Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

szprotson 06.09.2011 14:20

Andraż Kirm nasz piłkarz obchodzi dzis urodziny

Kiro, prezentujesz tak żenującą formę że mam nadzieje ujrzeć Twoją lepszą grę bo wiem ze potrafisz.
I jeśli w najbliższym meczu na R22, będe na Ciebie gwizdał to wiedz, że robię to dlatego gdyż wiem że stać Cię na więcej,a nie dlatego że Cie nie szanuje.

DysoN 06.09.2011 14:37

Moim zdaniem to wlasnie Kirm, Diaz i Genkov obecnie prezentuja najslabsza forme sposrod graczy zaliczajacych cos wiecej niz epizody. Nie zeby reszta grala jakos rewelacyjnie. Na plus to wychodzi Chavez z Lameyem, moze Pareiko i Sobol.

wiślak 86 06.09.2011 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1160466)
Myśle, że nie o to chodzi. Nikt nie wymaga aby grał w pierwszym składzie.

Według mnie jest On za słaby na grę w Wiśle.

Ale należy pamiętać, że jest to wychowanek i z tego względu należy mu się szacunek. Zwłaszcza, że nie jest to gość co ma nasrane w głowie, jest lanserem i pozerem. Jest to równy chłopak, któremu nie można było odmówić zaangażowania w grę, w walkę, tylko że umiejętności mu po prostu brakuje.

Obrażać to można było takiego Branco, co nie dość, że słabszy od Mateusza, to jeszcze zaangażowaniem nie grzeszył, a i ogładą również.

Też mnie irytuje jechanie przy każdej okazji po Kowalskim jakby był drugim Łobodzińskim. Teraz modne jest naśmiewanie się z Mateusza Kowalskiego. Ciekawe kto następny?

ale tutaj nikt się z niego nie naśmiewa przynajmniej ja nie zauważyłem.

a odnośnie komentarzy na trybunach to już chyba przesadzacie. bo czy jak jestem z kumplami i powiem do nich że jak dzisiaj widzę grę Diaza to mi się rzygać chce jest jego obrażaniem? przecież nie wydzieram się na cały stadion. przypomnijcie sobie jak to był przed rozebraniem stadionu. ile wtedy się kopacze nasłuchali "pochwał" za grę. to było normalne że jak w danym meczu grał jak oferma to go po nim podsumowali.
ale teraz się okazuje że jednak na kopacza trzeba chuchać i dmuchać bo to gwiazda i może zrobić coś złego.
dla Małeckiego kara 150tys (półroczne zarobki) i w zimie krzyżyk na drogę to Turcji. tam on się przekona że prawdziwe jest powiedzenie:
Szanuj kibica swego bo możesz mieć gorszego...

Proud 06.09.2011 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1160490)
ale tutaj nikt się z niego nie naśmiewa przynajmniej ja nie zauważyłem.

Poczytaj dokładnie ten temat i choćby Politykę transferową w ostatnim czasie.

Co do niezacytowanej cześci Twojego posta, to ogólnie się z Tobą zgadzam.

TommyTSW 06.09.2011 14:54

Z Sobiechem to się zaczęło że Wojciechowski narzucał grajkom zgodę na obniżenie kontraktu, na co ten się nie zgodził.
A z Małeckim to dziwna sprawa i co jest grane to wiedzą tylko zainteresowane strony, jak się nie dogadają to zawsze się ktoś znajdzie kto go przygarnie.Może do Lechii pójdzie hehe

-ja123- 06.09.2011 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1160471)
Tylko gołym okiem widać jakie są problemy z frekwencją na Legii, więc takie porównanie nie ma najmniejszego sensu.

??
średnia frekwencja w ekstraklasie w tym sezonie:
Legia 18039
Wisła 12775

TommyTSW 06.09.2011 15:04

obliczasz frekwencja po 2 meczach u siebie? może przystopuj :-)

Kociewiak 06.09.2011 15:09

poczekajcie panowie może do konca rundy z wyliczeniami :)

-ja123- 06.09.2011 15:21

OK. Poprzedni sezon:
Legia Warszawa 17 281
Wisła Kraków 15 485
Kolega pisał o kłopotach z frekwencją na Legii. Rzeczywiście, mogłoby być więcej ale i tak zwiększa się co sezon. A na Wiśle?

Eternit 06.09.2011 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1160505)
OK. Poprzedni sezon:
Legia Warszawa 17 281
Wisła Kraków 15 485
Kolega pisał o kłopotach z frekwencją na Legii. Rzeczywiście, mogłoby być więcej ale i tak zwiększa się co sezon. A na Wiśle?

Do naszej średniej są wliczane mecze z początku sezonu rozgrywane na stadionie Hutnika?

fan01 06.09.2011 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1160505)
Rzeczywiście, mogłoby być więcej ale i tak zwiększa się co sezon. A na Wiśle?

O, na Wiśle się frekwencja nie zwieksza.. to ciekawe, ciekawe...

TommyTSW 06.09.2011 15:40

Tak a bierzesz pod uwagę to że jednak ta liczba którą napisałeś to przybliżona pojemność Trybun E, narożnych F,D i jednej za bramką razem wziętych, bo tyle było w użytku? Obie trybuny za bramką są udostępnione od niedawna.
Weź też pod uwagę ludność Warszawy i klubowe zainteresowanie jej województwa i porównaj z małopolskimi.Śląsk gdzie jest od cholery ekip jest 60km od Krk w samej Małopolsce są też ich FC, o sąsiadce zza miedzy nie wspomnę gdzie chodzi na mecze po 8-10 k.Legia konkurencje ma najbliżej w Łodzi oddalonej o ok 120 km, nie piszę to w ramach wymówki lecz takie są fakty.

pawel20 06.09.2011 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1160311)
Jak będziesz chłopie zarabiał, to się wtedy odezwiesz inaczej :-)

Klient płaci - klient wymaga. Zasady są proste. Jak drut!

Po pierwsze zarabiam. Po drugie jesli Ci sie nie podoba poziom to kto Ci broni siasc przed tv i ogladac primiera division....acha zapomnialem ze bedziesz dzwonił do cyfry i im cisnal ze placisz stowe a oni chuja graja. Lepiej gwizdac na swoich podczas meczu.

tokra 06.09.2011 17:04

@ pawel20

Wygrałeś konkurs. Porównać ligę polską do primera division. Trzeba mieć talent:)
Proponuję iść do jakiejś gazety i pożalić się na te gwizdy. Płaczki;)

Gwiaździsty 06.09.2011 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1160506)
Do naszej średniej są wliczane mecze z początku sezonu rozgrywane na stadionie Hutnika?

Niestety tak. Podczas gdy Legia grała na swoim nowym stadionie my dalej tułalismy sie po Suchych Stawach. Zaniżyło nam to tez średnią frekwencję.

fan01 06.09.2011 18:09

Kurto bardzo fajnie w meczu młodzieżówki.
Czy ja wiem, czy nie lepiej na niego stawiac niz na Jovanicia?

martin_6 06.09.2011 19:13

To były zdaje się dwa mecze. Nie pamiętam, jaka była frekwencja, ale powiedzmy, że 2x3000. W takim razie średnia frekwencja tylko z meczów przy Reymonta wynosi:
(15485*15 - 6000)/13 = 17405

Czyli lepiej od Legii :) Oczywiście, oni mieli wyższe ceny biletów, więc realna frekwencja przy podobnych cenach u nich byłaby wyższa, ale biorąc pod uwagę potencjał (wielkość ośrodków, konkurencja), nie jest źle, naprawdę.

St@chu 07.09.2011 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1160587)
Czyli lepiej od Legii :) Oczywiście, oni mieli wyższe ceny biletów, więc realna frekwencja przy podobnych cenach u nich byłaby wyższa, ale biorąc pod uwagę potencjał (wielkość ośrodków, konkurencja), nie jest źle, naprawdę.

Może i mieli wyższe ceny biletów, ale mają też znacznie większą siłę nabywczą... Wystarczy spojrzeć choćby na przeciętne wynagrodzenie w Warszawie i Krakowie...

spirit 07.09.2011 11:26

Patryk zawieszony na tydzień, nie zagra z Amiką.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ki_zawieszony/

dj_ibutti 07.09.2011 11:26

No to teraz będą płacze, jak przegramy z Lechem "Małecki by się przydał" haha

tofik 07.09.2011 11:34

No i ciekawe za co ta kara. Wg klubu taka wypowiedź coś zmienia ? Heh, raczej nie. Ci co chodzą to dalej będa, a ci co przyjeżdzają od święta to tak im zostanie.
Frekwencja jest słaba przez to że drużyna nie umie grać w piłkę. Nie przyciągają piłkarze na stadion nowych.

Gercu 07.09.2011 11:38

Na pewno nie jest to osłabienie. Iliev nie zagra gorzej od Małego.

it 07.09.2011 11:39

Dziwna ta kara.
Dla niektórych to wręcz marzenie - wolne przez tydzień.
Powinien być zesłany do ME np. na miesiąc - może by się czegoś nauczył.

CH. 07.09.2011 11:39

Tylko dla kogo ta kara i kogo ona ma zaboleć? Lecha? Lech się cieszy a Wisła świadomie osłabia :lol:
To tak jakby Barcelona za jakiś wybryk Messiego zawiesiła go i zawieszenie przypadałoby na mecz z Realem. prze mózgi ; )
Kto się będzie starał i biegał za piłką? obcokrajowcy którzy traktują Wisłę jako wakacje czy Małecki w którym wrze nienawiśc jak u normalnego kibica Wisły do Lecha? W meczach z Arką, Cracovią czy Lechem potrzeba nam fanatyka Wisły na boisku, który wyjdzie na w....ieniu na boisko, a nie potraktuje ten mecz jak ostatni z Rakowem Częstochowa..

Kara uderza i wyłacznie w Wisłę, nie w Patryka ani nikogo innego, absurd.. http://www.youtube.com/watch?v=DhecpGGOP40

Cytat:

bo po pierwsze nie grąłby tak żenująco słabo jak Małecki
Jak Małecki gra żenująco słabo to reszta poza parom wyjątkami nie powinna w ogóle wychodzić na boisko.

karas1983 07.09.2011 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 1160799)
Patryk zawieszony na tydzień, nie zagra z Amiką.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ki_zawieszony/

Dla mnie to strzał w stopę...

Mogli go dotkliwie uderzyć po kieszeni

KOALIK 07.09.2011 11:41

Basałaj z Wisły WON! To tylko świadczy, że Basałaj tak jak jego brat ma gdzieś Wisłę... Kompani Tuska z sektora E i z zarządu poczuli się obrażeni...

Pan Jotka 07.09.2011 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1160815)
Tylko dla kogo ta kara i kogo ona ma zaboleć? Lecha? Lech się cieszy a Wisła świadomie osłabia :lol:
To tak jakby Barcelona za jakiś wybryk Messiego zawiesiła go i zawieszenie przypadałoby na mecz z Realem. prze mózgi ; )
Kto się będzie starał i biegał za piłką? obcokrajowcy którzy traktują Wisłę jako wakacje czy Małecki w którym wrze nienawiśc jak u normalnego kibica Wisły do Lecha

Tadziu! Barcelona nie zawiesiłaby Messiego: bo po pierwsze nie grąłby tak żenująco słabo jak Małecki a po drugie jakby zagrął słabo(jakimś cudem) to nie powiedziałby, że by sobie kibice poszli na Espanyol, bo on sobie nie życzy gwizdów.
Głupio gadał i się doigrał.Chyba zdązył zauważyć, że łaska kibica na pstrym koniu jeździ. I zamiast tylko klepanai musi się liczyć także z szyderą. Nie każdy jest fanatykiem i zasiada na C jak my.

Teqcontroller 07.09.2011 11:46

Czyli na Amice jedziemy wzmocnieni :D

Marcinnno 07.09.2011 11:49

Jak macie do kogoś pretensje to miejcie głownie do Małeckiego tyle w tym temacie.

arti 07.09.2011 11:53

Chyba powoli się będziemy żegnać z Patrykiem... Szkoda - niewątpliwie ma charakter i talent do bycia jednym z liderów Wisły, gdyby tak miał trochę więcej oleju w głowie... Oczywiście nikt nie jest niezastąpiony, ale w naszej sytuacji - kto zamiast Niego??

Jagul 07.09.2011 11:53

Gadajcie co chcecie ale dla mnie kara słuszna. Małecki może się utożsamiać z Wisłą ale na pewno nie może sobie pozwolić na takie wypowiedzi, które po prostu powinien zachować dla siebie.
Powiedział raz, przeprosił, to po co było się wypowiadać jeszcze raz na ten sam temat?? Mam nadzieje, że po kieszeni też dostał słusznie.
Oczywiście Małecki miał prawo czuć się urażony po tym jak został wygwizdany przez kibiców. Nawet go rozumiem, bo mnie te gwizdy też irytowały ale najgłupszą rzeczą jaką mógł zrobić to wylewać swoje żale w prasie. Myślę, że gdyby nie ta druga wypowiedź, to skończyłoby się na karze finansowej.

gdsmk 07.09.2011 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1160818)
Basałaj z Wisły WON! To tylko świadczy, że Basałaj tak jak jego brat ma gdzieś Wisłę... Kompani Tuska z sektora E i z zarządu poczuli się obrażeni...

Tak jest! Wszystko przez PO ! A Małecki na prezydenta !

Weźcie może niektórzy załóżcie swoją "Wisłę 1906" i na nią sobie będziecie chodzić na A klasę i nią zarządzać.

pikey 07.09.2011 11:56

Taka kara to może być wstęp do dłuższego rozbratu Małeckiego z pierwszą 11. Wszystko zalezy od tego jak poradzą sobie Iliev czy Kirm w Poznaniu.

W sumie mnie szokuje najbardziej to, że Partyk ostatnio mial dobrą passę - niezłe występy w europejskich pucharach, pewne miejsce w wyjściowym składzie Wisły, powołanie do Reprezentacji, a jedną, czy drugą wypowiedzią skazuje siebie znów na bycie na cenzurowanym.

KOALIK 07.09.2011 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pikey (Post 1160827)
Taka kara to może być wstęp do dłuższego rozbratu Małeckiego z pierwszą 11. Wszystko zalezy od tego jak poradzą sobie Iliev czy Kirm w Poznaniu.

W sumie mnie szokuje najbardziej to, że Partyk ostatnio mial dobrą passę - niezłe występy w europejskich pucharach, pewne miejsce w wyjściowym składzie Wisły, powołanie do Reprezentacji, a jedną, czy drugą wypowiedzią skazuje siebie znów na bycie na cenzurowanym.

Kirm? Ostatnio grał gorzej niż Łobodziński.

szprotson 07.09.2011 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1160828)

a Mały w ostatnim meczu ?

KOALIK 07.09.2011 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1160825)
Tak jest! Wszystko przez PO ! A Małecki na prezydenta !

Weźcie może niektórzy załóżcie swoją "Wisłę 1906" i na nią sobie będziecie chodzić na A klasę i nią zarządzać.

Basałaj zarabia gdzieś z 100 tys. miesięcznie jak nie więcej i nie umie od roku znaleźć sponsora. Niech sam na siebie nałoży karę za nic nie robienie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1160829)
a Mały w ostatnim meczu ?

Wisłę w przeciwieństwie do Kirma ma w sercu, a nie na koncie w banku. Poza tym, Mały słabiej grał w dwóch ostatnich meczach, a Kirm dłużej.

qchar90 07.09.2011 11:59

http://www.weszlo.com/news/7607-Ten_..._milego_goscia

Polskim piłkarzom przydałby się taki osobisty coach.

Jagul 07.09.2011 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1160828)

Nie przesadzaj. Łobo jest niedoścignionym wzorem jeżeli chodzi o słabą grę. To będzie kolejna szansa dla Kirma na przełamanie się i oby w końcu została wykorzystana.

KROKU 07.09.2011 12:02

I bardzo dobrze że go ukarali za to co powiedział i tak to jest nie wiele jemu się wydaje że jak pospiewa troche z z kibicami to juz mu wszystko wolno i on panuje nad całym stadionem coś mu się pomyliło a jak ktoś uważa że mecze przy góra 3 tysiącach tych najzagarzalszych fanach granie meczu i funkcjonowanie klubu się uda to się myli.Nie ma stadionu w Europie i na Świecie na którym 100 procent widzów to fanatycy.Ja cenie takich ludzi co poświęcają się klubowi ale to nie znaczy że są najważniejsi to jak ktos kibicuje i jak się angażuje to jego prywatna sprawa a klub to nie jago własność a jak ktoś będzie bez krytyczny w stosunku do klubu to coś z nim nie tak poczekaj aż będziesz mieć dzieci żonę to zobaczymy czy jak któreś z nich przegnie pałę i zrobi coś źle to nie powiesz co o tym myślisz tylko pogłaszczesz po głowie, ale wcale to nie oznacza że ich nie kocham.Opamiętajcie się Małecki to jest tylko jeden z kolejnych piłkarzy który gra w Wiśle i za chwilę nie będzie to na pewno nie jest legenda aby jakoś niesamowicie go traktować a ta jego niby miłość do klubu to tylko gra pod publiczke chłopak po prostu lubi jak skandują jego nazwisko (przypomnij sobie fete na rynku) podnosi to jego morale i tyle ,piłkarzem jest nie złym jak na nasze warunki ale bez przesady policz ile chłop zmarnował piłek a ile wykorzystał .Uważam że jest potrzebny w klubie ale musi troszkę spokornieć inaczej musi szukać miejsca gdzie indziej ,nie może być tak że ktoś obraża innych kibiców tylko za to że są nie zadowoleni z gry no coś mu się poplątało i każdy kibic jest potrzebny Wiśle,inaczej możemy tylko pomarzyć o wielkiej Wiśle niech każdy kibicuje jak chce i tyle po to są sektory masz wybór i koniec

MCX 07.09.2011 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1160816)
Dla mnie to strzał w stopę...

Mogli go dotkliwie uderzyć po kieszeni

Małecki był już karany finansowo za odmowę wejścia na boisko podczas sparingu i scysję z Ntibazonkizą podczas derbów.

Pomogło? Jak widać nie, więc nie dziwi mnie decyzja klubu.

Bardzo dobrze, że zawieszenie przypada na mecz z Lechem, a nie Podbeskidziem czy ŁKS-em, bo Małecki to odczuje.

Śmiem już wątpić że czegokolwiek go to nauczy, ale kara jest moim zdaniem uzasadniona.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl