Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

zbymak 07.08.2010 11:07

Wlasnie czytam dodatek do GK i wypowiedz Majchrowskiego nt stadionu.Podaje kilka szczegolow: trybuna Pólnocna ma zostac otwarta w polowie wrzesnia po wykonaniu klatek schodowych,do 20 sierpnia bedzie gotowe cale oswietlenie stadionu,3 kasy w narozniku stadionu sprzedaz biletow w sklepie z pamiatkami oraz w punktach zewnetrznych na terenie miasta.Na koniec wypowiedz o zakonczeniu całej inwestycji.Zaplanowana ona jest na koniec pazdziernika .Wtedy ma zostac oddany cały stadion bez rozwiazan tymczasowych bez nieuregulowanych spraw.JEZELI JEDNAK PRZED OFICJALNYM OTWARCIEM SPELNIONE ZOSTANA WARUNKI DO ROZEGRANIA MECZOW PRZY JEDNEJ LUB DWOCH TRYBUNACH MECZE BEDA ROZGRYWANE.

yoda79 07.08.2010 11:17

No to trafiłem-w listopadzie dopiero zobaczę stadion w całej "okazałości".
Tak z dalekich stron krótka historyjka-gdy w sierpniu 2007 byłem na E ze znajomymi,jeden z nich powiedział "to niedługo cały stadion będzie zbudowany",a ja "chyba tak". Od tamtej pory minęły 3 lata-miasto buduje jedną trybunę (nie liczę okrąglaka itp.) średnio póltora roku. To jest wynik moi państow godny podziwu.

VanBasten 07.08.2010 12:57

Alez Wy macie problemy .20 lat jeżdziłem na Wisłe zatłoczonymi Ikarusami i nie narezkam .Traktuje to jak element meczu i nie przeszkadza mi to .Jak ktoś chce wygód i komfortu to nie sobie wexmie taryfe i po sprawie . Autem tez się da dojechać bo przeciez nie trzeba parkowac przed samym wejściem . Zresztą jak się zakorkuje pół miasta na kilku meczach to miasto nie będzie miało wyjścia i będą musieli to jakoś rozwiązać .
Co do hort magiko to wydaje mi się że warto próbować i się nei poddawać . Jak to słysze to mnie ciary przechodzą :)

Pablo84 07.08.2010 13:49

Naprawdę uważacie, że ta inwestycja zasługuję na to, by uczcić ją w ten sposób?Koncet gwiazd to parę milonów złotych.Nie zastanawialiscie się nad tym, ile by można było w stadionie za tą kasę ulepszyć?
Np gdzie telebimy, głupia kostka brukowa zamiast asfaltu, jakaś elewacja, czy chociaż farba....

Śmiać mi się chce

sebanop 07.08.2010 13:55

Ale o kostce brukowej, elewacji itp nie będzie głośno w całej Polsce... A to jest pożywka dla majchra. Nie zdziwyłbym się gdyby podał nazwisko jakiejś megagwiazdy na np. tydzień przed wyborami...

PiotrG 07.08.2010 15:19

Niech podaje! Będzie kompromitacja, jak stadion nie będzie gotowy w październiku.

arsfan90 07.08.2010 15:52

O żadnej kompromitacji mowy być nie może, a to dla tego, że urzędnicy i ZIKIT nie znają tego słowa lub jego znaczenia!

Nie potrafię zrozumieć do dziś, jak to jest możliwe, że w Krakowie odchodzą takie przekręty, przekręty o których wszyscy wiedzą, i z którymi nic nie można zrobić. Nie można zrobić dla tego, że instytucje do których zgłasza się takie sprawy albo mają to w dupie albo same czerpały z tego zyski!

P.S Kasa jest na kontach urzędników i to jest fakt! Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że 90% polityków w zeznaniach podatkowych ujawnia dochody roczne rzędu 150tys zł (przykładowo) a na każdą kampanie są w stanie wyłożyć kilka razy tyle?!

Gdybym spotkał Jacka M. pseudonim (prezydent miasta Krakowa) napluł bym mu w twarz bez żadnych wyrzutow sumienia!

master777 07.08.2010 17:02

Właśnie oglądam otwarcie stadionu legi i robi mi się smutno, nie przez to ze legia przyzwoicie gra z Arsenalem i raczej zdobędzie mistrza ale przez fiestę, jaką działacze urządzili w związku z otwarciem stadionu... Gdyby u nas było podobnie... My nawet nie rozegramy sparingu z renomowanym klubem (choć w obecnej sytuacji może to i lepiej). Nie żebym zazdrościł, mam ich w d..., ale sami przyznajcie...

PiotrG 07.08.2010 17:05

Tylko to akurat nie wina klubu, a inwestora.
Gdyby stadion był gotowy 15 czerwca, jak zapowiadano, to na organizację meczu nawet z Interem Mediolan byłby czas. Chociaż ja bym nadziei na sparing z wielkim klubem nie tracił, jak stadion skończą pod koniec sezonu, to w przerwie będzie okazja aby coś zorganizować.

piter116 07.08.2010 17:11

Ciekawe kiedy zagramy ten mecz towarzyski z Borussią, o którym była mowa kiedy Błaszczu przechodzil do BVB. A kiedy to było.... Fajniejszą sprawą na otwarcie stadionu byłby taki pojedynek, a nie jakiś tam koncert.

Billy 07.08.2010 17:54

Mam nadzieję, że nie zostanę zjechany, ale już się pogubiłem w tym wszystkim.
Jest szansa, że mecz z Polonią Bytom zagramy już na Reymonta ?

runner 07.08.2010 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 955366)
Mam nadzieję, że nie zostanę zjechany, ale już się pogubiłem w tym wszystkim.
Jest szansa, że mecz z Polonią Bytom zagramy już na Reymonta ?

nikt tego nie wie, Prezydent jest chyba za opcją listopadową czyli raczej cała runda na SS, ZiKiT mydli oczy, że już 4 kolejkę zagramy u siebie. Nie znamy stanowiska Wisły, poczekajmy na info właśnie od Wisły, bo ani ZIkitowi ani Prezydentowi nie ma co już wierzyć, to jest farsa z tymi terminami

aby wszystko jak deklarują było skończone do końca października, musieliby oba place przed 3 trybunami już teraz zacząć wykonywać, na pewno nie wyrobią się w 2 miesiące (zaczynając od września) chyba, że kosztem jakości...masakra, grudzień to opcja optymistyczna....ja stawiam na marzec 2011, przecież wykończeniówka trybuny wschodniej ciągnie się już przeszło 4 miesiące,
dowód - porównajcie fotki ze stanu wschodniej trybuny jak była na etapie obecnie zachodniej.

master777 07.08.2010 18:10

czy jest nad tym wszystkim jakiś nadzór? Ech.... Dobrze że nie mamy dobrej drużny, bo żal byłoby chłopaków...

dynek.pl 07.08.2010 18:30

Ale na 7-ego wrzesnia we wszystkich oficjalnych zrodlach widnieje w Krakowie mecz z Australią.
Mogliby sie sprezyc zeby chociaz te 3 trybuny byly skoczone wtedy - Aussie to fajna ekipa i szkoda by
bylo ten sparing stracic.

runner 07.08.2010 19:10

Czy parkingu w Balicach nie projektował może nasz projektant pan O. ??
wygląd industrialny jak nasza wschodnia trybuna...

http://i36.tinypic.com/246jukx.jpg

WislaFan123 07.08.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez runner (Post 955410)
Czy parkingu w Balicach nie projektował może nasz projektant pan O. ??
wygląd industrialny jak nasza wschodnia trybuna...

http://i36.tinypic.com/246jukx.jpg

juz nie raz o tym wspominalem, wsadzic tam szyby na calej dlugosci i wielkiej roznicy nie zobacze.. i faktycznie to co tam jest wyglada niezle, ale na parking a nie stadion...

Mecz z Australia? zapomnij, mecz ma byc 7 wrzesnia, a trybuna Polnocna w polowie wrzesnie, wiec nie ma szans...
Moze ktos z pracujacych na budowie wiele dlaczego oni pracuje tylko pn-pt 8-16? jesli chodzi o budowe zachodniej? tj dach duzy, daszek pod duzym dachem, ukladanie kratownic, brak wstawiania okien? (a tego juz nie mogli by robic zeby zamknac trybune?

PiotrG 07.08.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master777 (Post 955380)
czy jest nad tym wszystkim jakiś nadzór? Ech.... Dobrze że nie mamy dobrej drużny, bo żal byłoby chłopaków...

"Jest". Tylko ZIKIT i Prezydent pięknie całej sprawie łeb ukręcili.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 955387)
Ale na 7-ego wrzesnia we wszystkich oficjalnych zrodlach widnieje w Krakowie mecz z Australią.
Mogliby sie sprezyc zeby chociaz te 3 trybuny byly skoczone wtedy - Aussie to fajna ekipa i szkoda by
bylo ten sparing stracic.

Trybuna wschodnia jest praktycznie gotowa, południowa stoi gotowa od 4 lat. Z północną to nawet nie ma się co łudzić. Nawet jakby od poniedziałku zaczęli prace przy zapleczu, to w miesiąc tego nie skończą. Potrzeba przynajmniej pół roku wzmożonych prac.
Aby rozegrać mecz trzeba gotowego oświetlenia (po nagrzaniu lamp i ich ustawieniu), tymczasowych szatni, przygotowanych miejsc dla mediów, komentatorów.
Trzeba usunąć kontenery Wisły zza trybuny południowej i zorganizować tam teren, bo na razie nie jest ta przestrzeń w najlepszym stanie. Wykonawca ma to w umowie (asfalt, bo asfalt ale jest), pytanie kiedy zacznie to robić.

stawski 07.08.2010 20:55

RÓżnica między naszym stadionem a parkingiem w balicach - tam jest beton bez takich paskudnych zacieków :) wiem, bo byłem niedawno :D

murray 07.08.2010 21:38

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ocka,id,t.html

Hanex 08.08.2010 06:19

murray, jakby Ci sie chcialo chociaz 1 strone wczesniej poczytac to by sie dowiedzial to samo z postu nr 13521... A tak przy okazji, to jakos nie wierze zebysmy w tym roku wrocili na Reymonta :(

Maciuś 08.08.2010 07:50

Na otwarcie stadionu pilarskiego powinien byc mecz a nie wystep gwiazdy muzycznej. No chyba ze miasto tak wykombinowalo ze stadion Cracovii ma sluzyc do grania a nasz do muzyki i wtedy nie wazne jest to ze sa meganiedoróbki.

Karherop 08.08.2010 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 955509)

czyli mamy rozumiec że po tym koncercie będzie murawa do wymiany i będziemy grac na hutniku do wiosny 2011 ?

crazykaro 08.08.2010 11:14

Zamiast sprowadzać gwiazdy muzyczne lepiej przeznaczyć tą kasę na sprowadzenie gwiazd footballu

jaszczur90 08.08.2010 11:15

Coś się dzieje z wykańczaniem trybuny północnej :

Przetarg ogłoszony przez ZIKIT na ( link : http://www.zikit.krakow.pl/sprawy-ur...rawy-25vii2010 )

Wykonanie zabezpieczenia p.poż. metodą natryskową wewnątrz trybuny północnej stadionu piłkarskiego przy ul. Reymonta 22 - Wisła Kraków.
Numer ogłoszenia: 238030 - 2010; data zamieszczenia: 04.08.2010.

LooNatyk 08.08.2010 11:37

chyba znowu ktos wykazal sie debilizmem, i nie skojarzyl, ze na Lechu po koncercie beda murawe wymieniac.

Slabo widze koncert u nas, chyba, ze przed stadionem :D

tomasz_19 08.08.2010 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LooNatyk (Post 955711)
chyba znowu ktos wykazal sie debilizmem, i nie skojarzyl, ze na Lechu po koncercie beda murawe wymieniac.

Slabo widze koncert u nas, chyba, ze przed stadionem :D

a gdzie jest napisane, że koncert odbędzie się na płycie boiska, tzn ze tam wszystko będzie rozstawione itp? Gość może wystąpić przecież z podkładem muzycznym... a na trybunach zasiądą wszyscy fani BG i Prince'a np...

wojti11795 08.08.2010 12:01

Wystąpi na okrąglaku:D

Pero 08.08.2010 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 955696)
Coś się dzieje z wykańczaniem trybuny północnej :

Przetarg ogłoszony przez ZIKIT na ( link : http://www.zikit.krakow.pl/sprawy-ur...rawy-25vii2010 )

Wykonanie zabezpieczenia p.poż. metodą natryskową wewnątrz trybuny północnej stadionu piłkarskiego przy ul. Reymonta 22 - Wisła Kraków.
Numer ogłoszenia: 238030 - 2010; data zamieszczenia: 04.08.2010.

Super. Będziemy mieli natryski :D Dobrze czuć się na meczu bezpiecznie...

MarciN90 08.08.2010 13:14

rozumiem z tego że nie jest to przetarg na wykonczenie wnetrz calej trybuny? (klatki schodowe np)

borsuk 08.08.2010 13:17

OK. Przyznaje ze nie znam sie na zabezpieczeniach przeciwpozarowych ale z tego ogloszenia wynika ze do 3 wrzesnia konstrukcje stalowe i betonowe ktore sa pod trybuna (zreszta oprocz tych konstrukcji i tak nic tam wiecej tam nie ma) beda czymstam (plyn/mazidlo/whatever) zabezpieczone. I po tym 3 września dalej nie bedzie klatek schodowych, stropu, scianek w punktach gastronomicznych, instalacji, etc. Czyli dalej pod trybuną północną bedzie wielkie G.....

dj_ibutti 08.08.2010 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 955752)
Super. Będziemy mieli natryski :D Dobrze czuć się na meczu bezpiecznie...

O co Ci chodzi? Źle że robią zabezpieczenie ppoż? Bo nie rozumiem.

choyrak 08.08.2010 14:24

przestancie juz qrwa narzekac jak baby, koncerciku jendym by sie zachcialo, inny by gwiazde chcial.. Stadion ma byc gotowy, oddany do uzytku, w pelni funkcjonalny i nowoczesny - i niech jest taki oddany. A nasze narzekania powoduja tylko osmieszenie, ze jak wrocimy na R22 to smiac sie z nas beda ze nie lubimy swojego stadionu !
Niewiele mozemy tutaj zrobic, mnie qrwia cala ta chora organizacja ! Jak mozna dopuscic by przed meczem ligowym nie bylo jeszcze w sprzedazy nowych koszulek Wisly ? To jest qrwa niepowazne ! Banda darmozjadów a nie wielcy prezesi!

PiotrG 08.08.2010 14:57

Na razie to tylko samo zabezpieczenie przeciw pożarowe konstrukcji stalowej i żelbetowej.
Ciekawe, czy pójdą z tym dalej i ogłoszą przetarg na wykonanie zaplecza...

Proud 08.08.2010 15:02

Skoro ktoś kiedyś pisał, że wykończenie jest zlecone* Polimexowi to myślę (mam nadzieję) że jak tylko te zabezpieczenia p.poż zostaną wykonane wykonawca zabierze się za zaplecze.

Dobrze, że cokolwiek ruszyło w tej kwestii. Bo od pewnego czasu o trybunie północnej było tak cicho jakby jej w ogóle nie było.

*-albo będzie? już nie pamiętam. (PiotrzeG, Ty chyba będziesz się orientował jak to jest z tą trybuną.)

Pablo84 08.08.2010 15:09

Czy jest coś wiadomo, co z telebimami?

PiotrG 08.08.2010 15:18

Wiadomo, nie będzie ich.

Co do zaplecza - faktycznie, ktoś tutaj pisał, że zostało zlecone Polimexowi, tylko żadnego oficjalnego potwierdzenia tego nie było. Trudno znaleźć też logikę, że zaplecze dużo wcześniej zlecają Polimexowi, a ten nie może go budować, bo najpierw trzeba wykonać zabezpieczenia pożarowe, na które dużo później ogłaszają przetarg.
Ciekaw jestem jak będzie słowny ZIKIT (z odpowiedzi na interpelację), w sierpniu miał być ogłoszony przetarg na wyposażenie kiosków gastronomicznych (a raczej na ich operatora, który sam je wyposaży).

63.5 Kg 08.08.2010 15:27

I sprawa ma sie tak ze wchodzi firma ktora wykonuje zabezpieczenia p.poz. a nastepnie wchodzi Polimex ktoremu zlecono wykonczenie budowy...

PiotrG 08.08.2010 15:31

^^
miejmy nadzieję. Zupełnie bezsensownie rozegrane, bo gdyby ogłoszono przetarg na całość w czerwcu (a powinni to zrobić w czerwcu, tylko rok temu), to zapewne byłoby taniej i szybciej, z racji tego, że przyszedłby prawdopodobnie nowy wykonawca.

Pero 08.08.2010 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 955811)
O co Ci chodzi? Źle że robią zabezpieczenie ppoż? Bo nie rozumiem.

Nie no spoko. Chodziło mi o to że zamiast przetargu na wykończenie jest tylko na zabezpieczenie ppoż konstrukcji stalowych, które z racji tego że i tak nie będziemy tam mogli wchodzić do szczęścia nam nie są potrzebne.

harthausen 08.08.2010 17:59

może coś bliższego radny Olszówka wyjaśni. Ale może być, że zaczyna się tzw ściubienie pieniędzy. Nie mogą dać, bo nie mają zaplanowane całości na skończenie trybuny to zaczyna się wykładanie małymi etapikami z jakiegoś funduszu rezerwowego, wtedy automatycznie to co pozostanie do wykonania będzie coraz tańsze i możliwsze do przełknięcia przy planowaniu wydatków na rok następny.

Oczywiście to tylko moje chciejstwo i rozpaczliwa wiara , że najważniejsza trybuna na stadionie nie pozostanie zamknięta na cztery spusty w czasie meczy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl