Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

szprotson 06.07.2009 16:56

juz mielismy "Iga"

Adis był ok, bronił niezle, wyglądał jak hamior, 23 lata
W czym on nie spasił Kazimierskiemu...Żeby sie nie skonczylo, ze wymienił stryjek siekierke na kijek
i zamiast 23 letniego młodego perspektywinczego chłopaka weźmiemy droższego starego makarona

eloszyyy98 06.07.2009 16:57

Viera...gdyby to byl...zgadzalo by sie...zawodnik z dobrej ligi...znany...ograny...ale narazie są to domysly

brasilia79 06.07.2009 16:57

szykuje sie akcja: szukamy wolnych włoskich bramkarzy na całym świecie

jabadabaryba 06.07.2009 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brasilia79 (Post 757472)
szykuje sie akcja: szukamy wolnych włoskich bramkarzy na całym świecie

dokładnie ;D Seria A już zaliczone, jeszcze 100 innych. Poczekajmy na oficjalną informacje.

chudy2001 06.07.2009 17:05

jakbysmy kupili jakiegos reprezentanta to swietnie

Jaroo1 06.07.2009 17:33

hmm czyli skoro tak w tajemnicy to trzymaja to chyba chca zaraz po sparingu jutro podpisac z nim kontrakt bo tak to by nie było sensu robic teraz z tego wieliiej jendodniowej tajemnicy a jutro ujawnic kto to bedzie i nadal nie podpisywac kontraktu tylko sie bawic np w jakies testy dalsze :P
Fajnie sie robi w Polsce. Teraz kluby wyczuły kase to beda sie starac o transfery, tym badziej Nasza Wisła ktora moze na awansie do LM zarobic jak na polskie warunki oszałamiajaca kase

Ciekawe jaki kontrakt zarzada ten super bramkarz :D

tofik 06.07.2009 17:33

Już nie wymyślajcie. Pewnie kolejny ogórek do testów.

A Kazimierskiemu to stary diabeł nie dogodzi :) Nie wiem po ch się go słuchają. Jak Bednarz ze Skorżą byli na tak w sprawie Nurka to demokracyjnie Kazio powinien zostać przegłosowany.

Krissu 06.07.2009 17:40

Jezus Maria... pewnie mają zamknięty trening taktyczny przed Levadią a tu zbiorowe szczytowanie odchodzi.

brasilia79 06.07.2009 17:43

a cóż to za rozczarowanie będzie jak się okaże że tym bramkarzem jest jakis nie znany piłkarz

IpkiS_Samo_zŁo 06.07.2009 17:44

a moze poprostu trzymaja to w tajemnicy gdyz i Legia wobec spekulacji o odejsciu Muchy, i Lech gdyz odzedl juz Kotorowski a i Turina jest na liscie transferowej - szukaja rowniez bramkarza?
przeciez nic nam chyba nie zaszkodzi dowiedziec sie dzien pozniej o kogo chodzi nie? a jesli moze pomoc w negocjacjach to czemu nie...

brasilia79 06.07.2009 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IpkiS_Samo_zŁo (Post 757500)
a moze poprostu trzymaja to w tajemnicy gdyz i Legia wobec spekulacji o odejsciu Muchy, i Lech gdyz odzedl juz Kotorowski a i Turina jest na liscie transferowej - szukaja rowniez bramkarza?
przeciez nic nam chyba nie zaszkodzi dowiedziec sie dzien pozniej o kogo chodzi nie? a jesli moze pomoc w negocjacjach to czemu nie...

w lechu w tej chwili jest 4 bramkarzy - kotorowski został

eloszyyy98 06.07.2009 18:04

tam ktoś sie podszywa pewnie.
Kazdy tam moze napisac jako Redakcja.
Według mnie nie ma szans na wypozyczenie go.
Jest paru bramkarzy ciekawych wolnych z wloskimi korzeniami.

Proud 06.07.2009 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KuLwIk (Post 757522)
Ja myślę, że sprawa ogólnie z zawodnikami z Włoch jest o tyle łatwiejsza, że fizjologiem jest u nas Paulo Terziotti. Jego kontakty zapewne spróbujemy wykorzystać, by pozyskać dobrych, włoskich piłkarzy.

a kim jest nasz trener? fizjologiem czy menagerem? bo myślałem że tylko drużyne kondycyjnie przygotowuje...

a poza tym, to on już kilka lat w Polsce i Czechach siedzi, więc wątpie aby ktoś o Nim tam(Włochy) słyszał.

eloszyyy98 06.07.2009 18:16

ja mam tylko nadzieje że nie bedzie to wiekowy bramkarz coś w stylu Angelo Hugesa

tommiyacht 06.07.2009 18:17

Rubin dałby za Brożka więcej niż Fulham

Wojtas 06.07.2009 18:18

Jezu 3 strony i na kazdej po 10 nazwisk tego testowanego brmkarza

Nie wiadomo w co i komu wierzyc :D :D

A tak na powaznie to sprawdza tego goscia i podjema decyzje czy on czy Nurek.Bosniak mi w sumie zaimponowal,pewne wyjscie ,duza dynamika ,pewnosc siebie.Ja bym go wzial zwlaszcza ze chce u nas grac i dobrze sie czuje w zespole.

Ale ciekawe ,bo Skorza i Bednarz byli do Nurka przekonani a tu nagle testuja kolejnego.Kaziemrski znowu miesza ,mogl wczesniej jezdzic i obsewrowoac i tak teraz by pokazal efekty swoich poszukiwan a nie wybrzydza za piec dwunasta jak niedlgo Levadia czeka.

Rob_Zombie 06.07.2009 18:20

A co to? Zgaduj Zgadula? Jakaś nowa zabawa, tak? Polega na wymienieniu wszystkich włoskich bramkarzy jakich znamy, czy jak? Bo widzę że posty o tym testowanym gk to istna śmieciarnia.

KuLwIk 06.07.2009 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 757526)
a kim jest nasz trener? fizjologiem czy menagerem? bo myślałem że tylko drużyne kondycyjnie przygotowuje...

a poza tym, to on już kilka lat w Polsce i Czechach siedzi, więc wątpie aby ktoś o Nim tam(Włochy) słyszał.

Może nie koniecznie kontakty, ale zawodnik przechodząc do innego, zagranicznego klubu, chciałby mieć pewność, że będzie potafił się dogadać itd. (vide Marcelo, który przychodził, miał pewność że w Wiśle był Cleber, który zachęcił go do przyjazdu i powiedział o klubie same dobre rzeczy).

Normalnie przyjście Włocha byłoby mniej prawdopodobne.

WislakP 06.07.2009 18:25

Zgadzam się, zawsze to jednak dobrze wiedzieć że będzie można z kimś porozmawiać w ojczystym języku.

wiernyTS 06.07.2009 18:31

w sumie to mogliby na stronce juz podac jakies konkrety, a tam pisza jak my juz wiemy 2 dni wczesniej...

Angmir 06.07.2009 18:38

Ja się tylko zastanawiam jak kożna kogoś wogóle po kryjomu testować. I nie rozumiewm jak do tej pory mogła nie wyciec informacja o tym kto jest testowany, chyba że po prostu jeszcze wogóle nie przyleciał do Austrii. Bo nie uwieże że ta zgraja sępów/szpiegów, żerująca na naszym zgrupowaniu nie może wyciągnąc takiej informacji...

A ja mam tylko nadzieje że:

- nie będziemy wyporzyczali nikogo, bez możliwości transferu definitywnego.
- bramkarz nie będzie starszy jak 32 lata
- nie będzie gwiazdorkeim traktowanym ulgowo

Droga redakcjo prosimy o info w sprawie tego piłkarza, nawet jeżeli nie jesteście na 100% pewni, aby położyć kres spekulacjom, i wymysłom osób "dobrze poinformowanych"

donPedro23 06.07.2009 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KuLwIk (Post 757522)
Ja myślę, że sprawa ogólnie z zawodnikami z Włoch jest o tyle łatwiejsza, że fizjologiem jest u nas Paulo Terziotti. Jego kontakty zapewne spróbujemy wykorzystać, by pozyskać dobrych, włoskich piłkarzy.

Sprawa wydaje się jeszcze łatwiejsza, bo niedaleko stadionu kebaby sprzedaje Turek Fatah i jego kontakty zapewne spróbujemy wykorzystać, żeby do napadu pozyskać Hakana Sukura (reprezentant, wysoki, doświadczony, bramkostrzelny, dobrze się zastawia i co najważniejsze za darmo: http://transfermarkt.de/de/spieler/3...an/profil.html - dziwię się, że nasza Rada Nadzorcza jeszcze się zastanawia, moja rada na dziś: PODPISAĆ, PODPISAĆ, PODPISAĆ!!!)

Jaroo1 06.07.2009 18:56

Ale to ma byc Wloch a nie bramkarz z Serie A. Rownie dobrze moze se przyjsc z ligi rosyjskiej czy innej :P

mercury 06.07.2009 18:59

Nie ważne kto to jest, najważniejsze by miał umiejętności większe od Nurkovica..

canarinhos 06.07.2009 19:05

Wydaje sie, ze gdyby Nurkovic przyszedl na testy zima to juz od pol roku bylby naszym pilkarzem. Bo Siilanpaa to zawalil sobie te testy, o ile dobrze pamietam zlym wystepem w sparingu. A "Nurek" bronil naprawde dobrze.

tylko_na_kilka_dni 06.07.2009 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 757531)
A co to? Zgaduj Zgadula? Jakaś nowa zabawa, tak? Polega na wymienieniu wszystkich włoskich bramkarzy jakich znamy, czy jak? Bo widzę że posty o tym testowanym gk to istna śmieciarnia.

Tak, to nowa zabawa, ale nie polega ona na wymienianiu nazwisk wloskich bramkarzy ktorych znamy[Buffon, Toldo, Gianluca Pagliuca, Dino Zoff etc.]. To byloby za proste. Chodzi o to, zeby poszukac w google jakis mniej znanych i napisac ich nazwisko na forum. Ponoc maja byc atrakcyjne nagrody.

fialo 06.07.2009 19:11

http://www.futbol.pl/artykul/57334.html

szlaQ 06.07.2009 19:17

Dobre chłopaki macie jazdy :] z tymi bramkarzami , pożyjemy zobaczymy :] ja jestem ciekaw jak sie ma sprawa z ewentualnym napastnikiem ;)

canarinhos 06.07.2009 19:31

Tylko ciekawe czy tego newsa dowiemy sie dzis, ale watpliwe. Chyba ze juz dzis podpiszemy kontrakt " z tym tajemniczym wloskim, bramkarzem, jakiego w Polsce jeszcze nie bylo :D "

pysio 06.07.2009 19:32

pocieszający jest fakt, że nie od dziś wiadomo, że włoscy bramkarze są najlepszymi bramkarzami na ŚWIECIE!

Buffon np.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 757574)
info od kumpla, który to on z kolei ma jakiegos informatora, ale raczej by mnie nie zrobił w człona

źródła telefoniczne...

:lol:

ktoś tu już miał na forum "źródła telefoniczne" i na troszkę "odleciał na banicję"...

WislakP 06.07.2009 20:23

Żebyśmy tylko nie trafili na Salzburg, chyba nikt by tego nie chciał, nawet gdyby tam nie było Vladavicia

A co do bramakrza: jakoś to okienko transferowe zdązyło mnie już nauczyć cierpliwości.

sqallpl 06.07.2009 20:23

Aktualizacja: Drugi z testowanych latem przez Wisłę bramkarzy nie dotarł na popołudniowy trening.

Nie łapie, o kogo chodzi?

JrQ- 06.07.2009 20:26

O tego makarona.

PS: zostaniemy tylko z jednym bramkarzem ;] Nurkovic sie wypnie (nie dziwie mu sie, trzeba sie szanowac), Wloch bedzie slaby i tyle ;]

WislakP 06.07.2009 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 757605)
O tego makarona.

PS: zostaniemy tylko z jednym bramkarzem ;] Nurkovic sie wypnie (nie dziwie mu sie, trzeba sie szanowac), Wloch bedzie slaby i tyle ;]

Nie przesadzaj z tym huraoptymizmem. :-)

brasilia79 06.07.2009 20:48

jeśli nie dotarł ten bramkarz to może oznaczać że podpiszą z Nurkoviciem, chyba że sie jeszcze pojawi, albo podpisze kontrakt bez testów

KacpiTSW 06.07.2009 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 757557)
Wydaje sie, ze gdyby Nurkovic przyszedl na testy zima to juz od pol roku bylby naszym pilkarzem. Bo Siilanpaa to zawalil sobie te testy, o ile dobrze pamietam zlym wystepem w sparingu. A "Nurek" bronil naprawde dobrze.

Wydaje mi się, że jednak nawet jeśli by przyjechał do nas na testy zimą i tak byśmy go nie pozyskali... o ile dobrze pamiętam testowaliśmy jeszcze Australijczyka (nazwiska nie pamiętam), który zaprezentował się równie dobrze co Adis... do tego mieliśmy podpisać kontrakt z Ettienem (który był całkiem obiecujący pomimo swojego wieku) i również nie doszedł do skutku. Pewnie chodziło o kasę... nie mieliśmy jej.

IncognitoTSW 06.07.2009 20:58

A co się z tym Ettienem w końcu stało?

wolfy 06.07.2009 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 757628)

Podobno jeszcze żyje.

A tak poza tym, ktoś jeszcze chce bana? Dzisiaj idą hurtowo, więc jeżeli znacie jeszcze jakieś nazwiska bramkarzy z półwyspu apenińskiego, to się nie krępujcie. Za 3+ bramkarzy tydzień gratis!*

__________________________________________________ __________________________________________________ ______
* Oferta ważna do końca okienka transferowego lub do wyczerpania cierpliwości modów. Powyższy post ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty handlowej w myśl art. 66 Kodeksu Cywilnego.

MessiWisła4ever_tsw 06.07.2009 21:02

Cytat:

No jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o pieniadze.On chyba chcial wieksza placa niz mu proponowano

KacpiTSW 06.07.2009 21:04

Cytat:

Wiem, że wstępne warunki były uzgodnione i nagle Ettien zażyczył sobie nieco więcej pieniążków... i wiadomo jak się skończyło - adios Ettien...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl