![]() |
Na forum pojawili sie widze znawcy od wszystkiego. I znaja sie na deweloperce i umieja ocenic biznesmenow i wiedza czy sa bogaci czy nie a nawet niektorzy wiedza, ze nie istnieja.
Kazdy sie zna a nie widzial an oczy umowy i co w niej jest research sprwadza sie do googla i kopiowania tych samych wiadomosci przez portale i do forum. Albo z forum do portali. Plotka i niesscisłość urosla do rangi powaznej dyskusji. Przynajmniej wiem skad sie wzieli antyszczepionkowcy i jak to powstaja takie teorie. |
Doktor granat zgadzam się w 100% po pierwsze ludzie którzy żerują na tym klubie muszą zostać odsunięci bądź sami ustąpić. Jak widać w praktyce chuligani ( z całym szacunkiem dla Nich) z interesami nie powinni mieć styczności bo to wychodzi im slabo. Ja mam cichą nadzieję że jak już spadniemy do 4 ligi to niedawni inwestorzy po upozeniu długu może się Nami zainteresują ponownie.
|
Magistrat zweryfikowal tozsamosc Vanna Ly, wiec jestem spokojny o jego majatek.
Bardziej martwi mnie fakt, ze jak nie uda mu sie ugrac gruntow pod inwestycje to moze sie wycofac. Z drugiej strony Wisla moze zyskac zrodlo finansowania na dziesieciolecia (hotele itp.) nawet, gdy obecny zarzad juz ustapi - a to bylaby wielka strata. Moim zdaniem Miasto i TS powinny podzielic sie gruntami z SA (oczywiscie przy odpowiednim udziale) i zaczac dzialac. To jedyna szansa by zyskala krakowska pilka, inne sekcje sportowe i caly krakow (rekreacja itp) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
SOGC: 205 / from 23.10.2007 Administration: Ly Vanna, de France, Ă. Genève, nommé en outre directeur de la succursale, avec signature individuelle A tu masz troche wiecej o osobie uzywającej tego nazwiska -> http://www.monetas.ch/htm/684/en/Per...2FVDi0PpeSM%3D |
Cytat:
Deklarowana kapitalizacja spóki 100mln frankow czyli ok 380mln pln, ale zaznaczyć trzeba ze to deklarowana. Zapewne swiadczyli pozyczki itp |
Nikt nie jest w stanie zweryfikować tego gościa bo nie wszyscy chcą się afiszować a w razie jakiegoś wała majątki mają zapisane na członków rodziny albo na jakieś słupy. Brakuje wystąpienia tych panów którzy powiedza nazywam sie tak i tak jestem właścicielem takiej firmy i wpakuje w Wisłe kase bo widzę w tym biznes. A tak nic nie wiadomo nawet przy przelaniu pieniędzy obraz amatorów będzie ciągnął się jakiś czas. Zastanawia mnie Marzenka która schowała się w cieniu i umyła ręce - może się zdarzyć że dalej będzie szefować jak deal nie wyjdzie.
|
Cytat:
Trzeba coś jeszcze dodawać? |
Cytat:
|
Jak na mój gust winna całej sytuacji jest Pani prezes! Ostatnie jej działania wprawiają w osłupienie, a w szczególności pojawiające się oskarżenia o niegospodarność... Ponoć miało być transparentnie... a jest tajemniczo, co rodzi teorie spiskowe...
Wystarczyłoby zorganizować konferencje prasową i wyjaśnić na czym stoimy. Kibice mają prawo wiedzieć co się dzieje z klubem! Ale jak widać to przerasta nasze władze :( Jakby nie spojrzeć, nowi właściciele, nie są jeszcze nimi, a więc wyjaśnień należy domagać się od obecnie urzędującego zarządu! Gdzie są dziennikarze... aha zapomniałem w naszym kraju takich nie spotkasz... tylko wytwory dziennikarzopodobne... |
Po wczorajszych rewelacjach sinusoida osiągnęła dno, teraz nastąpiło lekkie odbicie. Na pewno dużym pozytywem jest fakt, że inwestorzy jeszcze nie uciekli, a jeżeli prawdą jest, że Vanna ma tutaj zostać na dłużej to może faktycznie ten przelew ma zamiar dojść po świętach.
Oby. |
Szkoda się w tym temacie wypowiadać, po przeczytaniu większości mediów i domysłów trudno o sklejenie czegoś co ma sens. Pozostaje czekać. Dla mnie promykiem nadziei jest fakt, że na zdjęciach z inwestorami Głowa, Sobol, Stolar nie wyglądają na smutnych. Głupi oni nie są, Wisły też nie pozwolą zniszczyć na tyle ile mogą. Myślę, że gdyby święcił się większy wałek to by tak nie wyglądali.
|
Wyłączam się z forum, poczekam do 28.
Szkoda czasu na domysły. |
już po 13 mordeczki !
|
https://sportdziennik.pl/mats-hartli...pilismy-klubu/
Wanna podobno zostaje, no zobaczymy czy to prawda, czy może ewakuuje się tylnymi drzwiami. Mogliby dać lajwa ze spotkania z el presidente :P |
Cytat:
No to wam podpowiem, drodzy specjaliści to, co z tego wynika, a czego przez tydzień od zamieszczenia tej informacji żaden z was, wliczając w to drogich dziennikarzy, z - pożal się Boże - dziennikarzem śledczym Szymonem na czele, nie wyczytał. To jest wpis wyłącznie szwajcarskiego oddziału (filii) zagranicznej spółki zarejestrowanej w raju podatkowym, a konkretnie na Turks i Caicos. Wpis został wykreślony ze względu na bezskuteczny upływ terminu do wyjaśnienia sprawy adresu. Nijak to się ma do tego, czy sama spółka jest aktywna, działająca, wiarygodna czy nie. Pod tym samym adresem zarejestrowane jest multum podmiotów, m.in. z branży nieruchomości. Sprawdzenie tego to co najwyżej początek drogi do wyjaśnienia sytuacji, a wy zatrzymaliście się na 1%. Wam kury szczać prowadzić, a nie wywiad gospodarczy robić. Zostańcie lepiej przy ocenianiu wiarygodności po ubiorze. |
W związku z tym, że nasz kitajec chowa się pod parasolem i nie chce pokazywać facjaty, proponuję dla niego proste rozwiązanie:
https://i.ytimg.com/vi/rQI1hIHSQTQ/maxresdefault.jpg |
https://www.przegladsportowy.pl/feli...lieton/x1rlz6w
"kibice Wisły, którzy są tak zdesperowani, by wypatrzeć światełko w tunelu, że gapią się prosto w reflektor lokomotywy i warczą na innych, że będzie dobrze." Trochę racji w tym felietonie jest. Ale z drugiej strony innej alternatywy nie widać, albo pani prezes nie chce się tym z kibicami podzielić. |
https://www.facebook.com/wwwKrakowPL...7655178314695/
-Spieszymy sie, wszystkona konferencji prasowej. -A wie pan kiedy? -Yyyy.... |
|
Majchrowski powiedział, że jest większym optymista po tym spotkaniu. Pokazywali mu zdjęcia projektu akademii. Jest też otwarty na współpracę z nimi jeśli chodzi o grunty miejskie, ale pod warunkiem konkretnego projektu. Powiedział też, że miał już wiele takich rozmów gdzie inwestorzy zapewniali, że będą mieć pieniądze, a oni je mają. Ogólnie nastawienie jest pozytywne.
Pietrowski mówił coś o obozie w Turcji na który Wisła pojedzie. Czyżby pierwsze przelewy już poszły? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobra panowie, od tej pory banujcie wszystkich porównujących Vannę do gangu Olsena oraz spamujących o 4 lidze. Wystarczy tych nieśmiesznych żartów.
|
Czyli wiemy, że to p. Ly jest głównym kontrahentem - to on prowadził gadkę z Majchrowskim. Interesuje go budowa akademii na prywatnych terenach koło Balic - 400ha. Ktoś wie gdzie to dokładnie jest i kogo to tereny? Rozmawiali tez o gruntach w Myślenicach, które są TF. Niezły rollercoaster.
|
Cytat:
Powinni tez pogadac z TS o zagospodarowaniu gruntow kolo stadionu! Az zal patrzec na te nieuzytki... |
Najważniejsze:
- Jestem optymistą po spotkaniu. Inwestorzy nie mówią, że mają mieć pieniądze. Wygląda na to, że je mają, choć gwarancji nie przedstawili, ale nie po to było to spotkanie. Są zainteresowani gruntami, ale nie TS-u, tylko Tele-Foniki i terenami przy stadionie, należącymi do Gminy Kraków - powiedział prezydent Majchrowski.. - O terenach TS-u nie było mowy, ale oni, w porozumieniu z TS-em mogą tam inwestować - dodał. Prezydent dodał, że Vanna Ly zaprezentował makiety szkółek piłkarskich, jakie zbudował w Chinach. Niektóre z nich mają po 50 boisk. |
Cytat:
|
Cytat:
|
me 2
styczniu styczniu jak pilkarze beda na obozie w Turcji |
Czy jak piłkarze będą w samolocie do Turcji to będziecie tu srać pod siebie, że Vanna porwał ich dla okupu czy zaakceptujecie już fakt, że ktoś poważny faktyczne zainteresował się inwestowaniem w klub?
|
Majchrowski: Najaktywniejszy był Pan skośnooki :D kur.wa..
|
^Spokojnie narazie to niech przelew dojdzie, później będziemy się ewentualnie martwić Turcją ;)
|
W jakim celu Pan Ly zakrywa twarz parasolem? Przecież to jest co najmniej nie poważne. Ma ktoś jakąś tezę ?
|
moim zdaniem chodzi im jedynie o uwiarygodnienie się przy planowanych w przyszłości grubych wałach gdzie indziej, patrzcie. za spotkanie w hotelu w Szwajcarii i przylot na kilka dni do Krakowa to łącznie wydatek rzędu kilku tysięcy euro mają reklamę w poważnych mediach w Polsce jako prawie właściciele Wisły, spotkali się z prezydentem zapowiadając wielkie inwestycje, dobry wstęp do zrobienia grubego wału na jakieś grunty w jakimś kraju trzeciego świata
|
Po słowach Majchrowskiego można uznać temat za zakończony. Szkoda, że zmarnowali czas, którego nie mamy. Konferencja w styczniu, a przelew to sam się zrobi :D(przyjdzie kiedy przyjdzie).
|
Trochę optymizmu:
â Jest lepiej niż myśleliśmy. Wybudował i prowadzi w Chinach akademię dla 2500 piłkarzy. Mówił też, że niepowodzenia w inwestycjach nie będą miały wpływu na Wisłę. Vanna jest szefem, widać, że to on rządzi w tym towarzystwie. Przede wszystkim on opowiadał o swojej wizji â zdradza nasz rozmówca. I trochę śmiechu: Gospodarzy spotkania zaskoczyły stroje Vanny i Hartinga. Pierwszy przyszedł w szelkach, z kolei drugi z grubym złotym łańcuchem. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak jak już parę osób sugerowało.... Szwed i dzban chcą przekręcić Azjatę...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl