![]() |
Cytat:
Mam nadzieję ze zagramy wiosną na R22, a jeśli się nie uda to pewnie wybiorą stadion Victorii w Jaworznie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiadomo już kiedy jakieś podpisanie umowy z wykonawcą?? Miejmy nadzieje że nie będzie żadnych odwołań. Mam nadzieje że jest jakaś możliwość aby prace zaczęły się jeszcze w tym roku.
|
z tego co wyczytałem na skyscrapercity to są jeszcze 2 dni na odwołania,ale widac ze na razie cisza,oby...
|
to będzie piekne jak w marcu w C+ podczas meczu obejrze sobie nie tylko mecz ale też budowe o ile mecze rzeczywiście rozgrywane będą przy R22
|
a jak ustawowo zapisany jest ternim podpisania umowy? w przypadku gdy nie bedzie zadnego protestu i upływie terminu ich wnoszenia, umowa z wykonawcą podpsywana jest dnia następnego?
Licze ze w tym tygodniu wszystko bedzie załatwione. |
Ponieważ w temacie często pada stwierdzenie "a w Poznaniu się da", to wypada zacytować:
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Mam pytanie: Załóżmy że wiosnę gramy u siebie, a nowy sezon rozpoczynamy na SS. Czy w związku z ograniczoną pojemnością obydwu stadionów wpłynie to jakoś na pojemność sektora dla gości, a konkretnie czy wogóle taki sektor będzie (bo jak wiadomo w Polsce każdy pretekst jest dobry żeby nie wpuścić gości, a tutaj argument jest silny: REMONT !). Jeśli są już jakies konkretne ustalenia na ten temat to prosiłbym o informację.
Pozdrawiam |
|
No właśnie skoro w styczniu rozstrzygnie się przetarg na trybunę zachodnią to zapewne w lutym albo w marcu wykonawca będzie musiał mieć przygotowany plac budowy, czyli zburzoną trybunę i wykonana ściankę szczelinową. Nie wiem jak oni planują to wszystko skoordynować ale bez poważnego opóźnienia robót chyba się nie obejdzie.
Więc czy nie lepiej byłoby już teraz przenieść się na inny stadion i wrócić pór roku wcześniej, a nie na upartego grać jeszcze wiosne na Reymonta i doprowadzić do opóźnienia budowy. NIe daj boże jeszcze okaże sie że nie będzie w naszym mieście Euro i wtedy pieniądze na stadion przestaną być priorytetem. Może zaczniemy w końcu mysleć długofalowo?? |
Pero są kibice, dla których stadion przy R22 to nie tylko miejsce rozgrywania meczu (bez patosu).
|
to czemu nie zarzad nie zlozy tej samej propozycji Garbarni Krakow?
- blizej do centrum - oba zespoly HKS i RKS sa w 3. lidze - wspolna historia - RKS starszy klub Stadion RKS ma pojemnosc 5 000 ul Rydlowka 23 MAPA natomiast HKS niby ma 12 000 pojemnosci ?? wg wikipedii |
http://www.krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/936356.html
Cytat:
|
Jejku dla mnie to tez święte miejsce. Przecież nikt go nie nam nie zabiera. Po przebudowie wrócimy z powrotem. Chodziło mi tylko po co opóźniać to co nieuniknione (czyli przeprowadzka). Wg mnie od stycznia mogliby ruszyć pełną parą z budową wschodniej. Od lutego/marca też pełna parą z budową zachodniej. Gdzieś w kwietniu zacząć obniżać murawe i na runde wiosenna przyszłego sezonu mamy gotową murawe i całą trybune wschodnią co oznacza że bez przeszkód możemy grac u nas. A nie rok później.
|
Cytat:
|
No to przetarg rozstrzygnięty:
"Wybrano ofertę nr 3: Polimex-Mostostal S.A.,00-950 Warszawa, ul. Czackiego 15/17 Cena wybranej oferty: 144.217.547,14 złotych brutto..." Uzasadnienie wyboru: złożona przez w/w Wykonawcę oferta spełnia wszystkie warunki określone przez Zamawiającego i jest najkorzystniejszą (najtańszą) ofertą złożoną w niniejszym postępowaniu. http://zdit.krakow.pl/sprawy-urzedow...-z-naroznikami |
Cytat:
No ale prace będą prowadzone cały czas, zmieni się tylko ich harmonogram (teraz będą robić wszystko co można bez szkody dla rozgrywania meczów, a później resztę). Nie wydaje mi się, żeby to jakoś diametralnie opóźniło prace nad całością. Poza tym nie oszukujmy się, na R22 obronić tytuł będzie łatwiej niż na jakimkolwiek innym stadionie (o co i tak będzie ciężko). Szkoda tylko, że przyjezdnych nie będzie, bo to jednak zupełnie inny klimat (ale na Hutniku czy Victorii też by pewnie ich nie było). |
Jesli faktycznie nie opóźni to całości budowy to przekonałeś mnie. Obyś miał racje. Żeby nie okazało sie później że pół roku( zwłaszcza okres wiosenny najbardziej sprzyjający budowlańcą) zostało przespane.
A co mistrza to nawet nie przewiduje innego scenariusza niż Wisełka w koronie:) |
oczywiście że nie opóźni.. zmienią po prostu harmonogram prac. spokojnie..
|
Cytat:
WŁASNY DOM ZŁOTA WART! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mój zarzut dotyczył "klepania" argumentu, który się już zdezaktualizował.
A co do tego czy się da: być może, pytanie tylko czy nie wiązałoby się to z dodatkowymi kosztami lub opóźnieniem terminu zakończenia. Bo może być tak, że owszem da się, ale koszt będzie zbyt duży (dla klubu oczywiście, bo nikt inny nie sfinansuje tej różnicy). |
Cytat:
Co do ewentualnego opóźnienia prac budowlanych na Reymonta przez rozgrywanie tu cały czas meczów Wisły to powiem tyle, że raczej nie wpłynęłoby to znacznie na jakieś poślizgi. Gdyby nawet jednak taka sytuacja zaistniała to przecież warto poczekać trochę dłużej na ostateczne oddanie do użytku przebudowanego stadionu przy R 22 w zamian za możliwośc rozgrywania tu spotkań non stop. I tak w budowie naszego stadionu było już tyle poślizgów, że oddanie go do użytku w całości później o 2-3 miesiące nikogo nie zbawi... A prawda jest taka, że nawet gdybyśmy się z Reymonta wynieśli na jakiś czas, to i tak budowa obiektu się opóźni. Nie zapominajmy że mieszkamy w Krakowie - mieście słynnego i wszechobecnego dyletanctwa... |
dzi przechodzilem kolo dawnego C na R22 i wycinali drzewa:)
a w tym roku chyba zadnych prac juz nie bedzie na stadionie:( |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl