Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

fresh.cie 15.02.2012 16:37

Jak dla mnie to korzystny wynik przed rewanżem jest minimum 2-0. Chyba nie chcecie powtórki z rozrywki? Nie ma co się podniecać wygraną 1-0 bo może być drugi Apoel, nie lekceważcie Standardu!

syryls 15.02.2012 17:40

Też wydaję mi się że 1-0 to musi być plan minimum, ostrożnie w defensywie, i ostro w ataku, trzeba przewyszyć rywala walecznością i determinacją, chwila nieuwagi i może być pozamiatane, najlepiej gdybyśmy grali 2 liniami(obrona-atak)

martin_6 15.02.2012 17:42

1:0 to bardzo dobry wynik! Pewnie że można potem na wyjeździe zmaścić, jak z APOEL-em, ale nie popadajmy znowu w paranoję, że jak raz się tak zdarzyło, to już zawsze 1:0 u siebie będzie oznaczać porażkę w dwumeczu.

mihaq 15.02.2012 17:45

Piłkarze Standardu już w Krakowie http://standard.sudpresse.be/multime...?lng=fr&id=418 Szczególnie uważałbym na gościa ze zdjęcia nr 23, który wysiadł z samolotu na ośnieżoną płytę lotniska w krótkich spodenkach. To daje do myślenia.

Proud 15.02.2012 17:45

Każde zwycięstwo bez straty gola będzie sukcesem. 1:0 biorę w ciemno. Pamiętajmy, że Standard to nie Odra Wodzisław tylko wicemistrz Belgii

2:0 lub wyżej byłoby genialnym rezultatem....

AS82 15.02.2012 17:57

Moskal mowi ,że przed meczem wszyscy sa zdrowi czyli Sobolewski tez ?

Lacrima 15.02.2012 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mihaq (Post 1218121)
Piłkarze Standardu już w Krakowie http://standard.sudpresse.be/multime...?lng=fr&id=418 Szczególnie uważałbym na gościa ze zdjęcia nr 23, który wysiadł z samolotu na ośnieżoną płytę lotniska w krótkich spodenkach. To daje do myślenia.

Ten gość to Laurent Ciman, ich środkowy obrońca. Lepiej uważać na kogo innego, a nie na niego. :P

AS82, o Sobolu chyba zapomniał. ;)

atomek21 15.02.2012 18:00

Cytat:

a to zdjęcie to prawie jak słynna Afganka z NG

Pan B 15.02.2012 19:44

Cytat:

a na banerze u góry Sivakov :)

wolfy 15.02.2012 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1217885)
Jakieś tam były - zgrali się przynajmniej nieco lepiej, jest stabilizacja. A to malutki plusik.

No, nie wiem za bardzo kiedy.
Przecież mieliśmy plagę kontuzji i niemal nieustanną rotację w defensywie więc o zgraniu nie może być mowy. Chyba że Jaliensa z Chavezem, ale czy to najlepsza opcja?..

zgrybus 15.02.2012 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1218175)
No, nie wiem za bardzo kiedy.
Przecież mieliśmy plagę kontuzji i niemal nieustanną rotację w defensywie więc o zgraniu nie może być mowy. Chyba że Jaliensa z Chavezem, ale czy to najlepsza opcja?..

Ta obrona zgrywa się od roku i zgrać się nie może. Ja osobiście życzył bym sobie Jova-Czekaj-Chavez-Diaz. Ale to tylko moje skromne zdanie :)

Tominho 15.02.2012 20:45

Trener Standardu powiedział na konferencji prasowej, że oglądał Wisłę tylko na video, ponieważ liczył obejrzeć na żywo mecz o Superpuchar. Prawdopodobnie na video Belgowie obejrzeli mecze z Odense na wyjeździe i z Twente u siebie (w tych meczach I trenerem był Moskal).

Z Odense wyszedł następujący skład: Pareiko - Jovanović, Diaz, Chavez, Paljić - Nunez, Wilk, Jirsak - Małecki, Genkov, Iliev.

Natomiast z Twente zagraliśmy tak: Pareiko - Jovanović, Bunoza, Diaz, Nunez - Wilk, Jirsak, Melikson, Garguła, Boguski - Genkov.

W żadnym z tych meczów nie wystąpiła para stoperów Czekaj - Jaliens, a jak wiemy to chyba właśnie najbliżej takiego pomysłu jest trener Moskal. Co więcej w obu meczach zagrali Jirsak i Genkov, którzy jutro pewnie usiądą na ławce, jeśli Kazio zdecyduje się na Meliksona w ataku. Jeśli moje przypuszczenia co do wiedzy Belgów na temat naszego zespołu się sprawdzą, to Standard może być jutro mocno zaskoczony :)

PS. 1:0 dla Wisły biorę w ciemno :)

Elefant 15.02.2012 21:30

Jutrzejszy mecz traktuje jako mały bonusik, jaki nam życie przyniosło. Mam jednak nadzieję, że ani na murawie, ani na trybunach nikt nie odpuści.

Oglądałem mecz z Anderlechtem. Szczęki na podłodze nie miałem.
Ale realnie szanse na przejście nie są wielkie. Głównie z powodu naszych słabości a nie z nieogarniętej siły Standardu.

Były tu takie głosy, żeby ich zaatakowac pressingiem. Ja się raczej boje, co będzie jak oni nam zrobia pressing. Mamy dwóch, moze trzech zawodników, którzy z zawodnikiem na plechach potrafią sie utrzymać przy piłce i wygrać pojedynek 1 na 1. Reszta może co najwyżej szybko celnie podać, zanim ktos do nich dobiegnie.

Problemem może tez być obrona, zarówna nasza jak i ich. Nasza, że słaba ich, że za mocna.

Ich problemem może być mróz/śnieg i podświadome przeświadczenie, że jest jeszcze rewanż. I że nie trzeba sie w związku z tym angażować na sto procent.

Mareq 15.02.2012 21:57

Cytat:

Nie ma co się podniecać wygraną 1-0 bo może być drugi Apoel, nie lekceważcie Standardu!
Według mnie APOEL jest co najmniej o klasę lepszy od Standardu , dlatego o tyle o ile wtedy wynik 1-0 wcale nie był dobry , to teraz może oznaczać dużo większe szanse na awans.
A przyjmowanie pozytywne ewentualnego wyniku 1-0 nie jest lekceważeniem(bo patrząc na ich wyniki w LE a nasze w tym sezonie , to byłby absurd) a wręcz przeciwnie.

delukas96 15.02.2012 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1218124)
Moskal mowi ,że przed meczem wszyscy sa zdrowi czyli Sobolewski tez ?

Sobol najwcześniej wróci w połowie marca - więc o nim nawet się nie mówi w kontekście najbliższych spotkań.

Wojtas 15.02.2012 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 1218234)
Według mnie APOEL jest co najmniej o klasę lepszy od Standardu , dlatego o tyle o ile wtedy wynik 1-0 wcale nie był dobry , to teraz może oznaczać dużo większe szanse na awans.
A przyjmowanie pozytywne ewentualnego wyniku 1-0 nie jest lekceważeniem(bo patrząc na ich wyniki w LE a nasze w tym sezonie , to byłby absurd) a wręcz przeciwnie.

No tak tylko tutaj chodzi o to co my na dzis gramy..

a kto to wie??

sparingi sa tylko sparingami,szkoda ze tego meczu o SP nie bylo

Belgowie sa do ogrania ale nie wolno dac im "poszalec" bo tak to beda sobie grali swoje ,jak z Anderlechtem

a jak sie ich przycisnie to sie gubia,i dlatego jutro musimy walczyc na 100% .

Kryniu 16.02.2012 09:45

najgorsze jest to że oni są w trybie meczowym a my mamy dopiero pierwszy mecz. Pamiętacie Lecha, ładnie grał ale po rundzie zimowej mieli nogi jak z waty i byli mniej skuteczni. Pocieszeniem jest że wrócił Małecki i Melikson którzy robią różnicę

MichaelMyers 16.02.2012 10:03

Moim zdaniem ten mecz wcale nie jest najważniejszy, ważniejsza jest liga i odrobienie tam strat, bo to nam daje przepustkę do pucharów w przyszłym sezonie ewentualne przejście Standardu nam w tym nie pomoże.Liczę, że Wisła poradzi sobie z Belgami, ale jeżeli nie, nie będę z tego robił tragedii.Tragedia będzie jeżeli skończymy ligę poza podium.

MichaelMyers 16.02.2012 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 1218234)

Może jako drużyna jest w tym sezonie lepszy, oni grają sezon życia 200% z nich Jovanovic wyciągnął, ale indywidualnie lepszych piłkarzy ma Standard.

|el0|ManoeL 16.02.2012 10:23

Michaels troche glupoty piszesz....bo ten dwumecz jest zarowno wzny jak i liga, bo w LE gramy o punkty do rnkingu a na ta chwile nie mamy jeszcze pewnego rozstwienia nawet w 3 rundzie el LM(o ile dobrze pamietam), wiec jest o co grac:D wiadome ze najpierw zeby grac w el. trzeba w lidze podjum zajac wiec to oczywiste ze liga wazn ale punkty tez sie nam bardzo przydadza i wierze w awans... a dzis typuje 3:0 dla Wisly:D

mihaq 16.02.2012 10:31

A ja nie widzę potrzeby ustalania priorytetów. I takie same podejście prezentują w wypowiedziach piłkarze i sztab. Wszystko jest ważne i na obecny moment nie ma czegoś takiego, że tu możemy sobie odpuścić i bardziej skupić się na innym froncie. To do niczego nie dprowadzi, bo każdym kolejnym meczem trzeba budować swoją siłę niezależnie w jakich rozgrywkach teraz gramy. Liczy się każdy najbliższy mecz i w nim trzeba dać z siebie wszystko jako drużyna.

syryls 16.02.2012 10:32

Jak ktoś oglądał ktoś mecz APOEL-Lyon to wie że drużyna z Cypru była jak polska 3 liga, 1 strzał nieczysty,posiadanie piłki to była miażdżącą przewaga Lyonu, Apoel nawet z własnej połowy nie wyszedł, zespół typowo sezonowy, 1 sezon dobry później wyprzedaż/koniec kontraktów i drużyna się rozsypuje.Ciekaw jestem czy nasi wytrzymają kondycyjnie, wierzę że trener Bahr wykonał dobrą pracę przed wiosną.

blanco 16.02.2012 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1218329)
Jak ktoś oglądał ktoś mecz APOEL-Lyon to wie że drużyna z Cypru była jak polska 3 liga, 1 strzał nieczysty,posiadanie piłki to była miażdżącą przewaga Lyonu, Apoel nawet z własnej połowy nie wyszedł, zespół typowo sezonowy, 1 sezon dobry później wyprzedaż/koniec kontraktów i drużyna się rozsypuje.Ciekaw jestem czy nasi wytrzymają kondycyjnie, wierzę że trener Bahr wykonał dobrą pracę przed wiosną.

Kpisz ? Czy o drogę pytasz , ekspercie.
APOEL zagrał ostrożnie i swoje osiągnął - nie przegrał kilkukrotną różnicą bramek , zupełnie jak kilka miesięcy temu w pewnym pięknym mieście nad Wisłą.
W rewanżu Lyon polegnie, ich słabość ukazała końcówka meczu we wtorek, kiedy to zespół z Cypru zepchnął ich! do defensywy ( no proszę , kolejny element, który coś mi przypomina....)
APOEL to sensacja tych rozgrywek większa niż AS Monaco 8 lat temu , bo Cypryjczycy wydają na ten klub śmieszne pieniądze , a mają zespół o ogromnej sile rażenia.

syryls 16.02.2012 11:01

Ostrożnie, pomyliło ci się ze szczęśliwie

Partyzant88 16.02.2012 11:06

też się zgadzam, że APOEL zagrał całkiem dobre zawody i ma duże szansę na awans. Taki przyjęli styl na ten mecz i swoje osiągnęli a w końcówce ostro przycisnęli i mogli wyrównać. Niebywałe, że drużyna zbudowana za finanse zbliżone do Wisły robi taką karierę drugi rok z rzędu

DevilMayCry 16.02.2012 11:10

Hmmm jestem optymistą. W grudniu, na urodziny dostałem wygraną nad Twente, oraz sensacyjny awans. Jutro imieniny, więc oczekuję podobnego :D

Jedyne co mnie martwi, to brak rozegranych meczów o punkty w naszym wykonaniu. Ciężko będzie, ale liczę na wygraną z synami cHE.

P.S czy tylko ja już mam takie ciśnienie? Jak ja usiedzę w pracy? :)

JrQ- 16.02.2012 11:11

Haha, Wy wymagacie, żeby oni tłukli Lyon, który należy do czołówki europejskiej?
Hahahaha!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez |el0|ManoeL (Post 1218324)
Michaels troche glupoty piszesz....bo ten dwumecz jest zarowno wzny jak i liga, bo w LE gramy o punkty do rnkingu a na ta chwile nie mamy jeszcze pewnego rozstwienia nawet w 3 rundzie el LM(o ile dobrze pamietam), wiec jest o co grac:D wiadome ze najpierw zeby grac w el. trzeba w lidze podjum zajac wiec to oczywiste ze liga wazn ale punkty tez sie nam bardzo przydadza i wierze w awans... a dzis typuje 3:0 dla Wisly:D

Możesz się tymi punktami wypchać, jak eliminacji do LM nie będzie, co?

a podjum to co?

pawelwislak 16.02.2012 11:14

Do tego ci Cypryjczycy przegrali drugi mecz na wyjezdzie w tej edycji LM a graja od 2 rundy...

Belzebub 16.02.2012 11:15

Nie wiem, na ile zasady "przyczepności" z mokrej/grząskie murawy, przenoszą się na takie boisko jak dzisiaj..Bo napewno idealne o no nie bedzie..
Ale jeśli choc trochę tak, to ja bym stawiał na "malutkich"..
-------------Pareiko----------------
Jova - Jaliens - Chavez?? - Paljic
-------------Wilku----------------
Małecki-----Nunez-----Garguła
-------------Melex----------------
------------Genkov/Biton--------

Melex zmieniany na pozycjach i z Małeckim i z Gargułą...

syryls 16.02.2012 11:19

Jaliens-Chavez nie bo raz że są mało zwinni i szybcy, dwa nie za dobrze grają, ktoś z pary Bunoza-Chavez albo Czekaj-Jaliens

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl