![]() |
Cytat:
Jaga 45 pkt -porazka w ostatnim meczu Amica 42+3 Gornik 42+3 Mala tabela: Górnik-Amica 2:0 Amica -Górnik 2:0 Górnik -Jaga 0:1 Jaga-Górnik 2:0 Jaga-Amica 2:0 Amica-Jaga 2:0 A to ciekawe, na 6 meczow w 5 wynik 2:0 hehe. No i Amica jak ladnie, 2:0, 0:2 zarowno z Gornikiem jak i Jaga heh TABELA Jaga 9 pkt 5-2 -bramki Amica 6 pkt 4-4 Górnik 3 pkt 2-5 Mam nadzieje ze nic nie pomylilem. Jesli nie to mozna powiedziec ze wszystko sprowadza sie do meczu Gornik-Widzew. Jelsi tam nie bedzie remisu to i Jaga i Lechia moga swoje mecze przegrac. Czyli w najlepszej sytuacji przed ostatnia kolejka Jaga. Jesli sama nie bedzie potrafila zdobyc nawet 1 pkt u siebie to wystarczy ze nie wygra Widzew na wyjezdize i Lechia u siebie (chociaz 2 warunki do spelnienia to i tak duzo) A wiec jeszcze raz. Kiedy Amica bedzie w pucharach -napewno nie w nastepnym sezonie (taki zart hehe) - warunki Lechia - Zagłebie X2 Jaga - Ruch 2 Górnik - Widzew X no i przedewszystkim Amica-Korona 1 bo bez tego to w ogole nie ma co zakladac Nie potrafie wyliczyc prawdopodobienstwa ale mysle ze w porownaniu do ostatniego roku i meczu Wisla-Cracovia, Lech-Ruch to tamte warunki to byl pikus przy obecnych |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
a cytując weszło
ostatniej kolejce: - Jagiellonia zagra z Ruchem - Górnik zagra z Widzewem - Lechia zagra z Zagłębiem I teraz podamy wam wyniki, które wcale nie są aż takie nieprawdopodobne. Czyli: Jagiellonia remisuje, Widzew wygrywa, Lechia wygrywa. Co to oznacza? Wszystkie zespoły mają po 46 punktów, ale na czwarte miejsce - dzięki małej tabeli - wskazuje łódzki klub Dość prawdopodobne rozwiązanie. |
Lechia - Zagłebie X2 65%
Jaga - Ruch 2 31% Górnik - Widzew X 26% Lech - Korona 1 84% za http://www.90minut.pl/news/157/news1...8-kolejce.html czyli 4,5% szans na puchary dla Lecha ;) no ale to tylko matematyczna zabawa |
Cytat:
A na miejscu Gornika to bym sprzedal mecz tym 3 zepsolom a i tak gral normalnie :D PS Kasa moglaby isc na dlugi klubu |
Cytat:
Jagiellonii nie stać na LE/Kupno meczu - Przegrywa. Lech wygrywa. Górnik wygrywa lub remisuje. Co do Lechii to nie wiem(Tu może być każdy wynik - promocja stadionu w LE lub ewentualnie boją się kompromitacji). Widzę to tak: Albo Lechia i Śląsk promują stadiony grając w LE albo wchodzi doświadczony w pewien sposób Lech. Dla niektórych to dziwne myślenie ale ja nie wierze w czystość tej ligi a tym bardziej tego sezonu. Jak będzie to dowiemy się w Niedziele. |
Cytat:
|
Heheh, a to dobre: Legia jest obecnie o 3 gole straty do najlepiej strzelającej w tym sezonie Wisły :D Jakby powtórzyć dzisiejszy wyczyn + 1 gol Legii lub -1 gol Wisły, to Legia będzie najlepiszej strzelającą drużyną w tym sezonie :rotfl:
Boki zrywać ta liga :rotfl: |
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...a_kartka_.html
jak uważacie ? Był faul czy nie ? Nie lubię w ogóle dyskutować na takie tematy; czy był spalony, czy była ręką, czy była bramka czy nie.. ale jednak JAK DLA MNIE - to ewidetnie widać prawą rekę kaczmarka jak mu odlatuje do tyłu po uderzeniu Franka |
Trudno powiedzieć. Niby go złapał, ale PO interwencji. Frankowski by mógł sobie biec i z prędkością światła w kierunku bramki, ale piłki to by się tam nigdy nie doczekał.
|
Moim subiektywnym zdaniem ta kolejka była udana ponieważ ... osobiście wolę Śląska na drugim miejscu i Cracovię w E-klasie , niż Cracovię w pierwszej lidze i Śląska w środku tabeli :P. Szkoda tylko Lechii i tej porażki 1-0 :/.
|
Cytat:
A teraz szybkie pytanie. Czym różni się Urban od takiego np Ształowa? ;P A teraz serio. Bardzo ładny gest. Nie spodziewałem się. |
Cytat:
|
Cytat:
Panowie, chcecie sobie robić licytację na statystyki - to załóżcie inny wątek. Nudne się to robi. Acha, jeszcze jedno. Rozumiem złośliwości wobec Pasów, ale za żenujące żarty z Muzeum Holokaustu to jednak muszę dać bana. Więc warto trzymać poziom. |
Coś Ci nasi sympatyczni gości z Legii mają chyba są jacyś niedowartościowani :P.
Panowie, najważniejszą opcją są mistrzostwa Polski.Tu nawet nie chodzi o samą złote medale, tylko nawet klasyfikację. |
Najpewniejszy wynik w tą niedzielę... Remis we Wrocławiu. Śląsk potrzebuje punktu. Arka przy równej ilości punktów ma lepszy bilans z sami wiecie kim.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W budżecie Comarchu na przyszły sezon już jest Ekstraklasa - więc jak Bełchatów strzeli 4 to Craxa strzeli 5 i po zawodach. :D |
Przedstawiciele Grupy 99 byli już w Bełchatowie we wtorek, oglądać elektrownię :)
|
A po co mają oglądać jak Bytom i Arka nie zdobędą już żadnych punktów? Szukacie spisku jak zawsze.
|
Cytat:
Przezorny zawsze ubezpieczony po2. http://mainhg.demotywatory.pl/upload...pokles_500.jpg |
Kolejny raz Lechia okradziona..
http://img4.imageshack.us/img4/4894/bajic.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/photo/my-images/4/bajic.jpg/ |
Faktycznie "bardzo naciągany" spalony.
W Warszawie w poniedziałek się okaże co Weissem. Cytat:
|
No spalonego nie było, jakby jeszcze dodać debilną reakcję sędziego - sygnalizacja spalonego w momencie, kiedy zawodnik Lechii minął bramkarza - to po prostu rzygać się chce. Zresztą w ogóle liniowi wczoraj mieli nienajlepszy dzień.
|
Najgorsze jest, że ten punkt może zaważyć na braku LE w Gdańsku, oraz że liniowy stoi w linii z zawodnikami a i tak podnosi chorągiewke:/
|
Dzis prawdopodobnie nadejdzie historyczna chwila i nowy stadion PGE Arena w Gdansku bedzie mial nowa ulice. Najbardziej realne jest to, ze stadion bedzie sie znajdowal na ul. Pokolen Lechii Gdansk.
|
przed 30. kolejką:
Wisła - Polonia Pauzują: Cikos (Wisła); Sadlok (Polonia) GKS - Cracovia Pauzują: Fonfara (GKS); Szeliga (Cracovia) Górnik - Widzew Pauzują: Dzalamidze(?) (Widzew) Jagiellonia - Ruch Pauzują: Cionek (Jagiellonia) Śląsk - Arka Pauzują: Mila (Śląsk); Moretto (Arka) Legia - Bytom Pauzują: Chomiuk (Bytom) Lech - Korona Pauzują: - Lechia - Zagłębie Pauzują: - |
Walka o puchary przesłoniła Wam jedno. Sam nie wiem co o tym sądzić.
Patrzcie kto awansuje do ligi? Jakie te zespoły mają zaplecze infrastrukturalne i finansowe?To już wolę aby Arka została. Serio. Przynajmniej na ich stadion można popatrzeć. Nie straszy. |
oj Marszałku ale dorzuciłeś.
Podbeskidzie Bielsko-Biała mimo iz śmiać sie z nich chce, kojarzą mi sie z krasnalami ogrodowymi ma ....naprawde zaplecze. Stadion nowy na 15 klocków im zbuduje miasto. Miasto...bardzo bogate i madrze kierowane. Zreszta jak ktos mieszka w BB to wie o czym ja teraz pisze. Nie zdziwie się jesli TSP w ciągu kilku (2,3,4) sezonów bedzie mocną polską drużyną. |
Ale ja mówię o stanie na teraz. Trzeba złożyć wniosek licencyjny i......kiedyś będziemy mieć stadion?A jak się władze zmienią i stadionu nie wybudują,bo kasę dadzą na coś innego?
|
Cytat:
Z roku na rok to miasto mnie zaskakuje in plus, wiec nawet jesli nie miasto to znajda prywatnego inwestotra. Wszyscy bogaci mieszkający na Śląsku przenoszą się do BB, dlatego jestem spokojny o ten klub. Naprawde kilka lat wcześniej bym postawuł wszystko ze jesli awansuja to spadną z hukiem ale teraz sytuacja diametralnie inna. Prężnie rozwijające się miasto |
Cytat:
|
Pytam rzeczowo i kulturalnie. Odpowiedź uzyskałem. Rozumiem,że przed startem ligi zdążą.
A co z ŁKS-em?Szanowna Palestra ma jakieś informacje w tym temacie? P.S. A BB się rozwija by Dubai czy by Kraków?Ci bogaci inwestorzy w BB, którzy lecą aby wesprzeć klub. Ciekawe. |
Cytat:
Co do ŁKS, to podobno mają być wykonywane jakieś prace na stadionie. Tak mówił wczoraj będący najbliżej tematu Wieszczycki. |
:) nie wiem, nie byłem w Dubaju :)
Tak jak w pewnym momencie Wrocław stał sie modny dla przedsiębiorców i ogólnie modny do życia, tak porównałbym BB jako ktos kto jest tam pare razy do roku. Dla zwykłego mieszkańca może to wyglądać inaczej ale taki głupi przykład : Salon Audi w BB miał jako jedyny w Polsce RS8. Dlaczego akurat w BB a nie W-Wa czy inne miasta ? ...no właśnie E: Nie zapominajmy że Arka Gdynia gra od 3 lat totalne morderstwo futbolu. Polonia Bytom znowu gra o to by związać koniec z końcem jakimś cudem. ŁKS przeszedł kilka zmian i zobaczymy co łódzka klika pokaże w ekstraklasie. |
Oczywiście,że drużyn,które prezentują się dobrze piłkarsko. A Krasnale, Górale czy jak ich tam zwą, rzeczywiście piłkarsko dobrze się prezentują?Lepiej od Arki,Cracovii, Polonii Bytom i Legii:)
Ekstraklasa to dla mnie pewien próg,który aby przeskoczyć trzeba przynajmniej organizacyjnie i infrastrukturalnie spełniać pewne wymogi. Są one postawione w licencjach. I labo te licencje respektujemy albo odwalamy prowizorkę. Stąd moje pytanie o w/w kluby. |
Marszałku, ale czy kiedykolwiek tak naprawde te licencje były respektowane?
Przeciez pamiętamy ze obiekt Odry czasem był obiektem innych drużyn. Najwazniejsze sa pieniadze, jak one sa to i licencje będą. |
Jak mamy patrzec tylko na stadiony to pół ligi trzeba by było zdegradować.
Na ŁKSie ma być remontowany stadion tak, żeby licencje dostali, ale mam nadzieje, że w Łodzi ktoś wkońcu pójdzie po rozum do głowy i jakiś stadion zbudują. Bo niestety Łódź i Szczecin to jedyne z wielkich miast które takowego nie posiadają. Dodatkowo derby Łodzi to zawsze jakiś piłkarsko-kibicowski smaczek :) Na Podbeskidziu będą budowali chyba 15 tysięcznik więc nie będzie źle |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl