Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WioReXXX 07.07.2009 11:51

przestańcie psioczyć na sprowadzenie Jopa. Tego zawodnika chce przede wszystkim Maciek Skorża, a większość z was ocenia go po jednym meczu - tym z Austrią na EURO 2008. Jako trzeci stoper jest to idealny kandydat.

A że doświadczonych, byłych reprezentantów Polski, obrońców opłaca się sprowadzać pokazują przykłady Adamskiego czy Hajty. Chłopaki za granicą już klubu nie mogli znaleźć, a wrócili do Polski i są gwiazdami w swoich klubach...

koker 07.07.2009 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 757893)
przestańcie psioczyć na sprowadzenie Jopa. Tego zawodnika chce przede wszystkim Maciek Skorża, a większość z was ocenia go po jednym meczu - tym z Austrią na EURO 2008. Jako trzeci stoper jest to idealny kandydat.

A że doświadczonych, byłych reprezentantów Polski, obrońców opłaca się sprowadzać pokazują przykłady Adamskiego czy Hajty. Chłopaki za granicą już klubu nie mogli znaleźć, a wrócili do Polski i są gwiazdami w swoich klubach...

Dokladnie!!
Jop swoje w FK gral i doswiadczenia ma, bedzie konkurencja na srodku i extra. Mysle ze Maciek zrobi z Jopa jeszcze dobrego obronce aczkolwiek mysle ze nawet z tym co Jop pokazal w meczu na EURO nie bedzie mal problemu w naszej lidze...

zim zum 07.07.2009 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koker (Post 757894)
Dokladnie!!
Jop swoje w FK gral i doswiadczenia ma, bedzie konkurencja na srodku i extra. Mysle ze Maciek zrobi z Jopa jeszcze dobrego obronce aczkolwiek mysle ze nawet z tym co Jop pokazal w meczu na EURO nie bedzie mal problemu w naszej lidze...

a myślisz, że Jop z upływem czasu nauczył się grać? przypomnij sobie jak odchodził z Wisły jak grał, obrona wtedy nie tworzyła monolitu i nagle po tylu latach ściągamy tego.....perspektywicznego (??!!) Jopa. Zero logiki.

Generalnie to mamy tydzien do pierwszego waznego spotkania i dysponujemy: 1 bramkarzem, 1 kontuzjowanym prawym obrońcą, jednym napastnikiem i dopóki się Garguła nie wyleczy, to nie ma kreatywnego pomocnika.

zidanemarcin 07.07.2009 12:06

Wie ktos jak sie zakonczyla sprawa z tym bramkarzem z Wloch ?

AYALA 07.07.2009 12:13

jeśli nie uda sie sprowadzic Braza to pewnie Jop trafi na R22.Dla mnie Jop jest zbyt mało zwrotny i wolny.
Piszecie że przy Skorży Jop może sie wiele nauczyc tylko że On ma już 31 wiosen to chyba troche późno na nauke piłkarskiego fachu.

PasiorWKS 07.07.2009 12:18

Ja się cały czas łudzę, że to tylko zasłona dymna i że z Nurkoviciem niedługo podpiszemy tę umowę...

WioReXXX 07.07.2009 12:18

Tylko wiecie jaki jest problem z tymi "młodymi, perspektywicznymi"? Ze jak tylko poczują zapach pieniędzy.... to tyle będziemy ich widzieć. Przykład? choćby Lewandowski czy Stilić w Lechu. bardzo chcą odejść i zobaczymy jak to będzie z ich motywacją jak Lech (nie daj Boże- bo ja kibicuję wszystkim polskim drużynom w pucharach, gdyż działa to in plus dla wszystkich klubów ligi, a przede wszystkich dla Mistrza :) )odpadnie z pucharów wcześnie.

A taki Jop czy wcześniej Cleber są doświadczeni i niezależni finansowo, dzięki czemu nie rzucają się na pierwszą lepiej opłacaną ofertę(bo przypomnę, że Cleber w czasie gry w Wiśle miał wiele ofert, a odszedł do Tereka na swoje ostatnie 2 lata kariery, by mieć z głowy do końca życia problem z pieniędzmi)

IncognitoTSW 07.07.2009 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 757903)
jeśli nie uda sie sprowadzic Braza to pewnie Jop trafi na R22.Dla mnie Jop jest zbyt mało zwrotny i wolny.
Piszecie że przy Skorży Jop może sie wiele nauczyc tylko że On ma już 31 wiosen to chyba troche późno na nauke piłkarskiego fachu.

Myślę, że oni nie są traktowani w ramach alternatywy " Jop jak nie Braz" czy odwrotnie.

WioReXXX 07.07.2009 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 757910)
Myślę, że oni nie są traktowani w ramach alternatywy " Jop jak nie Braz" czy odwrotnie.

Jak najbardziej nie. Potrzebujemy i prawego obrońcę, i stopera.

Po prostu Wiślak 07.07.2009 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eloszyyy98 (Post 757859)
z tymi bramkarzami robi się powoli cyrk.
Jakoś reszte zawodnikow potrafia sprowadzic.
Był Nurkovic a teraz nie ma zadnego...mamy tylko Kurto na lawce...jest nie ciekawie...
Ale trzeba wierzyc ze zarzad wie co robi.

Z bramkarzami nie "robi sie cyrk", tylko jest cyrk. I to już przynajmniej od pół roku.

To jest coś niespotykanego i głęboko zawstydzającego, podobne jaja nie zdarzają się nigdzie w świecie profesjonalnego sportu.

Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której na dwa arcyważne mecze fazy kw. LM w klubie jest tylko jeden bramkarz. To jakaś paranoja.

Nadal też nie ma widoków na dodatkowego, niezbędnego napastnika mimo iż z kadry I drużyny ubyło ich tego lata az trzech (Beto, Niedzielan, Dawidowski). Jest niepoważne, że jak widac jedynym poważnym kandydatem Bednarza był tu Nowak z Bełchatowa.

Atak trzeba wzmocnić. Bramkę i obronę też. Nie warto zapominać i o środku pomocy, gdzie przy kontuzji Garguły też trzeba myśleć o wzmocnieniu.

PhantomRanger 07.07.2009 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Po prostu Wiślak (Post 757938)
Z bramkarzami nie "robi sie cyrk", tylko jest cyrk. I to już przynajmniej od pół roku.

To jest coś niespotykanego i głęboko zawstydzającego, podobne jaja nie zdarzają się nigdzie w świecie profesjonalnego sportu.

Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której na dwa arcyważne mecze fazy kw. LM w klubie jest tylko jeden bramkarz. To jakaś paranoja.

Nadal też nie ma widoków na dodatkowego, niezbędnego napastnika mimo iż z kadry I drużyny ubyło ich tego lata az trzech (Beto, Niedzielan, Dawidowski). Jest niepoważne, że jak widac jedynym poważnym kandydatem Bednarza był tu Nowak z Bełchatowa.

Atak trzeba wzmocnić. Bramkę i obronę też. Nie warto zapominać i o środku pomocy, gdzie przy kontuzji Garguły też trzeba myśleć o wzmocnieniu.

Ja nic nie widze, aby tylko się kontuzjogennym Nowakiem interesowali, ale oczywiście ty wiesz lepiej. Czego wy chcecie od Bednarza skoro jego menager(największe hieny w sporcie) ni z gruszki ni z pietruszki nagle zażyczył sobie dla swojego pupilka więcej hajsu mimo, że wcześniej kwota jaką ma zarabiać była ustalona. Tak dalej będzie sobie gnił w tej śmiesznej swojej lidze. Teraz klub nie pozwolił bramkarzowi na testy jechać to oczywiście też Bednarz zły, a prawda jest taka, że on więcej zrobił niż niejaki Mielcarski. Tą runde to z palcem w tyłku powinniśmy przejść i to bez wzmocnien. Okienko transferowe dopiero otwarte, ale wy biadolicie, że transferów brak. Nie zawsze wszystko idzie tak jak trzeba.

Po prostu Wiślak 07.07.2009 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 757976)
Ja nic nie widze, aby tylko się kontuzjogennym Nowakiem interesowali, ale oczywiście ty wiesz lepiej. Czego wy chcecie od Bednarza skoro jego menager(największe hieny w sporcie) ni z gruszki ni z pietruszki nagle zażyczył sobie dla swojego pupilka więcej hajsu mimo, że wcześniej kwota jaką ma zarabiać była ustalona. Tak dalej będzie sobie gnił w tej śmiesznej swojej lidze. Teraz klub nie pozwolił bramkarzowi na testy jechać to oczywiście też Bednarz zły, a prawda jest taka, że on więcej zrobił niż niejaki Mielcarski. Tą runde to z palcem w tyłku powinniśmy przejść i to bez wzmocnien. Okienko transferowe dopiero otwarte, ale wy biadolicie, że transferów brak. Nie zawsze wszystko idzie tak jak trzeba.

To, co zrobił, lub czego nie zrobił Mielcarski, co sobie myśli i jakie ceny dyktuje jakiś niepoważny menadżer (o ile to jest prawda), nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla chorego cyrku z bramkarzami, który trwa w Wiśle juz ponad pół roku i nie usprawiedliwia kontraktowania zawodników przed arcyważnymi meczami dopiero "za pięć dwunasta". Tak nie postępuje żaden profesjonalny klub.

Polityka transferowa Wisły jest daleka od doskonałości. I nadal pełna patologii. Nie ma żadnego powodu, by na to nie narzekać. bo nie tak być powinno. Sprawy transferowe nie muszą być finalizowane dopiero w trakcie lipca.

FraMat 07.07.2009 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Po prostu Wiślak (Post 757938)

zgadzam się, że to paranoja

na szczęscie mamy Diaza, ktory już się sprawdził na kilku pozycjach.
Panie Bednarz, po co kupować bramkarza? Lepiej przekwalifikować Diaza... :rotfl:
na pewno nie jest większym ogórkiem od tych wszystkich testowanych Indonezyjczyków i Eskimosów.

Poważnie:
- Pion sportowy jak widac nie wykonuje nerwowych ruchow w sprawie obsady tej pozycji. Świadczy to albo o profesjonalizmie, albo jego braku...

Wiem, że nic nie wiem

nesta 07.07.2009 15:22

Ja tylko nie rozumiem dlaczego uparto sie aby sprowadzic bramkarza za darmo. Tak jakby w Wisle traktowali ta pozycje drugorzednie. Na napstnika sa pieniadze, na pomocnikow tez, a bramkarz musi byc za free. A nie sadze zeby np Jaga chciala za Glikiewicza wiecej niz 200 tys Euro.

KacpiTSW 07.07.2009 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 757910)

Wg. tych informacji pozyskamy obu - http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21321

matti123 07.07.2009 15:50

Jeśli ściągamy Jopa to myślę że wcześniej musimy zakontraktować prawego obrońcę i świadczy to o trendzie budowania mocnej drużyny. Mam nadzieję że jednak liczymy w przyszłości na wychowanków na stoperze, bo inaczej nie zrozumiałe byłoby kupowanie teraz Jopa w perspektywie kilku lat.

My wiemy swoje w temacie bramkarza i dla wielu najlepiej zatrudnić kogokolwiek i będzie spokój, ale jak widzicie drugi młody zdolny nie jest nam potrzebny. Musi być ktoś kto realnie powalczy o pierwszą 11.

Ja nie widzę ruchów wskazujących, że mamy pieniądze na napastnika. Mam nadzieję że Paweł jeszcze raz spróbuje walki u nas o LM i tylko na tym skorzysta.

AYALA 07.07.2009 15:52

zdaniem pewnej niemieckiej strony Filipe da Costa to lewy pomocnik.Czyżby konkurencja dla Kirma ?
http://www.futbol.pl/artykul/57411.html
Grał min. w Leeds,CSKA Sofia,Sportingu Braga,Larisie
http://www.transfermarkt.de/bilder/s...289_2008_1.jpg

Rob_Zombie 07.07.2009 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 758022)
Ja tylko nie rozumiem dlaczego uparto sie aby sprowadzic bramkarza za darmo. Tak jakby w Wisle traktowali ta pozycje drugorzednie. Na napstnika sa pieniadze, na pomocnikow tez, a bramkarz musi byc za free.

Może dlatego że mamy przyzwoitego bramkarza, i nie potrzebujemy na tą pozycję nikogo 'na gwałt'. Także wielkiej tragedii nikt robić nie będzie jak nikogo nie ściągniemy. Ale 'przy okazji' zawsze poszukać można.
A co do faktu że może nam zostać zaledwie 18 letni bramkarz to ja nie wiem co tak wszyscy panikują. Wprawdzie Kurto na oczy nie widziałem, ale jeśli jest naprawdę utalentowany to nie widzę przeszkód żeby te 3 mecze w sezonie pobronił. Przypomnę że Casillas jako 18 latek podnosił puchar europy :)

KacpiTSW 07.07.2009 15:54

I wtedy Kirm musiał by grać na prawym skrzydle. Nie widzę sensu tego transferu, lepiej wyłóżcie więcej pieniążków dla Adisa i porządnego napastnika!

wiernyTS 07.07.2009 15:54

Pierwsze slysze. Ale z opisu widac ze to chyba niezbyt dobry zawodnik jesli co chwile gdzies sie przenosi bo pewnie nigdzie go nie chcą... No nic, czekajmy na dalsze info.

kristos 07.07.2009 15:58

Dyrektor sportowy do dupy ,właściciel do wylania ,RN śmiesznie sie zachowuje itd.
Można bez przerwy takie teksty na tym forum wyczytać ,tylko jakoś dziwnie drugi raz pod rząd ci nieudacznicy zdobywają MP, nie profesjonaliści z Poznania czy Warszawy.Trochę to dziwne.

Wojtas 07.07.2009 16:00

W kwesti bramkarza,naprawde zadko psiocze tu na forum bo nawet i nerwow szkoda ale dzis to juz
jest juz poprostu paranoja.

Z sytuacji z Nurkoviciem sami podcielismy sobie gałaz na ktorej zesmy siedzieli.Majac i testujac Nurka od 10 dni,nagle oswiadczamy ze testujemy jeszcze kogos innego.choc Bosniaka wszyscy chwalili i bylo wszytsko ok.
A tu nagle zwrot,bo uparlismy sie zeby sprawdzic nastepnego 4434 do kolekcji.

W takiej styuacji Menago Bosniaka zwyczjnie po ludzku sie wku**** wił,bo to naprawde przegiecie.
Nie dziwie sie ze na złośc podbil kwote za to ze z naszej strony tak postapiono.

CHytry traci dwa raz,i my przekonalismy sie o tym dobitnie.Niewiem czy ktos dziala i postepuje tak umyslnie czy nie ,moze jakies jaja sobie robi ale sytuacja z bramkarzem osmiesza Wisle pod kazdym wzgledem.

A tu czas ucieka do czwartku trzeba zgloscic 2 bramakrza w kadrze na Leviadie ,ciekawe czy zachowja twarz i beda jeszce negocjowac z Nurkoviciem ale niewiem czy np ja miallbym odwage zeby po takim numerze robic to znowu.

wiernyTS 07.07.2009 16:09

Po filmiku widac ze ten Costa gra strasznie samolubnie. Umiejetnosci jakies tam ma ale nie wiem czy to obry pomysl...

Po prostu Wiślak 07.07.2009 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 758043)
Dyrektor sportowy do dupy ,właściciel do wylania ,RN śmiesznie sie zachowuje itd.
Można bez przerwy takie teksty na tym forum wyczytać ,tylko jakoś dziwnie drugi raz pod rząd ci nieudacznicy zdobywają MP, nie profesjonaliści z Poznania czy Warszawy.Trochę to dziwne.

Przepraszam, ale kto tu kiedykolwiek pisał, że w Warszawie i Poznaniu są profesjonalnie zarządzane kluby piłkarskie?

A cyrk z bramkarzami i polityka transferowa ostatnich lat bynajmniej nie pokazuje, że dyrektor sportowy jest the best, właściciel wybitny, a RN zachowuje się poważnie i fachowo. Sorry. A dziwne jest to, że dla niektórych zauważanie tego jest dziwne.

eMTe 07.07.2009 16:19

Kirm mógłby wtedy grać ofensywnego pomocnika bo podobno ma do tego predyspozycje, więc miałoby to sens. Wobec braku drugiego napastnika i wyleczenia się Garguły zabójczy środek Sobolewski-Garguła-Kirm i Małecki z tym nowym na skrzydła. Mogłoby być ciekawie i efektownie : )

Jako, że jestem fanem talentu Jirsaka to nasz czeski pomocnik mógłby grać w parze z Kirmem wtedy do czasu powrotu Guły : )

Boli trochę, że w przyszłym sezonie może grać w "11" większość zagranicznych graczy : /

chudy2001 07.07.2009 16:35

Da Costa nie prezentuje sie wcale źle, drybling, dynamika i szybkosc na dobrym poziomie, takiego nam trzeba. Choc to troche taki Małecki. Lepszy by był Paulo Costa z Anorthosis (ostatnio APOEL), ale o nim pewnie nawet nie mysleli xD

Selene 07.07.2009 16:37

Nie byłby to chyba głupi pomysł zatrudnienie go. Na angielskiej wiki piszą, że koleś zagrał 14 meczów w tej rundzie w Levskim, ale z uwagi na kryzys został wystawiony na listę transferową, gdyż jest jednym z najlepiej zarabiających piłkarzy w lidze bułgarskiej.

Krissu 07.07.2009 16:38

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21324

Zadzwoniłem do kumpla Bułgara, żeby o niego zapytać.

Nazwał go jednym z największych naciągaczy o jakich słyszał. Typ grał w CSKA i nic nie pokazał. Na testach zawsze wychodzi fajnie a potem już nie jest tak różowo. Stwierdził też, że to na pewno plotki, bo Wisła na 100% tak się nie pomyli.

pysio 07.07.2009 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 758081)
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21324

Zadzwoniłem do kumpla Bułgara, żeby o niego zapytać.

Nazwał go jednym z największych naciągaczy o jakich słyszał. Typ grał w CSKA i nic nie pokazał. Na testach zawsze wychodzi fajnie a potem już nie jest tak różowo. Stwierdził też, że to na pewno plotki, bo Wisła na 100% tak się nie pomyli.

obejrzyj filmiki na youtubie i sam ocenisz czy coś z niego jest, a nie sugeruj się opinią kolegi. z filmu ewidentnie widać, że koleś w piłkę grać potrafi, jest przebojowy, dynamiczny i ma ciąg na bramkę jak kiedyś Kuba.

Przemoo 07.07.2009 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiernyTS (Post 758055)
Po filmiku widac ze ten Costa gra strasznie samolubnie. Umiejetnosci jakies tam ma ale nie wiem czy to obry pomysl...

jest strasznym "pajacem" te akcje mnie naprawde zażenowały... już prędzej uwierze w Tristana niż to, że go kupia...albo nie bede krakal...;)

skeba 07.07.2009 16:51

Cytat:

obejrzyj filmiki na youtubie i sam ocenisz czy coś z niego jest, a nie sugeruj się opinią kolegi. z filmu ewidentnie widać, że koleś w piłkę grać potrafi, jest przebojowy, dynamiczny i ma ciąg na bramkę jak kiedyś Kuba.
Mogę Ci pokazać film z akcjami Łobodzinskiego, powiesz o nim to samo, a co jest w rzeczywistosci?

wygladajacyzzachmury 07.07.2009 16:52

jakbyś chciał sprowadzać piłkarzy po filmikach z youtuba to Wisła może być ewentualnie mistrzem ale małopolski. Na filmiku to i ja umiem być dynamiczny , przebojowy itd.

_gilardino_ 07.07.2009 16:52

Nawet Beto był świetny na filmikach :)

westersyl 07.07.2009 16:54

Cytat:

Wystarczy spojrzeć na statsy żeby stwierdzić, że coś z nim nie tak. Pewnie wszędzie pokazywał tą przebojowość dynamikę tylko pożytku z tego mało a kluby dawały się na to nabierać. Przechodząc do lokalnego rywala pokazał że ma wszystko wdupie ważne aby była kasa.

To dziwne że mój ziomek powiedział mi praktycznie to samo co usłyszał Krissu od swojego.

Selene 07.07.2009 16:55

Przecież Skorża powiedział wyraźnie, że nie chce dwóch piłkarzy na tą samą pozycję. Prawdopodobnie menago robi szum, albo np. to inny klub się nim interesuje.

koyoot 07.07.2009 16:57

hmmm wcale mnie nie dziwi ze Wisla spraowadza nastepnego lewego pomocnika. Konkurencja panstwo konkurencja. Juz jakis czas temu o tym pisalem ze nasza druga linia bedzie cholernie mocna.

MCX 07.07.2009 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 758086)

Po jedynym filmiku nie powinno się oceniać gracza, jednak jedyne co na jego temat mi się nasuwa po jego obejrzeniu to zdecydowanie przerost "formy nad treścią" w jego grze. Wolę zawodników, którzy za wszelką cenę nie szukają dryblingu i nie bawią się w Ronaldo tylko grają zespołowo i dobro drużyny przedkładają nad własne.
Poza tym jeśli facet od 2001 roku zwiedził już 9 (!) klubów to... coś tu jest nie tak. Warto nadmienić, że zawsze były to transfery bezgotówkowe.
Nie wydaje mi się żeby informacja o naszym zainteresowaniu tym graczem była prawdą.

Przemoo 07.07.2009 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 758095)
hmmm wcale mnie nie dziwi ze Wisla spraowadza nastepnego lewego pomocnika. Konkurencja panstwo konkurencja. Juz jakis czas temu o tym pisalem ze nasza druga linia bedzie cholernie mocna.

z chęcią zgodziłbym się z Tobą. Jednak jak sobie wyobrażasz wzmocnienie konkurencji na lewym skrzydle nie pozyskując wcześniej nawet zawodników na pozycje na których nie mamy zmienników??
w naszym klubie na razie to nierealne...

<Crasch> 07.07.2009 17:23

Może szukają kogoś w stylu Jasia Paulisty?
w sumie jak by koleś zgdził się że wchodzi głównie na końcówki i robi szum, to czemu nie.

Snoop1906 07.07.2009 17:33

nie wiem czy ktos juz umiescil link z umiejetnosciami Da Costy, jezeli nie prosze: http://www.ebramki.pl/view,filipe-da...akow,5763.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl