Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

szprotson 06.08.2018 13:25

zapomniales o Handzliku

Karherop 06.08.2018 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1511741)
zapomniales o Handzliku

Ciężko o nim pamiętać. Nic nie znaczący junior.

szprotson 06.08.2018 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1511742)
Ciężko o nim pamiętać. Nic nie znaczący junior.

Jak każdy u Nas, z tym ze tego zabrano do Legii a nie jak wiekszość 3 czy 4 liga

BlurgH 06.08.2018 14:32

Krótko mówiąc - chcesz sobie zje...ć karierę ? Wyznaj miłość Legii grając w Wiśle ;)
Podoba mi się rozumowanie Rivera o opatrzności, a tak z drugiej strony - jestem ciekawy, jak by wyglądała Wisełka z tymi trzema zawodnikami w składzie...

!!IRIVER!! 06.08.2018 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1511746)
Krótko mówiąc - chcesz sobie zje...ć karierę ? Wyznaj miłość Legii grając w Wiśle ;)
Podoba mi się rozumowanie Rivera o opatrzności, a tak z drugiej strony - jestem ciekawy, jak by wyglądała Wisełka z tymi trzema zawodnikami w składzie...

Tak jak wcześniej, każdy z nich był w Wiśle szanowany i ceniony. Jeśli tylko zdrowie by pozwoliło to pewnie graliby pierwsze skrzypce :)

Blaszczu16 06.08.2018 16:34

Moim zdaniem dostali takie kontrakty w elce że im motywacja spadła na łeb na szyję. Opadli na laurach i nie muszą się starać na boisku tak jak w Wiśle.

brylant17 06.08.2018 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1511736)
Będzie nasz problem, jak (L) odpadnie z LE i odeśle nam Carlitosa zawiniętego w folię z opisem "zwrot gwarancyjny, prosimy o zwrot pieniędzy" i w uwagach "jeszcze niedawno działał"...

Nie mogą 14 dni już minęło :lol:

Patryko 06.08.2018 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1511752)
Moim zdaniem dostali takie kontrakty w elce że im motywacja spadła na łeb na szyję. Opadli na laurach i nie muszą się starać na boisku tak jak w Wiśle.

Bo przecież 100% kontraktu dostają niezależnie od tego, czy grają czy siedzą na ławce? ;)

arti 06.08.2018 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1511740)
A co Wy się tym martwicie? Wszystkie transfery na linii Wisła->Legia z ostatnich lat to jednak niewypały.
Cierzniak - wieczny rezerwowy.
Mączyński - wieczny kontuzjowany.
Lopez - wieczny przepłacony(?) ;)

Beka, mam wrażenie, że jakaś opatrzność nad nami czuwa i to nie przypadek, że wszystkim nagle brakuje talentów, zdrowia, charakteru itd. Karma wraca za mówienie jednego, a robienie czegoś innego. Całą te trójkę łączą rozmaite deklaracje, a jak przyszło co do czego to sobie Wisłą gębę wytarli.

Opatrzność chyba jednak niezbyt czuwa nad Wisłą (i umysłami zarządzających):
- już słaby finansowo Cupiał zamiast puścić za paręset tys. Cierzniaka (i Handzlika) traci go za darmo
- zarząd doprowadza klub do takiej zapaści finansowej, że Carlitos robi co chce i Wisła dostaje za niego czapkę gruszek.

Może dopadnie go syndrom najedzonego, leniwego kota, a może zaraz wezmą trenera, który postawi burdel do pionu i wtedy C będzie ciągnął grę jak na wyjeździe z trnavą.
Moim zdaniem należy mu się garść "pozdrowień" jak przyjedzie z l, a poza tym ch.. z nim.

mitmichael 06.08.2018 17:45

W ogole Carlitosa nie zaluje za ta jego wazeline, niech gnije. Zagra slabo to zostanie zmieniony, u nas zdarzaly mu sie slabsze mecze to i tak nie zostawal zmieniany a w nastepnym wychodzil od poczatku. W Legii juz tak dobrze miec nie bedzie bo jest Kante a wroci jeszcze Niezgoda. Jedyne z czego sie moze cieszyc to z tego, ze wpadnie mu kasa miesiac w miesiac. Ciekawe czy za pol roku lub rok rozkocha sie w Legii, z niej nie uda mu sie tak latwo uciec. Kontrakt ma do 2021 roku a jak gral nie bedzie to zgnije tam w tej swojej ukochanej warszawce bo nikt sie nim nie zainteresuje.

kacpaw91 06.08.2018 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1511760)
W ogole Carlitosa nie zaluje za ta jego wazeline, niech gnije. Zagra slabo to zostanie zmieniony, u nas zdarzaly mu sie slabsze mecze to i tak nie zostawal zmieniany a w nastepnym wychodzil od poczatku. W Legii juz tak dobrze miec nie bedzie bo jest Kante a wroci jeszcze Niezgoda. Jedyne z czego sie moze cieszyc to z tego, ze wpadnie mu kasa miesiac w miesiac. Ciekawe czy za pol roku lub rok rozkocha sie w Legii, z niej nie uda mu sie tak latwo uciec. Kontrakt ma do 2021 roku a jak gral nie bedzie to zgnije tam w tej swojej ukochanej warszawce bo nikt sie nim nie zainteresuje.

Ale po co ma chcieć uciekać. Piękna kaska co miesiąc terminowo wpływa. Jak z formą będzie gorzej to wpisze do CV nową ligę polską IV ligę, tam załaduje trochę brameczek i będzie znowu gwiazdą ligi... czwartej.

lukaszsz86 06.08.2018 20:26

Jak z formą będzie gorzej to może nie będzie chciał uciekać, ale legia będzie chciała się go pozbyć bo jak nie awansują do LE to nie będą mieli z czego płacić jednego z najwyższych kontraktów grajkowi który grzeje ławę.

rozarian 06.08.2018 20:58

Nie napiszę, że się jakoś specjalnie martwię :-D tym, że Mioduski musi zabezpieczyć ponad 6 mln rocznie na takich gagatków jak Jędza i Carlitos. Nie nasz cyrk i nie nasze małpy, ale z ciekawością pooglądam jak będą gasić ten pożar po ewentualnym odpadnięciu z Rumunami w IV rundzie :D

pepe72 06.08.2018 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1511768)
Nie napiszę, że się jakoś specjalnie martwię :-D tym, że Mioduski musi zabezpieczyć ponad 6 mln rocznie na takich gagatków jak Jędza i Carlitos. Nie nasz cyrk i nie nasze małpy, ale z ciekawością pooglądam jak będą gasić ten pożar po ewentualnym odpadnięciu z Rumunami w IV rundzie :D

Jakimi Rumunami? Przecież muszą najpierw przejść Luxemburczyków. Po tym co pokazali na Słowacji ...

donecki 06.08.2018 21:03

Byli piłkarze jeszcze grający w innych w ogóle nie powinien Was tak długo interesować.
Liczą się tylko nasi lub byli niegrajacy. Po co ta rozkmina z Carlitosem. To już nic nie zmieni jaki jest teraz.

rozarian 06.08.2018 21:03

Grają z ogórkami z Luksemburga. No dobra, grają ogórki z ogórkami :P

wiesniak842 06.08.2018 21:03

To ciekawe. Jakich Belgów?

Patryko 06.08.2018 21:14

Oby pyknął im ten awans do LE (ciężko mi się to pisze). Gdyby nie bonusy za Carlitosa, to chętnie bym popatrzył na ich odpadnięcie z tymi kelnerami z III rundy i runięcie tego zajebiście stabilnego finansowo, warszawskiego kolosa na glinianych nogach.

kacpaw91 06.08.2018 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1511773)
Oby pyknął im ten awans do LE (ciężko mi się to pisze). Gdyby nie bonusy za Carlitosa, to chętnie bym popatrzył na ich odpadnięcie z tymi kelnerami z III rundy i runięcie tego zajebiście stabilnego finansowo, warszawskiego kolosa na glinianych nogach.

Oby im nie "pyknął". Oby skończyło się płacenie horrendalnych kwot takim "gwiazdom", co wpływa na całą ligę i na to, że my też bierzemy udział w tym przepłacaniu (a raczej braliśmy). A i tak wyjmują najlepszego gracza ligi za dużo mniej niż konkurencyjne oferty. Sprawiedliwie będzie jak im nie "pyknie".

Karherop 06.08.2018 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1511771)
Grają z ogórkami z Luksemburga. No dobra, grają ogórki z ogórkami :P

Te ogórki z Luxemburga kilka sezonów temu pyknely Salzburg. Generalnie to nie sa chlopcy do bicia ale druzyna powiedzmy na poziomie naszej 1 ligi lub dołów ekstraklasy. Legia sie mocno zdziwi jak ich zlekceważy.

Tak czy siak, Rumuni z Cjul już na pewno wybija Legii grupe LE z głowy. Stety my też zobaczymy bonusy za Carlitosa jak świna niebo.

masada 07.08.2018 06:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1511774)
Oby im nie "pyknął". Oby skończyło się płacenie horrendalnych kwot takim "gwiazdom", co wpływa na całą ligę i na to, że my też bierzemy udział w tym przepłacaniu (a raczej braliśmy). A i tak wyjmują najlepszego gracza ligi za dużo mniej niż konkurencyjne oferty. Sprawiedliwie będzie jak im nie "pyknie".

Oby pyknął. Dla nas gra toczy się o 2 x tyle pieniędzy, które uzbieraliśmy w ReymonTTa 22. Sprawiedliwość to my akurat miejmy na razie w dupie, a po prostu przetrwamy.

ArturBarlinek 07.08.2018 06:20

a ja pierrdolę bonus za Carlitosa (150k Euro).
Za sam awans dostaliby kilka milionów euro, a lepiej, żeby im tych milionów brakło.
My sobie poradzimy.

wiesniak842 07.08.2018 07:39

Nie no, ponad 600 tysiecy zlotych dla nas. 5 oplaconych meczow przy R22. Nie chcemy, bo Legia awansuje. Czy wyscie powariowali?

Przybyszewski 07.08.2018 08:08

To jest myślenie długoterminowe/strategiczne. Jak w ległej pierdyknie w końcu to się skończy wyciąganie zawodników od nas za bezcen.

funkykoval 07.08.2018 08:15

NIe rozumiem tylko dlaczego sprzedając Carlosa do Legii zapisali sobie jakieś bzdurne bonusy za awanse Legii - zapomnieli o zeszłorocznych bonusach za Mączyńskiego, które zobaczyliśmy jak świnia niebo.

Wg mnie powinno się postawić na bonus za sprzedaż (np. 30% kwoty transferu nie mniej niż 300 tys euro) oraz odszkodowanie w przypadku rozwiązania/wygaśnięcia kontraktu Carlosa z Legią 300 tys euro - przynajmniej byłoby to pewne do uzyskania.

wiesniak842 07.08.2018 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przybyszewski (Post 1511783)
To jest myślenie długoterminowe/strategiczne. Jak w ległej pierdyknie w końcu to się skończy wyciąganie zawodników od nas za bezcen.

A u nas jak sie nie polepszy, to niedlugo Piast Gliwice bedzie wyciagal naszych zawodnikow za bezcen.

szprotson 07.08.2018 08:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1511784)
NIe rozumiem tylko dlaczego sprzedając Carlosa do Legii zapisali sobie jakieś bzdurne bonusy za awanse Legii - zapomnieli o zeszłorocznych bonusach za Mączyńskiego, które zobaczyliśmy jak świnia niebo.

Wg mnie powinno się postawić na bonus za sprzedaż (np. 30% kwoty transferu nie mniej niż 300 tys euro) oraz odszkodowanie w przypadku rozwiązania/wygaśnięcia kontraktu Carlosa z Legią 300 tys euro - przynajmniej byłoby to pewne do uzyskania.

idz w takim razie i sie ich zapytaj dlaczego zrobili tak a nie inaczej :)

Patryko 07.08.2018 10:09

150k euro w naszej obecnej sytuacji może stanowić różnicę między płynnością finansową a finansową zapaścią, a Wy jeszcze macie jakieś wątpliwości, czy należy Legii życzyć powodzenia w awansie?

Oczywiście, długoterminowo przydałby się tam teraz mega kryzys - wyciąganie zawodników od nas to jedno, proponowanie astronomicznych kontraktów jak na polskie realia to drugie.

Kaan 07.08.2018 10:43

Sukinkoty, zrobili tak, że ni huja, musimy Legii kibicować :foch:

:haha:

Przybyszewski 07.08.2018 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1511787)
A u nas jak sie nie polepszy, to niedlugo Piast Gliwice bedzie wyciagal naszych zawodnikow za bezcen.

Dlatego miejmy nadzieje ze się polepszy ale te bonusy za Carlosa niewiele tutaj zmienia. W skali kilkudziesięciu milionów budżetu to nie jest coś co nas może uratować albo pogrzebać. Zejście z pensji Dukata dało podobny efekt.

kacpaw91 07.08.2018 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1511784)

Przecież taki bonus najprościej obejść. Sprzedać dwóch zawodników w pakiecie za określoną kwotę...

wiesniak842 07.08.2018 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przybyszewski (Post 1511796)
Dlatego miejmy nadzieje ze się polepszy ale te bonusy za Carlosa niewiele tutaj zmienia. W skali kilkudziesięciu milionów budżetu to nie jest coś co nas może uratować albo pogrzebać. Zejście z pensji Dukata dało podobny efekt.

Jesli wolimy, zeby Legia nie grala w pucharach, a my zebysmy nie dostali 600 tysiecy zlotych, to na pewno sie nie polepszy. Dukat ile zarabial jesli mozna wiedziec???

kacpaw91 07.08.2018 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1511799)
Jesli wolimy, zeby Legia nie grala w pucharach, a my zebysmy nie dostali 600 tysiecy zlotych, to na pewno sie nie polepszy. Dukat ile zarabial jesli mozna wiedziec???

Ale ten zapis nawet nie brzmi:

"Gdy Carlitos jest zawodnikiem Legii i gdy Legia wtedy awansuje do LE, Wisła dostaje 150 tys. euro"

Nie wiemy jak brzmi, ile Carlitos musi rozegrać minut. A, że to nie taka prosta sprawa to:

"Krzysztof Stanowski @K_Stanowski 31 lip
Sprytny sposób z Carlitosem na ławce, żeby nie płacić Wiśle bonusu za awans do LM."
https://twitter.com/K_Stanowski/stat...75094288830465

Więc ostudźcie ten zapał kibicowania Legii...

Przybyszewski 07.08.2018 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1511799)

Miejmy nadzieje ze to nie jest jedyny pomysł na to żeby się polepszyło bo jeżeli od tego zależy być albo nie być Wisły to obawiam się ze nawet jak L wygra ligę mistrzów (oczywiście Twoje prawo żeby im w tym kibicować) to nasze dni są policzone.

Nie wiem przecież ile zarabiał Dukat a opieram się tutaj o doniesienia medialne jeżeli chodzi o koszt zarządu. Wiem ze się zaraz przyczepisz ze to nie jest sprawdzona informacja i jak nie widziałem jego umowy to nie ma co gadać a w tym samy czasie piszesz o 600k za awans L gdzie tez nie masz pojęcia jak ten zapis wygląda i o jakiej kwocie mowa.

funkykoval 07.08.2018 12:26

@kacpaw

Skoro jest napisane niemniej niż 300 tys euro, to niech go nawet sprzedadzą za złotówkę - mi należy się 300 tys. euro zgodnie z umową....

Dlatego napisałem też o płatności w przypadku rozwiązania kontraktu z zawodnikiem - też płacą 300 tys euro

wiesniak842 07.08.2018 12:27

Ja nie musze wiedziec jak wygladal zapis, wystarczy, ze wiem jakie ma zdanie na ten temat Pani Prezes, cytuje: " W interesie Wisly Krakow jest awans Legii do pucharow". Mysle, ze pani Sarapata wie lepiej ode mnie, od Przybyszewskiego, od kacpawa91 i od Stanowskiego... Tak, "kibicuje" Legii bo mam na nia wyjebane, ale nie mam wyjebane na Wisle, widac, podobnie jak Pani Prezes Wisly.

kacpaw91 07.08.2018 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1511806)
@kacpaw

Skoro jest napisane niemniej niż 300 tys euro, to niech go nawet sprzedadzą za złotówkę - mi należy się 300 tys. euro zgodnie z umową....

Dlatego napisałem też o płatności w przypadku rozwiązania kontraktu z zawodnikiem - też płacą 300 tys euro

Ale tak nie jest, więc nie widzę powodu aby kibicować Legii dla "dobra" Wisły...

siedzenaganku2 07.08.2018 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1511801)
Ale ten zapis nawet nie brzmi:

"Gdy Carlitos jest zawodnikiem Legii i gdy Legia wtedy awansuje do LE, Wisła dostaje 150 tys. euro"

Nie wiemy jak brzmi, ile Carlitos musi rozegrać minut. A, że to nie taka prosta sprawa to:

"Krzysztof Stanowski @K_Stanowski 31 lip
Sprytny sposób z Carlitosem na ławce, żeby nie płacić Wiśle bonusu za awans do LM."
https://twitter.com/K_Stanowski/stat...75094288830465

Więc ostudźcie ten zapał kibicowania Legii...

Stano napisal to w formie zartu

kacpaw91 07.08.2018 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siedzenaganku2 (Post 1511810)
Stano napisal to w formie zartu

Dopóki nie znamy konkretnych zapisów to nie wiemy czy nawet w przypadku awansu do LE Wisła dostanie te 600 tys. zł...

Przybyszewski 07.08.2018 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1511807)
Ja nie musze wiedziec jak wygladal zapis, wystarczy, ze wiem jakie ma zdanie na ten temat Pani Prezes, cytuje: " W interesie Wisly Krakow jest awans Legii do pucharow". Mysle, ze pani Sarapata wie lepiej ode mnie, od Przybyszewskiego, od kacpawa91 i od Stanowskiego... Tak, "kibicuje" Legii bo mam na nia wyjebane, ale nie mam wyjebane na Wisle, widac, podobnie jak Pani Prezes Wisly.

To już kwestia Twojego zaufania lub tez naiwności, co nie zmienia faktu ze jak chcesz się przyczepić ze wspominam medialne doniesienia o zarobkach Dukata to sam nie opieraj się na medialnych doniesieniach. Nikt tutaj nie widział dokumentów i bazujemy na doniesieniach i domysłach.

A wracając do meritum czyli czy to jest w interesie Wisły żeby jej konkurent (w końcu konkurujemy w tej samej klasie rozgrywkowej) zarobił 15M i z tego odpalił nam 150k ? Nadal uważam ze nie bo nie działamy w próżni i pompowanie jednego hegemona może na długie lata zamknąć możliwość dostępu do euro tortu. Dlatego krótkoterminowo masz racje lepiej mieć 150k ale długoterminowo lepiej żeby w L pierdyknęło bo wtedy takiego Carlosa możemy sprzedać za normalne pieniądze, prędzej będziemy mieli możliwość gry o coś więcej (jakkolwiek abstrakcyjnie to nie brzmi), itd itp. A to 150k myślę ze lepiej oszczędzić na Dukacie, Carillo, Mitrovicu, Pelcicu itd itp

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl