Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Arkadiusz.Czerepach 28.08.2018 14:51

poza tym to bardziej do tematu "wlascicielskiego" niz do "bylych Wislakow"

!!IRIVER!! 28.08.2018 22:47

Proszę, Pan Skorża ;)
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...jatyckich-2018

czaro 29.08.2018 00:20

Niewiele osób się pewnie ze mną zgodzi, ale Skorża bardziej nadaje się do piłki reprezentacyjnej niż klubowej. Szkoda, że nie dostał kadry zamiast Smudy albo Fornalika, albo chociaż młodzieżówki. Teraz wyłożył się na Lechu i Pogoni i chyba go trochę opętało (pamiętam, że słał jakieś pisma, w którym oskarżał PZPN o spisek; regularnie drze koty z dyrektorami sportowymi), wiec może już nic z tego nie wyjść. Dobrze mu życzę.

Arkadiusz.Czerepach 29.08.2018 08:29

Ciekawe jakby wyglądała nasza sytuacja , gdyby u nas wykazano się większą miałem napisac cierpliwością, ale chyba właściwszym będzie słowo normalnością , i pozostawiono by Macieja na stanowisku.

Swoją drogą wyobrażacie sobie dzisiaj zwalnianie trenera po 2 z rzędu mistrzostwach polski ?

MaLk 29.08.2018 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1513329)
Swoją drogą wyobrażacie sobie dzisiaj zwalnianie trenera po 2 z rzędu mistrzostwach polski ?

Obserwując ostatnie przygody w Legii - tak, jak najbardziej sobie to wyobrażam...

Vinci 29.08.2018 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1513325)
Niewiele osób się pewnie ze mną zgodzi, ale Skorża bardziej nadaje się do piłki reprezentacyjnej niż klubowej. Szkoda, że nie dostał kadry zamiast Smudy albo Fornalika, albo chociaż młodzieżówki. Teraz wyłożył się na Lechu i Pogoni i chyba go trochę opętało (pamiętam, że słał jakieś pisma, w którym oskarżał PZPN o spisek; regularnie drze koty z dyrektorami sportowymi), wiec może już nic z tego nie wyjść. Dobrze mu życzę.

Wydaje mi się, ze miał papiery zarówno na sukcesy klubowe, jak i reprezentacyjne. Przynajmniej gdzieś w okresie wiślacko - legijnym (szczególnie ten mecz z Beitarem jest dla mnie jednym z najlepszych w historii Wisły w pucharach, później wygrana z Barcą i wyrównane pojedynki z Tottenhamem.... Z czasem jednak ten jego styl i metody stały się rozpoznawalne i chyba rywale wiedzieli czego się po nim spodziewać...ale trudno się nie zgodzić. Z pewnością miał do zaoferowania więcej reprezentacji niż Smuda. Lato był jednak za głupi na takie rozwiązanie...

Charlie 30.08.2018 20:28

Guerrier z bramką dla Karabachu i jego zaspół zagra w fazie grupowej LE.

TIR_DO_SŁUBIC 01.09.2018 10:44

Guerrier dla weszło :
- Wisła zalegała mu za 8 miesięcy
- Jop wyrzucił go z mieszkania
- kocha Legię i Lecha

http://weszlo.com/2018/09/01/gralem-...y-juz-bym-zyl/

Patryk_185 01.09.2018 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1513563)
Guerrier dla weszło :
- Wisła zalegała mu za 8 miesięcy
- Jop wyrzucił go z mieszkania
- kocha Legię i Lecha

http://weszlo.com/2018/09/01/gralem-...y-juz-bym-zyl/

Nie wyrzucił ale według Donalda groził mu że wyrzuci jak nie zapłaci. Kocha Legię, Lecha i Wisłę. W dodatku zaciekawił mnie fragment o jego "koleżankach" :rotfl: Zuza mu zaimponowała tym że nie poszła z nim do mieszkania na pierwszym spotkaniu. Inne chciały się tylko zabawić :D

TIR_DO_SŁUBIC 01.09.2018 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryk_185 (Post 1513564)
Nie wyrzucił ale według Donalda groził mu że wyrzuci jak nie zapłaci. Kocha Legię, Lecha i Wisłę. W dodatku zaciekawił mnie fragment o jego "koleżankach" :rotfl: Zuza mu zaimponowała tym że nie poszła z nim do mieszkania na pierwszym spotkaniu. Inne chciały się tylko zabawić :D

Zuza o wielu rzeczach nie wie, ale to szczegół :cenzura:

Charlie 01.09.2018 11:27

Ja traktuję Guerriera jako niezbyt ogarniętego najemnika, który jednak na boisku dał nam trochę dobrego. Jakby teraz poszedł do Legii to niespecjalnie by mną to wzruszyło. Aczkolwiek nie wiem po co miałby isć, bo gra w znacznie lepszym klubie.

masada 01.09.2018 11:48

No biegał za tą piłką i nogę miał fajnie ułożoną, ale stworzenie z niego było wyjątkowo mało skomplikowane;) Pamiętam jak na jakimś meczu oddawał koszulkę i wybrał sobie do tego oczywiście na oko piętnastolatkę, a moment przekazywania koszulki wykorzystał do wykonania długiego uścisku z kilkusekundowym trzymaniem za cycka :D

Arkadiusz.Czerepach 01.09.2018 12:19

to jest dobre:
na pytanie o świrowanie

"Nie zapominaj, że przyszedłem do Wisły mając 24 lata, że podpisałem wtedy swój pierwszy zawodowy kontrakt. Pokaż mi młodego człowieka, który dostaje nowy kontrakt i trochę mu nie odbija. To normalne."

widać że jednak Haiti było przez jakiś czas polskie - 24 - młody dobrze zapowiadający sie talent :D

arti 01.09.2018 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1513570)
to jest dobre:
na pytanie o świrowanie

"Nie zapominaj, że przyszedłem do Wisły mając 24 lata, że podpisałem wtedy swój pierwszy zawodowy kontrakt. Pokaż mi młodego człowieka, który dostaje nowy kontrakt i trochę mu nie odbija. To normalne."

widać że jednak Haiti było przez jakiś czas polskie - 24 - młody dobrze zapowiadający sie talent :D

to jest lepsze (o Smudzie):
Myślę, że mówił tak, żeby pokazać ludziom swoją siłę. Jego reakcje, sposób w jaki okazywał emocje, nie był moim zdaniem najlepszy. Pozwalałem mu mówić, bo w końcu to on jest szefem. Na Haiti mówimy: psy szczekają, a ludzie idą dalej. Więc dawałem mu mówić i po prostu robiłem co do mnie należy.

brylant17 01.09.2018 16:20

A Cracovii nie kocha ? :lol:

masada 01.09.2018 20:26

Wojtkowskiego powinni do jakiegoś psychologa wysłać, może on być tu coś pomógł, wydaje mi się, że problem leży wlasnie gdzieś w sferze psychiki. Mam wrażenie że on ma gigantyczne rezerwy, a wygląda teraz na jakiegoś kompletnie nieobecnego.

Po prostu pomyłka jeśli chodzi o dział;)
Jego mina dzisiaj podczas wchodzenia na boisko to było coś w stylu "naprawdę muszę?"

Arkadiusz.Czerepach 01.09.2018 20:28

ale nie doceniasz nowego zaczesu

edit: czemu w dziale "byli" ?

masada 01.09.2018 20:40

Do skasowania
Ja może dzisiaj już lepiej pójdę spać :D

Vinci 08.09.2018 17:30

A tak z ludzkiej przekory i zawiści swojej wrzucę. Może ktoś będzie jeszcze chciał poczytać:

https://laczynaspasja.pl/jedna-decyz...ntanta-polski/

Blaszczu16 08.09.2018 19:49

O dzieki ze wrzuciles. Ciekawy artykul, choc nic nowego nie napisali. Maczynski nigdy nie byl liderem zadnej druzyny i mentalnie i pod wzgledem umiejetnosci. Na euro 16 byl naszym najslabszym zawodnikiem - co nie znaczy ze gral slabo. Byl pierwszy do zmiany. Nigdy nie byl kims w rodzaju Meliksona, Stilicia, Wolskiego czy kogos na kim mozna polegac w trudnych momentach. Mysle, ze wiele osob mialo troche bledne wyobrazenie Maki. Zwykly sredni zawodnik, ktory w Wisle Skorzy czy Maaskanta nie mial czego szukac, bo taki Jirsak przewyzszal go umiejetnosciami o dwie klasy. Nawalka forowal go i to spowodowalo, ze niektorzy uwierzyli ze Krzysiek umie grac w pilke na wysokim poziomie. Ja mu nigdy nie zapomne, ze sie tak sprzedal elce.

pietruch 08.09.2018 23:26

Nigdy nie był kimś w rodzaju Meliksona, Stilica Wolskiego, bo nie taka jest jego pozycja i zadania na boisku.

Nikt nigdy nie robił z niego ofensywnego pomocnika i zawsze bliżej mu było do defensywnego pomocnika. Kogoś w rodzaju Sobolewskiego, który był aktywny w odbiorze i w inicjowaniu asyst drugiego stopnia.

Wybrał jak wybrał, los tak chciał, by gnił w (L) i niech siedzi tam dalej obciążając jej budżet, a samemu oglądając trybuny. To już nie nasz zawodnik i nie nasz problem.

Arkadiusz.Czerepach 09.09.2018 07:20

chvj mu w krzyż wiadomo , ale nigdy nie bede mu umniejszał

moim zdaniem to jest jeden z najważniejszych zawodników na boisku , a kompromitacja na MŚ wynikła właśnie z jego braku

AntyMod 09.09.2018 10:11

mysle ze wyladuje w jakimd Gorniku albo Zaglebiu - temat Wisly nie wchodzi w gre - fajnie by bylo jakby jeszcze jakby ta .....e z hiszpanii odpalili .....majstersztyk

brylant17 09.09.2018 11:42

Nie ;) Przecież on od zawsze kochał Cracovie :lol:

Kocur 09.09.2018 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1513999)
A tak z ludzkiej przekory i zawiści swojej wrzucę. Może ktoś będzie jeszcze chciał poczytać:

https://laczynaspasja.pl/jedna-decyz...ntanta-polski/

Ciekawe ilu jeszcze takich mączyńskich kopie w piłkę po różnych klubach nie mogąc się nauczyć żeby trzymać mordę na kłódkę i że istnieje coś takiego jak "wierność"

https://img4.dmty.pl//uploads/201006...yterka_600.jpg

arti 09.09.2018 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1514002)
O dzieki ze wrzuciles. Ciekawy artykul, choc nic nowego nie napisali. Maczynski nigdy nie byl liderem zadnej druzyny i mentalnie i pod wzgledem umiejetnosci. Na euro 16 byl naszym najslabszym zawodnikiem - co nie znaczy ze gral slabo. Byl pierwszy do zmiany. Nigdy nie byl kims w rodzaju Meliksona, Stilicia, Wolskiego czy kogos na kim mozna polegac w trudnych momentach. Mysle, ze wiele osob mialo troche bledne wyobrazenie Maki. Zwykly sredni zawodnik, ktory w Wisle Skorzy czy Maaskanta nie mial czego szukac, bo taki Jirsak przewyzszal go umiejetnosciami o dwie klasy. Nawalka forowal go i to spowodowalo, ze niektorzy uwierzyli ze Krzysiek umie grac w pilke na wysokim poziomie. Ja mu nigdy nie zapomne, ze sie tak sprzedal elce.

Moim zdaniem Jirsak był na podobnym poziomie jak Mąka, ale był forowany bo Cupiał urwałby łeb Bednarzowi&co jakby zawodnik za 700tys. euro siedział na ławie, a grał wychowanek, którego problemem było to, że nie dało się nic przytulić przy jego transferze do Wisły.

Karherop 09.09.2018 16:12

Judaszynski raz na zawsze zamknął sobie drzwi w Wiśle i jeśli sądził że jego transfer do legii zostanie inaczej odebrany to chyba jest idiota. Ewentualnie uważa kibiców Wisły za idiotow. Oba wyjścia są możliwe.

brylant17 09.09.2018 17:01

Karherop "spokojnie ja tu dla ligi mistrzów przyszedłem" :lol: :rotfl:

Kac 09.09.2018 19:46

tak jak nie bylo przebaczenia dla Surmy tak nie moze byc dla Krzysia M.

S z c z e p a N 09.09.2018 20:24

Wywiad z Małym...

https://gazetakrakowska.pl/patryk-ma...er/ar/13477743

R33 09.09.2018 22:08

Warto przypomnieć, że maka_cwks w jednym z pierwszych wywiadów po odejściu z Wisły zadeklarował, że nie wróci już tutaj.

czaro 09.09.2018 22:14

Niech mu się wiedzie!

fansorina 10.09.2018 14:27

Co prawda nie został naszym piłkarzem, ale myślę, że warto wspomnieć. Krystian Popiela, którego testowaliśmy
w 2016 roku, zginął w wypadku samochodowym.

Karherop 10.09.2018 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1514029)
Warto przypomnieć, że maka_cwks w jednym z pierwszych wywiadów po odejściu z Wisły zadeklarował, że nie wróci już tutaj.

W tym samym studiu w którym mowil że nigdy nie pójdzie do Legii?

funkykoval 10.09.2018 17:02

A kto go tutaj chciałby. Mąka trzymała Załuska a nie z Głową czy Brożkiem, co świadczy o nim.

Karherop 10.09.2018 17:52

Chciałem tylko powiedzieć, że idąc tropem jego rozumowania kolejnym klubem w karierze będzie zapewne cracovia :)

morganfield 10.09.2018 19:34

W wywiadzie, w którym deklarował, że już nigdy nie będzie nic deklarował, zadeklarował że w cracovii nigdy nie zagra. Więc cracovia jako jego następny klub to dobry trop.

Arkadiusz.Czerepach 12.09.2018 19:42

http://weszlo.com/2018/09/12/zrobic-...-sie-starzeje/

Blaszczu16 12.09.2018 20:12

Dzis swoje 42. urodziny obchodzi legenda Wisly - Maciej Zurawski. Zdecydowanie najlepszy pilkarz jakiego widzialem na polskich boiskach.

Arkadiusz.Czerepach 13.09.2018 09:51

zdecydowanie nie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl