![]() |
zapomniales o Handzliku
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Krótko mówiąc - chcesz sobie zje...ć karierę ? Wyznaj miłość Legii grając w Wiśle ;)
Podoba mi się rozumowanie Rivera o opatrzności, a tak z drugiej strony - jestem ciekawy, jak by wyglądała Wisełka z tymi trzema zawodnikami w składzie... |
Cytat:
|
Moim zdaniem dostali takie kontrakty w elce że im motywacja spadła na łeb na szyję. Opadli na laurach i nie muszą się starać na boisku tak jak w Wiśle.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
- już słaby finansowo Cupiał zamiast puścić za paręset tys. Cierzniaka (i Handzlika) traci go za darmo - zarząd doprowadza klub do takiej zapaści finansowej, że Carlitos robi co chce i Wisła dostaje za niego czapkę gruszek. Może dopadnie go syndrom najedzonego, leniwego kota, a może zaraz wezmą trenera, który postawi burdel do pionu i wtedy C będzie ciągnął grę jak na wyjeździe z trnavą. Moim zdaniem należy mu się garść "pozdrowień" jak przyjedzie z l, a poza tym ch.. z nim. |
W ogole Carlitosa nie zaluje za ta jego wazeline, niech gnije. Zagra slabo to zostanie zmieniony, u nas zdarzaly mu sie slabsze mecze to i tak nie zostawal zmieniany a w nastepnym wychodzil od poczatku. W Legii juz tak dobrze miec nie bedzie bo jest Kante a wroci jeszcze Niezgoda. Jedyne z czego sie moze cieszyc to z tego, ze wpadnie mu kasa miesiac w miesiac. Ciekawe czy za pol roku lub rok rozkocha sie w Legii, z niej nie uda mu sie tak latwo uciec. Kontrakt ma do 2021 roku a jak gral nie bedzie to zgnije tam w tej swojej ukochanej warszawce bo nikt sie nim nie zainteresuje.
|
Cytat:
|
Jak z formą będzie gorzej to może nie będzie chciał uciekać, ale legia będzie chciała się go pozbyć bo jak nie awansują do LE to nie będą mieli z czego płacić jednego z najwyższych kontraktów grajkowi który grzeje ławę.
|
Nie napiszę, że się jakoś specjalnie martwię :-D tym, że Mioduski musi zabezpieczyć ponad 6 mln rocznie na takich gagatków jak Jędza i Carlitos. Nie nasz cyrk i nie nasze małpy, ale z ciekawością pooglądam jak będą gasić ten pożar po ewentualnym odpadnięciu z Rumunami w IV rundzie :D
|
Cytat:
|
Byli piłkarze jeszcze grający w innych w ogóle nie powinien Was tak długo interesować.
Liczą się tylko nasi lub byli niegrajacy. Po co ta rozkmina z Carlitosem. To już nic nie zmieni jaki jest teraz. |
Grają z ogórkami z Luksemburga. No dobra, grają ogórki z ogórkami :P
|
To ciekawe. Jakich Belgów?
|
Oby pyknął im ten awans do LE (ciężko mi się to pisze). Gdyby nie bonusy za Carlitosa, to chętnie bym popatrzył na ich odpadnięcie z tymi kelnerami z III rundy i runięcie tego zajebiście stabilnego finansowo, warszawskiego kolosa na glinianych nogach.
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak czy siak, Rumuni z Cjul już na pewno wybija Legii grupe LE z głowy. Stety my też zobaczymy bonusy za Carlitosa jak świna niebo. |
Cytat:
|
a ja pierrdolę bonus za Carlitosa (150k Euro).
Za sam awans dostaliby kilka milionów euro, a lepiej, żeby im tych milionów brakło. My sobie poradzimy. |
Nie no, ponad 600 tysiecy zlotych dla nas. 5 oplaconych meczow przy R22. Nie chcemy, bo Legia awansuje. Czy wyscie powariowali?
|
To jest myślenie długoterminowe/strategiczne. Jak w ległej pierdyknie w końcu to się skończy wyciąganie zawodników od nas za bezcen.
|
NIe rozumiem tylko dlaczego sprzedając Carlosa do Legii zapisali sobie jakieś bzdurne bonusy za awanse Legii - zapomnieli o zeszłorocznych bonusach za Mączyńskiego, które zobaczyliśmy jak świnia niebo.
Wg mnie powinno się postawić na bonus za sprzedaż (np. 30% kwoty transferu nie mniej niż 300 tys euro) oraz odszkodowanie w przypadku rozwiązania/wygaśnięcia kontraktu Carlosa z Legią 300 tys euro - przynajmniej byłoby to pewne do uzyskania. |
Cytat:
|
Cytat:
|
150k euro w naszej obecnej sytuacji może stanowić różnicę między płynnością finansową a finansową zapaścią, a Wy jeszcze macie jakieś wątpliwości, czy należy Legii życzyć powodzenia w awansie?
Oczywiście, długoterminowo przydałby się tam teraz mega kryzys - wyciąganie zawodników od nas to jedno, proponowanie astronomicznych kontraktów jak na polskie realia to drugie. |
Sukinkoty, zrobili tak, że ni huja, musimy Legii kibicować :foch:
:haha: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
"Gdy Carlitos jest zawodnikiem Legii i gdy Legia wtedy awansuje do LE, Wisła dostaje 150 tys. euro" Nie wiemy jak brzmi, ile Carlitos musi rozegrać minut. A, że to nie taka prosta sprawa to: "Krzysztof Stanowski @K_Stanowski 31 lip Sprytny sposób z Carlitosem na ławce, żeby nie płacić Wiśle bonusu za awans do LM." https://twitter.com/K_Stanowski/stat...75094288830465 Więc ostudźcie ten zapał kibicowania Legii... |
Cytat:
Nie wiem przecież ile zarabiał Dukat a opieram się tutaj o doniesienia medialne jeżeli chodzi o koszt zarządu. Wiem ze się zaraz przyczepisz ze to nie jest sprawdzona informacja i jak nie widziałem jego umowy to nie ma co gadać a w tym samy czasie piszesz o 600k za awans L gdzie tez nie masz pojęcia jak ten zapis wygląda i o jakiej kwocie mowa. |
@kacpaw
Skoro jest napisane niemniej niż 300 tys euro, to niech go nawet sprzedadzą za złotówkę - mi należy się 300 tys. euro zgodnie z umową.... Dlatego napisałem też o płatności w przypadku rozwiązania kontraktu z zawodnikiem - też płacą 300 tys euro |
Ja nie musze wiedziec jak wygladal zapis, wystarczy, ze wiem jakie ma zdanie na ten temat Pani Prezes, cytuje: " W interesie Wisly Krakow jest awans Legii do pucharow". Mysle, ze pani Sarapata wie lepiej ode mnie, od Przybyszewskiego, od kacpawa91 i od Stanowskiego... Tak, "kibicuje" Legii bo mam na nia wyjebane, ale nie mam wyjebane na Wisle, widac, podobnie jak Pani Prezes Wisly.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A wracając do meritum czyli czy to jest w interesie Wisły żeby jej konkurent (w końcu konkurujemy w tej samej klasie rozgrywkowej) zarobił 15M i z tego odpalił nam 150k ? Nadal uważam ze nie bo nie działamy w próżni i pompowanie jednego hegemona może na długie lata zamknąć możliwość dostępu do euro tortu. Dlatego krótkoterminowo masz racje lepiej mieć 150k ale długoterminowo lepiej żeby w L pierdyknęło bo wtedy takiego Carlosa możemy sprzedać za normalne pieniądze, prędzej będziemy mieli możliwość gry o coś więcej (jakkolwiek abstrakcyjnie to nie brzmi), itd itp. A to 150k myślę ze lepiej oszczędzić na Dukacie, Carillo, Mitrovicu, Pelcicu itd itp |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl