne. Skoro Legia jest zespołem przyszłościowym, a my już ukształtowanym, inny wynik niż zwycięstwo byłby wpadką.

PS: Wpadką, którą by pan wybaczył trenerowi?
Pewnie, że bym wybaczył. To przecież derby, w nich wszystko może się wydarzyć. W listopadzie byliśmy w totalnym rozpadzie, a zremisowaliśmy na Łazienkowskiej. Trudno tu cokolwiek przewidywać. Najbardziej boli, jak przegrywamy z jakąś Odrą czy Piastem.

PS: W meczu z Górnikiem zobaczył pan taką Polonię, jakiej oczekiwał?
Liczyłem na więcej. Pierwsze 30 minut było dobre, ale później zawodnicy Górnika za często dochodzili do pozycji strzeleckich. To mnie niepokoi. Zbyt łatwo dał się ogrywać Mynar. Nie sądzę, by Jose Bakero wystawił go na Legię, pewnie zagra Tosik. Drugim, który mnie trochę rozczarował, był Bruno. Miał zbyt wiele strat. I Trałka jeszcze nie pokazał tego, co potrafi.

PS: Co pan sądzi o zachowaniu Andreu, który schodząc z boiska w 59. minucie, usiadł na ławce obrażony?
Pewnie nie spodziewał się zmiany. Ale teraz wie, że jeśli będzie słabszy od reszty, to będzie musiał zejść. W Polonii nie ma świętych krów. Minus dla Andreu, punkt dla Bakero, bo pokazał, że nawet wobec swojego protegowanego nie ma sentymentów.

PS: Artur Sobiech zaczął już się spłacać?
Wypadł dobrze, strzelił gola, ale na razie nie wyrobiłem sobie o nim zdania. Jeszcze nie wiem, czy jest aż tak dobry, jak wskazuje na to jego cena.

PS: Nie uważa pan jednak, że milion euro za 20-latka, który ma za sobą dopiero jeden dobry sezon w lidze, to zbyt wiele?
Takie wartości dyktuje rynek. Towar sprzedaje się za tyle, ile ktoś jest w stanie zapłacić, a kupuje za tyle, za ile ktoś chce sprzedać. Pewnie, że mógłbym stwierdzić, że zaoferuję za Sobiecha 100 tys. euro. Ale po co, skoro za tyle Ruch by go nie oddał. A zarobki? Zrozummy wreszcie, że jeśli zespół z naszej ligi ma wygrywać z drużyną z Grecji, to musimy oferować porównywalne pieniądze do tych, jakie są w tamtych klubach. Jeżeli Smolarek miał przyjść do Polski, to musieliśmy zaproponować mu podobną pensję, jaką miał w Kavalii. Jeśli tam zarabiał 550 tys. euro rocznie, to nie mogliśmy dawać mu dużo mniej. A i tak zrezygnował ze 150 tysięcy, bo zależało mu, by pokazać się tu w Polsce, bo myśli o powrocie do reprezentacji. Bo tu przynajmniej miał pewność, że będzie grał. Choć okazuje się, że jak przyjdzie do nas jeszcze Nowak, to wcale tego miejsca nikt mu w składzie nie zagwarantuje. Ale tak ma być. Musi być ciasno, by tym ludziom chciało się pracować.

PS: Prezes Cracovii Janusz Filipak jednak twierdzi, że polscy piłkarze oferują zbyt niską jakość, by wykładać na nich takie pieniądze.
Nie zgadzam się z panem Filipiakiem. Mamy w Polsce niezłych piłkarzy, tylko trzeba do nich dotrzeć, sprawić, by im się chciało grać. Bo jeżeli zawodnik czuje już się pewny i nie ma konkurencji na swojej pozycji, to ciężko go zdopingować do ostrej walki. Ja zawsze byłem bardziej nastawiony na piłkarzy krajowych, bo po prostu więcej o nich wiemy. Za Sobiecha dałem tyle, ile dyktuje rynek. Przecież Lech i Legia oferowały podobne sumy.

PS: To czemu akurat wy wygraliście ten wyścig?
Bo my się nie targowaliśmy. Chcieli milion, dałem milion. Nie było rozmowy, że będziemy to spłacać przez rok czy dwa lata, dostali od razu całą sumę.

PS: Filipak twierdzi, że takie pieniądze w polskiej piłce to przesada, że nigdy nie zapłaciłby za Sobiecha miliona, a Smolarkowi i Nowakowi nie dał prawie 400 tysięcy euro.
Jeżeli chcemy polską piłkę traktować poważnie, musimy w niej obracać dużymi pieniędzmi. Wcale mnie nie dziwi, że nasze drużyny tak słabo grają w europejskich pucharach, jeśli Lech po zdobyciu mistrzostwa się osłabia. Ja po wygraniu tej ligi chciałbym powalczyć w Europie. Dlatego bym ten zespół wzmocnił, a oszczędności szukał dopiero wtedy, gdyby się nic nie udało zawojować w pucharach.

PS: W Lechu twierdzą, że Polonia psuje rynek.
Niech oni zajmą się swoim podwórkiem. To nasza sprawa, za ile kupujemy. Dziś pewnie daliby i ten milion euro za Sobiecha, po tych wynikach jakie zrobili.

PS: Po meczu z Górnikiem odzyskał pan zaufanie do trenera Bakero?
To nie jest tak, że ja mu nie ufam w sprawach piłki. Chodziło jego zachowanie jako człowieka. W maju miał gorszy dzień, nie opanował emocji, ale może dzięki tamtemu wydarzeniu mam teraz trochę więcej komfortu. Bo jeśli znów zdarzy się coś niespodziewanego, to mam rozwiązanie. W myśl zasady, że jeśli z firmy odejdzie jeden menedżer, nie może to zakłócić funkcjonowania przedsiębiorstwa. Jest trener Janas. Teraz obaj panowie rozmawiają tym samym, piłkarskim językiem. To fachowcy. Nie muszę już się tak mocno angażować w klub jak kiedyś.

PS: Docelowo trenerem będzie Janas?
Nie wykluczam tego. Ale teraz trenerem jest Bakero i ma zdobyć mistrzostwo Polski.

PS: Wyznaczył pan premie za zwycięstwo w lidze?
Premia za mistrzostwo wynosi 2,5 mln zł. Za wicemistrzostwo - zero. Drugi przegrywa, a za porażki nie płacę.

PS: Pan jasno deklaruje, że celem jest mistrzostwo. Piłkarze unikają deklaracji.
I dobrze, bo oni są od grania, a ja od wyznaczania celów. Mamy w tym roku wszystkie narzędzia, by po nie sięgnąć. W grudniu jeszcze wzmocnimy atak, dojdzie do nas Nowak, mamy wrócić do rozmów w sprawie pozyskania z Ruchu Macieja Sadloka. Wygląda to naprawdę dobrze. A jeśli się nie uda, to po prostu spróbujemy za rok.

PS: Polonia dorówna kiedyś popularnością Legii?
Jeśli zbudujemy naprawdę dobrą drużynę, będziemy z powodzeniem grać w europejskich pucharach, zrobi się moda na Polonię.

PS: W ilu procentach Smolarek został sprowadzony, by pomóc Polonii sportowo, a w ilu marketingowo?
Nie braliśmy pod uwagę marketingu. Przecież sumy, które dostaję ze sprzedaży biletów, są śmieszne. Jeżeli za 2 lata zespół będzie grał w Lidze Mistrzów, wtedy będą to znaczące kwoty. Polonią ludzie się zainteresują, jeśli będzie wygrywać. A czy strzelał będzie Ebi, czy ktoś inny, to bez znaczenia.

PS: Myślał pan, by zaangażować Smolarka w kampanię marketingowa firmy?
Były ku temu podchody, ale to świeża sprawa, nie mogę wiele o tym mówić.

PS: Był pan na meczu Legii z Arsenalem?
Wolałem odpocząć. Zresztą, to był bardziej piknik niż mecz.

PS: Nie zazdrości pan Legii nowego stadionu?
Nie byłem, nie widziałem.

PS: Jest szansa, że Polonia też będzie miała obiekt z prawdziwego zdarzenia, a nie 5-tysięczny stadion?
Ciężko jest mi się dogadać z władzami miasta. Jak tu rozmawiać o nowym stadionie, kiedy oni nie chcą nawet się zgodzić, bym wymienił murawę?! Chciałem zrobić to za własne pieniądze, a potem potrącać to sobie z czynszu. Spotykałem się w tej sprawie z ludźmi z samej góry, ale nic z tego nie wyniknęło. Stan murawy nadal jest fatalny A płacimy za wynajmowanie obiektu duże pieniądze, 60 tysięcy złotych miesięcznie plus opłaty za ogrzewanie i prąd. I to za to, by zagrać tam dwa mecze w miesiącu. To farsa.

PS: Jeśli wygracie ligę, to gdzie będziecie walczyć o Ligę Mistrzów?
Zapraszają nas na Stadion Narodowy. Rozważam takie rozwiązanie. Moglibyśmy grać tam te ważniejsze mecze, jak derby, spotkania z Wisłą, czy mecze w europejskich pucharach. A na spotkania, na które przychodzi po 2 tysiące kibiców, wystarczyłby stadion przy Konwiktorskiej.

...może i jest kontrowersyjny, ale w sumie w zdecydowanej większości ma rację (co ciekawsze, podkreśliłem).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 960511)
Długoterminowo sprawa wygląda tak,im lepiej zespół będzie grał tym bardziej Wojciechowski będzie chciał inwestować w zespół i może dojść do sytuacji,gdzie Polonia będzie naprawdę mocną drużyną.

Zgadzam się z tym całkowicie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl