![]() |
Cytat:
Czemu mnie to nie dziwi? |
Fajnie, że chcą nas 'połechtać' farbą na zewnętrznej elewacji i podświetleniem, ale jednak jest do czego się przyczepić.
1. Beton jest tak krzywy i dziurawy w niektórych miejscach, ze będzie konieczne łatanie, żeby było równo. 2. Stadion jest bardziej kwadratowy od kostki rubika, ale oświetlanie robią w okrągłej dziurze. W Krakowie jest pełno iluminacji, których światła są kwadratowe. Jeżeli nie wyrównają zewnętrznej elewacji to podświetlenie zamiast 'wypięknić' stadion będzie uwidoczniało każdą, dziurę, czy niedoróbkę. Pomimo to wielki plus za to że rozum do głowy wraca (raczej strach przed linczem w mediach itd.) ludziom odpowiedzialnym za budowę naszego stadionu. Nawet jeśli stadion na R22 nie jest dziełem sztuki to sprawia wrażenie nieprawdopodobnie solidnej i monumentalnej budowli. Mi osobiście na tym etapie budowy podoba się bardzo i nie mogę się doczekać pierwszego meczu przy wszystkich trybunach i 33 tys. kibiców. Będzie miazga! ps. jeżeli faktycznie są to stare próbki i stadion zostanie goły to jeb*c punkt 1. i to co nad nim. |
Z wykończenia musiał zrezygnować inwestor, a nie Polimex. Tylko dlaczego projektant do tego dopuścił...
Co nie zmienia faktu, że zupełnie spierniczono beton, zwłaszcza na elewacji! http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg + wcześniejsze linki. Będąc na wizycie na budowie SN widziałem masę betonu konstrukcyjnego, do zasypki i powiem jedno - on był lepszej jakości, niż ten "elewacyjny" na Reymonta 22. |
Cytat:
|
Aha.
Gdyby zrobiono elewację z betonu architektonicznego, to dzisiaj nie byłoby śpiewek o braku wykończenia, ale wiadomo, beton konstrukcyjny jest tańszy i prostszy do wykonania... Zawalił projektant, który nie powinien dopuścić do zmiany, zawalił inwestor, który nie powinien zrezygnować najpierw z betonu architektonicznego, a później z wykończenia elewacji, zawalił wykonawca, bo tak spieprzyć beton nie jest łatwo. |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...udowie//38912/
Profesjonalizm pełną gębą. Już widze jak np. Sobol strzeli na siłę i trafi w tą kamerkę, to kamerka wyląduje na głowie któregoś kibica na młynie. Nie wiem kto to wymyślił, ale to przechodzi ludzkie pojęcie. |
skończcie temat kamer. Wiadomo kto to wymyślił więc po **** do tego wracać.
|
Cytat:
Jest tak że brakło kasy na stadion i Inwestor postanowił rezygnować z wszystkiego co tylko nie jest niezbednę m.in.z malowania elewacji (troche mnie to zdjecie zmyliło - zapomniałem że ma juz chyba z rok).Jeśli klub dobrze ponegocjuje to bedzie mógł sam wykończyć stadion, zamontować telebim i zrobić kilka innych rzeczy. I tak bedzie placil ok.5 mln zl rocznie więc zamiast tego moga się spokojnie dogadać w sprawie wykończenia .Jestem zdecydowanym zwolennikiem w obecnej sytuacji takiego rozwiązania gdyż wtedy klub zrobi wiele rzeczy z głową, kupi porządny sprzęt, wykończy gustownie elewacje itd- zamiast płacić czynsz przez jakiś czas. Majchrowski spokojnie na to pójdzie bo chcą mieć tego strupa już z głowy. Ponadto byłoby dobrze jakby zmodyfikowali konstrukcje pod telebimy i przycięli je juz teraz- póki jest sprzęt na budowie- jakieś 1-1,5m od dołu.Wtedy znacznie się poprawi widoczność dla ludzi siedzących za telebimami oraz dla kamer oczywiście - a telebim kupuje sie i tak na wymiar więc no problem |
Myślę tak samo odebrać budowę od miasta i ugadać się że jak nie mogą już dokończyć jak się należy to w ramach opłat za stadion dokończyć te ostatnie nie dociągnięcia co to za różnica dla nas czy płacić miastu czy dopieścić stadion gotówko żadna a że tak powiem estetycznie musimy i tak coś z tym zrobić!!
|
Ktos mówil że murawa jest juz dobra na R22 http://www.stadionwisly.info/fotorel...owy/2010-07-30
http://www.stadionwisly.info/fotorel...wy/2010-07-30# |
widzę że znów narzekanie, a nie potrafiło się zebrać 10 osob zeby zebrac podpisy ;|
|
Wisła w obecnej sytuacji finansowej nie dokończy budowy, nie ma się co oszukiwać, zwłaszcza, że z zapleczem trybuny północnej, to to będą grube pieniądze.
Miasto to nawet tnie koszta bez pojęcia... Można było zrezygnować z budowy jęzora przed trybuną zachodnią, zastąpić mury ogradzające loże VIP barierkami, zrezygnować z masztów, a oświetlenie podwiesić pod dachem ( obecne pomosty techniczne trybun E/W są do tego w pełni wystarczające). Zamiast glazury w hallach kibiców można było zastosować posadzki żywiczne. Oszczędności na tym byłyby większe, niż na rezygnacji z wykończenia elewacji... |
Cytat:
|
Well, do czasu, kiedy Wisła wróci na stadion, murawa powinna być gotowa. Na razie tylko ciągle tam coś kopią.
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...budowie/38914/
Patrząc na tą fotkę kopią chyba bo wypełniają rurki od podgrzewania murawy glikolem. Mam tylko nadzieje że nie będzie nieprzewidzianych niespodzianek i nie będą musieli z powodu pękniętej rurki kopać na środku boiska. Co do naszej murawy to chyba nie jest tak źle co by nasze gwiazdki trochę na niej nie pograły. |
ehhh super....mecz z Arką niestety na Hutniku, nie wiem czemu miałem złudzenia....
|
Nie odbiegając od tematu... Ciekawe czy elewacje pomalują całą na niebiesko czy jakoś inaczej.
|
W ogóle nie pomalują.
|
Elewacji nie pomalują w ogólę,spójrz na poprzednią stronę...
|
Cytat:
|
O jakich wrzutkach do ludzi piszesz ? Bo nie kumam .Nikogo nie obrażałem i z nikim się nie kłóciłem .ALe mam prawo do własnego zdania na temat wiecznie i na wszystko narzekających . Jeśli to jest powód do bana to mnie nie straszcie tylko banujcie i po problemie .
Więcej o stadionie ? Mnie się podoba ale ta wersja nie jest niestety zgoda z linią tego forum :) Ok , mogę spróbować być politycznie poprawny . Czy jeżeli podobnie jak kilka osób zapytam po raz 10 czy będzie siatka do łapania piłek albo stwierdzę że do dupy ten monitoring bo jak Sobol przywali z wolnego to kamerka sie posypie to będzie OK czy nie ? :) Dodam też że jestem na 100 % pewien że w połowie rundy glikol sie wyleje i w trakcie meczu będą musieli rozkopać boisko na samym srodku :) Majchrowski na bank zaplanował nam takie niespodzianki |
a czy będzie coś robione przy trybunie D?????
|
Czyli jak, na rzekomą IV rundę mieliśmy grać na Reymonta a w lidze dopiero od czwartej kolejki? Absurd.
Niech mi ktoś prześlę tą wypowiedź Basałaja na priv. Staram się regularnie śledzić temat, nie poświęcając mu przy tym mnóstwo czasu... |
Nieprofesjonalnie prowadzony klub to i stadion musi być prowadzony tak samo, ja się temu nie dziwię.
Grajmy dalej na stadionach Hutnika, Zaglebia Sosnowiec to takie wyniki beda. Nie ma co sie oszukiwac. Na Reymonta potrafimy grac z kazdym. |
Cytat:
|
Cytat:
zresztą mało mnie już chyba tam może zadziwić Czytałem ostatnio artykuł o Arenie Gdańsk, mają tam mieć w konstrukcji murawy dodatkowo oprócz ogrzewania, drenażu również system nawadniania rozłożony na całej płycie |
Cytat:
To pytanie jest właśnie takie że aż musiałem odpalić szluga!!! Drogi szymonw7 a jak czytasz książkę,artykuł,gazetę...to zaczynasz od ostatniego zdania i kończysz?? Trybuna jednak w tym roku i w następnym nie będzie wykończona,więcej na ten temat się dowiesz kilkanaście no moze kilka stron wcześniej:mozg::guma balonowa:Pozdro |
dzięki za info
|
Cytat:
PROSZĘ!!! |
Cytat:
Nie mogę sobie przypomnieć ale gdzieś były takie problemy , nie wiem czy nie na Legii jak przesuwali murawę , zdarzyło im się parę wycieków . |
Cytat:
|
Cytat:
A tak wprost do was krzykaczy "RECE OPADAJA" jak czytam wasze kolejne krzyki. |
Wie ktoś może czy robią te klatki na D bo podobno mamy grac przy 3 trybunach od 4 kolejki, i jakieś info macie odnosnie telebimu kiedy jaki?????? pozdro dla wszystkich
Tylko Wisła |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
a przy trzech trybunkach no no dobrze by było:) |
Ja osobiście w 3 trybuny od 4 kolejki nie wierzę. Z tego co wiem to na D żadne prace się nie rozpoczęły. Dobrze będzie jak w ogóle zasiądziemy na R22 w tej 4 kolejce.
|
Cytat:
A co do budów - tak jak mówię, na SN widziałem masę betonu konstrukcyjnego, przeznaczonego do zasypki, a był on lepiej wykonany niż ten tutaj. Na budowie obiektów drogowych również beton konstrukcyjny wygląda lepiej. Nie jest w 100% gładki, ale i tak lepszy niż to, co jest na R22...Rezygnacja z betonu architektonicznego była najgorszą możliwą opcją, bo wykończeniówka tej elewacji w przyszłości będzie utrapieniem. |
Potwierdzają się informacje o tymczasowym rozwiązaniu na D, będziemy wchodzić na trybunę po specjalnych drabinach !.Ponoć wstępnie zgodził się na to PZPN (Zdzichu ma kontakty), trwają rozmowy z UEFA - Boniek rozmawia z Platinim ale łatwo nie jest.Rozwiązuje się też kwestia elewacji - realizowany będzie pomysł pewnej pani- elewacja obsadzana będzie specjalnie barwionym na niebiesko- ...mchem. Po obradach specjalnego zespołu ekspertów stwierdzono że można na tym rozwiązaniu poczynić znaczne oszczędność gdyż nie trzeba inwestować w mech od północnej strony gdyż za rok samoistnie się on pojawi
|
Cytat:
3 trybuny? .... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl