Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

piter116 28.08.2008 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 593682)
Na taki mecz trzeba brać komentatorów z łapanki. Iwański na pewno odmówił - po komentowaniu Barcelony to wręcz niebezpieczne dla zdrowia.

W ogóle za komentowanie takiego meczu pomostówka się należy. Przecież to jest praca w jawnie szkodliwych warunkach.

PS. chłopakom z Łazienkowskiej znowu trzeba zorganizować jakieś mini-zgrupowanie i integracyjnego grilla. Niech wzorem Skorży pojeżdżą jeszcze na quadach. Na pewno są rozbici psychicznie, biedaki.

A na poważnie - im przydałby się Dan Petrescu+szpicruta. I stojący z boku Kowal, tłumaczący polecenia Dana w prosty sposób. Najlepiej: "zap.lać, k.wa". A jak nie wykonują poleceń - potraktować bacikiem.

Lenie śmierdzące mają świetnie u Urbana i "dozującego właściwe obciążenia" (by zawodnik się nie przemęczył) Szula. W rezultacie Iwański już obrósł tłuszczem, podobnie będzie z resztą.

PS2. Za co wyleciał Roger?

Dziesięć minut przed końcem za faul bez piłki czerwoną kartką został ukarany Roger. To już była dla Legii tzw. czara goryczy.

Dubi 28.08.2008 18:00

wylecial z boiska za to ze sedziemu powiedzial krotkie zdanie- sedziujesz pod FK Moskwa.

Roger ginie w oczach.

Wojtas 28.08.2008 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 593667)

PS. Odnośnie technik komentowania to bardzo mi się podobał kiedyś oryginalny komentarz z angielskiej telewizji meczu ligowego jakiegoś. Nie wiem czy to standard na Wyspach takie komentowanie ale ten akurat komentator w zasadzie jak się nic nie działo na boisku to siedział cicho jak mysz pod miotłą . Jak szła fajna akcja to wraz ze zbliżaniem się ataku do bramki stopniował to napięcie. Takie pieprzenie jak u nas to jest żałosne bo oni czasami zwyczajnie nie mają o czym rozmawiać i plotą farmazony.

Ja ogladalem mecz Atlethico-Shalke na ARD i tam tak samo niemiecki komentator tez czasami sprawial wrazenie jakby go nie bylo.Komentowal akcje pod bramką,i ew czytal nazwiska pilkarzy,zadnych zenujacych zarcikow i przechwalania sie co u naszych komentatorow jest standardem wlacznie z tym GOOOOOOLLLLL rodem skserowane z Hiszpanii to zwlaszcza do pana Iwanskiego z TVP...

A mecz ,to jakies nieporozumienie,przed jego emisja jakas informacja -w trakcie tramsmisjii prosimy odlozyc ostre narzedzia czy cos w tym stylu...

Marszałek 28.08.2008 18:13

Komentator dobry ma za zadanie tłumaczyć niejasności i podkrecać atmosferę. Tylko tyle, o tym mówi klasyk. Jak się ma do tego nawijanie non stop polskich pseudo komentatorów? Najlepsze jest to ,że w zasadniczych rzeczach oni robą koszmarne błędy. Żle czytają nazwiska, kto,gdzie grał. To jest podstawa,oni tego nie umieją i co od nich wymagać. U nas w dalszym ciągu wzorem jest Ciszewski. Tylko,że od czasów tego goscia pilka nożna i telewizja na świecie poszły naprzód. U nas tylko przekaz TV jest jak na zachodzie,reszta pozstala jak za Ciszewskiego.

rafalek 28.08.2008 18:33

Nie daje mi spokoju czemu Studio przed meczami Wisły i Legii zaczynały się 5 minut przed meczem, a studio przed meczem Lecha zaczyna się 25 minut przed meczem? To zakrawa na dyskryminacje dwóch NAJBARDZIEJ utytułowanych klubów w Polsce na rzecz przefarbowanej Amici, ktora nie ma zadnych osiągnięć w polskiej pilce a robi się z nich Barcelonę wschodu

pasikonik 28.08.2008 18:47

Nie ma się co martwić o Lecha wg mnie. Poradzą sobie spokojnie i na takim luzie (nasz) Robert Lewandowski ustrzeli coś bez stresu.

Módlmy się o korzystne losowanie. To tylko tyle możemy zrobić.

Marszałek 28.08.2008 18:47

Zawodnicy Lecha są eksploatowani, liga, europejskie puchary, reprezentacja:)

****a o co chodzi tym ludziom w studio?

O co chodzi z tą Amicą,bo ja już sie gubie?Dwa razy piłkę prosto kopneli i huraaaa

Lucas 28.08.2008 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pasikonik (Post 593727)
Módlmy się o korzystne losowanie.

Pomodlę się o Milan dla Amiki :D

harthausen 28.08.2008 18:58

zapomnieli w tym St. Gallen wejść dla kibiców gospodarzy otworzyć?

edytka:
dobrze mikrofony ustawione, mimo, że stadion prócz sektoru dla gości praktycznie pusty odgłosy z trybun jakby było full narodu.

Schabek 28.08.2008 19:10

Kurcze prawie jakby tej Amici było z 5 tys osób :))

Deever 28.08.2008 19:17

Dialog z legia.com.pl:

Cytat:

- Wiecie co jest tragiczne? Z polskich klubow wypadlismy najgorzej w pucharach! ale wstyd!

- Cracovia wypadła gorzej chyba ... albo i nie

- faktycznie:) ale kogo obchodzi cracovia?
Dziękuję, naprawdę, bardzo dziękuję. :rotfl:

A co do Ryśka Szula, to ja zaczynam naprawdę na poważnie zastanawiać się, czy on nie jest po prostu Wiślakiem z krwi i kości, naszą V kolumną na Łazienkowskiej. Działa lepiej niż J-23.

Szacuneczek Rychu! :D

flamengista 28.08.2008 19:18

Hmm,

a pamiętasz jak nasi biegali w pucharach?

vote-for-mikey 28.08.2008 19:19

a co do losowania nie jest tak, że możemy trafić tylko na te 5 drużyn:
Standard LiegeYoung BoysLech PoznanHaka ValkeakoskiMetalurgs Liepaja(oczywiście bez Lecha)
http://www.kwaki.yoyo.pl/uefa/

Wasiu 28.08.2008 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 593751)
a co do losowania nie jest tak, że możemy trafić tylko na te 5 drużyn:
Standard LiegeYoung BoysLech PoznanHaka ValkeakoskiMetalurgs Liepaja(oczywiście bez Lecha)
http://www.kwaki.yoyo.pl/uefa/

Jakbysmy byli rozstawienie to może byśmy mogli trafić. Niestety, nie jesteśmy i nasi przeciwnicy będą o wiele bardziej wymagający.

Kijek 28.08.2008 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 593686)
Mamy też złą wiadomość dla kibiców Legii - sami dużo obiecywaliśmy sobie po Descardzie, ale popytaliśmy dzisiaj dobrze zorientowanych osób i usłyszeliśmy, że Hiszpan "umiejętnościami przypomina Rzeźniczaka, tylko podejmuje mądrzejsze decyzje na boisku". Z grubsza biorąc na Łazienkowskiej nie są jak na razie Descargą zachwyceni - może być, ale nie tego się spodziewali.

za weszło.com

gowno prawda,
a ja wiem od osob bardzo dobrze zorientowanych ze akurat z Descargi sa zadowoleni i zacznie grać.
Tito jest na wylocie juz w zimie, za to.

harthausen 28.08.2008 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deever (Post 593746)
Dialog z legia.com.pl:

Kogo obchodzi Cracovia?

Dziękuję, naprawdę, bardzo dziękuję. :rotfl:

:D

Nas obchodzi. Jakby nie patrzył, derby są najważniejsze. Znikąd się to nie wzięło.
Mylę się?

seta 28.08.2008 19:35

Czy mi się wydawało czy Amica nas "pozdrowiła" ;)

Watts 28.08.2008 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seta (Post 593765)

Taa... szkoda wyzwisk na nich ;)

Isfahan 28.08.2008 19:44

Jak nie ma sensu robić sobie złośliwości, to po co zaczynasz?

Mareq 28.08.2008 19:44

Cytat:

Kurcze prawie jakby tej Amici było z 5 tys osób )
Dziwne żeby ich było inaczej słychać na takim dużym pustym obiekcie :)

vote-for-mikey 28.08.2008 19:46

FS, ale to chyba oczywiste, że z BeKaeSem, czyli z aktualną Lechią.
A wy będziecie Lechem, kiedy założycie klub "Ośrodek Szkolenia Piłkarskiego Lech Poznań będący kontynuatorem tradycji KKS Lech Poznań" i zacznie jak Lechią, Pogoń czy GieKSa od A klasy.

e 28.08.2008 19:48

A jak ma ich nie byc slychac, skoro Zurychu jest z 200 osob.
Amice serdeczne podziekowania za pozdro, nawet tam nas beda znac 8)

Ogryzek 28.08.2008 19:48

Grasshopers lepsze, Lech na zwolnionych obrotach. Szwajcarzy powinni prowadzić po pierwszej połowie 1-0. Mnie się podoba gra argentyńskiego napastnika Bobadilly. Szybki, zdecydowany, dobre warunki fizyczne i mógł 2 bramki strzelić (Ładnie zakręcił Bosackim) . Takiego napastnika nam trzeba w Wiśle:)

Podobno budżet Szwajcarów jest na naszym poziomie. Skoro ich stać na takiego piłkarza to może nas też?

KarolOutlawz 28.08.2008 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seta (Post 593765)

pojechali leczyć kompleksy do Szwajcarii:-D

Mario Nh 28.08.2008 19:50

Ale ksero-boye :lol:

Jak można śpiewać że coś się na niebie mieni albo marsz marsz marsz... :>

Pozdrowienia Pozdrowieniami... jeszcze dwa mecze im zostały w europejskich to chcą wykorzystać ich czas.

Verter 28.08.2008 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 593775)
FS, ale to chyba oczywiste, że z BeKaeSem, czyli z aktualną Lechią.
A wy będziecie Lechem, kiedy założycie klub "Ośrodek Szkolenia Piłkarskiego Lech Poznań będący kontynuatorem tradycji KKS Lech Poznań" i zacznie jak Lechią, Pogoń czy GieKSa od A klasy.

ta Pogoń i GKS od A klasy terefere :rotfl:, ale po co ten offtop ...

o losowanie się nie martwcie, może byc Milan ;)

LooNatyk 28.08.2008 19:52

Mozliwe ze pomalu Lecha dopada syndrom Franciszka. :-] Wiadomo, ze im sie nie chce etc. ale za niedlugo objawy wspomnianego syndromu powinnismy obserwowac.

Ogryzek 28.08.2008 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KarolOutlawz (Post 593779)
pojechali leczyć kompleksy do Szwajcarii:-D

A nie jest to zasługa kibiców naszej "Sąsiadki" z Oświecenia obecnych na meczu Lecha?
Szlifują formę przed derbami:D

Marcinklon 28.08.2008 19:53

zabrali pejsów na wyjazd to musieli nas pozdrowić kompleksy widać nie znają granic heheh

ooookuchenkorzooooooumpaumpaumpaooooo hahaha

e 28.08.2008 19:55

Zadne kompleksy, tylko zwykla nienawisc.
I vice versa.

Ide se skazanego obejrzec bo nuda w **** 8)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl