Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

rokfor 20.10.2017 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1485388)
Niewiem czy niektorzy nie potrafia czytac zeby cos pojąć.

Tu niechodzi o kto ze ktos załuje dzieciakom,tylko o to ze takie akcje są z dupy bo w zaden sposób nie wplywaja na frekwencje,ktora i tak od 2-3 lat jest żenująca,jeden komplet na meczu z Legią jak juz pisalem to raczej powód do refleksjii jakich mamy pseudo "kibiców" (tych poza tymi 11 tys ktorzy na Wisle chodzą i na Sandecje tez przyjdą.).Zreszta na derbach byłem na A ,poogladalem kto tam chodzi i jedyny plus to taki ze zaplacili za bilet ,i ostatni raz bylem na tym sektorze.

To ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Naprawdę myślisz że od kilku lat te 11 tysięcy to są cały czas ci sami ludzie? Wisła 6 rok z rzędu nie gra w europejskich pucharach, to że frekwencja nie jest coraz gorsza tylko się utrzymuje na tym samym poziomie (słabym bo słabym ale się utrzymuje), to może zasługa między innymi takich akcji?

Karherop 20.10.2017 16:50

Cytat:

Niewiem czy niektorzy nie potrafia czytac zeby cos pojąć.

Tu niechodzi o kto ze ktos załuje dzieciakom,tylko o to ze takie akcje są z dupy bo w zaden sposób nie wplywaja na frekwencje,ktora i tak od 2-3 lat jest żenująca,jeden komplet na meczu z Legią jak juz pisalem to raczej powód do refleksjii jakich mamy pseudo "kibiców" (tych poza tymi 11 tys ktorzy na Wisle chodzą i na Sandecje tez przyjdą.).Zreszta na derbach byłem na A ,poogladalem kto tam chodzi i jedyny plus to taki ze zaplacili za bilet ,i ostatni raz bylem na tym sektorze.

Nie kwapisz się z odpowiedzią na moje poprzednie pytanie to zadam je ponownie:

Czy jak obecni kibice Wisły wymrą na stadion nikt nie przyjdzie? Wisła nie zyskuje nowych kibiców? Stała frekwencja nie oznacza, że nie pojawiają się nowi kibice, geniuszu.

Idąc tropem rozumowania niektórych osób to cały TS nie ma sensu, przecież świadczy misję publiczną i nie zarabia, a wciąż dokłada do interesu. Po co wychowywać poprzez sport? Lepiej otworzyć firmę i zarabiać w innych segmentach gospodarki.

PS. Dzieci 'zwolniły' 550 biletów. Kupcie sobie ten bilet zamiast płakać przy klawiaturze.

darotsok73 20.10.2017 17:59

Wojtas, nie wiem co masz do kibiców z sektoru A, chodzę tam od paru lat, w ekipie trzypokoleniowej, jest tam spora grupa kibiców ze starej 10, są pikniki, janusze, rodziny. dzielenie trybun na lepsze i gorsze to DZIECINADA :D

krzaq12 20.10.2017 20:04

Na stronie pojawiło się 47 biletów rzekomo dostępnych.
Widnieje jednak informacja, że sprzedaż internetowa jest już zakończona.

Jeśli ktoś nie ma jeszcze biletu, a bardzo mu zależy, niech próbuje jutro dostać bilet w kasach.

kbr 20.10.2017 22:00

Jest rada dla tych, którzy mają ból dupy, że nie obejrzą tego meczu na żywo. Na następną rundę kupcie karnet i obejdzie się bez takich dyskusji.

royalmichael 20.10.2017 23:05

Ogólnie wygląda na to, że w piątek było ok 1k zwrotów. Najpierw pojawiło się ~370, jak zeszły wszystkie to znów pojawiło się prawie 600. Co ciekawe z jakiegoś powodu nie dało się kupić ani jednego przez internet.

krzaq12 21.10.2017 09:34

Szkoda tylko, że klub o tym nie informuje. Mimo wszystko powinni napisać choćby krótką wzmiankę na oficjalnej.

Matejas_ 21.10.2017 09:54

Cytat:

Zreszta na derbach byłem na A ,poogladalem kto tam chodzi i jedyny plus to taki ze zaplacili za bilet ,i ostatni raz bylem na tym sektorze.

To Cię chyba widziałem. Siedziałeś na samej górze i w 76 minucie wyszedłeś z drugą połówką zdegustowany wynikiem 0:1?

PS. pieprzenie z tymi karnetami... ja wolę kupować bilety bo przynajmniej więcej kasy idzie dla klubu. Policzmy może straty związane z karnetowcami? O co chodzi z tymi biletami? Ja kupiłem we wtorek trzy bilety i problemu z tym nie miałem. To, że jeden z drugim wstydził się rodzicom czy dziadkom przyznać, że brakuje mu 20zł do biletu to już jego problem i niech jojcy jak stara baba na Kleparzu!

ArturBarlinek 21.10.2017 10:05

A ja będąc w Barlinku, kupiłem bilet w trzecim dniu sprzedaży, można? Można

Rustin 21.10.2017 10:18

Nie martwcie się o te bilety, o których to "klub nie informuje". Na stadion codziennie przychodzą osoby, które pytają o bilety, mimo, że ich nie ma i na bieżąco je wykupują. Biletów nie ma a dziś kolejka pod stadionem, zeszły kolejne bilety i jestem pewny, że w ciągu godziny czy dwóch zostaną wyprzedzane. Jaki sens o tym informować, skoro to "schodzi" w moment?

darotsok73 21.10.2017 10:49

Sorreczki, ja karnetowiec od 15 lat albo i dłużej. POLECA Mwygoda komfort i oszczędność. :D Niezmiennie komiczne są żale pechowców którzy nie mogli,- nie mogą kupić sobie biletów na LEGIĘ. Jak sobie robicie spinkę na jeden dwa max trzy mecze w sezonie to sobie wykupujcie karnet na te właśnie mecze( jeśli to możliwe ) :D . Powetujcie sobie to na SANDECJI. Karnetowcy chodzą na WISŁĘ , dla tego chodzą i mają swoje miejsca a nie jęczą. Wiślacko pozdrawiam.

rokfor 21.10.2017 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1485420)
PS. pieprzenie z tymi karnetami... ja wolę kupować bilety bo przynajmniej więcej kasy idzie dla klubu. Policzmy może straty związane z karnetowcami? O co chodzi z tymi biletami? Ja kupiłem we wtorek trzy bilety i problemu z tym nie miałem. To, że jeden z drugim wstydził się rodzicom czy dziadkom przyznać, że brakuje mu 20zł do biletu to już jego problem i niech jojcy jak stara baba na Kleparzu!

Teoretycznie tak, ale dla klubu z długami może być lepiej dostać 400zł od razu niż 600zł w ratach rozłożonych na 10 miesięcy. Zresztą ilu jest kibiców którzy nie kupują karnetu a i tak są na każdym meczu? Po za tym pieniądze zaoszczędzone na karnecie zawsze można wydać na gadżety lub akademię ;)

Karherop 21.10.2017 12:52

Karnet to wygoda, a jak chcecie dac Wisle zarobić to kupujcie pamiątki, koszulki, szale itd. To argument z dupy, że ktos kupuje bilety żeby klub więcej zarobił niż przy karnecie. Większość osób kupuje bilety by nie przepłacic gdy wie ze nie będzie na stadionie częściej niz 4-5 razy ma rundę i taka jest prawda.

Bardziej do mnie przemawia argument że nie można zmienic miejsca majac już klarnet, ale wiemy też jak to wyglada w praktyce na stadionie.

Jedna rzecz natomiast jest do poprawy, w szczególności przy "komplecie" powinna być możliwość przekazania miejsca na meczu w przypadku gdy wiesz że sie na nim nie pojawisz.

Matejas_ 21.10.2017 13:24

Mam kumpla, który ma karnet a jutrzejszy mecz bedzie jego poerwszym w tym sezonie przy R20! Niestety robota, wyjazdy, etc.

darotsok73 21.10.2017 14:22

Ile osób wykupiło karnety wiadomo , ile wynosi średnia frekwencja na meczach wiadomo. Nieobecni nie mają racji. Ostatnim argumentem była póżna pora spotkań. Ok. niech to będzie 1 tys mniej. A gdzie reszta?, ? sieroty poTelefonikowe ?, Nie chce nikogo obrażać ale fakty i iliczby mówią same za siebie.

R33 21.10.2017 14:27

A wg mnie karnet jest bardziej opłacalny dla klubu nawet od pojedynczych biletów gdyż pieniądze ma od razu, a nie zastanawia się co będzie za jakiś czas, czy ktoś kupi czy ktoś nie kupi. Zresztą gdyby tak nie było to po co by robił np. karnety na raty?

rokfor 21.10.2017 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1485443)
Mam kumpla, który ma karnet a jutrzejszy mecz bedzie jego poerwszym w tym sezonie przy R20! Niestety robota, wyjazdy, etc.

i to jest kolejny argument że dla klubu kupno karnetu jest lepsze.

regan 21.10.2017 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rokfor (Post 1485450)
i to jest kolejny argument że dla klubu kupno karnetu jest lepsze.

Dokladnie. Karnet to szybka kasa dla klubu wieksza stabilnosc budzetu i klub moze rozplanowac wydatki na przyszlosc.

A ci co mowia ze kupuja bilety bo to w sumie wieksza kasa dla klubu pewnie robia to dlatego by sobie zaoszczedzic wybierajac mecze na ktore przyjdą.

Karherop 22.10.2017 08:05

Krzykacze ucichli, dodam jednak jeszcze info z tt od Knury:

Z puli biletów które trafily do dzieci z domu dziecka 400 biletów zasponsorowal Kuba Blaszczykowski.

Jakiś komentarz Wojtas i koledzy?

mitmichael 22.10.2017 08:10

Powaznie mieliscie problemy, ze dzieciaki bilety dostaly? prosze was, zamiast glupio gadac to skakac po bilety bo jeszcze sa a nie placzecie jak przedszkolaki. 3 tygodnie czasu na kupno biletu a pod wydarzeniem utworzonym przez klub na facebooku od przedwczoraj: kupie bilet, kupie 3 bilety, nagle jak nie ma to sie wszyscy rzucaja a potem jeszcze jakies pretensje. Brawa dla Kuby, na nim zawsze mozna polegac

Dariook 22.10.2017 08:56

W swietle tych argumentow...cala ta akcja zapelniania stadionu to marketingowy strzal w stope :lol:

regan 22.10.2017 10:41

Ja słyszałem że drugie 400 zasponsorował Marcelo a trzecie 400 Zurawski :D
Tylko co to ma do tego o czym byla mowa. Nie ważne kto komu cos zasponsorowal. 5 tys rozdanych biletów na taki mecz jest głupotą i tyle. Mozna rozdac 1 tys max 2 a nie 5 tys. Dobrze ze chociaz ponad 1 tys zwrotow bylo i mam nadzieje ze nie byly to w wiekszosci na C

P.s a jak chcemy cos z robic z pompą to za 2 tygodnie przyjezdza Sandecja za 3 Pogon a za 5 tyg Gornik. Wtedy nie nie polecam robić pół środków, tylko powinno się rozdac 15 tys i pochwalic frekwencja 30 tys na tych meczach. Z Marketingowego punktu widzenia jeszcze lepiej brzmi. Tak dokładnie robił Leszek-Amikorz. Rozdal raz 19 tys biletow dzieciom i mogli sie pochwalic 40 tys na jakiejs Arce czy czymś tam. Ale nie słyszalem zeby jakis mistrz biznesu wpadl tam na pomysl rozdac 5 tys na mecz z Legią!

Ale oczywiscie u nas po meczu z Legia konczy sie swiat. Marteing klubu zwija interes. W.S zalozy temat dzien przed meczem a nie tydzien przed jak w chwili obecnej. Wszystkim wszystko nagle zacznie wypadać, odległość dla wszystkich z domu na stadion nagle sie powiekszy. U.W oprawe zrobi dopiero za rok a Fanatycy z C obraza sie na dzialania WSH i Ruch ale na Legie zawieszaja oczywiscie protest :D

Przemyślcie to

Dariook 22.10.2017 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1485487)
Ale oczywiscie u nas po meczu z Legia konczy sie swiat. Marteing klubu zwija interes. W.S zalozy temat dzien przed meczem a nie tydzien przed jak w chwili obecnej. Wszystkim wszystko nagle zacznie wypadać, odległość dla wszystkich z domu na stadion nagle sie powiekszy. U.W oprawe zrobi dopiero za rok a Fanatycy z C obraza sie na dzialania WSH i Ruch ale na Legie zawieszaja oczywiscie protest :D

Przemyślcie to

Udowodniles, ze naprawde potrzebujemy świeżej krwi. Inwestowanie w dzieciakow jest koniecznoscia.

regan 22.10.2017 11:23

Oczywiscie w młodych trzeba inwestować. Tylko należy jeszcze dobrać odpowiednie środki do osiągnięcia celu

Jest jeszcze druga strona medalu. Mlodziez musi sie tez czyms wykazac a nie dostawac wszystko na tacy. O tym tez nalezy pamietac

Karherop 22.10.2017 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1485491)
Oczywiscie w młodych trzeba inwestować. Tylko należy jeszcze dobrać odpowiednie środki do osiągnięcia celu

Jest jeszcze druga strona medalu. Mlodziez musi sie tez czyms wykazac a nie dostawac wszystko na tacy. O tym tez nalezy pamietac

Muszą się wykazać w domu dziecka? Może wysłać 10 latka do pracy?

Dostaja wszystko na tacy.. Chyba naprawdę nie wiesz o czym mówisz

Fugiel 22.10.2017 12:50

Dzieci z domu dziecka na tacy ? Serio? Super, ze ida na mecz z Legia a nie Piastem. Oprawa, klimat, emocje. Takie mecze wspomina sie latami. Moze ktos z tych dzieciakow kiedys bedzie przez 20 lat kupowac karnet na golda ? hmm?

regan 22.10.2017 12:53

Ja mam wrazenie ze rozmawiam tu z polglowkami nie potrafiacymi czytac ze zrozumieniem. Mowa jest ogolnie o mlodzierzy w ktora 6 lat "inwestujemy". Zostawie to po meczu ;)

rokfor 22.10.2017 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1485500)
Ja mam wrazenie ze rozmawiam tu z polglowkami nie potrafiacymi czytac ze zrozumieniem. Mowa jest ogolnie o mlodzierzy w ktora 6 lat "inwestujemy". Zostawie to po meczu ;)

Dwa pytania:

1. Czy wyniki Wisły od 6 lat poprawiają są coraz lepsze? NIE
2. Czy frekwencja się pogarsza? NIE

Powtórzę to jeszcze raz, Wisła nie gra w pucharach od 6 lat, wiele osób w tym moich znajomych przestało chodzić na mecze, a frekwencja się nie zmniejsza, jest niska, ale się nie zmniejsza. Jakieś efekty to inwestowanie w młodzież przynosi.

kbr 22.10.2017 13:21

Dzieci z domów dziecka dostają wszystko na tacy? Jakbym słyszał jakiegoś Korwina. Jak Ultrasi odpalą race i dostaniemy karę to też będziesz płakał, że to straty dla Klubu, czy wtedy będzie wszystko cacy?

Dariook 22.10.2017 13:22

Panowie. Przeciez problemem tu nie są dzieci ale parakibice, ktorzy idą na 1 mecz w sezonie.

ArturBarlinek 22.10.2017 13:24

Skończyły się wszystkie bilety na Lożę MAX-Fliz VIP Gold oraz VIP Silver.

Klub dokłada ciągle po ok 40 biletów, to miejsca niewykorzystane przez dzieci. Będzie nas ok 33 tysiące.

domin_czyzyny 22.10.2017 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1485505)
Skończyły się wszystkie bilety na Lożę MAX-Fliz VIP Gold oraz VIP Silver.

Klub dokłada ciągle po ok 40 biletów, to miejsca niewykorzystane przez dzieci. Będzie nas ok 33 tysiące.

I to jest bardzo dobra wiadomość!

Charlie 22.10.2017 19:54

O 17.10 podszedłem pod E23 i wszedłem na trybunę akurat na hymn. Ponoć kołowrotek był zepsuł, nie zmienia to faktu, że to patologia.

domin_czyzyny 23.10.2017 11:59

Za kolowrotki odpowiada miasto...klub zgłasza awarie, miasto je tak naprawia. Przez kilka meczów kolowrotek na e13 był popsuty.

TRZEBINIAnin 23.10.2017 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1485234)
Po aktualizacji ze strony klubu jest tych biletow 5 tys :D
Jeszcze bardziej swietna bylaby gdyby pula wynosila 10 tys! :D nie badzmy tacy skąpi nie żałujny dzieciom, budżet jest z gumy problemów finansowych wielkich nie ma wiec rozdawac można :D

Dla Twojej wiadomości śmieszku. Za bilety dla dzieci z domów dziecka w większości zapłacił Kuba + kilku innych sponsowrów.
Bilety dla dzieci ze szkół nie były darmowe, każdy rodzic płacił 55zł: 5zł dziecko + 30zł opiekun +15zł autokar.
Nie wiem jak akademia płaciła więc nie pisze.
Lepiej pisać o faktach, czy takie śmieszkowe posty jak Twój? nie odpowiadaj.

szczepans21 31.10.2017 15:48

Ile poszło biletów?

LanceTS 07.11.2017 20:10

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...a6&oe=5A6A131B

Olo 08.11.2017 16:59

Siema,
Jako, że jedyną ciekawą kwestią pobytu Termalicy :) w ekstraklasie jest bliski wyjazd i możliwość wykupu biletów na sektory poza klatką to proponuję już rozpocząć akcję.
Zróbmy to co ostatnio, wykupmy wszystkie bilety na sektory A B i C. Do klatki i tak będzie komplet, atmosfera swojska gwarantowana. "Co to za miasto, co to za wieś..." ;)

https://www.kupbilet.pl/sport/pilka_nozna/pn0780

PiVoSH92 08.11.2017 20:08

....a, poniedziałek o 18... rewelacyjna godzina

Olo 09.11.2017 20:17

Kibole Termy już kończą wykupować swoją stronę :) nie spać !

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl