Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

Donki 29.10.2009 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 809656)
A słyszeliście kiedyś żeby jacyś kibice płacili malarzowi za wykonanie graffiti? :D

A Ty nie słyszałes???:shock:

Pawel.Busko 29.10.2009 18:34

Mam pytanie z innej beczki: Prawda to, że powstała 3 flaga FC Jaworzno Pogoni? Jeśli to prawda to nawet nie wiem jak to nazwać....

killzone 29.10.2009 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 809658)

A kto tak robi? :lol:

GemHZR 29.10.2009 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 809658)

Wiem tylko, że Polonia miała casting na grafiti, na ich ścianę, o tematyce powstańczej i wygrał jakiś nie-kibic.

WRzŚ 29.10.2009 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawel.Busko (Post 809660)
Mam pytanie z innej beczki: Prawda to, że powstała 3 flaga FC Jaworzno Pogoni? Jeśli to prawda to nawet nie wiem jak to nazwać....

czwarta i to dobry czas temu.

MackoTSW_(konto_usuniete) 29.10.2009 20:06

http://i26.tinypic.com/feffo1.jpg

to ta?

AYALA 01.11.2009 10:36

troche to dziwne że na oczach Kibiców Legii ochrona wyprowadziła ich Gniazdowego i nikt mu nie pomógł. To tak jakby na moich oczach ktoś zaczałby szarpac mojego najlepszego kumpla a ja bym sie odwrócił udajac że nie widze.
Pomijam tu fakt tego okrzyku "jeszcze jeden" bo to było poniżej pasa.

putinm 01.11.2009 10:59

Na Legii sa troche (czy tylko?) inne realia, tam za stanie nie na swoim miejscu ostatnio dostaję sie zakazy, a co dopiero za walke z ochroną... Zresztą ile starszych osób z Żylety chodzi teraz na Legię? Kilkadziesiąt, kilkaset?
A co do jeszcze jeden to dla mnie nie jest to poniżej pasa i jak patrzę na to co sie dzieje na Łazienkowskiej to jest to dla mnie nawet zrozumiałe.

killzone 01.11.2009 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez putinm (Post 810842)
Zresztą ile starszych osób z Żylety chodzi teraz na Legię? Kilkadziesiąt, kilkaset?

Obawiam sie ze jeszcze mniej. No ale nie wymagajmy od 15latków z szalami z trumną, tego co moglibysmy od starej dobrej Zylety wymagać(ktora napewno by na wyniesienie S. nie pozwoliła).

Tak jak ktos na legialive.pl w komentarzach napisal, prawdziwa Legie to ta wyjazdowa, bo w Warszawie to jest stado pazi z komora w reku, przychodząca na mecz tylko po to zeby sie na fotce.pl czy nk przylansować(nie mowie oczywiscie o wszystkich).

Tomy 01.11.2009 14:39

Ochrona usuwa z trybun Piotra "Starucha" Staruchowicza, lidera kibiców Legii Warszawa

http://img.interia.pl/sport/nimg/2/m...un_3645964.jpg
interia.pl

Świat się kończy...

Jery 01.11.2009 15:14

Tego już ****a za wiele... Jeśli na czas OZSK nie zacznie czegoś robić to prędzej czy później ITI i ta cała banda lansująca światowego Bońka dopnie swego. Będziemy mieć modelowych kibiców w garniakach, GW będzie piała z zachwytu. Po woli zaczynam uważać ze leśne dziadki z PZPN, którzy mają wszystko w dupie i chodzi im tylko o ciepłe posadki to mniejsze zło niż cała ta banda która chce ich wykurzyć... Odejdzie Lato i będziemy mieli modern football z miłym prezesem Bońkiem, ITIPZPN i ekspertów wprost z GW. Będziemy mogli zapomnieć o flagach, spontanicznych akcjach, dopingu. To nie jest akcja przeciw Lacie, tylko akcja przeciwko NAM, bo prawdziwych kibiców nie da się kontrolować, mamy w dupie ich medialną propagandę, zakazy, nakazy, myślimy samodzielnie - to ich najbardziej boli i dlatego chcą się Nas pozbyć.

Na miejscu Legii zorganizowałbym "pokojową" manifestację pod siedzibą TVN, sam bym tam chętnie pojechał...
Mam nadzieję, że kibicowska solidarność w tej sprawie nie okaże się tylko sloganem.

Kamson 01.11.2009 16:30

Bardzo ciekawa kolejka. Dużo działo sie w Zabrzu, Kielcach, ładna oprawa ŁKSu i ten skandal na Legii.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 810851)
Obawiam sie ze jeszcze mniej.[...]

Mimo wszystko przynajmniej kilkudziesięciu pewnie chodzi. Nie sądziłem, że w naszym kraju wyniesienie gniazdowego ze stadionu przez ochrone nie zakończy się awanturą. I to na Legii. Nie moje podwórko, nie moje zabawki ale mocno mnie to zdziwiło. Zwłaszcza, że za zaśpiewanie "ITI spierdalaj" zakazy i tak się pewnie posypią... chore czasy.

Cytat:

Przed spotkaniem z Ruchem postanowiono, że legioniści nie pojadą na mecz z Wisłą do Sosnowca. Przyczyna takiego stanu rzeczy jest ogólnie znana od paru lat - stosowanie sprzętu przez kibiców Wisły.
A gdzie wy chcieliście jechać? Od nas zaproszenia chyba byście nie otrzymali :D

węgorz2 01.11.2009 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jery (Post 810920)
Tego już ****a za wiele... Jeśli na czas OZSK nie zacznie czegoś robić to prędzej czy później ITI i ta cała banda lansująca światowego Bońka dopnie swego. Będziemy mieć modelowych kibiców w garniakach, GW będzie piała z zachwytu. Po woli zaczynam uważać ze leśne dziadki z PZPN, którzy mają wszystko w dupie i chodzi im tylko o ciepłe posadki to mniejsze zło niż cała ta banda która chce ich wykurzyć... Odejdzie Lato i będziemy mieli modern football z miłym prezesem Bońkiem, ITIPZPN i ekspertów wprost z GW. Będziemy mogli zapomnieć o flagach, spontanicznych akcjach, dopingu. To nie jest akcja przeciw Lacie, tylko akcja przeciwko NAM, bo prawdziwych kibiców nie da się kontrolować, mamy w dupie ich medialną propagandę, zakazy, nakazy, myślimy samodzielnie - to ich najbardziej boli i dlatego chcą się Nas pozbyć.

Na miejscu Legii zorganizowałbym "pokojową" manifestację pod siedzibą TVN, sam bym tam chętnie pojechał...
Mam nadzieję, że kibicowska solidarność w tej sprawie nie okaże się tylko sloganem.

w ANGLII doprowadzono do tego że np. na MANCHESTERZE odbierano karnety ludzią za stanie podczas meczu i zasłanianie tym garniakom ,dlatego prawdziwi kibice stworzyli zespół UNITED i sobie tam normalnie kibicują!

T-michal-S 01.11.2009 17:46

to tylko nawiazanie do poprzedniej wypowiedzi wiem ze tamat nie ten.
Na przykładzie UNITED to tam było wiele innych aspektów a odbieranie karnetów nie było jedną z głównych przyczyn tego sprytnego ruchu założenia drużyny. Na wyjazdach o ile się nie mylę to goszczą.
LOVE UNITED HATE GLAZER - ot co mają na ten temat do powiedzenie kibice MU.

diablo885 01.11.2009 18:39

http://www.legia.net/index.php?typ=galeria&id=887

oglądał ktoś galerie? najlepszy jest małolat nagrywający tą cała sytuacje..

ciacho 01.11.2009 20:18

A można wiedzieć za co tego gniazdowego na Legii wyprowadzili (czy co mu tam zrobili)?

Kamson 01.11.2009 20:39

Za okrzyk "jeszcze jeden!", dotyczący śmierci Wejcherta, skierowany do Waltera.

GemHZR 01.11.2009 20:40

Formalnie zdaje się, że za nie zajęcie odpowiedniego miejsca, a później za stawianie oporu ochronie.

http://www.legialive.pl/mecz/441/relacja_z_trybun
http://www.legia.net/wiadomosci,3521...i_swiadka.html

Kocur 02.11.2009 23:31

http://www.sport.pl/sport/1,65025,72...ni_kibice.html

Cytat:

70 km do Sosnowca to dla fanów Cracovii za daleko. Ostatnie spotkanie obejrzało niespełna 100 osób, w tym połowa to dziennikarze i goście z Bełchatowa. Piłkarze ostatniej drużyny narzekają na brak wsparcia, a fani wytykają im styl gry i wyniki

:piwko:

fialo 02.11.2009 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 811581)

Najlepszy jest tytuł tego artykułu;)

Tak BTW, kto to jest zapiewajło;)? ---------->
http://www.sport.pl/GW/1,75693,72101...ia_gotowa.html

karmel1906 03.11.2009 00:04

cala ta sytuacja ze Staruchem bardzo niesmaczna, pomijajac to ITI osiagnelo swoj cel w walce z kibicami(w ich rozumieniu chuliganerią, bandytami, kryminalistami....), zauważcie ile osób stanelo po stonie Starucha i przeciwstawilo sie ochronie, bardzo wątpie zeby z taką reakcją publicznosci spotkalo sie usuniecie gniazdowego z jakiegos innego stadionu. Śmiem twierdzic ze Walter wygrywa te wojne i strach pomyśleć co będzie, gdy ktoś stwierdzi, że skoro w stolycy sie udalo to pewnie w innych miastach też może sie udać.
Straszno i mało śmieszno......

edit:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 811600)
A jakby ochrona dostała strzała to wtedy Walter by przegrał?

nie nie do tego pije, ale chodzi mi o to ze osiagnal swoj cel: wyeliminowac osoby, ktore sa niewygodne, to jest jego sukces.

GemHZR 03.11.2009 00:29

1q2 03.11.2009 02:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 811600)

Ogólnie to już wcześniej zagraliście 'all in' - mając chujowe karty.To co stało się w week to niestety marne zakończenie - ja bym się nie zdziwił gdyby gniazdowy zrobił to z pełna premedytacją -wiedząc że do puki ITI będzie waszym właścicielem, na Łazienkowską już nie wróci - trochę to jest w klimacie zamachów samobójczych - zachowując proporcje.
gdyby ochrona 'dostała strzała' to jedyna różnica była by taka że Ci co by przykozaczyli, siedzieli by na dołku a media mogłyby by dodać to do swojego njusa.Dostalibyście pewnie jeszcze + 10 za akcje, od internetowych kozaków:)

Teraz jest dupa zbita, będzie nowy stadion ,ale kto na nim zasiądzie?...Ma być euro, będą na bank duże promocje dla 'zjadaczy popcornu' , w miarę dobry zespół i po 3,4 latach Legia będzie polskim Realem jeśli chodzi o atmosferę na trybunach - kompletnie nie życzę Wam tego ale do tego to wszystko zmierza i na 90% to się spełni.

Pan Jotka 03.11.2009 07:20

http://www.weszlo.com/news/3963

Prawie sie z gościem zgadzam. Niestety nie zgadza sie z tym wieksozsc na kibice.net,która od przedwczoraj tlumaczy sobie kto jest bardziej honorowy: Zabrzanie dźgający Widzewiaków, Ruch rozwalający samochody Odry Wodzisław , Legia intonująca "jeszcze jeden" , nasze wiślackie "rachu ciachu", a może Cracovia i jej dźganie Wiślaka na cmentarzu Rakowickim. Generalnie kibice.net niestety schodzą na psy zupełnie już.

spidey 03.11.2009 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 811612)
http://www.weszlo.com/news/3963

Prawie sie z gościem zgadzam. Niestety nie zgadza sie z tym wieksozsc na kibice.net,która od przedwczoraj tlumaczy sobie kto jest bardziej honorowy: Zabrzanie dźgający Widzewiaków, Ruch rozwalający samochody Odry Wodzisław , Legia intonująca "jeszcze jeden" , nasze wiślackie "rachu ciachu", a może Cracovia i jej dźganie Wiślaka na cmentarzu Rakowickim. Generalnie kibice.net niestety schodzą na psy zupełnie już.

To fajnie że się zgadzasz. W takim razie teraz Wasza kolej.
Cytat:

(...)Ludzie się zmieniają, kraj się zmienia, stadiony się zmieniają. Za chwilę będziemy mieli piękne obiekty na miarę XXI wieku. Jeśli ITI wygra wojnę z kibicami Legii (a chyba wygra) i zapełni trybuny „krawaciarzami”, to lada moment tym tropem pójdą kolejne kluby. Bo docelowo każdy prezes klubu marzy o tym, by zapełnić trybuny klasą średnią i wyższą. I tu nasze pytanie – czy sądzicie, że właśnie rozpoczął się początek tego procesu? Początek końca polskiego modelu kibicowania? Jedno wielkie "pacyfikowanie"? Czy też uda się zachować chociaż część dawnego klimatu?(...)
Maszynka powoli rusza: http://www.sport.pl/pilka/1,65029,72...tyd_Wisle.html

Tuman 03.11.2009 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 811581)

Przecież oni 'mają wyjebane' na mecze w Sosnowcu. Ciekawe czy tak samo będzie jak będą grali z nami albo Legią :-)

Kamson 03.11.2009 10:40

Główna ekipa Lecha podobno też olewa Wronki. Troche to dla mnie nie zrozumiałe. "Jesteśmy zawsze tam..."?

TSNH 03.11.2009 10:56

Myslałem że ich będzie jeździć między 300-500 ale tą 60 tką na ost meczu to złamali mi serce:)

Wojtas 03.11.2009 19:11

Ale co to za argumentacja ze "mamy wyj****ne na mecze w Sosnowcu ,czy Amika na mecze we Wronkach???

Co to kazdy ma to olewac??

Amika wypada i tak dobrze ,ci co olewaja to nie jezdza a inni tak i frekwencje maja ok.

natomiast pasiasci skoro nie jezdzi ich ekipa to chyba sa jacys inni ktorzy moga poswiecic swoj czas i jechac za swoja druzyna???
No chyba ze w Sosnowiec ma ma takiej aury ktory by sprzyjała spiewac na okraglo WTSK i jechac nie ma sensu??

WRzŚ 03.11.2009 20:42

Nie maja wyjebane tylko po pierwszym pociągu na Arke poszło im x hampli, do tego inne straty, wiec STC stwierdziło ze .......i i nie organizuje a kazdy kto chce jezdzi na własną ręke. jak widac nikomu się nie chce. bo oficjalnego bojkotu chyba nie ogłaszali. (wręcz przeciwnie napinali sie ze zobaczymy jak pojezdzi Wisła z tą rzeszą kibiców sukcesu)

Pan Jotka 03.11.2009 21:35

Kazdy powod jest dobry zeby nie jechac. Pytanie dlaczego na mecze w Krk nie przychodzili? Mieli wyjebane? Protest mieli? Czy ktos wyrywal krzeselka? Wielka ściema i tyle. Mi kibol Cracovii powiedzial--nie chodzimy na piłke tylko chodzimy na hokej.I kto jest kibicem sukcesu, co?

7 kotów 03.11.2009 21:42

A moze ich zwykly cykor oblatuje ze sie w koncu na nich gdzies tam w Sosnowcu Pogon zasadzi :)
W sumie moglaby sie zasadzic. :/

Pan Jotka 03.11.2009 21:50

Pogon ma kosę z Sosnowcem jak diabli ... Ale Sosnowiec by sie mógł zasadzić, bo ma z koszernymii kose. I Legia też by mogła(zasadzić sie ;-) . Zresztą kto nie ma z nimi kosy, co?

spartan 03.11.2009 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 811934)
Pogon ma kosę z Sosnowcem jak diabli ... Ale Sosnowiec by sie mógł zasadzić, bo ma z koszernymii kose. I Legia też by mogła(zasadzić sie ;-) . Zresztą kto nie ma z nimi kosy, co?

Na ich wyjazd to Pogoń FC Jaworzno styknie...albo Ruch FC Zakopane :rotfl:

NowaHutaWNH 03.11.2009 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 811934)

co do reszty spraw, masz rację ale to akurat żaden argument. My też mamy długą listę.

Pan Jotka 03.11.2009 22:11

Bo my mamy specjale.A robia je bo nawet na mecze z Piastem jedzie nas wiecej osob niz oni na mecz największą zgodą. Memento Wiślacy: różnimy sie pod względem skali--MY jesteśmy duzi, a koszerni są mali ;-)
Ps.Taka mala parafraza RTSu.

Kris54 08.11.2009 14:42

Cracovii około 100 w Warszawie. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnic czemu na meczu swojej zgody (najlepszej zgody?) jest ich kolejny raz tak mało? Mają tam jakieś ograniczenie? Nie napinam się, bo np. do Wrocka pojechało ich ok. 200, do Chorzowa 300 a do Sosnowca ostatnio 100, także możliwości mają.

A na Kamiennej generalnie tłoku nie ma...

Tuman 08.11.2009 15:17

Z tego co mi sie wydaje mieli wstęp na mecz darmowy : ) Musieli sobie zapłacić tylko za dojazd.
Liczbowo to KSP jest od nich lepsze. A to nie lada wyczyn.

_gilardino_ 08.11.2009 15:32

Nie mają żadnych ograniczeń, nawet do Kielc nie wykorzystali puli biletów a mieli wyjazd za 35zł (my 65zł) bo pojechało ich 690. Śmieszny klub - śmieszni kibice, fajnie gdyby zostali jeszcze na sezon w Ekstraklasie bo w końcu będą prawdziwe derby ze sporą kibiców gości, szczególnie na naszym stadionie( o ile wykorzystają pulę biletów :D) a potem życzę im paru lat w niższej lidze żeby spadli na samo dno, bo choć na mecze nie jeżdżą to na mieście ich wciąż sporo :/

Wojtas 09.11.2009 00:13

No faktycznie .. liczby Cracovii równaja do Odry Wodzislaw ale to nie nasz problem ...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl