Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

xanti1906 07.05.2012 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prorok (Post 1247384)
nie,że idzie do wisły tylko że wysłaliśmy do nich oferte 0,5 mln.E ,a oni oczekują 0,8 mln E.Mam nadzieje ,że się dogadają i przyjdzie za jakieś 0,6-0,7 mln.

Kupisz,Woźniak,Brożek,Głowacki +jakiś zagraniczny LO(Dudu?) i fajną paczke mamy w dodatku bardzo tanią.

Czy tania to nie wiem, Głowacki i Brożek swoje będą chcieli, ale widzę że nie tylko ja optuję za Woźniakiem.

vilgefortis 07.05.2012 15:10

http://www.ligapolska.pl/222534-osta...-w-slasku.html

Może by Celebana wyjąć?

wwf 07.05.2012 15:11

No a wyborcza już podaje że Celtic daje za Meliksona 3,1 miliona euro. Czyżby Bednarz popełnił błąd mówiąc w Canal plus że jak ktoś da Meliksona 3 bańki euro to ten jest wolny. Może warto było powiedzieć 5 milionów.

borys 07.05.2012 15:20

Bednarz to jest czlowiek, który nie wie kiedy i co powiedziec a tym bardziej jak negocjowac.

W srodku rundy powiedziec, ze wyje... wiekszosc pilkarzy - gratulacje. (zaslugiwali na to, ale timing wprost super)
I ta sytuacja, o której piszesz no masakra. Kto wie czy nie da sie wziac wiecej ale JB zaczyna od podania ceny ostatecznej. Nie tak bardzo wygórowanej.

borys 07.05.2012 15:21

Podwojny post.

wwf 07.05.2012 15:34

A czy ktoś pamięta ile mamy oddać z następnego transferu klubowi z Izraela. Z tego co ja pamiętam to Melikson był już w Krakowie i coś się zmieniło i wtedy Wisła dodała im jakieś procenty od następnego transferu, bo nie szło się dogadać.

Czy przypadkiem nie jest to 60/40

seba_109 07.05.2012 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1247633)
A czy ktoś pamięta ile mamy oddać z następnego transferu klubowi z Izraela. Z tego co ja pamiętam to Melikson był już w Krakowie i coś się zmieniło i wtedy Wisła dodała im jakieś procenty od następnego transferu, bo nie szło się dogadać.

Czy przypadkiem nie jest to 60/40

tego żaden kibic nie wie.

grzybson87 07.05.2012 17:03

.................Pareiko.................
Jovanovic - Czekaj - Nalepa - Lisowski
Kupisz - Wilk - Sobolewski - Makuszewski
Genkov - Brożek

Probierz wycygani z Jagieloni za puchar i superpuchar skrzydłowych i gitara
Melikson auf wiedersehen

mikel990 07.05.2012 17:52

Proponuję Bartkowskiego ( młody 21 lat ), ambitny, dość mądrze gra, a przede wszystkim zap***** na prawą obronę. Myślę że byłby to transfer na miarę Wilka

krzycho90tswns 07.05.2012 17:55

A gdzie on gra wogóle ten Bartkowski

grzybson87 07.05.2012 18:10

a Al Pacino za ile by zagrał na forstoperze?

krzycho90tswns 07.05.2012 18:13

Al Pacino nie wiem ale predzej Barack Obama

kacpaw91 07.05.2012 18:54

Ciekawe co będzie z Mateuszem Kowalskim. Termalica chyba nie śpieszy się z wykupem...

TOMEK 11 07.05.2012 19:32

na głównej L możemy przeczytać, że menago Stilica proponował go wojskowym także temat Stilic i Wisła nie był by chyba abstrakcją

cancer 07.05.2012 19:33

Boczny obrońca

Jak dla mnie idealnym obrońcą byłby Patryk Stępiński z Widzewa Łódź (może podczas tego sparingu w połowie maja zaimponuje p. Bednarzowi i p. Probierzowi)...

Bardzo obiecujący zawodnik...

Dobrym kierunkiem jest też szukanie zawodników w młodzieżówce Zagłębia Lubin lub Legii Warszawa, bo mają bardzo dobrą szkółkę...

cancer 07.05.2012 19:35

A tak w ogóle to zachęcam do oglądania meczu Polska - Słowenia (U-17)...

http://pl-sport.tv/

seba_109 07.05.2012 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzybson87 (Post 1247653)
.................Pareiko.................
Jovanovic - Czekaj - Nalepa - Lisowski
Kupisz - Wilk - Sobolewski - Makuszewski
Genkov - Brożek

Probierz wycygani z Jagieloni za puchar i superpuchar skrzydłowych i gitara
Melikson auf wiedersehen

za bardzo nie doświadczona obrona.

Revolver 07.05.2012 20:43

Mam dziwne wrażenie, że Dahan ma już taką "kosę" całym zarządem Wisły, że będzie intensywnie namawiał Maora na transfer (i przy okazji kolejną prowizję dla siebie.) Kilku piłkarzy, których jest agentem gra w Belgii, dlatego ten kierunek wydaje się całkiem prawdopodobny, natomiast sprzedaż Meliksona za proponowane (według mediów) 1,2 czy 1,3 mln Euro byłoby po prostu absurdalnie głupie.

krasny 07.05.2012 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cancer (Post 1247707)
A tak w ogóle to zachęcam do oglądania meczu Polska - Słowenia (U-17)...

http://pl-sport.tv/

Fajnie gra w środku ten Cierpka. Co myslisz?

kacpaw91 07.05.2012 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1247705)
na głównej L możemy przeczytać, że menago Stilica proponował go wojskowym także temat Stilic i Wisła nie był by chyba abstrakcją

Swoją drogą ciekawe rzeczy wychodzą przy okazji jednego incydentu ; )

PS Bardzo fajnie zresztą zarząd Legii napisał o sukcesie Lecha.

mikel990 07.05.2012 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzycho90tswns (Post 1247665)
A gdzie on gra wogóle ten Bartkowski

Bartkowski gra w widzewie - jeszcze rok temu był w ME wyłącznie a w tym sezonie pojawiał się w 23 spotkania w seniorach - łącznie coś koło 1300 minut grał - patrząc na jego wiek (21 lat - całkiem dobry rezultat ). Przypatrywalem się jego grze i myślę ze byłby przyszłościowym nabytkiem - szczególnie ze u nas obrona powinna być budowana na nowo ;/ może nie gralby w podstawowym składzie od razu ale na pewno dodał by drużynie trochę swiezosci. Gra przeważnie na prawej obronie, czasem na lewej.

adzik 08.05.2012 08:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1246796)
^^^
Podsumowując :) Witan, Modelski, Danch, Czerwiński, Wilusz, Lisowski, Oleksy, Rakowski, Pazdan, Matras, Kupisz, Makuszewski, Błąd, Łuczak, Patejuk, Mateusz Mak, Cani, Jankowski, Woźniak.

Kupisz to niezły kierunek. Niektórzy się na pewno oburzą, ale myślę, że poziomem można go porównać do Łobo, tylko kompletnie inny styl. O ile Łobodziński to dobra wrzutka, jako jeden z niewielu piłkarzy w lidze, ale poza tym nie jest zbyt szybki i zwinny, to Kupisz wręcz przeciwnie - szybki, zwinny, z przeciętną wrzutką ;)

Pełna zgoda. Z wymienionych przez Ciebie wyciągnąłbym na pewno Filipa Modelskiego i Maćka Wilusza (i nie sugeruję się tym, co powiedział Kosa w canal + ;) )

Mak może jeszcze sezon lub dwa poczekać i się ograć, a na już Kupisz.

cancer 08.05.2012 08:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 1247737)
Fajnie gra w środku ten Cierpka. Co myslisz?

Zgodzę się :)
Tylko nie widzę tego, żebyśmy go mogli jakoś przekonać...

Pasowałoby się zastanowić nad Linettym, który dobrze się prezentuje, no ale to następny zawodnik z Lecha...

Tasio1906 08.05.2012 09:12

Ja jestem za powrotem Arka Głowackiego. Głowa przerasta naszą aktualną obronę o "głowę" ;), w dodatku robiłby atmosferę w szatni, ponadto przy nim mogliby rozwinąć się Nalepa i Czekaj.
Ponadto uważam, że dobrym ruchem byłoby zakontraktowanie Michała Pazdana, zawodnik Górnika jest dobry w odbiorze piłki, a nasz Radkowi Sobolewskiemu latka lecą i potrzebna jest alternatywa. Ponadto jeśli Brożkzwom uda rozwiązać się umowy z Trabzonsporem to także byli by dobrą opcją dla Wisły pojawiąją się głosy, że jedyne co by robili to to machanie rękami, a dlaczego machali? Bo chcieli zwycięstwa Wisły i nie mogli pogodzić się z niepowodzeniem akcji. Jeśli w klubowej kasie jest ten milion euro, sondowałbym możliwość pozyskania Artura Sobiecha.

grzybson87 08.05.2012 09:40

Celeban płacze że go nie chcą we Wrocku:) Łuysy wążu do dzieła

http://slask.przegladsportowy.pl/Pil...612,1,789.html

brylant17 08.05.2012 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzybson87 (Post 1247816)

To jeszcze niech Mile weźmie :P a tak serio panie Bednarz marsz do Łodzi po Dudu

Ajax 08.05.2012 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzybson87 (Post 1247816)

Taaa, przychodzi piłkarz mistrza Polski porozmawiać z kudłatym
(P)iłkarz: Panie oświecony dyrektorze co może mi Pan zaoferować w swojej drużynie
(K)udłaty: niskie zarobki, wie Pan o nic nie walczymy budujemy drużynę no i nie mamy kasy
P: To wyśmienicie proszę mi dać kontrakt do podpisania!!
K: Tu proszę podpisać swój nowy kontrakt
P: A jest jakaś premia za mistrzostwo lub puchary?
K: Nie mamy kasy ale jest darmowy bon na zakupy w Bonarce i zniżka na klimatyzację do Volvo za zajęcie 6 miejsca
P: Wyśmienicie zawsze o tym marzyłem

cancer 08.05.2012 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1247822)
To jeszcze niech Mile weźmie :P a tak serio panie Bednarz marsz do Łodzi po Dudu

O tak... Dudu by się nam przydał! Pokłócony z Widzewem o ten kontrakt... Mimo iż jest obcokrajowcem, to świetnie mówi po polsku :D To na pewno byłoby wzmocnienie na obronie! No ale czy damy radę go pozyskać? Czas pokaże...

vote-for-mikey 08.05.2012 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1247822)

Dudu jest tylko kilka miesięcy młodszy od Magiery. Na korzyść Magiery przemawia to, że jest Polakiem i na pewno będzie tańszy w utrzymaniu. Na korzyść Dudu tylko te kilka miesięcy.

Lewych obrońców z Polskiej ligi (plus Pi. Brożek) brałbym w takiej kolejności: Rumiany, Magiera, Brzyski, Dudu, Henriquez, Brożek, Costa, Pejović, Lisowski

riv 08.05.2012 11:57

Dudu jest beznadziejny. Owszem ma dobre stałe fragmenty gry, jest jednym z najlepiej wrzucających piłkarzy w lidze ale to by było na tyle. Ten 'obrońca' w obronie jest na poziomie Paljicia a na pomocy nie ma co go ustawiać bo jest za wolny.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1247730)
Mam dziwne wrażenie, że Dahan ma już taką "kosę" całym zarządem Wisły, że będzie intensywnie namawiał Maora na transfer (i przy okazji kolejną prowizję dla siebie.) Kilku piłkarzy, których jest agentem gra w Belgii, dlatego ten kierunek wydaje się całkiem prawdopodobny, natomiast sprzedaż Meliksona za proponowane (według mediów) 1,2 czy 1,3 mln Euro byłoby po prostu absurdalnie głupie.

Dahan może sobie go namawiać. Melikson ma kontrakt i będzie go wypełniał dopóki się nie skończy albo nie przyjdzie satysfakcjonująca dla Wisły oferta - na chwilę obecną jest to bednarzowe 3 mln euro (trzymam go za słowo, że za mniej Meliksona nie puści). A jak się piłkarz będzie fochował w stylu "z niewolnika nie ma pracownika" to się mu jebnie jak w większości polskich klubów taką karę za cokolwiek, że się do końca kontraktu nie pozbiera i odsunie do klubu kokosa gdzie będzie sobie spokojnie gnił do Webstera.

xanti1906 08.05.2012 12:04

Tańszych, lepszych i do tego Polaków nie znajdziemy od Pazdana i Celebana. Jeżeli nie oni to kto?

mateusz1990r 08.05.2012 12:30

Ja w Wiśle widziałbym na lewej pomocy Patejuka choć ma 29 lat to ciągnął podbeskidzie do przodu.
Z Rakowa wyciągnąłbym tego ofensywnego pomocnika, no i jestem za powrotami Głowackiego i Brożków, rozglądnąłbym się jeszcze w Polonii Warszawa bo będzie teraz duża wyprzedaż, więc można byłoby coś ustrzelić.
Na lewą obronę najlepsza opcja dla mnie to Magiera z Górnika, tam też można było by szukać zastępcy za Bitona w osobie Milika, w tym sezonie podobał mi się jeszcze Jovanović z Korony na def pomocnika był by idealny. Przyglądnąłbym się jeszcze polskim piłkarzom którym kończy się kontrakt zagranicą, Janota, Cywka myślę że mogliby stanowić o silę wisły w przyszłym sezonie. Na bramkę jeszcze można ściągnąć Białkowskiego z Southampton gorszy od naszego serbskiego bramkarza napewno nie jest a przemawia za nim to że jest Polakiem

krzycho90tswns 08.05.2012 13:16

Mysle ze warty uwagi jest Edgar Cani mysle ze by sie sprawdzil

kha1 08.05.2012 13:24

Tak, na pewno, jeden z dwóch najbardziej gnojonych piłkarzy przez Wojciechowskiego. Nierób, do tego zarabiający duże pieniądze...

vote-for-mikey 08.05.2012 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1247862)
Tańszych, lepszych i do tego Polaków nie znajdziemy od Pazdana i Celebana. Jeżeli nie oni to kto?

Tylko, że Celeban jest (a jak nie jest, to na pewno menedżer mu wmawia, że jest) jedną z gwiazd tej ligi. Więc pewnie i pensje krzyknie sobie gwiazdorską - 300 tys.

ChG 08.05.2012 13:48

Według C+, Skorupski, Olkowski, Nakoulma i Milik są na liście transferowej Górnika Zabrze, który szybko potrzebuje gotówki. Wszystkich widziałbym w Wiśle, ale że to raczej nierealne, więc moglibyśmy kupić chociaż Olkowskiego i Milika. Bramkarza mamy dobrego, a Nakoulma ostatnimi czasy ciut obniżył loty, więc dwóch najmłodszych z tej "listy" pasowałoby do drużyny Probierza. ;)

borys 08.05.2012 13:51

Niektorzy srogo sie zawioda jak sie okienko skończy.

Probierz juz sprawdza mlodzierz. Bednarz przygotowuje sie do testów.

Wertian 08.05.2012 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzycho90tswns (Post 1247877)
Mysle ze warty uwagi jest Edgar Cani mysle ze by sie sprawdzil

Ten sam Cani, który z premedytacją łapał kartki bo mu się do Białegostoku jechać nie chciało. W Polonii jeszcze był pełen zamordyzm i najsurowszy klub kokosa na wschód od Odry więc i pozory zaangażowania zachowywał... u nas taki leń od razu położyłby się nogami do góry... zwłaszcza przy pieniądzach które musiałby niechybnie dostać. Bruno, Cani, nie dziękuję. Ciekawsi zawodnicy będą tam do wyciągnięcia.

vote-for-mikey 08.05.2012 14:13

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ly_Krakow.html

Magiera, Lisowski.

Za niedługo spodziewajmy się informacji: "Brzyski do Wisły?", "Wisła Kraków zagięła parol na Dudu!", "Piotr Brożek zostanie nowym-starym obrońcą Wisły!", "Czy Luka Pejović przejdzie do Białej Gwiazdy?", "Costa blisko transferu do Krakowa!"

szprotson 08.05.2012 14:17

heh Celebanem interesuje sie ponoć Besiktas :D

a co do Lisowskiego to ponoć juz Lech złożył oferte.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl