![]() |
Cytat:
To jest to, co pisałem na Shoutboxie. Polska piłka jest tak s.......ona od stóp do głów, że nie ma człowieka chętnego do "zresetowania" długów na poziomie 6mln Euro i dokładania po bańce-dwie EURO rocznie na normalne funkcjonowanie. To kwota oscylująca wokół tej jaką za Bednarka dostał Lech... A warta tego, żeby klub ze 112-letnią historią nie przestał istnieć. Opary ....a absurdu. |
Cytat:
Opcje dwie. Albo oszust albo frajer... Cytat:
Prawda jest taka, że tendencja frekwencji na polskich stadionach jest od lat wzrostowa. Proponuje wszystkim przelać całą energie, którą marnujecie na pisanie bzdur o frekwencji na agitowanie znajomych do przyjścia na ostatnie 2 mecze ;) Tak będzie z korzyścią dla wszystkich ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Jak się masz wy**erdolić to lepiej zrobić to od razu, wstać i budować coś nowego. Jak sie rozwodzic to lepiej po 30 a nie po 50 etc. Nie znam sytuacji klubu od wewnątrz ale oceniając z zewnątrz obecna sytuacja vs to co było jak TS przejmował klub to obecnie jest gorzej. Wiec jak teraz mamy używać energie takich ludzi jak Kwiecien po to żeby pociągnąć jeszcze 2 lata (pospłacać Wdowczyka i Carillo) i potem upaść to już lepiej zrobić to teraz i zaczynać od nowa. Zgadzam się ze wychodzenie z przysłowiowej B klasy będzie trudno ale będzie ono tak samo trudne za 2 lata. |
z jednej strony masz rację - Jeśli mamy się.rozlecieć.teraz albo za 2 lata to lepiej teraz i budować wszystko od zera
ALE pięniądze w ekstraklapie są z roku na rok coraz większe. Jakby się nawet udało wegetować przez najbliższy rok czy dwa i dostać zastrzyk dużych pieniędzy z nowych kontraktów tv to chyba warto. Byleby zostać.przy obecnej strategii ściągania po taniości a nie rzucanie się.z motyką.na słońce jakz Carillo Bez dokładniejszego info z klubu można sobie gdybać ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
https://gol24.pl/wisla-krakow-ryszar...ie/ar/13685950
Ufff... Calr szczescie tylko 4liga, a nie Bklasa :D |
[B]Uważam, że czas najwyższy, żeby w pomoc Wiśle zaangażowało się miasto â mówi prezes MZPN. â Chcę przypomnieć, że kilkanaście lat temu taką pomoc otrzymała Cracovia, która była wtedy w dramatycznej sytuacji. Uważam, że Wisła ze swoimi zasługami dla Krakowa również na taką pomoc zasługuje. Pora rozpocząć poważną dyskusję na ten temat, bo czas nagli. Ze swojej strony mogę zadeklarować pomoc i uczestnictwo w rozmowach, które doprowadziłyby do uratowania Wisły
Jak dla mnie to nasza jedyna szansa.. |
Moim zdaniem pomoc od miasta to scenariusz jeszcze mniej realny niż powrót Cupiała, a już na pewno nie będą chcieli gadać z obecnym zarządem. Jak tylko Wisła zwróci się do nich po ratunek, to na pewno wypomną ile czasu tolerowali nasz dług za stadion (za który to stadion płacimy absurdalny czynsz, którego to miasto jakoś nigdy nie obniżyło, ot dobra wola) plus znaleźli chętnych do sponsoringu Meksykańców.
Że o sympatiach klubowych prezydenta nie wspomnę. |
Cytat:
Oczywiście przy przejęciu wypier*** cały zarząd z Sarapatą na czele. Jakiekolwiek rozmowy między nimi, a miastem są spalone już dawno. |
Cytat:
|
Spojrzałem na artykuł w Krakowskiej.
Jeśli ktoś tych Anglików w klubie traktuje poważnie i oni na serio uznali, że warto się spotkać, to dla tych ludzi nie ma nadziei. Zainteresowało mnie coś innego. Po co w bankrutującej Wiśle zastępca rzecznika prasowego? Serio pytam, nie znam się na PR. Nie można zaoszczędzić na tym dziale? |
rozmowy między WISŁA, a Miastem Kraków nie będą możliwe do czasu, aż klub reprezentuje pewna pani...Majcher jest na nią uczulony...
|
Cytat:
|
Tak jak napisał ktoś wyżej. Jedyna szansa że PZPN zmieni przepisy warunkowo dla nas i wejdziemy w spółkę z miastem. Nie SA a TS wnosząc tereny Tsu. Wtedy będzie łatwiej o użytkowanie. Czas pokazał że ludzie rządzący TS są albo za starzy , albo szemrani.
|
Cytat:
|
Na podziękowania przyjdzie czas jak skończy się ten koszmar. Na razie nic na to nie da
|
Cytat:
|
To nie Jacek ma problem...
|
Cytat:
|
tak z ciekawości...może ktoś wie...Wisła nie płaci tylko pilkarzom czy wszystkim ? od P. prezes po przysłowiową sprzątaczke?
|
o czym Wy piszcie? Czy w normalnym życiu nie zorientowaliście się, że trzeba liczyć tylko na siebie? Nikt nie zadba lepiej o nasze interesy ludzi bezinteresownie jeżdżących na mecze jak my sami...
|
http://www.doradzamy.to/artykuly/odp...-o-o-a-akcyjna
Niech ktos siedzacy w temacie odpowie: 1.czy SSA opiera sie o ten sam kodeks jak SA? 2. Czy ws. odpowiedzialnisci finansowej zarzadu dzieje sie to samo co w SA? Byc moze, powod dlaczego zarzad jest tak zesrany. |
Z tego co wiem, to jesteśmy S.A. a nie S.S.A...
|
Dlatego pytam. Nie wiem czy jest cos oddzielnego fla SSA.
|
Wisła Kraków to S.A. a nie ssa
|
Czyli tak jak w KRS. I zarzad podlega prawu jak w kazdym innej SA?
|
Cytat:
Tak. Chyba to oczywiste. Odpowiadają na pytanie w zakresie odpowiedzialności. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl