Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

fifi1906 31.12.2009 15:46

http://aleseriale.pl/cid,4099,title,...l?ticaid=59610 O ile to jest piosenka jakaś a nie ścieżka dźwiękowa to co to za muzyka co leci na poczatku w tym trailerze??

Mistel 31.12.2009 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 836018)
odnosząc sie do częstych pytan o 3d i AVATARA ,rozmawialem dzis z chlopakiem od dystrybucji i jakis tam ....... i jest różnica w jakosci wyświetlania tego filmu ,ponoć PLAZA i ich 3D najwieksze w POLSCE miażdzy w stosunku do BONARKI
ale to tylko odczucie chlopaka i jego kolegów z tej branży

Dokładnie. W IMAXie 3D jest dużo lepszy niż cyfrowe w Bonarce, Kazku i Zakopiance.

Edit
Podbijam pytanie o tani piercing i taniego męskiego fryzjera ;)

!!IRIVER!! 31.12.2009 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 836205)
Zobacz do Polo Marketu, duży wybór, choć ceny nie te...

Jest "Ojczysta' za 13,49 :)

Kupiłem w Polo Markecie Danzkę za 39,99 :D :P

dzięki za pomoc ;)

Gordian 31.12.2009 17:02

Potrzebuje zdjęcie, jakiegoś charakterystycznego obiektu Krakowa, które dało by się wykorzystać na okładkę pewnego magazynu. Macie coś takiego?

Macie jakieś robione przez siebie zdjęcia naszego stadionu? Interesują mnie takie z przed przebudowy.

Mateuusz 31.12.2009 17:16

http://idacdonikad2.blox.pl/resource/Szkieletor2.jpg
myślę że dość charakterystyczny:D

Niuton 31.12.2009 18:27

A ja pilnie potrzebuje odpowiedzi. Załączyłem na youtube filmin (2minuty, 12 mb - gdyby to miało znaczenie) załaczyło sie elegancko, ale nie rusza choc znajduje go wyszukiwarka. Mam tylko komunikat: error occurred, please try again. To jest normalne, e trzeba poczekac chwile po załąłczeniu czy cos mi nie dizała. Zaznaczam ze pierwszy raz uzywam serwisu yt nie jak widz.

A filmik o ktory pytałem juz zmontowałem, z uzyciem windows movie maker, audacity z biblioteka lame i movtoavi. Jakies 4 godziny roboty:)

brylant17 31.12.2009 18:56

Panowie i Panie wie ktoś jak odpalić pod Win 7 Kerio ? w trybie zgodności nie idzie :/ Druga sprawa jak w Win 7 ustawić tak aby okienka,otwierały się w nowych oknach tak jak w XP.

Kibic_1906 31.12.2009 19:57

Mam pytanko , czy w okol. Krakowa (Krakowie) są dziś otwarte jakieś pizzerie?Proszę o szybką odpowiedz :)

born2b3k 31.12.2009 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Niuton (Post 836293)
A ja pilnie potrzebuje odpowiedzi. Załączyłem na youtube filmin (2minuty, 12 mb - gdyby to miało znaczenie) załaczyło sie elegancko, ale nie rusza choc znajduje go wyszukiwarka. Mam tylko komunikat: error occurred, please try again. To jest normalne, e trzeba poczekac chwile po załąłczeniu czy cos mi nie dizała. Zaznaczam ze pierwszy raz uzywam serwisu yt nie jak widz.

A filmik o ktory pytałem juz zmontowałem, z uzyciem windows movie maker, audacity z biblioteka lame i movtoavi. Jakies 4 godziny roboty:)

spróbuj uploadować filmik jeszcze raz, możliwe że wina leży po stronie YT

Gordian 01.01.2010 06:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateuusz (Post 836274)
http://idacdonikad2.blox.pl/resource/Szkieletor2.jpg
myślę że dość charakterystyczny:D

Charakterystyczne bardzo :D Pomnik ludzkiej głupoty hehe ale mi bardziej chodziło o jakiś budynek budujący historyczne piękno tego miasta. Macie jakieś własne zdjęcie np Sukiennic, Mariackiego czy np Wawelu?

wegiel 01.01.2010 08:26

nie ważne.

% i przyćmienie, sorry.

===

ktoś się orientuje w jakiej cenie jest bilet PKP z Krakowa do Ostravy do Czech ?
na stronie pkp są info o czasie przejazdu, godzinach odjazdu etc, ale rubryka cena jest pusta.

Gordian 01.01.2010 09:16

Wybacz, że nie zrozumiałem. O co Ci chodzi?

Mati_GDA 01.01.2010 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 836305)
Mam pytanko , czy w okol. Krakowa (Krakowie) są dziś otwarte jakieś pizzerie?Proszę o szybką odpowiedz :)

nie wiem ale moszlife

DrewniaQ 01.01.2010 16:09

Jest coś takiego jak zwrot podatku, jeżeli w roku zarobiłem poniżej jakiejś sumy? Słyszałem coś o 3tys. zł, lecz nie wiem czy to prawda.

Zarobiłem całe 1000zł!!!

TSW Fanatyk 01.01.2010 16:56

Czy Avatar w IMAXie jest w wersji dubbingowanej czy lektor czy normalnie czyli z napisami?

A ma być wersja z lektorem albo dubbingiem w niedalekiej przyszłości?

I czy czytanie napisów odwraca uwagę w filmach 3D ? :D

dzięki

wisłaWieczysta 01.01.2010 17:00

są napisy czyli normalnie

DrewniaQ 01.01.2010 17:08

Na początku przeszkadza, bo napisy nie są "zrobione w 3D", później się przyzwyczajasz.
Ogólnie wolałbym bez napisów, bo świat wykreowany w tym filmie jest piękny i zamiast cały czas patrzeć, trzeba jeszcze czytać.

Ala1955 01.01.2010 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DrewniaQ (Post 836405)
Jest coś takiego jak zwrot podatku, jeżeli w roku zarobiłem poniżej jakiejś sumy? Słyszałem coś o 3tys. zł, lecz nie wiem czy to prawda.

Zarobiłem całe 1000zł!!!

Rzeczywiście dostaniesz zwrot odprowadzonego do US podatku, bo nie przekroczyłeś sumy zarobków wolnej od podatku. Podkreślam,że zwrot jest w wysokości sumy, jaką Ci odprowadzono (czyli nie dostaniesz więcej niż wpłaciłeś). Zaliczkowo pracodawca powinien odprowadzić Ci podatek w wysokości 19% więc zwrot powinien być około 190,00 zł.
Powinieneś się sam rozliczyć i wskazać sposób zwrotu pieniędzy (na konto, przekazem pocztowym)

Zola 01.01.2010 19:31

Wie Ktos na kiedy jest planowana ta "promocja" w Media Markt, ze "taniej o podatek VAT"?

Ofsajd 01.01.2010 19:36

2-3 styczeń (tan weekend ;) )

wegiel 02.01.2010 03:57

[FONT=&quot]mam pytanie o CV.

mianowicie jeśli Wasz poziom języka jest taki, że po prostu potrafiei się dogadać w nim, ale bez rewelacji,

to lepiej w CV wpisac poziom :

komunikatywny
czy
średni ?

bo tak sobie myślę, że komunikatywny może być odbierany jako taki do swodobnych rozmów po angielsku na wielu płaszczyznach. i na odwrót ;-/

jak Wy macie wpisane ?
[/FONT]

DYRU 02.01.2010 11:12

pytanie do narciarzy. na krawedziach nart pojawiła sie rdza. czym to najlepiej usunąć?? drobny papier scierny??
nie chce do serwisu jechac bo nie ma takiej potrzeby.

Śmiga jutro giełda narciarska w Rotundzie czy raczej "przerwa świąteczno-noworoczna"??

WISŁAZWE 02.01.2010 12:20

Czy ktoś wie ile czasu jest ważne skierowanie do lekarza specjalisty??

Czy wszystkich obejmuje ta nowa ustawa o bezpłatnych dowodach osobistych bo zgubiłem dowód i nie wiem jak z tym jest... czy tylko tych którzy wyrabiają po raz pierwszy.

DYRU 02.01.2010 12:28

dowody za free dla wszystkich

węgorz2 02.01.2010 13:53

Skierowanie do specjalisty jest ważne bezterminowo. Pani w rejestracji może sobie mówić co che, ale mamy na szczęści prawo. Jeśli gdzieś mówią wam, że nie mogą przyjąć skierowania z powodu przeterminowania, należy zawiadomić o tym wasz oddział NFZ.

Jak długo jest ważne skierowanie do lekarza specjalisty? Po jakim czasie od wystawienia - jeżeli pacjent z niego nie skorzystał - skierowanie traci ważność?

Odpowiedź: lek. med. Bogusława Kluza Kierownik Sekcji Ambulatoryjnej Opieki Specjalistycznej, Wydział Kontroli Realizacji Umów POW NFZ w Rzeszowie |

Nigdzie nie jest określone, jak długo ważne jest skierowanie. O jego okresie ważności może decydować np. rozpoznanie choroby lub terminy ważności badań dołączonych do skierowania.

za portalem zdrowie

węgorz2 02.01.2010 14:03

i jeszcze na stronie NFZ
Skierowania
Skierowanie na leczenie w poradni specjalistycznej lub w szpitalu oraz na badania, ważne jest do momentu jego realizacji lub traci ważność w chwili, gdy ustała przyczyna jego wystawienia. Wyjątek stanowi skierowanie do szpitala psychiatrycznego, które wydawane jest w dniu badania, a jego ważność wygasa po upływie 14 dni.

Skierowanie na rehabilitację traci ważność po 30 dniach. W tym czasie trzeba zarejestrować się na zabiegi rehabilitacyjne. Skierowanie na leczenie uzdrowiskowe ważne jest przez 12 miesięcy.

DYRU 02.01.2010 17:17

Nikt nie wie co z gieldą? na ichniejszej stronie nie znalazłem informacji :/ a bardzo mi zależy. W ciemno nie mam zamiaru jechać

P.e.c.h 02.01.2010 17:21

Dzisiaj była, więc jutro pewnie też

!!IRIVER!! 02.01.2010 17:31

Czy jeśli pracowałem w systemie umowy o dzieło i mój pracodawca odliczał mi po 19% podatku to muszę się jeszcze jakoś martwić rozliczeniem podatkowym za 2009?

1q2 02.01.2010 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 836809)
Czy jeśli pracowałem w systemie umowy o dzieło i mój pracodawca odliczał mi po 19% podatku to muszę się jeszcze jakoś martwić rozliczeniem podatkowym za 2009?

No będziesz musiał złożyć pita.

A jak już w tym temacie....Miał ktoś taką sytuacje że przyszło pismo z Urzędu że nie wszystkie dochody zostały uwzględnione w złożonym picie i proszę to uzupełnić? - Oczywiście nie ma podane co i dlaczego a dochody wedle mojej wiedzy zostały podane prawidłowo i całościowo.
Jak się do tego zabrać?

!!IRIVER!! 02.01.2010 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 836812)
No będziesz musiał złożyć pita.

A teraz druga kwestia - jeśli moje dochody były niskie, nie przekroczyły tysiąca złotych w 2009, to czy mój ojciec straci na mnie ulgę prorodzinną?

Blacha92 02.01.2010 17:58

Jeśli o zwrotach mówimy...

Pracowałem w wakacje jako młodociany w Mc'donaldzie. Zarobiłem około 600 zł. Czy dostanę teraz jakiś zwrot od skarbowego?
Nic im nie wysyłałem ale chyba Mac to zrobił. Czy aby dostać choć trochę , muszę coś teraz im zanieść?
I czy jest sens w ogóle zawracać sobie tym głowe , ile mniej więcej mógłbym dostać?

DYRU 02.01.2010 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez P.e.c.h (Post 836804)
Dzisiaj była, więc jutro pewnie też

dzięki wielkie dobry czlowieku :)

rzep 02.01.2010 19:21

ile kosztuje wynajęcie boiska do halówki w nowej hali przy Reymonta? na godzinkę np

pan_premier 02.01.2010 19:50

gdzie w Krakowie tanio wydrukuje cos w A1 najlepiej kolor 1 sztuka(nie typu że 500)plakatów, jakośc nie musi być fotograficzna

Nitrox 03.01.2010 07:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 836895)
gdzie w Krakowie tanio wydrukuje cos w A1 najlepiej kolor 1 sztuka(nie typu że 500)plakatów, jakośc nie musi być fotograficzna

Spróbuj na Piłsudskiego w Copy- Mark.

Prosze o kontakt osobe znającą dość dobrze język francuski.

Tylko_Wisła! 03.01.2010 08:25

Co myślicie o takim laptopie : http://www.vobis.pl/oferta/notebooki...900_15_6.aspx# . Wart swojej ceny czy nie ?

Kamil_mchw 03.01.2010 13:23

chciałbym sobie kupić maszynkę elektryczną do golenia niestety kompletnie się na tym nie znam... mam 22 lata więc zarost raczej mam miękki... ale jakie firmy są dobre, albo czy lepsze są z 3 głowicami czy z takim jak maszynka do włosów to już nie wiem... czy mógłby mi ktoś doradzić... może ktoś by zaproponował jakiś konkretny model... mogę przeznaczyć na ta przyjemność kilka stówek... powiedzmy 600zł. z góry dzięki.... elo

gigant 03.01.2010 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 837107)
chciałbym sobie kupić maszynkę elektryczną do golenia niestety kompletnie się na tym nie znam... mam 22 lata więc zarost raczej mam miękki... ale jakie firmy są dobre, albo czy lepsze są z 3 głowicami czy z takim jak maszynka do włosów to już nie wiem... czy mógłby mi ktoś doradzić... może ktoś by zaproponował jakiś konkretny model... mogę przeznaczyć na ta przyjemność kilka stówek... powiedzmy 600zł. z góry dzięki.... elo

Ja robię tak. Wchodzę na www.ceneo.pl wpisuję w wyszukiwarkę dany produkt i czytam opinie użytkowników, jeszcze się nie zawiodłem.

klusek106 03.01.2010 13:44

Panowie wsziędzie trąbiono o nowych zasadach na prawo jazdy... mialo wejsc z poczatkiem nowego roku.

Szukalem szukalem i nei znalazlem jakiejś rzetelnej informacji. Wie tu ktos cos konkretnie na ten temat ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl