Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

vote-for-mikey 05.05.2012 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1246917)
Ani Jaliens ani Saidi nie grali w 2 lidze. Voskamp i Suart prezentują wg. ciebie przeciętny poziom? Bo wg. mnie do tego im daleko.

Ale graliby, gdyby nie przyszli do Polski, bo w Eredivisie już ich nie chciano.

---

Wzmocnieniem mogliby być Bandrowski i Pazdan, na środek pomocy. Obu się kończą kontrakty, Bandrowski w defensywie prezentuje podobny poziom co Wilk, a ofensywie oferuje trochę więcej; z drugiej strony jest starszy (ale tylko o dwa lata), i ostatnimi czasy nieco szklany. Pazdan natomiast dobrze gra przede wszystkim w obronie, mało dając w ofensywie; jeśli by przeszedł to byłby zaledwie kilka miesięcy starszy niż Wilk, kiedy ten przychodził do nas. A akurat środkowy pomocnik ma się u nas od kogo uczyć. Warto dodać, że Pazdan to Hucior od małego, na pewno nie miałby nic przeciwko wróceniu do domu.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/ba...4512_9284.html

kacpaw91 05.05.2012 14:27

Mam nadzieję, że Bednarz już rozmawiał z Trabzonsporem na temat Pawła Brożka. Na mundialu może się zdarzyć, że strzeli jakiegoś gola i ktoś go będzie chciał. Skorża długo szukał dla Brożka partnera - wysokiego napastnika. Teraz mamy dobrze grającego głową Genkova. Zdaje mi się, że razem mogliby stworzyć świetny duet na naszą ligę.

vote-for-mikey 05.05.2012 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1246927)
Mam nadzieję, że Bednarz już rozmawiał z Trabzonsporem na temat Pawła Brożka. Na mundialu może się zdarzyć, że strzeli jakiegoś gola i ktoś go będzie chciał. Skorża długo szukał dla Brożka partnera - wysokiego napastnika. Teraz mamy dobrze grającego głową Genkova. Zdaje mi się, że razem mogliby stworzyć świetny duet na naszą ligę.

Mundial dopiero za dwa lata :P

Ale też mam taką nadzieję.

kacpaw91 05.05.2012 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1246934)
Mundial dopiero za dwa lata :P

Ale też mam taką nadzieję.

Skąd mi się Mundial wziął to ja nie wiem ; D

kacpaw91 05.05.2012 15:19

Peszko do wyjęcia za 450 tysięcy euro wg Eurosportu. Kupić i po jednej rundzie sprzedać ; )

Kulawik88 05.05.2012 15:32

Podejrzewam że nie będzie nas stać na jego pensję. Wątpię by zgodził się na tak drastyczny spadek zarobków. W Polsce chyba tylko Legię byłoby na jego stać.

mitmichael 05.05.2012 15:35

Pareiko - Jovanovic, Baszczynski, Głowacki, Dudu - Kupisz, Sobolewski, Melikson, Zienczuk - Brozek, Genkov i jedziemy :) 5ciu obcokrajowcow i 6sciu Polakow i nikt by juz sie nie doczepiał. Ciekawe czy Zienkczyk chcialby wrocic, Baszczynski to juz predzej.

syryls 05.05.2012 15:41

Legia - jak nie kupi jej dosyć bogaty biznesmen to z nią jest krucho, zresztą w Polsce znów będziemy miec zawodników z małymi zarobkami. Walter sprzedaje Legie. O Polonii to już nie wspomnę, Lech również nie jest bogaty. Znów wracamy do punktu wyjścia. A strasznie mówiono że Liga się rozwija.

kacpaw91 05.05.2012 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1246955)
Legia - jak nie kupi jej dosyć bogaty biznesmen to z nią jest krucho, zresztą w Polsce znów będziemy miec zawodników z małymi zarobkami. Walter sprzedaje Legie. O Polonii to już nie wspomnę, Lech również nie jest bogaty. Znów wracamy do punktu wyjścia. A strasznie mówiono że Liga się rozwija.

I się okazuje, że Wisła jest w najlepszej sytuacji. Można narzekać na Cupiała za niektóre decyzje, ale lata mijają, a Wisła tylko raz na jakiś czas wypada poza pierwszą trójkę, a przeciwnicy Wisły się zmieniają. Dlatego w następnym sezonie można się spodziewać wszystkiego - walki o utrzymanie, walki o środek tabeli, albo mistrzostwa.

Acima 05.05.2012 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1246955)

Nie do końca się zgodzę z tym upadkiem finansowym Legii. Jeżeli uda się jej ponownie awansować fazy grupowej LE to powinni być w stanie wypracować nadwyżkę budżetową bez konieczności sprzedawania zawodników. Legia ma zdecydowanie najlepszy stadion pod względem komercyjnym (najwyższe ceny, wynajęta większość lóż, sprzedana nazwa stadionu itp.) przez co zyski z dnia meczu ma najwyższe w lidze.

Cytat:

Podejrzewam że nie będzie nas stać na jego pensję. Wątpię by zgodził się na tak drastyczny spadek zarobków. W Polsce chyba tylko Legię byłoby na jego stać.
Peszko w Koloni zarabia 60 tys. euro miesięcznie czyli ponad 700 tys. za rok gry. Żaden polski klub nie jest w stanie zaproponować mu podobnej wypłaty, a znając chciwość Sławusia to nie liczyłbym na jakiekolwiek ustępstwa finansowe.

seba_109 05.05.2012 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1246985)
Peszko w Koloni zarabia 60 tys. euro miesięcznie czyli ponad 700 tys. za rok gry. Żaden polski klub nie jest w stanie zaproponować mu podobnej wypłaty, a znając chciwość Sławusia to nie liczyłbym na jakiekolwiek ustępstwa finansowe.

co ty sobie myślisz przecież musi sobie zarobić na flaszke :)

TheGameLA 05.05.2012 19:36

Takafumi Akahoshi - pogoń szczecin. Środek pomocy, dobry drybling, strzał, potrafi wyjść do skrzydła i wrzucić, lub z drugiej lini. Można się mu przyjrzeć. Kagawa przypomnijcie sobie skąd przychodził xD

kacpaw91 05.05.2012 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TheGameLA (Post 1247054)
Takafumi Akahoshi - pogoń szczecin. Środek pomocy, dobry drybling, strzał, potrafi wyjść do skrzydła i wrzucić, lub z drugiej lini. Można się mu przyjrzeć. Kagawa przypomnijcie sobie skąd przychodził xD

Jedyny, który w tym meczu Pogoń - Kolejarz ciekawie się prezentuje ; )

seba_109 05.05.2012 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TheGameLA (Post 1247054)

wg mnie za stary 25 lat i gra jeszcze w 1 lidze ;/

bonawentura 05.05.2012 23:19

Patejuk, Gajos, Głowacki, Dudu Pariaba, Kupisz, Mateusz Mak i Pazdan - ci zawodnicy mogliby zostać zakontraktowani przez Wisłę. Dokładając do tego Chrapka, który wraca z wypożyczenia mamy całkiem przyzwoitą drużynę. Obstaję przy Patejuku, bo to zawodnik, który będzie tani, solidny, silny i być może będziemy mieli z niego pożytek. W obecnej sytuacji finansowej Wisły to zawodnik na "naszą kieszeń". W przyjście Brożka po prostu nie wierzę, prędzej zostałbym papieżem, a na to się nie zanosi, więc trzeba brać tego, kto jest dostępny na rynku i będzie stanowił doskonałe uzupełnienie dla Genkova.

xanti1906 05.05.2012 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1247144)
Patejuk, Gajos, Głowacki, Dudu Pariaba, Kupisz, Mateusz Mak i Pazdan - ci zawodnicy mogliby zostać zakontraktowani przez Wisłę. Dokładając do tego Chrapka, który wraca z wypożyczenia mamy całkiem przyzwoitą drużynę. Obstaję przy Patejuku, bo to zawodnik, który będzie tani, solidny, silny i być może będziemy mieli z niego pożytek. W obecnej sytuacji finansowej Wisły to zawodnik na "naszą kieszeń". W przyjście Brożka po prostu nie wierzę, prędzej zostałbym papieżem, a na to się nie zanosi, więc trzeba brać tego, kto jest dostępny na rynku i będzie stanowił doskonałe uzupełnienie dla Genkova.

Zamiast Patejuka to Arkadiusz Woźniak z Zagłębia. Do tego dodać Celebana, którego wypisuje chyba za każdym razem jak coś skrobię w tym temacie.

seba_109 06.05.2012 10:41

i Milika z Górnika!

TOMEK 11 06.05.2012 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1247192)
i Milika z Górnika!

zdąży jeszcze zgasnąć jak Jonczyki itp.

kacpaw91 06.05.2012 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1247203)

Jonczyk zgasł? To chyba nie wiesz, że na przestrzeni dwóch ostatnich sezonów miał dwie poważne kontuzje. Jak wrócił po ostatniej to dawał radę, teraz chyba nadal jest kontuzjowany.

Acima 06.05.2012 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1247203)

A jak nie zdąży zgasnąć to Górnik rzuci cenę z kosmosu i tyle go zobaczymy w Wiśle.

TOMEK 11 06.05.2012 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1247211)
Jonczyk zgasł? To chyba nie wiesz, że na przestrzeni dwóch ostatnich sezonów miał dwie poważne kontuzje. Jak wrócił po ostatniej to dawał radę, teraz chyba nadal jest kontuzjowany.

Boguski zgasł? To chyba nie wiesz, że na przestrzeni dwóch ostatnich sezonów miał dwie poważne kontuzje. Jak wrócił po ostatniej to dawał radę, teraz chyba nadal jest kontuzjowany

bonawentura 06.05.2012 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1247147)
Zamiast Patejuka to Arkadiusz Woźniak z Zagłębia. Do tego dodać Celebana, którego wypisuje chyba za każdym razem jak coś skrobię w tym temacie.

A czy Woźniak jest za darmo? Patejukowi kończy się kontrakt - możnaby podpisać z nim na jeden rok z opcją przedłużenia na kolejny. Wiele by nie kosztował, a jest waleczny, szybki - myślę, że byłby odpowiedni. Podbeskidzie to drużyna stworzona z walczaków. W drużynie często niezbędni są tacy ambitni zawodnicy.

JOSE 841 06.05.2012 11:45

seba_109 może i mają talent pytanie tylko na którą ligę 1,2 ???bo raczej nie na ekstraklase i nie na teraz
xanti1906 żaden zawodnik ze skorumpowanego teamu nie zawita już do Wisły zwłaszcza po epizodzie z Łobodzińskim więc nie ma sensu łączyć zawodników Zagłebia z Wisłą

kacpaw91 06.05.2012 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1247219)
Boguski zgasł? To chyba nie wiesz, że na przestrzeni dwóch ostatnich sezonów miał dwie poważne kontuzje. Jak wrócił po ostatniej to dawał radę, teraz chyba nadal jest kontuzjowany

Złe słowo. "Zgasł" tyczy się raczej zawodnika, który zatracił formę, a nie jest "kontuzjogenny". Jeżeli chłopak wraca po kontuzji i coś daje zespołowi to raczej nie zgasł... Jednak lepiej tak powiedzieć, aby teoria była poparta "dowodami". Słaby przykład.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1247222)
A czy Woźniak jest za darmo? Patejukowi kończy się kontrakt - możnaby podpisać z nim na jeden rok z opcją przedłużenia na kolejny. Wiele by nie kosztował, a jest waleczny, szybki - myślę, że byłby odpowiedni. Podbeskidzie to drużyna stworzona z walczaków. W drużynie często niezbędni są tacy ambitni zawodnicy.

Jeżeli nie patrzymy na wiek to lepiej Kosowski, Zieńczuk, Frankowski. Jeżeli ściągamy już zawodnika 28+ to musi on prezentować naprawdę dobry poziom. W innym wypadku taki transfer jest błędem. Lepiej pójść drogą wypożyczania uzdolnionej młodzieży ze średniaków czołowych lig lub czołowych drużyn takich lig jak holenderska, czy portugalska. Pisałem o tym, że może na zawodnikach nie zarobimy, ale jest szansa zrobić wynik i poprawić opinie wśród młodych graczy nie tylko z Polski.

art 06.05.2012 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1247219)
Boguski zgasł?

Kompletnie zapomniałem, że On jeszcze u Nas jest, bo jest, tak?

seba_109 06.05.2012 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1247223)
seba_109 może i mają talent pytanie tylko na którą ligę 1,2 ???bo raczej nie na ekstraklase i nie na teraz

wypożyczyć do I ligi albo tak załatwić aby podpisał z nami kontrakt, a sezon lub dwa pograł w Górniku.

TOMEK 11 06.05.2012 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1247224)
Złe słowo. "Zgasł" tyczy się raczej zawodnika, który zatracił formę, a nie jest "kontuzjogenny". Jeżeli chłopak wraca po kontuzji i coś daje zespołowi to raczej nie zgasł... Jednak lepiej tak powiedzieć, aby teoria była poparta "dowodami". Słaby przykład.

nie obchodzą mnie słowa, porównania i inne gadki, gościa nie ma, mógł być kontuzjowany, paść krowy, pracować w kopalni- nie ma go i tyle

kacpaw91 06.05.2012 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1247233)
nie obchodzą mnie słowa, porównania i inne gadki, gościa nie ma, mógł być kontuzjowany, paść krowy, pracować w kopalni- nie ma go i tyle

Takie jest ryzyko każdego transferu, więc nie ściągajmy najlepiej nikogo. Chyba, że zainwestujemy w Milan Lab, ale wtedy też jest jakieś ryzyko...

JOSE 841 06.05.2012 12:21

TOMEK 11 przyjacielu jak umieściłes na forum ten skład boiskowy?? http://ekstraklasa.wp.pl/ekstraklasa...r.html"><param ciekawe czy tak będzie wyglądać nowa Wisła wg Probierza w nowym sezonie????

xanti1906 06.05.2012 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1247245)
TOMEK 11 przyjacielu jak umieściłes na forum ten skład boiskowy?? http://ekstraklasa.wp.pl/ekstraklasaBoisko.swf?t=0&p0=1500&p1=1508&p2=1104& p3=0910&p4=1204&p5=0916&p6=1215&p7=1230&p8=1228&p9 =1024&p10=1226&aXml=trenerinfo.html&click=http://ekstraklasa.wp.pl/wirtualny_trener.html"><param ciekawe czy tak będzie wyglądać nowa Wisła wg Probierza w nowym sezonie????

Zamiast Bruno - choćby i Kaźmierczak. Z tyłu Pareiko, Jovanović, Chavez, Celeban, Dudu Paraiba. I jest dobry team :)

HEDu 06.05.2012 13:05

Hmm Bruno i Cani pierwsi do sprzedaży - tak mówi Wojciechowski w Cafe Futbol. Więc będzie tanio.

JOSE 841 06.05.2012 13:30

xanti1906 dla Śląska Kaźmierczak to dobro narodowe tak samo jak Milan za które policzą podwójnie więc większe prawdopodobieństwo że Probierz będzie chciał kogoś sprawdzonego i nie drogiego więc Bruno na transfer do Wisły ma większe niż Kaźmierczak i Mila. Zwłaszcza że Śląsk nie będzie sobie wyrywał kręgosłupa drużyny zwłaszcza że Kaźmierczak raczej w Śląsku zostanie nastepcą Mili.

TOMEK 11 06.05.2012 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1247245)
TOMEK 11 przyjacielu jak umieściłes na forum ten skład boiskowy?? http://ekstraklasa.wp.pl/ekstraklasa...r.html"><param ciekawe czy tak będzie wyglądać nowa Wisła wg Probierza w nowym sezonie????

ja robiłem swój, nie z wp

Acapelo 06.05.2012 19:56

niech Meleks zapracuje na transfer w następnej rundzie (będzie miał motywację), a Cupiał niech narazie daruje te 2 bańki, jak dadzą 600k + % to sprzedać Małeckiego, sprzedać Chaveza

Pareiko/Kurto Jovanovic/Jirsak/Burliga Głowacki/Nalepa Czekaj/Bunoza 2 lewych obrońców - Wilk/Sobol Garguła/Pazdan- Melikson/Iliev Kupisz/Kirm- Genkov Brożek

byłbym za takim rozwiązaniem :D
600k za Kupisza 500k za Brożka Głowacki za darmo Pazdan za darmo 2 lewych obrońców - powinno wystarczyć kasy z Małeckiego, Chaveza i 1milion, który niby mamy

Sancezz 06.05.2012 20:03

Moja "11" (nowi z wolnych transferów).
http://footballformation.co.uk/team/...0512185638.png

Młodzi obrońcy z kończącymi się kontraktami.
Kelic ze Slovana Liberac, Mistrz Czech
http://www.transfermarkt.de/de/renat...ler_77322.html
Dino Skvorc
http://www.transfermarkt.de/de/dino-...ler_61860.html

tofik 06.05.2012 20:03

Wisła to słabiutka druzyna, której nie opłaca się utrzymywać w obecnej formie.
Ze względu na niewystarczające umiejętności bezwzględnie powinni odejść:
Jovanić , Bunoza, Paljic, Kirm, Garguła.

Pod rozwagę cała linia pomocy, która -oprócz Meliksona - jest wręcz prze słaba. Czy słaby Jirsak, oraz Wilk i stary Sobolewski to są pomocnicy ktorzy dadzą jakość w środku pola Wiśle,? Również pod rozwagę czy Malecki to jest piłkarz, który robi postępy i warto na nigo liczyć, czy może lepiej sprzedać i szukać nowej krwi.

Dodatkowo czy napastnik Genkov, który się wywraca chcąc przyspieszyć z piłką, nie potrafi zrobić przewagi żadnym zagraniem z piłką przy nodze powinien być kluczowym zawodnikiem i jednym z najlepiej zarabiających w takim klubie jak Wisła.

Kogo bym uratował:
Zostawiłbym Pareiko, bo łysy wąż i tak lepszego bramkarza nie znajdzie, Diaza jako dobrego zapchajdziurę i grajka uniwersalnego może grać na 3 pozycjach co dla Wisły jest bardzo cenne bo praktycznie zawsze mamy gdzieś problemy z powodu wybrakowanej, słabej kadry

saprofit 06.05.2012 20:18

Kupisz a Wiśle

Komentator na Polsacie chlapnął , że Kupisz idzie do Wisły

saprofit 06.05.2012 20:20

Kupisz, jak Borek mówi pomiędzy 500-800tys cena za Kupisza
22lata, niezły zakup

prorok 06.05.2012 20:39

nie,że idzie do wisły tylko że wysłaliśmy do nich oferte 0,5 mln.E ,a oni oczekują 0,8 mln E.Mam nadzieje ,że się dogadają i przyjdzie za jakieś 0,6-0,7 mln.

Kupisz,Woźniak,Brożek,Głowacki +jakiś zagraniczny LO(Dudu?) i fajną paczke mamy w dodatku bardzo tanią.

WislaOnly 06.05.2012 21:59

Faktycznie, jeśli chodzi o Małeckiego to od meczu z APOELem chłopak cały czas zjeżdża w poziomie gry. Myślę, że w tym momencie jest między Ilievem a Boguskim. Może wraz z nową drużyną, wzrośnie jego jakość? Po jesieni 2012 wszystko będziemy wiedzieć.
Może ktoś po skrócie napisać kto pozostanie z tej "drużyny" na przyszły sezon. Potrzebne jest mi to do oceny, w jakim stopniu nasza drużyna będzie przebudowana.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl