![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Cena stadionu Lecha już wynosi 713 mln zł, a niby nasz stadion taki drogi |
Cytat:
|
Napisałeś ze pociesza Cię fakt ze piętro na naszym stadionie znajduje się bliżej murawy niż na wspomnianym londyńskim stadionie. A wydaje mi się ze z powodu zaprojektowanych rozwiązań na naszym stadionie (liczba rzędów na I poziomie) oraz samej wielkości w/w obiektów jest to wartość raczej nieporównywalna. Automatycznie mniejszy obiekt ma bliżej to piętro murawy niż większy. Przykładowo stadion w Kielcach wspomnianym wskaźnikiem bije na głowę Emirates Stadium.
|
Cytat:
|
Cytat:
A cena (505mln) w przeliczeniu na jedno krzesełko naszego stadionu jest póki co niższa od lechosławickiego. |
Lecha stadion tez jest spartaczony - miejsc będzie 41 tys bo źle wymierzyli wielkość krzesełek, 4 trybuny z tego 3 inne i kilka pomniejszych gaf.
Różnica w pojemności 8 tyś- a droższy będzie ok.200mln.Opłacalnie?Watpie |
na forum SSC uzytkownik lear podał takie info: dziś rozpoczęto demontaż ścianek oddzielających istniejące trybuny od nowo-budowanych, więc większości marzenie właśnie się spełnia. Natomiast od poniedziałku będziemy widzieli postępy na boisku, zabłysną lampy na trybunie wschodniej no i roboty ruszą w nocą i dniem
|
Dodał że na wschodniej ma być 12506 krzesełek, dla vipów 110.
Początkowo - 12831 (stadionwisly.info) W porównaniu do krzesełek w Poznaniu czy na Legii wydają się dość spore. Przynajmniej takie wrażenie można odnieść. Chyba że przez te zjebane barierki trzeba będzie zostawiać odstęp między krzesełkami. |
Rozumiem, że to łącznie z narożnikami? W takim razie ile będzie na zachodniej? coś ok 10k, są jakieś dokładne dane?
|
Cytat:
tr. zachodnia 9 181 tr. południowa 5 672 tr. północna 5 642 http://www.stadionwisly.info/dane_techniczne |
rozpoczęli demontaż ścianek oddzielających istniejące trybuny od nowo-budowanych
taka info na SCC o co mu chodziło:):)?? |
Hmm... jak były bilety po 35 PLN to mieliśmy frekfencję 10-15 tys. na każdym meczu, a na najlepsze trudno było dostać bilet (Legia, Pasy, Lech). Dużo osób nie chodziło na mecze, bo mieliśmy fatalny stadion: brudny, niezadaszony, ze słabą widocznością, słabym zapleczem.
Myślę, że bez jakichkolwiek ruchów marketingowych, czy zmniejszania cen biletów, na nowy stadion będzie chodzić minimum 15-20 tys na każdy mecz, i 25-30 tys na hity, tylko dlatego, że stadion będzie elegancki. Tym bardziej, że do Ekstraklasy wróciły takie marki jak Widzew i Górnik (mam nadzieje) a odpadły Piast i Odra. Oczywiście nie mówie, że marketing nie jest potrzebny, bo znim mogło by być dużo lepiej, ale tylko chcę przestrzec przed czarnowidztwem P.S. Oczywiście w założeniu, że Wisła dalej będzie walczyć o mistrza, bo bez sukcesów sportowych, nie ma pełnego stadionu |
Wklejcie zdjęcie z kamerki nr 1 bo mi niedziala.
Z góry dziękuje. |
|
Te czerwone na murawie to są może krzesełka? :D
|
Tam nad narożnikiem to już rusztowanie do montażu dachu?
|
To tylko budowa "daszku" nad trybuną.
|
Dzięki za zdjęcie i odpowiedź.:-D
|
Wszędzie widzicie te krzesełka. Jak tylko zacznie się ich montaż to stosowna informacja pojawi się na stronie oficjalnej.
|
spokojnie z tymi krzesełkami
jeszcze w tym tygodniu (wt, sroda najpozniej) zobaczycie pierwsze :) |
bardzo prosze o odpowiedz na moje pytanie moze juz bylo dlugo by sprawdzac jak ktos wie oczywiscie "kto jest pomyslodawca sektora przyjezdnych w tym miejscu co jest planowany, dlaczego lokalizacja nie znajduje sie obok okraglaka? wiaze sie to z tym ze odpadaja sektory buforowane z jednej strony co zwieksza ilosc dostepnych miejsc dla nas o co to chodzi dzieki
|
ja nie wiem, ale stawiam, że projektant
|
wiem ze zabrzmi to idiotycznie ale warto zapytac NIE MOZNA TEGO ZMIENIC ? przeciesz to jest tak oczywiste ze az mnie boli jak o tym mysle
|
Właśnie też się nad tym zastanawiałem, poza tym 5% pojemności stadionu to nie 2 tys. miejsc dla przyjezdnych, dodatkowo droga dojścia dla sektora gości nie była by zbyt bezpieczna jeżeli sektor zostanie w narożniku.
|
szkoda ze kamerki dwie nie działaja bo nie wiadomo czy zaczeli obnizac murawe
|
Cytat:
|
to dziwne, u mnie działa kamerka tylko z okrągla a inne są NOT Found:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o te nieszczęsne barierki- będą wyłącznie na sektorach górnych. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl