Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

medyk 02.08.2009 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamilll1906 (Post 772463)
moze troche dziwne pytanie ale co mozna kupić na bazarch w Istambule :D?

podróbki :p

mathouse 02.08.2009 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 772467)

znajomy kupil pasek Versace calkiem dobrej jakosci za 40 zl po przeliczeniu na polskie.
Na allegro sprzedal za 180 zl ;)

WhiteStarDvisionTheBest 02.08.2009 12:13

a ja mam takie pytanie,szłyszałem w radiu jakąś nową piosenke i refren brzmiał tak: Do you understand you are my numer one lalala...cos takiego hehe :D

BRTS39 02.08.2009 12:31

Wiecie może jak podpiac serwer icast pod domene prv. ?

FredzIo 02.08.2009 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 772467)

Nie, to są dokładnie te same rzeczy, które trafiają do sklepów. Produkowane są w tych samych fabrykach w Chinach. Tyle że część trafia do markowych sklepów, a część odjeżdza bokiem. Oczywiście nie mam pewności, ale rozmawiałem z człowiekiem który się tym zajmuje. Sam miałem sporo takich rzeczy i jakościowo są takie same jak te ze sklepów.

klusek106 02.08.2009 12:53

Ile mniej wiecej ma koni mechanicznych motor zuzlowy ?

leyzer87 02.08.2009 12:56

Gdzie mam zadzwonić, żeby uzyskać pomoc w usunięciu gniazda os z balkonu?

chudy_TSW 02.08.2009 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 772491)
Gdzie mam zadzwonić, żeby uzyskać pomoc w usunięciu gniazda os z balkonu?

o ile się nie mylę to możesz zadzwonić sobie po straż pożarną tak przynajmniej jest na wsi ale nie wiem jak w miastach ;]

Mateuusz 02.08.2009 13:23

co do usuwania gniazd os to polecam zapalniczke i dezodorant:) zawsze dziala:D

dj_ibutti 02.08.2009 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chudy_TSW (Post 772494)
o ile się nie mylę to możesz zadzwonić sobie po straż pożarną tak bynajmniej jest na wsi ale nie wiem jak w miastach ;]

PRZYNAJMNIEJ....

bynajmniej «wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie
Głos miał donośny, ale bynajmniej nie przykry.
Z miłością bynajmniej się nie taił.

amauri1990 02.08.2009 14:05

na szerszenie w mieście działa straż pożarna, więc na osy pewnie też

mathouse 02.08.2009 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 772482)
Wiecie może jak podpiac serwer icast pod domene prv. ?

icast = cos w rodzaju sopcast'a ?
Nie wiem czy dokladnie zrozumialem pytanie ale jezeli tak to:

Jezeli chodzi ci tylko o przekierowanie domeny to w ustawieniach
domeny chyba tylko trzeba przestawic na adres serwera docelowego..

Albo metoda "na hama" - pod adresem domeny np. adresdomeny.prv.pl
utworzyc plik index.html w ktorym wkleisz kod przekierowujacy na serwer icast ;)

LuKaS TSW 02.08.2009 14:55

Straż teraz jeździ gdy jest zagrożenie zdrowia lub życia ludzkiego,więc na balkonie jeśli masz osy to jak najbardziej powinni przyjechać,ale wprowadzili ograniczenia,bo nieraz ktoś miał gniazdo w jakimś pomieszczeniu gospodarczym daleko od budynku mieszkalnego ale i tak wzywał bo zawsze darmo a nie jak w fachowej firmie kilkaset złotych

Zola 02.08.2009 15:07

do usunięcia

Kamil 02.08.2009 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 772534)
Orientuje sie Ktos w sprawie Alimentów? Tzn na dziecko, np ojciec do ktorego roku zycia ma rodzic placic na niego? Bo czytalem na necie, ze do 18, a do 25 jezeli jest nauka dzienna, ale od kumpla (wie z doswiadczenia) ze nawet jesli jest na studiach zaocznych ojciec placi na niego, bo musi... ??

musi płacic nawet jak jestes na zaocznych :)

re_set 02.08.2009 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 772534)
Orientuje sie Ktos w sprawie Alimentów? Tzn na dziecko, np ojciec do ktorego roku zycia ma rodzic placic na niego? Bo czytalem na necie, ze do 18, a do 25 jezeli jest nauka dzienna, ale od kumpla (wie z doswiadczenia) ze nawet jesli jest na studiach zaocznych ojciec placi na niego, bo musi... ??

Kamil napisal, ze ojciec musi placic jak jestes na zaocznych.
otoz- nie musi! Przepisy kodeksu rodzinnego i opiekuńczego w art. 128 i 133 § 1 określają nie tylko obowiązek alimentacyjny, ale także przesłanki, od których zależy powstanie i ustanie obowiązku alimentacyjnego. Zgodnie z powołanymi przepisami, rodzice są obowiązani do świadczeń alimentacyjnych względem dziecka, które nie jest jeszcze w stanie utrzymać się samodzielnie, chyba że dochody z majątku dziecka wystarczają na pokrycie kosztów jego utrzymania i wychowania. Oznacza to, że z wyjątkiem sytuacji, gdy dochody z majątku dziecka i dochody z innych źródeł (stypendia, praca zarobkowa) wystarczają do jego prawidłowego rozwoju fizycznego i intelektualnego, rodzice są obowiązani dostarczać mu odpowiednie środki. Zakres świadczeń alimentacyjnych należnych dziecku od rodziców z tytułu obowiązku alimentacyjnego obejmuje także wydatki o charakterze naukowym i oświatowo-wychowawczym, a więc między innymi środki na uzyskanie wykształcenia średniego i studiów wyższych.
Sąd moze uznac, ze dziecko uczace sie zaocznie ma mozliwosci zarobkowe w ciagu tygodnia i nie musi zasadzic alimentow, choc oczywiscie moze.

BRTS39 02.08.2009 16:56

Własnie sie dowiedfzialem ze moj brat dostal w........ Ma zbity policzek , zawroty glowy , wymioty. Czy ewentualny wstrzs mozgu moze byc grozny?? Napewno nie jeden z was w.......il komus , albo wy dostaliscie po twarzy .

Kobieta_Wislak 02.08.2009 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 772589)
Własnie sie dowiedfzialem ze moj brat dostal w........ Ma zbity policzek , zawroty glowy , wymioty. Czy ewentualny wstrzs mozgu moze byc grozny?? Napewno nie jeden z was w.......il komus , albo wy dostaliscie po twarzy .

co prawda nikt mi nigdy nie w.......ił ... :> ale już w podstawówce uczą że mózg odpowiada za funkcjonowanie całego organizmu ...
chłopak ma niepokojące objawy, więc lepiej zabierz go na pogotowie/do lekarza...

emsi 02.08.2009 17:08

BRTS bez zastanowienia jedź z nim do Szptala/Pogotowie , w tym wypadku nie ma żartów.

BRTS39 02.08.2009 17:08

Nie on jest w szpitalu tylko była informacja ze jest w szpitalu i tak sie zastanawiam czy cos moze sie stac. Dzieki za odpowiedz .
POZDRawiam

Deivid 02.08.2009 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deivid (Post 771250)
Mam pytanie, gdzie w Krakowie zrobic osiemnastke ? jaki klub,cena ? czy jest opcja, aby alkohol mozna wnieść swoj? Moze ktoś coś polecić ?

Podbijam. I czy robił ktoś w Jamie? Dzwoniłem tam, ale nikt nie odbiera

_KRIS_ 02.08.2009 17:15

Macie może linka do meczu Piasta z Lechem?? jak tak to zapodajcie

Bobus17 02.08.2009 17:17

http://www.soccer-live.pl/

na tej stronie poszukaj

WSB 02.08.2009 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deivid (Post 772596)
Podbijam. I czy robił ktoś w Jamie? Dzwoniłem tam, ale nikt nie odbiera

Jama jest chyba zamknięta do końca wakacji.

Lanx 03.08.2009 10:28

witam.mam pytanie. czy prace nad WPR jeszcze trwaja?jesli tak kiedy mozna spodziewac sie premiery? mowiliscie cos o wakacjach a jak narazie cisza ;)

wislacki 03.08.2009 11:54

Witam, nie wiem czy pisać tu czy we vlepkowym ale spróbuję tu.

Moje pytanie dotyczy vlepek, chciałbym wydrukować ich ok 100-200 tak, by porozklejać na murach mojego miasta. Miejscowość nieduża, działam sam, więc taka liczba zdecydowanie wystarczy.
Mam problem, bo nie wiem gdzie mogę je wydrukować. Przeglądałem internetowe drukarnie, ale tam minimalny nakład waha się od 500 do 1000 sztuk - jak dla mnie za dużo.

Gdzie takie coś się załatwia? Wiem, ża są specjalne punkty, gdzie wydrukują co im przyniesiesz, ale z doświadczenia wiem, że takie coś sporo kosztuje. Indywidualny druk odpada, bo maszyna niestety za słaba. Bardzo proszę o pomoc.

pozdro

Zwitter 03.08.2009 11:55

Ściągnąłem sobie jedną rzecz na DVD i są tam same pliki VOB, a żeby poprawnie otworzył to power DVD (jako jedną całość) potrzebne są jeszcze pliki BUP i IFO. Wie ktoś czy da się je utworzyć jakimś programem?

pff 03.08.2009 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WSB (Post 772631)
Jama jest chyba zamknięta do końca wakacji.

W Jamie jest jakiś remont, przynajmniej był w piątek:) Podejdź tam i zapytaj

Młyniu_Miechów 03.08.2009 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 772963)
Witam, nie wiem czy pisać tu czy we vlepkowym ale spróbuję tu.

Moje pytanie dotyczy vlepek, chciałbym wydrukować ich ok 100-200 tak, by porozklejać na murach mojego miasta. Miejscowość nieduża, działam sam, więc taka liczba zdecydowanie wystarczy.
Mam problem, bo nie wiem gdzie mogę je wydrukować. Przeglądałem internetowe drukarnie, ale tam minimalny nakład waha się od 500 do 1000 sztuk - jak dla mnie za dużo.

Gdzie takie coś się załatwia? Wiem, ża są specjalne punkty, gdzie wydrukują co im przyniesiesz, ale z doświadczenia wiem, że takie coś sporo kosztuje. Indywidualny druk odpada, bo maszyna niestety za słaba. Bardzo proszę o pomoc.

pozdro

Dla drukarni zrobienie 200 vlepek jest nie opłacalne. Nie na darmo robią limity, ale zawsze możesz napisać i zapytać czy nie zrobią wyjątku.

szprotson 03.08.2009 12:59

szukam pokoju do wynajecie na sezon studencki od pazdziernika.
Jakby ktoś mial jakieś COKOLWIEK dawajcie priva

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl