Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

emj10 05.08.2010 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 953773)
Przeciez na Legii brakuje jeszcze jednej trybuny? Chyba ze mi sie przewidzialo jak ogladalem jakis program na TVNe

Zgadza się. Stadion jest oddawany etapami. Pierwsze 3 trybuny - sierpień 2010. Całość - luty/marzec 2011.

As 06.08.2010 00:00

No wlasnie o to mi chodzi, Legia sie jara otwarciem stadionu. Troche sie zdziwia pilkarzyki Arsenalu jak przyjada na otwarcie nieskonczonego stadionu.

dj_ibutti 06.08.2010 00:40

Eeee tam dostaną truskawki, pogłaszczą ich po głowach, Fabiański się popłacze i wmówią piłkarzom Arsenalu że "o takim marzyli". Następnie zaproponują im zwiedzanie stadionu narodowego (żeby pokazać że Legia ma lepszy!) Potem zaproszą ich do Krakowa, na zakupy w świeżo wybudowanym Kauflandzie przy ulicy Kałuży, swoje furki będą mogli zostawić na pobliskim parkingu wielopoziomowym przy R22 (wjazd przez Okrąglak). Specjalnie dla nich postawi się znak przy wyjeździe z okrąglaka - rondo z ruchem lewostronnym. I git falbana.

anthony09 06.08.2010 00:55

A jeszcze odnośnie stadionu to zapomniałem dodać, że ten pier***ony asfalt uje**ał mi moje buty najczany!! Co powie galant, który kupuje buty za 400 zeta i mu się je upierdzielą ?? Proste... na stadion już nie przyjdzie ;]

VanBasten 06.08.2010 05:36

To chodź normalnie a nie szuraj butami wtedy Ci się nie u*******ą :) A swoją drogą to tylko wieśniaki chodzą w Nike :) Teraz jest lans na Adiego :P

A co do stadionu Legii to nie śledze tej budowy jakoś specjalnie ale zauważyłem , że po pierwsze primo :) Stadion maja naprawdę bardzo ładny , po drugie dotrzymują terminów i widac że wszystko tak ma ręce i nogi a nie partyzantka jak u nas , po trzecie nie tułali się po całej polsce tylko normalnie na nim grali !!!
Ja nie wnikam już nawet kto jest za to odpowiedzialny ale boli mnie to , że da się taka budowę przeprowadzić z głową w naszym pięknym kraju ale..........nie w Krakowie :)

kolend 06.08.2010 08:01

nie tak dawno wyszła kwestia asfaltu za trawą, przy trybunach
jestem w delegacji i wczoraj byłem w Wiedniu na meczu Austria-Ruch, tam to wygląda następująco - murawa kończy się na liniach bocznych (jedynie za bramką jest więcej - tak gdzie jest mocowana siatka), następnie jest na około niej pas trawy sztucznej (nie wiem 2-3 metry) a potem asfalt (kolejne 2 metry), więcj jest to chyba jakiś tam standard na stadionach ;)

St@chu 06.08.2010 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 953791)
No wlasnie o to mi chodzi, Legia sie jara otwarciem stadionu. Troche sie zdziwia pilkarzyki Arsenalu jak przyjada na otwarcie nieskonczonego stadionu.

Z całym szacunkiem, ale nie dalej jak tydzień temu byłem pod stadionem Legii i nasz się nie umywa, jeśli chodzi o poziom wykończenia, itd. Oglądając z zewnątrz to co stoi przy Łazienkowskiej bynajmniej nie ma się wrażenia, że jest to kupa betonu bez wykończeń.

Co więcej w drodze na nowe trybuny towarzyszy nam pięknie przystrzyżona trawka wokół schodów... A u nas? Ktoś już wrzucił zdjęcie od strony 3 Maja... To woła o pomstę do nieba...

Dodatkowo w Warszawie trwa akcja promocyjna nowego stadionu, jakiej Kraków z całą pewnością nie widział i zapewne nie zobaczy... Efekt? 12 000 osób na prezentacji drużyny i sporo sporo sprzedanych już karnetów.

Od miesiąca obserwuje to co się tutaj dzieje wokół nowego stadionu Legii i muszę przyznać, że nasz marketing w porównaniu z nimi jest 100 lat za murzynami... Ale może jak będą promować nasz stadion to się to zmieni... Tyle że nasz oddany zostanie całkiem z dupy w środku, a nawet pod koniec rundy, z tego co wczoraj wybełkotał prezydent M.

7 kotów 06.08.2010 09:27

Czy jest mozliwosc zeby Wisla powiedziala: "Nie bierzemy tego stadionu, wsadzcie sobie go w dupe". ?

Niech sobie miasto radzi jak spierdzielio inwestycje. Winnych do prokuratury, a stadion oblozyc C4.
W Krakowie jest masa katastrof architektonicznych ale ten stadion to holokaust dobrego smaku.
W takim miejscu, postawic cos tak okropnego, za takie pieniadze, to trzeba byc skonczonym idiota.

Kon®ado 06.08.2010 10:10

noz tym stadionem od poczatku jaja byly widac ze nie maja pojecia o budowie stadionu ludzie ktorym to pwierzono..
tylko nie mowcie o stadionie sraxy niech go sobie w du@@ wsadza ale o nasz trzeba zadbac bo mysla ze moga fuszere zrobic i bedzie wspaniale ch@@ im w du@@ przepraszam za slownictwo ale jak tu sie nie denerwowac gdy widac ze jedni sa traktowani tak jak powinni anas ..

Arapaho 06.08.2010 10:43

Na E jednak montują oświetlenie

Robert_wislak 06.08.2010 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 953313)
Kto wie czy tego właśnie nie wymyślił- opóźnić stadion na po wyborach

Pomijając fakt niewywiązania się z kolejnej obietnicy o meczu z Polonią Bytom za 3 tygodnie u siebie to działanie tego s****ysyna skutkuje czymś jeszcze. Zobaczcie: my na stadion, nawet nie w pełni wykończony, czasowo mieliśmy wrócić kilka miesiecy wcześniej niż żydzi. A jeśli nowy obiekt przyciąga klientów/pikników/nowych kibiców to zydy były by w dupie bo wiemy jak u nich z frekwencją i potrzebują zapełnić ten kurnik(vide karnety po 80zł) a teraz dzięki akcji jednego z kibiców oni otworzą swój cały stadion z pompą a my dalej będziemy sie tłuc po jakiś hutnikach czy sosnowcach.

rafalek 06.08.2010 12:04

Czy te jupitery bezpośrednio za bramkami nie będą oślepiały zawodników, a zwłaszcza bramkarzy?

mIcHaL666 06.08.2010 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 954108)
Czy te jupitery bezpośrednio za bramkami nie będą oślepiały zawodników, a zwłaszcza bramkarzy?

Nie, bo inaczej by ich nie montowali.

VanBasten 06.08.2010 15:24

Nie ! Nie będą oślepiać nikogo .....bo jak tak dalej pójdzie to nigdy nikt tam nie zagra :)

SpoXsteR 06.08.2010 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mIcHaL666 (Post 954376)
Nie, bo inaczej by ich nie montowali.

oni sa do wszystkiego zdolni :rotfl:

carpenter 06.08.2010 15:28

Przejezdzalem dzis pod jewmarketem i zapierdzielaja az przez moment jak nie w Polandii sie poczulem.
Za to na Bubel Arena cisza jak makiem zasial :/

szymonw7 06.08.2010 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 953710)

Co to jest co kolega zaznaczył??

Darson1986 06.08.2010 15:47

To są wybebeszone kanały wentylacyjne :/ industrialny majstersztyk LOL

Markus 06.08.2010 15:53

Ciekawi mnie, czy SKWK planuje jakąś akcję w związku ze stadionem i kolejnymi opóźnieniami? Kolejne kłamstwa i krętactwa Majchrowskiego zostaną przyjęte do wiadomości bez żadnego echa?

crazykaro 06.08.2010 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Darson1986 (Post 954417)
To są wybebeszone kanały wentylacyjne :/ industrialny majstersztyk LOL

To są odsłonięte centrale klimatyzacyjne, które w obecnych czasach znajdują się na każdym biurowcu czy apartamentowcu oraz wszędzie gdzie chcemy mieć wentylację i klimatyzację. Problem u nas polega jednak na tym że że to wszystko jest odsłonięte a nie tak jak na innych budynkach z klimatyzacją zamaskowane.

Pablo84 06.08.2010 15:58

W pózniejszym czasie będzie zrzutka na stadionie na elementy maskujące te agregaty.Będziecie mieli okazję przyłożyć się do tego, by nasz obiekt był ładniejszy.

WislaFan123 06.08.2010 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 954430)
W pózniejszym czasie będzie zrzutka na stadionie na elementy maskujące te agregaty.Będziecie mieli okazję przyłożyć się do tego, by nasz obiekt był ładniejszy.

Zrzutka i kolejne "tanie" rozwiazanie, nie neguje tego, oczywiscie lepsze cokolwiek niz wystajace go***. Ale tam CALOSC powinna byc zaslonieta, bo nawet te wszystkie rurki i tak wystaja (pomiedzy kratownicami), idealnie by bylo tam to cale zabudowac, przywiesic napisal WISLA KRAKOW ktory by w nocy swiecil...

PS. 17.15 i juz prawie nikogo na budowie nie ma... na AB z dwie osoby sie kreca, dzwig zaden nie operuje.. gdzie ten trojzmianowy tryb pracy? cos tam moze w srodku robia, no ale przeciez jeszcze z zewnatarz tyle roboty..

A powracajac do D, ostatnio mowil majcher ze do polowy wrzesnia bedzie, a przeciez mowili ze chca zagrac przy 3 trybunach z Australia 6 wrzesnia? oj...

Zwitter 06.08.2010 19:12

Ja nie rozumiem tego jak prezydent Krakowa może tak bez żadnych konsekwencji robić w hu** Wisłę i wszystkich jej kibiców. Przecież to się w głowie nie mieści. Stadion od początku jest źle budowany, baa nawet projekt jest zły i przestarzały a mimo wszystko zaczęto budowę. Trybuny za bramkami za długie, a przecież można było je zrobić węższe a wyższe i nie mówcie mi, że stadion na początku miał być budowany na 25 tys. czy coś takiego bo to nie ma nic do rzeczy, odległość trybun wzdłuż boiska i tak byłaby taka jaka jest. Ale już mniejsza o to, jak zaczęto budować było już za późno. Jak zaczęto budowę nowych C i A/B to się jaja zaczęły. Cały stadion miał być gotowy na CZERWIEC 2010, mamy sierpień a prac jeszcze w brud. Do wykończenia D i nie wiadomo ile prac we wnętrzu A/B. Nie wiem czy się na listopad wyrobią. Pewnie znów będzie opóźnienie. Osobiście nie chce mi się wierzyć w dokończenie D, niby dlaczego mają to robić we wrześniu? Nie można teraz? Bo co, za gorąco czy jak? Od kiedy mieli pracować na trzy zmiany, od maja? Powinni pracować 24h przy wykończeniu wnętrz A/B, przecież tam jest masa roboty a dopiero ścianki stawiają. Pamiętacie ile wykańczali nową C? Mają się wyrobić ze wszystkim na listopad? Ja w to nie wierzę.

WiślakMyślenice 06.08.2010 19:15

Cytat:

Przejezdzalem dzis pod jewmarketem i zapierdzielaja az przez moment jak nie w Polandii sie poczulem.
Za to na Bubel Arena cisza jak makiem zasial :/
Szabat niedługo, muszą się sprężać...

ciacho 06.08.2010 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 954605)
Szabat niedługo, muszą się sprężać...

Czy was to dowartościowuje, jak sobie jeden z drugim taki tekst walniecie??

crazykaro 06.08.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 954430)

I co kupią siatki? Taka siatka wygląda dobrze przez 1-2 lata i trzeba wymieniać więc przydałoby się jakieś bardziej długofalowe rozwiązanie, bo takie zakurzone i wyblakłe siatki już widziałem na budynkach. Oczywiście nie wiem jakie to mają być siatki bo siatka siatce nierówna ale trzeba uważać na to co się chce kupić. Osobiście dla mnie ważniejsze jest "zrobienie czegoś" z elewacją niż zasłonienie klimatyzacji która aż tak nie przeszkadza
Dobrym pomysłem mogłoby być zrobienie z tej korony dachu powierzchni reklamowej tylko nie wiem czy te proporcje tego miejsca się na to nadają.

Mario Nh 06.08.2010 21:15

Podobają mi się siatki na bramkach. Te półokrągłe zdecydowanie lepiej się prezentują od klasycznej kratki.
Mocno naciągnięte... ciekawe kiedy pierwszy raz piłka wyląduje w nich po strzale naszych...
Takie drobiazgi a jednak cieszą.

Mario Nh 06.08.2010 21:24

http://www.legia.net/wiadomosci,3798..._stadionu.html
Ciekawe jakie dla nas zostaną przygotowane atrakcje ;P

Arapaho 06.08.2010 21:57

do MarioNH:Jak to jakie , Majchrowski z Kracikiem szampanem się stukną ,potem będa skecze opowiadać że niby nigdy nie zejdą na psy... a potem Nigel Kennedy wystąpi i Maleńczuk.Podobno umowy już podpisane.W UM sie mówi że nam szczęki opadną.
P.S.pawelwislak: za dużo dziś wypiłeś? idz już spać bo chyba masz za dużo wrażeń jak na jeden dzień

Gwiaździsty 06.08.2010 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 954709)
http://www.legia.net/wiadomosci,3798..._stadionu.html
Ciekawe jakie dla nas zostaną przygotowane atrakcje ;P

Dla kibica Wisły atrakcją jest powrót do swojego domu przy R22 na mecze piłkarskie i żadne koncerty czy inne występy Chipendelsów nie są nam do tego potzrebne. Jak ktoś ma niedobór tego typu rozrywki to niech sobie pójdzie na Coke Festiwal i popląsa.

Joshua TS 06.08.2010 23:29

Ja rozumiem wk***ienie związane z opóźnieniami, ale, że stadion nie jest gotowy z powodu festiwalu kultury żydowskiej - na to nie wpadłem:lol: :shock: Niektórzy jak coś palną to naprawdę ręce opadają:shock:

Pablo84 06.08.2010 23:32

Świetna fotka:
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0945652595.jpg
Bardzo żałuję, że nie jest w wyższej rozdzielczości- miał bym nową tapetkę.

Zaskoczyło mnie to, że oświetlenie murawy będzie również na północnej i południowej.Nie mogę się już doczekać

rarog 07.08.2010 00:22

Witam wszystkich!

Sprawie stadionu i ogólnie Majchrowskiemu przyglądam się od dłuższego czasu i jedno mi się nasuwa: największym błędem jaki Zarząd mioże popełnić jest przejęcie stadionu w momencie kiedy nie będzie w 100% skończony. Jestem w stanie się założyć o całe moje zaskórniaki, że w takim wypadku nie będzie wykończony nigdy! Dlatego ma prośbe do Was, naciskacje na miasto, ale nie na Wisłę, żeby jak najszybciej wrócić. To po prostu nie jest w naszym interesie. Daliśmy radę jeździć do Sosnowca? To damy radę pomęczyć się na Hutniku, rok lub półtora.

W każdym razie, pomijając wybory, nie można sprawy tak zostawić. Dlatego proponuję zgłaszać skargi do NIKu. Może to zrobić każdy, wystarczy podać imię i nazwisko oraz adres. Można to zrobić tutaj:
http://nik.gov.pl/mail_form.php

PiotrG 07.08.2010 00:24

Problemem nie jest brak kasy na stadion (bo 505mln przyznane na obiekt 33tys to baaardzo dużo!), ale sposób w jaki je wykorzystano. Przez cały *******nik z projektem i przetargami ta kasa się "rozeszła". To nagle wykonawca zarząd 30mln, później 75mln. Obtułowicz powinien się tłumaczyć, co do diabła zrobił z projektem, że wykonawca zażądał aż tyle dodatkowej kasy. Ciekaw jestem czy ZIKIT przygotował jakikolwiek kosztorys dodatkowych prac jak IT, murawa, wyposażenie, czy po prostu dał tyle, ile chciał Polimex. Tutaj można stawiać już tylko pytania:
Czemu do diabła nie ogłoszono przetargu, tylko zwlekano z tym aż do chwili, gdy na przetargi było zbyt późno?
Czemu ZIKIT kłamał, że najpierw te dodatkowe 30mln przyznane w tamtym roku, to już wszystkie pozostałe koszta? Nawet na dokończenie trybuny wschodniej to zbyt mało, jak się teraz okazało.
Dlaczego ZIKIT kłamał, że te kolejne 75mln przyznane w tym roku, to już koniec kosztów?
Dlaczego ZIKIT kłamie w sprawie oddania obiektu do użytku?
Dlaczego prezydent opowiada farmazony o zapleczu trybuny północnej, oddaniu obiektu do użytku, skoro chyba nigdy nie był na placu budowy, nie mówiąc już o przejrzeniu opinii o obiekcie czy dokumentacji przetargowej?
Dlaczego mimo przyznania dodatkowych 30mln na trybunę wschodnią nie zamontowano telebimu, wyposażono kiosków gastronomicznych i zrezygnowano z wykończenia elewacji?
Dlaczego zrezygnowano z granitu przed trybunami N/S/W/E, skoro granit ten był zawarty w przetargu, a wykonawca dostał jeszcze dodatkowe 75mln PLN?
Dlaczego nie ujęto wykonania murawy i montażu IT w przetargach, tylko próbowano coraz to nowe koszta zrzucić na Wisłę?
Dlaczego na trybunie zachodniej nie będzie kiosków gastronomicznych, telebimu, skoro przyznano dodatkowe 75mln PLN na prace związane z tą trybuną i montażem IT?
Dlaczego od 3 lat nie ogłoszono przetargu i nie wykonano wnętrza trybuny północnej?
Dlaczego nie wyposażono kiosków gastronomicznych na trybunie południowej, skoro były one w projekcie, a wnętrze wykonywano?
Dlaczego inwestor nie pilnuje wykonawcy, aby ten dotrzymywał terminów, a przedstawiciele ZIKITu nie mają pojęcia o stanie faktycznym budowy i opowiadają głupoty?
Dlaczego nie uznano poprawek zgłoszonych przez kibiców i klub, w sprawie ilości kas oraz zamaskowania elementów klimatyzacji na stadionie?
Dlaczego nie robi się nic, aby zmienić stan budowy?

Ciekaw jestem, co odpowiedziałby na to Pan Prezydent i ZIKIT.
Do tego nie spieszy im się z odpowiedzią na interpelację, a termin minął ponad 2 tyg temu.

crazykaro 07.08.2010 09:26

A propo atrakcji na otwarcie

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ocka,id,t.html

runner 07.08.2010 09:34

PiotrG, bardzo dobre pytania, szczególnie o granit ujęty w przetargu i dodatkowe 75mln dodane do projektu
Gdzieś te pieniążki uciekły....sprawa powinna być zgłoszona do NIKU

Skandalem jest cięcie kosztów wyposażenia i infrastruktury celem pokrycia zmian projektowych...
Skandalem jest zrobienie projektu, który wymaga aż takiego zwiększenia nakładów finansowych,
Cóż Zikitowi z dumy, że wygrał Polimex i dał cenę 20mln niższą niż zakładano, skoro dołożono mu 75mln.

NIK powinien zbadać i tę sprawę, czy nie było wiedzy, że da się zarobić w Krakowie na dodatkowych robotach....tu się nasuwa zasadnicze podejrzenie,
czy wszystko było prawidłowo rozliczane, wg obwiązujących procedur...to są naprawdę duże kwoty, których nagle brakuje

Kon®ado 07.08.2010 09:36

oni by sie lepiej zajeli skonczeniem stadionu a nie "atrakcjami" bo w taki sposob to nigdy tam nei zagramy..
Ps ale wsumie dobre u nas zagra gwiazda rocku Prince a u sraxy "gwiazda " MAlenczuk :rotfl:

Pablo84 07.08.2010 09:44

Dokładnie !
Przecież zamiast tej jebanej "gwiazdy" można zrobić coś z elewacją, albo agregatami klimatyzacyjnymi.
No ale wiadomo, trzeba zrobić szum medialny w ogól otwartego stadionu- prezydentowi będzie to bardzo na rękę.

iiYama 07.08.2010 10:07

Kto jest organem nadzorującym urząd prezydenta miasta Krakowa?

Bo że ZIKiT mówi tak jak Machrowski karze to wiadomo.

Jak Ziobry nie trawię to gdyby go napuścić byłby facet w swoim żywiole.

yoda79 07.08.2010 10:50

Jak spełnią się zapowiedzi i superpropozycje Waszego prezydenta na nowy stadion przyjadę w listopadzie na koniec rundy, więc SuchyTSW na razie pozostają jak i dla Was Krakusów jak i dla mnie SS.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl