Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

gambit88 22.12.2018 14:49

Aha... no i Majcher wspomniał, że podobno trio gadało już z TF o ich gruntach.. była gdzieś wcześniej taka informacja ze strony TF?

mic 22.12.2018 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez n87 (Post 1524038)

Czy Ty posiadasz umiejętność rozumienia tekstu pisanego?

TS FANATIC 22.12.2018 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gambit88 (Post 1524061)
Aha... no i Majcher wspomniał, że podobno trio gadało już z TF o ich gruntach.. była gdzieś wcześniej taka informacja ze strony TF?

zaraz będzie dementi z Tele-Foniki :-)

master777 22.12.2018 14:53

Równie ciekawie będzie, jak strony oświadczą, że przelew poszedł, ale piłkarze grosza nie dostaną. Jestem wielce ciekaw konstrukcji umowy. I tego, czy kiedyś osobny prawne, które mają akcje klubu, nie rozpłyną się w powietrzu.

nobody 22.12.2018 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1524056)
Po słowach Majchrowskiego można uznać temat za zakończony. Szkoda, że zmarnowali czas, którego nie mamy. Konferencja w styczniu, a przelew to sam się zrobi :D(przyjdzie kiedy przyjdzie).

Od czasu 'znalezienia inwestora', 'podpisaniu papierów' i milionach domysłów są 'konkrety' w postaci komentarza Majchrowskiego:

Rozmowa była dość optymistyczna, z rozmowy wynika że rozmawiali z TF o gruntach (niepotwierdzona przez żadną ze stron), nie rozmawiali o szczegółach (umówili się za 2 tygodnie na konferencje ale nie wiadomo o czym), rozmowa była bez dokumentów ale ze zdjęciami. Pokazywali se makiety zrobione w chinskiej skali.
N/t weryfikacji inwestorów przez magistrat to bujda bo wszystko jest tajemnicze i ukryte.
A no i przelew będzie szedł 24h.

Czyli generalnie jest ch*owo ale stabilnie.

gambit88 22.12.2018 14:57

Trzeba by teraz namierzyć tą chińską akademię Vanny... ale to raczej szukanie igły w stogu siana (chyba że właśnie o to chodzi..)

Jontek 22.12.2018 14:58

Skoro Vanna wnosi kasę i projekt akademii to po co mu ten Szwed? Albo inaczej - czemu odstąpił mu aż 40%???

River 22.12.2018 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez [URL="https://wislakrakow.com/forum/member.php?u=242159"
raf2[/URL]]moim zdaniem chodzi im jedynie o uwiarygodnienie się przy planowanych w przyszłości grubych wałach gdzie indziej, patrzcie. za spotkanie w hotelu w Szwajcarii i przylot na kilka dni do Krakowa to łącznie wydatek rzędu kilku tysięcy euro mają reklamę w poważnych mediach w Polsce jako prawie właściciele Wisły, spotkali się z prezydentem zapowiadając wielkie inwestycje, dobry wstęp do zrobienia grubego wału na jakieś grunty w jakimś kraju trzeciego świata

Jedno pytanie. Wygodnie zyje sie z paranoja?

Vanna Ly mial nie istniec, lub byc kobieta. Coz, nie sprawdzilo sie.
Vanna Ly mial nie przyjechac. Coz, nie sprawdzilo sie.
Vanna Ly mial nie byc na meczu. Coz, nie spradzilo sie.
Mialo nie dojsc do spotkania z Majchrowskim. Coz, nie sprawdzilo sie.

Czekam na obalenie kolejnych bzdurnych teorii. Paranoicy i idioci dalej beda klepac swoje bo chyba juz ich taka mentalnosc.

Co do samej sprawy. Uderza fakt, ze za sznutki pociaga Vanna Ly i on bedzie o wszystkim decydowal i dawal zielone. Szwed jest tylko tym drugim, pewnie bez wielkiej kasy. Pietrowski nagral sprawe dlatego przy rozmowie z Majcherem siedzial cicho bo kasy nie daje to w takich rozmowach raczej glosu zabierac nie bedzie.

doktor granat 22.12.2018 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gambit88 (Post 1524066)
Trzeba by teraz namierzyć tą chińską akademię Vanny... ale to raczej szukanie igły w stogu siana (chyba że właśnie o to chodzi..)

Chiny Chinami.
Ale co się działo i co się ostatecznie stało w Genui? To chyba dużo łatwiejsze do sprawdzenia.

sedonh 22.12.2018 15:06

https://www.facebook.com/wwwKrakowPL...type=3&theater

OTO ONI

gambit88 22.12.2018 15:07

Jeżeli to wszystko skończy się rzeczywiście przejęciem klubu przez tego Vanne to przecież ten cały Pietrowski jest natychmiast do odstrzału.. Każda wypowiedź to strzał w stopę.. Wizerukowo lepiej by to wyglądało, żeby Vanna pokazywał się bez tego Szweda i AP

gambit88 22.12.2018 15:12

Cytat:

Chiny Chinami.
Ale co się działo i co się ostatecznie stało w Genui? To chyba dużo łatwiejsze do sprawdzenia.
to był chyba inny Vanna... taka teza przewijała się tu na forum.. ale to też należy zweryfikować. Problem z Chinami jest taki, że kiedy od mnie z pracy jechali na budowę instalacji w 500 tys mieście w Chinach to był problem, żeby to "miasteczko" namierzyć

Arkadiusz.Czerepach 22.12.2018 15:14

czyli spoktanie z Majchrem się odbyło , a więc dla forumowej braci , trio inwestorów zostało uwiarygodnione ?

IncognitoTSW 22.12.2018 15:15

Uwiarygodniono, że istnieją.

abedipele 22.12.2018 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gambit88 (Post 1524072)
to był chyba inny Vanna... taka teza przewijała się tu na forum.. ale to też należy zweryfikować. Problem z Chinami jest taki, że kiedy od mnie z pracy jechali na budowę instalacji w 500 tys mieście w Chinach to był problem, żeby to "miasteczko" namierzyć

To był pewnie inny Vanna. Akurat to nie jest problemem, bo ludzi z Azji o takim samym imieniu i nazwisku może być wiele. Na przykład najpopularniejsze nazwisko na świecie to Nguyễn, i nosi je 40% mieszkańców Wietnamu.

smiesznostek 22.12.2018 15:19

tak mnie nasżło:

forum Wisły w skrócie

18 XII - nie ma żadnych inwestorów buhahahaha

19 XII IV liga BUHAHAHA

20 XII Kambodża? BUHAHAHA

21 XII LY jest kobietą BUHAHAHA

21 XII nie wiedzą co kupili BUHAHAHA

22 XII na pewno nic nie wybudowali BUHAHAHA

23 XII - jakieś pomysły?

doktor granat 22.12.2018 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez smiesznostek (Post 1524076)
tak mnie nasżło:

forum Wisły w skrócie

19 XII IV liga BUHAHAHA

23 XII - jakieś pomysły?

23 XII - wsiadają w samoloty do domów i tyle ich widzieli i słyszeli

it 22.12.2018 15:30

Cytat:

tak mnie nasżło:

forum Wisły w skrócie

19 XII IV liga BUHAHAHA

23 XII - jakieś pomysły?

Nawet Majchrowskiego nabrali BUHAHAHA

abedipele 22.12.2018 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1524079)
Nawet Majchrowskiego nabrali BUHAHAHA

Majchrowskiego nie nabrali bo to szczwany lis. Po prostu odbył z nimi nic nie znaczącą rozmowę, która trwała pół godziny. Powiedział w mediach to i owo, żeby nie psuć klimatu a pewnie swoje myśli. Nic z nimi nie ustalał, niczego nie deklarował.

Jontek 22.12.2018 15:38

Cytat:

tak mnie nasżło:

forum Wisły w skrócie

19 XII IV liga BUHAHAHA

23 XII - jakieś pomysły?

Czytając shoutbox to:
23 XII - Vanna Ly pokazał plany nieswojej akademii

Naprawdę, są jakieś granice sceptycyzmu, ale to co się tutaj wyprawia to już bardziej paranoja.

Arkadiusz.Czerepach 22.12.2018 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abedipele (Post 1524080)
Majchrowskiego nie nabrali bo to szczwany lis. Po prostu odbył z nimi nic nie znaczącą rozmowę, która trwała pół godziny. Powiedział w mediach to i owo, żeby nie psuć klimatu a pewnie swoje myśli. Nic z nimi nie ustalał, niczego nie deklarował.

powiem więcej , nawet mając 100% pewność że to lipa (a przecież oficjalnie zdementował "fakt medialny" jakoby magistrat ich zweryfikował) i tak by się z nimi spotkał - po prostu nie miał innego wyjścia, wina spadła by na niego , a tak , wypił kawe , zbił pjone , obejrzał zdjęcia makiety uj wie czego , sformułowaniem "skośnoki" mrugnął nomen-omen okiem do tych co Wisłe życza jak najgorzej , i powiedział kilka banałów , z których nic nie wynika

więc Jontki tego forum , spokojnie , pożyjemy, zobaczymy

wiesniak842 22.12.2018 15:45

Czy paranoja to sie okaze tak czy siak. Jak zwykle na tym forum z byle gowna robi sie debate nie o tym co najwazniejsze, tylko o tym kto ma racje.

Virusman 22.12.2018 15:49

Co w tym złego, że ktoś ma wątpliwości, co do naszych inwestorów? To chyba normalne i racjonalne biorąc pod uwagę jakie dane na ich temat można znaleźć w internecie. Szalone raczej byłoby to, gdyby po wyszukaniu informacji na temat Hartlinga, Pietrowskiego i ich braku, gdy próbuje się coś znaleźć o Vannie Ly, wszystko przyjmować na spokojnie albo optymistycznie. To, że ktoś czarno widzi inwestycje tych trzech typów oznacza, że nie ma prawa się cieszyć, jeśli cała ta telenowela skończy się dobrze?

Ja wciąż mam wątpliwości, coś mi tutaj nie gra. Nie mam za grosz zaufania do potencjalnych inwestorów. Chociaż muszę przyznać, że po spotkaniu z Majchrowskim jakoś bardziej pozytywnie, lub raczej lepiej powiedzieć, mniej negatywnie zaczynam patrzeć na rozwój zdarzeń. Śmierdzi przekrętem na kilometr, ale przez sekundkę dało się wyczuć woń czegoś optymistycznego.

Ten Vanna Ly zyskałby, gdyby nie współpracował z Klaudiuszem z Big Brothera, który chyba sobie już uświadomił, że kompromituje się każdą swoją wypowiedzią (może dlatego, że ma #busylife #meetings), i szwedzkim Hoganem sprzedającego cygara utożsamianego ze słowem przekręt. Po co on ich wziął? Przecież to są pionki. Goście prawdopodobnie są gołodupcami, a może inaczej, nic nie wskazuje by szedł za nimi jakiś kapitał. Jedyny, który chyba ma sporą ilość pieniądzy to Vanna Ly, więc dlaczego zadaje się z takimi dzbanami? Jeszcze rozumiem, że Klaudiusz niby ma pełnić funkcje związaną ze sportem, choć wymiana Głowackiego na niego to chyba nie to czego chcemy. A co tam robi ten Hulk?

Oczywiście ten Vanna Ly może okazać się oszustem jak Meresiński. Nie przesądzam, że to poważny człowiek. Piszę jedynie o swoich relatywnie pozytywnym odczuciu po spotkaniu Majchrowskim.

Drozd 22.12.2018 15:50

No no i jeszcze że azjata to azjata, a nie azjatka.

Ale na bank teraz odleca i tyle ich widzieli. Bo przecież nikt normalny w Wisłę nie wejdzie.

No chyba żeby wałki kręcić.

Taki paranoiczny pogląd ma wielu piszących tutaj, ciekawy jestem czy z autopsji...

PanPlamka 22.12.2018 15:51

Jedno jest jasne - Pietrowski to takie piąte koło u wozu, które w dodatku strasznie skrzypi.

A co do rzeczywistego inwestora (chociaż cholera wie, czy i on nie reprezentuje kogoś innego) - Vanna jest kambodżańskim imieniem unisex, stąd zamieszanie z jego płcią. Wikipedia twierdzi, że Vanna oznacza złoty kolor. Oby jego przyjście również dla Wisły oznaczało złoto ;)

https://en.wikipedia.org/wiki/Vanna

abedipele 22.12.2018 16:02

90 procent kibiców nie jest w stanie przyjąć do wiadomości, że ta szopka to przerzucanie kukułczego jajka, w dodatku zgniłego. Chce się go w tym momencie pozbyć TS. Komukolwiek. Taj jak to zrobiła Tele-fonika 2 lata temu. Z tym, że TFK dołożyła, a TS wziął.

JacekFan 22.12.2018 16:04

Po dzisiejszej relacji RMF wiadomości o 16.00 jestem optymistą a całlla zasługi B. Cupiała bo na tych terenach chcą budować według Majchrowskiego.

doktor granat 22.12.2018 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1524087)
No no i jeszcze że azjata to azjata, a nie azjatka.

Ale na bank teraz odleca i tyle ich widzieli. Bo przecież nikt normalny w Wisłę nie wejdzie.

No chyba żeby wałki kręcić.

Taki paranoiczny pogląd ma wielu piszących tutaj, ciekawy jestem czy z autopsji...

trzech ktosiów przyleciało do Krakowa, obejrzało mecz i opowiadało jakieś prawdziwe lub nie historie pół godziny u Majchrowskiego.
Nie stało się dotąd zupełnie nic co miałoby pozytywne skutki dla Wisły, w tym momencie tylko i wyłącznie przelew będzie początkiem czegoś takiego.

mic 22.12.2018 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacekFan (Post 1524095)
Po dzisiejszej relacji RMF wiadomości o 16.00 jestem optymistą a całlla zasługi B. Cupiała bo na tych terenach chcą budować według Majchrowskiego.

Fajnie... 😂
A tak z ciekawości, co mówili?

Krotochwila 22.12.2018 16:21

@Jontek - zbyt bezrefleksyjnie wierzysz w ten deal, zbyt jednorodne są Twoje wypowiedzi. Konto założyłeś w tym miesiącu. Wcześniej dobro Wisły nie leżało Ci na serduszku?

Ilu jest takich Jontków, wiślackich neofitów w tym grudniowym akcie naszego dramatu?

JacekFan 22.12.2018 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1524097)
Fajnie... ��
A tak z ciekawości, co mówili?

Majcher powiedział że chodzi o inwestycje na gruntach telefonik głównie o akademie piłkarską. Pieniądze mają wpłacić do 28.12. Myślę że to bardziej dill między TFK a nimi i dla tego Srapata siedzi cicho i nic nie gada. Ja nie wiem jak będzie ale takiej brzytwy się chwytam;)

dynek.pl 22.12.2018 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacekFan (Post 1524099)
Majcher powiedział że chodzi o inwestycje na gruntach telefonik głównie o akademie piłkarską. Pieniądze mają wpłacić do 28.12. Myślę że to bardziej dill między TFK a nimi i dla tego Srapata siedzi cicho i nic nie gada. Ja nie wiem jak będzie ale takiej brzytwy się chwytam;)

Ale TF dementowała wczoraj, że ma coś wspólnego z tym dealem i, że w ogóle znają tych ludzi.

A w ogóle te akadamie w Chinach to nie są chyba tak tajne jak więzienia CIA i można zweryfikować czy pan Vanna Ly tam coś rzeczywiście wybudował.

bridgeburner 22.12.2018 16:46

Czyżby przelewy już poszły? :o
Jest komunikat TS

Drozd 22.12.2018 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1524096)
trzech ktosiów przyleciało do Krakowa, obejrzało mecz i opowiadało jakieś prawdziwe lub nie historie pół godziny u Majchrowskiego.
Nie stało się dotąd zupełnie nic co miałoby pozytywne skutki dla Wisły, w tym momencie tylko i wyłącznie przelew będzie początkiem czegoś takiego.

Przelew będzie końcem początku.

Stężenie kretynizmów które się tutaj pojawiały przez kilka ostatnich dni było odrzucające. Co mógł pomyśleć, czytając to wszystko normalny facet, chcący zrobić interes ratując przy okazji klub z tradycjami przed bankructwem. Bankructwem do którego doprowadzili najprawdopodobniej kibice, kibice którzy mienią się najwierniejszymi. Nie ma się co dziwić, że chowa się przed kamerami.

thechris 22.12.2018 16:47

Tytuł tego tematu najwyraźniej już jest nieaktualny:

https://twitter.com/TSWislaKrakow/st...306.1540144087

EDIT:

No dobra, chowamy szampany:

https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...306.1540144087

serek.c2 22.12.2018 16:49

No i jak tam? :D

TIR_DO_SŁUBIC 22.12.2018 16:53

NO I CO TAM, KURŁA, PIŹDZIELCE? :d

Drozd 22.12.2018 16:53

Zapłacił żeby pozamykać gęby niedowiarkom i co teraz ...

Kombinujcie na czym polega nowy przekręt :)

wiesniak842 22.12.2018 16:56

Cytat:

tak mnie nasżło:

forum Wisły w skrócie

19 XII IV liga BUHAHAHA

23 XII - jakieś pomysły?

23 XII - nie bylo przelewu:D

gambit88 22.12.2018 16:57

jeszcze nic nie zapłacił...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl